מידע רפואי
פורומים
- אנדוקרינולוגיה ילדים
- בחירת שם לתינוק, שמות לתינוקות, נומרולוגיה
- בנות, העצמה נשית
- הומאופתיה
- פרידות, גירושין, בגידות
- צמחי מרפא
- תרומת ביציות
- הריון ולידה - התפתחות עוברית
- NLP דמיון מודרך
- טיפולי ורידים, דליות, מחלות כלי דם
- מילוי קמטים, עיבוי שפתיים, הזרקת בוטוקס
- שרירנים ברחם - מיומה
- הורות טבעית
- נוירופידבק - טיפול לא תרופתי
- פסיכותרפיה
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אילן בוש
פסיכיאטר ילדים בכיר מומחה בפסיכיאטריה ילדים ונוער, הפרעות קשב וריכוז, מתן ייעוץ פסיכולוגי, פסיכותרפיה, אוטיזם, גיל ההתבגרות, הפרעות חרדה, הגיל הרךד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחפשים חברה לילדה עם PDD באזור י-םשמש01/04/2013
שלום :
בתנו בת עשר פלוס אובחנה בתור ילדה עם בעיות תקשורת בתפקוד גבוה ומשולבת מאז ומתמיד במערכת החינוך הרגילה עם סיוע אישי.כיום לומדת בכיתה ד' בירושלים. היא מודעת לקשייה בתחום החברתי/תקשורתי ומעוניינת להיות "כמו כולם", אך גם היא וגם אנו נוכחים לראות שהיא נשארת מאחור ככל שהזמן עובר ובנות גילה גדלות ותחומי העניין בינה ובינן הולכים ומתרחקים.
אנחנו מחפשים עבורה בת/בנות מאזור ירושלים עם קושי דומה על מנת להפגיש וליצור חברות שווה עם אותם תחומי עניין. איפה ניתן לאתר בנות דומות?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - שאילהאוקסנה06/03/2013
שלום,
הילד בן 6 וחצי שנים + PDD, אוהב הרבה לגעת בשפתיים שלי. לפעמיים יושב על הברכיים, לפעמיים בעמידה ועובר עם אצבעות על שפתיי. אם אני מאפשרת לו את זה יותר מ-5 דקות זה אופך להיות יותר חזק/אגרסיבי. זה יכול להיות בבית, באוטובוס בכל מקום. מה זה? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאילה - תגובה
דיטה הוד שיינבלט06/03/2013נשמע שזו דרך שלו ליצור קשר איתך, או פשוט אוהב את המגע.
נשמע שבמרבית המצבים זה עובר גבול מסוים, בטח מול אנשים אחרים בציבור, או בוודאי כשלך זה לא נעים. ממש לא חייבים לאפשר את זה.
תוכלי בתחילה להיענות, אך אחרי כמה רגעים לשקף לו "זה נעים לך/ זה לא נעים לי/ אתה אוהב לעשות ככה לאמא... בוא תראה מה עוד נוכל לעשות ביחד בכיף" ולהפנות אותו לפעילות אחרת שתוכלו לעשות ביחד ותהיה נעימה לשני הצדדים. לפעמים מישוש של בדים מסויימים יוכל להעניק לו תחושה נעימה באצבעות (קורדרוי, קטיפה, סקוצ'ים...) ולפעמים לעבור לחיבוק יהיה נעים גם כן. בידקי איתו מה יהיה עוד כיף לו, אך נעים לשני הצדדים.
בהצלחה,
את מוזמנת להמשיך ולפנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
אוקסנה12/03/2013שלום ותודה על תגובתך,
ואם אפשר עוד שאילה אחת.
אני יודעת שילדים עד לכיתה א' מקבלים טיפולים מגיל הרך.
מה מגיעה לילדים שעולים לכיתה א'?
איזה טיפולים מגיעה לכם מחוץ לבית הספר? (לא פרטי).
אם יש הבדל לבקשה/לקבלה טיפולים שעולים לבית הספר רגיל או תקשורתי?
הכוונה שלי, אם הילד עולה לבית הספר תקשורתי, אם מגיעה לו טיפולים?
ואם הוא עולה לרגיל (קבוצה קטנה) מה מגיעה לו?
סליחה ותודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לאוקסנה
דיטה הוד12/03/2013לצערי אני לא שולטת בסל הבריאות שאכן משתנה בגיל 6, גם מבחינת הקופות.
הזכאות לטיפולים בתוך המסגרת החינוכית שונים בין חינוך מיוחד לבין ילד משולב. זה נקרא סל טיפולים לעומת סל שילוב. והזכאות נקבעת בתוך המסגרת על פי הצוות הקיים ועל פי הצרכים המתאימים לילד - בחינוך המיוחד, ובועדת השילוב עבור ילד משולב.
המקום לברר לגבי סל טיפולים מהקופה הוא בקופת החולים שלכם. הכי בטוח וקשור לניצול קודם שלכם את הזכאות, וכן לטיפולים שהוא מקבל כבר כעת במסגרת שלו, אם יש להם קשר למימון של משרד הבריאות.
בהצלחה.
דיטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולי יש לאחייני אספרגראמא05/03/2013
שלום,
אני חושבת שאחייני לוקה בתסמונת אספרגר. הוא לא חברותי כלל, מסוגר, מופנם מאוד, חששן בציבור. אחותי, אימו, מתעקשת שזה עניין של אופי ולא רוצה לבדוק את הנושא. האם יש באפשרותי לעשות את הבדיקות במקומה? אני לא רוצה שהוא ילמד כל חייו במסגרת לא נכונה בגלל שהוריו לא נוקטים עמדה.
תודה על העצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי יש לאחייני אספרגר - תגובה
דיטה הוד שיינבלט06/03/2013שלום,
תוכלי לבדוק לפי הקריטריונים של אוטיזם ואספרגר (מידע באתר אלוט למשל) האם עונה על מרבית הסעיפים, וקחי בחשבון שמדובר בלקות שהיא תקשורתית חברתית התנהגותית, ולא רק חברתית. בכל מקרה, כדי לבצע אבחון אמיתי צריך להיות בלפחות בדיקה אחת אצל איש מקצוע. לא נראה לי שניתן לחטוף אותו לפעולה כזו, ללא הוריו.....
הייתי מתחילה מחיפוש באינטרנט ולהראות לאימו את הסעיפים עליהם מדובר ללקות.
אם אכן יש לו קושי אמיתי שיש לאבחן, חשוב להבין שקבלת האבחנה לא פשוטה כלל עבור הורי הילדים. ולכן, מומלץ לפעול ברגישות.
במקרים רבים, עדיף ללכת לטיפול גם אם אין כותרת. כלומר, אם יש בעיה חברתית והגננת/ המורה/ היועצת מדברות עליה, אפשר ללכת לקבוצות חברתיות. אם יש קושי שפתי או תקשורתי אפשר להציע קלינאית תקשורת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש מסגרתמריה20/02/2013
לנערים בוגרים עם אספרגר לאחר גיל 18?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש מסגרת - תגובה
דיטה הוד שיינבלט20/02/2013שלום מריה,
מי שנמצא במסגרת חינוך מיוחד מקבל לימודים עד גיל 21.
מי שבמערכת החינוך הרגיל ולא מתאים לו לעבור לחינוך מיוחד אז מסיים אז את לימודיו, אם נמצא בתיכון רגיל.
יש כאלה שמתנדבים לשירות לאומי או צבאי.
יש פעילויות חברתיות לאספים.
מידע מפורט יותר מתאים לקבל מעמותת אפ"י, שמייצגים ופועלים למען אספים.
בהצלחה,
דיטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאילהאוקסנה05/01/2013
שלום,
ילד בן 6 שנים ו - 5 חודשים , PDD - קל, נמצאה בחינוך מיוחד (גן שפתי).
קיים קושי חברתי וגם בהבנת הסיטואציות. חרד. לא לועס.
אבל הוא ילד שלומד, שואל אם לא יודע, מאוד אוהב משחקי קופסה אוהב שירים יש נושאים שהוא קולט מהיר ו... (זה לא רואים בגן!!!).
לפי דו"ח סיכום של הצוות הגן, הרגשה שמדובר לא בילד שלנו. יש הרבה דברים שהוא יודע בבית, לא מצליחים לראות בגן. ויש דברים שהוא עושה בגן (כמו אוכל לבד), שלא עושה בבית (אוכל רק עד 5 כפיות).
ניסיתי לדבר על זה בגן. הצטערתי! הסייד השימה אותי.
אני לא הייתי רוצה אותו שנה הבא לבי"ס. אני גם יודעת שילד עם PDD יכול ללכת לבי"ס בגיל 8 שנים.
שאילה, איך אני יכולה לעשות זאת? כי פסיכולוגית של הגן אמרה שלא תסכים עם זה והיא יודעת שהוא לא מוכן.
ועוד שאילה שחשוב לי מאוד, האם לילד PDD אפשר לבנות תוכנית אישי במסגרת הבית?
הכוונה שלי שיהיה עד פעמיים בשבוע בגן (או בבי"ס) ורוב הזמן בבית, אבל עם טיפולים נוספים כמו קלינאית ו...!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאילה - תגובה
דיטה הוד שיינבלט07/01/2013שלום אוקסנה.
נשמע שבמקרה שלכם חשובה תקשורת רציפה עם הגן ולא רק בפגישות לעיתים רחוקות. כדאי להגיע לעשות תצפית, אולי כדאי לצלם לגן ולהביא מה שעושה בבית, על מנת שכל צד יכיר את הפוטנציאל שגלום בילד ובעיקר לנסות לדבר ביחד על דרכים להוביל אותו למימוש הפוטנציאל בכל הסביבות.
אני לא מכירה מקרה בו לא מעלים בגיל 7 לכיתה א. אני חושבת שהדרך היחידה לנסות לגרום לכך שלא ילך לבית הספר היא לטעון שכדאי לתת לו עוד שנת גן, אבל בגן המתאים לצרכיו האמיתיים - גם לילדים עם PDD, שיטפלו גם בנושא של החרדה ואולי מותאם יותר בבעיות הקשורות לדיבור לעיסה ועוד. בכל מקרה בשביל לא לעלות לבית הספר צריך להוכיח ששנת גן נוספת תוכל לתרום באופן משמעותי, ושונה בהכרח ממה שעושים בבית הספר.
לגבי תוכנית ביתית - יש אפשרות להגיש בקשה לעבודה שנקראת חינוך ביתי. את צריכה בעצמך או עם מנחה לבנות תוכנית פדגוגית מלאה ולפנות למשרד החינוך (אני לא בקיאה לאילו גורמים בו) על מנת לאשר אפשרות לחינוך ביתי.
ניתן לקבוע חינוך ביתי, מהיכרותי, גם עבור חלק מהשבוע בלבד. אך כל הדברים צריכים להיות באישור ופיקוח.
קלינאית - תמיד תוכלי לקחת באופן פרטי, גם על חשבון שעות הבוקר והעדרות מהמסגרת לשם כך, וגם אחהצ. .
אני חושבת שמגוון הקשיים שיש לבנך, לפי הסיפור מצריך צוות רב מקצועי, ויש לעמוד על כך שיקבל תוכנית עבודה שמתאימה לקשיים הספציפיים שלו.
בהצלחה,
דיטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
אוקסנה22/01/2013שלום ותודה על תגובתך,
יש לי שאילה, זה נכון שאם אני רוצה תוכנית ביתי לילד אני צריכה מורה ו... פרטי?
יש אפשרות לקבל דוגמה לנושא תוכנית ביתית.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך... - תגובה
דיטה הוד שיינבלט26/01/2013אוקסנה,
תוכנית ביתית זהאומר עבודה פרטית, עם מנחה/ מנתחת התנהגות, ומטפלות או מטפלים למספר השיעורים שתרצי לתת אחה"צ. ההמלצה היא לתת טיפול אינטנסיבי, לפחות 3-4 פעמים, אם לא יותר בשעות אחהצ.
לגבי דוגמא - אין דוגמא מובנית, כי עבור כל ילד בונים תוכנית עבודה המותאמת לו אישית. יש עבודה על מיומנויות בכל התחומים - תקשורתית, שפתית, מוטוריקה, קוגניציה, חברתיות, מיומנויות יום יום, קשב. תוכניות הנכתבות על ידי המנחה ומתורגלות על ידי כל הצוות. כמו כן, נבנות התערבויות לטיפול בהתנהגויות לא נאותות -הגברה של התנהגויות חיוביות והפחתה של התנהגויות לא נאותות.
ניתן להגיע לרשימות של מנחים מומלצים דרך בית לורן ודרך בית ליאור.
בהצלחה,
דיטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינטיליגנציהיוליה27/12/2012
זה נכון שלילדים עם אוטיזים איי קיו גבוה מהממוצע באוכלוסיה? האם יש לכך הסבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינטיליגנציה - תגובה
דיטה הוד שיינבלט31/12/2012זה לא מדויק. מרבית הילדים עם אוטיזם הם בעלי רמת פיגור. בעבר מספרם היה רב, כיום עם שכיחות האוטיזם שגדלה והאבחון של אוטיזם גם ברמות הגבוהות יותר מבעבר, השכיחות קטנה, אך עדיין עומדת על אחוז משמעותי.
זה נכון שיש מאובחנים עם אוטיזם עם אינטליגנציה גבוהה, ואפילו מאוד. חלק מהעניין קשור ליכולות גבוהות שמאפיינות את חלקם בתחום הויזואלי, יכולות הבחנה וזיכרון חזותי שמאפיינות חלק מהמבחנים לאינטליגנציה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאיזה גילשאולי12/12/2012
ניתן לאבחן אספרגר אצל ילדים? איך מבדילים בין אספרגר ללקות שמיעה בגיל הרך? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיזה גיל - תגובה
דיטה הוד שיינבלט13/12/2012שלום שאולי.
ראשית אספר שאבחון אספרגר כתסמונת נפרדת יעלם בקרוב משנה הבאה. האבחון יהיה תחת הספקטרום האוטיסטי ASD. בכל מקרה מה שמבדיל עד היום את האספרגר הוא התפתחות שפה תקינה/ שפה שמורה. כדי לקבוע זאת צריך לראות את התפתחות השפה (צלילים, מילים - הבנה והבעה, צירופים ומשפטים) בזמן. את זה ניתן לומר בדר"כ רק אחרי גיל 3.
אוטיזם לעומת זאת אפשר לאבחן עוד לפני גיל שנתיים.
לגבי בדיקת שמיעה - זו יכולה להיענות שפעוטות בגיל הרך גם אם הם לא מדברים, לא מבינים או לא משתפים פעולה. הבבדיקה היא אפשרית בכל מקרה. חשוב מאוד לשלול או לפחות לבדוק אם יש לקות שמיעה לפני שממשיכים בהליך אבחון מורכב יותר ונדרשת בו אבחנה מבדלת. כך שבגדול, הקשר בין הלקויות קטן.
בהצלחה,
דיטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת חטיבת ביניים באזור השרוןנורית03/12/2012
ביתי תעלה בשנה הבאה לכיתה ז'. היא ילדה עם אספרגר קל וסובלת מחרדה חברתית ולכן קשה לה לתקשר עם ילדים. היא טובה יחסית בלימודים וכשרונית באומנות. מקבלת סייעת סמויה בביה"ס.
אנו גרים באזור תל מונד ואני מחפשת חטיבת ביניים שיכולה להתאים לה החל מרעננה/כפר סבא בדרום ועד דרומית לחדרה בצפון.
אשמח לרעיונות, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחפשת חטיבת ביניים באזור השרון - תגובה
דיטה הוד שיינבלט03/12/2012שלום נורית,
אני מכירה אישית את חטיבת הבינתיים יהונתן ברעננה, קרוב לכניסה לעיר.
הצוות שם משתף פעולה וכיתת ה PDD כבר רצה כמה שנים, בכמה שכבות.
לצערי אין לי היכרות עם מסגרת אחרת. אם יש קוראים המעוניינים לשתף, זה המקום.
הייתי עושה את הבירור קודם כל מול גורמי החינוך המיוחד (גם במתיא חפר וגם במתיא דרום השרון יש אנשי מקצוע נהדרים בתחום PDD). הם אלה שאמורים לסייע לך למצוא לה מסגרת, להציע לך לפחות את האופציות היכן צפויה להפתח כיתה במרחק סביר מביתכם.
אח"כ הייתי הולכת עם השמות לבירור בפורומים כלאה (מי מכיר את/ מי שמע על ..) וכן בשיחה עם מנהלת החטיבה ובקשה לבקר שם. זה מקובל
בהצלחה.
דיטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!!
נורית04/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היכן אוכל לאתר גן שפתי הקרוב למקוםמור19/11/2012
מגוריי?
בני בן 5.5 בגן תקשורת ובשנה הבאה אני מתעתדת להעבירו לגן שפתי.
ניסיתי דרך גוגל לאתר גן שפתי הקרוב לנצרת עילית, עיר מגורינו, אך לא הצלחתי
למצוא.
אנא הפנו אותי למקור המתאים.
תודה מראש, מור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היכן אוכל לאתר גן שפתי הקרוב למקום - תגובה
דיטה הוד שיינבלט19/11/2012ברשות המקומית או האזורית שלכם יש אגף חינוך מיוחד, מחלקת גני ילדים. הם ידעו מה הכי קרוב ומתאים. יוכלו גם להסביר לך שיתכן שתצטרכו לעבור ועדת השמה כדי לעבור מגן תקשורת לגן שפתי. זה לא מעבר אוטומטי.
בהצלחה,
דיטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מור20/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 16 אספרגר,לומד בכיתה רגילהגילה11/11/2012
מצליח בלימודים בכוחות עצמו, הולך ברגל לבי"ס מרחק 20 דקות,הולך לצופים,תפקוד גבוה מאד לצד הקשיים, השאלה: הוא לא מוכן ללכת בגשם ומבקש שאסיע אותו, וגם לא מוכן להשתמש במטריה כי "אף אחד מילדי הכיתה לא משתמש".האם ללחוץ עליו או להקל נוכח השתדלותו בתחומים האחרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 16 אספרגר,לומד בכיתה רגילה - תגובה
דיטה הוד שיינבלט14/11/2012אני משערת שכדאי לבדוק איתו אם קיימת סיבה אחרת, כי סביר שגם לנערים שמגיעים בהסעה או בהליכה קצרה לבית הספר יש מטריה לימי גשם.
יתכן שהתקבע על האמירה וכדאי לברר מהי הסיבה ה"אמיתית", אולי יש לו רגישות והוא חושש להרטב, אולי אמרו משהו על מי שלוקח מטריה או לעגו לילד עם מטריה בעבר?
אני משערת שהבאת טיעונים רציונליים לחשיבות המטריה ולבעיות שיווצרו אם ירטב תוכל לעזור. הייתי מנסה לסייע רק חלקית - לקחת עד נקודה מסוימת ושמשם ילך בעצמו, כך שהוא יהיה מרוצה עד מידה מסוימת וגם את.
בכל מקרה - ההחלטה אם ללחוץ תלויה לדעתי בעד כמה קיים לחץ בבית על ביצועים או בנושאים אחרים. אם היום שלכם מלא מאבקים, לא בטוח שהייתי בוחרת להוסיף עוד אחד. אם הוא הולך מיוזמתו ורגיל לכך, לא בטוח שזו השתדלות עבורו, אולי אפילו שגרה נוחה, כך שתוספת של דרישה לא עומדת מול כל הפעמים בהן צעד.
הכנה מראש, שיחה בנושא בטוח תהיה טובה יותר מאשר הנחתה בבוקר לחוץ רגע לפני שהולכים לבית הספר. אפשר בערב קודם לצפות ביחד בתחזית מזג האויר ולתכנן את הבוקר ביחד. אפשר לעשות הסכם על מה המאמץ שהוא יפעיל ומה יקבל בתמורה להשתדלות.
בהצלחה
דיטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המקיפה. הוא באמת
גילה14/11/2012חושש להרטב, ובשנים עברו אף היה חרד מהגשם שמא הוא "ימיס אותו". לשאלתי מה יהיה כשיהיה גדול יש לו פתרון לכל דבר: "יהיה לי אוטו"-, "ממגרש החניה יהיה מעבר תת קרקעי.." והוא אף יודע לא להיות כמו כולם כאשר הנושא בנפשו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המקיפה. הוא באמת - תגובה
דיטה הוד שיינבלט19/11/2012אני מבינה וחשוב שאת מודעת למקור של ההתנהגות.
כדאי כנראה לכוון אותו להבין את הסיבה האמיתית, לשקף לו, להודות בה.
לרוב עבודה קוגניטיבית על מה יכולים להיות באמת נזקי הטפטוף או הגשם כולל הוכחות על בשרך למשל, יתכן שיוכלו לשבור את המיתוס שכרגע מצוי בראשו.
בהצלחה. בינתיים מזג האויר יפה...
דיטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אספרגר או פי די דיאוסי10/04/2012
הבן שלי בן 12 וחצי אובחן כלוקה בתסמונת אספרגר לפני כ 4 חודשים , הוא לא יוצא מהחדר משחק רוב שעות היום במחשב, אין לו חברים ,אין לו חיי חברה ומדבר אך ורק על מחשחקי מחשב והאייפון שלו אך ורק, אי אפשר לדבר אתו על כלום חוץ מעל זה.
רציתי לשאול איך אני מתחילה מכאן ? הוא לא מעוניין בשום חוג או לצאת מהבית , מהו הטיפול המומלץ היום? האם יש מטפלים שמגיעים לבית על מנת אולי כן להוציא אותו מהבית ולהתחיל לנסות לפתח אצלו חיים מעבר לאייפון או משחקי המחשב????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אספרגר או פי די די - תגובה
גילי יהב11/04/2012שלום אוסי,
הבעיה שאת מציגה אכן משמעותית לכל ילד בגילו של בנך ואף יכולה להחמיר עם בעיות התקשורת שלו.
אני ממליצה לך לבחון את שלל הטיפולים המוצעים בשוק הטיפול ובהחלט יכולה להשיב לך כי ניתן למצוא מטפלים (כגון מנתח התנהגות וצוות מטפלים התנהגותיים) שיכולים להגיע לביתכם ולהבנות טיפול שיסייע בין השאר בהעסקה עצמית ומיומנויות חברתיות.
בהצלחה,
גילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בניםתהל21/10/2012
שמעתי שלבנים יש יותר אספרגר מבנות. זה נכון? יש הסבר לכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנים - תגובה
דיטה הוד שיינבלט22/10/2012לא רק אספרגר אלא בכלל אבחון של ASD - אבחון בספקטרום האוטיסטי נמצא יותר בבנים מאשר בבנות. קיימות גם לקויות אחרות שהיחס בהן הוא לטובת הבנים. לא מוכר לי הסבר, זה ברמת הגנטיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PDDNOSאמא23/09/2012
איך ניתן לאבחן או לשלול PDDNOS?
יש לי ילד שלומד בכיתה ג' במסגרת רגילה אך עם קשיים חברתיים, תקשורתיים.אינו מבין קודים חברתיים ואיך הסביבה פועלת, לא מצליחה אפילו להעביר לו את עניין הסכנות, הוא שומע אך לא נראה לי שמטמיע, עשינו אבחון פסיכולוגי, ו PDD לא היה שם כמסקנה, אבל הפסיכולוגית שעשתה אמרה לי שאולי כדאי ללכת לאבחון מיוחד של PDD?
האם נוירולוג יכול לשלול זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PDDNOS - תגובה
גילי יהב03/10/2012שלום לך,
PDD ן- PDDNOS הן שתי תסמונות מהקשת האוטיסטית.
היום הקשת נקראת ASD וכוללת את חמש התסמונות של לקויות התקשורת.
המאבחנים שמתמחים ויכולים לאבחן את לקות התקשורת הם פסיכיאטר או נוירולוג.
מומלץ לנסות ולגשת באופן פרטי לאבחון במידה והתורים ארוכים במגזר הציבורי.
בהצלחה,
גילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהPDD
אמא03/10/2012בהמשך לשאלה לגבי אבחון פי די די, ערכתי לבני אבחון פסיכולוגי שכלל שיחה עם פסיכיאטר ילדים ששלל שהוא PDD אבל הפסיכולוגיות שהיתה מעורבת בתהליך האבחון אמרה לי שהיא לא שקטה ושאני צריכה לעשות לו אבחון אצל אנשים שמתמחים ב PDD' האם נכון הדבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהPDD - תגובה
דיטה הוד שיינבלט08/10/2012אולי יסייע לך לדעת כי מאבחנים שונים מבצעים בטריית אבחונים שונה על מנת להגיע להחלטה אם הילד בספקטרום האוטיסטי או לא. יש כאלה שיסתפקו בשיחה איתו, יש כאלה שינסו לדובב אותו למשחק, יש כאלה שיאספו תצפיות וחוות דעת מהמערכת, יקיימו מערכת אבחון מלאה יותר ותקפה יותר לקבלת ההחלטה האבחונית.
מי שמתמחים בPDD ראו בין השאר גם ילדים שהם לא "קלאסיים" לספקטרום אך עונים על הקריטריונים המוסכמים לפחות במידה המתאימה לקבלת האבחון, ולכן בהחלט יכול להיות שפנייה לגורם כזה תיתן אבחנה מבדלת איכותית יותר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך לחפש מאבחן כזה,
אמא12/10/2012כפי שתיארת בהודעה שלך, אולי תוכלי להדריך אותי, אני כבר בזבזתי שנים יקרות על טיפולים ואבחונים וגוררים אותי מפה לשם ללא הפסקה, אשמח להדרכה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך לחפש מאבחן כזה, - תגובה
דיטה הוד שיינבלט14/10/2012תוכלי למצוא מקום אבחון מומלץ באתר אלוט תחת לשונית צור קשר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אספרגר הוא תורשתי?לאה22/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
האם אספרגר הוא תורשתי? - תגובה
דיטה הוד שיינבלט19/09/2012שלום לאה ,
אני לא בקיאה מספיק במחקרים עדכניים אך האספרגר הוא תורשתי במידה דומה לתורשתיות של אוטיזם, מהיותו אחת מהלקויות באותה המטריה.
אם מדובר על מחשבה על עוד ילד לאחר ילד עם לקות במשפחה, היייתי ממליצה על ייעוץ גנטי, ורצוי מרופאים הבוליים בתחום הטיפול בלקות.
בהצלחה,
דיטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באיזה גילאיילת13/09/2012
באיזה גיל ניתן לאבחן אספרגר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באיזה גיל - תגובה
דיטה הוד שיינבלט19/09/2012שלום איילת.
נהוג לאבחן את הלקות אספרגר לפחות אחרי גיל 4, כיון שהמקום המרכזי של הלקות יהיה חברתי - תקשורתי. מאחר שהשפה מתפתחת באופן ראשוני תקין, הילד מתחיל לדבר לפני גיל שנתיים, קשה להבחין בסימנים עד אשר הוא בא באינטראקציות חברתיות משמעותיות, בהן יצוצו המאפיינים של קושי ומוזרות.
לרוב האבחון נעשה בגילאי תחילת בית הספר, ממה שראיתי וקראתי.
בהצלחה,
דיטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?