מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מרגישה שאני לא אנילי19/02/2019
כבר כמה שבועות אני נמצאת במצב מוזר שאני מרגישה שאני אני רק בסוף היום. הימים שלי מאוד עמוסים כרגע ואני בתקופה של הרבה שינויים, אין חוויה חוץ גופית או ניתוק או משהו כזה אבל כאילו פועלת על אוטומט ורק בסוף היום כשאני לבד מול הטלוויזיה אני פתאום מרגישה כמו עצמי ותוהה מי זאת הייתה שהתנהלה בעולם כל היום הזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לא אני
ד``ר נועה ברק19/02/2019שלום לי
נשמע שאת מצויה במתח רב. ממליצה שתפני לטיפול .יש כיום לא מעט שיטות יעילות ופשוטות שילמדו אותך לנטר ולהוריד את המתח כמו ביופידבק,, מיינדפולנס ועוד
יש טיפול גם במסגרת קופות החולים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזדמנות מקצועית אבל בוס נוראיאסי18/02/2019
אני בעבודה חדשה כבר כמה חודשים, העבודה עצמה נהדרת אני מאוד נהנה מהעשייה עצמה וזו גם הזדמנות להתפתחות מקצועית שאני לא רוצה לוותר עליה, אבל הבוס שלי בלתי נסבל, יורד לי לחיים, מתערב לי בכל דבר שאני עושה, כל רגע מטריד אותי במשהו אחר שלאו דווקא קשור אלי ולתפקיד שלי. אני רוצה לעזוב בגללו את העבודה אבל אני לא רוצה לפספס את ההזדמנות. אני ממש לא יודע מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוס בעייתי
ד``ר נועה ברק19/02/2019שלום אסי
מבינה את הדילמה. אתה רוצה את ההזדמנות אבל לא מסתדר עם הבוס. יש כאן מציאות לא רצויה ויש מספר אפשרויות: 1.לשנות את המציאות כלומר לדבר עם הבוס ולנסות להגיע איתו להבנ
2. לשנות את עצמך כלומר למצוא דרכים להתעלם או לא להתרגש מהתנהגותו
3. אם אין ברירה, תמיד אפשר לעזוב אך זאת אופציה אחרונה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לאקס אחרי שנהשירה17/02/2019
היי, אני בת 24 ולפני כשנה התאהבתי בפעם הראשונה, מאז אני לא מצליחה להתמודדד עם הדברים ומרגישה שכלום לא הולך לי.
היתי רוצה לדעת מה אפשר לעשות, עשיתי הרבה טעויות מאז הפרידה לא נתתי לו שקט כמו שרצה, לפני כחודש וחצי חזרנו לדבר. נפגשנו פעמיים הוא טוען שהוא לא יכול להבטיח כלום, האם למחוק אותו מהחיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לאקס
ד``ר נועה ברק19/02/2019שלום שירה
אין כאן הרבה פרטים אבל ממה שהבנתי הבחור לא מתלהב לחזור לקשר וההחלטה היא שלך. אם מדובר באהבת חייך ואינך יכולה בלעדיו נסי לישב את ההדורים ביניכם ולחזור. אם לא, תחשבי שוב
את מוזמנת לפנות לייעוץ מקצועי להבנה יותר מעמיקה של הנושאים הבעייתיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום יחסים אחרי פרידהע17/02/2019
בן זוגי בגד בי. עברנו תקופה קשה אבל הגענו להחלטה שאנחנו אוהבים ורוצים לתת לזה ניסון, ואני באמת מתכוון לזה אבל אני מוצא את עצמי שאני לא מאמין למילה שהוא אומר, שאני כל הזמן חושד ואני לא רוצה שהוא יגע בי... במצב כזה יש עוד מה לשקם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקום יחסים
ד``ר נועה ברק19/02/2019שלום לך
הרבה זוגות מצליחים לשקם את האמון לאחר בגידה. זה תהליך שלוקח זמן.
ממליצה שתפנו לייעוץ זוגי שיוכל לעזור לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משבר קיומי על היעוד שלי בחייםאמירה14/02/2019
אני לא מרוצה מהמקום שלי בחיים ואני חושבת שאולי עשיתי בחירות לא נכונות בדרך. רוצה עכשיו לשנות כיוון ולהבין מי אני ומה אני רוצה מהחיים ומעצמי אבל לא יודעת איך מתחילים. אשמח לעזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משבר קיומי
ד``ר נועה ברק14/02/2019שלום אמירה
אין הרבה פרטים אך משברים קיומיים יכולים להיות מנוע לצמיחה והתפתחות.
ממליצה שתפני לאיש מקצוע כדי ללבן שאלות חשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ לקראת אירוע משפחתידורין13/02/2019
אני בנתק עם רוב המשפחה שלי כבר כמה שנים, יש בקרוב יום הולדת 70 לאבא שלי ועושים אירוע גדול שאני מתכננת להגיע אליו אבל אני כבר עכשיו לחוצה לקראתו. רוצה להגיע לשם שקולה ורגועה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ לקראת ארוע
ד``ר נועה ברק13/02/2019שלום דורין
לא ברור לגמרי הרקע אבל נשמע שזה קשור לסכסוך או אי הבנה מהעבר. אולי יש כאן הזדמנות לתקן או לשפר .ככל שתצליחי להתייחס לארוע כאתגר והזדמנות כך יגדלו הסיכויים לרוגע.
כמובן שאת מוזמנת לפנות ליעוץ מקצועי כדי לעזור לעצמך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות יתר בגיל המעבראיילה12/12/2017
אני בשיאו של גיל המעבר והשינויים ההורמונליים גורמים לי לרגישות יתר. חוץ מהתסמינים הפיזיים של גלי החום וקשיי השינה אני מרגישה רע עם עצמי, עם השינויים שהגוף שלי עובר ואני מאוד מאוד רגישה ובוכה הרבה. אני יודעת שזה קשור להורמונים אבל יש משהו נפשי עמוק יותר. אשמח לעצה טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות יתר
אורית צוקר16/12/2017היי איילה,
ראשית חושבת כי כדאי להתייעץ עם מומחה לתופעות הקשורות בגיל המעבר. ישנן דרכים רבות, קונבנציונאליות ושאינן קונבנציונאליות (תוספת הורמונים, צמחים, פורמולות), המקלות על התופעות אותן את מתארת. לגבי אותו עניין נפשי עמוק עליו את כותבת, כדאי מאד להעזר במטפל רגשי שיעזור לך לגעת בדברים בעדינות, להגיע לשורש העניין ולמצוא הקלה. גם כאן האפשרויות רבות. פסיכולוג ,פסיכותרפיסט, טיפול אלטרנטיבי או כל טיפול אחר שאת מתחברת אליו.
בהצלחה,
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להיות בקשר עם האקס של החברהבת אל30/11/2017
חבר של חברה ואני הפכנו בעצמנו לחברים מאוד טובים ויש לנו קשר עצמאי שלאו דווקא קשור לחברה. הם נפרדו ואני בדילמה, מה עליי לעשות? גם אני צריכה לנתק איתו את הקשר? אני יודעת שזה מאוד יעצבן אותה אם אשאר איתו בקשר אבל הוא הפך לכזה חבר טוב שכואב לי לוותר עליו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להיות בקשר עם האקס של החברה
אורית צוקר03/12/2017היי בת אל,
דברי עם החברה שלך באופן גלוי ופתוח. שתפי אותה בדילמה שלך ובמה שאת מרגישה. יכול להיות כי שיחה כזו תפתור את הדילמה. אולי גם הזמן יעשה את שלו. בכל מקרה יתכן כי כרגע תאלצי לבחור...
