מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא מצליח לעבור הלאה גם אחרי 4 שניםמנשה11/12/2016
הייתי בזוגיות קצרה לפני יותר מ-4 שנים, ואני לא מצליח לעובר הלאה ולהתגבר עליה ולא לצאת עם בחורות אחרות ולהתקדם בחיים מבחינה זוגית. איך אני יכול להשתחרר ממנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעבור הלאה
אורית צוקר11/12/2016שלום מנשה,
פרידה מבן/בת זוג היא תהליך בו אנו עוברים דרך רגשות רבים ולומדים כיצד להכיל, לעבד ולהתמודד עימם ומתוך כך להשתחרר מהם.לעיתים, תהליך הפרידה לא עובד כראוי ויש סיכוי שנשאר לכודים במעגל רגשי שמפריע לנו להמשיך הלאה. אני לא מכירה את הסיפור השלם וולכן ממליצה לך להתייעץ עם איש מקצוע שיעזור לך לברר מה בדיוק קורה לך, תוך התייחסות לכל הפרטים. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת עזרה, מרגישה אבודה בעולםמורי14/07/2016
שלום לכולם,
אני נשואה עם 2 בנות.
בעלי טס לתאילנד עם חבר וחזר הפוך! הבנאדם ממישהו שהיה ביתי, אוהב וחם הפך להיות קר, חסר איכפתי ומרגיש שכל חייו פה אפורים לעומת החופש שיש שם.
לא איכפת לו לפרק את המשפחה, מדרדר בעבודה...
אנחנו ביחד בגלל החוסר רצון שלי לוותר על המשפחה בגלל טיול מטופש וכרגע מחכים לטיפול פסיכיאטרי כאופציה אחרונה!
אני מרגישה שאני מתפרקת מבפנים, מרגישה שאין לי קרקע יציבה ושכל רגע משהו יכול להשתנות לרעה....אני לא מתפקדת בעבודה וכל היום הראש שלי במחשבות על מה יהיה.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייבת עזרה, מרגישה אבודה בעולם - תגובה
ענת תנעמי-שפרינצק28/07/2016שלום לך.
אני מתרשמת שבעלך עובר משבר כלשהו הקשור באופן מסוים לנסיעתו לחו"ל ומשפחתכם מתערערת עקב כך. לעניות לדעתי, את פועלת נכון להמתין רגע כדי לבחון את המצב לאישורו. משתמע מתוך דבריך שאתם זקוקים כעת לליווי מקצועי על מנת לעזור לכם לפעול בצורה שקולה ואחראית כלפיכם וכלפי ילדותיכם. חשוב לא רק לשרוד את מה שקורה אלא לנסות ולהבין מהן הסיבות לכך וכיצד ניתן לצמוח ממקום זה.
בהצלחה,
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעילות כדורים אנטי דיכאונייםגלית04/01/2016
שלום רב,
רציתי לבדוק בנוגע לכדורים אנטי דכאוניים... האם הם יעילים גם במקרה של דיכאון הנובע מסיבות אוביקטיביות לחלוטין, דוגמת מצב כלכלי קשה, גירושין וכו' ? שהרי למיטב הבנתי, כדורים אלו מסדרים את האיזון הכימי במוח, ולכן לא ברור לי כיצד יוכלו לעזור כאשר מדובר במצב אוביקטיבי, שלעניות דעתי אינו קשור לשיבוש כימי של המערכות.. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעילות כדורים אנטי דיכאוניים - תגובה
אורית צוקר05/01/2016שלום גלית.
כדורים נוגדי דיכאון משפיעים על מצב הרוח ולכן עשויים להיות יעילים בכל מיני סוגים ומקרים של דיכאון. חשוב שתהיה אבחנה של רופא לפני נטילת כדורים וחשוב לבדוק היטב את ההשלכות לכאן ולכאן.
כמו כן, במצבים כמו גרושין או משברים בחיים,כדאי מאד לקבל עזרה מקצועית מכוונת, מלמדת ותומכת על ידי איש מקצוע מוסמך. משברים בחיים נותנים לנו הזדמנות להכיר את עצמינו ולרכוש כלים חדשים להתמודדות.
במידה ואת מעוניינת באינפורמציה נוספת, את מוזמנת ליצור קשר.
ברכות,
אורית צוקר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
גלית05/01/2016:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך עזרה!חסוי01/11/2015
קוראים לי אביאל אני בן 20. לפני 3 וחצי שנים הכרתי את חברה שלי היא הייתה ילדה מאוד חברתית והכל. היינו תלמידי פנימיה והקשר בנינו התחיל כסטוץ אם הזמן נהינו ביחד והיינו זוג של 24/7 עם הזמן הקשר הפך להיות אופססיבי משני הצדדים לא הסכמתי לה לעשות דברים כמו להסתובב אם בנים אחרים ומחקנו את המין השני מהפייסבוק, לפני שהיא הכירה אותי היא הייתה עם הרבה בנים נישיקות חירמונים וכאלהו לא שכבה כי אני לטענתה הראשון שלה. והיא הבטיחה לי שהיא תשתנה והכל יהיה כמו שצריך וככה היה סמכתי עלייה היית לנו גישה לפייסבוק אחד של השנייה ופלאפונים תמיד פתוחים באמת שהייתי 100% וגם היא הייתה. בתקופת כיתה יב' שלי (היא הייתה בכיתה יא) הרגשתי שאני מפספס את החברים שלי שגם ככה לא הייתי איתם רוב הזמן.. כי הייתי איתה תמיד. אמרתי לעצמי שאני חייב גם לחוות חברים בשנה האחרונה שלי בפנימיה פשוט ניפרדתי מימנה בצורה הכי נוראית שאפשר לא יודע פשוט לא ידעתי איך ניפרדים קשר ראשון שלי פשוט לא ידעתי. הייתי כל כך חרא ואגב עד היום אני מצטער על זה בקיצור היא לקחה את זה מאוד קשה אבל בצורה קיצונית ואיימה להתאבד אני זוכר שהיא חיבקה אותי חזק ולא נתנה לי ללכת פשוט היה לה כוח בידיים שלא הבנתי מאיפה זה, היא בכתה ובאה אלי בלילה לחדר ולא פתחתי לה התנהגתי ממש בצורה נוראית אלייה. היא נכנסה לדיכאון עמוק והתחילה טיפול בבית חולים פסיכיאטרי אחרי כמה ימים כבר דיברנו ושכבנו ותמיד דאגתי להדגיש לה שזה רק סקס ואנחנו לא ביחד כי פחדתי לחזור אלייה ושהכל יהרס. אני סיימתי את הלימודים ואחרי בערך שבועיים חזרנו כמובן שאהבתי אותה ובכיתי לה שאני מצטער ובאמת אני הצטערתי על הכל פשוט הייתי בשוק מעצמי. בזמן הזה שחזרנו הרגשתי שהיא בן אדם אחר הסתירה תמיד תפלאפון שלה אני חושב שהיא הייתה בוגדת בי ואז התגייסתי ליחידה קרבית ובמהלך הטירונות היא ניפרדה מימני ככה 3 פעמים ניפרדנו חזרנו ניפרדנו חזרנו בפרידה השלישית היא שלחה לי הודעה שהיא שכבה עם 3 בנים ושהמון נגעו בה ושהיא התנהגה כמו זונה. ואני כמובן סלחתי לה היא באה לטקס כומתה הכינה לי מתנות באמת הרגשתי שהיא אוהבת אותי. ועכשו היא ניפרדה מימני שוב. ואחרי שלושה ימים שהיה נתק היא שלחה הודעה שהיא מקווה שהכל בסדר איתי.. וכשאלתי למה היא ניפרדה עוד פעם היא אמרה שהיא לא יודעת למה.אני אוהב אותה מאוד וכל פעם ניפגע מחדש וכועס על עצמי כי היא תמיד מזכירה לי את הדברים הרעים שעשיתי לה וכמה שפגתי בה. וכל פעם אוכל את עצמי מחדש.. היא כל פרידה ניפרדת מימני בצורה קיצונית ואני בוכה לה רק נדבר בואי לא נפרק הכל והיא כל כך רעה אליי ואחרי כמה זמן שולחת הודעה מנסה לחזור אליי והיא יודעת שאני תמיד יחזור אלייה. המצב הזה נימאס לי אני לא בנוי לזה אני רוצה מערכת יחסים רגילה ולא בנוי לפרידות זה פשוט כבר נהיה הרגל רע מה.
אני באמת זקוק לעזרה תודה למי שקרא עד הסוף וגם יתן לי הכוונה מקצועית ומה הוא חושב מנקודת מבטו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסיפור שלך מזכיר מאוד את הסיפור שלי
גלית05/01/2016מפעם... גם לי היה חבר מגיל 15 וגם אנחנו כל הזמן נפרדנו וחזרנו ובסוף אפילו התחתנו והבאנו ילד יחד. הסיפור הזה נגמר בסוף (התגרשנו). ובמחשבה לאחור, זה היה צפוי להיגמר. לא התאמנו בשום צורה ועם הזמן כל אחד מאתנו התפתח לכיוון אחר. העצה הכי טובה שאני יכולה לתת לך זה לסיים את הקשר. להיות חזק ולסיים אותו ולא לחזור, ולנסות להמשיך הלאה. אני יודעת שזה קשה, אבל זה אפשרי, ולטווח הרחוק זה יהיה הרבה יותר טוב גם בשבילך וגם בשבילה. ותפסיק להאשים את עצמך על דברים שעשית בעבר. זה לא עוזר ולא פותר שום דבר. גם עבורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלות שמסקרנות אותידרור15/07/2015
שלום,
אשמח אם תעזרו לי להבין לגבי 2 נושאים הבאים:
1) שמעתי שבתור פסיכולוג אסור לתת עצות. מה המקור של הכלל הזה ואיפה ניתן למצוא מידה על כך?
2) כבר זמן מה מסקרן אותי כיצד פסיכולוגים מטפלים בבגידות. ז"א ברור שיש אנשים שונים והרבה מהם רוצים למרות הכל לשמור על הזוגיות וזה מצב אחד, אבל מה לגבי אותם אנשים שלא? מה פסיכולוג(מה הוא יכול לעשות בתכלס) על מנת לעזור לאותו בן אדם שלא רוצה לשמור על הקשר עם מי שבגד בו? פשוט לתת לו הבנה שאמור לעבור זמן, שצריך איכשהו להתעלם מהמצב וכו'?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 שאלות שמסקרנות אותי - תגובה
אורית צוקר27/07/2015שלום דרור.
