מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- עגלהאור15/11/2015
peg perego או בוגבו בי 3? מה מומלץ יותר מבחינת נוחות ניידות וכמובן שאיכות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עגלה - תגובה
קובי סופר17/11/2015שלום אור,
שתי העגלות איכותיות. הבי יותר פרקטית, קלה יותר, יותר קטנה בקיפול ונוחה יותר בניוד. הפג יותר רחבה בטיולון ובאמבטיה. אם משקלה הפג והגודל בקיפול לא מהווים בעיה היא עדיפה, אם ההפך הוא הנכון אז הבי 3 עדיפה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אור17/11/2015חשבנו ללכת על הpeg הדגם של ההיפ הופ שמתקפלת מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך - תגובה
קובי סופר18/11/2015שלום אור,
היפ הופ זה של בבה קאר, לפג יש דגם בוק. פופ אפ האם הכוונה לדגם זה?
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך
אור18/11/2015סליחה כן...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהמשך - תגובה
קובי סופר18/11/2015שלום אור,
מדובר בדגם מעולה, יחד עם שלדת S זו אחת העגלות היותר טובות שיש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אור18/11/2015שילדת s צריך לבקש או שהיא מגיעה איתה?
המשך - תגובה
קובי סופר19/11/2015שלום אור,
צריך לשדרג בתוספת של עוד 400 ש"ח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי אמבטיותסיון15/11/2015
אפשר הסבר קצר למה יש אמבטיות מבד ויש כאלה מפלסטיק? אמבטיה מבד אפשר לקפל שזה יתרון חשוב.. אז למה יש כאלה שאי אפשר..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לגבי אמבטיות - תגובה
קובי סופר15/11/2015שלום סיוון,
מרבית האמבטיות מפלסטיק יכולות לשמש כמושב בטיחות לרכב שנרתם לאורך המושב האחורי ברכב. בארץ אין לכך צורך ומרבית היבואנים גם לא מביאים את הערכות שהופכות את האמבטיות לכסא רכב. בחו"ל יש דרישה מסוימת מכיוון שיש המון נסיעות ארוכות ממקום למקום ובנסיעה ארוכה הרבה יותר נח לתינוק להיות באמבטיה ולא בסל קל.
כשמתעלמים מהדבר הזה האמבטיות בד יותר יעילות לישראל. א. הן מתקפלות לאחסון. ב. הן הרבה יותר קלות במשקלן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיהיה ניתן להסיע תינוק בניגוד לכיוון הנסיעה עד גיל שנתייםקובי סופר15/11/2015
קובי שלום,
אנו מחפשים כסא בטיחות לתינוק שיענה לקריטריונים הבאים:
1. איזופיקס קשיח (ידוע לי שלא נחשב שהוא הכי בטיחותי נכון להיום ובכל זאת, זו העדפה שלנו). איזופיקס כדוגמת לאטש אנחנו לא ממש רוצים.
2. שיהיה ניתן להסיע תינוק בניגוד לכיוון הנסיעה עד גיל שנתיים.
לא חשוב לנו שיתמוך מעל משקל 18 ק"ג - מדובר בילד במשקל נמוך מאוד (אחוזון 3) שכנראה יגיע ל- 10 ק"ג רק לקראת גיל שנתיים.
כמובן חשובה לנו גם נוחות הכיסא.
שאלה נוספת, מה דעתך על כסא ברייטקס דואלפיקס לאור הצרכים שלנו? מה חסרונותיו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כסא בטיחות - תגובה
קובי סופר15/11/2015שלום טלי,
אין הרבה אופציות ע"פ הדרישות שהצגת.
הברייטקס יכול להיות אופציה טובה. אני ממליץ גם לבדוק: מקסי קוזי פרל וסייבקס סירונה.
אני ממליץ על הנקסטפיט של צ'יקו כי לדעתי הוא המושב הכי נוח שיש, אין לא איזופיקס אלא לטאץ' אבל אין כל הבדל בטיחות בין לאטץ' לאיזופיקס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכסא בטיחות - המשך...
טלי21/11/2015שלום קובי,
ראינו היום שקיים גם כיסא joie i anchor, שעונה לדרישותינו ועומד בתקן Isize. לא הזכרת אותו, מה דעתך עליו? הינו רוצים לדעת מה דעתך על כסא זה במיוחד בהשוואה לפרל של מקסי קוזי.