בהצלחה,
אורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לספר או לא לספר?מריה28/11/2017
ראיתי חבר של חברה רחוקה בוגד בה עם מישהי אחרת. אני צריכה לספר את זה לחברה? יש לציין שאנחנו חברות כבר הרבה שנים אבל בעיקר דרך חברים משותפים ואין לנו כל כך קשר אישי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לספר או לא לספר
אורית צוקר29/11/2017היי מריה,
לספר או לא לספר זו דילמה לא פשוטה שאין עליה תשובה חד משמעית. השאלות הן: מה יפגע בה יותר - אם תדע או אם לא תדע?
האם הצורך לספר נובע מצורך שלך להשתחרר מהסוד או האם את חושבת על טובתה?
מה/מי עוד עשוי להיפגע כתוצאה מכל אחת מהאפשרויות?
מה אומר הקוד הערכי הפנימי שלך?
בסופו של דבר ההחלטה לספר או לא לספר יכולה להיות רק שלך.
בהצלחה,
אורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבר שלי בגידות ותקיעות במערכות יחסיםנופר26/11/2017
היו לי בסך הכל שתי מערכות יחסים רציניות ששתיהן נגמרו אחרי שגיליתי שבגדו בי. לקח לי הרבה זמן להתאושש ובסופו של דבר חזרתי לשוק, אבל אני לא מצליחה לסמוך על אף אחד שאני יוצאת איתו וזה גורם לתקיעות במערכת היחסים, אף אחד לא אוהב שלא סומכים עליו אבל אני לא יכולה להתגבר על זה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבר של בגידות
אורית צוקר29/11/2017היי נופר,
חוויה של בגידה היא חוויה לא פשוטה שכרוכה באבדן אמון. כניראה שחווית הבגידה לא עובדה כמו שצריך ולכן את מתקשה ביחסים חדשים. אני מאד ממליצה במקרה כזה להיעזר באיש מקצוע שיכוון ויעזור לשקם את היכולת לסמוך על עצמך, על אחרים ועל כוח החיים בכלל.
בהצלחה,
אורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרגישה חנוקה במערכת היחסיםליאורה19/11/2017
אני וחבר שלי ביחד שנה וחצי, הוא מאוד מאוד אוהב אותי, כמעט מעריץ אותי, והוא קנאי לי מאוד. בתקופה האחרונה אני מרגישה שזה כבר יותר מדי בשבילי ושהוא חונק אותי ולא נותן לי זמן להיות לבד. אני אוהבת אותו אבל זה לא יכול להמשיך ככה. ניסיתי לדבר איתו על זה והוא רק נעלב והתחיל להשוות את האהבה שלנו אחד לשני ושהוא אוהב אותי יותר וכאלה... מה אני עושה?!?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרגישה חנוקה
אורית צוקר19/11/2017היי ליאורה,
אף אחד לא צריך "לתת" לך זמן לבד. את זו שמגדירה את הזמנים בהם את רוצה להיות ביחד ואת הזמנים בהם את רוצה להיות לבד. מותר לך לומר " היום אני עסוקה / או בוחרת להיות לבד". כמובן שיהיו לכך השלכות (כמו עלבון או כעס) אבל אי אפשר להימנע מלפגוש אותן. כשאת תגדירי את כמות הזמן שאת רוצה להיות ביחד והוא יגדיר את הזמן שהוא רוצה להיות ביחד, תוכלו למצוא את דרך האמצע שתספק את שניכם. רק מערכת יחסים שעונה על הצרכים של שני הצדדים תחזיק מעמד לאורך זמן.
בהצלחה,
אורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יכולה להתגבר על הכעסנעמי02/11/2017
חבר שלי בגד בי!!! נפרדנו בקטע רע מאוד ואני לא מצליחה להתגבר על הכעס. אני כל הזמן חושבת על דרכים לנקום בו. כתבתי מכתב נאצה (לא שלחתי, זה היה בשביל הפורקן) אבל זה לא עזר. מה עושים?!?!?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יכולה להתגבר על הכעס
אורית צוקר05/11/2017היי נעמי,
הכעס שלך מובן וטבעי.
כעס הוא רגש חזק שמאפשר לנו לא לפגוש את הרגשות הנוספים שנמצאים וקיימים בתוכינו במצבים כאלו. אלו בדרך כלל רגשות שיותר קשה לנו להתמודד איתם.
