מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחוצה משהו..טליה08/04/2010
שלום,
אני לאחר הפלה בשבוע 9 כאשר לא נצפה פתאום דופק.
חשוב לי לציין כי אני חולה קרוהן ואוסטואפרוזיס.
נשלחתי לבדיקות דם כשבחלקן היו תוצאות הנ"ל:
קרישה
Cardiolipin IgG Ab | |
NEGATIVE
|
הצגת תוצאות לפי בדיקה
Cardiolipin IgM Ab | |
NEGATIVE
|
הצגת תוצאות לפי בדיקה
Beta 2 Glycoprotein 1 IgG | U/ml |
*
2.2
|
להצגת הערות הבדיקה הצגת תוצאות לפי בדיקה
Beta 2 Glycoprotein 1 IgM | U/ml |
*
3.3
|
אימונולוגיה
Antinuclear Ab Adults | |
*
0.42
|
אודה אם מישהו יוכל להסביר לי את התוצאות.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לשאר עונים ולי עדיין לא?????
טליה09/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפית וסקירת מערכות ביחדהריונית08/04/2010
שלום,
האם מקובל לבצע שקיפות עורפית וסקירת מערכות יחד, באותו מועד?
קבעתי תור לרופא פרטי, שנחשב למומחה באולטראסאונד ונקבע לי תור לשקיפות וסקירה באותו מועד, שיוצא בשבוע 14 + 6 ימים.
האם כדאי לבצע שקיפות גם במסגרת הקופה, לכל מקרה?
אודה לתגובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עשי מה שהרופא המטפל שלך ממליץ
ד''ר יואב פלד08/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סאונה וגקוזי אחרי לידהdana08/04/2010
שלום. אני 6 שבועות אחרי לידה רגילה. הדימומים נגמרו. הנקה מלאה. האם מותר לי להיכנס לג'קוזי ולסאונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוודאי שמותר
ד''ר יואב פלד08/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קיסריאורנית08/04/2010
עברתי שתיי לידות בקיסרי רציתי לעת באיזה שבוע ניתן לעשות את הניתוח ובנוסף בלידה הקודמת היתה לי הידבקות של הרחם לשלפוחית השתן האם זה יהווה בעיה בליה הזאת בתודה אורנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח נוסף
ד''ר יואב פלד08/04/2010בין שבוע 38-39
יש להיזהר בניתוח לא לפגוע בשלפוחית ( גם פגיעה כזו איננה "נוראית" והיא נרפאית ללא בעיות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילות בהריון-דחוף!דלית08/04/2010
שלום רב!
הינני בשבוע ה-11 ו-2 ימים, עד כה לא הפסיקו לי בחילות בכל שעות היום,
והיום בבוקר התעוררתי ללא שום בחילות, האם זה נורמאלי?.
האם זה מעיד חלילה שמשהו לא בסדר?
אודה לתשובתכןם המהירה, אני ממש לחוצה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נראה לי שמשהו לא בסדר
me08/04/2010תגידי תודה שחלפו להן הבחילות (וייתכן שהן עוד תחזורנה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדעון(היות ואף אחד לא ענה לי בזמן..
דלית22/04/2010למי שמעוניין לדעת, האינטואיציה שלי הייתה חזקה... לאחר שניבדקתי מסתבר שהעובר נמצא ללא דופק. מקווה שזה לא יקרה יותר לאף אחת!!! היום אני כבר אחרי גרידה... מחכה להריון הבא שבה' יהיה תקין...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון ברזלנירית08/04/2010
שלום,
אני בשבוע 10.6.
הרופא אמר לי להתחיל ליטול ברזל החל משבוע 10 (קרי - לפני כשבוע). שאלתי אם זה חשוב איזה סוג והוא לא ממש ענה לי - אלא אמר ש"לא חשוב העיקר שתיקחי".
