מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בגידה של בעלמיכל24/09/2013
שלום רב,
לפני כשנה גיליתי שבעלי בוגד בי עם נשים הצעירות ממנו ב20 שנה וצורך שרותי מין בתשלום,אנו באמצע שנות ה-40 והורים ל3 ילדים.הבגידות היו בשבילי מכת מחץ אחרי שנים של יחס פוגע ומתנכר כלפיי.לצד השבר הגדול אני מצליחה להתחזק ולעשות שינוי בחיי.אני נמצאת בהליךמשפטי של תביעה למימוש זכויותיי וזכויות ילדיי לאחר שתהליך הגישור שנמשך 5 חודשים ביחידת הסיוע של בית המשפט כשל בגלל שבעלי סרב להסכם כלכלי ,ניסינו ביוזמתי טיפול זוגי ומייד הפסקתיו בגלל שלא היינו בשלים לכך.בעלי מצהיר
שמעוניין בשיקום הזוגיות אך ללא הסכם כלכלי,הוא לא מרגיש צורך לפצות ולהבטיח קורת גג ל3 ילדינו.אני גם מנסה לברר עם עצמי מה אני מרגישה
כלפיי בעלי לצד הכעס והפגיעה הקשה,האם אוכל לשקם את האמון בו.
אבקש את תשובתכם לשאלותיי :
1.מה דעתכם על הצורך שלי לממש את זכויותיי הכלכליות כתוצאה מהשבר של הבגידות
והמרמה ?
2.במידה ונגיע להסכם הגון (בתוך תהליך התביעה)ונתחיל שיקום זוגי,איך אדע שבעלי מעוניין בי באמת ולא מחוסר ברירה.איך אדע שאני שלמה עם עצמי להמשיך את חיי עמו?
בתודה,מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בגידה של בעל - תגובה
אורית צוקר30/09/2013שלום מיכל,
משבר אמון הוא משבר קשה והחלמה ממנו עשויה להיות תהליך ארוך וכואב.
מעשים הם אלו אשר עוזרים בשיקום האמון ולא מילים.צעד אחר צעד, מעשה אחר מעשה.
אני ממליצה מאד להעזר במטפל או יועץ זוגי כדי לקדם את תהליך השיקום.קימים רבדים בתהליך השיקום אשר קשה להגיע אליהם ללא עזרה חיצונית.בתהליך כזה הדברים יהיו חשופים יותר ויאפשרו לך לבחון את רגשותייך, לגלות את רגשותיו. מתוך כך תוכלי להגיע לתובנות בנוגע להמשך החיים המשותפים ולשלמות שלך עם כל בחירה שתעשי בתוכם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפחד משינוי דרסטי
מישהי09/08/2014אני לא יודעת מה קרה מאז שכתבת כאן....אבל....רציתי להגיד שתבדקי עם עצמך עד כמה את מוכנה לספוג חיים מתסכלים בגלל הפחד מלהתמודד עם שינוי דרסטי שהוא לחיות לבד.
אמרת שלפני הגילוי הנוראי היה כבר יחס מנוכר ומעליב. אך שלזה את כבר מורגלת ולחיות לבד את לא מורגלת ולכן זה נורא מפחיד....אבל תדעי שיש נשים רבות שמגדלות ילדים לבד..מנהלות משפחה לבד..מתמודדות עם החיים לבד..ולמדו לחיות עם זה לא רע בכלל..זה ענין של זמן..התרגלות..אבל כשזה קורה את אדון לעצמך...ישנה התגבשות חדשה וצמיחה חדשה....והכי חשוב את לומדת לכבד את עצמך ואת המרחב שלך ולא מוכנה בעד שום הון שבעולם לחיות לצד מי שגורם לך לספוג עלבון..פגיעה..תסכול..בגידה ובוגדנות..כי בלי לשים לב את הופכת למי שלא מעריכה את עצמה..שונאת את עצמה..לא מצפה מהחיים להנאה סיפוק ושקט נפשי לצד עצמאות ומציאת דברים שגורמים לך שביעות רצון......
אני לא באה לתאר את החיים שאחרי...שאושר צרוף....בכל מצב יש התמודדויות...אבל לי אישית נראה שלחלק את חייך בכל המובנים....חיי יום יום...החלטות...עשיה משותפת..גידול ילדים..חיי הבית...הכל...עם שותף שלא מכבד אותך...או יותר נכון מתייחס אליך בחוסר כבוד..לדעת שמי שחי איתי את החיי בביתי הוא מישהו שלא איכפת לו מה ואיך אני מרגישה...שאין לי אמון בו...שאני לא יכולה לסמוך על המצפון שלו...שהוא גורם לי לתסכול..פגיעה..העלבה..בעצם הקשר איתו משפיע על מצב הרוח שלי ...לרעה...
לא נשארת בך שום אנרגיה לכל דבר אחר...וגם כשמסתובבים בעולם עם דימוי עצמי פגוע....החיים נראים אחרת.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירושין... פיטורין ושוד אלים בחו"לחסוי20/09/2013
שלום רב.
