פורום אספרגר - PDD, אוטיזם, חינוך מיוחד - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כיתה א תקשורתי או רגיל ם משלבת?
    איטה
    18/04/2012

שלום,
    אני אימא לידל בן 6 עם PDD NOS בתפקוד מאוד גבוהה. אני ובן זוגי יחד עם צוות גן תקשורתי שמלווה אותנו עומדים מול ההחלטה מה לעשות שנה הבה בכיתה א. ברור לנו שהילד בסופו של דבר יהיה בחינוך הרגיל אבל המעבר עכשיו בעצם הסימן שאלה הגדול. למי יש ניסיון? מי מכיר היה ויכול לשטף אותנו בניסיון שלו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

תמונה

• כיתה א תקשורתי או רגיל ם משלבת? - תגובה

דיטה הוד שיינבלט
    19/04/2012

שלום איטה,
    אני רואה שאת מבקשת שיתוף מהורים ובינתיים לא קיבלת התייחסות.
    הנה לך כמה התייחסויות שכדאי לקחת בחשבון -
    הרמה הלימודית אינה העיקר בכיתה תקשורתית. לילד בעל יכולות קוגניטיביות גבוהות יכול להיות מצב שבו הכיתה תהי מעכבת מבחינת היכולת להתקדם בלמידה. בעיקר, וזו נקודה שניה חשובה, שהוא יהיה מוקף בילדים עם לקות תקשורת ו PDD. חלקם בתפקוד יותר נמוך משלו (ובכך יכתיבו קצב איטי לכיתה). מאוד קשה למצוא כיום כיתות הומוגניות של ילדים על הרצף. כמובן שאז המודלים שלו ברב שעות הבוקר הם של ילדים עם לקות, קושי וחסכים, הדומים לשלו או נמוכים משלו, שאינם בהכרח מרימים אותו למעלה.
    כשאתם נמצאים בשילוב יחידני, יש לכם את הסייעת שמותאמת לבנך בכל עת - אם קשה לו מלווה מקרוב ואם קל לו מתרחקת ומאפשרת. בכיתת PDD עלול להיות קשה להיות רגישים לכל הצרכים הללו, כשיש עוד שבעה ילדים עם לקות וצוות של 3 מורות/ סייעות.
    לרוב, מכיתות PDD מוציאים ילדים לשילוב, בפעילות בית סיפרית, במספר שיעורים כמו ספורט ומוסיקה, ויש כאלה שמקבלים שעות של שילוב יחידני, אך אלה תלויות בזמינות סייעת שתצא איתו מהכיתה, לכן מספר השעות עלול להיות נמוך מכפי שהוא מסוגל.
    בסה"כ במרבית בתי הספר בהם יש ילדים בשילוב יחידני או כיתות תקשורת יש מודעות לקבלת השונה והאחר, אלה נושאים שנמצאים בעבודה והקבלה עשויה להיות דומה ברמתה בשתי המסגרות.
    בהצלחה ונקווה שתקבלי עוד תגובות.
    דיטה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תסומנת אספגר וזכרון צלומי
    XXX147
    14/08/2012

שלום ד"ר דורון תודר אני אחיו של אדם אשר אובחן לפני כשלוש שנים כסובל מסתומנת אספגר ולאחר קראיה באיטרנט הבנתי שמדובר בילדים בעלי יכולות שכליות גבהות במוחד ורבים מהם אף מתפקדים ברמה גבוה יותר משל אוטססטיםפ אחר בקשת האוטטיסטית. יש לי אח כרגע בן 20 ויש לו יכולות שכליות גבהות במיוחד אבל דבר אחד מוזר הוא לא יודע להתרצח כמו שצריך לךלכת לשרותים להתלבש לצחצח שינים צריך להסביר לו מאה פעם איך לצחצח והוא לא מבין מסתגר לא יוצאר קשר עין עם זרים. לא יוצר קשר עם בנות המין השני אטבל מבחניה שכלית החווא פשוט יל חכם מאוד.
    מש לו זיכרון מיוחד ועל זה בעצם רציתי לשאול הוא זוכר עמודים על גבי עמודים מילה במילה לאחר קראית עמוד אחד ב5-10 דקות וזוכר לתקופה ארוכה מאוד פשוט מדהים מילה במילה הוא אוהב מאוד רפואה הוא לומד קרדלוגיה ולמד 70 עמודים מילה במילה תוך 48 שעות האם זה נקרא זכרון צלומי? הוא הולך לטיפול פסכלוגי עצל רופאה אשר מטפלת בו פסכיטרית והוא סיפר לה שהוא מפחד לאבד תזכרון שלו שהוא כבר לא יצלח לזכור כמו פעם שכבר לא היה לו זכרון צלומי האם זה אפשרח?
    האם אדם בעל זכרון צלומי יכול לאבד את זכרנו המיוחד?אני מצטער שאני מעסיק אותך בשאלות כאלו אבל הוא ממש ממש היה מתעסק עם זה הרבה עכשיו הוא בבית משתלול לא לומד כמו פעם מחשש שהוא יאבד תזכרון ולא רוצה להשקיע בכלום רק במחשב אוכל השמין המון מתהג באלימות הוא פשוט ילד שונה. אני ישמח עם תענה ותסביר לי איך לומר לו את הבשורה הזאותי בצד הטוב ביותר תודה מראש נתנאל

הוספת תגובה

תמונה

• תסומנת אסםפגר וזכרון צלומי לאחי

XXX147
    14/08/2012

אני אחיו של אדם אשר אובחן לפני כשלוש שנים כסובל מסתומנת אספגר ולאחר קראיה באיטרנט הבנתי שמדובר בילדים בעלי יכולות שכליות גבהות במוחד ורבים מהם אף מתפקדים ברמה גבוה יותר משל אוטססטיםפ אחר בקשת האוטטיסטית. יש לי אח כרגע בן 20 ויש לו יכולות שכליות גבהות במיוחד אבל דבר אחד מוזר הוא לא יודע להתרצח כמו שצריך לךלכת לשרותים להתלבש לצחצח שינים צריך להסביר לו מאה פעם איך לצחצח והוא לא מבין מסתגר לא יוצאר קשר עין עם זרים. לא יוצר קשר עם בנות המין השני אטבל מבחניה שכלית החווא פשוט יל חכם מאוד.
    מש לו זיכרון מיוחד ועל זה בעצם רציתי לשאול הוא זוכר עמודים על גבי עמודים מילה במילה לאחר קראית עמוד אחד ב5-10 דקות וזוכר לתקופה ארוכה מאוד פשוט מדהים מילה במילה הוא אוהב מאוד רפואה הוא לומד קרדלוגיה ולמד 70 עמודים מילה במילה תוך 48 שעות האם זה נקרא זכרון צלומי? הוא הולך לטיפול פסכלוגי עצל רופאה אשר מטפלת בו פסכיטרית והוא סיפר לה שהוא מפחד לאבד תזכרון שלו שהוא כבר לא יצלח לזכור כמו פעם שכבר לא היה לו זכרון צלומי האם זה אפשרח?
    האם אדם בעל זכרון צלומי יכול לאבד את זכרנו המיוחד?אני מצטער שאני מעסיק אותך בשאלות כאלו אבל הוא ממש ממש היה מתעסק עם זה הרבה עכשיו הוא בבית משתלול לא לומד כמו פעם מחשש שהוא יאבד תזכרון ולא רוצה להשקיע בכלום רק במחשב אוכל השמין המון מתהג באלימות הוא פשוט ילד שונה. אני ישמח עם תענה ותסביר לי איך לומר לו את הבשורה הזאותי בצד הטוב ביותר תודה מראש נתנאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• בחורה מוגבלת, שלא מפסיקה לבכות
    יעל
    10/08/2012

שלום רב,

אני פונה אליכם במטרה שתייעצו לי איך אוכל להפסיק את בכי ילדתי, יש לי ילדה בת 25 הסובלת ממוגבלות, היא בתפקדת ביום יום באופן עצמאי אך התפקוד השכלי שלה הוא של ילדה בת 8 בערך.

המצב שלה הוא שהיא מחפשת בכל יום ואפילו במשך כל כמה שעות סיבות לבכות מהם, עשו לי, אמרו לי, לא נתנו לי, ואפילו תלונות כלפינו כהורים.

אנחנו כל מקשיבים לצרכים שלה, ולא מחסירים ממנה שום דבר, אך עדיין תמיד יש לה על מה לבכות, אני נורא חוששת שהבכי יגרום לה נזק לעיניים, אני מזכירה שוב כל יום ואפילו כמה פעמים ביום היא בוכה בכי עם דמעות מרובות.

מה עליי לעשות ?
    תודה מראש

הוספת תגובה

תמונה

• בחורה מוגבלת, שלא מפסיקה לבכות - תגובה

גילי יהב
    12/08/2012

שלום רב יעל,
    ראשית בהחלט נשמע שהמצב אינו פשוט! החזיקי מעמד.
    שנית, ברמה הרפואית אני לא מכירה ממצא שמדבר על פגיעה בעקבות בכי ממושך ולכן לא הייתי דואגת או לפחות הולכת להתייעץ עם רופא לשם כך.
    שלישית, אני מציעה כי תמצאי איש מקצוע, מנתח התנהגות או כל איש מקצוע אחר שאת סומכת עליו על מנת שילווה את ההתנהלות הביתית שלכם בהדרכת הורים.
    אין ספק כי הקשיים הקוגניטיביים עומדים בדרכה של ההסתגלות ולכן יש לבנות תוכנית התערבות יומית, אישית לטיפול בקשיים.
    מנתח התנהגות יכיר את המשפחה ואת בתך מקרוב ויבנה תוכנית טיפול מותאמת אישית לצרכים שלכם.
    בהצלחה,
    גילי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• בחורה מוגבלת, שלא מפסיקה לבכות - תגובה

דיטה הוד שיינבלט
    12/08/2012

שלום ותודה על פנייתכם. אמנם חסר מידע על מנת להשיב בצורה מלאה אך הייתי מנסה את ההשערה הבאה -
    במידה שאתם חשים שהבכי והסיבות אינם מוצדקים, ו/או היא "מחפשת" במובן להרגיז או אולי לזכות בתשומת לב ואינטראקציה איתכם, הפתרון המתאים הוא לתת משפט תשובה קצר ולהשאיר אותה לעצמה, גם אם תמשיך לבכות, בהנחה שאחרי כמה זמן תבין שההתנהגות אינה משיגה לה תשומת לב הורים, אלא להיפך מובילה ליותר התעלמות ממנה, עד שתרגע (ניתן וחשוב לומר זאת , משהו בסגנון "כמה לא נעים לנו להיות לידך/ לדבר איתך כשאת בוכה/ חיזרי אלינו לכשתרגעי/ נדבר שוב כשתפסיקי לבכות"). במידה שתבחרו בהליך של התעלמות כזה, יתכן שהתכיפות או העוצמות דווקא יחריפו, לפחות בימים הראשונים. זה יהיה סימן עבורכם שאתם בדרך הנכונה, כי אז היא מגיבה לשינוי במה שההתנהגות נהגה להשיג. והלמידה שכדאי להפחית את ההתנהגות תגיע בעקבות זה.
    אם הסיבות מוצדקות בעיניכם (ועדיין עוצמת התגובה לא..) נסו לבדוק איך אפשר למנוע מצבי תסכול - למשל להציע בחירות, לוודא איתה לפני פעילות או לפני ביצוע מה היא תרצה, מה יהיה נכון לה. אפשר גם לדבר מראש על "מה יקרה אם בכל זאת יקרה מה שלא תרצי.." וללמד דרכי התמודדות יעילות יותר, כמו לתקן, לעשות מחדש, לפנות לקבלת עזרה וכד.
    וגם, אם הסיבה מוצדקת או לא אבל נראה לכם שיש חשש למרכיב דכאוני , כדאי לעקוב עם גורמים רפואיים (רופא משפחה או פסיכיאטר) ולבדוק אם קיים חוסר איזון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• הגישה הנוירו התפתחותית תפקודית NDFA
    אלון אגרא
    02/08/2012

גילי שלום,
    אשמח לשמוע את עמדתך לגבי הגישה הנוירו התפתחותית תפקודית (NDFA). האם את מצדדת בה? האם יש לה הצלחה בקידום ילדי PDD? האם היא עולה בקנה אחד עם ABA?
    אודה לך על תשובתך המלומדת,
    אלון אגרא.

הוספת תגובה

תמונה

• הגישה הנוירו התפתחותית תפקודית NDFA - תגובה

גילי יהב
    03/08/2012

שלום אלון,
    מה שלומך?
    כיף לפגוש בך גם כאן!
    לגבי הגישה הטיפולית שהעלת, לדעתי אין מספיק מחקרים או שאינני חשופה אליהם בנוגע ליעילות של הגישה הטיפולית בהקשר לילדים עם אוטיזם.
    עד כמה שאני יודעת הגישה מסייעת בהתמודדות עם ילדים עם עיכוב התפתחותי אך לא באופן משמעותי בטיפול באוטיזם עד לצמצום פערים התפתחותיים.
    נתראה בהמשך?
    גילי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מזמינה אתכם
    רננה ישראל
    02/08/2012

לבולג אותו אני מעלה בימים אלו- ובו הדרך המרתקת שעברנו עם ביתי נעמה במאבק באוטיזים, דרך השיטה ההתנהגותית.
    היום אני מבינה שיש בה טוב, יש בה גם פחות טוב.. לא כל מי שמציג עצמו מומחה- הוא אכן כך.. וגם כשמטפלים בה - הכי חשוב להיות כל הזמן קשוב לילד!!

לקביעת תור
    סגירה
    מזמינה אתכם

הוספת תגובה

תמונה

• מזמינה אתכם - תגובה

גילי יהב
    03/08/2012

רננה יקרה,
    תודה לך על השיתוף,
    תובנות של הורים מנוסים תמיד מסייעים בסבך הלא פשוט של התמודדות עם אוטיזם.
    גילי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• צריכה עזרה
    אוקסנה
    27/07/2012

שלום,
    הילד בן 6 שנים עם PDD קל-בינוני. עדיין לגמול מצואה. כבר כמה ימים התחלתי גמילה בשיטה עם חיתול אבל בבית-שימוש = מתנה שהוא ירצה. גם זה לא אולך. בבקשה תנו לי כמה שיותר טיפים שאני הנסה לעשות בבית.

ועוד דבר אם אפשר טיפים ללמוד קריאה.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עזרה

הוספת תגובה

תמונה

• צריכה עזרה - תגובה

גילי יהב
    27/07/2012

שלום אוקסנה,
    באיזו מסגרת חינוכית הילד נמצא?
    וכן האם יש לך מנתח התנהגות או כל מטפל אחר שמלווה את התהליך בבית?
    האם את מקבלת הדרכת הורים באיזה אופן?
    נשמח לסייע לך אם תתני יותר פרטים,
    בהצלחה,
    גילי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• המשך...

אוקסנה
    28/07/2012

שלום ותודה על תגובתך,
    הילד בגן שפתי.
    אנחנו מקבלים הדרכת הורים עם פסיכולוגית של הגן.
    אין מלווה בבית. יותר נוח לי לבקש עזרה בפורומים ולא בדרך אחרת.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אפשר לקבל עזרה?????

אוקסנה
    29/07/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אפשר לקבל עזרה????? - תגובה

דיטה הוד שיינבלט
    31/07/2012

שלום אוקסנה.
    גמילה היא מיומנות מורכבת. השיטה ההתנהגותית המומלצת דורשת ליווי מקרוב, עם מנחה / מנתחת התנהגות שתהיה איתך בתהליך. הרעיון המרכזי הוא שהילד מסתובב ללא טיטול ודואגים להצלחות ללא פספוסים על ידי לקיחתו לשירותים בכל מספר דקות (מעט פחות מהזמן בו הוא מצליח להחזיק יבש), מחכים שיעשה שם ועם ההצלחה נותנים לו פרס שיהיה מאוד משמעותי בשבילו ומאוד ייחודי לנושא (למשל אם בוחרים לתת קוביה של פסק זמן, לא יקבל פסק זמן או שוקולד במצבים אחרים אם לא עשה בשירותים). יש שיטה לפיה מעלים את הזמנים שלוקחים אותו לשירותים, בהדרגה, כך שיתרגל להיות יבש לפרקי זמן גדולים יותר.
    עיקרון אחר מטפל במה קורה אם הוא מפספס בכל זאת.
    חשוב להיות מאוד מדויקים ורגישים בעניין ולכן לא ניתן לסייע מרחוק או בכתב בנושא הספציפי. נשמע שאת זקוקה למישהו שיהיה איתך בימים אלה מקרוב.
    תוכלי להגיע לרשימת מנחים מומלצים דרך פנייה לבית לורן או לבית ליאור.
    בהצלחה!
    דיטה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שאלה על אספרגר
    שי
    22/07/2012

האם ילדים עם אספרגר חייבים ללמוד בבית ספר מיוחד או שהם יכולים ללמוד בבית ספר רגיל? האם הם זכאים לסייעת?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על אספרגר

הוספת תגובה

תמונה

• שאלה על אספרגר - תגובה

גילי יהב
    27/07/2012

שלום לך,
    ילדים עם אספרגר שייכים באופן אוטומטי לחינוך המיוחד,
    אבל יכולים לעבור ועדת השמה ולהיות בתהליך של שילוב יחידני עם משלבת צמודה לאורך השהייה בבית הספר/ גן.
    הזכאות לסייע היא על פי כמה דרגות בין 10-31 שעות ליווי.
    בהצלחה,
    גילי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• גן תקשורתי או גן שפתי
    עדי
    10/07/2012

הי
    אנחנו ניצבים בדילמה,בני בן החמש אובחן לפני חצי שנה כלוקה בpdd לאחר שנתיים וחצי של מעקב בהתפתחות הילד של בית חולים מסויים שבמהלכם עבר 3 אבחוני תקשורת ולא קבל את ההבחנה.אנחנו כבר שנתיים בגן שפתי ,הילד נתרם ,מתקדם מאוד לומד מחיקוי של ילדים..ילד חברותי חם ואוהב מדבר מלוווה בטיפולים פרטיים אך רק עכשיו התחלנו לשים דגש על הפן התקשורתי.בית החולים ממליץ חד משמעית גן תקשורתי ובגן הנוכחי אין אין המלצה כזו מכיוון שיש לו צורך חברתי ונתרם מילדים.הדילמה קשה במיוחד מה גם שבעירנו נותר גן אחד תקשורתי עם מקום פנוי שבו 4 ילדים יהיו בני 3 ועוד 3 בני ארבע עם תקשורת חלקית עם תקשורת חלקית ,ילדי מתקשר מדבר(לא תואם גיל),אני מפחדת שהוא יאבד את הדבר שעבדנו עליו וזה הקשרים החברתיים שלו.האם רק ע"י גן תקשורתי אני יכולה לקדם אותו בצורה הכי טובה?זה ילד בתפקוד בינוני בעיות בהבנה והבעה הוגדר כאינטיליגנציה גבולית..אך יוצר קשרים חמים הן עם ילדים והן עם מבוגרים.
    אשמח לעצה
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    גן תקשורתי או גן שפתי

הוספת תגובה

תמונה

• גן תקשורתי או גן שפתי - תגובה

דיטה הוד שיינבלט
    12/07/2012

שלום עדי.
    אכן נשמעת דילמה קשה.
    לא הייתי שופטת את הגן בהכרח בגלל גיל הילדים, ובנוסף, אפשר בועדת שיבוץ להחליט על גן בעיר אחרת סמוכה אם פערי הגיל מהווים בעיה. אבל בכל זאת, הנושא של יכולותיו התקשורתיות והחברתיות של בנך בהחלט צריך לעמוד מול העיניים עם קבלת ההחלטה.
    יתכן שבבית החולים לא רואים את ההתקדמות, או שופטים אותו לפי מה שראו באבחונים (שתמיד מוציאים מהילד התנהגות קצת אחרת).
    בוודאי המלצת המטפלות שמכירות אותו בגן היא זו שכדאי להתיחס אליה ברצינות. הן מכירות אותו במצבי קבוצה ובטיפולים פרטניים, מול ילדים ומול אתגרים. זוהי דרך חשובה לשפוט את יכולותיו וכדאי לכן לקחת את המלצתן.
    קחי בחשבון שלשם קבלת ההשמה שחשובה לך יותר, תצטרכי לעבור ועדת השמה או ועדת שיבוץ.
    ועוד נקודה , גם בגן שפתי וגם בגן תקשורת יש צוות פארא רפואי, בשניהם אמורה להיות הבנה והתמחות בתחום הקשיים המאפיינים את בנך. ברגע שמבינים מה הצרכים החינוכיים שלו, אמורים לבנות לו תוכנית לימודים אישית שתיתן להם מענה, עד כמה שניתן, ואם תצליחי להרוויח חברת ילדים עם יכולות גבוהות יותר, מה טוב.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• חינוך מיוחד
    לילי
    09/07/2012

שלום רב,

תוכלי להסביר לי אילו ילדים מגיעים לחינוך מיוחד? האם צריך אישורים רבים בשביל להתקבל לחינוך מיוחד? ומהו הפרעת קשב וריכוז?

לקביעת תור
    סגירה
    חינוך מיוחד

הוספת תגובה

תמונה

• חינוך מיוחד - תגובה

גילי יהב
    11/07/2012

שלום לך,
    על מנת להיות חלק ממערכת החינוך המיוחד, ילד שהוא מעל גיל שלוש צריך לעבור ועדת השמה שהיא ועדה שמכריעה מי יכול/ צריך ללמוד במסגרת חינוך מיוחד ומי במסגרת חינוך רגיל.
    הועדות מתכנסות החל ממרץ עד יוני בדרך כלל וילדים שמאובחנים לאחר מכן ניגשים לועדת חריגים.
    לגבי הפרעת קשב וריכוז- זהו ליקוי נוירולוגי שמקשה על הילד להתנהל בעולם האמיתי בעקבות הסחות וקושי במיקוד במשימה. את מוזמנת לקרוא עוד בקישור המצורף.
    בהצלחה,
    גילי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אשמח לעזרתכם
    שירי
    27/06/2012

שלום,
    אני מטפלת בשלושה ילדים בספקטרום האוטיסטי, לפי מה שאני רואה מעבר לבעיות התקשורתיות חברתיות, כיום לא ידוע לי על מסגרת חברתית
    של אפילו מס' שעות אחה"צ שתיצור איזה קבוצה חברתית, או פעילות מהנה לילדים אלה. שלרבים מהם אין חברים בני גילם
    האם אתם מכירים מסגרת כזו, ואם כן האם אתם שולחים את הילדים לשם?
    אשמח לעזרתכם

לקביעת תור
    סגירה
    אשמח לעזרתכם

הוספת תגובה

תמונה

• אשמח לעזרתכם - תגובה

גילי יהב
    28/06/2012

שלום שירי,
    ישנם הרבה מאוד מרכזים שעוסקים בפעילויות של קבוצות למיומנויות חברתיות.
    תוכלי לחפש בלוחות השונים וכן לפנות לארגונים ומוסדות כגון אלו"ט והעמותה לילדים בסיכון.
    בהצלחה,
    גילי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אספרגר
    סער
    25/06/2012

שלום
    מה גורם לאספרגר?
    האם זו גנטיקה?

לקביעת תור
    סגירה
    אספרגר

הוספת תגובה

תמונה

• מה גורם לאספרגר - תגובה

דיטה הוד שיינבלט
    26/06/2012

שלום סער.
    אין תשובה יחידה לשאלה מדוע ילדים נולדים עם לקות בספקטרום האוטיסטי.
    ישנו מחקר רב בנושא והתשובות לא מגובשות עדיין.
    ישנו מרכיב גנטי מהבחינה שהסיכון ללדת ילדים עם אוטיזם במשפחה הוא גדול יותר כשיש ילד נוסף בספקטרום. בנוסף, ידוע כיום על מספר גנים בהם חל שינוי בקרב אנשים עם אוטיזם.
    ישנו שוני ברמה המוחית מילדים בהתפתחות תקינה.
    לא ידוע לי על גורמים סביבתיים לאוטיזם או אספרגר.
    מקווה שזה עוזר במעט.
    דיטה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• זיהוי אספרגר
    שירלי
    17/06/2012

אהלן
    בני בן 3 והחלטנו לא לשלוח אותו לגן בנתיים
    לפי כל מיני דברים שקראתי וראיתי בטלויזיה אני חושבת שיש לו אוטיזם, או אספרגר
    איך אני יכולה לזהות סימנים ברורים לכך? ואין ניגשים לאבחון מקצועי? זה דרך קופת החולים?

לקביעת תור
    סגירה
    זיהוי אספרגר

הוספת תגובה

תמונה

• זיהוי אספרגר - תגובה

גילי יהב
    17/06/2012

היי שירלי,
    אני ממליצה לך להיכנס לאתר של אלו"ט ולעניין בסימנים המקדימים לאוטיזם.
    בנוסף, ישנן שתי אפשרויות לביצוע אבחון- פרטי (אצל פסיכיאטר או נוירולוג) או ציבורי (במסגרת המכון להתפתחות הילד).
    בכל מקרה מומלץ התחיל באבחון מוקדם ככל שניתן וכן בטיפול.
    בהצלחה,
    גילי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• גן תקשורת או גן ABA
    רגינה
    30/05/2012

מה ההבדלים בין הגנים האלה לילד בן 2.5? הבנתי שבאלוט יש גני ABA שהם טובים אבל חלק מהאנשים אומרים לי שזה לא מתאים לכל אחד
    מודה לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    גן תקשורת או גן ABA

הוספת תגובה

תמונה

• גן תקשורת או גן ABA - תגובה

דיטה הוד שיינבלט
    08/06/2012

שלום רגינה,
    השאלה שלך מתחילה להיות קצת מאוחרת לשלב זה של השנה... כדי להחליט לאיזה גן תלכו אתם אמורים לעבור ועדת השמה ולקבל שיבוץ, וזה צריך לקרות בהקדם.
    בכל מקרה, לאלוט יש גם גנים תקשורתיים וגם גני ABA, בגיל זה זהו אלוטף, אשר מתקבלים בו ילדים עד גיל 3, מרבית האלוטפים עובדים בגישה ההתנהגותית. זה אומר שלא רק שיש מנתחת התנהגות בגן, אלא שהילדים מקבלים עבודה על פי תוכנית עבודה יחידנית שכתבה לכל ילד, כ 3 שעות מתוך היום בגן, בטיפול פרטני, וזה בנוסף לכל הטיפולים הפרטניים שמקבלים גם בגנים אחרים (פארא רפואי - קלינאית/ מרפאה בעיסוק/ טיפול במוסיקה וכד). התוכניות הממוקדות לכל ילד עוסקות בלימוד תכנים התפתחותיים חשובים כמו חיקוי, היענות, למידת שפה ותקשורת, משחק ותוכניות העוסקות בקידום המוטוריקה ומיומנויות יום יום. אלה תכנים חשובים שהינם תמיד פונקציונליים לשיפור תפקודו של הילד. בנוסף, נוכחות של מנתחת התנהגות ועבודה על פי עקרונות התנהגותיים יקחו בחשבון טיפול בהתנהגויות מאתגרות מגוונות כמו קשיים בהתמדה ובישיבה, קשיי התנהגות כמו קושי בדחיית סיפוקים והמתנה, קושי בקבלת סירוב וכד. ולעיתים גם ינסו לטפל להפחתה של התנהגות גרייה עצמית. כל זאת באופן מקצועי עם התערבות מסודרת, וההורים מקבלים עדכון על התוכניות, מצב הילד בהן ועוד.
    האמירה ש ABA לא מתאים לכל אחד, אינה מבוססת. מה שנכון הוא שצריך לתפור לכל ילד את התוכנית שלו, את מבחר התוכניות ללימוד שמתאים לו, וזאת עבודתו של מנתח ההתנהגות, בשיתוף עם הגורמים המקצועיים הנוספים בגן.
    אני ממליצה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אספרגר
    חנה
    20/05/2012

האם ילדים עם אספרגר יכולים להתגייס לצבא?

לקביעת תור
    סגירה
    אספרגר

הוספת תגובה

תמונה

• אספרגר - תגובה

גילי יהב
    20/05/2012

שלום לך,
    מתבגרים עם אוטיזם או עם תסמונת אחרת יכולים להתנדב לצה"ל די בקלות בעקבות אחוזי הנכות של ביטוח לאומי.
    גילי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• באיזה גיל ניתן לאבחן אספרגר?
    בתיה
    08/05/2012

שואלת עבור חברה.

הוספת תגובה

תמונה

• באיזה גיל ניתן לאבחן אספרגר? - תגובה

דיטה הוד שיינבלט
    08/05/2012

שלום בתיה.
    כעיקרון, אבחון ילד על הספקטרום האוטיסטי יכול להיעשות עוד לפני גיל שנה וחצי.
    מאחר שתסמונת אספרגר, במיקום שלה על הרצף, כוללת מאפיין של שפה שהתפתחה או יכולת שפה שמורה, אז יחכו עד גיל 3 לערך כדי לקבוע את הלקות.
    אני מציעה שאם יש חשד לגבי מאפיינים אוטיסטים, שהרי הקשיים הינם בתחומים דומים - התנהגות, תקשורת וחברתיות - מומלץ ללכת לאבחון בכל מקרה, ולקבל חוות דעת מקיפה.
    בהצלחה,
    דיטה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה