מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השתרשות או סתם מחזור מוזר?!שירי06/04/2010
ביום ה 22 למחזור ביצעתי בדיקת פרוגסטרון שיצאה 61.7 באותו ערב קיימתי יחסים עם בעלי ובאמצע הרגשתי רטיבות מוזרה ובניגוב ראיתי שהיה דימום קל כעבור שבוע קיבלתי מחזור שנמשך יומיים . (לפני חמישה חודשים עברתי גרידה ומאז המחזור שלי נמשך שבוע ימים) יכול להיות שהמחזור הוא בעצם דימום של השתרשות? ( יום לפני המחזור ביצעתי בדיקת הריון שיצאה שלילית אני חוששת לעשות עוד בדיקה כדי שלא אתאכזב)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתרשות
ד``ר אריה לידור07/04/2010שלום לך
השרשה קוריצת כ10 ימים לאחר ההפריה. באשה עם מחזור בן 28 יום הרי שתהליך זה קורה בסביבות היום ה24 מתחילת הוסת הקודם כך שדמום זה יכול להתאים לדמם ההשרשה.
מציע שתבצעי בדיקת ביטא בדם
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בתחילת ההריוןליאור06/04/2010
וסת אחרון בתאריך 24/2/10 הופיעו דימומים(דם אדום) בתאריך 3/4/10 לשלושה ימים קצת פחות ממחזור רגיל בבדיקת בטא 3/4/10 התוצאה היא 439 ברצוני לציין שאני בת 31 + שני ילדים בריאים בהריון האחרון גם הופיעו דימומים למשך שלושה ימים קצת פחות חזקים והכל היה בסדר . האים יכול להיות מצב של הריון תקין ?? או שעברתי הפלה ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
ליאור06/04/2010שכחתי לציין שהיה רק דם ללא רקמות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום בתחילת ההריון
ד``ר אריה לידור07/04/2010שלום לך.
דמם בתחילת הריון הוא תופעה שכיחה.יחד עם זאת יש כמובן להמשיך ולעקוב אחר צמיחת הבטא לבצע אולטרהסאונד להבדק על ידי רופא ולבצע בדיקת פאפ
בהצלחה ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיגרנות - הצילו!חני06/04/2010
שלום
תמיד סבלתי ממגרנות ואחרי שניסיתי המון כדורים הגעתי למסקנה שאדקס פורטה הכי עוזר לי
ומאז אני חייה בשלום עם המגרנה והאדקס פורטה
עכשיו אני בהריון בשבוע 6 והבנתי שאסור לקחת אדקס פורטה.
אז אני לוקחת אקמול ואופטלגין
אבל הם לא עוזרים לי כמו האדקס פורטה
השאלה היא - מדוע אסור לקחת אדקס פורטה? מה עלול לקרות לעובר אם אני אקח אדקס פורטה?
ממש קשה לי לתפקד ככה בעבודה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיגרנות
חל איסור בשימוש באדקס ובתרופות ממשפחת תרופות זו בטרימסטר השלשי להריון
נסי שילוב של אקמול ואופטלגין ביחד. כמו כן ניתן להשתמש בתרופות כגון אימיטרקס במידה ולא מושגת הטבה עםהשילוב הנ"ל
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספינינגחני06/04/2010
הי,
אני בתחילת הריון שליש ראשון אפילו שבועות ספורים בלבד
אני מעוניינת לעבור קורס מדריכת ספינינג
הקורס דורש מאמץ של שעה וחצי אינטנסיבי על אופניים- כמובן לפי היכולות שלי.
האם זה מסכן עובר או הריון ?
יש לציין שאני בתחום כמה חודשים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תענו לי בבקשה
חני07/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספינינג
ככלל לא מומלץ לבצע בהריון ספורט תחרותי או אירובי. אייעץ לך להתחיל לאחר הלידה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת אוביטרלריקו06/04/2010
מתי מומלץ להזריק את הזריקה על מנת להבטיח כי לא התחיל ביוץ טבעי בגוף לפני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקת אוביטרל
הרופא שלך יורה לך מתי להזריק את האוביטרל על סמך האולטרהסאונד לזקיקים ובדיקות הדם המקבילות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות דחופות_ביום חמישי למחזורריקו06/04/2010
1. מה ההבדל בין איכות זרע שטוף לבין איכות זרע לא שטוף?
2. מהו אורך חיים של זרע קפוא?