איש מקצוע שמומחה בנושאי זוגיות ומשפחה יכול להועיל רבות במקרה של בגידה.
בגידה מלווה בתחושות ורגשות שלא פשוט להתמודד איתן לבד. רגשות של הנבגד, רגשות של הבוגד,כאב, פגיעה בדימוי עצמי,אמון שנפגם ועוד.
אפשר להתגבר על בגידה. מתמודדים עם רגשות, מסתכלים על היחסים עצמם,בונים אמון מחודש. ברור שזהו תהליך ולא עניין של רגע.
גם אם מחליטים שלא להמשיך את הקשר הזוגי עדיין שני הצדדים נושאים מטענים שלא תמיד אפשר לעכל אותם לבד.
עדיף לפנות לייעוץ לפני שלוקחים החלטה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן חייל במשבר הסתגלות קשהיוכי25/06/2015
שלום רב,
הבן החייל שלנו התגייס בחודש מרץ השנה.בתחילת חודש יוני באמצע קורס עבר ארוע של פציעה בבטן מסכין.נותח ואושפז למשך שבוע.הבן טוען שעבר תאונה ואנו חוששים שניסה לפגוע בעצמו.אנו גרושים עם שלושה בנים אחרי פרק חיים קשה של פגיעה מצד הבעל והליך גירושין קשה.כתוצאה מארוע הפציעה האבא התגייס באופן מלא לעזור ולתמוך בכולנו.הבן החייל נמצא בחופשת החלמה מחכה לועדה רפואית ואומר שרוצה לחזור לשירות צבאי.
פניתי לשרותי הרווחה על מנת לקבל תמיכה והדרכה הורית ודרך זה לנסות לשלב את הבן גם כן בטיפול(הבן מתנגד לטיפול רגשי לאורך שנים).
שאלתי היא האם נכון שיעבור הערכה פסיכולוגית שתבדוק את מצבו וכשירותו לשרת בצבא.ומה עוד ניתן לעשות לדעתכם במצב זה.
בתודה,יוכי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן חייל במשבר הסתגלות קשה - תגובה
אורית צוקר28/06/2015שלום יוכי,
חסרים לי הרבה פרטים בתמונה.
על סמך מה החשש כי ניסה לפגוע בעצמו וכי לא מדובר באמת בתאונה?
האם היו סימנים למצב נפשי לא טוב של הבן לפני התאונה?
האם התלונן על משהו?
האם הצבא בדק את האירוע?
איך הוא מתנהג עכשיו?
האם את מזהה סימנים למצוקה מצידו נכון לעכשיו?
האם שוחחת עם מפקדיו?
האם שאלתם אותו בצורה ישירה אם ניסה לפגוע בעצמו?
גישתי היא כי אם יש ספק אז אין ספק! אם יש בך חשש כי אינו כשיר לשרות צבאי והוא נמצא במצוקה אזי אבחון פסיכולוגי הוא נכון בהחלט, ויפה שעה אחת קודם.
אך - חשוב גם להביא את רצונו בחשבון.לדבריך הבן מבטא רצון לחזור לשרות.לפעמים דאגת ההורים גדולה ממצוקת הילד.
כדאי לבדוק היטב מה קרה שם,בהסכמתו להיות בקשר עם מפקדיו וכמובן להיות עם אצבע על הדופק כל הזמן!
כל הטוב,
אורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך התיעצות
יוכי29/06/2015שלום רב,
הבן התקשה מאוד להשתלב במסגרת של בתי הספר,היו לו בעיות משמעת רבות,הוא הושעה מטיולים,הפריע בשיעורים וגם בבית היה קשה ועדיין קשה להתמודד עם נוכחותו.הוא עם מוטיבציה מעטה לתרום את חלקו בבית,לא הצליח להשתלב באף עבודה ולהתמיד עד לגיוס.מעגל החברים הלך והצטמצם.
ילדינו גדלו בפיצול נוראי,עם 2 הורים שדיברו בשפה שונה ולא הגיעו להסכמה כלל.האב היה נעדר המון מהבית וחוזר לפנות בוקר.האבא היה מפצה ולא מציב גבולות.לא היו לנו חיי שיגרה נורמטיביים במהלך המאבק המשפטי למימוש זכויותינו הבן היה מעורב מאוד בסכסוך על ידי האבא.אוסיף עוד שלבן נתונים גבוהים במבדקים שעבר בצבא אך נכשל בכל הזימונים והמיונים: לחובלים,לצוללות ולסטילים.עם התגייסותו בסוף חודש מרץ התקשה להרדם ,מצב שהלך והחריף מאוד.בערב ליל הסדר אמר לי שהצבא זו סתירת לחי קשה בשבילו.מה שעזר לעבור את הטירונות זה החופשה הארוכה בבית .הבן חיפש הקלות בכל דבר אפשרי ויחד עם זאת ביקש להתקבל לקורס טוב במערך הטכני של חיל האויר.יש לי קשרים עם דמות חשובה שמשרתת בחיל האויר והבן התקבל לקורס שביקש.במקביל בקשנו הקלות
בהשכמה מאוחרת ,לינה בחדר לבד יציאות תכופות הביתה
שלחנו חבילות והסתמסנו איתו יום יום .ב3.6.15 קיבלנו טלפון שהבן בביח רמבם
בחיפה.הוא נותח לפנות בוקר ונאמר לנו שהסכין פגעה בכלייה ובקיבה.הבן טוען שהיתה לו תאונה.הוא גילף עץ עם אולר והתגלגל במדרגות עם האולר בידו.הבן סרב לטיפול רגשי לאורך השנים וכל ההדרכות ההוריות שיזמתי נכשלו.
בכוונתינו שהבן יעבור אבחון והערכת סיכון אובדני.האם ניתן יהיה לקבל מידע על מאבחנים טובים או מכונים טובים שעושים הערכה כזו.
בתודה,יוכי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משבר רגשיאיילה26/04/2015
הי,אני עכשיו נמצאת בגיל המעבר,וסובלת מבחינה הורמונלית,אני כרגע לא עובדת,איבדתי את ההנאה שלי ממש מרגישה משבר רגשי עמוק,כאילו הכל שחור,בדרך כלל הייתי בחורה מלאת שמחת חיים אבל בזמן האחרון אני קמה כל בוקר עם מועקה,אני ממש אודה לכם עם תעזרו לי ותתנו לי טיפ מה עושים עם הדברים האלה ואיך סוף סוף אני יכולה לחזור לשמחת חיים שלי אני אודה לכם על התשובה,ערב מקסים שיהיה לכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משבר רגשי - תגובה
אורית צוקר28/04/2015שלום אנה.
התופעות אותן את מתארת עשויות להיות קשורות לשינויים ההורמונליים אותם את עוברת.
כדאי להתייעץ עם רופא, לעדכן אותו במה שאת מרגישה ולקבל חוות דעת.על סמך חוות דעתו אפשר יהיה להתקדם.במידה וימצא קשר למצב הורמונלי - לשמוע מה יש לו להציע אשר עשוי להקל על התופעות.
בנוסף אפשר לבחון גישות אלטרנטיביות כמו - רפואת צמחים או הומאופטיה אשר מוכיחות את עצמן כיעילות.
אני מניחה כי העובדה שאינך עובדת כרגע משפיעה גם היא ובמיוחד אם היית רגילה לסדר יום קבוע ומלא.
חשוב לדעת ולזכור כי גיל המעבר מעלה איתו תופעות שהן לא רק פיזיות אלא כוללות גם שינויים מהותיים בתפיסת החיים והדימוי העצמי, שינויים בתפיסות התפקיד והיעוד בחיינו, שינויים במראה חיצוני, בחווית ההורות והזווגיות.לשינויים אלו השפעה רבה על ההרגשה הכללית.
שיחות עם איש מקצוע רצויות ויכולות לעזור מאד.
בנתיים - נשימות עמוקות לתוך האזור בו המועקה מורגשת, יצירת סדר יום ושיגרה, לשים לב לתזונה,פעילות גופנית,לפגוש אנשים במיוחד כאלו שנעים לך במחיצתם שיכולים להכיל ולתמוך, לדבר, לקבל עזרה.
לילה טוב,
אורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה חרא גיל המעבר
ליאור03/05/2015בעצם זה מעבר לקראת הזדקנות. לדעת שכבר אי אפשר להכנס להריון באופן טבעי. אם בשוק העבודה לא עבדת עד עכשיו זה חסר סיכוי. מבחינה חברתית המעמד מתערער. הגוף מתחיל לקרטע. איך לא תהיי בדכאון. עבודה ומשפחה אילו מרכיבים עיקרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירן
מור20/06/2015צודקת.שבוע ניפלא שיהיה לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מור20/06/2015שיהיה לך שבוע ניפלא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה אורית שבוע ניפלא.
מור20/06/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה אורית
מור20/06/2015שבוע ניפלא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת ציפרלקסזאב24/07/2014
שלום אני בן 43 כבר מספר שנים אני נוטל ציפרלקס. את הציפרלקס הניורולוגת שהיתה לי מזמן נתנה לי לקחת ,לדעתי בטעות כי אני הייתי יותר במצב של לחץ ולא מצב של דיכאון. עברתי הרבה בעיות בריאות ואולי בגלל הלחץ היא אמרה לי לקחת. היה לי אירוע מוחי. עכשיו אני בבוקרת אצל ניורולוג אחר. לפני שנתיים גילו שיש לי גם אפילפסיה ואני נוטל למוגין 200 מג פעמיים ביום . רציתי לדעת איך אני יכול להפסיק לקחת ציפרלקס ובמקום זה לקחת משהו למתח, אני מעדיף משהו טבעי אבל גם תרופה זה בסדר ,הבעיה אצלי זה מתח במיוחד ממה שעברתי
חוץ מציפרלקס אני נוטל למוגין,קומדין,לוטן ובזפברט. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת ציפרלקס - תגובה
אורית צוקר30/07/2014שלום זיו.
בכל מה שקשור לנטילת תרופות, יש צורך להתייעץ עם הרופא המטפל. רק הוא יכול ורשאי לתת הנחיות.
לגבי מתח, יש כל כך הרבה טכניקות ודרכים המלמדות להוריד רמות מתח.בעיקר באמצעות חיבור לגוף, נשימה, הרפיית שרירים,וכד'.ביופידבק, שיאצו, שיטת גרינברג,ועוד ועוד.
אתה מוזמן להתנסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצה בבקשהחסוי12/04/2014
אני בן 29 וחברה שלי בת 25 אנחנו נמצאים ביחד כבר חצי שנה ....לאחרונה לפני שבוע בערך הצעתי לה נישואין....אנחנו מדברים הרבה בפלאפון ולאחרונה היא סיפרה לי על מקרה שהיה לה עם הארוס הקודם שלה שבו היא מספרת שמיהוא התקשר אליה בלילה בתקופת היותה מאורסת לו והתחיל לשאול אותה שאלות כמו למשל אפשר להיפגש איתך אפשר לגעת לך בכול מיני מקומות ראיתי אותך ואני דלוק עלייך ממש וכו.....לה היה חשש שזה היה הארוס שלה ולאחר שבועיים שהייתה שבורה ופגועה החליטה ללכת למשטרה להתלונן .....לאחרונה גם נודע לה שהארוס שלה היתחתן והיא התקשרה אליי בוכה וכואבת שהיא לא סולחת לו בחיים והיא מקפידה עליו היא אמרה חבל שלא הכנסתי אותו לבית סוהר אף על פי שהיא לא ידעה ב 100 אחוז שזה הוא שהתקשר אליה באותו לילה ..שאלתי אותה את לא תרגישי רע עם זה שהוא יכנס לבית סוהר ?היא ענתה יכול להיות אבל אני הייתי ממש פגועה וכן מגיעה לו להיכנס לבית סוהר.....יש לה רגשות נקם חזקות ביותר .....וגם שהיא שמעה שהארוס הקודם התחתן היא אמרה לי נו מתי נלך לחפש אולם ...יכול להיות שהיא רוצה להתחתן רק בגלל שהארוס שלה התחתן למרות שאני יודע שהיא אוהבת אותי ....השאלה שלי זה האם כדאי להיתחתן איתה במצב שהיא עדיין בוכה על הארוס הקודם?שהיא בכתה בגללו ממש ניפגעתי ....היא אמרה שהיא הייתה בן אדם שמח פעם והוא הרס לה את כול השמחה ...ממש פוגעה שהיא אומרת את זה שאני איתה ..מה כדאי לעשות?לחכות עם זה?לא לבצע צעדים כעת ?ואולי מחר אני יעשה לה איזה משהוא שהיא תרצה להתנקם בי כמו שהיא הלכה למשטרה בקשר לארוס שלה ?קצת מפחיד על כול שטות ללכת למשטרה...אשמח לתשובה תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצה בבקשה - תגובה
ענת תנעמי-שפרינצק02/06/2014שלום לך. אני מתרשמת שחברתך עדיין מתמודדת עם הפרידה מהארוס לשעבר ושהיא מתקשה להכיל את מגוון התחושות שזה מעורר בה. נראה שהיא מגיבה במערבולת רגשית ושהיא זקוקה לעזרה להבין יותר את רגשותיה ואת אכזבתה מניפוץ יחסיה עם אותו בחור. לעניות דעתי, כדאי לברר את הדברים במסגרת טיפולית פרטנית עבורה וזאת בכדי שבחירתכם המשותפת להינשא תבוא ממקום של שקול דעת והשלמה. ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשומר נפשו ירחק
רחמים16/11/2014שלום אני הייתי במערכת שנשמעת דומה(צריך עוד פרטים)וגמרתי בכלא על עלילה אשמח לדבר ולעזור לך אם עוד לא נאסרת כבר....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני צריך עזרה דחוף!שובל30/01/2014
לחברה שלי יש עבר מאוד מאוד קשה היא רק בת 20 והיר שכבה עם 13 גברים
אני מאוד מאוד אוהב אותה אני לא מוכן לוותר עליה
מצד שני מאוד מאוד קשה לי להתמודד עם העובדה שהיא לא שמורה
אין יום שאין לי מחשבה על העבר שלה הוא רודף אחרי לכול מקום בלילות אני לא נירדם לא מרוכז בלימודים בוכה בגלל זה אני לא יודע איך לקבל דבר כזה
ניסתי לשקר לעמצי שזה לא נכון ושהיא שמורה
הפחד שלי הוא לאבד אותה אבל אני ם לא יכול להתמודד עם זה
רציתי בבקשה שתיתנו לי פיתרונות אך לשכוח מזה איך להדחיק את המחשבות האלו
אני אוהב אותה אני לא רוצה לאבד אותה
אשמח עם תיתנו לי פתרונות איך לא להיזכר בעבר שלה
גם כשאנחנו עושים סקס אני גומר מהר כי היא היית במצב הזה עם מישהו אחר כל הזמן זה ככה
אשמח עם תיתנו לי פיתרונות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני צריך עזרה דחוף! - תגובה
אורית צוקר02/02/2014שלום שובל,
להדחיק את המחשבות יהיה קשה מאד.
הדרך להתמודד היא לפגוש בדיוק את מה שמפריע לך, את האמונות אשר נמצאות מאחורי המחשבות הללו ולבנות מערך אמונות חדשות.
קשה לעשות זאת בכוחות עצמך בלבד. כדאי להעזר במי שיכול להנחות אותך בצורה מקצועית ונכונה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ עקב פיטורים וחיפוש עבודהניצן23/12/2013
ענת ואורית שלום
פוטרתי לאחרונה ממקום עבודה כיוון שהוא נסגר
הדבר היה צפוי אך רק לאחרונה הוחלט סופית על סגירה.
בשנים האחרונות למדתי לתואר במקביל לעבודה ויש לי תואר ראשון ומעל 15 שנה ניסיון בתחומי.
המצב הוא שהתחלתי לשלוח קורות חיים כבר שבועיים שלשה, ומאף משרה לא חזרו אלי, התחלתי במקביל להפעיל קשרים וחברים אך זה עדיין לא הביא הצעות.
אני מבין שזה לוקח זמן אבל יש לי בעיה קשה עם תחושות הלחץ והחרדה שמציפים אותי.
אשתי תומכת בי במאה אחוז, אבל אני חש כאילו אני עומד בפני אסון נוראי שאין לי שליטה עליו, אני מתקשה להירדם וקם מדוכא, מסתובב עם לחץ בראש ולא מרוכז כל היום, יש לי עבודה חלקית נוספת שהמצב שלי פוגע בתפקוד שלי בה ואני חושש לאבד אותה עקב כך.
אני כבר בן יותר מארבעים ויש לי חשש שלא אמצא כלום בתחום שלי ואצטרך לעבוד בעבודה שגם תקשה עלינו כלכלית וגם תגרום לסובבים אותי לזלזל בי.
אני גם חושש שכשאוזמן לריאיון אפשל מרוב פחד ואפסיד את העבודה.
גם התפקוד בבית נפגע עקב המחשבות המדכאות שכל הזמן מתרוצצות לי בראש.
בנוסף יש לי מידי פעם גלי זיעה קרה ואפילו לחץ בחזה מדי פעם.
ברור לי שהכל לחץ וחרדה, אבל איך מתמודדים עם זה ממשיכים לתפקד ומחפשים עבודה באופן יעיל.
בקיצור מת מפחד
מה עושים
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ עקב פיטורים וחיפוש עבודה - תגובה
אורית צוקר24/12/2013שלום ניצן,
מבינה לליבך, גם הפחד לגמרי מובן.אבדן של מקום עבודה זו חוויה מורכבת - רגשית, מנטלית, השרדותית ופיזית ואינה פשוטה לאיש.
תפקידו של הפחד לעודד אותך לפעולה,החרדה לעומת זאת משתקת..
שים לב כי בפנייתך אתה מתאר את מחשבותיך : "אני כבר בן יותר מארבעים,לא אמצא כלום בתחום שלי, אצטרך לעבוד בעבודה פחותה,יזלזלו בי,בראיון העבודה אפשל..." אלו מחשבות אשר מזינות את תחושת המתח והחרדה ומעצימות אותה.
למעשה ההתמודדות שלך כרגע היא יותר עם מחשבותיך מאשר עם המצב עצמו.
שים לב לאופיין של המחשבות, זכור כי יש לך את הזכות והיכולת לבחור מה לחשוב ובמה להאמין. איני מצפה כי מחשבות מהסוג שציינת יעלמו,אך כדאי לתת להן פחות מקום ומשקל על ידי מחשבה הפוכה, חיובית ואופטימית.
העסק את עצמך גם בפעילות מהנה.
שתף אדם קרוב או מתאים במה שעובר עליך.אפשר גם להעזר באיש מקצוע.
ערוך רשימה של כישוריך ויכולותיך, של נסיונך וכיצד היית רוצה להביא אותם לידי ביטוי בעבודה הבאה שלך.מהם הכיוונים שבהם היית רוצה ללכת מעכשיו.
מי יודע? אולי מחכה לך התחלה חדשה ונפלאה בעבודה שמתאימה לך? אולי מסתתרת כאן הזדמנות למשהו חדש וטוב?
תאמין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה עם חברהנטע12/11/2013
לא יודעת אם זה קשור לפורום הזה, אך אכתוב בכל זאת במטרה לקבל תשובה עניינית..
לחברה שלי יש ידיד מאד מאד טוב, שיצאתי איתו תקופה של שנה.
במהלך הקשר שלי איתו הוא היה אלים מילולית ונפשית כלפיי.
אותה חברה ניתקה איתו קשר בעקבות אירוע מסויים שקשור אליו , אלייה ואליי. וכמובן שהיא גילתה שהוא אלים כלפיי ואפילו דיברה איתו על זה.
חצי שנה אחרי הפרידה גיליתי שהיא שוב פעם מדברת איתו באדיקות כמו פעם ומאד מתגעגעת אליו בתור ידיד..
באיזשהו מקום זה די כואב לי, כיוון שהיא חברה שלי ואם המקרה היה הפוך הייתי מנתקת קשר לחלוטין גם אם הוא היה ידיד נפש .
(מיותר לציין שאם הוא היה מתנהג יפה כל הקשר לא הייתה לי בעיה כזאת שימשיכו להיות בקשר ידידותי),
אני מרגישה שבאיזשהו מקום היא בחרה צד, וזה נותן לגיטימציה בעצם למה שהוא עשה לי..
אני כבר לא יודעת מה לעשות, האם לדבר איתה על זה או פשוט לרדת מזה ולהמשיך הלאה.
היא בכל זאת חברה...
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה עם חברה - תגובה
אורית צוקר17/11/2013שלום נטע.
אני לא יכולה לבחור דרך בשבילך. אבל לדעתי לשוחח עם החברה יעזור לך לשחרר משהו שיושב בניכן כרגע.
יכול להיות שהשיחה לא תוליד בדיוק את מה שרצית אבל הדברים יהיו בחוץ וכל אחת מכן תדע היכן הדברים עומדים. שיחה עשויה לשנות את הרגשתך בנושא.
בלי האשמות. רגשות, שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משבר של הבעלדורית23/10/2013
שלום,
אני נשואה 22 שנים ויש לנו שלושה ילדים מוצלחים. לפני שנה בעלי עבד במקום עבודה שלימים נסגר. בתקופה שלפני שנסגר כל יום פיטרו מישהו והאווירה היתה קשה.
אני לא יודעת אם זה קשור אבל מאז פחות או יותר הוא במשבר. לא בא לו סקס, לא בא לו לצאת, כואב לו הראש כל יום והוא לוקח "אקמול". אני יודעת בוודאות שהוא לא בוגד בי והוא יודע שיש לו חסימה. הלכנו לטיפול זוגי - לא עזר.
על פניו נראה שהוא בדיכאון אבל הוא מסוגל לצחוק ולהיות במצב רוח טוב.
אני מרגישה תקועה כי מצד אחד אני אוהבת אותו ולא רוצה להיפרד ומצד שני לא יכולה להמשיך ככה.
מה לעשות???
מיואשת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משבר של הבעל - תגובה
אורית צוקר24/10/2013שלום דורית,
מצב בו אדם מאבד את מקום עבודתו הוא מצב לא פשוט בו הוא עשוי לחוות תחושות של חרדה, בדידות ואף תחשות חסר ערך עצמי.ההתמודדות היא לא פשוטה ויש לעבור תהליך של השלמה עם המצב החדש.
לא ציינת בן כמה הוא ? האם חזר לעבוד או להיות פעיל באיזה שהוא אופן?
בהחלט יתכן כי מה שאת מתארת קשור בכל זה.
האם נעשו בדיקות פזיולוגיות?
האם הוא מוכן לדבר ולשתף ברגשותיו ובמה שעובר עליו?
יש לבדוק את כל האפשרויות ולטפל בהתאם.
כתבי לי.
אורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתח נפשירוביק12/10/2013
ג.נ.
אנו בני 75, גרים בדיור מוגן, התאכזבנו ממנו. האכזבה גורמת לנו מתח (לחץ) נפשי מתמשך. אין לנו דרך לעזוב את הדיור המוגן, למרות אכזבתנו. מה ניתן לעשות, אם בכלל, במצב כזה? רוביק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתח נפשי - תגובה
אורית צוקר13/10/2013שלום רוביק,
צר לי לשמוע על האכזבה שלכם..
ראשית ניראה לי כי כדאי לבדוק מה גורם לאכזבה הזו, ואיך אפשר לטפל בזה בדרך פרקטית.אולי גם להעזר בבן משפחה במידה ודרוש פתרון יצירתי.
ואולי לבדוק ממה לפחות כרגע ניתן כן להנות, מה היתרונות שהמקום מספק וכך כוחה של האכזבה אולי יאבד מעט מעצמתה ורמת המתח הנפשי ירד...
כל הטוב שבעולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול מקצועי
רוביק14/10/2013ד"ר אורית שלום,
הגורמים האובייקטיביים לאכזבתנו הסובייקטיבית נבדקו וברורים לנו לחלוטין. מדובר בניהול עלוב וגרוע של הבית הפוגע באופן חמור באיכות חיינו. גם ברור לנו ממה אנו נהנים, אבל עומק אכזבתנו גדול בהרבה. לא ניתן במקרה זה להיעזר בבן משפחה, ואין טעם לצער בן משפחה, אם תיוודע לו אכזבתנו. האם אין, בעיקרון, אנשי מקצוע שביכולתם לטפל באופן פרקטי בבעיה כזו? בברכה, רוביק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבין הכיסאות?
רוביק25/10/2013ד.נ.
האם שאלתי מ-14.10 (!) נפלה בין הכיסאות? משום מה, טרם ענית עליה. אכיר לך תודה אם תינתן תשובה. שבת שלום. רוביק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול מקצועי - תגובה
אורית צוקר27/10/2013שלום רוביק,
מתנצלת על כי נעלמה שאלתך ממני.
לצערי איני בקיאה בגורמים המטפלים פרקטית בבעיות מסוג זה.
כדאי לפנות אל מי שמתמחה בנושא זכויות של דיירים בדיור מוגן ובתי אבות.(אפשר לחפש גם באינטרנט).
בהצלחה לכם, מקווה כי הכל יבוא על מקומו לשביעות רצונכם.
אורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפתרון לא משפטי
רוביק29/10/2013ג.נ.
מי שמתמחה בזכויות דיירים זה עו"ד, שיודע לייעץ בהיבט החוקי (הגשת תביעה על הפרת זכויות). ואילו אנוכי מעוניין בפתרון לא משפטי לבעיה של הפרה, כמו למשל הפרת החובה של מי שאמור לשמור על כבודי ופרטיותי אך אינו שומר עליהם - בעיה הגורמת לי אכזבה ותסכול, מחד, ושאינה ניתנת לפתרון אובייקטיבי של מניעת ההפרה, מאידך. מה עצתך? בברכה, אלעד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפתרון לא משפטי - תגובה
אורית צוקר03/11/2013שלום אלעד,
צר לי, תחום זה אינו מוכר לי מספיק כדי לייעץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייעוץ בלחץ ומתח נפשי
רוביק04/11/2013ג.נ.
תשובתך תמוהה בעיניי, שהרי כתוב בראש הפורום שאת מומחית, בין השאר, בטיפול במצבי לחץ או מתח. לכן אנסח מחדש את שאלתי: מאחר שתחושות התסכול והמתח, אותן ציינתי בשאלתי, גורמות ללא ספק ובאופו ברור ומובהק ללחץ ומתח נפשי, האם ייתכן שאין לך הידע והיכולת לייעץ בתחום זה, בו את מתמחה כאמור? אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייעוץ בלחץ ומתח נפשי - תגובה
אורית צוקר04/11/2013שלום אלעד,
אכן תחום ההתמחות שלי הוא התמודדות עם לחצים מתחים וחרדות.
שאלתך האחרונה שהפונתה אל הפורום היתה כדלקמן - "אנוכי מעוניין בפתרון לא משפטי לבעיה של הפרה, כמו למשל הפרת החובה של מי שאמור לשמור על כבודי ופרטיותי אך אינו שומר עליהם ... "
שאלה זו עוסקת בנושא של הפרת חובות וזהו אכן תחום בו אינני מתמצאת.
במידה ומעוניין לקבל עזרה עקב לחצים ומתחים פיזיים ונפשיים אני ממליצה לפנות לעזרה פרטנית ואישית.
לא ניראה לי כי יהיה די בסיוע דרך פורום אינטרנטי כדי לפתור את המצוקה.
כל טוב.
אורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בגידה ופרידהשלי02/10/2013
שלום
לפני חודש גיליתי שחבר שלי בגד ונפרדנו. היינו יחד 3 שנים והפרידה היתה ממש קשה, עד היום אני לא ישנה טוב בלילה ולפעמים מתעוררת מסיוטים. קשה לי לתפקד טוב במשך היום כי אני לא ישנה וכבר העירו לי על זה בעבודה. אני מרגישה שאני לא יכולה להמשיך ככה וחייבת לשפר את המצב. השאלה איך עושים את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בגידה ופרידה - תגובה
אורית צוקר02/10/2013שלום שלי,
אני מבינה כי עברת חווית פרידה וגם בגידה...אלו חוויות לא פשוטות כל אחת בפני עצמה ובוודאי כחוויות שבאות ביחד..
הרבה מאד רגשות מתלווים לכל אחת מהן. רגשות אשר יש לעכל, לעבד, להפנים, ללמוד ורק אז אפשר לעבור הלאה.
סביר להניח כי הסיוטים בלילות הם תוצר של רגשות שלא מוצאים פורקן וביטוי בדרך אחרת.
כדאי להעזר באנשים קרובים, משפחה, חברים כדי לדבר, לפרוק, לעבור את קשת הרגשות שיש בתוכך.
כדי לסגור את המעגל בצורה הטובה ביותר אני חושבת שכדאי להעזר באיש מקצוע, יועץ,מטפל, שיוכל לעזור לך להתחבר לאותם מקומות בתוכך אשר מבקשים ביטוי בסיוטי הלילה,לגעת בהם באופן שיאפשר לך למידה וריפוי מהחוויה.
כל טוב.
אורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתמודדות עם פרידה:
שירלי07/10/2013אני תומכת בד"ר: תנסי למצוא אדם שאת מרגישה קרובה אליו ותשתפי אותו, זה יכול להועיל ואת יכולה גם לפנות לאיש מקצוע, שיסייע לך בכלים מקצועיים ולא כחבר, לעבד את החוויה שאיתה את מתמודדת.
במקביל את יכולה לעשות דברים שיעשו לך טוב: החל בלצאת עם חברים, לראות סרטים וכלה בספורט (שמשחרר חומרים מרגיעים וטובים לגוף). ישנם גם תוספים כמו הלקטיום שנועדו למצבים כאלה ובעלי השפעה מרגיעה, נפשית ופיזית, זה יכול להקל עליך במהלך היום וגם לאפשר לך לישון טוב יותר.
אני יודעת שזה לא מנחם, אבל מזדהה עם מה שאת עוברת ויודעת שזה קשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)