פורום עגלות תינוקות, מוצרי תינוקות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• טיולון ביבה טאי טאי
    קרין
    20/08/2022

שלום,
    יש לנו טיולון ביבה טאי טאי וקשה לפתוח האבזם של החגורה. צריך ללחוץ ממש חזק ואז למשוך את החלק שמתחבר.
    זה אמור להיות ככה? יש דרך לסדר שיהיה אפשר לפתוח בקלות ובנוחות יותר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיולון ביבה טאי טאי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני ממליץ לפנות ליבואן

קובי סופר
    20/08/2022

שלום קרין,

אני ממליץ לפנות ליבואן נובל אינפנטי. לדעתי שם תקבלו את המענה הכי נכון לתקלה. זה לא אמור להיות קשה, אמור בלחיצה להתנתק או לחיצה ומשיכה קלה, בהחלט לא צריך להפעיל הרבה כח.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיולון ביבה טאי טאי

קרין
    21/08/2022

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזרן מומלץ - אשמח לחידוד :)
    יניב שוורין
    20/08/2022

הבנתי כבר מקריאה שיש 3 מומלצים
    עמינח אימגן , בייביטק , נומו.

תחת הנחה שכולם עולים אותו דבר ואני לוקח את נומו עם הערכת נוחות , מה עדיף .

בסוף אני רוצה שלתינוק גם יהיה הכי בטוח וגם הכי נוח , ולכן השאלה האם לדעתך יחד עם הערכת נוחות האם נומו עדיף או שעדיין היית ממליץ על מזרן אחר?

לקביעת תור
    סגירה
    מזרן מומלץ - אשמח לחידוד :)

הוספת תגובה

• בטיחותית כולם זהים

קובי סופר
    20/08/2022

שלום יניב,

בטיחותית כולם זהים. מבחינת נוחות הנומו גם עם ערכת הנוחות קשיח יותר. לכן אני חושב שבייבי טק או אימג'ן עדיפים בנושא הנוחות. מבחינת ניקיון הנומו יהיה הכי קל לשטיפה, ניקוי וייבוש בגלל שאין לו ליבה פנימית כמו לשניים האחרים.
    בשורה התחותנה, לדעתי רכישה של כל אחד מהם תהיה רכישה טובה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלות- איכות לתינוק ונוחות להורה
    דיאנה
    20/08/2022

שלום,
    אני מנסה לעשות סקר שוק מעמיק על קניית עגלה. חושבת לקנות יד שניה אבל עגלה איכותית.
    חשוב לי מבחינת התינוק- אמבטיה רחבה שמאפשרת גם לישון בטוחה. חומר שלד איכותי- הבנתי שהכי טוב יצוק מפלסטיק?
    טיולון שניתן להשכיב וישיבה זקופה ב90 מעלות. כי שוב לפי הבנתי זה הכי בריא ומומלץ. בנוסף שיהיה מעקה לתינוק ומשענת לרגליים מתכווננת.
    חשוב שיהיו גלגלים שיעמדו גם בתנאי שטח. טיולים וכאלה.
    עדיף קיפול קל ביד אחת. ובדים שניתן לכבס אותן.
    אשמח לעוד דיוקים שחשוב לקחת בחשבון בבדיקת עגלה מבחינת האיכות לתינוק ונוחות להורה.
    בינתיים צמצמתי לבוגבו 6\ פוקוס 3
    אפה בייבי קרוז \ ויסטה.
    אשמח לחוות דעת לגבי עגלות אלה ועוד עגלות שלא חשבתי עליהן.
    תודה רבה מראש

הוספת תגובה

• יהיה קשה למצוא עגלה שתכיל את כל הדרישות

קובי סופר
    20/08/2022

שלום דיאנה,

יהיה קשה למצוא עגלה שתכיל את כל הדרישות.
    אין עגלה מושלמת ובכל עגלה יהיה משהו שלא תואם את הדרישות.

לגבי הדגמים שרשמת:
    בוגבו בי 6, אמבטיה מהקטנות ביותר שיש. הטיולון יחסית צר וקצר ביחס לדגמים האחרים שציינת. הגלגלים קטנים כך שמדובר בעגלה עירונית בעיקר. לדעתי הייתי פוסל.

פוקס, גלגלים הרבה יותר רציניים ואמבטיה הרבה יותר רצינית אבל מבד (למרות שכך רוב האמבטיות). מציעה יכולת ניוד מעולה.
    יש לה 2 חסרונות עצומים לדעתי:
    1. המושב לא יודע להגיע למצב ישר, זה מושב שנשכב לתנוחת עירסול כאשר הרגליים כלפי מעלה. יש שקע בין הישבן לגב. אני אישית לא אוהב עגלות עם זווית כזו!
    2. הקיפול מסורבל, לא רק שמצריך 2 ידיים, צריך לפרק את המושב טרם הקיפול!

אפפה בייבי ויסטה, יכולת ניוד מעולה, אמבטיה ענקית (גם מבד). חסרונות: רוחב השלדה עצום (כמו עגלת תאומים!), בעייתי במקומות צרים וצפופים. המושב כמו בפוקס.
    הקרוז זו האחות הקטנה של הויסטה לכן הויסטה עדיפה כי יש לה גלגלים וקפיצים עדיפים. מצד שני הקרוז יותר קלה במשקל. סובלת מאותם חסרונות של רוחב שלדה ומושב לא נשכב.
    בפוקס, ויסטה וקרוז המושבים מבד עם לוחות פלסטיק בתוך הבד.

המלצות שלי:
    אם רוצים קל בסגנון בוגבו בי, בייבי בוס טייגר שלנו לדעתי עדיפה. גם מציעה אמבטיה יותר גדולה ומרווחת (אבל צרה יותר מפוקס/אפפה בייבי) ומפלסטיק. גם מושב יצוק מפלסטיק. להבדיל מהבי הגלגלים הרבה יותר גדולים ולכן יש לה יכולות ניוד גם בשטח קשה. הקיפול ביד אחת. אחת העגלות הקלות בעולם עם מושב דו כיווני ולדעתי הכי קלה בעולם עם יכולות ניוד כמו שלה. המחיר שלה סביר כחדשה כך שאולי אפשר חדשה ולא יד 2.