תודה,
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כסא בטיחות - המשך... - תגובה
קובי סופר22/11/2015שלום,
אכן הוא בתקן החדש אבל אין נתוני מבחנים עליו עדיין. בהתבסס על נתוני שאר מוצרי הבטיחות לרכב של ג'ואי, הדירוגים מאוד נמוכים ולכן אני לא ממליץ על מוצרי הבטיחות של חברה זו.
מקסי קוזי היא חברה שזו ההתמחות שלה בעוד שג'ואי זה יצרן סיני שהקים משרדים באנגליה ונחשב למותג "בריטי". לכן המיתוג מבלבל אבל האיכות ותוצאות המבחנים כרגע מראות ללא דופי שמדובר במוצרים פחות טובים מהמתחרים היותר יקרים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה ראשונהשרי14/11/2015
מחפשים עגלה ראשונה אילו עוד חברות טובות של עגלות טובות יש באיכות של אינגליזינה? ופחות או יותר באותם מחירים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך...
שרי15/11/2015התקציב הוא באזור ה3000 שתהיה נוחה לקיפול ויציבה
בהמשך... - תגובה
קובי סופר15/11/2015שלום שרי,
בתציב זה הייתי ממליץ על הארמדילו פליפ XT.בהשוואה לאינגלזינה יש לה קיפול קטן ודי זהה בגודלו, יותר נוחה לניוד, סל גדול יותר, יש תמיכה יותר טובה בגב הטיולון. מתחברים מספר סוגים של סל קלים, כמעט כולם טובים יותר מזה של אינגלזינה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך
שרי15/11/2015איך העגלה joy ,?
בהמשך - תגובה
מדובר במוצר טוב ביחס למחירו. יש לקחת בחשבון שהקיפול קצת גדול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרי
שרי15/11/2015יש את הדגם החדש של אינגלזינה איך הוא? ואשמח לדעת על עוד חברות גם עד 4000 ש"ח זה בסדר... תודה רבה!
שרי - תגובה
את צריכה להיות ספציפית על איזה דגם מדובר?
אם הכוונה לקוואד מדובר בדגם טוב אך ע"פ דרישותייך הוא לא יתאים לך.
לפי דרישותייך הייתי ממליץ על ארמדילו פליפ XT או בוגבו בי 3.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרי
שרי15/11/2015איך אורבו 2 URBO גם של מאמס אנד פאפס?
שרי - תגובה
לדעתי לא מוצלחת. יש הרבה תקלות עם הגלגלים שלה. הסולה של אותה חברה הרבה יותר מוצלחת וגם זולה יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת תינוקשרי14/11/2015
אינגליזינה zippy pro איך היא? מה עדיף אותה או את אינגליזינה trilogy?
עגלת תינוק - תגובה
בינהן הטרילוג'י עדיפה אך לדעתי יש מוצרים איכותיים יותר בשוק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותאני14/11/2015
היי קובי!
שוב אני שנעולה על הבוגבו בי. רוצה עגלה קומפקטית ומצד שני חזקה. אין לי כוח לגדולות והמסורבלות (בלידה הקודמה לפני כמעט 7 שנים הזמנתי את הסטריטי). התלבטנו בינה לארמדילו פליפ xt שגם נראית קצת גדולה פתאום... חשוב ביותר - ידית גבוהה לבעלי הכדורסלן. הוא מבחינתו יסתדר עם ההרטן, אבל כמה שהוא גבוה ככה אני נמוכה, ובשורה התחתונה אני מאמינה שאני זו שאהיה יותר עם העגלה.
אז ככה - צפויה ללדת עוד 4 חודשים. יש משהו שאמור להגיע לארץ? אין לי בעיה לחכות מעט ולא לקנות בדיוק ללידה. אם כן - אלו דגמים אמורים להגיע שהם רלוונטים?
סלקל קייפיט 30 עם בסיס - יש משהו אחר שאמור להגיע לארץ שעדיף?
אחרון חביב - בגלל בעיות מלאי... מתי כדאי להזמין ועל איזו חנות את ממליץ באיזור ירושלים?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלות - תגובה
קובי סופר14/11/2015שלום,
ע"פ כל הדרישות אכן הבי 3 מתאימה לכם מאוד. הקייפיט עדיין הוא הסל קל המומלץ ביותר לדעתי וגם מתחבר על הבי 3. בינואר צריך להכנס דגם חדש של הרטן שנקרא ViP. זהו הדגם הקל של הרטן, יש לו ידית מתכווננת ולדעתי הוא טוב יותר בהשוואה לבי 3, בעיקר בעובדה שאמבטיה והטיולון יותר ארוכים ורחבים. כמו כן הטיולון של הרטן מרופד יותר. ההרטן יותר נוחה בניוד ובנסיעה גם בשטח קשה. היתרון של הבי הוא בקיפול, היא מתקפלת עם הטיולון (בהרטן וי איי פי צריך להפריד). הבי גם יותר קלה עם הטיולון בכ- 2 ק"ג. גם על ההרטן אפשר לחבר את הקייפיט.
ב- 4 חודשים הקרובים לא צפוי להכנס עוד משהו חדש, בעיקר דגמים מחודשים כשהכוונה בחידוש זה צבעים חדשים שיעלו יותר.
חנויות מומלצות בירושלים: רהיטי אור, בייבי סטאר ושילב בקניון מלחה. לצערי הרטן יש רק ברשת בייבי קלאב שלהם אין חנות בירושלים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה וגם
אני15/11/2015האם צפויים שינויים בצבעים של הבי?
אמורים להגיע צבעים נוספים? מתי? אלו צבעים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה וגם - תגובה
קובי סופר15/11/2015שלום,
לא ידוע על צבעים חדשים או שינויים. כן ידוע על מהדורה מיוחדת של דיזל, אין צפי מתי היא תהיה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשילדה ובדים
אני17/11/2015תמול הזמנו את הבוגבו בי. הכל כולל הכל אפור מלאנז׳ ושלדת אלומניום.
א. אני רציתי את השילדה השחורה אבל המוכר אמר שרואים עליה שריטות הרבה יותר מאשר באלומניום, וגם היא מתחממת יותר מהר - האם זה נכון?
ב. הבד בצבע האפור הרגיש לי יותר רך מאשר בבד השחור - בכל החלקים (גגון, מושב ואמבטיה). אני פשוט זוכרת מהסטריטי שרכשתי לפני 7 שנים... לקחתי את האפור צהוב שהיה בד רך יותר מהשחור/אדום/כחול. אני פשוט רוצה לוודא חוזק ועמידות לכמה שנים וילדים... הגגון הרגיש מאוד רך, כאילו כל דבר יעשה בו חור. האמבטיה משמשת לזמן קצר יחסית אז אני מאמינה שפשוט בעייתי. והמושב גם רך יותר, אולי גם נעים יותר לשבת עליו והאמת שבכל מקרה נשים כיסוי, אבל אין כיסוי שבאמת מכסה את הכל...
* ואם כבר הזכרתי כיסוי למושב - האם שווה לרכוש את הכיסוי של הבי או שאפשר להסתפק במשהו טוב אחר? מבחינת כיסוי המושב, כי הבנתי שהכיסוי עצמו לא באמת מכסה כמו שצריך ולא באמת יושב כמו שצריך על המושב, ולמעשה לא שונה מכיסוי אחר שאמצא.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שילדה ובדים - תגובה
קובי סופר17/11/2015שלום,
א. אני רציתי את השילדה השחורה אבל המוכר אמר שרואים עליה שריטות הרבה יותר מאשר באלומניום, וגם היא מתחממת יותר מהר - האם זה נכון?
לא נכון וגם אילו היה נכון בקושי היית רואה את השריטות. לגבי התחממות גם ההבדל הוא קל. יש בעיה של חוסר מלאי לשלדים שחורים ולכן לרוב החניות אין אותם במלאי אז נח לומר דברים אחרים.
שורה תחתונה קני מה שאת אוהבת, לא שמעתי תלונה אחת על בעיות כפי שהצגת לגבי שלדה שחורה, לא בבוגבו ולא בחברות אחרות.
