מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- תלת אופן עם מוט דחיפה לבן 3שני02/10/2022
בן כמעט 3 שעקב נכות קלה מתנייד בטיולון, הוא רוכב על תלת אופן לבד, אבל חשבתי לקנות תלת אופן עם מוט דחיפה שיחליף את הטיולון - בקטע של עזרה מאחורה בעליות, מלבד זאת מדווש בכוחות עצמו. ראיתי שאתה ממליץ על סמארט טרייק, האם גם בגיל כזה? יש דגם שמתאים יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני חושש שזה פחות יתאים
קובי סופר02/10/2022שלום שני,
אני חושש זה פחות יתאים. כל הסמארטרייק למיניהם הם עד גיל 3 בממוצע.
צריך לחפשר תלת אופן עם גלגלים גדולים, אני יודע שבארה"ב זה די פופלארי במותגים כמו רדיו פלייר (וגם אני לא חושב שזה מגיע עם מוט).
אופציה נוספת זה BMX עם גלגלי עזר, זה קצת מוקדם מידי אבל יכול לעבוד. זה יותר נוח לילדים לעבוד איתם, החיסרון היחיד זה המשקל ולכן קשה להם בהתחלה להניע.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורטליין xl סיילו או אינגלזינה אלקטהשאלה29/09/2022
שלום,
אני מתלבטת בין שני הדגמים.
מה שאני מחפשת זה עגלה שכמובן נוחה ובטיחותית לתינוק, לא כבדה, נוחה לתפעול (ולקיפול), בעיקר להשתמש בעיר וגם מתאימה לגבוהים, בנוסף יש לנו רכב קטן יחסית.
בעקרון אהבתי יותר את אנגליזינה אלקטה בגלל שהמשקל שלה נמוך יחסית והקיפול שאפשר להעמיד את העגלה לעומת הספורט ליין שצריך להשכיב על הרצפה מקופל. גם האינגליזנה נראת לי מאוד איכותית.
את הספורטליין גם אהבתי אבל מה שהכי אהבתי זה את המחיר הנוח (הבדל של יותר מ1000 שקל) וגם שהיא יחסית קומפקטית להכנס לרכב. אם שתיהן היו באותו מחיר הייתי בוחרת באינגלזינה.
מה מומלץ לי לקנות בעינך בהתאם לדרישות שלי ובהתייחס למחיר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין לי המלצה
קובי סופר29/09/2022שלום,
אין לי המלצה, אני רק יכול לציין יתרונות/חסרונות ומכאן זה שיקול שלכם!
ההמלצה היחידה שלי היא להתנסות במוצרים. זה אומר לשים משקל של 12 ק"ג, להתנייד עם העגלות בחנות ומחוצה לה. לעלות ולרדת מדרגה גבוה. להתנסות בתפעול, פירוק והרכבה של חלקים שונים, שינוי מצבים וכו'.
להתנסות בקיפול של כל אחת מהן יחד עם הטיולון לשני הכיוונים! לבדוק ברכב. כך תקבלו החלטה מושכלת של מה נכון לכם. האם שווה לשלם יותר על מוצר X או לא.
היתרונות באינגלזינה הם: משקל קל יותר, נעמדת לאחר הקיפול, אמבטיה וטיולון מרווחים יותר, מותג ותיק יותר. המושב יצוק מפלסטיק, זה לדעתי מספק תמיכה עדיפה לתינוק, נותן זוויות שכיבה ובעיקר ישיבה יותר טובות.
מצד שני הסיילו זולה יותר, לדעתי הקיפול שלה נוח יותר עם הטיולון, בעיקר שהוא פונה לכיוונכם.
בנוסף יש לה ידית מתארכת שאין באינגלזינה. זה חשוב גם כי זה עוזר בכל עליה וירידה ממדרגה, כמעט ולא צריך להפעיל מאמץ באינגלזינה צריך להפעיל המון כח.
בנוסף אם יש הפרשי גובה בינכם זה יכול להיות חשוב.
לסיום, באינגלזינה האמבטיה חוצה את קו ידית האחיזה, בטיולון כשהוא פונה לכיוון הנסיעה ומשכיבים אותו הוא חוצה באופן ממש גס את קו ידית האחיזה. זה אומר שאי אפשר יהיה לתלות כלום על הידית. בנוסף להורים עם רגליים ארוכות זה יכול להפריע באזור הברכיים, יהיה לא נוח לחבר לה טרמפסיט אם יהיה תינוק נוסף בהמשך.
לסיילו ניתן לחבר את הסלקלים המובילים בשוק, לאניגלזינה רק סלקל שלהם שהוא טוב אך יש טובים ממנו.