פג פרגו בוק פלוס S, אמבטיה ענקית (יש לפג אמבטיות מבד או יצוקות), מושב יצוק מפלסטיק. הקיפול ביד אחת. יש לה יכולות בדרך משובשת. יש חיסרון אחד בהתאם לדרישות לדעתי, המושב לא מגיע לזווית שכיבה שטוחה או קרוב. יש שיפוע.
    יש את המתחרה אינגלזינה אפטיקה, אני לא יודע אם עדיין נמכרת. בשכיבה היא עדיפה על הפג בטיולון. בכל השאר הן די דומות. לפג צמיגים יותר איכותיים וקיפול מעט יותר נוח לדעתי.

אייביסי דיזיין סלסה, האחות האירופאית של אפפה בייבי ויסטה. לדעתי הרבה יותר מוצלחת. גם כאן האמבטיה ענקית ומבד. המושב אבל שונה, בעל שכיבה שטוחה! הרוחב של השלדה צר יותר ב4 ס"מ, זה עדיין רחב מהממוצע אבל לא בהגזמה כמו באפפה בייבי. הקיפול ב-2 ידיים אם כי זה בקלי קלות. זולה מאוד כחדשה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• YOYO2 או מקלארן אטום?
    אפרת
    19/08/2022

שלום קובי
    אני ממש מתלבטת איזה מהעגלות לקנות?
    YOYO2 או מקלארן אטום?

לקביעת תור
    סגירה
    YOYO2 או מקלארן אטום?

הוספת תגובה

• כטיולונים מגיל שנה לדעתי שניהם מעולים

קובי סופר
    19/08/2022

שלום אפרת,

לאיזה גיל?

בגדול כטיולונים מגיל שנה לדעתי שניהם מעולים.
    לאטום יש כמה יתרונות שהם ראשית במחיר עדיף, שכיבה עדיפה בטיולון והמוצר מגיע מאובזר עם מעקה ומדרך רגליים כאשר ביויו ברוב המקרים הם בתוספת. לכן כלכלית המקלארן לדעתי עדיף.
    מעבר לכך שהקיפול זהה, הבדלי המשקל זניחים אבל היויו יותר קל במעט. היתרון הגדול ביויו זה הצבעים, גם מבחר יותר גדול וגם ניתן עתידית לרכוש ערכות ולשנות צבע/לחדש את המוצר.
    בשורה התחתונה אני חושב שמלקארן זו אופציה עדיפה, בעיקר בגלל הפרש המחיר הגדול ובעיקר בגלל שאין הצדקה לפער.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בייבי בוס טייגר 2
    חיה מושקא
    18/08/2022

חשוב לי לדעת על טייגר 1 כמה פרטים:
    1. כמה היא שוקלת?
    2.עד כמה נשכבת? וכמה מתיישבת ?(בזוית)
    3. חזקה? עם לפעמים אושיב 2 ילדים בעגלה (כל אחד 10 ק"ג) יחזיק מעמד?
    4. אם יש את התפריט של טייגר 1 אשמח מאוד
    אודה על תגובתך. תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    בייבי בוס טייגר 2

הוספת תגובה

• אין טייגר 1 רק 2 כבר 3 שנים.

קובי סופר
    18/08/2022

שלום חיה,

1. הטייגר שוקלת 8.8 ק"ג לשלדה וטיולון.
    2. השכיבה מלאה כ-177 מעלות. ישיבה זקופה כ-90 מעלות.
    3. היא חזקה מאוד, לא סתם אנחנו נותנים 5 שנות אחריות, נדיר שיש תקלות כך שאין לנו בעיה לתת אחריות ארוכה.
    מבחינת משקל, היא מאושרת לנשיאה של עד 22 ק"ג.
    הבעיה בהושבת 2 ילדים הוא לא המשקל היא חלוקת המשקל. אם מושבים ילד על מדרך הרגליים והשני בקצה של הגב אז ללא ספק יכול להיווצר שבר. לכן לא מומלץ באף עגלת יחיד לשים 2 ילדים. בשביל זה יש טרמפיטס או עגלות תאומים/אחים.
    4. טייגר אחת לא נמכרת כבר 3 שנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אינגלזינה אלקטה
    נדב
    17/08/2022

שלום ברצוני לדעת איזו עגלה עדיפה יותר ספורט ליין פרו או אינגלזינה אלקטה אם תוכל לפרט תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אינגלזינה אלקטה

הוספת תגובה

• תלוי מה הדרישות

קובי סופר
    18/08/2022

שלום נדב,

אלו 2 עגלות שונות מאוד אחת מהשנייה.
    לכן זה מאוד תלוי מה הדרישות.

הפרו הרבה אבל הרבה יותר כבדה! מעל 4 ק"ג יותר שזה משמעותי לרוב ההורים.
    מצד שני הניוד שלה הרבה אבה הרבה יותר טוב בזכות גלגלים גדולים + קפיצים טובים + חומר יותר איכותי של צמיג. בנוסף יש ידית מתארכת שאין באלקטה, זה יתרון להורים עם הפרשי גובה וגם מקל מאוד בכל עליה וירידה ממדרגה גבוהה.

אז תלוי מה אתם מעדיפים, נוחות ניוד אי משקל קל?
    שתיהן מציעות אמבטיה די מרווחות, באלקטה יותר. מושב דו כיווני, קיפול פרקטי ודי קומפקטי.

