מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טחורים בהיריוןאריאלה11/07/2009
בס"ד
שבוע טוב!!!
אני בשבוע 15 להריוני. כבר מספר ימים שאין לי יציאות סדירות, אתמול התאמצתי מאוד בשירותים ובסופו של דבר הייתה לי יציאה עם שטף של דם מפי הטבעת.
היום בבוקר הייתה לי יציאה, אבל בטני מאתמול כואבת, קשה ונפוחה. הבנתי שזו בעית טחורים (אף פעם לא סבלתי מזה) כי יש לי מן חתיכת בשר בחוץ. שאלותיי בעניין:
1. האם עצם ההתאמצות בשירותים זה עלול לגרום נזק לעובר?
2. האם הבעיה מחייבת אותי להגיע לרופא לטיפול (אם כן לאיזה רופא עלי לפנות נשים או פרוקטולוג?).
3. האם כפי שזה בא זה יכול להיעלם לבד?
לתשובותיך בנדון אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים
ד''ר יזהר בן שלמה11/07/2009ההתאמצות שתיארת גרמה לטחורים להתבלט. אם תקפידי על תזונה נכונה, זה יעבור מעצמו. אין צורך ללכת לרופא.
התזונה שלך מהיום צריכה לכלול כששה שזיפים מיובשים במנה אחת ביום, מלווים בשתיה מרובה. שתיה מרובה צריכה להביא אותך לכדי כך שתלכי לעשות פיפי כפעם בכל שעתיים והשתן יהיה כמעט לבן. כמו כן, רצוי להרבות בפירות ובירקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשימהורד11/07/2009
לפני מספר ימים גיליתי שאני בהיריון הלכתי לרופא
והוא אמר לי שאני בשבוע 6
מידי פעם אני מרגישה שקשה לי לקחת נשימות עמוקות
וכן אני סובלת מבחילות וכנראה יש לי רחם דו קרני ואולי אני מוטרדת
זה היריון ראשון .
הייתי רוצה לדעת עם הנשימה שלי תקינה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון
ד''ר יזהר בן שלמה11/07/2009שהוא הורמון ההריון, גורם להגברת קצב הנשימה. אצל חלק מן הנשים, הדבר גורם לתחושה שאותה את מתארת. זה לגמרי נורמלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזון מקולקלרותם11/07/2009
שלום רב,
מצטערת מראש על התיאור שבשאלתי:
אני נמצאת בשבוע 10 להריון ובעת שאכלתי נקטרינה גיליתי שיש בה תולעים חיות.... מיד כשגיליתי זאת הלכתי והקאתי, אבל אין לי מושג אם אכן בלעתי תולעים ובמידה שכן, אם הצלחתי להוציא את כולן.
מה הסיכון בכך? האם עלי לפנות לרופא וליידעו? האם יש משהו שעלי לעשות?
חשוב לי לציין שהריון זה הגיע לאחר הפלה שעברתי ואני חוששת מאוד להריון הנוכחי.
תודה רבה,
רותם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אל דאגה
ד''ר יזהר בן שלמה11/07/2009לאור החומציות בקיבת האדם, התולעים (אם בכלל בלעת) ממש נשרפות, מיד עם כניסתן. אשר לתכולתן, אין בה נזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
רותם12/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עישון בהריוןדניאל11/07/2009
האם זה נכון שעישון של עד 4 סיגריות ליום פחות מזיק מאשר סטרס הגמילה?
חברות אמרו לי שהרופא שלהם אמר להן שזה בסדר לעשן במינון זה.
האם יש קשר בין שלב ההריון לבין נזקי העישון? כלומר, האם יש תקופות בהן יותר קריטי לא לעשן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עישון
ד''ר דורון רוזן11/07/2009נבדק מ 5 סיגריות ומעלה אך איש לא הוכיח ש4 או פחות סיגריות זה לא מזיק. סטרס הגמילה הוא משהו לט מוגדר ובטח לא בעל פוטנציאל לנזק כמו הניקוטין. ההמלצה: להפסיק ולגמרי. זה לא קל, אבל התמורה תמשיך הלאה גם אחרי ההריון. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה :)
דניאל11/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלת שקיפותמאיה11/07/2009
שלום ד"ר מצטערת ששוב אני שואלת אבל
אמרו לי שתוצאת החלבון השלייתי שלי היא הלא תקינה ולא יש סיכוי לבעיות שליה
אבל תיתכן גם בעיה כרוממוזומלית
לא כ"כ הבנתי - יש לי ממה לדאוג או שהערכים שלי עדיין בגדר התקין???
הערכים :
יש 3 פרמטרים:
PAPP-A 1.74mIU/ml 0.9MoM
Free b-hGC 48.24mIU/ml 2.27MoM
N,T 1.5mm 1.17MoM
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהמעבדה אמרו לי כשביקשתי
מאיה11/07/2009לעשות אצליהם את הבדיקה של האטינטיגטי
הם סירבו כי כבר קיבלתי תשובה ואמרו שזו תוצאה משוכללת של דם+שקיפות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתשובה טובה בכל מקרה
ד''ר יזהר בן שלמה11/07/2009כאשר רמת הסיכון לתסמונת דאון היא באחד למספר אלפים, צריך פשוט להבין שזה למעשה אפס. ומיד להפסיק לעסוק בעניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר על התשובה
מאיה11/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתשבוע 1311/07/2009
שלום,
אני בשבוע השישי להריון ונוטלת חומצה פולית די הרבה זמן. עשיתי בדיקת דם ובחומצה פולית יצא גבוה- 45.9, האם עלי להמשיך ליטול בכל מקרה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשיכי
ד''ר יזהר בן שלמה11/07/2009ובדיקת חומצה פולית בדם למי שנוטלת טיפול, היא בדיקה מיותרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות עוברדנה10/07/2009
ד"ר שלום ,
ביום א הקרוב אני נכנסת בע"ה לשבוע 31 להריון .
רציתי לדעת כיצד עלי לבדוק את תנועות העובר? מתי זה נחשב לבסדר? ומתי צריך להיבדק?
אשמח לתשובה
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם הוא זז, זה בסדר
ד''ר יזהר בן שלמה11/07/2009אין ממש סיבה להתחיל לבדוק תנועות באדיקות בשבוע כל כך מוקדם. ספירת תנועות היא עניין לשבועות הממש ממש אחרונים. לעובר מחזורי ערנות ושינה, ולכן הוא אינו זז כל העת. מצד שני, אם שעתיים שלמות לא חשת בשום תנועה (גם קטנות נחשבות), שבי לרבע שעה, ושימי לב היטב. בסה"כ, אם תוך חצי שעה של מעקב ממוקד שלך הוא זז 4-5 פעמים, זה די והותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתמרינה10/07/2009
שלום רב,
בני בן 9 חודשים, עדיין יונק .
שאלתיי: האם מותר לקחת חומצה פולית (מתכננת הריון.) בזמן ההנקה ?
האם מותר להניק בזמן ההריון ?
תודה ובברכה,
מרינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מותר, שניהם
ד''ר יזהר בן שלמה11/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץשירה10/07/2009
שלום
האם יכול להיות מצב שבדיקת ביוץ ביתית לא תראה שיש ביוץ
למרות שבפועל התרחש ביוץ
בחודשים האחרונים הבדיקות הראו שיש ביוץ והחודש לא
האם יש חודשים שבהם לא מתרחש ביוץ?
אני בת 36 בריאה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר שלא יתרחש ביוץ
ד''ר יזהר בן שלמה11/07/2009בחודש מסויים, למרות שבדרך כלל מתרחש. הדבר נפוץ יותר ויותר ככל שהגיל עובר את 32 השנים הראשונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעה ארוכה בתחילת הריוןחדשה10/07/2009
שלום.
אני כרגע בשבוע 8. בשבוע הבא אני נוסעת לאילת מחיפה ברכב פרטי, נסיעה ארוכה מאוד.
רציתי לשאול אם אין סכנה לעובר, להריון שיהיה בשבוע 9 בגלל נסיעה ארוכה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין חשש.. תהני!
tuly8210/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת הרה, לא חולה
ד''ר יזהר בן שלמה11/07/2009וחשוב מאד לקחת חופשה מדי פעם. צאי ותיהני. אין כל חשש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום ב....ענאת10/07/2009
שלום רב
אני בשבוע ה-23 להריון של תאומים, כבר למעלה מחודש אני סובלת מחום בכפות הרגליים במיוחד כשאני עומדת לישון, החום הזה שאני מרגישה בכפות הרגליים מפריע לי לישון לכן אני צריכה להרטיב את כפות רגליי ולמרוח כרם מעליהן כמעט 2-4 פעמים בלילה.
מה הסיבה לחום הזה? ומה אני יכולה לעשות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויי תחושה בשל ההריון
ד''ר יזהר בן שלמה11/07/2009ההריון, לעתים דרך הפרעה אורתופדית שהוא גורם, יכול לגרום לתחושות כאלה. מה שניתן לעשות, הוא אולי לשנות את תנוחת השכיבה שלך במיטה, למקרה שהתופעה נובעת מלחץ כלשהו על שורשי עצבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסוריאזיס והנקהדניאלה10/07/2009
אני סובלת ממחלת עור הנקראית פסוריאזיס ומטופלת במשחה בשם דייבובט. רציתי לשאול האם אני יש איזו מניעה שאניק? אני לא מורחת את המשחה באזור החזה אלא רק איפה שיש לי נגעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התיעצי עם רופא העור
ד''ר יזהר בן שלמה11/07/2009יש להם הידע הספציפי לגבי ההמלצות ומידת הספיגה של התרופות שהם רושמים.
יחד עם זאת, נראה לי שכן, מפני שברוב המכריע, תרופות למריחה אינן נספגות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות המשךאלה10/07/2009
pH 5.5
Toxoplasma IgG 274.600 IU/mL
Urobilinogen Normal mg/dL
Bilirubin NEG mg/dL
Automated Urine Microscopy
Red Blood Cell <1 /HPF
תודה!
אני פשוט בלחץ
זה הריון ה 4 שלי, פעם לא הייתי מודעת לכל דברים, הכל היה זורם וזהו, היום הכל מלחיץ
עוד פעם תודה רבה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחוסנת לטוקסופלזמה
ד''ר יזהר בן שלמה11/07/2009והמשך ערוב של שתן ודם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםאלה10/07/2009
לרופאים שלום!
בבקשה עזרו לי לפענח את הבדיקות שלי אני בשבוע 5 + 4
CMV Ab IgG > 250.0 AU/mL
CMV Ab IgM Index
0.19 Nonreactive
Glucose Normal mg/dL
Ketones NEG mg/dL
Protein NEG mg/dL
Blood 0.06 TRACE mg/dL
Leukocytes 250 MOD Leu/uL
Nitrite NEG* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערבבת תשובות דם עם תשובות שתן
ד''ר יזהר בן שלמה11/07/2009והכי חשוב, פני לרופא, שהזמין את בדיקות הדם, ובקשי פרשנות. אם לא חלית במחלת חום בשבוע האחרון, למה נלקחה בדיקת CMV?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה CMV?
אלה11/07/2009אם זה אפשרי להזביר לי מה זה CMV ומה זה אומר 250
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוירוס
ד''ר יזהר בן שלמה11/07/2009שגורם למחלת חום, ובמקרים מסויימים, אם נתקפים בו בעת הריון, יכול לעבור לעובר ולפגוע בו. 250 IGG אומר שכבר חלית בו בעבר, כך שבכל מקרה , גם אם תחלי פעם נוספת בהריון הנוכחי, לעוברך כנראה שלא נשקפת כל סכנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבועות הריוןייפעת10/07/2009
תאריך הווסת האחרון שלי הוא 14/10/2008 . עפ"י כל אתר באינטרנט , אני נמצאת בשבוע 38 ושלושה ימים. עפ"י הרופא נשים שמטפל בי גיל ההריון לא נקבע רק עפ"י תאריך הווסת האחרון
אלא עפ"י גודל העובר ועל כן הוא טוען כי אני נמצאת בשבוע 37 ויומיים
מה נכון,אנא עיזרו לי בבקשה להבין באיזה שבוע אני והאם הרופא שלי טועה.
תודה רבה
יפעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלוי על מה ההסתמכות
ד''ר יזהר בן שלמה11/07/2009אם הוא מסתמך על אולטרהסאונד, שבוצע בשבועות המוקדמים, אזי הקביעה נכונה. אם ההתבססות היא על גודל העובר כרגע (לא נראה לי) היא שגויה. קרוב לוודאי, שהוא מתבסס על קביעה מוקדמת, מתחילת ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)