בסיילו הדגם המומלץ לדעתי הוא הXL, הוא כבד בכמעט 3 ק"ג מהאניגלזינה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות המשך בנוגע למנשאאסתר נחום29/09/2022
היי קובי היקר !
האם אתה מכיר את לני המנשא ההברידי מ"המנשא הנכון" ?
על איזה מנשא בד אתה ממליץ מהניסיון שלך ? אני מעדיפה בד ללא קשירה פחות מתחברת למנשא ילקוט.
טבל אקנה כמובן מה שהכי נחשה לנוח. אני לא בטוחה שאצליח למדוד מנשאים עם התינוקת. זה יציק לה מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני לא מכיר
קובי סופר29/09/2022שלום אסתר,
אני לא מכיר ולכן לא יכול להמליץ או לשלול.
רשמתי את המנשאים שאני ממליץ:
בייבי ביורן וואן או ארגו 360 עם תנוחת ערסול.
לגבי מדידה, זו בדיוק המטרה, רוב המנשאים יכולים להציק, להיות לא נוחים וכו'. לכן ממליץ לבדוק עם התינוקת. ראיתי לא פעם שקנו מנשאים והחזירו כי לא היה נוח לאמא או לתינוק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת עגלה לתאומיםהדר29/09/2022
היי אשמח לעזרה..איזה עגלה הכי מומלצת לתאומים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
העגלה שהכי תתאים לצרכים שלכם
קובי סופר29/09/2022שלום הדר,
העגלה שהכי תתאים לצרכים שלכם היא הכי מומלצת.
אין עגלה מושלמת ובתאומים זה אפילו לא קרוב לשלמות, יש המון חסרונות בעגלות כפולות. אי לכך צריך להתאים את המוצר לצרכים שלכם. כמוכן כמו תמיד יש עניין תקציבי.
לדעתי המוצר הכי טוב נכון להיום זה בייבי מונסטרס איזי טווין 4.
ראשית ניתן לרכוש עם אמבטיות.
שנית הרוחב שלה הוא 65 ס"מ, כמעט כמו עגלת יחיד. למי שלא עבד עם עגלות יחיד ובטח שאם תאומים, אולי זה לא אומר כלום אבל זה דבר שיכול לתסכל הורים כאשר מדובר בעגלה כפולה, זה ההבדל בין להיכנס למעלית, לדלת, לחנות, מעבר צר או לא להיכנס כלל, לעשות סיבוב, להוציא את הילדים, לקפל את העגלה, להכניס שוב וכו'.
לכן אני חושב שצריך ללכת על עגלות צרות ומהצרות לדעתי זה הדגם הכי מוצלח. זה לא דגם זול אבל אם אין שיקול תקציבי לדעתי זו העגלה הכי פרקטית ואיכותית שיש.
המשקל שלה גם סביר ויכולת הניוד מעולה. החסרונות שלה הם מושב טיולון חד כיווני, היות וזו עגלה כפולה לדעתי אין ברירה.
בנוסף היא צרה, יש עגלות מרווחות יותר אבל כפי שציינתי, זה מגיע עם רוחב כולל שיכול להיות בעייתי.
אם אין שיקול של רוחב, משקל או תקציב אז יש את בוגבו דונקי שכיום היא היחידה ממה שנמכר בארץ עם מושבים דו כיווניים.
לדעתי רוב ההורים יחליפו אותה די במהירות בגלל שהיא כבדה, מסורבלת לקיפול ורחבה.
אם יש שיקול תקציבי יש את עגלת ניאו שדומה למנוסטרס בכל היתרונות רק שהיא הרבה יותר בסיסית בבדים, בגלגלים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות או ובסטר עם משענתשמחה29/09/2022
היי,
אנחנו כרגע עם תיקו נקספיט זיפ לילד בן 2.5 וסלקל לתינוקת בת 4 חודשים.
יש לנו 2 רכבים ולכן אנחנו מחפשים לקנות כסא בטיחות נוסף (את הסלקל אין בעיה כמובן להעביר בין הרכבים)
השאלה היא האם מומלץ לקנות כיסא בטיחות נוסף לגיל כזה או כבר ובסטר עם משענת?
ואז כשהילדה תגדל היא תוכל לעבור לציקו
נשמח להמלצות :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הייתי ממליץ על בוסטר עם רצועות
קובי סופר29/09/2022שלום שמחה,
לרכוש בוסטר זה מוקדם מידי. המינימום זה גיל 3 שנים ו-15 ק"ג וחייב ששני התנאים יתקיימו. לכן הייתי ממליץ על בוסטר עם רצועות.
הם מתאימים לשימוש מגיל שנה אבל לדעתי מומלצים לשימוש רק מגיל שנה ו-8 חודשים.