אם רוצים להישאר במשקלים של האלקטה ולקבל יכולת ניוד כמו בפרו + ידית מתארכת כמו בפרו, אפשר לבדוק את הבייבי בוס טייגר שלנו. גם במחיר היא סביב המחיר של השתיים האחרות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיולון טאי טאי ביבה
    לירן
    17/08/2022

שלום, אשמח לקרוא את חוות דעתך על עגלת טאי טאי של ביבה והאם ממליץ (לתינוק מעל 7 חודשים)? חשובה לי מאוד יציבות כי סוחבת תיק כבד + צלון ענקי.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טיולון טאי טאי ביבה

הוספת תגובה

• לדעתי עדיף עגלה עם מושב דו כיווני

קובי סופר
    18/08/2022

שלום לירן,

לדעתי עדיף עגלה עם מושב דו כיווני.
    ע"פ מחקרים יש יתרונות גדולים לכך שתינוקות שוהים מול ההורה עד גיל שנה+.
    ההמלצה היא שלפחות עד גיל שנה רצוי שהתינוקות יהיו מול ההורים בעגלה.
    היות ובטאיטאי המושב חד כיווני אני פחות ממליץ עליה או על כל עגלה/טיולון עם מושב חד כיווני.

בסך הכל מדובר בעגלה טובה, הגגון ענק, היא נוחה לניוד, אין בעיית יציבות (למרות שהיא קלה אז יש להקפיד עד כמה כבד התיק).
    הקיפול יחסית נוח וקומפקטי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפשת טיולון נוסף שיהיה אצל הוריי המטפלים בתינוק
    לירון מנשה
    16/08/2022

היי קובי ,
    אני מחפשת טיולון קל (יש לי רכב קטן סוופיט) , שיהיה בנוסף אצל הוריי יש לי בעית חניה
    לי יש לי את הסייבקס מיוס) אני מאוהבת בה ! מתלבטת בין הגואי לאינפינטי מון , מה דעתך?

הוספת תגובה

• לדעתי המון עדיף והוא יותר נוח לקיפול

קובי סופר
    16/08/2022

שלום לירון,

לדעתי המון עדיף, הוא יותר נוח לקיפול. בנוסף שינוי המצבים בו עם לחצן. לדעתי גם הכי מתאים לדרישות בלי קשר לג'ואי, גם בהשוואה לדגמים אחרים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עריסה או מיטת תינוק
    מאור
    15/08/2022

שלום
    רצינו לשאול
    עד כמה זה מהותי לא לרכוש עריסה או מיטה מתחברת אלא פשוט לקנות על ההתחלה מיטת תינוק שתהיה איתנו בחדר.
    אני מבינה את היתרונות של עריסה או מתחברת במידה והאמא מניקה אבל אם אני פחות בכיוון של הנקה יש איזה יתרונות או שיקולים אחרים החשובים לזה שהתינוק ישן בעריסה /מתחברת ולא במיטת תינוק?

לקביעת תור
    סגירה
    עריסה או מיטת תינוק

הוספת תגובה

• לעריסה מספר יתרונות

קובי סופר
    15/08/2022

שלום מאור,

לעריסה יש מספר יתרונות.
    אני לא נכנס לעניין של מתחברת או לא. עד לפני כמה שניים המוצר לא היה קיים, רק לפני כשנה מכון התקנים בכלל החל לבדוק ולאשר עריסות מתחברות.

המטרה בחודשים הראשונים להיות קרוב לתינוק, אחת הדרכים שרוב ההורים בוחרים היא שהתינוק יהיה בחדר ההורים קרוב למיטה.
    ברוב המקרים מיטות תינוק לא יכולות להיכנס במרווח של קיר/מיטה לכן עריסה היא פתרון כי היא צרה.
    במתחברת יש כמובן גישה קלה להוציא את התינוק מבלי לקום מהמיטה.
    בנוסף בגלל הרוחב, העריסה יכולה להתנייד בבית ולצאת מהחדר כשהתינוק בתוכה, כלומר התינוק ער ואתם בסלון, או רוצים להרדים בסלון על ספה, זה אפשרי, משם שהתינוק נרדם אפשר לגלגל לחדר. במיטה זה לא אפשרי כי מיטות לא יכולת לצאת במעבר של חדר.
    בנוסף הגודל הקטן של העריסה יוצר מרחב חמים יותר לתינוק, התינוקות לא מתחברים למרחב גדול בחודשים הראשונים. כל המטרה זה לתת להם הרגשה שכאילו הם עדיין ברחם, בעריסה או אפילו בחלק מהאמבטיות של העגלות זה בדיוק מה שקורה, לכן הם נרדמים יותר טוב וגם ישנים יותר טוב.

אז לסיכום: אין חובה לעריסה, בהחלט אפשר להתחיל ישר עם המיטה אך יש את החסרונות לכך שציינתי.

אגב, בעבר היה ניתן לשכור עריסה ולא לרכוש, זו בהחלט הוצאה בעייתית כיום, העריסות המתחברות יקרות מאוד! משמשות לשלושה חודשים ואחר כך צריך למצוא מקום לאחסון לכמה שנים/חודשים (תלוי מתי יהיה תינוק נוסף). אפשר כמובן למכור.
    לכן מבין את השיקול מדוע לדלג.
    ההמלצה שלי אם בוחרים עריסה ואם לא קריטי המתחברת, ללכת על עריסת פלסטיק. הן זולות מאוד וניתן להוריד שלב כך שהן יהיו סוג של לול לעוד 3 חודשים (אחרכך הן צרות מידי).
    הכי קל לנקות אותן כך שמבחינה פרקטית וכלכלית הן הכי מוצלחות לדעתי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמבטיית טייגר 2
    עמית סרור
    14/08/2022

היי קובי,
    בטייגר יש אפשרות להרים את האמבטיה מהקשת של הגגון, בדומה לסלקל.
    רציתי לדעת אם אפשר להרים את האמבטיה כך כשיש תינוק בתוכה - ואם כן עד איזה משקל זה רלוונטי?
    תודה !