3. האם ישנן תופעות לוואי לזרע לא שטוף? האם החומרים הכימיים יכולים לסרטן?
4. כיצד מחליטים מהו זקיק מוביל?
5. כמה זמן לאחר מציאת זקיק מוביל מומלץ לבצע הזרעה (טבעית, ללא זריקות)?
תודה רבה ויום נעים,
דיתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות דחופות
אכן הרבה שאלות אך אנסה לענות בקצרה. זרע שטוף (SWIM UPׂ ) משמש לצרכי הזרעה תוך רחמית. אסור להשתמש ב"זרע טבעי" להזרעה משום רעילותו . זרע קפוא יכול להשמר שנים רבות אך איכותו יורדת עם הזמן. זקיק מוביל הוא הזקיק הגדול מבין קבוצת זקיקים . במחזור טבעי גודלו כ 20 מ"מ בממוצע בטרם הביוץ. הזרעה רצוי לבצע כעבור 24-48 שעות מרגע גילוי הזקיק המוביל.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם לפני הריוןלימור06/04/2010
הודעות לבדיקת Rubella IgG מתאריך 31/03/2010
100 IU/ml - מ לודג התשובה גדול מ 100
:סוחיי יכרע
15 IU/ml-מ ןטק :HYPORESPONSE
15-30 IU/ml :LOW RESPONSE
30 IU/ml-מ לודג :IMMUNED
מה זה אומר?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Rubella IgG
התוצאה מצביעה על כך כי את מחוסנתלאדמת
בהצלחה
ד",ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החרדתיתנמי06/04/2010
שלום רב, אני בשבוע ה-9 להריון. לפני שבועיים עברתי בדיקת אולטראסאונד והבדיקה היתה תקינה וגם היה דופק . הרופאה אמרה לי לחזור בעוד חודש לבדיקת שקיפות עורפית ובינתיים להמשיך כרגיל בעיסוקי. ולהינות מההריון. לפני ארבעה חודשים בערך עברתי גרידה לאחר שההריון לא התפתח ולא נמצא דופק. ומאז אני מאד חרדתית לגבי ההריון. כל דבר מלחיץ אותי לגבי ההתפתחות שלו. רציתי לדעת האם הפסקת הכאבים בחזה וגדילתו יכולים להראות על בעיה כל שהיא בהתפתחות הולד? תודה , החרדתית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימני הריון
כפי שכבר עניתי בפורום זה קיומם של סימני ההריון אינם ערובה לתקינות ההריון בדיוק כשם שהעלמותם אינם סימן לליקוי בהריון. יחד עם זאת ולאור עברך וחרדתך אפשר לבצע בדיקות אולטרהסאונד תכופות יותר כדי להוכיח את תקינות ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נורמיטן בהנקהאנסטסיה06/04/2010
שלום רב!
לפני שבוע ילדתי תינוקת בשבוע 36. ישלי לחץ דם כרוני ובחודשיים אחרונים של הריון התחלתי לקחת נורמיטן 25 מ"ל. רק בבית חולים אמרו לי שאסור להניק עם נורמיטן למרות שהיו רפאים שאמרו שמותר אבל יש סכנה לעובר. אני לא לוקחת נורמיטן עכשיו כי מאוד רוצה להניק.
האים אני יכולה כבר להניק ואין לי תרופה בגוף ו החלב שלי טוב?
האים המינון שלקחתי בהריון יכול לסכן את התינוקת עכשיו?
בבקשה תעזרו לי אני מאוד רוצה להניק ו עדיין יש לי חלב
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורמיטן בהנקה
במידה ולחץ דמך מאוזן ללא הנורמיטן יכולה להמשיך ולהניק. . השפעת הנורמיטן שנטלת בזמן ההריון הסתיימה עם הלידה ולכן כרגע אין כל סיכון ליילוד. . הקפידי לבדוק כי את מאוזנת מבחינת לחץ הדם
בברכה ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על ביוץאילנית06/04/2010
רציתי לשאול האם זה נכון שאם מקיימים יחסים ביום של הביוץ אז יש סיכויים של 70% שמין הילד יהיה זכר. (במקרה שלי אני רוצה בת.. ונכנסתי להריון ממש ביום של הביוץ...)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
- קיום יחסים סמוך לביוץ מגבירים את הסיכוי לבן דווקא אך לצערי לא באחוזים שציינת
שיהיה בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מוקדמתמרינה06/04/2010
אני קבעתי תור לסקירה לשבוע 14.2. האם זה מוקדם ועדיף לקבועה לשבוע 15. יש דברים שיכולים לראות בשבוע 15 וב14 עוד לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה מוקדמת
התזמון שנקבע לך מצוין. אין הבדל בין השבועות שציינת לביצוע סקירה מוקדמת
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקותשיר06/04/2010
שלום רב,
ביצעתי אתמול בדיקות דם, שתן וסוכר ומיכוון שהרופא שלי בחו"ל רציתי להתייעץ לגבי 3 תוצאות חריגות:
אני בשבוע 4+24
1)העמסת סוכר 50- תוצאה 125
lymphocytes- 19.5(2 (הטווח אמור להיות 22-44)
3) בבדיקת שתן- leucocytes- 500 (טווח אמור להיות0-10), התרבית שלילית.