נכון לבדיקות של לפני כשלושה שבועות - חודש ההמוגלובין שלי היה 12.7 (נטלתי ברזל עדין תקופה מסוימת).
לא ברור לי מה המינון של הברזל שאני צריכה ליטול. אני יודעת שעשויה להיות פגיעה אם המינון נמוך מידיי (כמו בברזל עדין 25 מ"ג), אך גם נטילת יותר מידיי ברזל עשוי להיגרם נזק.
האם פרוגרדומט המכיל: Dried Ferrous Sulphate 325 mg (equivalent to 105 mg elemental iron) הוא טוב לי?
אודה מאוד לתשובה (לא מתחמקת).
תודה מראש!
נירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרופא צודק
ד''ר יואב פלד08/04/2010קחימה שעושה לך הכי פחות תופעות לוואי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא מבינה. אין הבדל
נירית09/04/2010אין הבדל בין נטילת סוג ברזל שמכיל 35 מ"ג לבין סוג ברזל שמכיל 300 מ"ג?!?
השאלה היא המינון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריה?ממי07/04/2010
בת 35.בתהליך לטיפולי הפריה עקב בעיה בזרע של בעלי.בחודש האחרון נקלטתי בצורה טבעית .קיבלתי דימום חזק ועברתי הפלה טבעית.מה נכון לעשות עכשיו .יכול להיות שמצב הזרע השתפר?מעבר לזה בעלי חולה במחלת עור N.F.1 והמליצו לנו לעשות בדיקת דם מיוחדת שמתבצעת בחול על מנת לזהות מוטציה אצלו של המחלה כדי שיוכלו לבצע בדיקת PGD לעובר בהפריה.ברצוני לדעת דעה מקצועית האם להמשיך את תהליך ההפריה או לנסות להיכנס להריון בדרך טבעית ולקחת סיכון להופעת המחלה בעור שיש לבעלי.(יש לציין שאף אחד מבני משפחתו לא חלו במחלה זו).אשמח לתשובה.תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פני ליעוץ גנטי
ד''ר יואב פלד08/04/2010ממליץ על PGD
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בשתן?קארין07/04/2010
אני בשבוע 28 להריוני. מלפני יומיים הרגשתי דחיפות במתן השתן ואי שקט. הרגשתי שיש לי דלקת בשתן, הלכתי לרופא היום ואלו התוצאות:
LEUCOCYTES 500
erythrocytes 25
שתן מקרוסקופי: leucocytes שדות מלאים
erythrocytes 6
כמובן, זה רק החריגות מתוך הבדיקות.
מה מעידות הבדיקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בשתן?
ד``ר אריה לידור07/04/2010שלום לך
על פי התוצאות נראה שמדובר בזהום בדרכי השתן. פני לבצע תרבית שתן
בהצלחה
ד,ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוסמטיקאיתרוית07/04/2010
אני מבצעת טיפולים במכשיר ipl הסרת שיער וכמו כן מבצעת טיפולים קוסמטיים עם פילינגים עמוקים. גיליתי שאני בהריון ואני מבקשת לדעת האם מותר להמשיך לטפל???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ipl
אין כל חשש . יכולה להמשיך ולטפל בIPL. כל עוד את מכוונת את הקרן למטופל/ת
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה עם תוצאות BETA-HCGרות07/04/2010
שלום רב. היה לי ביוץ בסביבות ה20.3. המחזור לא הגיע ובדיקת שתן להריון חיובית. תוצאות בדיקת דם שעשיתי הבוקר 7.4 הן BETA-HCG 421. האם התוצאה תקינה לשלב זה בהריון?
אני בלחץ כי הריון קודם הסתיים בהפלה טבעית בשבוע 6 ואני מפחדת שזה עומד לקרות שוב.
תודה רבה מראש לכל תשובה כנה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר BETA-HCG
החשוב הוא לראות את ערכי הביטא צומחים. לכן כדאי שתחזרי על הבדיקה בעוד מספר ימים .
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקום הריון מסוכןעינת07/04/2010
שלום לרופאים יקרים!
יש לי שאלה שמאוד מטרידה אותי.
אני בשבוע 6+4. עברתי us אתמול ויש כבר דופק, אך המיקום של ההריון הוא מעל הפה הפנימי של הצוואר. נאמר לי שמקום לא טוב.
מה זה אומר? האם עובר גודל - הוא גודל כלפי מטה ויכול ליפול כי הוא לוחץ על הצוואר או משהו אחר?
ועוד משהו... עד איזה שבוע המצב הוא מסוכן?
מודה לכם על התייחסות ותשובה מראש,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקום הריון מסוכן
ההריון יצמח במקום הפנוי לו כלומר אל תוך הרחם.ייתכן וההשרשה נמוכה . זאת אפשר לדעת במעקבי אולטרהסאונד תכופים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל העוברשי07/04/2010
שלום.
אישתי בהריון ספונטני לאחר 4 הפריות IVF שמתוכם 3 נקלטו אך לא שרדו את שבוע 5
ווסת אחרונה 18.2.10
אתמול 06.04.10 בדיקת אולטראסאונד נצפה דופק
אך הרופא ציין שהעובר קטן מאוד יחסית לשבוע ההריון 3 מ"מ.
האם זה אומר שההריון לא תקין?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודל העובר
ד``ר אריה לידור07/04/2010שלום רב
יש לבחון מחדש את גיל ההריון ( ע"פ וסת או ביוץ או הזרעה) במידה וקיים ספק או אי ודאות יש לקבעו לפי האולטרהסאונד.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שי07/04/2010תודה
האם זה חריג שיש הבדל של שישה ימים מהחישוב לפי תאריך המחזור לבדיקת האולטרסאונד.?
(לפי צילום האולטרסאונד הגודל מתאים לשבוע 5 + שישה ימים ולפי ווסת אחרון התאריך הוא 6+חמישה ימים)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לעובר בזמן עבודה....נ.י07/04/2010
אני עובדת כמטפלת במכשיר SHR וגיליתי כי אני בהריון
האם מותר לי להמשיך לטפל בלקוחות ?
האם זה עלול להזיק לי?או לעוברי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשיר SHR
מהו מכשיר זה ולמה משמש?
ד"ר לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהSHR הסרת שיער
נ.י08/04/2010מדובר במכשיר להסרת שיער לצמיתות הנקרא ARIA SHR
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים ללא זריקות או הורמוניםבת 2807/04/2010
שלום רב,
עברתי החזרת עוברים דרך דופן הרחם ביום שישי שעבר. מאז חלפו 6 ימים ועכשיו (יום רביעי 4 לפנות בוקר) ביצעתי בדיקת הריון, שיצאה שלילית.
האם זה אומר בוודאות שאיני בהריון?
מתי אוכל לבצע עוד בדיקה, במידה ואין זה וודאי היום, שתתן מענה בטוח יותר?
חשוב לי לציין שאני לוקחת הורמונים כלל- לא על ידי זריקות ולא על ידי נרות.לכן, איני נכללת בין אלו שחייבות להמתים 12 יום מלאים, לא?
תודה מראש,
ג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת עוברים
בצעת בדיקת הריון מוקדם מדי. יש לבצעה לפחות 14 - 12-יום לאחר החזרת העוברים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קיסרי וניתוח פלסטימאיה06/04/2010
שלום רב,האם ישנו איסור לעבור ניתוח קיסרי אלקטיבי/חירום אם עברתי הגדלת חזה לפני 3 שנים?האם יש קשר בין שני הדברים במהלך הרדמה?יש לציין שזוהי לידה ראשונה.תודה על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח קיסרי וניתוח פלסטי
אין שום חשש מבצוע ניתוח קיסרי אם בהרדמה אפידורלית או בהרדמה כללית.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)