לקביעת תור
    סגירה
    אמבטיית טייגר 2

הוספת תגובה

• ניתן אך מכון התקנים אוסר זאת

קובי סופר
    14/08/2022

שלום עמית,

ניתן אך מכון התקנים אוסר זאת.
    ההמלצה שלי בכל עגלת אמבטיה ואפילו סלקל. אם מרימים יחד עם התינוק אז ב-2 ידיים.
    יד אחת אוחזת בידית והיד השנייה בתחתית האמבטיה כדי שלא יהיה עומס יתר על הידית והאמבטיה תהיה יותר יציבה בנשיאה.
    מבחינת משקל האמבטיה עד 9 ק"ג כך שאין בעיה עד המשקל הזה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות בין עגלות ספורטליין
    יעל
    14/08/2022

שלום רב,
    אנחנו לקראת לידה ראשונה ומתלבטים בין הדגמים של עגלות ספורטליין - fold וxl/pl. שנינו גבוהים, גרים בקומה 2 בלי מעלית ורכב קטן ,לכן מחפשים עגלה יחסית קלה אך אך כן גבוהה ויציבה יחסית. הבנתי שהגלגלים בפולד מחומר יותר איכותי וגב הטיולון יותר טוב מהדגם של הxl/pl אך מרגישה קצת פחות יציבה ממנה..איזה דגם לדעתך עדיף ?
    בנוסף, מתלבטים לגבי סלקל עם תושב לרכב - בין Aton b2 של סייבקס , joie i snug , וi happy של ספורטליין..איזה לדעתך עדיף ?

הוספת תגובה

• למה רק ספורטליין

קובי סופר
    14/08/2022

שלום יעל,

למה רק ספורטליין? אם ראיתם ובדקתם את הדגמים ואתם מרגישים שבכל אחת חסר לכם משהו, מדוע לא לבדוק עוד מוצרים?

לדוגמא, עגלות בייבי בוס שלנו.
    נלך על דגם בובקט, הוא שוקל קילו + פחות מהפולד!
    יש לו גלגלי PU יותר איכותיים מהפולד!
    מושב יצוק מפלסטיק.
    קיפול דומה לשל הסיילו שלדעתי הקיפול שם הרבה יותר מוצלח מהפולד, בטח בשלב הטיולון.
    המחיר די זהה לספורטליינים, יש 5 שנות אחריות, כל הבדים אצלנו יורדים 100% לכביסה. בקיצור, מקבלים את כל היתרונות במוצר אחד!
    אם רוצים יכולת ניוד עדיפה ומוכנים לעלות חצי ק"ג במשקל יש לנו את דגם הטייגר שמגיע עם גלגלים עוד יותר גדולים.

לגבי דגמי הספורטליין:
    אני פחות מחבב את הפולד!
    הניוד פחות מוצלח למרות גלגלים יותר טובים אבל הרוחב הצר שלה פוגם ביכולת הניוד לדעתי.
    בנוסף הקיפול מאוד מסורבל, בשלב האמבטיה לאחר הקיפול הפתיחה מסורבלת + צריך להרים את מתאם האמבטיה בכל פתיחה.
    כשרוצים לקפל עם המושב שהוא פונה אליכם, צריך להביא אותו למצב מסויים ואז לקפל, הפרצדורה להביא למצב מסורבלת בניגוד לסיילו.

בין הסיילו אני חושב שהXL הוא המוצלח ביותר.
    הוא זהה לPL מבחינה פרקטית ופונקציונאלית. ההבדל שהPL נותן מסגרת אלומיניום מסביב לאמבטיה ובגגון הטיולון כלומר יותר עיצוב. מצד שני המסגרת הזו יוצרת עגלה יותר כבדה והכל המתכת הזו בקיץ מתחממת. כמוכן הXL יותר זולה כך שאני חושב שמשלמים פחות ומקבלים מוצר עדיף.

לגבי סלקלים, אטון B2 מעולה. ג'ואי אייג'ם גם מעולה. שניהם מתחברים לכל העגלות המוזכרות כולל בייבי בוס. סלקלים סיניים פחות מומלצים לדעתי כלומר, הכוונה ל- HAPPY של ספורטליין אין נתונים כך שאני לא ממליץ על מוצר שאין נתונים לגביו. נתונים זה מבדקי בטיחות חיצוניים שעושים, למותגים כמו סייבקס או ג'ואי ניתן למצוא מבחנים השוואתיים כך שאני יכול להמליץ עליהם על בסיס המבחנים. מוצר שאין לי נתונים איני יכול להמליץ עליו.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדקנו גם את הטייגר

יעל
    15/08/2022

בדקנו גם את דגמי בייביבוס ולא כל כך התחברנו לאמבטיה, הרגיש שהמזרון לא מספיק עבה ואיכותי כמו בספורטליין , היא קצת יותר נמוכה וכאשר התניידתי עם הטייגר הרגיש לי שהישענות קלה על הידית אחיזה גורמת מיד לעגלה להתרומם מקדימה.. אם נשים תיק היא עלולה להתהפך אחורה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זו הסיבה שאני ממליץ לבדוק תמיד

קובי סופר
    15/08/2022

שלום יעל,

זו הסיבה שאני ממליץ לבדוק תמיד. לא כל אחד מתחבר לדגם מסוים וזה בסדר.
    לגבי המזרן, זו דרישת מכון התקנים, לעובי במזרן אין שום יתרון בנוחות, להפך, בשלושה חודשים הראשונים כמה שיותר דק = יותר בטיחותי. אפשר כמובן לראות מזרני עריסה וגם במזרני מיטה דו צדדיים, הצד עד גיל שנה קשה כמעט כמו אבן.
    לדעתי המזרן שלנו הוא האיכותי ביותר שיש כי גם הוא מצופה בד לא חדיר לנוזלים, גם מעל הבד הזה יש רשת איוורור כך שזה מזרן נושם וכמובן ציפוי בד של הכל.
    לגבי הגבוה נכון, האמבטיה שלנו מעט יותר נמוכה.