ב. הבד בצבע האפור הרגיש לי יותר רך מאשר בבד השחור - בכל החלקים (גגון, מושב ואמבטיה). אני פשוט זוכרת מהסטריטי שרכשתי לפני 7 שנים... לקחתי את האפור צהוב שהיה בד רך יותר מהשחור/אדום/כחול. אני פשוט רוצה לוודא חוזק ועמידות לכמה שנים וילדים... הגגון הרגיש מאוד רך, כאילו כל דבר יעשה בו חור. האמבטיה משמשת לזמן קצר יחסית אז אני מאמינה שפשוט בעייתי. והמושב גם רך יותר, אולי גם נעים יותר לשבת עליו והאמת שבכל מקרה נשים כיסוי, אבל אין כיסוי שבאמת מכסה את הכל...
* ואם כבר הזכרתי כיסוי למושב - האם שווה לרכוש את הכיסוי של הבי או שאפשר להסתפק במשהו טוב אחר? מבחינת כיסוי המושב, כי הבנתי שהכיסוי עצמו לא באמת מכסה כמו שצריך ולא באמת יושב כמו שצריך על המושב, ולמעשה לא שונה מכיסוי אחר שאמצא.
מה דעתך?
הבדים של בוגבו איכותיים בכל סוגי הבדים לכן אין ממה לחשוש. יש מזרני עגלה יותר איכותיים מהמקורי של בוגבו בחצי מהעלות שלו לכן הייתי ממליץ לוותר על המקורי. הכל מקרה זו רכישה שתעשה בעוד מספר חודשים אז תוכלי לבדוק פיזית מה מתאים לעגלה, מה נח יותר וכו'. אני ממליץ על מזרן קומפי קוש, משדרג את ריפוד המושב פלאים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת גו בייבי ויולהאמיר13/11/2015
שלום רב,
ראינו את העגלה של גו בייבי מדגם ויולה שניראה שיש לה הרבה יתרונות... השאלה האם יש למישהו ניסיון עם העגלה הנ"ל? האם יש המלצות או ביקורות?
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קובי האם מכיר את העגלה הנ"ל?
אמיר14/11/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עגלת גו בייבי ויולה - תגובה
קובי סופר14/11/2015שלום אמיר,
סה"כ מדובר בעגלה טובה. החיסרון המרכזי הוא רוחב הגלגלים האחוריים שלה, היא יחסית רחבה וזה יוצר אי נוחות בהליכה במקומות צרים ובהכנסה לחלק מהרכבים.
במחירה אני ממליץ יותר על ג'ואי כרום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה
אמיר14/11/2015קודם כל תודה רבה.
איך הגו בייבי מבחינת המשקל? לא הצלחתי למצוא באינטרנט מידע כמה שוקלת העגלה ביחד עם הטיולון על מנת להשוות לעגלות כמו בייבי ג'וגר (9 קילו)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה על התשובה המהירה - תגובה
קובי סופר14/11/2015שלום אמיר,
אכן אין נתון מדויק, אני מעריך שבאיזור ה- 11 ק"ג שלדה + טיולון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין עגלות והתלבטות בין מזרןשרית12/11/2015
שלום קובי, אנו מתלבטים בין מזרנים למיטה. האחד, אימג' 360 מ' 127x66 של קינג קויל והשני Air Flow של חברת שניר. נשמח לשמוע את חוות דעתך.
התלבטות נוספת היא בין עגלת Cybex Iris M Air (סט כולל אמבטיה, טיולון וסלקל אטון בייסיק). נשמח לשמוע חוות דעת כללית ובנוסף עד כמה קריטי שהטיולון אינו נשכב למצב שכיבה של 180? עד כמה הטיולון תומך באופן כללי ונוח לתינוק? עד כמה הסלקל נוח ומתאים לגב התינוק?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התלבטות בין עגלות והתלבטות בין מזרן - תגובה
קובי סופר13/11/2015שלום שרית,
מאחר למזרן של שניר אין תו תקן ע"פ הידוע לי (כמובן שתמיד אפשר לבדוק מול מכון התקנים כי זה משתנה). הייתי ממליץ על הקינג קוויל.
לגבי הסייבקס. לדעתי האישית זה קריטי מאוד ולכן אני ממליץ על טיולון עם שכיבה מלאה.
גם בסל קל זוית השכיבה בעייתית (בכל הסל קלים), לכן ההמלצה שהתינוק ישהה עד 45 דקות ביום בסל קל. כשהתינוקות גדלים לגיל חצי שנה משך השהייה יכול להיות גדול יותר אך עדיין מומלץ שהתינוק ישהה בזווית ישרה כאשר הוא ישן. בטיחותית מדובר באחד הסל קלים הכי טובים בשוק כיום כנ"ל גם מבחינת איכות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה
שרית13/11/2015היי קובי,
קודם כל תודה.
איך העגלה ( Cybex Iris M Air) באופן כללי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה ושאלה - תגובה
קובי סופר14/11/2015שלום שרית,
באופן כללי עגלה טובה ביחס למחיר. עדיין במחירה יש אלטרנטיבות טובות יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהונשמח להשוואה של אייריס וסולה 2
שרית13/11/2015ונשמח גם להשוואה של עגלת הסייבקס אייריס אם אר למול עגלת סולה 2 של מאמס אנד פאפס (תודה מראש)
ונשמח להשוואה של אייריס וסולה 2 - תגובה
קובי סופר14/11/2015שלום שרית,
בסולה 2 יש טיולון עם שכיבה ישרה וזה היתרון הגדול של הסולה. האמבטיות די זהות, כפי שהסברתי אני חושב שהטיולון של הסולה טוב יותר. השלדים איכותיים ב 2 המוצרים. הסייבקס קלה יותר לקיפול. כמוכן יותר קל לחבר סל קל על הסייבקס. הסל של הסייבקס גדול יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לגבי העגלותאנה12/11/2015
שלום קובי,
ראשית תודה רבה על הפורום.
אנו זקוקים לעזרה בבחירת אחת מ2 האופציות הבאות שהציבו בפנינו.
1. britax affinity
2. mamas and papas armadillo flip xt
חשובים לנו מספר דברים בבחירת עגלה הנכונה:
1. שתיהיה קלה אך יציבה לעלייה במדרגות
2. עגלה שתישאר במצב טוב למשך מספר שנים טובות וארוכות
3. עגלה לא מהחברות היקרות
4. ידית אחת ולא שתיים
5. כזו שמתקפלת בקלות ולא צריך כוח פיזי רב בשביל זה
6. שאפשר גם להוריד את כל חלקי הבד מהעגלה כדי שיהיה אפשר לנקות
7. טיולון לשני הצדדים
8. ידית מכווננת כי אני נמוכה ובעלי גבוה
חשוב לי לציין שאת העגלה britax affinity אנחנו מקבלים במחיר של 2500 ₪ עבור אמבטיה, טיולון, סל קל + בסיס לרכב עבור סל קל.
את מחיר של העגה השנייה הוא 2900 ₪ רק עבור אמבטיה וטיולון.
האם תוכל לפרט את ההבדלים ביניהם ומה אישית היית ממליץ???
תודה רבה מראש על העזרה!!
אנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התלבטות לגבי העגלות - תגובה
קובי סופר13/11/2015שלום אנה,
לפי דרישותייך הפליפ XT תתאים לך יותר. הברייטקס הייתה כישלון ענק, מדובר בעגלה שנמכרה ב- 5000 ש"ח ללא סל קל, אם כיום היא נמכרת בחצי מהמחיר עם סל קל תביני עד כמה המוצר לא היה מוצלח. נשמעו טענות על אמינות ובכלל הטיולון שלה לא נשכב למצב ישר ולכן אני לא ממליץ עליה.
במחיר סביר אפשר גם לבדוק את ג'ואי כרום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינגליזינה קוואד, טרילוגי או מליבו אדמקסקובי סופר12/11/2015
שלום,
מתלבטים בין מספר עגלות שראינו עד כה, אינגליזינה קוואד, טרילוגי או מליבו אדמקס.
כמובן שאנחנו לא נעולים על אף אחד מהדגמים הנ"ל ופתוחים לשמוע המלצות על דגמים נוספים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עזרה בבחירת עגלה - תגובה
קובי סופר12/11/2015שלום אלעד,
מכל העגלות שציינתם האינגלזינה קוואד היא המומלצת ביותר. דגמי אינגלזינה מיוצרים באיטליה לעומת האדמקס שבפולין. איכות החומר וההרכבה באיטליה טובים יותר. כמו כן נוחות התפעול בקוואד טובה יותר בהשוואה לאדמקס.