הם צרים יותר מכיסא בטיחות, בהמשך ניתן לפרק את הרצועות ואז להפוך לבוסטר רגיל.
הדגם הכי מומלץ מבחינה בטיחותית הוא ברייטקס גרואו ווית' מי.
הוא יקר אבל בטיחותית הוא הטוב ביותר נכון להיום.
אם רוצים לרדת בתקציב אז גרקו טרנזישיין גם ברמת בטיחות גבוהה וגם יחסית צר כך שזה יתרון בשילוב עם הסלקל או עוד כיסא בהמשך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין כסא בטיחות לסלקלנעה28/09/2022
היי קובי,
1. מתלבטת בין כסא בטיחות לסלקל, מסקר שוק שערכתי ראיתי שדווקא לחברות המובילות בכסאות בטיחות (ציקו וברייטקס) אין ריפוד שעוטף את התינוק כפי שיש בסלקלים השונים (למשל ברייטקס בלוורד נראה ממש רחב ומגושם עבור תינוק אחרי לידה). עד כמה העניין הזה מהותי בריאותית ומבחינת נוחות עבור התינוק?
2. מהו לדעתך הסלקל עם התמורה הטובה ביותר לכסף? אני לא רוצה להשקיע יותר מדי בדבר זמני, רק שיהיה נוחות עדיפה לשלבי ההתחלה בנסיעות בעיקר ולאחר מכן אעבור לכיסא בטיחות.
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיוק קטן
נעה28/09/2022בהתייחסותך לשאלה על הסלקל המשתלם ביותר, אשמח אם תתייחס לכאלה המתאימים גם לעגלות ספורטליין או בייבי בוס שכן עדיין לא קניתי עגלה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אני תמיד רושם שסלקלים יותר נוחים מכיסאות
קובי סופר29/09/2022שלום נעה,
1. אני תמיד רושם שסלקלים יותר נוחים מכיסאות.
הם בנויים נכון יותר, מגיעים לזווית שכיבה עדיפה וגם רובם מגיעים עם תומכים פנימיים. כמובן שיש גם את היתרון של נשיאה ידנית או על עגלה. היתרון בכיסא הוא החיסכון הכספי באי רכישת הסלקל.
כמוכן ניתן להוסיף לכיסאות ריפוד פנימי כמו של סלקל ואפילו טוב יותר (לדוגמא של חברת BENBAT שאנחנו משווקים), יש הורים רבים שרוכשים אותו גם לסלקל. בנוסף ניתן להוסיף ספוג מגביהה לכיסא לתת עוד שיפוע שכיבתי.
בסופו של יום כיסא לא יהיה סלקל אבל אפשר להגיע מאוד קרוב לכך. מכאן זה שיקול של ההורהים.
2. לגבי סלקלים, כאן זה באמת מתחלק לאם רוצים לחבר לעגלה. אם לא אז צ'יקו קייפיט לדעתי הסלקל הכי טוב שניתן לרכוש, הוא הכי נוח לתינוקות, הכי נוח להתקנה והכי נוח לתפעול. המחיר שלו מאוד סביר והוא כולל בסיס במחירו. יש לו רק חיסרון ענק אחד, הוא לא מתחבר לאף עגלה.
אם לא צ'יקו צריך להחליט אם רוצים סלקל עם בסיס או ללא מכיוון שהבסיס מכפיל את מחיר הסלקל!
גם לבייבי בוס וגם לסיילו מתחברים אותם סלקלים כאשר לסיילו מתחברים סלקלים של סייבקס שלא מתחברים לבייבי בוס (למעט דגם אטון B החדש).
הסלקל הכי בטיחותי מהמתחברים הוא אטון 5 שמתחבר לסיילו אבל לא לבייבי בוס. אחריו זה ג'ואי אייג'ם שמתחבר לשני העגלות, הוא ברמת בטיחות כמעט זהה לאטון 5 אבל במבחן ריסוק עם הבסיס האטון קיבל דירוג טוב יותר, ללא בסיס הדירוג דומה.
מבחינת נוחות הג'ואי לדעתי יותר נוח כי הריפוד הפנימי שלו מפנק יותר וגם הגגון שלו לדעתי הרבה יותר טוב. גם במחיר הג'ואי זול יותר.
יש למקסיקוזי סלקל נהדר שנקרא מיקו, לצערי כבר לא משווק בארץ רק בארה"ב. הוא לדעתי היה הסלקל הכי טוב שאפשר לרכוש כי מחירו היה סביר עם בסיס ודירוגי הבטיחות שלו מאוד גבוהים.
אני חושב שעדיף להצטמצם במחיר מכיוון שסלקל משמש לחצי שנה עד 8 חודשים ברוב המקרים. עם בסיס המחירים מגיעים ליותר מ-1000 ש"ח לדגמים הטובים ולכן הורים רבים מעדיפים לחסוך אותם ולהתחיל ישר עם כיסא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
נעה29/09/2022היי קובי תודה על המענה המהיר!
1) אני כנראה ארצה לרכוש סלקל האם יש משהו שאתה ממליץ עליו שהוא יותר זול מהג׳ואי אייג׳ם? איך הדגם של הג׳ואי ג׳אם? פחות מומלץ?
2) איך הסלקל אטון xxl של חברת סייבקס? והאם יש הבדל בינו לבין האטון xl?
3) שאלה על כסא בטיחות ראיתי שיש כסא בטיחות של חברת circle, איך הוא מול המתחרים הממותגים ממנו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך בנוגע לכסא בטיחות
נעה30/09/2022היי, ראיתי כסאות צ׳יקו במחירים טובים עכשיו (עד 1500 ש״ח) וראיתי שאתה ממליץ עליהם בפרט על nextfit.
בהנחה שבטיחותית הם כולם אותו דבר, תוכל לומר לי איזה מהם הוא העדיף מבחינת נוחות, ונקיון?
nextfit zip max
nextfit max zip air
nextfit zip air
nextfit zip
אלו הדגמים שראיתי בחנות.
ראיתי את nextfit zip air מתומחר סביב ה-1000 ש״ח זול יותר מהשאר, תוכל לעמוד על היתרונות והחסרונות בין הדגמים מהאספקטים שציינתי לעיל?
לדעתך אם אמתין לנובמבר לאזור black friday המחירים יהיו אטרקטיביים יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הג'ם פחות מומלץ
קובי סופר30/09/2022שלום נעה,
הג'ם פחות מומלץ, הוא סביר ולא מעבר.
הסייבקס אטון XL יותר טוב ממנו, לא בפער גדול. אין הבדל בינו לXXL. יש להם דגם חדש באזור אותו המחיר נקרא אטון B, לדעתי כבר עדיף ללכת עליו.
לגבי כיסא סירקל, זה מוצר סיני ולכן אני לא ממליץ. אין דרך לדעת את רמת הבטיחות.
לגבי צ'יקו, אכן יש מבצע שווה על הזיפ אייר ב-1000 ש"ח.
אין הבדל בטיחותי בין דגמי הנקספיט! לא משנה איזו גרסא רוכשים רמת הבטיחות זהה. יש רק הבדלי גימור וסוגי בדים, לדעתי שטויות, ללכת על הזול ביותר. בכל גרסאות הזיפ שליפת הבד והניקיון סופר קלים לביצוע לכן אני ממליץ על גרסאות הזיפ.
כן יש גרסאות זיפ מקס שהמושב יותר ארוך, בעיקר באזור הרגליים, זאת במטרה לאפשר ישיבה בנוחות נגד כיוון הנסיעה עד שנתיים. אם יש מחשבה כזו אז עדיף ללכת על דגמי מקס.
לגבי מבצעים עתידיים אין לי מושג לומר! עגליס הם יבואני צ'יקו כך שסביר שמדי פעם יצוץ מבצע על דגם כזה או אחר.
כן אפשר לומר שמחירי השילוח יורדים באופן דרסטי ולכן זה אומר שמחירי המוצרים בהמשך ירדו.
אם מוותרים על החיבור לעגלה, לדעתי הנקסטפיט מגיע לזווית השכיבה הכי קרובה לסלקל. בהחלט אפשר להתחיל איתו מלידה ולחסוך כמה מאות שקלים. המינוס כמובן שזה קבוע ברכב ולא ניתן לנייד תינוק כמו בסלקל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך - סלקל וכסא בטיחות
נעה30/09/2022היי קובי, ראשית תודה רבה על המענה המהיר!
1. הייתי בטוחה שזה דגם שבייבי-בוס מייצרים עבור בייבי-סטאר בדומה לעגלה, טעות שלי.
2. ניגשתי להסתכל על דגמי האטון b שהזכרת, ראיתי את אטון b2 i-size שעולה סביבות 700 (לפחות בבייבי-סטאר ראיתי במספר מקומות בכ-600 שח גם כן) ואת אטון b5 (שעולה כבר 1000 שח וממש חורג מהתקציב שלי לצערי). שאתה אומר שכבר עדיף ללכת על האטון התכוונת גם לדגם aton b2 i-size?
2. האם דגם האטון שהזכרתי b2 i-size יכול להתממשק עם עגלת ספורטליין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כל סדרת הB החדשה היא בתקינת I-SIZE החדשה
קובי סופר02/10/2022שלום נעה,
1. אנחנו לא מתעסקים בהתקני ריסון. כל המותגים המובילים בטיחותית כבר מיובאים לארץ. מתוך עניין עקרוני אני לא אשווק מוצרים סיניים שרמת בטיחותם אינה ידועה.
2. כל סדרת הB החדשה היא בתקינת I-SIZE החדשה.
אם ללכת על סייבקס אז כן, אני חושב ששווה ללכת על סדרת הB. הB5 יותר בטיחותי בגלל הגנות צד אבל עדיין הB2 נחשב לאחד הטובים. היות והסלקל משמש לתקופה קצרה באמת חבל לדעתי לקפוץ בהוצאות. בנוסף, אם יותקן במרכז המושב האחורי עניין הגנות הצד יהיה טיפה פחות רלוונטי.
3. הסייבקס B מתחבר לכל דגמי ספורטליין וגם לבייבי בוס
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצות למנשא איכותי במיוחדאסתר נחום28/09/2022
אין הגבלת מחיר. מחפשת את הכי נוח והכי אמין ואיכותי לתינוקת שלי.
תודה רבה מראש קובי היקר ! שתהיה לך שנה מבורכת בהמון מכירת עגלות של בייבי בוס המון בריאות ואושר.
מעריכה מאוד !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ההמלצה הראשונה שלי היא למדוד עם התינוק
קובי סופר28/09/2022שלום אסתר,
תודה רבה!
ההמלצה הראשונה שלי היא למדוד עם התינוק!
בהרבה מקרים מגלים שמוצר שמומלץ מאוד בסוף לא נוח להורה או לתינוק או לשניהם יחד. אז ראשית להתנסות במדידה בחנות.
השניים המובילים הם בייבי ביורן וואן או ארגו 360.
גם כאן ששניהם מובילי שוק מדובר בשני דרכים שונות לנשיאת התינוק. בארגו זה בתנוחת ערסול ובבייבי ביורן זה בתנוחת פיסוק. בשני המקרים אלו תנוחות שאורתופדים ממליצים.
אז כפי שרשמתי, רק להתנסות במדידה ולטייל כמה דקות בחנות ייתן מדד כלשהו.
מעבר לכך יש מנשאי קשירה שלדעתי הם מעולים (מניסיון אישי) אך דורשים לא מעט תרגול וערנות של ההורה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא אוכל לתינוק בן 8 חודשים שעדיין לא יושב עצמאיתחן27/09/2022
שלום,
אשמח לקבל המלצה לכיסא אוכל לתינוק בן 8 חודשים שעדיין זקוק לתמיכה בישיבה.
חשבנו על האפשרויות הבאות:
1. צ'יקו פולי
2. אינפניטי האניס (שנראה די זהה לצ'יקו(
3. טוויגי דלישס.
נשמח לדעת האם אתה ממליץ או אם יש דגם אחר שכדאי לנו לבדוק...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כולם טובים
קובי סופר28/09/2022שלום חן,
כולם טובים, יש הבדלים קלים אבל עושים עבודה זהה.
אני נוטה לאניס יותר לעומת טוויגי, באניס המגש יושב אל מסילה פנימית, זה מגן יותר על אצבעות התינוק מהיתפסות. כמוכן בקיפול לא צריך לפרק את המגש, ניתן לעלות אותו מעלה ואז זה תופס פחות מקום.
בין אניס לפולי גם כאן יש לאניס יתרון בעניין המגש אבל הפולי יותר מרופד, יותר מאסיבי ויציב אך מצד שני גם יותר כבד ומסורבל + גדול בקיפול.
סה"כ אבל, כל השלושה טובים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ג'ואי אלווייט חוות דעתצביה24/09/2022
שלום
אשמח לחוות דעת על ג'ואי אלווייט
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש טובים ממנו
קובי סופר25/09/2022שלום צביה,
יש טובים ממנו ברמה הבטיחותית. כלומר הרבה יותר טובים.
יחד עם זאת הם הרבה יותר יקרים. בנוסף לאלוויט יתרון גדול על פני רוב המתחרים, הוא מאוד צר, היתרון הזה מאפשר להכניס למושב האחורי עוד 2 כיסאות (לפחות ברוב הרכבים).
השאלות שאתם צריכים לשאול הן:
1. האם אנחנו צריכים מוצר צר? אם כן אז זו קניה טובה כי הוא זול, צר וברמת בטיחות טובה.
2. האם אנחנו רוצים לרכוש את הכי בטיחותי? אם כן אז צריך להעלות משמעותית את התקציב וגם לרכוש דגמים רחבים יותר.
במחיר כמעט כפול אפשר לרכוש את גרקו טרנזישיין המצוין.
במחיר כמעט משולש אפשר לרכוש את ברייטקס גרואו ווית' מי שקיבל את דירוג הבטיחות הכי גבוהה שיש נכון להיום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת עגלה משולבתשחר23/09/2022
היי קובי,
אשמח לעזרתך בבחירת עגלה משולבת (אמבטיה וטיולון).
להלן הפרמטרים החשובים לנו-
עד 3500 שקלים
קיפול קל ביד אחת
יציבות
התאמה לדרכי שטח שונים
משקל קל (עד 9 קג עם טיולון)
טיולון לשני הכיווונים (גם בקיפול)
תקן בטיחות מחמיר
אחריות לפחות ל3 שנים
עדיפות להתאמה אוניברסאלית לסלקל
הייתי שמחה ספציפית לשמוע על עגלות בייבי ג'וגר, ספורט ליין, בייבי בוס וגם לשמוע על חלופות שלא חשבתי עליהם.
תודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עגלות נוספות להתייחסות
שחר24/09/2022מעניין לשמוע גם את חוות דעתך על אינגליזינה ונונה באותו ההקשר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לדעתי הבייבי ג'וגר פחות מתאימות
קובי סופר24/09/2022שלום שחר,
לדעתי הבייבי ג'וגר פחות מתאימות. הדגמים המוצלחים שלהם הם בעלי מושב חד כיווני, אי לכך אני פוסל מראש. הדגם היחיד שהוא דו כיווני לדעתי לא מוצלח ולא עונה לדרישות, בעיקר בכל הקשור ליכולות הניוד.
בין ספורטליין לבייבי בוס.
ראשית לבייבי בוס 5 שנות אחריות, ספורטליין שנה. מניסיוני והכרותי עם יבואן ספורטליין, גם אחרי שנה השירות שלהם מעולה וללא עלויות רק במקרים חריגים של נזק כמו שבר שגם ככה לא נכלל באחריות.
לגבי משקל, הספורטליין שוקלות קרוב ל-11 ק"ג עם הטיולון, יש להם שלל תתי דגמים לסיילו. לדעתי הXL הוא המוצלח שבהם וכמעט הכי קל (למעט הבייסיק) והוא שוקל באזור 11 ק"ג.
בXL יש גלגלים פשוטים אבל גדולים ולכן יכולת הניוד שלו טובה מאוד לעיר, אם צריך בדרכים משובשות אז יכולת הניוד תהיה סבירה לכל היותר לדעתי. הדגם עם הגלגלים המוצלחים הוא הפרו והוא כבר באזורים של 12-13 ק"ג (גם כאן יש 2 גרסאות).
ואז יש את הבייבי בוס טייגר שלנו שלדעתי הכי תתאים.
כאן המשקל פחות מ-9 ק"ג. הגלגלים הם גלגלי PU איכותיים כמו בסיילו פרו. אחריות ל-5 שנים. יכולת ניוד מעולה בכל דרך בזכות הגלגלים והמשקל הקל. בנוסף המושב יצוק מפלסטיק וכל הבדים נשלפים לכביסה, בסיילו רק חלק מהבדים. רק בפרו המושב עם תמיכה מפלסטיק וגם אז התמיכה חלקית ולא מלאה כמו בטייגר.
בשני הדגמים הקיפול די דומה וניתן לביצוע עם המושב לשני הכיוונים.
בשני המקרים יש תקן אירופאי ותקן ישראלי למוצרים כך שהבדיקות זהות.
בסיילו מקבלים מתאמים לסלקלים בתוך האריזה. בבייבי בוס צריך לרכוש בנפרד. על המתאמים של הסיילו מתחברים מגוון גדול יותר של סלקלים. עדיין יש מגוון של דגמים בטיחותיים שמתחברים לבייבי בוס.
לגבי נונה, היא מאוד דומה לטייגר אבל פחות נוחה לניוד כי הגלגלים יותר קטנים. בנוסף היא משמעותית יותר יקרה. אני גם לא אוהב שהמושב שלה עשוי מרשת.
האנגליזנה לדעתי לא נוחה בניוד. בנוסף הידית שלה קבועה ולא מתכווננת, זה אומר שצריך להפעיל המון מאמץ בכל ירידה או עליה של מדרגה. בנוסף גם האמבטיה וגם הטיולון (כאשר משכיבים אותו כשהוא פונה לכיוון הנסיעה) חוצים באופן גס את קו ידית האחיזה, זה אומר שהם באזור הברכיים של ההורה הדוחף, לדעתי פחות נוח ונעים להתנייד כך, בעייתי יהיה לחבר טרמפיסט, כלל לא יהיה ניתן לתלות כלום על הידית (כלומר יהיה בעייתי ללכת עם תיק עגלה בשלבים מסוימים של השימוש).
בנוסף, מתחבר עליה רק סלקל של אינגלזינה שהוא טוב אך יש טובים ממנו שמתחברים לדגמים האחרים שהוזכרו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על ההתייחסות המפורטת
שחר24/09/2022תודה רבה על ההתייחסות המפורטת!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכישת כסא בטיחות לגיל 3.5רחל אודאי22/09/2022
שלום ושנה טובה!!
יש לנו שתי ילדות ברוך ה'
הגדולה בת 3.5 שוקלת 14 ק"ג
הקטנה בת שנה וחודשיים שוקלת 8.5 ק"ג
יש לנו רכב טויוטה קורולה 2017
הכסא בטיחות שיש לי כרגע לגדולה הוא צ'יקו נקסט פיט זיפ אייר
ולקטנה יש סלקל של צ'יקו
אנחנו מתלבטים לגבי קניית כסא נוסף לגדולה
מחפשים דגם בטיחותי, שיתאים לאוטו שלנו ויאפשר ישיבה הספסל האחורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני ממליץ לרכוש לגדולה בוסטר רצועות
קובי סופר22/09/2022שלום רחל,
אני ממליץ לרכוש לגדולה בוסטר רצועות.
הדגם הכי מומלץ לדעתי כיום הוא ברייטקס גרואו ווית' מי.
הוא יקר מאוד אבל מדורג הכי טוב בטיחותית.
הוא צר יותר מכיסא כך שזה אמור להיות לכם די נוח הסידור מאחור.
אם יש עניין של תקציב אז גרקו טרנזישיין הוא אופציה זולה וטובה. אפשר גם לבדוק את צ'יקו מייפיט שיעשה את המעבר מהכיסא לסלקל בצורה חלקה כי הוא מאוד דומה לכיסא. הוא עולה באזורים של ברייטקס אז הנטייה שלי היא להמליץ יותר על הברייטקס כי בטיחותית הוא עדיף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה עגלה/ טיולון מומלץדנה לנדאו22/09/2022
שלום רב
אשמח לעזרה בבחירת עגלה, הלכתי לאיבוד
אני צריכה עגלה לתינוק בן 3 חודשים שיש בה גם אמבטיה וגם טיולון. מעוניינת שהטיולון יפתח ל 180 מעלות ושיהיה אפשר להחליף את הכיוונים של הטיולון.
אפשרות קיפול קלה ונוחה
מה הדגמים המומלצים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השאלה מה התקציב
קובי סופר22/09/2022שלום דנה,
השאלה מה התקציב? יש מלא עגלות שמתאימות לדרישות.
אם אין שיקול תקציבי אני ממליץ לבדוק את הבייבי בוס יגואר שלנו. יש לה אמבטיה, טיולון עם שכיבה שטוחה, הקיפול הכי קל ומהיר בעולם. גם הפתיחה הכי קלה בעולם (לא פחות חשוב מקיפול נוח לדעתי).
לאחר קיפול היא מאוד קטנה וקומפקטית כך שיכולה לחסוך רכישה של טיולון בעתיד. המשקל שלה סביר.
אם לרדת בתקציב יש את ספורטליין סיילו בייסיק או מאמאס אנד פאפאס סטרדה, שתיהן במשקל היגואר אבל הקיפול יותר גדול.
בייבי בוס בובקט שלנו קלה יותר מכולן ב-2 ק"ג. טיפה יותר יקרה מסטרדה או סיילו אבל עדיפה עליהן ברוב ההיבטים לדעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות - שאלהאודליה21/09/2022
היי,
אנו מחפשים כסא בטיחות לפעוט שלנו, בן שנה ו-8, רזה יחסית.
חשוב לנו בטיחות ונוחות, וכן שיהיה מאוורר ונעים עד כמה שניתן. הוא מזיע המון בסלקל!
לאחר שיטוט בפורום ובאתרים התמקדנו בנקסט פיט זיפ, או graco snuglock או boulevard click tight cool N dry
האם אכן בטוחים? האם נעימים? או שאולי כדאי כסא אחר? מהו המומלץ בעיניך. בטיחות מעל לכל, אבל נוחות לא פחות!
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כל הדגמים מעולים
קובי סופר21/09/2022שלום אודליה,
כל הדגמים מעולים.
הצ'יקו והברייטקס מקבלים את דירוגי הבטיחות הטובים ביותר לכן בטיחותית אלו השניים המומלצים.
גרקו סנאגלוק זו מערכת התקנה של גרקו ולא דגם. עדיין כל הדגמים שלהם מדורגים פחות טוב מצ'יקו או ברייטקס למעט גרקו טריו שהוא משולב בוסטר, הוא ברמת הבטיחות של צ'יקו או ברייטקס אבל לדעתי שניהם עדיפים עליו.