יחד עם זאת צריך לזכור שהאמבטיה היא אשלייה בכל הקשור לעגלות, היא משמשת במקרה הטוב עד חצי שני. החלק החשוב הוא הטיולון. הטיולונים כבר יושבים באותו הגובה. לדעתי המושב שלנו עדיף על פני כל דגמי הסיילו בכלל שהוא יצוק מפלסטיק ובגלל זווית הישיבה הזקופה.

לגבי היציבות:
    העגלות שלנו קלות מאוד וכן, זה משפיע על היציבות.
    יחד עם זאת נבדקו במכון התקנים כך שאין סיבה לחשוש.
    כאשר הידית משוכה עד הקצה, צריך לתלות את התיק בצדדים בחלק הנמוך של הידית ואז אין שום חשש שהוא יהפוך את העגלה.
    כמוכן מכרנו עד היום אלפי יחידות ואף עגלה לא התהפכה כך שבנושא הזה אפשר להיות רגועים. כמוכן כל עליה וירידה ממדרכה גבוהה תעשה עם פחות מאמץ בטייגר בשל משקלה הקל.
    ולסיום, אני מניח שנשענתם על הידית כאשר העגלה ריקה. צריך לזכור שיהיה משקל בתוך העגלה הכל משתנה לכן אני תמיד ממליץ לעשות את הבדיקות עם משקל בתוך העגלה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נונה טריב, בוגבו בי 6 או סייבקס מיוס?
    ענת
    14/08/2022

עומדת ללדת. גרים בקומה 3 ללא מעלית בתל אביב. מחפשים עגלה גם טובה וגם קלה (לא יויו)
    תודה

הוספת תגובה

• מה-3 אני ממליץ על הבי

קובי סופר
    14/08/2022

שלום ענת,

מה-3 אני ממליץ על הבי.
    היא הכבדה מה-3 שוקלת סביב 10 וחצי ק"ג והשתיים האחרות סביב 9 ק"ג. כמוכן האמבטיה שלה הכי פחות מוצלחת מהשלוש.
    אבל הטיולון שלה לדעתי הוא הטוב מה-3 ולדעתי זה מה שחשוב. אמבטיות משרתות 3-6 חודשים בעוד הטיולון שנה עד שנתיים וחצי (תלוי אם רוכשים טיולון נוסף בהמשך).
    המיוס ובטריב המושב מרשת. בבי המושב יצוק מפלסטיק, לדעתי זה מספק תמיכת גב עדיפה.
    מבחינת ניוד הבי והנונה עדיפות על המיוס לכן את המיוס הייתי בכלל מוריד. חוץ מעיצוב, פרקטיות ומשקל קל אין בה הרבה לדעתי. הטריב טיפה יותר נוחה מהבי לניוד בגלל גלגלים יותר גדולים אבל בבי יש קפיצים עדיפים כך שההבדלים לא גדולים.

אם יורדים ממותגים אפשר לבדוק את הבייבי בוס בובקט שלנו, לדעתי מושלמת לת"א. היא קלה כמעט בקילו מהטריב או המיוס, הגלגלים שלה גדולים כמו בטריב, המושב יצוק מפלסטיק, הגגונים יותר גדולים, האמבטיה מרווחת.
    יש 5 שנות אחריות, בקיצור לדעתי עדיפה על כל השלוש והפלוס המרכזי, חיסכון כספי של כאלף שקלים לפחות.
    ניתן לראות בבייבי סטאר. כמובן שאני תמיד ממליץ להתנסות עם העגלות, לשים משקל של 12 ק"ג בכל אחת, להתנייד בחנות ומחוצה לה, לעלות ולרדת מדרגה גבוה, להתנסות בתפעול, לקפל יחד עם טיולון, להרים, אפילו להרים לרכב ולבדוק. להתנסות בפתיחה (הבי לדוגמא טיפה מסורבלת).

כך תוכלו להגיע למסקנות לבד של מה נכון לכם.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סל קל מומלץ+ דונה

אהלן!
    1. אשמח להמלצות על סל קל (כסא בטיחות לרכב) בטיחותי ולא כבד מדי.
    אציין שיש לנו הרבה נסיעות מחוץ לעיר בגלל המשפחות (לפחות פעם ב3 שבועות)
    2. לגבי דונה- זה משתלם לרכוש במידה ורוכשים בכל מקרה כסא בטיחות לרכב (סל קל)? כי הבנתי שאי אפשר להיות בתוך הדונה יותר מ45 דקות.. ואם נוסעים לקניון\סידורים זה כבר מעבר לזמן המותר.. אז בשביל מה בעצם יש את הדונה?
    תודה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה
    סל קל מומלץ+ דונה

הוספת תגובה

• שהייה ארוכה בסלקל אינה בריאה לתינוקות

קובי סופר
    14/08/2022

שלום גיל,

שהייה ארוכה בסלקל אינה בריאה לתינוקות.
    אי לכך אני לא ממליץ על דונה, בטח ובטח שיש נסיעות ארוכות ובהמשך לנסיעות יש סיכוי שתתניידו עם הדונה.
    מדוע יש את הדונה? בעיקר לעצלנים שזו רוב אוכלוסיית העולם, בעיקר הורים לתינוקות שפתאום יש להם פחות זמן לכל דבר. הדונה חוסך המון זמן.
    שהייה רצופה של מעל חצי שעה אינה בריאה לדרכי הנשימה של התינוקות. שהייה של יותר מ-45 דק' אינה בריאה אורטופדטית. ככל שהתינוקות גדלים כך אפשר שמשך השהייה יהיה גדול יותר. לכן אני תמיד ממליץ שהסלקל ישמש רק לנסיעות ברכב ולא מעבר (הכל כמובן משתנה בין הורה להורה. אם הורה נוסע 5-10 דק' ברכב וצריך לצאת ל-5-10 דק' סידור אז אין בהייה שהתינוק יישאר בסלקל).
    בנסיעות ארוכות מומלץ כל 30-45 דק' לעצור, להוציא את התינוק מהסלקל לכמה דק' ואז להמשיך. שוב, ככל שהם גדלים אפשר לעשות את העצירות בזמנים יותר ארוכים.