על הטרילוג'י אני לא ממליץ מכיוון שמדובר בעגלה עם קיפול קל לביצוע, קומפקטי אבל יש לכך גם חסרונות. הסל חפצים קטן ולא נגיש, היא פחות נוחה להליכה, יותר רופפת מה שמשפיע על נוחות הניוד והתמרון.
ההייתי בסגנון שאתם מחפשים ממליץ לראות את עגלות הרטן אשר מיוצרות בגרמניה ודומות בסגנון למאליבו ולקוואד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעגלה
לבנת12/11/2015קובי שלום,
ראשית תודה רבה על המענה המהיר והמפורט.
נסדוק את העגלה שהמלצת.
האם יש עגלות נוספות שאתה יכול להמליץ עליהן?
אין בעיה של העדר מעלית או מקום ברכב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עגלה - תגובה
קובי סופר13/11/2015שלום אלעד,
לדעתי התמקדת בעגלה טובה (האינגלזינה). ההרטן לדעתי תתאים לכל הדרישות שלכם וזו המלצתי באופן כללי.
אפשר גם לבדוק את איי בי סי דיזיין ממבה פלוס (לדעתי אין בהרבה חנויות בשלב זה), פג פרגו בוק פלוס פופ אפ עם שלדת S.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אלעד13/11/2015באיזה רשתות/חנויות ניתן למצוא את עגלת הרטן באזור הדרום והמרכז? מה העלויות (פחות או יותר).
תגובה - תגובה
קובי סופר14/11/2015שלום אלעד,
כרגע נמכרת רק ברשת בייבי קלאב. יש להם חנויות בפ"ת, ראשל"צ ואשדוד.
מחיר העגלה: 5990 ש"ח והיא כוללת: אמבטיה, טיולון וסל קל סייבקס. יש 2 דגמים ועד ינואר יהיה דגם נוסף. כל הדגמים נמכרים באותו המחיר כרגע, אין הבדל באמבטיה ובטיולון, ההבדל הוא בשלדים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- muty או ארמדילומריאנה11/11/2015
שלום מתלבטת לגבי עגלה , אשמח להמלצה (מגורים ללא מעלית )טוב לגבי מה אני מחפשת מעגלה כמובן שמשקל קל , וקיפול נוח וספציפי כמו שיש בארמדילו ,קיפול ביד אחת וסחיבה נוחה , יש המון עגלות שמתקפלות אולי לגודל קטן אך לא נוחות להרמה ונשיאה , ושאני לא אמצע את עצמי מחפשת טיולון בגיל חצי שנה ... אני מבינה שאמבטיה זה לשלב קצר ולכן היא חשובה אך הטיולון קצת יותר .בנוסף ראיתי שברוב הטיולונים החלק של הרגליים דיי קצר ונוצר מצב שרגלי הילד נשמטות בחוץ לטיולון , בשתי הטיולונים הללו זה לא קורה ובנוסף הגגון מאוד גדול בשניהם , אני מאוד אוהבת עגלה שהיא גבוה זה נראה לי יותר נוח , קצת קשה למצוא את כל הפרמטרים יחדיו , אך אלו שתי האופציות שנראות לי , פשוט התאהבנו בצורת הקיפול של הארמדילו , ומצאנו שבמוצי היא דיי דומה והיא גם גבוה... וכמובן שהעיצוב מאוד חשוב , אני מתה על העיצוב של הידית החומה בשניהן, אשמח לחוות דעת על שניהן ואולי יש עוד עגלות שמתאימות לנו ,
תודה על העזרה
muty או ארמדילו - תגובה
קובי סופר11/11/2015שלום מריאנה,
הבעיה שתהיה לך במוצי הוא משקלה ונוחות הנשיאה לאחר הקיפול. לדרישות שהצבת הפליפ XT מתאימה הרבה יותר, זה נכון שבהשוואה למוצי האמבטיה יותר נמוכה אך כתבת נכון, מה שחשוב הוא הטיולון וכשעוברים לטיולון הבדלי הגובה מזעריים. עוד עגלה בסגנון של הפליפ היא בוגבו בי 3.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אורבו 2 vs ארמדילו פליפ XT - תגובה
קובי סופר15/11/2015שלום מריאנה,
עדיין הייתי ממליץ יותר על הפליפ ואם אהבת את האורבו אז הסולה 2 MTX או MTX כרום הרבה יותר טובות מהאורבו ומשקלן לפליפ XT.