אני בת 41. במהלך שנת 2013 חוויתי את כל ה דברים שכתבתי אחד אחרי השני. כיום אני מוצאת את עצמי סגורה בחדר רוב שעות היום עם בדידות עמוקה. איני מצליחה ליהנות מכלום.
ילדיי סובלים.
בעבר הייתי אדם מלא שמחת חיים אבל לאחר שהתחתנתי הייתי כחפץ בעיני בעלי. כך חייתי 15 שנה.
עכשיו לאחר שנפרדנו אני מחפשת ריגושים ואדרנאלין ולכן נסעתי לדרום אפריקה שם נדקרתי בידי שודדים...
אין לי כוחות לעצמי... האם אי פעם אוכל ליהנות שוב ולהחזיר לעצמי את השמחה?
אני נראית צעירה לגילי ואף בחורים צעירים נמשכים אליי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירושין... פיטורין ושוד אלים בחו"ל - תגובה
אורית צוקר22/09/2013שלום רב,
את מתארת ארועי עבר לא פשוטים אשר סביר להניח כי משפיעים על ההווה.
ברור כי מצב בו אישה נאה בת 41 מסתגרת ולא מסוגלת למצוא את ההנאה בדבר, הוא מצב לא רצוי.
אין לי ספק כי שמחת החיים יכולה לחזור !
אני חושבת שהעצה הכי טובה שאני יכולה לתת לך כרגע היא להעזר באיש מקצוע שיוכל לבדוק ביחד איתך מה באמת קורה לך ואיך מתמודדים עם זה כדי להגיע למקום יותר טוב.
רואה בפנייה שלך לפורום סנונית ראשונה אשר מבשרת את הרצון שלך בשינוי ובהטבת מצבך. תני לרצון הזה לקחת אותך ולבקש עזרה.
בהצלחה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ...דנה18/07/2013
שלום רב,
יש לי בעיה שמאוד מאוד מטרידה אותי...
הייתה לי חברה מאוד מאוד טובה. החברה הכי טובה שלי, הקשר היה קשר קרוב מאוד, תמכנו אחת בשנייה, דיברנו על הכל והיינו ממש משפחה אחת בשביל השניה.
בשלב מסוים רבנו, היא הטיחה בי דברים קשים מאוד שהיו פשוט מעבר לכוחותי.
מאחר והייתי כל כך פגועה ממנה סיפרתי למישהי שעובדת איתי על הריב איתה.
תוך כדי שסיפרתי לה, סיפרתי גם פרט אישי מאוד על חייה שאם הוא יוודע ברבים זה ממש יכול לפגוע בה.
אני יודעת שלא הייתי בסדר ושזה מעשה מרושע אבל הייתי כל כך מדוכאת, כועסת ועצבנית שפשוט שיתפתי.. לא חשבתי שזה נורא מאחר ושתיהן לא מכירות.
בתקופה זו בא לא דיברנו, התבשרתי כי החברה הזו שאיתה רבתי, באה לעבוד במקום העבודה שלי.
במקביל, היא יצרה איתי קשר והיא מנסה להשלים.
מצד אחד היא חסרה לי והייתי רוצה להשלים אבל מצד שני אני כל כך פגועה ועברו כבר שבעה חודשים ואני לא מעוניינת להשלים.
אך הדבר שהכי מייסר אותי זה שסיפרתי לזו שעובדת איתי על הריב בינינו וחשפתי פרט אישי מאוד על חייה שאסור שיתגלה. ועוד חשפתי אותו בפני מישהי שהיא גם לא הכי אמינה...
עכשיו אני לחוצה מאוד, וגם מיוסרת- מרגישה שבגדתי בה ושעשיתי מעשה שלא יעשה גם אם רבנו... וזה מונע ממני גם מלהשלים איתה.
מה כדאי לעשות???
להשלים? לא להשלים?
אם היא תגלה שסיפרתי???
איך יוצאים מזההה????
המצפון מייסר אותי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת...
דנה18/07/2013אני מפחדת שעכשיו הפרט שסיפרתי ייחשף בעבודה... מה עושים?????
אני ממש בלחץ מזה!!!!! אם היא תגלה היא ממש תיפגע!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים לי???? בבקשה תענן לי..
אני21/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייעוץ... - תגובה
אורית צוקר24/07/2013היי דנה,
מבינה ללבך.
אני חושבת שהשיקול אם להשלים או לא צריך להיות קשור אך ורק לרצון שלך בקשר עם האישיות המדוברת.
ברור שיש לכן הרבה מה לפתוח גם בלי קשר לנושא העברת המידע.
אם תחליטי שאת מעוניינת בקשר, יש לכן הזדמנות לפתוח הכל, להודות בטעויות, להביע רגשות, לבקש סליחה ולבחור בדרך חדשה וטובה יותר לנהל את החברות מפה והלאה.
כל משבר ביחסים הוא פוטנציאל לגדילה משותפת. דווקא מהמקומות הפחות נעימים אפשר לצמוח ולהעמיק את הקשר.
יתכן ויהיה קשה לשקם את האמון מחדש אבל אם לא נעשה מעשים זה בטוח לא יקרה.
כולנו אנושיים כולנו טועים. היכולת שלנו להודות בטעויות לבקש סליחה וללמוד לעתיד היא יכולת מקסימה נכונה ונהדרת שרק טוב יכול לצמוח ממנה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מאופסתקרן03/07/2013
אני בלימודים אחרי שהחלפתי תחום, כי בתחום הקודם בין היתר אמרו לי שאני לא מתאימה, ועכשיו בתקופת בחינות סמסטר שני, ואני מאוד בלחץ ואפילו חרדה לא להצליח...
קשה לי לחלק את הזמן ולהתפקס מתי עושה מה, חלק מהעבודות הן עם עוד אנשים, וזה בכלל מסובך לארגן את הזמן איתם. ומרגישה שאין לי שליטה על הקצב
קיבלתי 80 במבחניפ עד עכשיו, כיביכול אין סיבה ללכת למועד ב', מה גם שהמבחנים היו קשים מאוד, אבל די בבאסה למרות הכל, כי מאוד חשוב לי להצליח.
אני שמה לב שאני נוטה לברוח לשינה או רואה המון טלוויזיה... כאילו הלחץ ממש גורם לי לברוח מהתמודדות.
בנוסף לחברים אין זמן להיפגש איתי וגם עיסוקים אחרים שיגרמו לי להרגיש טוב לא למשת אבל עשית משהו טוב עבורך, ספר ספורט גם "חומק" לי מהשגרה החדשה...
אני בלחץ לא להצליח ובמקום זה מבזבזת את והזמן על שטויות...
יכול להיות מצב שחבר שלי ואני אחרי מבחן נראה תוכנית,אוקי סבבה אבל אז אני הולכת לישון ועוד טלוויזיה, ועכשיו במקום ללמוד באה לפה לכתוב קצת
אני אומרת לעצמי שאלך מחר לסידורים מה שאולי יגרום לכך שלא אלמד בגלל הכאב,
ואז בסופ"ש אשב על המבחן הקרוב, וכאחזור לעיר בה אני לומדת אשב על העבודות.
כיביכול יש איזושהי תוכנית פעולה" ואני גם אומרת לעצמי וכשאחזור לעיר גם אלך להתאמן, וכנראה ארגיש יותר טוב כי אטפל בעצמי ולא יכאב לי, אבל בלחץ ממש גדול מבזבוז זמן בתקופה הזו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מאופסת - תגובה
ענת תנעמי-שפרינצק04/07/2013קרן שלום. נראה כי חרדתך מובילה אותך להימנע מהדברים מהם את פוחדת, דבר שמובן לך. את דוחה משימות ואז לא מספיקה לעשותן ולכן נכנסת שוב לבהלה כשהלחץ עולה, וחוזר חלילה. כדאי לנסות להבין ממה את כל כך חוששת ולראות כיצד את יוצאת ממעגל הקסמים הזה. העניין הוא שלמרות הצלחתך היחסית את לא נרגעת. כרגע החרדה מנהלת אותך במקום ההיפך. הבעיה היא, שככול שהזמן עובר ואינך מסוגלת לחלץ את עצמך ממצב זה, כדור השלג הזה רק גדל. רצוי להיות קשובה לכך ובמידה ואינה יכולה לפתור זאת בגפך, מומלץלפנות לעזרה ממוקדת בקשיים אלה שמתעוררים. בברכה, ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזו עזרה?
קרן19/07/2013אני נמצאת בטיפול פסיכולוגי של פעם בשבוע דיברתי איתה על החרדה שלי מלא להצליח אבל לא הרגשתי שיש לה תשובות
באיזשהו שלב ביום אני מפסיקה ללמוד ואז מכריחה את עצמי לעשות דברים שיהיו לי נחמדים, אבל מכלתחילה כמו עכשיו לפני שעה או חצי שעה התיישבתי ללמוד, ופשוט תחושה למרות שמיקדתי את עצמי שהיום אני עושה רק משהו אחד ואחריו בסדר להפסיק
אני דוחה ותו גם בגלל שהמקצוע הזה הכי מלחיץ אותי.
בימים האחרונים חילקתי בבוקר לשבת על המקצוע הזה בצהריים על מקצועות אחרים... ובערב או בבוקר מוקדם לקחת הפסקה לעשות משהו אחר לגמרי
אבל עדיין כשבאה לשבת ללמוד אני מדוכאת ונלחצת, גם תחושה שממש לא רוצה לעשות את זה והייתי מעדיפה דברים אחרים...
ואציין כדי להבהיר אני לומדת תחום שמעניין אותי אבל הרדיפה אחרי ההצלחה גם היחסית בסכ"ה 80 80+ לא חייב להיות 100 כל הזמן... עדיין מלחיצה אותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירושין קשיםפ'23/06/2013
שלום
אני בהליך גירושין מאוד קשה, אנחנו מתקטננים על כל דבר, אין לנו ילדים אבל יש הרבה רכוש ואנחנו ממש הפכנו לאוייבים. האם יש דרך לגשר כדי שלפחות החודשים הקרובים יהיו נעימים יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירושין קשים - תגובה
ענת תנעמי-שפרינצק23/06/2013שלום לך. במקרים של חילוקי דעות קשים ואיבה בין בני זוג בהליך של גירושין, מומלץ לפנות למגשר מוסמך ואפילו לטיפול זוגי ממוקד על מנת להקל על הפרידה. יתכן וישנם עניינים רגשיים לא פתורים בניכם וכנראה גם לא מדוברים והדרך לבטא אותם היא באמצעות מאבקי כוחות. בהצלחה, ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ באוניברסיטהרותם13/05/2013
שלום,
אני סטודנטית שנה א', בסמסטר הראשון בתקופת מבחנים ממש הייתי לחוצה עד רמה שכבר לא ישנתי טוב בלילה, אין ספק שזה הרס לי את יכולת הלמידה וגם במבחן עצמו לא כל כך הצלחתי לתפקד.
לקראת תקופת המבחנים של סמסטר ב', רציתי לדעת מה אפשר לעשות כדי למתן את הלחץ ולעבור את התקופה הזו קצת יותר רגוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש מגוון דרכים לנסות להרגע
שירלי16/05/2013ספורט, כל ספורט שהוא יכול לעזור. את יכולה להצטרף לשעורי יוגה או לקבל הדרכה ולעשות מדיטציה, יש דימיון מודרך שיכול להקל (זה כלי שעזר לי עוד בתיכון), יש תוספי מזון טבעיים שמרגיעים כמו לקטיום (של סופהרב) שגם עוזר לישון יותר טוב. אם את שותה קפה או הרבה תה או קולה, תנסי לצמצם כי יש בהם קפאין שגם מעורר ויוצר אי שקט. כדאי שפשוט תבחרי את הדרך שתוכלי להתמיד בה, כי יש כאלה שדורשות יותר זמן (כמו היוגה או המדיטציה והספורט) ויש שפחות (כמו הלקטיום שרק בולעים), אחרי שתבחרי את מה שהכי נוח ומתאים לך, תנסי. תתעודדי, זה לא פשוט אבל זה פתיר :-) בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לכן
שלי21/05/2013אקח את ההמלצות שלכן לתשומת ליבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ באוניברסיטה - תגובה
אורית צוקר20/05/2013שלום רותם,
ראשית נבדוק מהם הגורמים העיקריים ללחץ. עומס בחומר ומחסור בזמן? הרצון להצליח וחשש מכישלון?
כדאי ליצור תכנית למידה מסודרת. לחלק את החומר לימים ולהשתדל לעמוד בכמות החומר שהוקצבה לכל יום.
לא לוותר על מנוחה. מחקרים מוכיחים כי דווקא בזמן מנוחה החומר הנלמד מוטמע. מנוחה יכולה להיות גם מספר דקות של נשימה איטית לחזה ולבטן תוך כדי הרפיית הגוף.
לשנן לעצמי כי אני עושה את הטוב ביותר שאני יכולה ואין שום סיבה שלא אצליח במבחנים.
בקיצור, תכנית עבודה מסודרת, אמונה ביכולתי ואופטימיות, הרפיה של הגוף ונשימה יעזרו להפחית רמת לחץ.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מטסטלירון22/04/2013
היי,
מחר יש לי טסט ראשון ואני ממש מתרגשת.. ואני פוחדת שמרוב הלחץ אני לא אעבור..
אני יכולה לקחת לפניי הטסט חצי כדור אלפרליד?
המליצו לי לקחת, ומימה ששמעתי זה בדיוק מה שאני צריכה..
הבעיה שאני לא מכירה את ההשפעות הרעות שלו..
הוא מרדים? הוא עלול ליצור אי ריכוז?
אני פוחדת שבסוף במקום להועיל הוא רק יהרוס..
תודה מראש:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה לפני מבחן
מכון CBT25/04/2013בוקר טוב,
ראשית חשוב לומר שישנם אחוזי הצלחה מאוד גבוהים לטיפולים בהפרעה, ומעל 90% מאנשים שאובחנו וטופלו מנהלים אורח חיים רגיל ואיכותי. מאחר וההפרעה גורמת למצוקה קשה מנשוא אצל הסובלים ממנה ואף מחריפה מאוד אצל מי שלא מטפל בה, מומלץ למצוא במהרה את הטיפול המתאים לכל מטופל כדי למנוע פגיעה משמעותית בתפקודו של אדם בהתנהלות בעבודה, בחברה ובסביבתו הקרובה.
ישנו טיפול פסיכותרפי המגיע מעולם הפסיכולוגיה ומטפל בעיקר בתגובה הרגשית להפרעת הפאניקה ומסייע בהתמודדות. בנוסף, ישנו טיפול תרופתי על ידי פסיכיאטר באמצעות תרופות נוגדות דיכאון או חרדה.
הטיפול המומלץ ביותר הינו טיפול קוגניטיבי-התנהגותי הפועל לצמצום עד חיסול ההפרעה בשני מישורים:
טיפול קוגניטיבי – הוא המישור החשיבתי. בשיחות עם המטופל מזוהים דפוסי מחשבה ואמונות פנימיות בעיתיות לגבי ההתקף כמו התחושות שהוא עומד למות או מאבד את שפיותו. מתמקדים בהחלפת המחשבות הקשות במחשבות יעילות מחוברות למציאות המסייעות להפחתת חווית האימה.
טיפול התנהגותי – בליווי הטיפול הקוגניטיבי, מטופלים גם המקומות והמצבים המהווים גירוי להתפרצות ההתקפים או לפחות נתפסים כך על ידי המטופל. באופן הדרגתי מקבל המטופל כלים להתמודדות עם חשיפה למקומות או סיטואציות אלו, ובשילוב עם טכניקות הרפייה שונות הוא לומד להתמודד עם ההתקפים ולהחזיר לעצמו את השליטה בחיים.
הטיפול הקוגניטיבי-התנהגותי הוכח כיעיל מבין השלושה ולפעמים מלווה בטיפול תרופתי להגברת היעילות וצמצום סבלו של המטופל.
מקווים שעזרנו,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתפתהמיכל15/04/2013
אני מתפתה לרגל אחרי חבר שלי בפייסבוק. אני יודעת את הססמא שלו ואין לי בעייה להיכנס. תמיד אני לא מגלה כלום וכועסת על עצמי אח"כ.. אבל בפעם הבאה זה חוזר על עצמו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמון זה הבסיס
מלי06/05/2013לכל מערכת יחסים. אולי הוא בגד באמונך ולכן את עוקבת אחריו? תבדקי עם עצמך, באמת שלך, אם זה מה שקרה ונסי לפתור זאת איתו. אם הוא לא עשה דבר שיבגוד באמונך, תני לו את הקרדיט שהוא גם לא יעשה זאת והפסיקי לעקוב אחריו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתפתה - תגובה
אורית צוקר06/05/2013שלום מיכל,
שאלי את עצמך מה גורם לך למעשה זה? מה את מצפה למצוא שם?
מה זה אומר על רמת הביטחון שלך בתוך הקשר? וביטחונך בעצמך??
חומר למחשבה.....
מסע נעים.
אורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתפתה - תגובה
ענת תנעמי-שפרינצק23/06/2013מיכל שלום רב. שאלה: האם נפגעת בעבר על ידי בן זוג כתוצאה מבגידה באמון. נראה כי קשה לך לסמוך על החבר שמא הוא עושה דברים המעידים על כך שלא ניתן להאמין לו. בהצלחה, ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר גרוע שתמיד חוזרמורן04/04/2013
הי,
היה לי קשר ממש גרוע מכל הבחינות פרט לפן המיני, שהיה הכי מוצלח מכולם. הקשר נמשך שלוש שנים ונגמר לפני שלוש שנים. אנחנו כל הזמן חוזרים זה לזרועות זו, לא מצליחים להתקדם הלאה, ואני מרגיש תקוע ובטוח שגם היא. אני לא מצליח להשתחרר מזה, יש לכן עצה בשבילי?
תודה
מתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר גרוע שתמיד חוזר - תגובה
אורית צוקר04/04/2013שלום מתן,
מה קורה במהלך שלוש השנים הללו ?
האם אתה נחשף לקשרים חדשים ולניסיונות חדשים?
ברר עם עצמך מה באמת מחזיר אותך לשם.
לפעמים כשאין משהו אחר מתאים אנחנו חוזרים למקום מוכר ובטוח שמקבל אותנו ומספק לנו גם צורך מסוים בלבד.
האם אכן החלטת כי הקשר אינו מתאים לך?
ההבנה מה באמת אתה מרוויח מהקשר הזה ומה אתה מפסיד ישאירו את הקשר בפרופורציות נכונות.
התנסות בקשרים חדשים עשויה להביא אותך למחוזות חדשים בהם תוכל למצוא קשר אמיתי מתוכו יצמח גם קשר מיני טוב ומספק.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר מיוחדטלי angel19/03/2013
שלום רב,
אני בת 49, נשואה ואם. לפני כשנה וחצי הגיע למקום עבודתי גבר צעיר ממני ב-18 שנים, נשוי. נוצר בינינו קשר מיידי של עבודת צוות מעולה על בסיס מקצועי, שיתוף, הומור, שיחות שהלכו והעמיקו. במקביל הוא חיזר אחרי במחוות עדינות, אך ברורות. ביקש את קירבתי ואף כאשר הייתי בחופשה הגיע לביתי. הקשר עמו העמיק עד שמצאתי עצמי שבויה, כל מחשבותיי וסדר יומי כללו את הצורך בחברתו ובתשומת ליבו.
הפכנו לחברים בלב ובנפש עם תקשורת אינטימית, עמוקה וחושפת קרביים, אהבה ללא תנאי והכלה לא שיפוטית. בינתיים העתקתי את מגוריי למקום מרוחק מאוד והיה לנו ברור כי הקשר ילך וידעך. שנינו היינו שבורים מהעתיד לבוא. אלא, שהדברים קרו באופן שונה, הקשר הלך והתהדק, שיחות טלפון רבות במשך היום, סמסים של חיבה אינסופית, הגעה שלו אליי עשרה ימים לאחר המעבר והגעה שלי אליו ,הבעת געגועים חריפים מצד שנינו על בסיס שעתי.
בינתיים במקביל, הוא נפרד מאשתו, התגרש וגילה לי שהוא בעצם הומו. האהבה מצד שנינו לא פחתה, אנחנו מוצאים דרכים לבלות זמן רב ביחד למרות המרחק הגאוגרפי. לדבריו, אני אהבת חייו. בחברתו אני מרשה לעצמי להיות חשופה וללא הגנות. שנינו מורכבים מאוד, מבינים ותומכים אחד בשנייה וההפך, קשר סימביוטי כמעט. ברור לי כי אין למערכת היחסים הזו כל עתיד ואינני מצליחה להביא את עצמי לכדי התרחקות. אני מוצאת את עצמי מקנאה לו, לפעמים אנחנו נקלעים למשבר אפילו קשה אך היכולת שלנו לגשר להתגבר על משברים ביננו היא נדירה. שנינו חשים שזהו קשר חד פעמי בחיי שנינו ולא מסוגלים לחשוב על היעדרות של מי משנינו מחיי השני. החלטנו על לימודים משותפים שבמסגרתם אנחנו מבלים לא מעט, אף סופי שבוע ארוכים. ישנה הפריה הדדית כה משמעותית שאין ביכולתי לוותר עליה. מצבי רוחי נעים מקיצוניות אחת לשניה ברכבת הרים מטורפת. ברור לי כי יום אחד והוא קרב הוא יכנס לזוגיות ואני חוששת להישבר.
איך יוצאים מהסערה הרגשית המטורפת הזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר מיוחד - תגובה
אורית צוקר19/03/2013שלום טלי,
אני מבינה כי מצאת קשר אשר מספק צרכים עמוקים שלך.
חשוב לזכור כי זהו קשר אשר מבוסס על "רגעי אושר" בלבד ואינו פוגש את המקומות בהם קשר עומד במבחן כמו ביחסים המשלבים בית ילדים ושיגרה.
כדאי לבדוק אם צרכים אלו שלך יכולים לקבל מענה בתוך הזוגיות הקיימת שלך,בעבודה ממוקדת ורצוי בליווי של איש מקצוע מתאים (יועץ זוגי,מטפל זוגי).
אני מניחה שהשקעת האנרגיה בקשר הזוגי שלך והפחתה של האנרגיה המופנית אל הקשר המדובר יעזרו לך להתאזן ריגשית.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורין ועבודה חדשהלילי10/03/2013
הי,
לפני ארבעה חודשים פוטרתי מעבודה שמאוד אהבתי, המקום פשוט נסגר, ולפני שלושה שבועות התחלתי עבודה אחרת. היא הרבה פחות מאתגרת, יש מעט מאוד אנשים, אין פה חיים חברתיים כלל וסוג העבודה אינו בדיוק בשבילי. אני מרגיש כאילו מצאתי את אהבת חיי ואז היא הלכה ממני ועכשיו אני צריך להתפשר. אני מחפש במקביל עבודה אחרת אבל מאוד סובל בעבודה הנוכחית ולא יכול להרשות לעצמי לעזוב אותה בלי כלום באופק. איך להקל על הסבל בעבדוה כדי שהזמן שלי פה יעבור יותר בקלות?
תודה
רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורין ועבודה חדשה - תגובה
ענת תנעמי-שפרינצק10/03/2013רועי שלום. אכן מצב מתסכל, שדורש הסתגלות. צר לי, אך, התפשרות היא חלק מהחיים וכל עוד אנחנו מצליחים לעשות זאת בצורה שלא מותירה בנו טעם מר, היא אפילו מבורכת. אתה מתעקש ובצדק למצוא עבודה מתאימה יותר ולכן ההבנה שהסיטואציה הזו היא זמנית יכולה להקל במידת מה את תחושת האובדן. לבינתיים, אני מציעה לך לחפש נקודות אור וחיבור עם המשרה הנוכחית ואם לא ניתן אז לעסוק בשעות שלאחר מכן בפעילות שאהובה עליך. בהצלחה, ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרידה מהחברדניה26/02/2013
אני ממש בדיכאון מאז שהחבר שלי נפרד ממני לפני שבועיים- אין ךי תיאבון בכלל, לא ישנה טוב- מתעוררת כמה פעמים בלילה. אני כל הזמן חושבת מה היה לא בסדר- היינו ביחד שנה וחצי, מאז הגיוס לצבא. אין לי ממש כוח לדבר עם אף אחד- לא חברות ולא משפחה. מה אני יכולה לעשות עם עצמי כדי להשתחרר מהמצב המבאס הזה? אני לא מצליחה לחשוב על דברים אחרים..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרידה מהחבר - תגובה
אורית צוקר27/02/2013שלום דניה,
מבינה את המצב בו את נמצאת. פרידה היא תהליך כואב ובמיוחד כשלא אנו בחרנו בה.
מה שאת מרגישה הוא טבעי,גם הצורך להבין מה קרה הוא טבעי ועוזר בתהליך העיכול של הפרידה. אין תרופת פלא למצב. יש דברים שאפשר לעבור רק אם עוברים דרכם.פרידה היא תהליך וזה לוקח זמן.דברים מתחילים ונגמרים ועלינו להבין זאת ועם כל הכאב והצער- לשחרר.
אפשר להוריד את העוצמות על ידי שיתוף של מישהו קרוב, להיות בחברה שנעימה לך ותומכת בך.להמשיך ולעסוק בשגרת יומך גם אם קשה.
כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקסליהי17/02/2013
יש לי אובססיה לאקס שלי ואני פשוט נתקעת עליו. כל פעם שאני יוצאת עם מישהו אני ישר משווה ביניהם וכל יום מסתכל על תמונות שלו. איך משתחררים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקס - תגובה
אורית צוקר18/02/2013שלום ליהי,
מה קרה עם האקס שלך? מדוע נפרדתם? של מי היתה הבחירה להפרד? מתי נפרדתם? אם הפרידה היתה לפני זמן קצר,יתכן ולא השלמת את תהליך הפרידה ממנו. תני לעצמך זמן לעכל את מה שהיה שם,רק כך תוכלי להמשיך הלאה.
לפעמים כשהבחירה להפרד אינה שלנו אנו נשארים עם תחושה של אהבה לא ממומשת, זוכרים רק את הטוב והיפה שהיה שם ולא זוכרים את מה שלא הסתדר וכך נוצרת "אובססיה".
להסתכל בתמונות שלו מעצים את מה שאת מרגישה ואת הפנטזיה.
פרידה היא תהליך בו אנו עוברים דרך קשת רחבה של רגשות.תני לעצמך לחוות אותם. ברגע שיושלם תהליך הפרידה תוכלי לראות שוב את מה שיכול אדם חדש להביא לתוך החיים שלך.
כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מתגברתקרן01/02/2013
שתי המערכות יחסים הרציניות שלי נגמרו רע, ואני לא מצליחה להתנתק מהתחושה המגעילה הזו, מילא הראשון שהיינו אהבה גדולה ונלחמנו עליה, ועדיין שנתיים אחרי יש פעמים רבות שאני נזכרת בו ולא מבינה מה היה שם, לא מבינה איך סבלתי את ההתנהגות שלו ולא חתכתי. הרי היה לי רע כשהייתי שם בגלל סדר העדיפיויות שלו והיה לי רע אם הייתי נשארת איתו בהמשך החיים רוב הזמן הייתי לבד וזה לא מה שאני רוצה בזוגיות שלי ובמשפחה שלי. אז למה אני פשוט בסערת נפש בגללו חושבת וכועסת וכשעם בחור חדש חודשיים מהקשר האחרון שלי פשוט לא הבנתי איך אני עם אחר....
והאחרון אף פעם לא הייתי מחוברת אליו פשוט היה נוח איתו והתרגלתי וקשה לי נורא מאיך שנגמר הקשר ביני לבין עצמי, כיביכול אני אומרת טוב מה אכפת לי גם ככה רציתי להפרד כבר המון זמן ונשארתי בגלל שהיה נוח לא להיות לבד, אבל בעצם נורא קשה לי עם זה שנשארתי בגלל הפחד הזה, ועוד יותר קשה לי שכיביכול הוא זה שנפרד ממני והאבסורד שהוא נפרד בגלל דברים שאני דיברתי עליהם שמפריעים לי בקשר והוא היה אומר שזה ככה ואין בזה שום דבר יוצא דופן ושאני חושבת יותר מדי...
אני מוצאת את עצמי בתחושת כשלון בקשר לעצמי ולביטחון העצמי שלי והדימוי העצמי, אני כועסת מאוד על איך שהקשרים האלה נגמרו , למרות הידיעה ששתי המערכות יחסים עדיף לי בלעדיהן מאוד קשה לי ממה שהיה בהן בסוף וזה שלא אני היא זו שחתכה למרות שידעתי שאני צריכה לעשות זאת.
אני עוסקת במחשבות האלה בצורה אובססיבית , ואני אפילו נמנעת מלנסת להכיר בחור אחר כי אני מפחדת שוב לחזור על הטעויות ושוב להיות עם בחור רק כי יותר נעים מלהיות לבד
ועםהאחרון חודש לפני הפרידה חשבתי להפרד ממנו ואמרתי זה לא צריך להגיע למצבים כמו עם האקס א =ת האקס אהבתי אותו לא, ממנו פשוט לחתוך .. ולצערי גם איתו זה נמתח ונגמר בכעס אדיר . איך אני מרפה מהמחשבות האלה אני מלאת כעס
יודעת שאין מה לדבר עם אף אחד מהם אבל אני נורא כועסת ומתוסכלת
כיביכול עם האחרון אני אומרת טוב נשארתי שם כי הוא פיצה על דברים שחסרים לי והעדפתי להישאר מאשר להתמודד עם הלבד...אבל מה זה אומר עליי... וגם זה שהוא נפרד בגלל כמו שכתבתי הדברים שלי הציקו, במקום אם כבר להפרד לפני או כשהעלתי את הנושאים, אני ידעתי שהדברים האלה מציקים לי מאוד ושמתישהו אני אחתוך, אבל הוא התייחס אליהם כחלק נורמלי ממערכת יחסים. זה שאין הרבה על מה לדבר ובעיקר מבלים ביחד...
ועם הראשון לא בילינו מספיק ביחד אבל אהבתי אותו היו זמנים שהיה לי חשוב רק לראות אותו ולדבר איתו
איך ממשיכים את החיים איך משאירם אותם מאחורה
שלא לדבר על להכיר בחור אחר....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים אף פעם
קרן05/02/2013מנהלות יקרות אני מעריכה את העזרה שלכן
ובטח יש לכן עוד המון על הראש
אבל כמה ימים בלי תגובה אנחנו כותבים בפורום כי אנחנו במצוקה מיידית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים אף פעם - תגובה
ענת תנעמי-שפרינצק05/02/2013קרן שלום. מתנצלת על המענה המאוחר. אני מבינה את מצוקתך. מתוך דבריך אני מתרשמת שמשהו קורה לך בתוך מערכת יחסים ושאת מוצאת את עצמך ננטשת מבלי להבין באמת מה קרה שם. כתוצאה מכך, הביטחון העצמי יורד וקשה לך לחשוב על קשר חדש. אני חושבת שלאחר "כישלון" בזוגיות כדאי לעצור רגע כדי לעכל את ההתרחשויות ולנסות להתבונן במה שהיה לפני שממשיכים הלאה וזאת על מנת לא לחזור על אותם דפוסים שאולי הכשילו אותך (ואני בודאי לא מאשימה אותך). זה הזמן לבדוק מה את רוצה, יכול להיות שמתוך רצון לשמור על הקשר הקיים אפשרת לדברים שלא הסכמת איתם להמשיך לקרות ולא עצרת אותם עד הרגע שהתפוצצו בפניך. לעניות דעתי, את חשובה ולא האדם האחר ולכן הסתכלות פנימית (לא ביקורת קשה אלא פשוט באומץ להסתכל במראה) יכולה לעזור לך להבין את עצמך יותר טוב ולבחור אדם שמתאים לך יותר. בהצלחה, ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא טוב לינעם15/01/2013
היי סליחה מראש אם זה יהיה ארוך...
יש פעמים שנראה לי שאני בדיכאון, אני שנה שלישית בלימודים אבל שנה ראשונה במקצוע חדש, עברתי אזור מגורים על מנת ללמוד
ומרגיש לי שלא באמת לומדת, מכריחה את עצמי ויש גם פעמים שלא, ופשוט נשארת בבית ללכת ללימודים, וגאה על עצמי על כך, אבל למרות העומס בלימודים מרגישה שאין לי את הכוחות והמוטיבציה לשבת וללמוד, למרות שכמו שאמרתי עזבתי הכל בשביל הלימודים האלה.
מרגישה שאין לי אנרגיות לעשות כלום עם החיים שלי, שאני מאכזבת את עצמי
שאני לא מוצאת הנאה בשום דבר
הייתי רוצה לעשות דברים מהנים כמו ללכת להופעה או טיול אבל רוב המקרים מרגישה לבד ובצד ואין לי עם מי לעשות את הדברים
יש פעמים שבאופן מודע אני עוסקת הרבה בספורט כדי להרגיש יותר טוב, אבל יש פעמים שאפילו לזה אין לי כח.
מרגישה בצד מבחינה חברתית שלא יציעו לי הצעות ורק אני אציע
קשור גם לזה שהיה לי חבר שכנראה הסיבה שהייתי איתו כי הוא גרם לי להרגיש רצויה וברגע שזה השתנה ופחות היה לי כיף איתו הבנתי שאני לא צריכה להיות איתו, אני מצפה מהחבר שימלא לי את הצרכים והחוסרים שאני לא מצליחה למלא בעצמי...
ובגלל ההבנה הזו מאוד מפחיד להכיר עכשיו חבר חדש
כי למרות שאני עצמאית מכורח הנסיבות, אין לי אנשים אז אני מעסיקה את עצמי, אבל מפריע לי שזה שיהיה לי חבר יכול לגרום לי להרגיש טוב, אבל שוב כשלא ירגיש לי טוב איתו יתחילו הצרות...
למה אני לא מספיק טובה לעצמי? למה אני לא בידיעה גמורה שטוב עזבת הכל כדי ללמוד אז יאללה לעשות את זה וזהו.. שאר הדברים לא צריכים לשנות לך...
מפחדת גם בלימודים האלה לא להצליח...
וביינתים לא נהנת מכלום רק בלחץ תמידי מסתם לא לעשות כלום....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא טוב לי - תגובה
אורית צוקר16/01/2013היי נעם,
אני מבינה כי עזבת מקום מגורים ולמעשה את נמצאת במקום חדש ונתקלת בקשיים חברתיים. ניראה לי כי דבר מקרין על דבר. חוסר בחברה יוצר תחושה אשר מקרינה על שאר תחומי החיים.
יש פער בין הרצון שלך לעשות דברים לבין מה שבאמת קורה והפער הזה יוצר תסכול,לחץ וחוסר מוטיבציה.
האם תחושת הלבד,הבצד והלא רצויה,מוכרת לך?
מציעה לבדוק את התחושה הזו ומהיכן היא מתחילה.כנ"ל לגבי הפחד מלא להצליח.
אפשר להעזר בדמות אשר יכולה לכוון אותך ולבדוק ביחד מה באמת קורה שם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)