לגבי המלצות לסלקל.
    זה מתחלק ל-3.
    1. יש סלקלים שמתחברים לרוב העגלות, בדרך כלל צריך לרכוש מתאמים ואז ניתן לחברם על השלדה של העגלה.
    במקרה הזה, סייבקס אטון 5 או ג'ואי אייג'ם הם המומלצים ביותר בטיחותית.

2. יש את צ'יקו קייפיט, לדעתי הסלקל הטוב ביותר שאפשר לרכוש. גם בטיחותית הוא אחד המובילים כבר שנים, גם מבחינת הנוחות לתינוק הוא אחד הנוחים. גם ההתקנה נוחה + הוא מגיע עם בסיס כך שהחיבור ברכב הוא חד פעמי ואז הסלקל מתחבר ויוצא ב5 שניות +-.
    בנוסף לכל, הוא די זול יחד עם הבסיס, רוב הדגמים המתחרים ברמת הבטיחות שלו עולים כמעט כפול. הסיבה, המתחרים מתחברים לרוב העגלות כמו שציינתי בסעיף 1. הצ'יקו לא וזה החיסרון הגדול שלו. אז זה לשיקולכם אם רוצים לחבר או לא.

3. לדלג על סלקל ולהתחיל עם כיסא. במקרה שלכם הייתי ממליץ לוותר על זה. אמנם יש כאן חיסכון כספי אדיר אבל, לדעתי סלקלים יותר נוחים מכל כיסא ואם יש נסיעות ארוכות עדיף בסלקל, לפחות עד גיל חצי שנה.
    במקרה הזה, לדעתי צ'יקו נקסטפיט הוא המומלץ ביותר כי זווית השכיבה שלו הכי קרובה לזווית של סלקל. בטיחותית הוא נחשב לטוב ביותר שיש.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• I HAPPY

תודה! ומה אתה חושב על I HAPPY של ספורט ליין?
    שואלת כי העגלה שלנו של ספורט ליין וככה זה גם יתחבר אליה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתן לחבר מגוון סלקלים לספורטליין לא חובה ללכת על "המקורי"

קובי סופר
    14/08/2022

שלום גיל,

ניתן לחבר מגוון סלקלים לספורטליין לא חובה ללכת על "המקורי"
    היות וסלקל הוא מוצר בטיחותי קודם כל, החיבור לעגלה הוא בונוס/פינוק להורה.
    אי לכך חשוב לרכוש מוצר ברמת בטיחות גבוהה. יש בשוק הרבה דגמים בטיחותיים (את ה-2 הכי בטיחותיים הזכרתי בתשובה הראשונה). לכן אני ממליץ לרכוש את הכי בטוח שיש. אם התקציב לא מאפשר אז יש דגמים זולים ברמת בטיחות גבוהה מאוד.
    סלקל ספורטליין הוא סלקל מדבקה סיני בעל תקינה אירופאית. מעבר לכך אין ידע לגבי רמת בטיחותו וזה דבר בעייתי מבחינתי. זה קורה בהמון המון דגמים שמשווקים בישראל, בעיקר דגמי מדבקה סיניים. לכן אני מראש לא ממליץ על מוצרי בטיחות שהם מוצרי מדבקה סיניים. לא משנה היבואן/מותג.
    יש בשוק דגמים של מותגים ידועים שעוברים מבחנים השוואתיים אצל גופים פרטיים שבודקים ומדרגים את רמת בטיחות המוצר. מוצרים כאלו שאני יכול לבדוק ולדעת את הרמה אני גם יכול להמליץ בהתאם לתקציב ודרישות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתערב בשאלה בנושא

אלרן
    16/08/2022

היי קובי

לא הבנתי את הכוונה בסעיף 3.
    רשמת שסלקל הכי נוח ועדיף על כיסא בטיחות.
    הייתי בטוח שזה ההיפך!

אשמח להבהרה בנושא כי גם אנחנו מתלבטים מה לעשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לתינוקות שנולדו סלקל יותר נוח

קובי סופר
    16/08/2022

שלום אלרן,

לתינוקות שנולדו סלקל יותר נוח.
    סלקלים מגיעים לזווית שכיבה עדיפה בהשוואה לכל כיסא בטיחות.
    צ'יקו נקסטפיט הכי מתקרב לזווית סלקל אבל עדיין, ברוב הסלקלים הזווית יותר טובה ונוחה לתינוקות. אי לכך סלקל יותר נוח מכיסא.
    יחד עם זאת, ככל שהם גדלים כך ההבדלים פחות רלוונטיים כי הם יכולים לשהות בנוחות גם בזווית שהיא לא שכיבה.

היתרון המרכזי של כיסא על פני סלקל זה החיסכון הכספי שמרווחים על ידי אי רכישת הסלקל.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז בשורה התחתונה זה נטו נוחות

אלרן
    16/08/2022

אז בשורה התחתונה זה נטו נוחות, מבחינה בריאותית כפי שציינת עדיף לתינוק כיסא בטיחות משום ששם הוא יכול לשהות גם מעל 40 דק.
    הבנתי נכון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המסקנה לא נכונה

קובי סופר
    17/08/2022

שלום אלרן,

המסקנה לא נכונה.