כדאי מאד לברר עם עצמך אלו רגשות נוספים נמצאים מתחת לכעס. חשוב לגעת בהם בעדינות רבה. אולי אפילו לעשות זאת בליווי של איש מקצוע, כך הברור יהיה עמוק, יסודי, עם תמיכה שתאפשר ריפוי שחשוב כל כך להמשך הדרך.
בהצלחה,
אורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילמת מעבר עם בן הזוגיותם29/10/2017
אני ובן הזוג שלי גרים יחד כבר שנה. לבן הזוג שלי נמאס מהעיר שאנחנו גרים בה ומתחיל לדבר על שינוי עיר ואפילו לעזוב את הארץ. לי טוב איפה שאנחנו גרים, העבודה והחברים שלי פה ואני לא חושב שאמצא את עצמי בעיר אחרת, בטח שבארץ אחרת. אני מבין את הרצון שלו לשינוי אבל זה לא תואם את הצרכים שלי. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילמת מעבר
אורית צוקר05/11/2017היי יותם,
חשוב לברר מה המטרות של כל אחד מכם ומה המטרה המשותפת. בהתאם למטרה שתגדירו אפשר יהיה למצוא פתרון שיכול לספק את שניכם. יתכן כי יצטרכו להיות פשרות וויתורים מצד שניכם במידה ותרצו להמשיך את הקשר.
בהצלחה,
אורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לספר לחברה על התנהגות של חבר שלהלי26/10/2017
אני בדילמה, אני ממש לא יודעת מה לעשות. חבר של חברה ניסה להתחיל איתי. היינו ביומולדת של חברה אחרת והוא ישב לידי והוא שם את היד שלו על הירך שלי וגם רמז כל מיני רמיזות. ידוע שהוא פלרטטן אבל הפעם הוא גרם לי להרגיש מאוד לא בנוח ולדעתי הוא עבר את הגבול.
מה אני עושה עם זה? אני צריכה לספר לה או שאני עושה מזה עניין יותר גדול ממה שזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לספר לחברה על התנהגות של חבר
אורית צוקר05/11/2017היי לי,
את אכן פוגשת דילמה לא פשוטה. אין תשובה אחת לשאלה שלך. לכל אחת מן האפשרויות יש השלכות.
עדיין, קחי בחשבון כי אם אכן ידוע כי הבחור פלרטטן, אזי גם היא יודעת זאת ובכל זאת בוחרת להיות איתו.
לגבייך את, חשוב לעצור אותו בזמן אמת ולהגדיר את הגבולות שלך חד משמעית.
כל הטוב,
אורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבר מיני מפואר של בת הזוגיוגב22/10/2017
אני לא שמרן או משהו כזה, אבל אני קצת סגור והניסיון המיני שלי עם נשים די צנוע. לעומת זאת, לבת הזוג שלי יש עבר מיני מאוד עשיר ומפואר, גם דברים שהיא עשתה וניסתה וגם מספר האנשים שהיא הייתה איתם. זה מאוד מאיים עלי וגורם לי להרגיש חוסר ביטחון, בעיקר במיטה... איך אני יכול לוודא שאני לא "משעמם" אותה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבר מיני מפואר
אורית צוקר05/11/2017היי יוגב,
משורר שאני מאד אוהבת כתב פעם כי בהרבה חדרים אנשים פורטים על אותם המיתרים אבל מייצרים מנגינה שונה.
רוצה לומר, כי מה שאתם מייצרים הוא ייחודי לכם. כל חיבור הוא מנגינה שונה. אם חשוב לך להרחיב את הרפרטואר המיני, הניסיון שלה יכול להועיל. תקשר איתה, שאל אותה מה היא אוהבת ומה מרגש אותה במיוחד. הישאר סקרן ופתוח ואפשר לגוף להוביל. תקשורת היא שם המשחק במיטה ומחוץ לה.
בהצלחה,
אורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)