מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- כיסא בטיחות 836 של ברייטקסיעל24/08/2022
שלום,
אשנח לדעת אם הכיסא בטיחות דגם 836 של ברייטקס מומלת מבחינת בטיחות, נוחוח וגודל.
תודה רבה מראש
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זה לא כיסא של ברייטקס וזה לא כיסא מומלץ
קובי סופר25/08/2022שלום יעל,
זה לא כיסא של ברייטקס וזה לא כיסא מומלץ.
מי שאמר לכם שזה כיסא של ברייטקס או שהטעה אתכם או שאתם לא הבנתם.
הכיסא הוא כיסא מדבקה סיני! הוא מיובא לארץ על ידי אותו יבואן של ברייטקס. אין קשר בינו לבין מותג ברייטקס חוץ מהעובדה שאותו יבואן מביא את שניהם לארץ.
בטיחותית איני יכול להמליץ על אף כיסא מדבקה סינית שכן, הם לא עברו מבחני ריסוק השוואתיים כך שאין מידע לגבי רמת בטיחותם. אני לא הייתי לוקח סיכון עם ילדי ואי לכך, אני אמליץ לאחרים לעשות את אותו הדבר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון עלייה למטוסאינה24/08/2022
האם הכוונה בטיולון שעולה איתנו לתא הנוסעים? וצריך להיכנס בתאי האחסון? או כזה שנפרדים ממנו בגייט ומקבלים מהם ישירות איך שיורדים מהטיסה?
כיוון שהיום על הרבה כתוב שניתן להעלות למטוס, אך לא כולם באמת מאושרים רשמית הרי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש טיולונים שניתן להעלות לטיסה איתכם
קובי סופר25/08/2022שלום אינה,
יש טיולונים שניתן להעלות לטיסה איתכם.
זה פחות העניין של מאושר אלו. זה יותר עניין של מידות טרולי, צריך לבדוק מה מידות הטרולי המאושרות של חברת הטיסות איתה טסים, אם הטיולון מתקפל למידות האלו אז יאשרו לכם להעלות.
כיום החברות עושות בעיות בנושא מכיוון שהרבה טסים מפחדים שהמזוודה שלהם תלך לאיבוד ומוותרים על מזוודה אי לכך, קורה מצב שרוב הטסים עולים עם טרולי אז בחברת התעופה מקשיחים תנאים ומורידים לבטן המטוס כל מה שיכולים וזה כולל עגלות גם כאלו שאישרו בצ'ק אין להעלות.
אז קשה לי לומר.
טיולוני יויו או מקלארן אטום מאושרים בכל החברות, זה ללכת על בטוח.
בכל השאר זה עניין של מידות ונחמדות הצוות.
עד לפני הבלאגן של המזוודות שאגב כבר לא נוראי כשהיה לפני חודש, הייתי ממליץ לא לקחת כשיקול עניין של עליה למטוס איתכם. זאת מכיוון שזה בכלל לא נורא להגיע לטיסה, למסור את העגלה ולקבל מיד בנחיתה. אז לא צריך היה להתפשר על דברים מסוימים בעגלה. במצב של היום קשה לי להחליט מה עדיף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת המלצה לבוסטרצליל24/08/2022
שלום
מחפשת המלצה לבוסטר או כסא בטיחות עבור ילד בן שנתיים במשקל 12 קילו..חשוב שיהיה קל להתקין כי הוא מיועד להסעות לגן וצריך להתקין ולפרק מדי יום..וכמובן שיהיה בטיחותי.. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני ממליץ על ברייטקס GROW WITH YOU
קובי סופר24/08/2022שלום צליל,
אני ממליץ על ברייטקס GROW WITH YOU.
בטיחותית הוא קיבל את הדירוג הגבוה ביותר וסופר קל להתקין אותו.
גם גרקו טרנזישיין סנאגלוג (יש לשים לב ולרכוש רק דגם סנאגלוק) מעולה, קל ונוח להתקנה.
הוא זול מהמברייטקס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה עזרת ממש
צליל25/08/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת המלצה לטיולוןצליל24/08/2022
שלום, מחפשת המלצה לטיולון נח גם לאם וגם לתינוק, משענת מתכווננת בקלות( ידית), ומתקפל בקלות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני ממליץ על ספורטליין וייפר
קובי סופר24/08/2022שלום צליל,
אני ממליץ על ספורטליין וייפר. הוא טיפה כבד וגדול לאחר קיפול מרוב הטיולונים. צריך לקחת זאת בחשבון.
מצד שני הוא נותן מושב ארוך וגגון ענק שאין באף טיולון. שינוי המצבים עם לחצן, יותר נוח לתפעול. הקיפול נוח ביד אחת. הניוד שלו לדעתי אחד הנוחים ביחס לדגמים מקבילים.
אם רוצים קיפול יותר קל וקטן ומוכנים להתפשר על גגון קטן יותר ויכולת ניוד פחות טובה לדעתי אז, אינפנטי מון יכול להיות אופציה מעולה.
אם רוצים יותר קל, צריך להתפשר על מנגנון שינוי המצבים וללכת על דגמים עם שרוך. המומלצים לדעתי הם:
סילבר קרוס ווינג 1 או מקלארן אטום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על מגדל למידהחן22/08/2022
היי קובי,
הילדה בת שנה וחצי ואנחנו רוצים לקנות לה מגדל למידה.
האם יש לך המלצה על דגם כלשהו?
המלצות למה לשים לב?
אתה מכיר את המגדל של dadada?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא מכיר הרבה אופציות בשוק
קובי סופר23/08/2022שלום חן,
לא מכיר הרבה אופציות בשוק.
DADADA זה בעצם סגל שהם אחלה חברה. מעולים בריהוט כך שאני בטוח שגם המגדל מעולה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון לבן 4 חודשיםתמר22/08/2022
היי קובי,
יש לי את העגלה של בוגבו בי 6, לצערי האמבטיה כבר קטנה לקטן שלי, הוא אחוזון 80 בגובה אבל מתפתח לאט ועדיין זקוק לעוד הרבה זמן בטן.
האם יש טיולון זול יחסית שיכול להתאים לשכיבה על הבטן?
על הדרך, אם זה טיולון שגם נוכל לקחת איתנו לטיסה שיש לנו בקרוב בכלל יהיה מעולה.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני לא ממליץ על רכישת טיולון בשלב זה
קובי סופר22/08/2022שלום תמר,
אני לא ממליץ על רכישת טיולון בשלב זה.
אני ממליץ על טיולון דו כיווני והטיולון של הבי דווקא נהדר ועדיף על פני כל טיולון בשוק לדעתי.
מגיל שנה לפחות אפשר שהתינוק יהיה כלפי חוץ.
אי לכך הייתי ממליץ לעבור לטיולון של הבי. כל טיולון אחר יהיה שנמוך לדעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהיכן הכי משתלם לקנות מזרן איכותי למיטהאתי21/08/2022
שלום קובי ותודה מראש על המענה האכפתיות והאנושיות.
מהיכן הכי משתלם לקנות מזרן איכותי למיטה ומיטה.
האם עדיף להתחיל עם עריסה ואם כן איזה מזרן מומלץ ?
האם זה בזבוז כסף לקנות עריסה לכצה חודשים ?
רכשתי כיסא בטיחות שישאר קבוע ברכב מגיל לידה.
לאחרונה אני שומעת הרבה המלצות לסלקל במיוחד של דונה (לדעתי השתגעו עם המחיר). רוב בנסיעות של הן בתוך העיר ,מראש רציתי כיסא בטיחות מעולה . הרבה אומרים לי שאם התינוקת ישנה אז להעביר אותה זה סתם טרטור לכן עדיף סל קל. מה דעתך המקצועית ? למיטב הבנתי כיסא בטיחות ואז יש לאמבטיה . קצת מבולבלת.
אני רוצה להזמין באילת את הטייגר 2 מהיכן אני יכולה לרכוש אותו ואם יש להם במלאי. המחיר שווה. באתר של בייבי בוס העגלה יקרה ביחס לחנויות אחרות. ובאילת המחיר הכי שווה. האם העגלה שנת 2022 חדשה עם תו תקן ואחריות ? ושוב תודה רבה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני לא ממליץ על דונה
קובי סופר22/08/2022שלום אתי,
לגבי מזרן:
לדעתי שלושת המומלצים הם: נומו, בייביטק מולטיפלואו או אימג'ן של שילב/עמינח. אלו שלושה דגמים של מזרנים נושמים! לדעתי מזרן נושם הוא המזרן הכי בטיחותי וגם יותר נוח לתינוקות ממזרן דו צדדי. לגבי רכישה, אני מניח שאם יש אפשרות באילת אז שווה לבדוק.
לגבי מיטה/עריסה. אפשר להתחיל עם מיטה. היתרון של עריסה הוא האפשרות להכניס במקומות צרים. לעיתים בחדרי הורים אין הרבה מקום בין המיטה לקיר ורק עריסה משתחלת. בנוסף עריסה יכולה לצאת ממפתן דלת החדר בעוד שמיטה לא. אז זה שיקול שלכם אם עריסה או מיטה.
לגבי מזרן, אין משהו מיוחד לעריסה, היות ועד גיל 3 חודשים הם לא יכולים להתהפך אז גם המזרנים הפשוטים והתקניים יעשו את העבודה.
לגבי סלקל או כיסא, 2 האופציות מבחינה בטיחותית מעולות אם נלך על הדגמים המובילים.
לדעתי סלקל מציע זווית נוחות טיפה עדיפה על פני כיסא.
אבל צריך לקחת בחשבון שגם סלקל זה כיסא בטיחות שמיועד לרכב.
ההבדל מכיסא שאפשר לשאת ידנית או על עגלה ובאמת לא להעיר תינוק ישן. מצד שני זו בעיה גדולה מכיוון ששהייה ארוכה בסלקל אינה בריאה. אי לכך אני לא ממליץ על דונה.
לדעתי זה מוביל לעצלנות הורית ואני רואה הורים שמטיילים המון שעות שהתינוק בדונה. זה גם לא בריא וגם עלול לסכן תינוקות.
מחקרים הראו ששהייה ארוכה מעל חצי שעה עלולה לפגוע בדרכי הנשימה. שהייה ארוכה של מעל 45 דקות ביום עלולה לפגוע אורטופדית בתינוק.
נכון זה נחמד שאפשר לצאת מהרכב עם תינוק ישן ולהתחיל להתנייד אבל זה רק בתנאי שהניוד ל-5 דק' והנסיעות ברכב קצרות.
בקיצור, סלקל או כיסא זה לשיקולכם. ההמלצה אם סלקל, לא להתנייד יותר מדי.
לגבי עגלה,
אנחנו מוכרים לרשת בייבי סטאר ולכן ניתן לרכוש בסניף אילת שלהם את הטייגר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון מקלארן אטום או יויו2 ?אפרת21/08/2022
שלום
אודה להמלצה לביתי בת ה 5 חודשים לטיולון קליל
האם עדיף את המקלארן אטום או את היויו 2 ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני ממליץ לחכות עד גיל שנה
קובי סופר22/08/2022שלום אפרת,
אני ממליץ לחכות עד גיל שנה.
לדעתי עדיף עגלה או טיולון עם מושב דו כיווני, בדרך כלל זה חלק מעגלה.
אם להתמקד בשניים בכל זאת:
בגדול כטיולונים מגיל שנה לדעתי שניהם מעולים.
לאטום יש כמה יתרונות שהם ראשית במחיר עדיף, שכיבה עדיפה בטיולון והמוצר מגיע מאובזר עם מעקה ומדרך רגליים כאשר ביויו ברוב המקרים הם בתוספת. לכן כלכלית המקלארן לדעתי עדיף.
מעבר לכך שהקיפול זהה, הבדלי המשקל זניחים אבל היויו יותר קל במעט. היתרון הגדול ביויו זה הצבעים, גם מבחר יותר גדול וגם ניתן עתידית לרכוש ערכות ולשנות צבע/לחדש את המוצר.
בשורה התחתונה אני חושב שמלקארן זו אופציה עדיפה, בעיקר בגלל הפרש המחיר הגדול ובעיקר בגלל שאין הצדקה לפער.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות או כסא משולב עם בוסטרמיכל21/08/2022
יש לי כסא בטיחות ברייטקס בלוורד שמאוד מרוצה ומעוניינת לרכוש כסא בטיחות נוסף. מתלבטת אם לרכוש כסא זהה או כבר כסא משולב בוסטר של ברייטקס, למשל grow with you או דגם אחר.
הגדול יהיה בן כשנתיים. השאלה היא מבחינת בטיחות לילדים, שילד יהיה נוח לישון (אולי בכסא משולב בוסטר פחות נוח בגלל הזווית) ורוחב במושב האחורי.
ללא שיקול כספי.
מה המלצתך?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מבחינת הגיל הGROW מתאים
קובי סופר22/08/2022שלום מיכל,
מבחינת הגיל הGROW מתאים.
בטיחותית הוא מעולה כמו הבולוורד.
כפי שציינת, לשינה הוא פחות יתאים כי אין לו זווית נוחה לשינה כמו בכיסא בטיחות. פרקטית הוא עדיף בשל הרוחב וטווח השימוש.
בטיחותית כפי שרשמתי מעולה אז זה שיקול שלכם מבחינת עניין הנוחות/שינה.
לדעתי לגיל שנתיים זה בסדר אלא אם יש המון נסיעות אז באמת זה שיקול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוסטר או כסא בטיחות נוסףאיתי21/08/2022
שלום,
יש לי ילדה בת 5 שוקלת 14 קילו בלבד (ולא 15) בכסא בטיחות ותינוקת בת שנה וחצי במשקל 10 קילו בסלקל
השאלות 1.
יש לנו גרקו EXTEND2FIT (כבר 3.5 שנים) - כמה זמן מומלץ להשתמש בו ?
2. האם כדאי כבר לרכוש כסא בטיחות נוסף או בוסטר לילדה בת 5 ?
(יש גם להתחשב בעובדה שבוסטר צר יותר) ויאפשר מקום באמצע)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לכיסא רשום תוקף
קובי סופר22/08/2022שלום איתי,
לכיסא רשום תוקף, אפשר לבדוק. בגדול זה 8 שנים מיום היצור כך שאני מניח שיש לכם עוד הרבה זמן שימוש איתו.
אפשר להישאר להשתמש בו או לרכוש בוסטר עם רצועות. עד משקל 15 חייבים רצועות. לאחר מכן אפשר ללא. הדגם שיש לכם יכול לעשות את הכל.
בוסטר רצועות טוב יחסוך מקום אבל לא הרבה לכן הייתי ממליץ להישאר עם האקסטנד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי טיולוןעדן21/08/2022
היי,
לבת שנה וארבעה חודשים. רוצים טיולון, ללא אמבטיה, לכיוון אחד ללא ידית טלסקופית. שיהיה קומפקטי, קל ונוח לתפעול, מתקפל לחצי (לא מטריה), מעוניינת שיהיה מושב ארוך וגגון גדול שיהיה נוח לישון בו בכיף. אשמח למשהו עד למחיר של 1000-1200 שקל אם קיים.
וגם מה דעתך על על יויו המפורסם.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יויו חורג מהתקציב
קובי סופר22/08/2022שלום עדן,
יויו חורג מהתקציב, לדעתי היא טיולון טוב, מתומחר יקר ביחס לתמורה.
לדעתי מקלארן אטום.שדומה לו בהרבה דברים ועולה כמחצית עדיף.
עוד דגם מומלץ ביחס לדרישות לדעתי, ספורט ליין וייפר.
המושב שלו ארוך, הגגון ענק ובנוסף שינוי המצבים עם לחצן ולא שרוך. טיפה כבד מהממוצע והקיפול טיפה גדול אבל הוא מתחת לתקציב ומעולה לדעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי בוסטרעדן21/08/2022
היי,
קודם תודה על הסיוע שלך בעבר, תמיד קונים בהמלצתך וזה עוזר מאוד לעשות סדר בשלל המבחר בחוץ.
שאלתי היא, בת 4 הגיעה ל15 קילו, אם אני לוקחת בחשבון בטיחות במקום הראשון, לפי מבחני ריסוק וכו, איזה בוסטר הוא המומלץ ביותר. אשמח ל-2 המומלצים ביותר.
האם בגיל זה חייב לקנות בוסטר שהוא גם כיסא בטיחות (שהוא יקר יותר בדר"כ)?
וגם את דעתך על בוסטר של ברייטקס לעומת האחרים שהמלצת
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אציין שאת הנאוטילוס לא מצאתי בארץ
עדן21/08/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אפשר גם בוסטר ללא רצועות
קובי סופר22/08/2022שלום עדן,
על פי החוק אפשר גם בוסטר ללא רצועות.
מגיל 3 ומשקל 15 אפשר בוסטר גב, אלו דרישות המינימום בחוק. מגיל 4 ומשקל 18 אפשר בוסטר הגבהה ללא גב.
אני כמובן ממליץ לא ללכת לפי החוק ולהחמיר.
לדעתי עדיף בוסטר רצועות, רוב הדגמים המובילים יכולים לתת מענה עד 30 ק"ג עם הרצועות.
הדגמים המובילים הם: נאוטילוס סנאגלוק שבדרך כלל אינו זמין ולכן יש את הטרנזישיין סנאגלוג שגם הוא מעולה ובמחיר סביר.
לברייטקס יש דגם חדש שנקרא GROW WITH YOU קליקטייט שהוא גם אחד הטובים ביותר שיש. לכן אם אין שיקול תקציב אז לדעתי ברייטקס עדיף. אם יש הגרקו יהיה מעולה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת המלצה לטיולוןצליל21/08/2022
שלום מחפשת המלצה לטיולון שיהיה נח גם לאם וגם לתינוק ( 5 חודשים)
לא רק גדול, מתכוונן בקלות ועם משענת מתכווננת.
אני לא ממליץ לרכוש טיולון בגיל 5 חודשים
קובי סופר21/08/2022שלום צליל,
אני לא ממליץ לרכוש טיולון בגיל 5 חודשים.
1. רובם מורשים רק מגיל חצי שנה.
2. אני ממליץ רק מגיל שנה לפחות. מחקרים מראים שיש יתרונות גדולים לכך שתינוק פונה להורה עד גיל שנה +. ברוב הטיולון המושב פונה כלפי חוץ. רכישת טיולון דו כיווני תהיה רכישה יקרה. בנוסף פחות פרקטית מטיולון וברוב המקרים הרוכשים ירכשו טיולון נוסף בעתיד. בסופו של דבר טיולון דו כיווני זה בעצם עגלה שלרוב מגיעה עם אמבטיה.
בשוק כטיולון אין הרבה אופציות. סייבקס איזי S טוויסט 2 פלוס זו האופציה הכי טובה לדעתי.
גם הבייבי בוס יגואר שלנו מעולה אבל יקר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עריסת תינוק ותו תקןחיים21/08/2022
אני מעוניין לרכוש עריסה נצמדת.
*דגמי העץ*
מיטחברת ומיטונת - שתיהן טוענות שיש להם אישור ממכון התקנים (על 4 דפנות), אבל לא מוכנות להציג את האישור.
בכל מקרה, מדובר על אישור ולא על תו תקן.
היתרון הגדול שלהם מבחינתי הוא העובדה שהם בקו מיטה. עריסות הבד לעומתם, נמוכות יותר וכך יוצא שאם התינוק מתגלגל ממיטת ההורה למיטה שלו - הוא נופל כ 10-15 ס"מ.
*עריסות בד מיובאות*
1. ראיתי באמזון את הדגם של next2me pop up (שהפתיחה שלו יותר טובה לטעמי מדגם הdream המיובא ארצה ולכן אני מעדיף אותו).
אם אני מבין נכון יש למזרון שלו תו תקן EN 16890:2017, הבעיה איתו היא שאני לא מוצא מידע האם התקן הזה מתיר או אוסר כימיקלים של מעכבי בעירה.
כמו כן, רשום שהוא "מתאים" לתקן האירופאי 1130:2019. לא מצאתי אישור לכך שיש לו תו תקן קבוע מעבר להצהרת היצרן.
כמו כן, המזרון מונח על קרש עץ העשוי MDF - וידוע לי שסוג זה עלול להפיץ כימיקלים רעילים.
יתרון - היצרן מצהיר על התאמה עד גיל 9 חודשים.
2. ספורטליין נועה -
אין לי מידע לגבי הקרש של המזרון ואני מניח שמדובר ב MDF, למרות שלא מצאתי התייחסות לזה.
כמו כן, מיובא מסין ולא מדובר בחברה גלובלית גדולה.
בעל אישור בלבד ממכון התקנים (ולא תו תקן) והצהרת יבואן כמתאים לתקן האירופאי והאמריקאי.
היצרן מצהיר על התאמה עד גיל 3 חודשים בלבד (כי זה מה שמתיר התקן).
לא מצאתי מידע לגבי תקן למזרון. (אין התייחסות לתקן של מזרונים)
האם מה שכתבתי נכון?
מה עדיף בעינכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ניתן לברר מול מכון התקנים.
קובי סופר21/08/2022שלום חיים,
לגבי עריסות עץ, אני ממליץ ליצור קשר עם מכון התקנים, ניתן לעשות זאת כצרכנים, לברר מה בדיוק קיבל תקן ועל מה.
לא צריך להסתמך על היצרנים או היבואנים.
זה נכון לעריסות עץ, מיובאות ומזרנים!
לגבי צ'יקו נקסט טו מי, ככל שידוע לי מכון התקנים פסל אותה בעבר ולכן לא נמכרת. שוב, צריך לברר מולם.
לגבי נועה, זה מוצר מדבקה לכן אין לייחס אותה ליבואן כזה או אחר. אישור מכון התקנים שווה לתו תקן. תו תקן יכול לקבל רק מוצר המיוצר בארץ או שמכון התקנים יכול לבקר במפעלו.
אישור מכון התקנים זה למוצרי יבוא אשר מחייב בדיקת ש' בכל משלוח שנכנס, כלומר מכון התקנים בודק שוב את המוצר (בדיקה יותר פשוטה) בכל משלוח, מוודא שהמוצר זהה למה שנבדק בבדיקת האב טיפוס.
נושא עריסות נצמדות חדש מאוד, עד לפני כשנה כלל לא נבדקו או אושרו עריסות נצמדות!
לגבי מה עדיף, קשה לומר, אין מושלם. אני לא אוהב מוצרי MDF כי זה עץ מודבק. לגבי תקינה אירופאית ומזרנים, זה שונה ממה שבודקים בארץ, לפחות לגבי עגלות אני יכול לומר שאין חובה באירופה לבדוק כימיקלים/פאטלטים. חלק מהיצרנים בודקים בכל זאת.
לפחות לגבי מזרן, לרובן ניתן להוסיף/להחליף מזרן, אז ניתן לרכוש מזרן תקני מבלי להסתבך מה נבדק ואיך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבעיה עם החלפת מזרון היא שהגודל סטנדרט
חיים22/08/2022תודה על התשובה, אבדוק מול מכון התקנים.
אתה יודע למה האירופאיים לא בודקים כימיקלים? ממש מעצבן שדוחפים אותם למזרון.
הבעיה עם החלפת מזרון היא שהגודל סטנדרט של המתחברת בד שונה ממה שקיים בארץ.
המזרון שלהם הוא 83*50.
בארץ המזרונים הם 86*48.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אפשר לפנות ליצרנים המקומיים
קובי סופר22/08/2022שלום חיים,
אפשר לפנות ליצרנים מקומיים כמו בייביטק או ליטף. הם יכולים לעשות חלק מהדגמים שלהם בכל מידה.
לגבי האירופאים, אין לי מושג אבל, גם אם יש כימיקלים במזרן, בדרך כלל זה בכמות מזערית שלא מסכנת.
עד לפני כשנתיים גם בארץ לא ממש הקפידו על עניין הכימקלים והכל תקין. נכון שאם יש אופציה בטוחה יותר זה עדיף.
בגדול האירופאים צרכנים נבונים והם לבד בוחרים בדגמים ללא הכימקלים, יש מעבדות חיצוניות שבודקות ותקנים מחמירים הרבבה יותר כמו ÖKO-TEST שחלק גדול מהיצרנים עושים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפתרון שלך מצויין
חיים23/08/2022תודה, הפתרון שלך מצויין!
עכשיו אני חושב שאלך על next2me pop up.
אומנם יש לו MDF, אבל אני מקווה שבגלל שהוא עם תקן, זה פולט פחות חומרים מזיקים.
ואת המזרון אני אחליף במזרון תוצרת הארץ מאחד היצרנים שציינת.
רק 3 נקודות אחרונות שמפריעות לי:
1. באתר רשום שהמוצר compliant with en 1130:2019.
האם זאת רק הצהרת יצרן על עמידה בתקן או שיש לו ממש בדיקות שהוא עובר?
2. המיקום בו צריך להציב את העריסה הוא כך שגובה המזרון בעריסה נמוך בכ 15 ס"מ ממזרן ההורים, זה לא גובה גבוה מדי במידה והוא מתגלגל ממיטת ההורים לעריסה?
3. כתבת שאתה חושב שפסלו את העריסה בישראל, אתה יודע על איזה תת דגם מתוך ה next2me מדובר? כרגע מייבאים את תת הדגם דרים. אני רוצה לוודא שלא פסלו את תת הדגם שאני רוצה לקנות מאמזון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אני לא הייתי חושש מלרכוש את הדגם מחו"ל
קובי סופר24/08/2022שלום חיים,
אני לא הייתי חושש מלרכוש את הדגם מחו"ל.
אני מכיר המון שרכשו ומרוצים, לדעתי יש אלפי יחידות של הדגם בארץ מהזמנות אמזון והכל תקין.
1. צריך להבין איך זה עובד באירופה. באירופה אחת לכמה שנים משנים את התקינה ומוסיפים או משנים בדיקות. לדוגמא ב-2012 היה שינוי גדול והשינוי הבא היה ב-2019.
היצרנים בודקים כמובן לפי התקינה החדשה את כל המוצרים. כל עוד המוצר לא משתנה והתקינה לא משתנה היצרן לא בודק מחדש את המוצר כי אין היגיון. בישראל יש דרישה כל 3 שנים לחדש את הבדיקה לאישור מכון התקנים וכל שנה לתו תקן. ככל שידוע לי זה השתנה חלקית וככל הנראה הולך להיות קבוע, לפחות באישור מכון התקנים לייבוא ולהיות כמו באירופה.
אם לא השתנה הדגם ולא השתנתה התקינה ניתן לרוץ על בסיס הבדיקה. לדעתי אין יותר הגיוני מזה וזה יוזיל את מחירי המוצרים בארץ.
2. המטרה שהתינוק ישן בעריסה ולא במיטת ההורים. זה מסוכן מאוד לתינוק להיות במיטת הורים. כל הרעיון בהצמדה הוא גישה נוחה של ההורה לתינוק בעריסה מבלי לקום או לזוז מהמיטה. לאחר שהוצאתם את התינוק מכל סיבה שהיא, צריך להחזיר לעריסה ולא להשאיר לידכם.
3. אני לא יודע לומר כי זה מידע סגור. אני רק יודע שבעבר אחד מסוכני החברה סיפר לי שדגם שרצו להביא נפסל. שאלתי מדוע לא מביאים דגם כזה מוצלח ומבוקש לארץ וזו הייתה תשובת הסוכן.
מעבר לזה אין לי מידע. כמו שרשמתי, אני אישית לא הייתי חושש לרכוש מוצר כזה. כיום היבואן יכול להביא לארץ את כל הדגמים על בסיס התקינה האירופאית ולוותר על מכון התקנים. כאן זה שיקול אישי של כל יבואן, ככל שידוע לי, רוב היבואנים בחרו להישאר עם מכון התקנים. זה אומר שמה שהיה עד עתה נשאר. כלומר, היבואן יכול לבדוק את העריסה ואם היא תיפול בבדיקה אז הוא לא יוכל לייבא אותה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות אמרלדמאור20/08/2022
שלום
נשמח לדעתך על כסא בטיחות לתינוק חדש
חשבנו לקנות את אמרלד
הבנו שהוא מותאם גם לטווח הארוך
נשמח לחוות דעתך תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השאלה לאיזה גיל הכיסא מיועד?
קובי סופר21/08/2022שלום מאור,
השאלה לאיזה גיל הכיסא מיועד?
מגיל לידה לדעתי הכיסא הכי מומלץ הוא צ'יקו נקסטפיט זיפ/זיפ מקס.
גם מהסיבה הבטיחותית, הוא מדורג כאחד הכיסאות הבטיחותיים בעולם. בנוסף זווית השכיבה שלו הכי קרובה לשל סלקל.
אם הייעוד הוא לגיל כמה חודשים אז בנוסף לצ'יקו אפשר להוסיף את ברייטקס בולווארד. הבטיחות די זהה לצ'יקו אבל יש לו יתרון בקלות/נוחות ההתקנה עם חגורת בטיחות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)