החיסרון הגדול של האורבו הוא מערכת הגלגלים שלה. א. הגלגלים נורא קטנים. ב. הם מוברגים לשלדה, זאת בניגוד לעגלות אחרות בהן יש גלגל לאגר שיוצא בלחיצת כפתור.
כשיש גלגל לאגר הוא מסתובב יותר ביעילות. כשמצטבר חול, לכלוך, שערות, אבק וכו' ניתן לשלוף ולנקות מה שבאורבו בלתי אפשרי. ג. מנגנון נעילת הגלגלים הקדמיים הוא פלסטיק עדין שעם הזמן גורם לנעילת הגלגלים תוך כדי הליכה. אלו דברים שנתקלתי בהם לא פעם כשמדובר באורבו. גם בחו"ל יש על הנושא תלונות רבות. לכן אני ממליץ על הפליפ ואם את בכיוון של האורבו הסולה 2 MTX תעשה את העבודה בצורה הרבה יותר טובה והיא גם זולה יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה עם אמבטיה לרכב קטןבייגלה10/11/2015
שלום, מחפשת עגלה שמתקפלת קטן כולל אמבטיה שתוכל להכנס ברכב לא משפחתי- סקודה פביה.
מצד שני שתהיה מרווחת מספיק כדי להכיל תינוקת כמה חודשים טובים בחורף עם שמיכות.
האופציות שראיתי בינתיים בוקלט לייט של פג שמאוד אהבתי מבחינת עבירות וגודל האמבטיה.
וכן דגם כלשהו של גוד בייבי עם אמבטיה מתקפלת, אבל הגלגלים שלה קטנים ונראית פחות מקצועית..
אשמח להתייחסותכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עגלה עם אמבטיה לרכב קטן - תגובה
קובי סופר10/11/2015שלום,
פחות הייתי ממליץ על הפג בוקלט מכיוון שהטיולון שלה הוא חד כיווני, בנוסף אין לו שכיבה מלאה.
לפי מה שהבנתי ממך את מחפשת דגם שבו האמבטיה מתקפלת בקלות.
אם כך פג בוק פופ אפ תתאים לדרישה זו, כמו כן איי בי סי דיזיין ממבה פלוס (שלדעתי נמכרת בכמויות קטנות כרגע).
הייתי ממליץ גם לבדוק את הארמדילו פליפ XT.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלקל לעגלת סיטי מינישוש09/11/2015
שלום,
נשמח להמלצה לסלקל טוב שמתאים לעגלת סיטי מיני של ביבי ג'וגר, במחיר סביר..
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סלקל לעגלת סיטי מיני - תגובה
קובי סופר09/11/2015שלום שוש,
לדגמים החדשים מתחבר סל קל של ברייטקס, הוא לא במחיר הכי סביר אבל הוא ברמה גבוהה והוא כולל בסיס לרכב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנשאנתנאל09/11/2015
שלום קובי.
מה המנשא הכי מומלץ? מבחינת כיווני ישיבה של התינוק ותמיכה לגב ונוחות הליכה?
תודהרבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מנשא - תגובה
קובי סופר09/11/2015שלום נתנאל,
לחודשים הראשונים אני ממליץ על מנשא קשירה (יש המון חברות).
לגילאי 4 חודשים ומעלה אני ממליץ על מנשאי בייבי ביורן מירקל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין 2 עגלותרחל08/11/2015
על איזו עגלה אתה ממליץ יותר- סולה 2 או סייבקס אייריס (חוץ מהנושא שהסייבקס לא נשכבת ל180 מעלות)
התלבטות בין 2 עגלות - תגובה
קובי סופר08/11/2015שלום רחל,
בעיקר בגלל נושא השכיבה אני ממליץ על הסולה. כשלא לוקחים בחשבון את נושא השכיבה, מדובר ב- 2 מוצרים טובים במחיר סביר אשר נותנים תמורה טובה מאוד ביחס לעלות שלהם.
רחל12/11/2015מי מתקפלת יותר בקלות ויותר קטן?
המשך - תגובה
קובי סופר12/11/2015שלום רחל,
האייריס מתקפלת יותר בקלות. הגודל די זהה. יש לציין שהסולה גם מתקפלת בקלות ככה שנוחות הקיפול זה לא דבר שצריך להכריע.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)