גם בסלקל וגם בכיסא משך השהייה המומלצת זהה.
    כמו שרשמתי, לרוב הסלקלים זווית שכיבה נוחה יותר מכל הכיסאות.
    משך השהייה גדל ככל שהתינוק גדול לכן, גם בסלקל וגם בכיסא אפשר שהייה ארוכה מ-40 דק' בחודשים מתקדמים יותר של התינוק.
    שוב, אין כאן שאלה של מה עדיף ומה לא. יש שיקולים שאתם צריכים לקחת:
    1. סלקל מציע נוחות עדיפה על כיסא לתינוק ואפשר לנייד מהרכב ידנית או על עגלה.
    2. כיסא בטיחות חוסך קנייה של סלקל, זה חיסכון של מאות עד 1000 שקלים +.

כמו שרשמתי לגיל יש 2 אפשרויות ברכישת סלקל, כזה שמתחבר לעגלה גם או כזה שלא.
    האופציה השלישית היא כיסא, רשמתי את המומלץ ביותר שזה צ'יקו, הזווית שלו הכי קרובה לסלקל כך שהוא סופר נוח לתינוקות, למי שצריך לנסוע המון שעות כמו שגיל שאל, אז כן, אני הייתי בוחר בסלקל. למי שיש נסיעות קצרות/מעטות אז אפשר לדלג על סלקל.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין עליך! תודה על ההסבר

אלרן
    17/08/2022

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צ'יקו קייפיט - בחירה טיפשית

יניב שוורין
    20/08/2022

אחת הבחירות הגרועות שעשיתי הוא הסלקל של ציקו קייפיט.
    קנייתי אותך מתוך תחושת בטיוחת והיכולת לנתק אותו בקלות , אבל בסופו של דבר הוא לא קל. המילה סלקל היא מטעה , הסלכבד הזה שוקל טונות ובסופו של דבר אין בו שימוש.

עדיף ללכת ישר לכסא בטיחות , ואם קונים סל קל , לפחות לוודא שהוא קל , אחרת באמת למה לקנות סל קל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה יניב

קובי סופר
    20/08/2022

שלום יניב,

כמו שרשמתי בהודעה הקודמת אלייך אני חושד שמעשייך כאן אינם זכים וטהורים. אם אני טועה אני מתנצל.
    בדבר אחד אני בטוח שאיני טועה!
    צ'יקו קייפיט הוא הסלקל הטוב ביותר שיש ואיך אני יודע זאת?
    משימוש אישי עם הבן והבת שלי!
    בטיחותית הוא מדורג בטופ כמה שנים טובות!
    מבחינת נוחות? ישבו עד גיל שנה בסופר נוחות. היה קל מאוד לחגור אותם. החיבור והניתוק מהבסיס קלי קלותה.
    ההתקנה ברכב קלה שבקלים ומצמצת טעויות אנוש בהתקנה.
    אה ויש את עניין המחיר, המחיר שלו זול כי הוא נמכר עם בסיס.
    ברוב הסלקלים יש לרכוש סלקל ואז בסיס ואז מגיעים למחירים גבוהים כאשר מדובר במוצר לטווח קצר מאוד.

לגבי המשקל, כן יש קלים ממנו אבל כמו שרשמתי לך קודם, הסיבה לרכוש היא לא החיים הקלים לנו ההורים היא בראש ובראשונה בטיחות! ובזה הוא מצטיין.
    החיסרון המרכזי שלו לדעתי זה אי היכולת לחברו על אף עגלה.
    היות ולא מומלצת שהייה ארוכה בסלקל אני אישית רואה זאת ביתרון.
    כמו שאני רושם תמיד, צריך להחליט מה הסיבות והצרכים ואז להתמקד ברכישה. כן אפשר לדלג על סלקל ולהתחיל מכיסא ולחסוך לא מעט כסף.
    מצד שני מניתי בתשובות הקודמות את היתרונות של סלקל. מכאן זו החלטה אישית של כל הורה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הצלחתי להבין במה אני חשוד

יניב שוורין
    21/08/2022

לא הצלחתי להבין במה אני חשוד , יש לך את כל הפרטים שלי , יכלתי לשלוח לך צילום שלו מותקן אצלי ברכב וקבלה שקניתי בעגליס , לא ברור לי למה הדעה שלי חשודה .

באתי לכאן בעקבות חיפוש בגוגל על מזרנים ולא בגלל שאני מוכר משהו .

כולה ציינתי שאני רכשתי סלקל מתוך מחשבה שאפשר להתנייד איתו ולמרות שהוא ניתן לניתוק אין בפונקציה הזאת שימוש כי הוא כבד כמו טנק מרכבה סימן 4 ואין אף אשה בישראל שיכולה להרים את הסלכבד הזה ולכן אני די מבואס מהקנייה.

ולגבי כיסאות , חקרתי די הרבה על כיסאות והגעתי למסקנה שמוציאים מידע על בטיחות ממקורות כמו CONSUMER REPORTS שמשולים לטריפ אדוויזור בהמלצה על מסעדות.

הנונה ראבה עולה בחול כפול כמעט מכל כסא, בארץ הוא שווה במחיר כמעט לכל כסא. חבל שאתה מטעה וטועה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תתפלא אבל אחת לכמה שבועות יש כאן תגובות לא כשרות

קובי סופר
    21/08/2022

שלום יניב,

תתפלא אבל אחת לכמה שבועות יש כאן תגובות לא כשרות.
    תגובות של יבואנים או בעלי אינטרס למכור מוצר מסוים.
    לכן חשדתי בתגובותיך וכמו שרשמתי, אם אני טועה אני מתנצל.

כמו שרשמתי, אני ממליץ על צ'יקו מסיבות בטיחותיות. אם אתה קורא קונסיומר ריפורטס אתה בוודאי יכול לבדוק את הדירוג שלו. בטיחותית נגד הכיוון זה המוצר הכי בטוח שיש יותר מכל כיסא בטיחות אחר.
    כמו שציינתי כבד? ייתכן אז מה עדיף סלקל קליל עם פחות הגנה?
    אני ואשתי הסתדרנו איתו מצוין, כמו שציינתי זה לא מוצר שמתחבר לעגלות לכן חייבים לשאת ביד וכך עשינו. כל המטרה שהנשיאה תהיה כמה דק' (אפילו שניות) מהרכב למיטת התינוק.
    מכאן כמו שאני תמיד רושם, זה שיקול של ההורים בין הכבד והאי נוחות שלנו לבטיחות ונוחות התינוק.

