מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא מצליחה לכעוס עליונעמה02/02/2017
בן הזוג שלי מזה שנה וחצי נפרד ממני כי הוא לא מרגיש יותר, כי מלחיץ לו ומהר לו. אני שבורת לב לגמרי, לא רוצה לשכנע אף אחד להיות איתי אבל לא מצליחה להשתחרר ממה שאני מרגישה כלפיו. חברות אומרות לי שזה יגיע אחרי שאכעס עליו, על דברים שפגעו בי במהלך הקשר, על איך שהוא עזב וכאלה, אבל אני יותר מדי מבינה אותו ולא מצליחה לכעוס עליו. מרגישה מתוסכלת ואבודה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכעוס עליו
אורית צוקר05/02/2017היי נעמה,
כל אחד נפרד בצורה אחרת. תני לרגשות שלך להיות כמו שהם. אם יעלה כעס אז יעלה ואם לא אז לא. בנתיים תני מקום לרגשות שאת חווה. כשאנחנו מאפשרים לעצמינו לחוות את הרגשות שלנו, אנחנו מבינים את עצמינו וכך התהליך נע באופן בריא ונכון. תביני את עצמך...!
בהצלחה,
אורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלום שמשפיע על חיי הזוגיותאביחי31/01/2017
אני בן 50 נשוי עם חברת ילדות בערך 30 שנה, יש לנו 3 ילדים והכל טוב. בזמן האחרון יש לי סיוטי לילה ובעיקר חלום שחוזר על עצמו. בחלום אני רץ אחרי אשתי אבל היא הולכת מהר ואני לא מצליח להשיג אותה. אני צועק אבל היא לא שומעת. אשתי שמעה פעם אחת את החלום אבל מיד עברה לנושא אחר. כשניסיתי עוד פעם לדבר עליו היא אמרה שאלך לפסיכולוג או שאקח כדור שינה. מה לדעתך אומר החלום ואיך אני יכול לגרום לאשתי שהחלום הזה מפריע לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלום
אורית צוקר05/02/2017היי אביחי,
מה החלום הזה אומר לך?
אולי במקום לדבר עם אשתך על החלום דבר איתה על המשמעות שלו בעיניך? דבר על מה שאתה מרגיש, על מה שאתה רוצה וצריך.
זה הרי לא החלום שמפריע לך אלא המשמעות שלו. בכך שאתה מדבר איתה על החלום ומבחינתך "צועק" את הצורך שלך, היא לא שומעת ו"שולחת" אותך לפסיכולוג. דבר על מה שאתה מרגיש ולא על החלום אולי תתחיל להישמע. במידה ולא יועיל, אפשר לשקול להעזר באיש מקצוע באופן פרטני או זוגי.
בהצלחה,
אורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודע אם להיפרד או לאניר12/01/2017
בן 38, עד עכשיו לא הצלחתי להחזיק בזוגיות לזמן ארוך. היום יש לי חברה ואני אוהב אותה והכל אבל שוב הגעתי לשלב שבו הקשר ממצה את עצמו ואני לא יודע אם הוא יכול להתפתח ולהתקדם. מצד שני, אני כבר לא ילד קטן ואני כן הייתי רוצה להתמסד. אבל האם זו סיבה מספיק טובה להישאר בקשר? אני אובד עצות ואשמח לדעתך. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להפרד או לא
אורית צוקר14/01/2017היי ניר,
מה זה אומר הקשר ממצה את עצמו?
זה לא מה שקורה לך בכל קשר?
יותר הגיוני ששוב הגעת לשלב בו אתה לא יודע כיצד להמשיך את הקשר ואיך אפשר להפיק ממנו יותר אינטימיות, קירבה וחברות.
אם יש בניכם אהבה ואתה מעוניין למסד את הקשר זו סיבה נהדרת להשאר בקשר.
בוא לייעוץ, נבדוק מה קורה לך בתוך קשר ואיך אפשר לעזור לך להתקדם ותהתפתח כך שגם הקשר שלך יתקדם ויתפתח בהתאם.
כל הטוב,
אורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה של ביטחון עצמי נמוךמיכל10/01/2017
יש לי בעיה של ביטחון עצמי, משהו שאני מודעת אליו ועובדת עליו כבר שנים. חבר שלי ואני כבר עוד מעט שנה יחד ואני יודעת שהוא נפרד מהאקסית שלו אחרי כמעט שנה בגלל שהיא כל הזמן הייתה צריכה ממנו חיזוקים. אני מפחדת שאני נכנסת לדפוס דומה ושהוא יפרד ממני כמו שהוא נפרד ממנה. דיברנו על זה והוא אמר לי שאיתי זה אחרת, אבל שוב, בגלל שאני חסרת ביטחון אני לא מצליחה להאמין לו עד הסוף. איך אני יכולה להתגבר על עצמי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטחון עצמי
אורית צוקר14/01/2017מיכל, העניין הוא באמת בכך שאין צורך להאמין לו. אלא להאמין לעצמך בידיעה - שכייף להיות איתך! עובדה, אתם כבר שנה ביחד.
זה הסיפור של "ביטחון עצמי".
בהצלחה,
אורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודע איך להתמודד עם גירושין של ההוריםירון08/01/2017
אני בן 22, לא מזמן השתחררתי מהצבא ואני ילד יחיד. ההורים שלי הודיעו לי שהם מתגרשים. אני חושב שהם חיכו שאשתחרר כדי לעשות את זה... אני כבר ילד גדול ויודע שאין איזה טריק שאני יכול לעשות שיגרום להם לחזור להיות יחד והם גם הסבירו לי את זה כמו לאדם בוגר ולא כמו לילד קטן, אבל זה ממש מלחיץ אותי ומכניס אותי לדיכאון ואני לא מרגיש שאני יכול לדבר על זה איתם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרושין של ההורים
אורית צוקר09/01/2017היי ירון,
גירושין של ההורים הם לא פשוטים עבור ילדיהם בכל גיל. ישנה תחושה שהמשפחה מתפרקת וחוסר וודאות כיצד יראו חיי המשפחה בהמשך.
אתה רוצה לדבר עם ההורים על מה שאתה מרגיש ? אם כן, מה עוצר אותך מלדבר איתם? משהו בתוכך? משהו שהם מעבירים? או שתי האפשרויות גם יחד? אתה יכול לכתוב אלי בהודעה במייל או פה ונראה איך אפשר לעזור.
אורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך יודעים לבחור את המטפל הנכון?רם05/01/2017
אני רוצה להתחיל טיפול פסיכולוגי אבל יש המון שיטות והמון מטפלים. איך אני יודע מה זוג הטיפול שנכון לי ואיך אני יודע שהמטפל שבחרתי הוא טוב לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחירת מטפל
אורית צוקר05/01/2017
היי רם,
ראשית למד/קרא מעט על שיטות הטיפול וראה מה מדבר אליך יותר. אחר כך שוחח בטלפון עם המטפל/ים הרלוונטים. כבר בשיחה טלפונית אפשר להתרשם מזרימת השיחה ולקבל אינפורמציה אודות שיטת הטיפול. בסופו של דבר המפגש עצמו עם המטפל הוא זה שיכריע. אנחנו עצמינו יודעים הכי טוב מה נכון לנו. מרגישים את זה. כל אחד ושיטת הטיפול שמתאימה לו וכך גם לגבי המטפל. שאל את עצמך שאלות : הרגשתי טוב ונוח בטיפול? יש בי רצון להגיע למפגש נוסף? אני מרגיש כי בטיפול הזה אני עשוי לקבל את מה שחשוב לי?
אי אפשר לדעת מראש מה יתאים ומה לא. רק דרך החוויה עצמה.
כן, זה אומר שלעיתים נצטרך גם לנסות מספר תחומי טיפול ולעבור מספר מטפלים. אבל, גם במקרה כזה, אין ספק כי מכל טיפול בו תתנסה תרוויח משהו ותלמד.
בהצלחה,
אורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפחדת משינוי החיים אחרי הלידהאיילת03/01/2017
אני בהריון ראשון וככל שהשבועות מתקדמים אני מרגישה יותר ויותר לחץ וחרדה מהשינויים שהתינוקת תביא, שאני כבר לא אהיה אני, שהזוגיות ביני לבין בת הזוג שלי לא יחזרו להיות אותו הדבר ושאולי לא יחזירו אותי לעבודה אחרי חופשת הלידה. אני יודעת שזה לחץ טבעי אבל אני מרגישה שהוא משתלט עלי. איך יוצאים מזה לפני הלידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים אחרי לידה
אורית צוקר03/01/2017היי איילת,
אכן החששות שלך טבעיים. הריון ולידה ראשונים שמים אותנו מול הבלתי ידוע וזה מעלה חששות באופן טבעי. היזכרי בכל המצבים בחיים בהם כבר עמדת מול הבלתי ידוע ועברת אותו וצלחת לו. דברי עם בת הזוג שלך בגלוי ובכנות על החששות שלך, נסו לדמיין ביחד איך יראו החיים המשותפים לאחר הלידה ועם בוא התינוקת לעולם, איך תרצו להערך ביחד אל מה שהחדש יביא איתו. זו דרך מצוינת להורדת סף החשש. במידה והחששות חזקים וכמו שכתבת עדיין "משתלטים" עליך, את מוזמנת ליצור עימי קשר טלפוני.
בהצלחה,
אורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעל בגד לפני החתונהמיקי01/01/2017
לפני שהתחתנו כשרק היינו חברים, בן הזוג שלי בגד בי. היה משבר קשה אבל הצלחנו להתגבר עליו וסלחתי לו וכל השנים מאז סמכתי עליו לגמרי. לאחרונה חוזרות אלי התחושות שהיו לי כשגיליתי שהוא בגד בי ואני מתקשה לסמוך עליו. איך אני יכולה להתגבר על זה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בגד לפני החתונה
אורית צוקר01/01/2017היי מיקי,
אתם פוגשים בעיית אמון. זה יכול להיות קשור לסיפור העבר ומשקעיו או להתנהגות עכשיווית שלך/ שלו/ שלכם. אמון בונים בשניים והוא חלק כל כך חשוב ביחסים. לכן, כדאי מאד לדבר על התחושות הללו ולתת להן מקום באינטימיות שלכם. לא ממקום של האשמה אלא של חוויה אישית. מומלץ להעזר בייעוץ זוגי. כך אפשר לעבור זאת בצורה מושכלת, בריאה,מקרבת ומצמיחה. את יכולה ליצור עימי קשר טלפוני.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעלת תשובה לא עומדת בלחץ של החיים החרדייםהדסה29/12/2016
חזרתי בתשובה לפני כמה שנים ויש לי ארבעה ילדים מדהימים ואמונה מלאה ושלמה מאוד עם הדרך שבה בחרתי. אבל אורח החיים החרדי בקהילה שאני חיה באה והדרישות של בעלי שבא ממשפחה חרדית מאוד מקשים עלי ואני לא עומדת בעומס הנפשי של כל המטלות, עבודה, ילדים, בישולים, ניקיונות, שבת וחוזר חלילה. ב"ה בעלי עוזר מאוד אבל הוא לא מבין למה אני מתקשה כי הוא רגיל לאינטנסיביות הזאת מהבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ של החיים
אורית צוקר01/01/2017שלום הדסה,
נשמע לי מדבריך כי יותר משקשה לך השיגרה, קשה לך עם כך שבעלך לא מבין את הקושי שלך. אני מבינה לליבך. דברי איתו ספרי לו על כך, ספרי על הצורך שלך בכך שיכיר בקושי שלך ובאמפתיה שלו ויוקל לך ולכם.
יישר כוח.
אורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודע אם להתחיל לקחת כדורים נגד דיכאוןמתי27/12/2016
אני עובר עכשיו תקופה לא קלה ולמרות שלא אבחנו אותי אני מרגיש מדוכא וחסר חיים. אנשים סביבי אומרים לי ללכת לפסיכיאטר לקבל מרשם לכדורים נגד דיכאון, אבל אני לא יודע אם אני רוצה לפתח לזה תלות כי אולי התקופה תעבור עוד מעט ואני לא צריך עזרים חיצוניים. איך אני יודע אם כדאי או לא? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יודע אם
אורית צוקר27/12/2016היי מתי,
קודם בודקים. בודקים עם הרופא, בודקים עם מי שמטפל בתופעות כמו שאתה חווה
(ויש כל מיני סוגים של טיפולים ומטפלים
) ואז מחליטים. כלומר, אתה מחליט. אף אחד לא יכול להחליט בשבילך. תקבל את כל האינפורמציה על דרכים לעזור לעצמך, על ההשפעות של הכדורים או של כל דרך טיפולית אחרת ובסופו של דבר תוכל לקחת החלטה כזו שמתאימה לך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרגישה התרחקות מבן הזוגשרי22/12/2016
אחרי כמה שנים וילדה אני מרגישה שאני ובעלי כבר לא משדרים על אותו הגל, ולא רק זה אנחנו כבר כל כך מרוחקים שאין לי את האומץ לפתוח איתו הנושא לפני שזה מתפוצץ ולא תהיה דרך חזרה. אני באמת לא יודעת מה לעשות ואשמח לעזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התרחקות מבן הזוג
אורית צוקר22/12/2016היי שרי,
סביר להניח שאם את מרגישה ריחוק, אזי גם בן הזוג שלך מרגיש ריחוק. אם לך זה לא נעים, סביר להניח שגם לו המצב הזה לא נעים.
מישהו מכם צריך לעשות את הצעד הראשון. לפתוח ולומר - אני מרגיש/ה ריחוק בנינו ואני רוצה שזה יהיה אחרת.
בלי להאשים, אלא להציע לעשות משהו כדי לשנות את המצב שבוודאי לא נעים לשניכם.
תעזרו בייעוץ זוגי. שם תוכלו לבדוק ולראות מה יוצר את הריחוק ואיך אפשר גם אחרת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף חרדה לא סטנדרטיפז עדן19/12/2016
שלום,
במהלך החודש הקודם חוויתי לראשונה התקף חרדה (כשבוע אחריו הגיע גם השני). ההתקפים שלי מסתמנים במחשבות לא מאורגנות, קצת תחושה של חוסר שיווי משקל (למשל הליכה לא יציבה) ובעיקר רעידות לא נשלטות בגוף וגמגום.
1. האם התסמינים הללו מוכרים?
אני רוצה לציין שבדר"כ אני מדברת ברהיטות ולכן הגעתי למיון על מנת לשלול פגיעה נוירולוגית.
לאחר כשבע (!) שעות ההתקף עבר בהדרגה, תחילה הרעידות התרווחו ולאחר שהפסיקו גם הגמגום נעשה קל יותר עד שנעלם.
בהתקף השני, לאור הנסיון, כבר לקחתי חצי כדור ואבן.
2. האם כדאי לקחת אותו מתחת ללשון או לבלוע עם מים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדן
אורית צוקר22/12/2016שלום עדן.
בכל מה שקשור לנטילת תרופות, יש להתייעץ עם רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקפי זעם מבקש עזרה בכדורים
אמי טוק25/11/2023o שבירה והטחה של חפצים או טריקת דלתות
o צעקות וקללות לעבר מושא הזעם או לחלל האוויר
o האטמות וחוסר יכולת לשמוע את האחר
o העלבות וצעקות על מישהו אחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפוס חוזר על עצמו כל פעם מחדשדנה17/12/2016
שלום רב, אני עוברת פרידה מתחילת נובמבר.. בן זוגי לאחר שנתיים קם ועזב היות ולא מעוניין בזוגיות ולא מרגיש כלפיי שום דבר. בהתחלה ממש קרסתי והדמעות פשוט לא הפסיקו לרדת.. ירדתי במשקל 2 קילו, ובאמת שהייתי מרוסקת.. אני רוצה לציין שקיים בי דפוס שאני לא מצליחה לצאת ממנו ולשחרר את הבן זוג לשעבר. מאז הפרידה נחסמתי בכל מקום אפשרי מצידו, ואני מרגישה חזקה ל-4 ימים בערך ואז אחרי זה אני מרגשיה שאני הולכת להתפוצץ וחייבת לנסות לדבר איתו או להחזיר אותו אליי, ייתכן שלא השלמתי עם הפרידה וכבר עבר חודש וחצי.. מאוד קשה לי אני בכל הזמן הזה אומרת לעצמי שאני אפסיק ואין למה לרדוף אחרי אדם שאינו רוצה.. אבל אני אף פעם לא מצליחה.. כשאני מרגישה צורך לעשות זאת אני מרגישה שאם לא אעשה את זה, אשבר, אתרסק, זאת הרגשה מאוד נוראית, אני מרגישה כמו אדם שמכור למשהו שסוגרים אותו בחדר והוא זקוק למה שהוא מכור לו וכשהוא אינו מקבל את זה, הוא משתגע, רעידות, בכי, ממש על סף שיגעון. אציין בנוסף שכל הפעמים שמעדתי.. ככה כל כמה ימים בודדים זה לא נתן לי כלום, הוא אפליו לא ענה לי לטלפון. ממש כלום ואני פשוט לא מצליחה להשתחרר מזה ולהבין שדיי.. לפעמים אני חושבת שאולי אני צריכה לקחת כדורים? אבל יש ימים שאני קצת יותר בסדר.. באופן כללי הוא לא עוזב לי את הראש.. מה את מציעה? אולי לא עבר מספיק זמן? אציין גם שאני בחורה מאוד רגישה והמעגל החברתי שלי לא בשמיים בכלל אבל כשמתאפשר אני יוצאת וכו... אני בת 30 אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
דנה17/12/2016שכנראה היה לו נוח איתי שנתיים שלמות והוא לא אהב אותי מלכתחילה.. זה פשוט נגרר והאמת שלא ממש ראיתי בו כרציני וכנראה שהספיק לו והוא חתך סופית.
הבעיה שאני יצאתי פגועה מכל הסיפור הזה, מרגשיה שהוא עבד עליי ניצל אותי.. ואני פיתחתי את הרגשות מה שהוא לא. מיד לאחר הפרידה הוא כבר נכנס לאתרי הכוריות מה שהכי ריסק אותי . זה הסיפור פחות או יותר. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדפוס חוזר
אורית צוקר19/12/2016היי דנה ,
פרידה היא חוויה מורכבת ולא פשוטה לאף אחד! פרידה היא חוויה קשה, מורכבת ותהליכית, במיוחד כאשר צד אחד מחליט על הפרידה וזו לא החלטה משותפת.
לכל אחד יש קצב אחר של "החלמה" מפרידה. חודש וחצי זה עדיין זמן בו תהליכים טבעיים, שהם חלק מפרידה ושאת עוברת, מתרחשים.
אני מבינה את התחושה שלך, רבים חווים פרידה כמו גמילה מהתמכרות, פיזית ורגשית כאחד. השלבים הראשונים לאחר פרידה יכולים בהחלט להיות מלווים בתחושה של הזדקקות ודחף כפייתי לבן הזוג.
תני לעצמך זמן,
תני לעצמך רשות לקבל תמיכה מאנשים שאוהבים אותך,
זכרי -
כל כאב סופו לעבור – זה טבעו.
אך במידה ואת מכירה את עצמך כמי שמתקשה בפרידות, במידה וקשה לך לעבור את התהליך לבד, במידה ואת רוצה ללמוד משהו חדש על עצמך ועל יחסים, להפוך את הכאב לאופציה להתפתחות וגדילה, כדאי כדאי כדאי לפנות לאיש מקצוע שיכול לעזור לך וללמד אותך להתמודד עם כל מה שהפרידה הזו מביאה איתה - רגשית, מנטלית והתנהגותית.
בהצלחה,
אורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר ניסיון מול בן הזוגבר15/12/2016
לא היו לי הרבה חברים במהלך החיים ואני מרגישה שאין לי ניסיון במערכות יחסים. לחבר שלי היו המון חברות וחלקן לתקופות ממש ארוכות שהוא גר איתן ואחת שהוא כמעט התחתן איתה. אני מרגישה חוסר ביטחון מולו בקטע הזה ושהוא יודע יותר טוב ממני מה זה מערכת יחסים ושאולי אני לא מספיק בשלה בשבילו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר נסיון
אורית צוקר15/12/2016היי בר, מערכות יחסים הן כל מה שקורה לנו עם אנשים אחרים בחיים. אז אולי לא היו לך מערכות יחסים רומנטיות, אבל בטוח שהיו ושיש לך מערכות יחסים עם אנשים.
בואי ונסתכל על היתרונות שיש בכך שלא חווינו מערכות יחסים רומנטיות רבות - אולי את יודעת פחות טוב מבן הזוג איך אמורה או לא אמורה להתנהל מערכת יחסים, אבל יחד עם זאת את נושאת פחות משקעים שמערכות יחסים קודמות עשויות לייצר, פחות "טראומות" או "שריטות".
כלומר, לנסיון יש יתרונות וחסרונות בדיוק כמו שלחוסר נסיון יש יתרונות וחסרונות.
כל מערכת יחסים היא יחידה ומיוחדת וכך גם זו שלכם. תלמדו יחד לעשות אותה הכי טובה שאפשר.
כמובן שתמיד אפשר ומומלץ להתייעץ גם עם איש מקצוע במידה ויש רצון וצורך לשפר, לגדול ולהתפתח.
כל הטוב שבעולם,
אורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ ממעבר למקום חדשאולגה13/12/2016
אני ובעלי עוברים לצפון בגלל העבודה שלו. כרגע אנחנו במרכז וכל החברות והמשפחה שלי נמצאים באזור. אני מפחדת שלא אמצא את עצמי שם ושאלך לאיבוד...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקום חדש
אורית צוקר13/12/2016היי אולגה,
החשש שלך מובן. המוכר נותן לנו תחושת ביטחון והחדש מעלה חשש, בעיקר כשאנו מבאים בחשבון את האפשרויות הלא נעימות שאנו עשויים לפגוש. שימי לב לחשש, אך אל תתני לו לנהל אותך. דמייני את עצמך עוברת למקום חדש ומוצאת את עצמך, חברים חדשים ותחומי עניין חדשים. איך ההרגשה עכשיו? חשיבה חיובית, פתיחות רבה ומוחלטות להפיק מהמצב את הטוב ביותר יהיו כלים מועילים למעבר מוצלח וטוב. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)