מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה בבקשהדנה14/07/2009
שלום טופלתי במקרודנטין שלא עזר לי ונשארה לי צריבה בנרתיק וישר שבוע אחרי זה התגלה עוד הפעם תרבית שתן חיובית
לפני הריון לא היה לי את זה אף פעם
אני בשבוע 9
רופא אמר לי שבגלל שNITRIT בשתן -בדיקה שלו מראה שאין בעיה עם כליות
האם אתה חושב שכדאי לעשות סונר כליות? אני עכשיו שבוע אחרי אוגמנטין ועדיין נשאר צריבה
אני מתוסכלת כבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתן
ד''ר דורון רוזן15/07/2009נראה לי שמה שצריך זה בדיקת שתן לתרבית וטיפול לפי התוצאה ולא לפי ניחוש. בשבוע 9 אין כל בעיה בכליה שנגרמת מההריון ולכן א לא היתה לך בעיה קודם סונר אינו נחוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבדיקות דם TSH בהריוןענת14/07/2009
אני בשבוע 28+ 5 ימים. עשיתי בדיקות דם TSH בתאריך 15/2/09 והתשובה יצאה 3.23. בתאריך 14/7/2009 עשיתי שוב בדיקת TSH והתשובה היא 1.91. בהריון הקודם שלי עשיתי גם בדיקת TSH בתאריך 12/8/2007 והתשובה היא 2.62רופאת נשים שלי אמרה יש בעיה עם התשובות כי בהריון הקודם התשובה היתה תקינה ועכשיו פעם זה גבוה ופעם זה ממש נמוך. ממה שהבנתי זה לא טוב לעובר. תוכל בבקשה להסביר לי יותר האם באמת יש לי סיבה לדאגה. כשאני הולכת לרופאת המשפחה היא אומרת לי שאין לי מה לדאוג אבל רופאת נשים נשמעת מאוד מודאגת האם באמת יש סיבה אודה לכם מאוד אם תעזרו לי ותסבירו לי מעט מה עלי לעשות? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TSH
ד''ר דורון רוזן15/07/2009לא ברור למה עושים לך בכלל את הבדיקה שאינה חלק ממעקב הריון ואינה נחוצה. כל הבדיקות שלך סביב ערך סביר, אין סיבה להלחץ
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לסגל הרופאים!לינוי14/07/2009
שמי לינוי בת 22 הריון הראשון שבוע 22
היתי רוצה לדעת האם בסקירת מערכות מאוחרת
הבדיקה היא וגינלית?
אני שואלת את זה כי אחותי הקטנה מאוד רוצה לראות את התינוקת ולהיות בבדיקה
תודה על התשובה
לינוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ליזי14/07/2009הבדיקה על הבטן שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדיקה בטנית
ד''ר דורון רוזן15/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלילך14/07/2009
הריון 3. לאחר 2 לידות בקיסרי כאשר באחרון נצפה קרע ברחם. לגבי טיסה לאילת בשבוע 26. אני שואלת בגלל הקרע שהיה. האם הפרשי לחץ בטיסה או גורמים אחרים יכולים להוות בעיה במקרה זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין בעיה
ד''ר יזהר בן שלמה14/07/2009סיפור הפרשי הלחץ חשוב כנראה רק בהקשר של הפרדות שליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירות בצד שמאל תחילת הריוןמיקה14/07/2009
שלום,
אני בת 32 וזה ההריון הראשון שלי, אני בשבוע ה-6 ומזה יומיים יש לי דקירות קלות אך מציקות בבטן התחתונה (קרוב למפשעה) גם בזמן ישיבה/שכיבה, אציין כי יש לי גם גודש וכאבים בשדיים, יש לי תור לבדיקת אולטרסאונד עוד שבוע, האם בשל הדקירות עלי ללכת להיבדק קודם לכן? או שמא מדובר בתופעה נורמלית לתחילת ההריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורמלי
ד''ר יזהר בן שלמה14/07/2009אם אין כאב בטן ממש חזק, אין סיבה לפנות לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפוך העובריםג'וווווו14/07/2009
שלום
הריון ראשון תאומים ב- 2 שקים נפרדים
שבוע 24
לאחר סקירת מערכות הבנתי ששניהם במצג עכוז .
מה הסיכויים שהם יתהפכו למצב ראש לפני הלידה , לאחר שיחה עם הד"ר נאמר לי שהסיכויים קטנים למרות שיש עוד המון זמן עד הלידה מאחר וזה הריון תאומים ואין להם מקום להתהפך.
אני לא מכירה את הרופא ולא כל כך סומכת עליו , אשמח לדעת את דעתכם בנושא - האם יש סיכוי שהם יתהפכו ??? מה הסבירות לכך בהריון תאומים? ומה הסיכוי ללידה רגילה ולא קיסרית
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאז שחרב בית המקדש
ד''ר יזהר בן שלמה14/07/2009ניתנה הנבואה לשוטים. יש אפשרות שהראשון מהם יתהפך. לצורך לידה, מספיק שהראשון יהיה במצג ראש, מפני שאת השני, לאחר צאת הראשון, ניתן לילד במצג עכוז. אשמח לעמוד לרשותך בטלפון לשיחה על הלידה עצמה, ותכניותיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת לשאלה שכבר נענתה על CMVליאת14/07/2009
רשמת שאני צריכה לברר עם המעבדה האם 48% זה גבוה,
אז הנה מה שצויין בבדיקות, זה עוזר?
גדול מ-45%
Probably past infection
ערכי ייחוס
IgG with low avidity:
35%-קטן מ-
IgG with high avidity:
45%-גדול מ-
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכל תקין
ד''ר יזהר בן שלמה14/07/2009ואת יכולה להוריד את העניין מהפרק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצרות האם זה תקיןאור14/07/2009
שבוע 32 הריון ראשון לאחרונה בבדיקות הדם מופיעים לי הרבה ערכים מעל או מתחת לממוצע.
האם זה נורמאלי בהריון או שזה מראה על דלקת או משהו אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר .
אור14/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצת אנמית
ד''ר יזהר בן שלמה14/07/2009וחוץ מזה הכל תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר-דחוףחסוי14/07/2009
שלום אני בהריון ראשון שלי בשבוע 24 וחמישה ימים , ביצעתי את בדיקת העמסת סוכר של ה-50 ויצא לי 158 סוכר. הבנתי שזה גבוה. מה הלאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר OGTT
ד''ר יזהר בן שלמה14/07/2009שזאת העמסה של 100 גרם סוכר, שאחריה בודקים רמה בדם שלוש פעמים בהפרשי שעה. אם שני ערכים מתוך 4 בדיקות (גם שעת האפס) חריגים, יש סוכרת הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה בפענוח של CMV בהריוןליאת14/07/2009
שלום,
אני בשבוע 13, קיבלתי את התוצאות של בדיקת ה-CMV:
cmv lgG 164.2
cmv lgM - חיובי חלש
CMV IgM additional assay- negetive
CMV IgG Avidity- 48.8%
האם יש בעיה לגבי ההריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשמע שאת צריכה רופא אא"ג ולא ריאות
לונה14/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה
לונה14/07/2009ההודעה שלי לא שורשרה נכון אני מתנצלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתלוי במעבדה
ד''ר יזהר בן שלמה14/07/2009אם במעבדה שבה בוצעה הבדיקה, 48% זה נחשב גבוה, אין בעיה.
בררי את הנקודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך ניתן לברר את זה? זה נעשה במכבי
ליאת14/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלה הערכים שהמעבדה רשמה.
ליאת14/07/200945% -מ לודג
Probably past infection
:סוחיי יכרע
IgG with low avidity:
35%-מ ןטק
IgG with high avidity:
45%-מ לודג
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שליה נמוכה ונקודה היפראקוגניתמירי14/07/2009
שלום,
אתמול עברתי סקירת מערכות מוקדמת (שבוע מדויק 14 ו-5 ימים.
בכלליות הרופא מסר לי שהסקירה היתה טובה מאוד ואין כל ממצא מחשיד למעט נקודה היפראקוגנית אחת בגודל 1 ס"מ בחדר השמאלי של הלב וכן שיש לי שליה אחורית נמוכה אשר מגיע לצוואר הרחם.
הוסבר לי שסביר להניח שהנקודה תעלם בהמשך ההריון וכי השליה יכולה לעלות עם גדילת הרחם.
כיצד נוצרת שליה נמוכה? האם היה ניתן להבחין בכך גם בשקיפות העורפית?
אם השקיפות העורפית יצאה תקינה לחלוטין וסיכויי העובר לחלות בתסמונת דאון הינה 1:6500, מה המשמעות של הנקודה ההיפראקוגנית? האם בבדיקת הסקר המשושל יהיה ניתן לשלול את הסיכוי לתסמונת דאון בעקבות אותה נקודה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקד אקוגני בלב
ד''ר יזהר בן שלמה14/07/2009הוא ממצא שהרופאים מדווחים עליו לנבדקת, בשל חוק זכויות החולה, ובשל חשש מתביעות בהמשך. בנתוני בדיקות הסקר שמסרת (סקירה + דם) אין למעשה שום סיכוי לתסמונת דאון. מצד שני, עם קבלת המידע על מוקד אקוגני, עלה מאד הסיכוי שתרצי לבצע גם סקירה מאוחרת, מה שמבטיח לא להשאיר את המומחים מובטלים.
אשר לסוגיית השליה הנמוכה, זהו מצב שעובר שינוי דינמי עם צמיחת הרחם בזמן ההריון. כל עוד אין כיסוי של פתח הרחם על ידי השליה, זהו מצב חסר משמעות. הרגעי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם ראשונהלימור14/07/2009
מחזור אחרון ב- 12/6 בדיקה ביתית שבוע שעבר יצא חיובית, בבדיקת דם ראשונה מאתמול יצא בטא 1866,
מה זה אומר?
חדשה בענין אודה מאודדדדדדד להתיחסותכם :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאת הרה
ד''ר יזהר בן שלמה14/07/2009והכל תקין לעת עתה. יש לבצע אולטרהסאונד בעוד כשבוע וחצי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודעת כבר מה לעשות- עזרהדנה14/07/2009
שלום אני בשבוע 8 בחיים לא היו לי דלקות שתן- אך כשנהיתי בהריון ישר בשבוע 6 היה לי תרבית שתן חיובית - נתנו לי מקרודנטין ל 10 יום ישר שבוע אחרי סיום עשיתי בדיקה תרבית ויצא לי עוד פעם תרבית שתן חיובית- גם אני מרגישה את זה יש לי צריבה אך לא כשאני משתינה אלא כשאני יושבת. עכשיו רופא אמר לי שננסה אוגמנטין היום יום אחרון של הכדורים אך אני עדיין מרגישה טיפה צריבה ופתאום גם יובש בנרתיק - אני מאוד פוחדת לשמוע שיש לי עוד פעם תרבית חיובית כי אני כבר כל כך הרבה לוקחת אנטיביוטיקה רצוף1!!!! אני כבר לא יודעת מה לעשות איך זה יכול להיות שבבדיקה כתוב שחיידק רגיש ולי זה לא עוזר
יש לי כברר חשש למשהו רציני
האם פטרייה בנרתיק יכולה רק להתבטא בצריבה טיפה ובאודם מקומי בלי הפרשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש דבר אחד שאסור
ד''ר יזהר בן שלמה14/07/2009וזה, להמנע מבדיקה חוזרת של תרבית משום שאת חוששת. חזרי על התרבית, והסיכוי הסביר הוא שהיא תהיה תקינה. אם יש לך גרד בלדן (נרתיק) קחי פרוביוטיק פמינה לשטיפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי נשימה בלילההריונית14/07/2009
ד"ר שלום
הריון ראשון בת 24 שבוע 34+ סכרת הריון שמטופלת ע"י דיאטה
ברקע אסטמה - בילדות.. לא משתמשת במשאפים כבר שנים..
בחודשיים האחרונים אני נחנקת בלילה תוך כדי שינה..
בעלי אומר שאני ממש קמה בבהלה מהשינה והוא שומע אותי כמו מתקשה לנשום נחנקת קמה וחזורת לישון.. אני ישנה די טוב:) אבל אני זוכרת שאני קמה בלילה כמה פעמיים כי אני מרגישה חנק ..
חשבתי שזה הגיוני בגלל ההריון ושהעובר קצת לוחץ שם וכו אך בעלי מתעקש שאברר עם רופא..
האם יש צורך לדווח לרופא? או לדאוג באמת?
תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש צורך להבדק
ד''ר יזהר בן שלמה14/07/2009ויתכן שמשאף ממש יועיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שואלת בשנית כי לא נעניתיאפי14/07/2009
שלום,
הרופא אצלו אני אמורה לעשות סקירה מוקדמת עושה סקירה+שקיפות עורפית ביחד, האם זה מקובל? האם יש לכך חסרונות? "הבדיקה המשולבת" נקבעה לשבוע 13+3, האם זה זמן תקין לשתי הבדיקות?
שאלה נוספת - אני כרגע בשבוע 9+4, ובאולטרסאונד בשבוע 8+3 נראה עובר, אולם הדופק היה איטי וגודל העובר היה מעט קטן (מתאים לשבוע אחד לפני).
אני מבינה שמדובר בממוצעים וסטטיסטיקה, אך האם יש לי סיבה לדאגה (יש לי אולרסאונד נוסף השבוע to be on the safe side לדברי הרופא)?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חכי לבדיקה החוזרת
ד''ר יזהר בן שלמה14/07/2009כדי לדעת שההריון באמת תקין.
סקירה מוקדמת מתאימה להיעשות רק בשבוע ה-15 ואילך. אחרת יתכן שלא יראו כמה דברים בצורה טובה מספיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)