לגבי הראבה, כמו שציינתי, בטיחותית הוא כיסא מעולה אבל, צ'יקו נקסטפיט זיפ מדורג מעליו בטיחותית, ברייטקס בולווארד מדורג מעליו + לדעתי פטנט הקליקטייט שלהם זה משנה משחק!
    הראבה שרכשת עולה 2500 ש"ח! כ-1000 ש"ח יותר מכיסאות שמדורגים מעליו. הראבה הבסיסי עולה 1500 ש"ח די באזורים של צ'יקו או בולאוורד שבמבצעים יורדים לפחות + נמכרים בעוד חנויות כך שיש גם אופציית מיקוח על המחיר.
    גם ההשוואה לחו"ל לא רלוונטית כלל, בישראל נמכרות הגירסאות האמריקאיות לכן ההשאווה היחידה היא לארה"ב. המחירים שם די זהים למחירים בארץ כך שזה רחוק מלהיות כפול...
    בכל אופן זה פחות רלוונטי חו"ל או ישראל. אנחנו חיים בישראל, משלוח של מוצרים כאלו מייקר ומכפיל את המחיר.

לסיכום, אני לא מטעה ולא טועה, ההמלצות שלי מגיעות בהתאם למה שהשואל דורש. בכל מה שקשור לבטיחות התשובות וההמצלות יהיו נטו בטיחותיות לפני הכל!
    קונסיומר ריפורטס או כל מקור אחר זה דבר מבורך, בסוף המבחנים שם נעשים במעבדות וסביבה מבוקרת שרוחקה להיות תאומת את מבחן המציאות, אז כן זה נותן מדד מעולה אבל זה לא תמיד נכון בזמן אמת. אני מכיר וחוקר לא מעט מקרי תאונות, לכן ההמלצות שלי מגיעות גם מהכיוון הזה.
    הדגמים שרשמתי הצילו חיים! לצערי הראבה לא נפוץ בארץ אי לכך קשה לי לשפוט. כמו שרשמתי, לא מדובר בכיסא רע, להפך, הוא אחד הטובים ביותר שיש בשוק, עדיין כמו שרשמתי, יש טובים ממנו שגם עולים פחות. אי לכך הנטייה שלי להמליץ עליהם.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בייבי בוס טייגר 3
    אפרת
    13/08/2022

שלום
    באחת החנויות שחיפשנו את דגם הטייגר של בייביבוס הציעו לנו ׳טייגר 3׳. נשמח לדעת מה ההבדל בין זה לבין טייגר 2, לא ראינו עליו שום פרטים באינטרנט... תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    בייבי בוס טייגר 3

הוספת תגובה

• לא קיימת טייגר 3

קובי סופר
    13/08/2022

שלום אפרת,

לא קיימת טייגר 3 אפילו לא בתכנון...
    אולי התבלבלו בחנות וחשבו שדגם אחר כמו יגואר זה טייגר 3? אין לי מושג אבל בכל אופן כמו שרשמתי, אין תכנון לטייגר 3.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה על דגם עגלה לרכב קטן
    קורל
    12/08/2022

היי, מחפשת המלצה לדגמים לעגלה - אמבטיה וטיולון, שייכנסו לרכב קטן - ניסאן מיקרה. אשמח לקבל שמות של דגמים רלוונטים. תודה רבה!

הוספת תגובה

• אין יותר מידי אופציות

קובי סופר
    13/08/2022

שלום קורל,

אין יותר מידי אופציות. ברוב המקרים גם ברכבים גדולים יותר האמבטיה צריכה להיכנס לתוך הרכב והשלדה לתא המטען.
    בשלב הטיולון יש מספר עגלות שיכנסו.
    אני לא מכיר את המיקרה ממש ולכן ממליץ להתנסות עם כל עגלה ברכב לפני הרכישה.

ההמלצה הראשונה שלי היא הבייבי בוס יגואר שלנו.
    יש לה את אחד הקיפולים הכי קטנים בעולם לעגלה עם מושב דו כיווני. יש לא מעט עגלות שיכנסו לרכב אבל עם מושב חד כיווני. אני לא ממליץ על עגלות עם מושב חד כיווני. על פי מחקרים יש יתרונות עצומים לכך שתינוק פונה להורה עד גיל שנה+ ולכן אני לא ממליץ על עגלות עם מושב חד כיווני.
    היגואר מציעה עגלה עם אמבטיה, טיולון דו כיווני (מסתובב בלחיצת כפתור), פטנט קיפול ייחודי ביד אחת, הגודל קטן בין 30-50% בהשוואה לדגמים הקומפקטיים בשוק. לכן עם הטיולון היא תיכנס בוודאות ואפילו תשאיר טיפה מקום. עם האמבטיה יש סיכוי סביר שהיא והשלדה יכנסו יחד לתא המטען.
    הניוד שלה מעולה, אמבטיה די מרווחת עם רשתות איוורור, הגגונים גדולים. סה"כ אני חושב שזו העגלה הכי פרקטית בעולם עם מושב דו כיווני.

שאר האופציות מציעות קיפולים יותר גדולים.
    בוגבו בי 6
    ספורטליין סיילו
    בייבי בוס טייגר או קוסמוס DLX (שנמכרת ברשת בייבי סטאר)
    מאמאס אנד פאפאס סטרדה

בכולן יש מושב דו כיווני, הקיפול קל ונוח לביצוע, הן קומפקטיות ואמורות להיכנס לרכב שלדה וטיולון. עם אמבטיה צריך לבדוק.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה