מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- המלצה על מזרן לעריסהלי11/09/2022
שלום, מתלבטים בין מזרן עריסה של עמימח צד קשה צד רך כגון פאזל a או קנגרו, לעומת נומו נושם. מה ההבדל בניהם ומה מומלץ ולמה.. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני מניחה שהכוונה למזרן מיטה
קובי סופר11/09/2022שלום לי,
אני מניחה שהכוונה למזרן מיטה.
אני תמיד בעד מזרן נושם ולכן נוטה לנומו.
עד גיל שנה יש סכנה של מוות בעריסה. אחד הגורמים המרכזיים לכך הוא תינוקות שמתהפכים על הבטן ואז הראש שוקע בספוג והם נחנקים.
במזרן דו צדדי עם צד קשיח (לא משנה הדגם), הסכנה כמעט ולא קיימת כי המזרן כלכך קשה שאין לאן לשקוע.
במזרן כמו נומו כלל אין בעיה מכיוון שהאוויר תמיד זורם כך שאין צורך במשטח קשיח.
בנוסף לא נוצר חימום יתר בחורף כשיש מזרן נושם.
יש יתרון אם התינוק על הבטן והוא פולט, במזרן נושם הנוזל ירד למטה ובמזרן קשיח ישאר על המזרן ואז קיים סיכון שהתינוק יוכל לבלוע את מה שפלט.
אם התינוק על הגב והשמיכה או מגן הראש מכסים את הראש, במזרן נושם יכנס אוויר מלמטה.
לדעתי מזרן נושם יותר נוח לתינוקות מבחינת הרכות.
מלבד הנומו יש בשוק גם את עמינח אימג'ן או בייבי טק מולטיפלואו. לדעתי כל השלושה נהדרים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. הכוונה למזרן לעריסה
לי12/09/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
במזרן עריסה המגוון דל
קובי סופר12/09/2022שלום לי,
במזרן עריסה המגוון דל. ברוב המקרים העריסה משמשת רק ל-3 חודשים, עד גיל 3 חודשים התינוקות פחות מתהפכים בעריסה ולכן המזרן הבסיס עושה את העבודה היטב. עדיף ללכת על הדגמים עם הבד הרשתי כי הם נעימים יותר לתינוקות.
לדעתי מיותר יהיה להשקיע במזרן דו צדדי או נושם לתקופה קצרה.
אם רוכשים עריסה עם טווח גילאים של מעל ל-3 חודשים אז עדיף לדעתי כן ללכת על הדגמים היקרים, גם כאן כמו במזרן למיטה שרשמתי, הייתי ממליץ ללכת על הדגמים הנושמים אם הם זמינים לרכישה עבור עריסות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות ברייטקס או נונהליעד11/09/2022
שלום קובי,
מעוניינים לקנות כסא בטיחות, הריון ראשון ומאוד מתלבטים.
מתלבטים בין ברייטקס בולווארד לבין נונה רבה.
ראיתי שאתה ממליץ יותר לכיוון הברייטקס וגם שבמבחנים הוא מדרוג ראשון.
אציין שיש לנו סלקל שקיבלנו מתנה ומתכננים לשים להשתמש בו לפחות בהתחלה.
נשמח לשמוע דעתך לגבי הנונה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני ממליץ על ברייטקס אם ההתלבטות היא בינו לנונה
קובי סופר11/09/2022שלום ליעד,
אני ממליץ על ברייטקס אם ההתלבטות היא בינו לנונה.
כפי שציינת, ברייטקס מדורג טוב יותר. בנוסף יש את פטנט הקליקטייט שיוצר התקנה עם פחות סיכוי לטעויות אנוש.
הנונה גם כיסא מצויין אבל ברייטקס עדיף עליו בטיחותית. עד כמה שידוע לי הפרשי המחיר לא גבוהים (זה כמובן משתנה אם יש מבצעים/הנחות).
הדגם המומלץ של ברייטקס לדעתי הוא הבולווארד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות לבת שנתייםרעות בוקרה09/09/2022
היי אשמח להמלצה לכסא בטיחות לבת שנתיים, ראיתי את ברייטקס מרתון האם מומלץ? יש כסאות מומלצים יותר באותו טווח מחירים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני ממליץ על בוסטר רצועות
קובי סופר11/09/2022שלום רעות,
לגיל שנתיים אני ממליץ על בוסטר רצועות.
זה לדעתי יותר פרקטי מבחינת תפיסת המקום ברכב. בנוסף, זה גם ישמש להרבה יותר זמן.