מבחינת נוחות כולם נוחים ברמת כיסא מנהלים. לצ'יקו יש יתרון בנוחות אם מדובר בתינוק מגיל לידה. לגיל חצי שנה + אין הבדלים לדעתי. תמיד אפשר לבדוק עם הילד מה נוח לו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
אודליה21/09/2022תודה על המענה המהיר.
לגבי תתי דגם, אני קצת הולכת לאיבוד איתם :(
יש לא מעט כאלה שמבטיחים בד נעים ומנדף.
אשמח לדעת אם אכן עושים את העבודה (zip air, max zip air, cleartex, cool N dry, cleanconfort...)
וכן אם הGRACO גם נעים, כיוון שזה לא מצוין במאפיינים שלו.
ושוב, תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לדעתי זה רק גימיק מכירתי
קובי סופר22/09/2022שלום אודליה,
לדעתי זה רק גימיק מכירתי. בפועל בגלל תקנים הבדים הם בדי פוליאסטר שזה בד לא נעים, בטח לחום בישראל.
אצלנו תמיד הוספנו כיסוי בד מכותנה שצמצם את עניין ההזעה.
זה גם עזר בנושא הניקיון.
ההמלצה שלי היא לרכוש את הזול מבין תתי הדגמים כי בטיחותית וטכנית מדובר באותו המוצר.
לגרקו לדעתי יש בדים פחות נעימים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה כסא בטיחותשני21/09/2022
היי
אשמח להמלצה לכסא בטיחות מגיל לידה
קודם כל בטיחותי ועבר מבחני ריסוק
אשמח עד למחיר של 1200 פלוס מינוס
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ההמלצה שלי צ'יקו נקסטפיט זיפ
קובי סופר21/09/2022שלום שני,
ההמלצה שלי צ'יקו נקסטפיט זיפ.
בטיחותית הוא קיבל את הדירוגים הגבוהים ביותר. מבחינת נוחות לדעתי הוא הכי נוח שיש לתינוקות. הוא מגיע לזווית שכיבה הכי קרובה לסלקל.
הוא באזור התקציב במבצעים ואולי טיפה חורג אבל שווה את ההפרש לדעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שני21/09/2022יש אולי המלצה לעוד כסא בטיחות בתקציב של עד 1200?
כי הציקו ראינו שעולה סביבות 1500* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אפשר לבדוק את ברייטקס מרתון
קובי סופר21/09/2022שלום שני,
אפשר לבדוק את ברייטקס מרתון. הוא בדרך כלל יותר זול מצ'יקו. לא בהרבה, עדיין מעל לתקציב. בטיחותית הוא ברמת הצ'יקו. מבחינת נוחות לתינוק, לדעתי צ'יקו יותר נוח. ברייטקס בולווארד לדעתי עדיף על המרתון אבל יקר משמעותית וצ'יקו זול ממנו, לכן לדעתי פחות רלוונטי.
אם לא אחד מהשלושה זה כבר לרדת ברמת הבטיחות. לדעתי כל כיסא שהוא לא צ'יקו זה גם לרדת ברמת הנוחות של תינוק בן יומו.
מהזולים יותר המומלצים הם גרקו טריו, באזור התקציב, גרקו אקסטנד טו פיט או גרקו סייז פור מי (מיי סייז). 2 הגרקו הראשונים בעיקר הטריו מדורגים טוב יותר בטיחותית. שניהם משובלים בוסטר, אני אישית פחות אוהב דגמים משובלים מכיוון שזה אמור להתאים מלידה עד גיל 12, לדעתי לא ניתן לייצר מוצר שיהיה נוח ויעיל לטווח גילאים כלכך גדול עם קפיצות גדילה מטורפות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות משולב בוסטר לבן שנה וחצידוד19/09/2022
שלום!
ברשותינו כסא בטיחות לתינוק של גרקו extend2fit
בקרוב מגיע תינוק חדש, אותו נעביר לכסא של גרקו
מתלבטים איזה כסא לקנות לאח הגדול:
Chicco myfit
גרקו טרנזישיאן
אודה לדעת מה ההבדל ביניהם
פתוחים להצעות חדשות
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שניהם מעולים והגרקו יותר זול
קובי סופר19/09/2022שלום דוד,
שניהם מעולים. הגרקו יותר זול וגם טיפה יותר צר כך שזה יאפשר יותר מרווח מאחור.
הדגם הכי מומלץ נכון להיום הוא ברייטקס GROW WITH ME. הוא קיבל לאחרונה את דירוג הבטיחות הגבוהה ביותר מכלל הבוסטרים עם רצועות. הוא טיפה יקר אבל אם העלות היא לא שיקול זו ההמלצה שלי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)