מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- התייעצות סלקל או כסא בטיחות לתינוקעדי19/09/2022
שלום קובי,
אני בעז״ה אמורה ללדת בעוד חודשיים. הקטן שלי, בן 3, כרגע בכסא גראקו נאוטיליוס (בהמלצתך, כסא מצוין. תודה רבה)
.
מתלבטת לגבי קומבינציית הכיסאות.
יש כמה אפשרויות שחשבתי עליהן:
1. לקנות לתינוקת סלקל ובהמשך לקנות לה כסא בטיחות כלשהוא.
2. לקנות לתינוקת כבר עכשיו כסא בטיחות רציני מגיל לידה שישמש אותה גם לאחר מכן.
3. לקנות לתינוקת סלקל ואז להעביר אותה לנאוטיליוס של בן ה-3 ואת בן ה-3 להעביר לכסא אחר.
מה ההמלצה שלך? ואשמח לדגמים מומלצים לסלקל או לכיסא בטיחו בהתאם למה שאתה ממליץ לעשות.
תדוה רבה על הכל! כל פעם לפני רכישה אני מתייעצת פה וזה פשוט נהדר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדעתי הקומבינציה השלישית פחות תתאים
קובי סופר19/09/2022שלום עדי,
לדעתי הקומבינציה השלישית פחות תתאים.
לדעתי הנאוטילוס לא יהיה נוח לגיל שנה. כמוכן יתכן והסלקל יהיה צפוף לפני גיל שנה ואז בכלל אי אפשר לעבור לנאוטילוס כי הוא מגיל שנה. לכן הייתי פוסל אופציה זו.
בין 1 ל 2 זה כבר תלוי בכם.
לסלקל יש יתרון של ניידות ורוב הסלקלים יותר נוחים לתינוקות מכל כיסא בשוק מבחינת זווית שכיבה.
אם אין מטרה לנייד את הסלקל ידנית או על עגלה אז בהחלט שווה להתחיל מראש עם כיסא טוב.
ההמלצה שלי במקרה הזה היא צ'יקו נקסטפיט זיפ.
הזווית של הצ'יקו הכי קרובה לזווית של סלקל, בטיחותית הוא מקבל את הדירוגים הטובים בעולם כך שלדעתי זה הכיסא הטוב ביותר להתחיל עם תינוק שנולד.
כמוכן אני יכול להעיד משימוש אישי שמודבר במוצר מעולה.
היתרון הגדול כמובן ברכישת כיסא היא חיסכון גדול בעלות של הסלקל שמדלגים עליו.
אם הולכים על סלקל אז זה מאוד תלוי אם רוצים לחבר לעגלה כי אז מצטמצמות האפשרויות. או שרוצים נטו את הסלקל הכי טוב ולוותר על החיבור לעגלה. אז אם תחליטו ללכת על סלקל אני אצטרך לדעת את מטרת הרכישה ואז אוכל להמליץ על דגמים בהתאם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! שאלת המשך-
עדי19/09/2022נראה לי שנלך באמת על כסא הבטיחות (בילד הקודם לא זוכרת שהוצאתי אותו עם הסלקל מהרכב בכלל).
רוחב הכסא הזה זהה לרוחב של סלקל או שהוא יותר גדול?
יש לי הונדה סיויק האצ׳בק. השאלה אם ייכנסו אליה הנאוטיליוס, הצ׳יקו שהמלצת עליו ובוסטר פשוט לילד גדול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
גם הצ'יקו וגם הנאוטילוס יחסית רחבים
קובי סופר19/09/2022שלום עדי,
צריך לבדוק, אני לא מכיר את הרכבים. בגדול גם הצ'יקו וגם הנאוטילוס יחסית רחבים ותופסים הרבה מקום ברכב.
כאשר הצ'יקו יהיה נגד הכיוון הוא יתפוס פחות מקום אבל באיזשהו שלב הופכים לכן, הייתי ממליץ לעשות בדיקות פיזיות טרם הרכישה.
יש דגמים צרים יותר מצ'יקו שללא ספק יאפשרו עוד מקום ומרחב מאחור, הבעיה שלדעתי הם פחות נוחים לתינוקות. גם בטיחותית הם בעלי דירוג נמוך משמעותית.
אני ממליץ עליהם רק בלית ברירה אם צ'יקו יהיה בעייתי:
דיונו רדיאן נמכר רק ברשת בייבי סטאר
גרקו סלים פיט, נמכר בהרבה חנויות אבל לא תמיד זמין לרכישה בארץ.
סל קל ללא בסיס גם יכול להיות מועיל כי הם יחסית צרים. עדיין אבל בתוך כמה חודשים תצטרכו לעבור לכיסא כך שאני לא רואה בזה פתרון יעיל רק זמני.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת תאומים - בירור על מספר דגמיםרבקה18/09/2022
שלום קובי,
מחפשת המלצות לעגלת תאומים לאחים קרובים בגיל.