אני ממליץ על ברייטקס GROW WITH YOU,
הוא מדורג כיום כבוסטר הרצועות הכי בטיחותי. ההתקנה כמו המרתון, אם אני לא טועה הוא גם זול יותר ממרתון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה
רעות בוקרה14/09/2022הייתי בחנות והמליצו לי על בוסטר רצועות Tranzitions של קרגו, מה לדעתך הוא הכסא הביטחותי ביותר (בנראות שלהם שניהם נראים מתאימים לילדה). תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הברייטקס יותר בטיחותי
קובי סופר14/09/2022שלום רעות,
אם אין שיקול תקציבי הברייטקס יותר בטיחותי. הוא מקבל דירוג בטיחותי גבוה יותר מהגרקו.
היתרון של הגרקו הוא במחיר כך שאם יש שיקול אז הגרקו טוב ובמחיר סביר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלות בייבי בוס השונותנועה08/09/2022
שלום,
מחפש אחר עגלה מגיל לידה, ביקרתי בחנות בה ראיתי עגלת בייבי-בוס טיגר 2.
בנוסף ראיתי עגלה שנקראת קוסמוס dlx, והמוכר טען שגם היא שייכת לבייבי-בוס.
1) האם כך הדבר, שתי העגלות הן תחת חברת בייבי-בוס?
2) קיבלתי את הרושם שהמוצרים של בייבי-בוס לא נפוצים בהרבה חנויות וכן קשה למצוא עליהן חוות דעת ברשת, מהיכן ניתן לקנות עגלה (מגיל לידה) תחת אחריות? האם יש הבדל בין החנויות השונות? האם עליי לחשוש מכך שהתפוצה לא גדולה בגלל איכות העגלה?
3) באילו חנויות אוכל לראות את דגמי בייבי-בוס השונים (כולל הבובקאט)? אשמח אם תציין לי רשימה של כלל החנויות כך שאוכל לפנות למקום הקרוב לביתי.
4) בעניין אחריות, למי פונים לקבלת שירות עבור עגלות בייבי-בוס?
5) עד כמה מהותי ההבדל בין מושב טיולון מפלסטיק למושב טיולון שאינו מפלסטיק?
6) להבנתי ההבדל המהותי בין טיגר 2 לבין בבוקט ואפילו קוסמוס dlx הוא יותר מבחינת עבירות, כלומר היכולת לנהג את העגלה בדרכים השונות, עד אשמח אם תעמוד על ההבדלים בין ה-3 בין היתר גם באותו ההקשר (של העבירות).
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קוסמוס DLX זו גם עגלה של בייבי בוס
קובי סופר11/09/2022שלום נועה,
1) קוסמוס DLX זו גם עגלה של בייבי בוס. זה פשוט דגם שאנו מייצרים עבור רשת בייבי סטאר תחת המותג שלהם.
האיכות והאחריות זהים.
2) אכן לא נפוצים בחנויות מכיוון שיכולת הייצור שלנו מוגבלת, האמבטיה שלנו מפלסטיק ואינה מתקפלת לכן בכל משלוח מגיעה כמות של חצי לעומת רוב העגלות האחרות. אי לכך אין אפשרות למכור לכל חנות. בנוסף כל הרשתות הן יבואניות של מותגים בפני עצמן, הן תמיד ימליצו קודם על המותג שלהן לפני מוצר אחר, אי לכך אנחנו נמנעים מלעבוד מול רשתות. זו גם הסיבה שעשינו לבייבי סטאר דגם תחת המותג שלהם.
תמיד יש לנו את האופציה לעשות אמבטיה מתקפלת שגם תוזיל עלויות וגם נוכל להביא כמו גדולה יותר של עגלות, האני מאמין שלי זה אמבטיה מפלסטיק, זה פשוט מגן יותר מזיהום אוויר, אני חוזר מתערוכה בגרמניה שבה 2 מותגים גדולים הלכו לכיוון הזה כי הם מבינים את הנזק שיכול להיגרם לתינוקות.
לגבי האיכות, אני לא חושב שיש ממה לחשוש. אנחנו החברה היחידה שמעניקה 5 שנות אחריות! אם המוצר לא היה טוב היינו מעניקים שנה כמו רוב החברות.
3) יש רשמית משווקים, ניתן ליצור קשר בדף הפייסבוק שלנו ואשלח לינק לרשימה. כאן אני לא יכול לפרסם לינקים.
4) או לחנות ממנה תרכשו את העגלה או ישירות מולנו.
5) לדעתי מהותי ולכן זה משהו שאנחנו מתעקשים עליו!
מושב בד או רשת מוזיל עלויות וגם מוריד ממשקל העגלה. לדעתי מושב פלסטיק נותן תמיכה טובה יותר לגב, זווית ישיבה יותר טובה וזווית שכיבה עדיפה כי התינוק לא שוקע בנקודות מסוימות. כמוכן יותר קל להוריד את הבד לכביסה.
במושב רשת גם יכול להיות בלאי של קרע שאינו מכוסה באחריות.
6) אכן הטייגר מספקת עבירות יותר טובה בגלל גלגלים יותר גדולים. מצד שני בשל כך היא טיפה יותר כבדה.
אפשר לשלוח הודעה בדף הפייסבוק שלנו ואשלח טקסט על ההבדלים, זה ארוך מכדי לשים כאן לצערי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות הבהרה נוספות על עגלות לאחר סקירה
נועה20/09/2022היי,
ניגשתי לראות את המוצרים השונים של בייבי-בוס בחנויוית השונות, ומצאתי כמה נקודות שקצת הפריעו לי אשמח לקבל התייחסותך.
1) מדוע מעקה הטיולון (החלק שסוגר את מושב הטיולון כך שהילד לא יוכל לרדת) כל כך גבוה ורחוק מהילד לעומת עגלות ממותגים אחרים בשוק.
2) משום מה ראיתי שבקצה משענת הרגליים יש בד בחלק התחתון עליו מניח הילד (ככל שגדל את הרגליים עם הנעליים) מדוע זה תוכנן כך בעוד שבעגלות אחרות ראיתי שימוש בחומרים אחרים? חוששני מבלאי גבוה עקב כביסות ואיבוד הקשיחות של הבד באזור זה.
3) מרגיש שבדי העגלות לא צמודים לשלדה, מדוע? זה משווה מראה מעט מרושל לעגלה שכן בהרבה עגלות אחרות הגימור נראה קצת יותר מהודק. לדעתי הילד גם יכול לשבת על זה או לשחק עם זה וכך העגלה תאבד מצורתה מהר יותר. האם יש פתרון לעניין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשבות לגבי בייבי בוס
קובי סופר20/09/2022שלום נועה,
1. הגובה זו הדרישה בחלק ממדינות אירופה לכן זה הותאם למכירה בכל העולם. לפחות זו הייתה המטרה שלנו עד שהגיע הקורונה.
כיום עשינו גרסא שמותאמת לדרישות בארץ בלבד והמעקה קוצר ב-30%. בתצוגות החנויות מציגות מוצר שנפתח לפני שנה או יותר ברוב המקרים. בכל מקרה נוכל לדאוג שאם תחליטו ללכת על בייבי בוס תקבלו את המעקה הקצר יותר.
2. יש 3 אפשרויות לחלק התחתון. בד כמו שאנחנו עושים. דמוי עור שכיום 90% מהבדים דמויי עור מכילים פלטתים (שמסכן מאוד תינוקות) ואלו שללא פשוט יקרים ויסבלו מבלאי סופר מהיר, אלא אם יהיו ממש עבים ואז זה יצור בעיות אחרות. פלסטיק או מתכת שמתחממים בקיץ ועלולים לגרום לכוויות. אנחנו בחרנו בבד, כבר אוטוטו 5 שנים כך ואין לנו שום בעיה. מעולם לא קיבלנו תלונות אבל אין לנו בעיה להחליף את הבד למי שירצה.
3. לגבי בדים אני לא יודע לומר, גם כאן אנחנו מוכרים כ-5 שנים ואין לנו שום בעיה בבדים, מגיעים אלנו מידי פעם לקוחות עם המהדורות הראשונות ששם הבדים היו יותר פשוטים והעגלות נראות טוב.
גם כאן, יש חנויות שמציגות בדים ישנים כי הן לא מחליפות תצוגות. בדגמים החדשים הבדים שלנו שונו.
בכל מקרה, אני אף פעם לא טוען שהמוצר שלנו מושלם. כמו כל מוצר תמיד יש נקודות שאפשר לשפר או נקודות של ברירת מחדל, כלומר שזה מה יש בגלל אילוצים שונים.
בשורה התחתונה אני יודע לומר שאחוזי שביעות הרצון מהמוצר שלנו הם מהגבוהים ביותר שיש. המוצר היחיד שאני חושב שיש לו את אותם נתונים הוא בוגבו בי 6 שגם יותר יקרה ולדעתי המוצר שלנו יותר טוב טכנית (אמבטיה עדיפה, גלגלים עדיפים, משקל קל יותר, קיפול/פתיחה יותר קלים ועוד).
אלו נתונים שאני כל הזמן במעקב אחריהם, כמובן שבמוצר שלנו הרבה יותר אבל אני עושה זאת לרוב המוצרים בשוק, בוודאי שהפופולאריים והמבוקשים.
אנחנו נותנים 5 שנות אחריות מלאות. המטרה שלי שכל הלקוחות שלנו יהיו מרוצים וזה משהו שאנחנו די דואגים שיקרה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך על עניין נוסף
נועה20/09/2022היי, ראשית תודה רבה על המענה!
שאלה נוספת לי אליך, ניגשתי לראות את הטייגר 2 ושיחקתי קצת עם ההצללה של הטיולון (גגון שמש של הטיולון), שמתי לב שצידי הגגון מתחככים במוטות הידיות שבצידי השלדה, האם זו בעיה מוכרת שגם אליה נדרשתם ותקנתם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא מכיר דבר כזה
קובי סופר20/09/2022שלום נועה,
לא מכיר דבר כזה.
הגגון לא אמור לגעת בשלדה. גם אם נוגע במצב מסוים זה לא קריטי ולא גורם נזק.
אחוז התקלות שלנו הוא מהנמוכים שאני מכיר. אני הייתי בעלים של חנות לא מעט שנים, בקשר רציף עם חנויות ועם חברת הגלגל שמתקנים את כל סוגי העגלות כך שאני מכיר את כל העגלות בשוק והתקלות שלהן. אני לא מכיר עגלות עם נתוני תקלות כלכך נמוכים כפי שיש לנו. בעקבות זאת החלטנו לתת 5 שנות אחריות בלב שלם ושקט.
בנוסף, כפי שרשמתי, מטרת העל שלי היא שכולם יהיו מרוצים מהמוצר, אני יודע שאין דבר כזה אבל עדיין עושים הכל כדי שזה יקרה. לא פעם סידרנו ללקוחות בעיות שלא קשורות לאחריות, נזק שנגרם על ידי גורם שלישי כמו חברת תעופה ששברה חלק בשלדה. הכל היה ללא עלות והכל טופל לשביעות הלקוחות.
אפשר לראות באינסטגרם שלנו, יש סטוריז של לקוחות ממליצים, הכל הודעות אמיתיות שקיבלנו מלקוחות.
אפשר לא לאהוב דברים מסוימים אבל בקטע של האמינות אני רושם בלב שלם שהמוצר שלנו הוא מהטובים בעולם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון לתינוק בן חצי שנההילה08/09/2022
מחפשת המלצה לטיולון- עדיפות לכזה עם ידית מתכוונת או גבוה יחסית, מתקפל בקלות ושאפשר לעלות איתו מדרגות.
עדיפות למשהו לא מאוד כבד
חשבנו על הוייפר של ספורט ליין או אינגלזינה מאיור אבל פתוחים לאופציות נוספות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההתלבטות כרגע בין הוייפר לסלפי
הילה11/09/2022בדקנו את האינגלזינה מאיור היום והיא לא עולה מדרגות אז ההתלבטות כרגע בין הוייפר לסלפי של פג פרגו,
פתוחים למשהו שהוא עד סביבות 1,500 ש"ח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עם רוב הטיולונים יהיה קשה לעלות מדרגות
קובי סופר11/09/2022שלום הילה,
עם רוב הטיולונים יהיה קשה לעלות מדרגות. גם אם ניתן, זה יהיה קשה. כמוכן בסופו של דבר לטיולון יגרם נזק ואפילו שבר. גם עגלות מאסיביות בסוף קורסות מעלייה וירידה במדרגות.
הוייפר לדעתי יותר נוח לניוד וגם יש לו גגון גדול יותר. בנוסף יותר קל לשנות מצבים. הסלפי יותר קל, יותר נוח לקיפול ויותר קומפקטי. יש הפרש משמעותי במחיר לטובת הוייפר.
תראו אילו יתרונות מדברים אליכם יותר.
לגבי המלצות נוספות, אפשר לבדוק את סילבר קרוס ווינג, הוא מאוד פופלארי בקהילות חרדיות ששם עולים ויורדים מדרגות המון. הוא בתקציב וסך הכל מדובר בטיולון טוב לדעתי. דומה לסלפי ביתרונות/חסרונות מול וייפר אבל זול מהסלפי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לגבי סלקלחנה05/09/2022
שלום קובי,
לא יודעת אם הכי מתאים לפה אבל מנסה.
יש לנו רכב מאזדה 3 שנת 2006. יש ברכב מאחור בשני הצדדים בוסטר גב של צ'יקו קידפיט. רוצים להוסיף בעזרת השם באמצע בינהם סלקל ולא יודעת אם אכן יתאפשר, נראה שהמקום שנותר בין שני הבוסטרים מאוד צר.
ראיתי סלקל של סייבקס אטון q platinum וסלקל של besafe izi go x1 האם אחד מהסלקלים הנ"ל יכול להתאים? האם אתה יודע על סלקל אחר אולי צר יותר שמספיק בטיחותי ויכול להתאים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צריך לבדוק לפני רכישה
קובי סופר05/09/2022שלום חנה,
צריך לבדוק לפני רכישה.
שני הסלקים מעולים. לגבי המרווח אני לא יודע לומר מה ואם יכנסו סלקלים שונים.
זה משהו שאפשר לדעת רק אחרי בדיקה פיזית.
כמובן שיש תמיד את האופציה לשים את הסלקל במושב הקדמי ושמבוגר ידחס באמצע.
אני מאמין אבל שיהיו סלקלים שיכנסו באמצע או שאחד הבוסטרים יעבור לאמצע והסלקל יהיה בצד, צריך לזכור שסלקל צריך כל הזמן לחבר ולנתק וזה לא הכי נוח שהוא באמצע ויש בוסטר שחוסם את הגישה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלקל לעגלות סיילו פרו ספורט ליין 22שני05/09/2022
היי
אשמח להמלצות לסל קל שמתחבר לעגלת סיילו פרו של ספורט ליין
בין היתר גם על ידי מתאמים מיוחדים.
שמעתי על הטון בי 2, אשמח גם לשמוע חוות דעת עליו
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הסיילו מגיעה עם מתאמים
קובי סופר05/09/2022שלום שני,
הסיילו מגיעה עם מתאמים. אין צורך ברכישה של מתאמים נוספים וגם אין כזו אופציה.
הדגם הכי מומלץ אם זמין הוא אטון 5 או אטון Q.
בטיחותית הוא עם הדירוגים הכי גבוהים.
אחריו יש את ג'ואי איג'ם.
האטון B הוא דגם חדש, אין מידע לגביו. הוא מחליף את האטון בייסיק שהיה טוב אבל שני הדגמים האחרים שציינתי היו טובים ממנו.
יחד עם זאת הוא זול מהם, כמוכן משך השימוש בסלקל קצר כך שלדעתי הוא אופציה טובה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך הסלקלים שפירטת מתחברים לרכב
שני05/09/2022תודה
איך הסל קלים שפרטת מתחברים לרכב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בעזרת חגורת הבטיחות של הרכב
קובי סופר11/09/2022שלום שני,
בעזרת חגורת הבטיחות של הרכב.
כמובן שבכל סלקל יש ספר הוראות עם הסבר.
כמוכן ניתן לרכוש בנוסף לסלקלים בסיס. את הבסיס מחברים באופן חד פעמי ברכב, יש כאלו שצריך להתקין עם חגורת הבטיחות של הרכב או, יש כאלו עם התקן איזופיקס.
לאחר ההתקנה של הבסיס הסלקל מתחבר עליהם בקלות ויוצא בלחיצת כפתור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיטה רגילה/מעבר?נריה05/09/2022
צהריים טובים , הבת שלי בת 1.5 ובשבוע האחרון לא מפסיקה לטפס מעל המיטה ומצליחה לקפוץ (תפסנו אותה). מה השלב הבא? מיטת מעבר? מיטה רגילה? והאם יש לך המלצה ספציפית?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אפשר את 2 האופציות
קובי סופר05/09/2022שלום נריה,
אפשר את 2 האופציות.
מיטת מעבר יותר פרקטית כי היא נמוכה יותר לכן עליה וירידה יהיו יותר קלים. בנוסף נפילה מגובה של מיטת מעבר פחות מסוכנת.
לגבי המלצה, הכל די אותו הדבר יש הבדלים בעיצובים וגודל אבל כל השאר די זהה. כן מומלץ לרכוש מזרן טוב מבד רשתי ולא ניילון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברייטקס או צי'קו?גיא04/09/2022
היי,
עבור בן 8 חודשים, יחיד כרגע, מתלבטים בין סדרת נקסטפיט של צ'יקו לבין ברייטקס בולווארד.
תקציב גמיש, הבטיחות מאוד חשובה לנו, וגם בדים נושמים..
גם המלצה אחרת תתקבל בברכה.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בטיחותית שניהם הטופ
קובי סופר05/09/2022שלום גיא,
בטיחותית שניהם הטופ.
גם מבחינת נוחות לגיל 8 חודשים, לדעתי שניהם מעולים. לשניהם יש גירסאות עם בדים נושמים יותר.
לכן לא משנה מה לוקחים בשני המקרים קונים את הטוב ביותר.
אני נוטה מעט לברייטקס בולווארד כי יותר קל להתקין אותו עם חגורת בטיחות. זאת בזכות פטנט הקליקטייט של ברייטקס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איפה רואים עגלות בייבי בוסיעל04/09/2022
היי!
היכן ניתן לראות ולבדוק עגלות בייבי בוס? טייגר ויגואר.
אני גרה בגבעתיים.
בנוסף, האם בכל העגלות הידית מעור אמיתי?
תודה!
יעל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנחנו לא עושים עור אמיתי
קובי סופר05/09/2022שלום יעל,
אנחנו לא עושים עור אמיתי. גם לעולם לא נעשה.
הכי קרוב לגבעתיים זה בייבי סטאר ב"ב, שם ניתן לראות את הטייגר אבל לא את היגואר.
גולד בייבי בני ברק, שם ניתן לראות את היגואר אבל לא את הטייגר.
מקס בייבי פתח תקווה, שם ניתן לראות את שני הדגמים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה לילד ראשוןהלה04/09/2022
שלום קובי ,
ההתלבטות שלי היא בין בוגבו, ספורט ליין או עגלת ABC כי ראיתי שאתה ממליץ אך לא ראיתי אותה במציאות ולא התנסיתי בה .
בוגבו - בגלל הנוחות והפרקטיות שכולן מדברות עליה אך אני לא מתחברת כ"כ לנראות .
ספורט ליין - בגלל המראה ( אני מתחברת לעגלות עם נוכחות, גלגלים יציבים ומסיביים וגם היופי שלה כמובן ).
השאלה שלי היא אם הספורט ליין מתקפלת יחד עם הטיולון והאם אתה ממליץ עליה מבחינת נוחות וקיפול לרכב ?
ואם יש עוד המלצה אשמח לשמוע עליה .
תודה מראש !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלה -
הלה04/09/2022בנוסף ,ראיתי המלצה שלך על בייבי בוס טייגר 2
אשמח לדעת לגבי בלאי של העור ( קרץ לי בד העור הלבן או הקאמל ) האם זה קל לניקוי ? האם זה מתקלף ? וכן האם יש אמבטיה שחורה עם גגון לבן דמוי עור ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יש לא מעט הבדלים בין הדגמים ולכן מומלץ לראות
קובי סופר04/09/2022שלום הלה,
יש לא מעט הבדלים בין הדגמים ולכן מומלץ לראות.
בוגבו, אני מניח שהכוונה לדגם בי. אני חושב שהנוחות והפרקטיות סבירים. לדעתי עגלה מיושנת מאוד ומלבד המיתוג ואיכות ההרכבה של המוצר אין בה הרבה לדעתי.
הקיפול שלה מיושן ודורש 2 ידיים, הפתיחה לאחר הקיפול כאשר יש טיולון ממש מסורבלת לדעתי. האמבטיה לדעתי מאוד קטנה.
מה שכן, היא נוחה לניוד, סוס עבודה (מאוד חזקה ואמינה), מושב הטיולון יצוק מפלסטיק. לדעתי היא לא מושלמת אבל טובה. יקרה בלי סיבה חוץ מהמותג.
ספורטליין, אכן מלא רוכשים בגלל המראה. הקיפול והפתיחה שלה מאוד נוחים בהשוואה לבי. הניוד סביר, אם זה לשימוש עירוני היא תעשה את העבודה היטב. האמבטיה מרווחת וגבוהה.
החיסרון שלה לדעתי הוא הטיולון. הוא לא יצוק מפלסטיק כמו שאר הדגמים שציינת. בנוסף הוא לא מגיע לזווית ישיבה זקופה.
חלק מהבדים לא ניתנים לשליפה לכביסה.
חשוב לציין, בדגמים המעוצבים PL או PRO היא כבדה.
סלסה, היא גם כבדה מאוד. היא מסורבלת לתפעול וגדולה לאחר הקיפול. הקיפול לא נוח כמו בטייגר או סיילו אבל נוח.
היעוד שלה זה נוחות לתינוק ונוחות ניוד בכל דרך זו הדרישה בגרמניה ארץ המקור שלה, חשוב לציין שזה ההפך מהדרישות בארץ.
בקיצור, מי שמוכן להוריד מהנוחות שלו יתן לתינוק שלו את אחת העגלות הכי נוחות ומפנקות שיש.
טייגר, לדעתי העגלה המושלמת שמשלבת את כל היתרונות בעגלה אחת.
יש לה יכולת ניוד בכל דרך, כמעט ברמות של סלסה אבל עדיפה על הבי או הסיילו. היא הכי קלה מבין כל הדגמים שציינת.
האמבטיה יחסית מרווחת, הטיולון יצוק מפלסטיק, הקיפול נוח ודומה לסיילו (היא אפילו יכולה להישאר לעמוד לאחר הקיפול בניגוד לסיילו), כל הבדים נשלפים לכביסה, יש 5 שנות אחריות.
ניתן לקחת שחור בשילוב דמוי עור לבן. כרגע חסר, צפי הגעה רק באמצע אוקטובר :(
רצוי להזמין מראש כי אני מאמין שעד שיגיע המשלוח הוא יהיה מוזמן כולו.
לגבי העור, ראשית עד היום לא קיבלנו תלונות על התקלפות, אנחנו מוכרים את הבד מעל לשנתיים.
הוא קל לניקוי ולא דורש כביסה, אפשר פשוט עם מטלית לחה (ללא אלכוהול) לנקות.
הפלוס הגדול אבל שאפשר לרכוש בדים ולהחליף כל הזמן, כך שגם אם החלטתם שזה לא בשבילכם תמיד יש את האופציה להחליף. אני חייב אבל לציין שמה שקורה זה בדיוק הפוך, רוב רוכשי העגלות עם הערכות מבד רוכשים את העור להחלפת הבד.
לסיום, ההמלצה שלי תמיד היא לעשות את הבדיקות לבד. להתנייד עם העגלות בחנות כשיש משקל עליהן. להתנסות בקיפול ופתיחה. להרים את העגלה במצב מקופל יחד עם הטיולון. לבדוק ברכב ועוד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות לבן שנתיים+ שאלה על סייבקסספיר04/09/2022
כסא הבטיחות שלנו ישן ואנחנו רוצים להתחדש. מחפשים כסא בטיחות שיתאים לבן שנתיים, יחסית צר כי יש עוד ילדים באוטו ובתקציב נוח- נשמח להכי זול שאפשר :)
לגבי סלקל סייבקס- לבן חודש, האם יש אפשרות לחבר את הדלקת לעגלת פג שלנו? פג בוק פלוס אם זה משנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הייתי ממליץ על בוסטר רצועות
קובי סופר04/09/2022שלום ספיר,
לגיל שנתיים הייתי ממליץ על בוסטר רצועות.
זה גם יותר זול, גם יותר צר ויש דגמים ברמת בטיחות גבוהה.
הכי מומלץ לתקציב לדעתי זה גרקו טרנזישיין סנאגלוג.
אם אין שיקול תקציב אז הכי מומלץ זה ברייטקס grow with you.
לגבי הסלקל. אם ניתן לרכוש מתאמים של פג לסלקל אז יהיה ניתן לחברו. אני לא יודע אם מוכרים בארץ את המתאמים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרון למיטת מעברמוריה ק04/09/2022
שבוע טוב,
התאומים שלי בני שנתיים. אני מעבירה אותם בקרוב בע"ה למיטת מעבר. בשוק יש טווח רחב של מזרונים ומחירים... ההוצאה כפולה, ובכל זאת חשוב לי שישנו בנוחות ובבטיחות. אשמח לעצתך איזה מזרון לקנות, כך שיתן תמורה טובה למחיר ויאפשר לילדים שינה טובה בע"ה.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אפשר להמשיך עם המזרן מהמיטה
קובי סופר04/09/2022שלום מוריה,
אפשר להמשיך עם המזרן מהמיטה. בהרבה ממיטות המעבר הגודל או זהה למיטת התינוק או גדול בטיפה, אז אפשר לחסוך קניית מזרן.
אם בכל זאת צריך לרכוש, אין יותר מידי אופציות בשוק. מבחינת נוחות כולם די זהים מכיוון שכולם בעלי ספוג וציפוי, ההבדלים הם רק בציפוי העליון. יש כאלו עם ציפוי שעוונית ויש כאלו עם ציפוי בד רשתי, לדעתי עדיף את אלו עם הבד. מעבר לכך אין יותר מידי אופציות. בכל זאת מדובר במיטת מעבר, השימוש הוא לתקופה קצרה ולאחר מכן עוברים למיטות נוער, שם כבר יש המון סוגי מזרנים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון שיעלה לעליה למטוסולדי02/09/2022
היי טסים בעוד שבועיים לחו"ל עם ילדה בת שנתיים ורוצים המלצה לטיולון שיעלה איתנו למטוס . מעוניינים בטיולון בלי חבל ועם לחצן מצבים ועם שכיבה מלאה וכמובן שיעמוד בתנאים מבחינת גודלו על פי הדרישות של חברות תעופה . כרגע המליצו לנו על טיולון cycle ואנחנו מעוניינים לקבל חוות דעת לגביו ואם יש חברות נוספות מומלצות נשמח לשמוע , תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הסירקל עונה טוב לדרישות
קובי סופר04/09/2022שלום ולדי,
הסירקל עונה טוב לדרישות.
יש גם את אינפנטי מון שדומה לו.
בשני המקרים אני ממליץ לקחת מידות של הטיולונים במצב מקופל, לברר מידות מותרות של טרולי בחברת התעופה. כך תדעו בוודאות שניתן להעלות. לדעתי בשני המקרים תצטרכו לפרק את המעקה כדי שיתאים.
אין יותר מדי המלצות מכיוון שרוב הטיולונים בשוק הם עם מנגנון שרוך.
כל השאר שלו או שגדולים מידי או שלדעתי פחות מומלצים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון לעלייה למטוסתמר02/09/2022
היי, כנראה טסים עם תינוק וצריכים טיולון שניתן לעלות למטוס, (לא בהכרח לשים בתא שמעלינו אבל זה עדיף). מדובר בתינוק בן שנה וחצי גבוה יחסית ושוקל בהתאם לכן מעדיפים כזה שמתאים גם ליותר מ15 קילו.
איזה טיולונים מומלצים? (את יויו מכירים אבל מעדיפים לחסוך בעלויות מעט)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שווה כן לשקול טיולון שיעלה יחד איתכם
קובי סופר02/09/2022שלום תמר,
שווה כן לשקול טיולון שיעלה יחד איתכם.
אנחנו עדים בחודשיים האחרונים לתופעה שיש מלא עגלות זרוקות בנתב"ג שהורים עם תינוקות לא קיבלו לאחר הטיסה! אני מעריך שזה קורה בעוד נמלי תעופה.
בדרך כלל אני חושב שזה לא קריטי אבל לאור התקופה האחרונה שווה לשקול. כדי להיות בטוחים מה יעלה יש 2 אפשרויות:
1. ללכת עד דגמים מאושרים על ידי כל החברות, אין יותר מידי. אלו יויו או מקלארן אטום שזול משמעותית מהיויו ולדעתי לא נופל ממנו.
2. לקחת מידות טרולי מאתר חברת התעופה ולחפש טיולונים במידות האלו לאחר קיפול. לשים לב שיש הרבה דגמים שניתן לפרק להם גלגלים ומעקה ואז הגודל מצטמצם.
לגבי משקל, כיום בתקינה האירופאית החדשה מ2019 + תקינה ישראלית חדש מתחילת השנה. רוב הטיולונים מאושרים עד 22 ק"ג. יש מדבקה כחולה על דגמים כאלו.
לגבי המלצה, אם האטום בתקציב אז לדעתי זו האופציה הכי טובה ופרקטית שיש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לאטום
תמר04/09/2022תודה רבה!
ראיתי שנכתב פה שהחיסרון של האטום זה איזשהו כיוונון עם שרוך, משהו בסגנון, למה הכוונה והאם הוא לא פוגם בנוחות של הטיולון? (הנוחות של התינוק בעיקר אבל אולי גם קצת של ההורים?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לשרוך יש יתרונות וחסרונות
קובי סופר04/09/2022שלום תמר,
לשרוך יש יתרונות חסרונות.
רוב הטיולונים כיום עם מנגנון שרוך!
יתרונות:
מוריד משקל, דגמים עם שרוך שוקלים כ-2 ק"ג פחות מדגמים עם מערכת מצבים רגילה עם לחצן.
ניתן לקבע באיזה מצב שרוצים, במנגנון רגיל יש 3 או 4 מצבים. בשרוך אין הגבלה.
חסרונות:
מנגנון עם בלאי מהיר יותר כי השרוך יכול להסתבך בעצמו, להיפרם, להיקרע וכו'.
יותר קשה לשנות מצבים, בעיקר ממצב שוכב ליושב כאשר יש משקל של תינוק בעגלה.
לא מגיע לזווית זקופה, צריך להפעיל הרבה כוח להגיע לזווית קרובה לזקופה.
ממליץ פשוט לגשת לחנות ולהתנסות עם טיולונים בעלי שרוך ולהחליט לבד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)