יש לציין שלפני שבועיים עקב חשד לדלקת לאור תכיפות במתן שתן ביצעתי בדיקת שתן שיצאה תקינה
האם התוצאות תקינות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות
התוצאות תקינות להריון
בהצלחה
ד,ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילות בתחילת הריון והפרשות חומותעדי06/04/2010
1. אני בשבוע 7+1 ויש לי בחילות כבר כשבוע ולעיתים מעין חולשה, האם זה בסדר שיש חולשה למרות שאני לא מקיאה או שצריך לבדוק זאת?
2. האם זה נכון שבחילות בתחילת הריון הן סימן טוב מביחנת זה שזה מסמן על הורמונים עולים ושהסיכוי להפלה קטן יותר? כי יחד עם הבחילות הרגישות בחזה נחלשה לאחרונה ויש פעמים שבלילה היא נעלמת לחלוטין ורק בבוקר אחרי כשעתיים מתחילה לחזור אבל חלשה מאוד לעומת תחילת ההריון ובנוסף היו לי לפני שבוע מעט הפרשות חומות בהירות בבוקר אחד שפסקו לגמרי והבוקר גם היו לי הפרשות חומות אבל כהות שנחלשו אבל עדיין מופיעות קצת בניגוב יחד עם ההפרשה של התמיכה שאני לוקחת (הריון מIVF) אז יתכן שבכל זאת הפרוגסטרון ירד ולכן ההפרשות קיימות והרגישות בחזה נחלשה? אני לוקחת אנדומטרין ביום והפרוגסטרון 12 יום אחרי ההחזרה ולאחר עוד יומיים היה - גדול מ-17.
יש לי בדיקת דופק רק בעוד יומיים בגלל החג, נכון לשבוע 5+6 היו 3 שקי הריון, שניים עם שק חלמון ואחד לא שגם קטן יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
עדי07/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחילות בתחילת הריון והפרשות חומות
תסמיני ה הריון ( חולשה עייפות בחילות וכ"ו) הינם תגובה להשפעה ההורמונלית הקיימת בהריון. העדרם אינה סימן מובהק לאי תקינות ההריון כפי שנוכחותם אינם מעידה בוודאות על תקינות ההריון. מומלץ לעקוב אחר תקינות ההריון בשלביו הראשוניים באמצעות אולטרהסאונד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי לידהדורוש06/04/2010
שלום
אני שבוע וחצי אחרי הלידה
והדימום שלי הולך ונעלם כשהוא יגמר לגמרי אחרי כמה זמן מותר לקיים יחסים??
יש לציין שאין לי תפרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
דורוש06/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי לידה
ד``ר אריה לידור07/04/2010מזל טוב.
רצוי לחזור לשגרה כולל יחסי מין לאחר הבקורת הראשונה לאחר הלידה על ידי הרופא שלך
בקורת זו היא 4-6 שבועות לאחר הלידה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עובריריטה06/04/2010
בוקר טוב,
אני בת 31 וחצי
תוצאות הבדיקה הן:
חלבון עוברי MSAFP 0.48 MOM
18.10 NG/ML
גונדוטרופין שיליתי HGG 0.72 MOM
15.6 IU/ML
אסטריוול בלתי קשור UE3 1.15 MOM
1.51 NG/ML
הסיכוי לתסמונת דאון במועד הלידה לפי הגיל והבדיקות 1:1838
לפי הגיל בלבד 1:671
האם התוצאות תקינות?
תודה,
בברכה
ריטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון עוברי
ד``ר אריה לידור07/04/2010שלום רב
התוצאות מראות כי אין סיכון מוגבר לתסמונת דאון.
בהצלחה
דר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)