ראיתי המלצות למאונטן באגי, בייבי מונסטר, קוקו ביבה וניו (niu)
השתיים הראשונות טיפה יקרות לי מדי.
על מה אתה ממליץ?
אני אציין שאני מחפשת עגלה צרה במיוחד, ושיהיה קל להתנייד איתה בתחבורה ציבורית - קלה לקיפול וכו'.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם אין הגבלת תקציב בייבי מונסטרס
קובי סופר18/09/2022שלום רבקה,
אם אין הגבלת תקציב בייבי מונסטרס. לדעתי היא נותנת הכי הרבה, הכי איכותית בבדים, גגונים, גלגלים ועוד.
הבאגי מאוד מיושנת ולדעתי הניו עדיפה עליה כי היא גם יותר זולה וגם נותנת דברים שלא מקבלים בבאגי כמו מדרכי רגליים מתכווננים, קיפול יותר קטן ומשקל יותר קל.
הביבה לדעתי הכי פחות מוצלחת כי היא רחבה יותר. הניו דומה לה וצרה ממנה לכן בין השתיים הניו עדיפה לדעתי.
אז אם אין שיקול מחיר המונסטרס נותנת הכי הרבה.
אם יש אז לדעתי ניו נותנת את התמורה הכי טובה לכסף ועונה הכי טוב לדרישות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת גלגל לעגלת בובוהילה18/09/2022
יש לי עגלת בובו והגלגל שלה לא תקין רציתי לשאול איפה אפשר לרכוש גלגל חדש?
אשמח שתחזרו אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
היבואן נקרא רדא מוצרי תינוקות
קובי סופר18/09/2022שלום הילה,
היבואן נקרה רדא מוצרי תינוקות. האתר שלהם נקרא איזי בייבי.
ניתן לפנות אליהם על מנת לקבל שירות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה על הבטן בטיולוןהילה18/09/2022
היי קובי,
התינוקת שלי בת 4 וחצי חודשים, וכרגע נרדמת באמבטיה של העגלה על הבטן. (זאת הדרך הירדמות היחידה שלה, נדנוד בעגלה)
עגלת סולה של מאמס.
היא כבר קטנה לאמבטיה ועכשיו נאלצים להעביר לטיולון.
האם הטיולון של הסולה מתאים לשינה על הבטן?
במידה ולא, האם יש טיולון/ עגלה שאתה חושב שתתאים לשינה על הבטן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הטיולונים לא נשכבים כמו אמבטיה
קובי סופר18/09/2022שלום הילה,
הטיולונים לא נשכבים כמו אמבטיה. יחד עם זאת ניתן להשכיב על הבטן ברובם, גם בסולה. אולי אפשר לצרף מזרן אבל צריך שיהיה דק כי אם אין השגחה זה עלול לסכן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 3 כסאות במושב אחורידוד18/09/2022
שלום
ברשותנו הונדה סיויק.
ואנו משתמשים בכסאות
צ'קו נקסטיפיט
ונאוטילוס סנגלוק
באמצע נשאר רווח של כ 20 ס"מ
אנו צריכים כסא נוסף.
איזה פתרונות יש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש מגוון כיסאות צרים בשוק
קובי סופר18/09/2022שלום דוד,
יש מגוון כיסאות צרים בשוק, אני לא חושב שיש אחד שהוא ברוחב 20 ס"מ. לדעתי הכי צר זה דיונו רדיאן.
יחד עם זאת אולי אפשר לשחק עם מה שיש, לפעמים התקנה של הצ'יקו נגד הכיוון חוסכת עוד כמה ס"מ.
אם אתם מהמרכז אפשר לגשת לחנות טוילנד בכפר סבא, שם מתמחים בהתקנת כיסאות כולל 3 מאחור.
כמוכן יש אנשים כמו אבי שפיר (אפשר למצוא ברשתות החברתיות) שידעו לחבר 3 מושבים מאחור, הוא מגיע עד לבית בתשלום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם אנחנו נוותר על הנאוטילוס סנגלוק
דוד18/09/2022אם אנחנו נוותר על הנאוטילוס סנגלוק (ונעביר אותו לרכב אחר ביחד עם ציקו נוסף).
אלו 2 כסאות נוספים ייכנסו ביחד עם הצ'יקו.
הכסאות הנוספים מיועדים לילד בן 2 וילד בן 4.
כאשר הצ'יקו לתינוק.
האם יש פתרון אחר שלא חשבנו עליו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כמו שרשמתי עדיף ללכת לבדוק
קובי סופר19/09/2022שלום דוד,
כמו שרשמתי עדיף ללכת לבדוק.
אני לא מכיר את הרכב ובדיקה פיזית יכולה לפתור את הכל. הפנתי אותך ל-2 מקצוענים. אחד ללא עלות ומצריך נסיעה לכפר סבא. השני בתשלום אבל מגיע עד אליכם הביתה.
זה לא עניין רק של דגמים, כפי שרשמתי אם מתקינים את הצ'יקו הפוך לנסיעה זה מקזז קצת מהרוחב שלו.
כמוכן לגיל 4 אפשר לרכוש בוסטר צר ללא רצועות שגם יחסוך מקום. הדיונו (גם גרקו סלים פיט) שרשמתי יתאימו מלידה עד בוסטר והם מאוד צרים.
יתכן וגם לא יהיה מנוס מלרכוש 3 מושבים צרים כמו הדיונו.
אני לא יודע לומר כי אני לא מכיר את הרכב.
לדעתי שווה את הטרחה גם אם גרים רחוק להגיע לטוילנד בכפר סבא. אולי גם לסניף של בייבי סטאר בו אבי שפיר נמצא (בדרך כלל נתניה) כי הדיונו נמכר רק בבייבי סטאר.
יש עוד חנויות (לא הרבה) שידעו להתקין 3 מושבים. אם טוילנד רחוק מכם, תוכלו לרשום לי אזור מגורים ואוכל להפנות למקומות טיפה יותר קרובים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא בטיחות- תינוק ראשוןענבר ואלון17/09/2022
היי, הייתי שמחה לקבל המלצות על כיסא בטיחות מעולה ומומלץ מגיל לידה (עד איזה גיל ניתן להשתמש בהם)?.
כמו כן האם כדאי לקחת כיסא בטיחות שהופך לבוסטר? מה היתרון בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני לא ממליץ לרכוש כיסא שהופך לבוסטר
קובי סופר18/09/2022שלום ענבר ואלון,
אני לא ממליץ לרכוש כיסא שהופך לבוסטר.
א. כי אני לא חושב שאפשר לייצר מוצר שיתאים לטווח גלאים כל-כך גדול עם קפיצות גדילה מטורפות כך שיהיה נוח ויעיל לכל שלב.
ב. כי דגמים לא משובלים מקבלים דירוגים יותר גבוהים
ג. כי משולבים בדרך כלל תוספים יותר מקום ברכב
ד. כי בסוף זה תינוק ראשון ואם יש תינוק נוסף אז הכיסא עובר אליו בדרך כלל כך שכל המטרה של אחד עד הסוף לא רלוונטית.
מהלא משובלים, לדעתי צ'יקו נקסטפיט זיפ הוא הטוב ביותר שאפשר לרכוש. גם בטיחותית הוא מקבל את הדירוגים הכי גבוהים, גם מבחינת נוחות יש לו זווית שכיבה שהכי קרובה לסלקל.
אחריו יש את ברייטקס בלווארד קליקטייט שמקבל דירוגים דומים מבחינה בטיחותית. מבחינת זווית שכיבה הוא שוכב פחות מהצ'יקו ולכן אני פחות ממליץ עליו. הוא גם יותר יקר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין עגלות בינוניותענבר17/09/2022
שלום, לקראת בייבי ראשון ומתלבטים מאד בין כמה דגמים של עגלות. המסננים העיקריים שלנו הם שהיא צריכה להיות לא כבדה, חזקה, יציבה, ובשאיפה לנסוע איתה בעיר וגם במושב (מדרכות קשות יותר). חשוב לנו מגן שמש משמעותי ונוחות נסיעה גם בתחנצ אם צריך.
כמו כן היינו שמחים לעגלה אמינה שתשמש גם בילד הבא מבחינת טיולון ותוספים לאח"כ.
יש לנו לא מעט קריטריונים והדגמים הנסחנים הם:
אויסטר 3, אויסטר זירו, אינגליזינה אלקטה, נונה טריב ונונה מיקס , וספורט ליין Xך.
נשמח מאד להמלצות והשוואה כדי להתפקס:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הייתי ממליץ לבדוק את הבייבי בוס טייגר שלנו
קובי סופר18/09/2022שלום ענבר,
הייתי ממליץ לבדוק את הבייבי בוס טייגר שלנו.
לדעתי עונה באופן מושלם לדרישות. היא קלה מאוד ושוקלת פחות מ-9 ק"ג. מגיעה עם גלגלים גדולים מהממוצע לעגלות בסגמנט של משקל קל. יש לה יכולת ניוד מדהימה גם במושב. יש לה גגונים גדולים לאמבטיה וטיולון, הקיפול נוח וקומפקטי.
אנחנו נותנים 5 שנות אחריות שזה משהו שאף חברה לא נותנת.
לגבי שאר הדגמים,
אויסטר זירו אני פוסל מראש, לדעתי מומלץ לרכוש עגלה עם מושב דו כיווני, יש מחקרים בנושא שמראים שיש יתרונות רבים לכך שהרבה יותר טוב לתינוק להיות מול ההורה בעגלה עד גיל שנה +. אי לכך אני פוסל מראש עגלות עם מושב חד כיווני.
אויסטר 3, לדעתי עונה להרבה דרישות אבל היא כבדה מהממוצע. אני ממליץ לנסות לקפלה יחד עם מושב הטיולון ולנסות להרים כדי להבין אם היא מתאימה לכם. אם המשקל לא מהווה בעייה לדעתי היא בהחלט יכולה להיות אופציה טובה.
אלקטה, לדעתי הניוד שלה לא מוצלח, זה גם בגלל שאין לה ידית מתארכת וגם בגלל שלגלגלים האחוריים יש קפיצים קשים, לדעתי זה בעייתי למושב. כמוכן בגלל שאין ידית מתארכת כאשר המושב פונה לכיוון הנסיעה ורוצים להשכיבו, המושב חוצה באופן גס את קו ידית האחיזה של ההורה, לדעתי זה מוריד מנוחות ההורה וגם לא מאפשר לתלות כלום על הידית.
נונה טריב, מאוד דומה לבייבי בוס טייגר אבל פחות נוחה לניוד בגלל שהגלגלים שלה יותר קטנים. בנוסף המושב שלה מרשת, משהו שאני פחות אוהב והיא יותר יקרה מהבייבי בוס. כמוכן גגון הטיולון שלה די קצר גם שמאריכים אותו.
אני חושב שאין סיבה לשלם את הסכום שדורשים עליה.
ספורטליין XL, גם עונה טוב לדרישות, טיפה כבדה משאר העגלות המוזכרות (למעט אויסטר 3). הגלגלים שלה פחות איכותיים משאר הדגמים אבל עדיין אני חושב שהיא תעשה עבודה טובה בניוד גם במושב.
לסיכום, אני ממליץ להתמקד ב-3 דגמים, להתנסות בניוד שלהם כאשר יש משקל של 12 ק"ג בתוך העגלה. לנסות לעלות ולרדת מדרגה גבוהה, להתנסות בקיפול שלהן יחד עם מושב הטיולון גם שהוא פונה אליכם וגם לכיוון הנסיעה, לבדוק באותו ואז לקבל החלטה מושכלת של מה נכון לכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתלבטות בין שני דגמים עגלה וכיסא :)
ענבר27/09/2022היי קובי ותודה רבה על התגובה המפורטת
בדקנו את הבייבי בוס ופחות התחברנו, כרגע הגענו לשני דגמים מובילים שהם האוטיסטי זירו גרביטי שמתקפלת מהר , חזקה יציבה ושוקלת 8,5 ק״ג לבין האינגליזינה אלקטה שמעט יותר מפנקת באמבטיה שלה ושוקלת אותו הדבר
שתיהן גם זהות במחיר. מה שדכן נבלי הוא שהאליטה מיוצרת כיום בסין ולא באיטליה ולכן יש לה לא מעט תקלות, מכיר דבר כזה?
העגלה היחידה שניתן אולי להשוות היא באמת הספורט ליין xl שמשום מה מרגישה קצת זולה בגימורים שלה ואנחנו לא בטוחים שהגלגלים והשלשה חזקים כמו בשתי האחרות,, מה דעתך?
כמו כן כיסא בטיחות- בין הצ׳יקו נקסטפיט והברייטקס קליק טייק ההבדל גדול? שניהם משרתים עד איזה גיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אני לא מכיר לעומק את אינגלזינה
קובי סופר28/09/2022שלום ענבר,
אני לא מכיר לעומק את אינגלזינה בכל הקשור לתקלות או בעיות במוצר.
במוצרים אחרים שנפוצים בחנויות אז אני בקשר מול עובדי, מנהלי או בעלי החנויות כך אני באמת מקבל מידע עד כמה המוצרים אמינים או טובים.
באינגלזינה מדובר במוצר שהוא משווק רק על ידי רשת שילב, אי לכך אין לי ממש מידע או מעקב בנושא. כמוכן מדובר בדגם חדש מאוד כך שיהיה קשה לדלות מידע ממשתמשים או מחו"ל.
לגבי העגלות:
את האויסטר אני פוסל מראש, אני לא ממליץ על עגלות בעלות מושב חד כיווני. באויסטר המושב הוא כזה, אי לכך אני מראש פוסל.
לדעתי ועל פי מחקרים יש חשיבות עצומה לכך שתינוק צריך להיות מול ההורה בעגלה עד גיל שנה + או לכל הפחות עד שנה.
בעגלות עם מושב חד כיווני כבר בגיל חצי שנה או לפני (אם צפוף באמבטיה) התינוק לא מול ההורה.
אי לכך זה משאיר רק את האניגלזינה כאופציה.
במקרה הזה אני חושב שהסיילו תתאים יותר לדרישות שלכם אם אתם תכניסו אותה לשיקול. אני חושב שהגלגלים שלה מאוד פשוטים אלא אם עולים לדגמי הפרו וכפי שציינתי זה גם לעלות המון במשקל.
החיסרון אבל באינגזלינה לדעתי זו הידית הקבועה. על מנת לקבל מדד נכון של יכולת הניוד אני תמיד ממליץ לשים בכל עגלה משקל של 12 ק"ג, להתנייד כמה דקות עם העגלות בחנות ומחוץ לחנות (אם יש באזור דרך משובשת מה טוב), לעלות ולרדת מדרגה גבוהה. כך תקבלו מדד על נוחות הניוד, גלגלים וקפיצים.
לגבי הכיסאות, בשני המקרים הדגמים מתאימים מלידה עד 30 ק"ג. ההבדל הגדול והיתרון של צ'יקו הוא בזוויות של הכיסא, יש 9 כאלו לעומת 6 בברייטקס ולכן צ'יקו מגיע לזווית שכיבה עדיפה ולדעתי זה יותר נוח לתינוקות.
היתרון של ברייטקס זו מערכת הקליקטייט, ההתקנה עם מערכת כזה יותר קלה ומצמצת טעויות אנוש בהתקנה אבל, בצ'יקו יש איזופיקס שפותח לאותה מטרה. הבעיה באיזופיקס שזה מתאים עד 18 ק"ג ואחר כך צריך להתקין את המושב עם חגורה, אז כאן מגיע היתרון הגדול של ברייטקס.
בטיחותית שני הדגמים מקבלים דירוג דומה ומובילים על המתחרים האחרים בשוק כך שרכישה של כל אחד מהם תהיה רכישה טובה ובטיחותית.
אני עדיין נוטה להמליץ על הצ'יקו בשל הנוחות וגם מניסיון אישי, שירת את הבת שלי כ-6 שנים וזה בדור הראשון של המוצר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה קלת משקל וקלת שימוש לאמא עם מוגבלויותטל16/09/2022
מחפשת המלצה על עגלה מגיל לידה. עקב מחלה כרונית שמשפיעה על המפרקים והשרירים, קשה לי להרים דברים כבדים, קשה לי להשתמש בהרבה כח או לפעמים אפילו בתי הידחים בו זמנית. לכן, יש לי דרישות ספציפיות (סליחה שזה ארוך) כדי שאוכל להשתמש בעגלה כאדם עם מוגבלויות:
- משקל באמת פחות מ10 ק"ג, עדיף אפילו הרבה פחות
- מתקפל ביד אחת, עדיף בתנועה אחת
- נפתח מקיפול ביד אחת (כולל פתיחת מנגנוים לנעול את הקיפול), עדיף בתנועה אחת
- נשען המושב ביד אחת
- יישור המושב ביד אחת
- אפשרות לחבר אמבטיה
- אפשרות לחבר סלקל (וגם הסלקל צריך להיות פחות מ4.5 ק"ג (עדיף אפילו פחות מ-4 ק"ג), גם אם אפשרות לחבר אותו גם עם בסיס לאוטו שלנו, וגם ללא בסיס לשימיוש במוניות או רכבים של חברים כשהרכב שלנו אצל בעלי בעבודה רוב היום)
- ידית אחת (לא שתיים) לנייד אותו עם יד אחת
- מתנייד ממש טוב והעגלה יציבהץ אנחנו בעיר אז לא צריך לטיולים אבל המדרכות בו די גרועות בחלק מהאזורים.
- פתיחה קלה של חגורת הבטיחות בלחיצה אחת ביד אחת,
- סגירת החגורה בקלות ללא צורך לחבר ארבע או חמש חלקים כל פעם.
קיים כזה דבר? מצאתי כמה דגמים שהיו די קרובים אבל לא מצאתי משהו שעונה על כל הקריטריונים. בעגלה לבת הראשונה לפני כמה שנים הייתי צריכה להתפשר ובאמת היה לי קשה.
אם יש משהו מתאים, נוכל להתמודד עם מחיר גבוהה, כבר חוסכים לזה כסף לכמה שנים.
מקווה שיש עגלות יותר ידודתיות לאנשים עם מוגבלויות, אשמח לכל המלצה (וכמובן אלך לבדוק בחנות כדי לראות שאני באמת יכולה להתמודד עם העגלה!).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין עגלה שתכיל הכל
קובי סופר18/09/2022שלום טל,
אין עגלה שתכיל הכל.
בנוסף צריך להבין שיש המון דרישות תקניות ובטיחותיות, אי לכך זה קשור לעניין הקיפול, הרצועות וכו'.
לדעתי העגלה שהכי קרובה לענות לדירושת היא הבייבי בוס בובקט שלנו. הפלוס שהיא גם במחיר סביר.
מבחינת משקל היא שוקלת 8.3 ק"ג לשלדה וטיולון יחד.
המושב דו כיווני, ניתן להפוך צד ביד אחת, שינוי המצבים ביד אחת. הקיפול והפתיחה ביד אחת, הקיפול בפעולה די פשוטה והפתיחה בלי שום פעולה למעט משיכת ידית האחיזה מעלה.
שינוי המצבים ביד אחת. שליפת האמבטיה ב-2 ידיים! חיבור ביחד אחת.
הניוד איתה בעיר הוא הקלים ביותר שיש גם בזכות המשקל, גם בזכות גלגלים גדולים מהמקובל לסגמנט וגם בזכות החומר של הגלגלים.
ניתן לחבר סלקלים שונים (אם אני לא טועה מקסי קוזי הם הקלים ביותר שמתחברים ויש להם גם בסיס). החיסרון שצריך לחבר מתאמים, לא הכי קל לחבר או לפרק. חיסרון נוסף שחייבים לחפרק את המתאמים לפני הקיפול של השלדה.
פתיחת הרצועות בלחיצת כפתור. החיבור הוא אחת אחת כלומר צריך לחבר 4 פעמים קליקים אבל לא צריך לשים אחת על השנייה ואז לחבר שזה לדעתי יותר מסובך.
עגלה נוספת שאפשר לבדוק היא הפולד של ספורטליין, שוקלת 9.4 ק"ג. קיפול ביד אחת אבל לדעתי הפתיחה קצת מסורבלת. נוחה לניוד בעיר. האמבטיה נשלפת ומתחברת ביד אחת.
שינוי המצבים ביד אחת. גם עליה ניתן לחבר סלקלים של מקסי קוזי.
גם היא במחיר סביר.
בוגבו בי 6 גם יכולה להילקח בחשבון אבל היא יותר כבדה מ-2 הדגמים שציינתי, יותר יקרה ולדעי האמבטיה שלה פחות טובה וגם הניוד כי הגלגלים שלה יותר קטנים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על עגלת sportline cielo pro ו cielo pro xxlרנין15/09/2022
שלום רב ,
אני מאוד מתלבטת בין לקנות עגלה של sportline cielo pro ובין זאת של sportline cielo pro xxl שהיא יותר גדולה.
לא יודעת כמה נוח לסחוף משהו גדול ובאותו זמן גם אם הדגם הקטן יותר הינו מספיק ..
אשמח לחוות דעת מקצועית
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין הבדלים בגודל
קובי סופר16/09/2022שלום רנין,
אין הבדלים בגודל הפנימי.
ההבדלים הם בגודל הגלגלים. מכאן זה שיקול שלכם האם יש לכם צורך בגלגלים ענקיים?
לדוגמא: מי שגר במושב או באוזר עם דרכים מאוד משובשות יהנה יותר מעגלה עם גלגלים גדולים יותר.
מצד שני מדובר בעגלה כבדה יותר וגם הסיילו פרו מאוד מאוד כבדה לדעתי. אז כאן אנחנו עוד עולים במשקל. אבל לאדם שגר בקומת קרקע זה לא בעייתי. אם יש מדרגות לעלות זה מאוד בעייתי.
כמוכן יש את עניין הרכב, אם יש תא מטען מרווח, אז בהחלט לא יהיה כזה משנה אם עלינו במשקל או לא. בהליכה עם העגלה המשקל לא מורגש.
לכן זה תלוי בכם ובתנאים שלכם.
אני חושב שלרוב האנשים תספיק הסיילו XL בכלל שהיא משמעותית יותר קלה מהפרו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרן למיטת תינוקרותם סגל נתן15/09/2022
שלום רב,
אני מעוניינת לרכוש את המיטה דגם עמית uמתלבטת לגבי מזרן מולטיפלואו של בייבי טק בעלות 1,300 שח או נומו בעלות 900 שח
שניהם המידות 70X130 מה לדעתך כדאי ?
בנוסף, האם המזרנים יוכלו לשמש אותי למיטת מעבר ?
שניהם מעולים
קובי סופר15/09/2022שלום רותם,
שניהם מעולים.
יש בשוק מלא מיטות מעבר 130X70 כך ששניהם גם יכולו לשרת בהמשך למיטת מעבר.
אין לי המלצה מי מהם כי שניהם יעלים ושניהם מזרנים נושמים.
לדעתי המולטיפלואו טיפה יותר רך ולכן טיפה יותר נעים לתינוקות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיטת תינוק
רותם סגל נתן22/09/2022תודה
ולגבי המיטה על איזה חברה ודגם ממליץ ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כל המיטות זהות
קובי סופר22/09/2022שלום רותם,
כל המיטות זהות כלומר, כל עוד יש למיטה תו תקן או אישור מכון התקנים מדובר במוצר די זהה. ההבדל העיקרי שמשפיע על המחיר הוא הבדל עיצובי.
ההמלצה שלי לגשת לחנות, לבחור את הדגם שנראה לכם, לברר מול מכון התקנים שאכן ליצרן ולדגם יש תקן בתוקף וזהו.
בנוסף ההמלצה שלי היא להשקיע כמה שפחות במיטה כי שוב, משלמים יותר על העיצוב ולא על משהו יותר טוב. את החיסכון מהמיטה אני ממליץ להשקיע במזרן איכותי כמו אימג'ן, נומו או מולטיפלואו של בייבי טק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
רותם סגל נתן22/09/2022האם מזרון במידה 127X66\67
מתאים למיטות מעבר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יש מלא מידות למיטת מעבר
קובי סופר23/09/2022שלום רותם,
יש מלא מידות למיטת מעבר.
יש גם מידה כמו מידת המזרן. הגודל הפופלארי למיטות מעבר הוא 130X70, רוב ההורים ממשיכים עם המזרן הקיים למרות שיש רווח של 4 ס"מ.
בקיצור, אני לא חושב שזה צריך להיות שיקול. מזרנים למיטת מעבר מאוד זולים וההמלצה שלי תמיד לשמר את המוצר היקר לתינוק הבא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- oeko-tex לעומת תו תקן ישראליחיים14/09/2022
מעוניין לקנות מזרון לתינוק.
מה נחשב יותר טוב מבחינת בטיחות - מזרון מיצרן ישראלי בעל תו תקן ישראל או מזרון מיצרן אירופאי קטן שמוכר באמזון ובעל אישור של oeko-tex 100 class 2?
ניתן לסמוך על oeko-tex?
ראיתי שה oeko tex מתיר מעכבי בעירה במידה וחייבים אותם ובתנאי שהם בדקו שהם לא מזיקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני חושב שבשני המקרים אין ממה לחשוש
קובי סופר15/09/2022שלום חיים,
אני חושב שבשני המקרים אין ממה לחשוש.
מה שכן, oeko-tex בודק בדים ולא את כלל המזרן.
אני חושב שאין חשש ואפשר לסמוך עליהם, הבדיקות שלהם מאוד מחמירות.
אני מניח שליצרן יש עוד אישור נוסף, בדרך כלל זה של TUV.
מכון התקנים בודק את כלל המזרן כולל בדים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מאמבטיה לטיולוןשירן14/09/2022
שלום,
לאור ההמלצה כאן בפורום-רכשנו עגלת בייביבוס טייגר וברוך השם אנחנו מאוד מרוצים ממנה.
רצינו לשאול:
1. באיזה משקל/ גובה/ גיל מומלץ לעבור מהאמבטיה לטיולון?
2. אנחנו מעוניינים לרכוש סדין/ משטח הניתן לכיבוס להגנה על הטיולון. יש לך המלצה על חנויות שמוכרות סדין מתאים? איזה גודל אנחנו צריכים לחפש?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הטיולון מתאים מגיל לידה
קובי סופר14/09/2022שלום שירן,
1. הטיולון מתאים מגיל לידה. מאושר על ידי מכון התקנים.
מכאן זה בעיקר שיקול שלכם, מתי שנראה לכם שזה זמן טוב ונכון.
אני תמיד ממליץ לא לרוץ ולארוז את האמבטיה, גם במעבר לטיולון לפעמים רוצים לחזור לאמבטיה, זה תמיד טוב לעשות רוטציה ולהרגיל את התינוק לטיולון לאט לאט.
2. אני ממליץ לרכוש מזרן או ריפודית לעגלה. כל הסוגים בשוק יתאימו. אין משהו מקורי.
אני ממליץ על הקומפי קוש שלנו כי הוא עשוי מויסקו שמשדרג את הנוחות.
יחד עם זאת כל ריפודית או מזרן עגלה יעשו את העבודה. רק לשים לב שזה עשוי 100% כותנה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנסת השכבות במזרן אמבטיה של בייבי בוסמיה12/09/2022
היי קובי,
רציתי לשאול, כיבסתי את הבדים של המזרן של האמבטיה של בובקט 2. ישנן שתי שכבות: שכבת הרשת ושכבת הספוג. איזו שכבה היא בתחתית? האם הרשת או הספוג? לא שמתי לב כשהוצאתי את השכבות איך זה היה מונח. אודה לעזרתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הרשת צריכה להיות מעל הספוג
קובי סופר13/09/2022שלום מיה,
הרשת צריכה להיות מעל הספוג, אז צריך לעטוף עם הבד העוטף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות עם איזופיקסשני12/09/2022
היי אשמח להמלצה על כסא בטיחות מגיל לידה עם חיבור איזופיקס
יש 2 סוגי איזופיקס
קובי סופר12/09/2022שלום שני,
ראשית, צריך לקחת בחשבון שיש בשוק 2 סוגי איזופיקס.
איזופיקס אירופאי או אמריקאי.
באירופאי מדובר ב-2 סרנים מברזל או פלדה שמתחברים לעיגון ברכב.
באמריקאי מדובר ברצועות שמתחברים לעוגנים ואז צריך להדק את הרצועה.
לגיל לידה ההמלצה שלי היא צ'יקו נקסטפיט זיפ. זהו כיסא אמריקאי עם איזופיקס אמריקאי.
היתרון המרכזי שלו לדעתי זו זווית השכיבה, הוא מגיע לזווית הכי קרובה לסלקל, לכן אני חושב שהוא הנוח ביותר לתינוקות.
חשוב להבין שכיסאות לא נוחים לתינוקות, רובם כאשר יותקנו נגד כיוון הנסיעה יהיו בזווית ישיבתית אשר לא נוחה לתינוקות לדעתי. זה בעיקר בדגמים האירופאים לכן אני לא ממליץ עליהם כלל לגיל לידה.
בנוסף, צ'יקו קיבל את הדירוג הבטיחותי הכי גבוה בארה"ב כך שלדעתי אין התלבטות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלקל תואם בובקטאירנה12/09/2022
היי אבי, רכשנו את עגלת הבובקט. אני מחפשת סלקל שיתאים לעגלה.
הענין שאנחנו כרגע בחודשים הראשונים גרים בקומה 4 ללא מעלית ומחפשים פתרון הכי נוח להורדת הילד החוצה/ סידורים קצרים( יודעת שאסור להם להיות יותר מחצי שעה גג 40 דק בסלקל).
חשוב לי שהסלקל יהיה קל ולא יקר כי זה ענין זמני, הרצון הוא לעבור דירה כמה שיותר מהר ולעבור לכסא בטיחות.
האם מקסי קוזי פבל מתאים? אם לא אשמח לשמוע מה כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מקסי קוזי מאוד קלים
קובי סופר12/09/2022שלום אירינה,
מקסי קוזי נחשבים קלים. הפבל סלקל מעולה והוא גם מתחבר לעגלה (יש לרכוש מתאמים מהחנות ממנה רוכשים את העגלה).
לכן אני חושב שזו אופציה טובה.
שאר האופציות יהיו ברמת הבטיחות שלו ובאזור המשקלים שלו או אפילו יותר כבדים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אירנה12/09/2022תודה רבה על המענה! הסלקל פבל שמצאתי, הוא מ2016 ( נמכר יד 2) מבינה שהוא כבר לא בתוקף ולכן לא בטיחותי נכון?
יש שגם אחר על הצד הזול שמומלץ ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אכן הוא לא בתוקף
קובי סופר13/09/2022שלום אירנה,
אכן הוא לא בתוקף. בדרך כלל התוקף הוא 6 שנים מיום הייצור. אם אין תאריך ייצור אז 5 שנים מיום השימוש הראשון.
בשני המקרים אני חושב שהוא כבר לא בתוקף.
המוצר פחות בטיחותי מאשר היה כשהיה חדש.
מעבר לכך, צריך מאוד להיזהר ברכישת סלקל או כיסא יד 2, מוצר כזה שעבר תאונה אסור יותר לשימוש, את זה לא נוכל לדעת אם המוכר לא יגיד לנו.
סלקלים של סייבקס אטון B הם בטיחותיים ובמחירים סבירים כחדשים. מדובר בדגם חדש לכן לא נראה לי שיהיה זמין כיד 2. לפעמים אבל יש מבצעים. כמובן שתוכלו אחרי זה למכור כיד 2 ולהחזיר חלק ממחירו. אותו הדבר לגבי דגמי מקסי קוזי אותם ניתן למצוא גם ביד 2.
ג'ואי אייג'ם מעולה אבל כבד.
סלקלים של אבינוט ברמת בטיחות טובה והם די זולים כחדשים ומתחברים לעגלה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)