מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התקפי עצבים בהריוןמיכל06/04/2010
שלום לך, שמי מיכל ואני בשבוע ה-17 להריוני.
אני סובלת ממצבי רוח כבר כמה שבועות, אני יודעת שזה מאוד טבעי להורמונים בהריון אבל אני ממש מודאגת. אני נקלעת למצבים של התפרצויות זעם בלתי נשלטות..אני צועקת המון ומתעצבנת בקלות..ובעלי שיחיה, לא כל כך מבין אותי ולא יודע איך להתמודד. אני מבקשת ממנו שינסה להתעלם ולא להיגרר איתי לזה כי אני פשוט מאבדת את עצמי.
הסיבה שאני כותבת היא בגלל ההתפרצות האחרונה, רבתי עם בעלי על דבר כל כך שטותי שמצאתי את עצמי מתלהטת בעצבים ובוכה עד כדי מחנק ולא יכולתי להרגיע את הגוף שלי ואת העצבים ששלטו בי. ולפעמים יש לי גם לחצים בחזה. זה מאוד מדאיג אותי שזה בהריון.אני בטוחה שאחרי מה שקרה בעלי לא יעז להתווכח איתי שוב..(: .. אז מה שאני שואלת האם זה הגיוני ההתפרצויות האלה? איך מתגברים על זה? האם זה קשור לזה שהייתי מעשנת לפני ההריון ועכשיו זה חסר לי? זה יכול להזיק?
תודה רבה,
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי עצבים
ד``ר אריה לידור07/04/2010שלום לך
ישנם שינויים פיסיולוגיים שבגוף וגם הנפש עוברים במהלך ההריון. אך יש לשקול את המידתיות של תופעות אלו. על פי מה שאת מתארת נראה לי שקיימת הקצנה ולכן אציע לך לפנות לסיוע פסיכולוגי על מנת למתן את תגובותייך לטובתך ולטובת היילוד שבדרך.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופא.שני05/04/2010
אני בשבוע 9 ובעוד 3 שבועות אעשה שקיפות עורפית.
משום מה הרופא נשים לא שלח אותי לבדוק PAPPPA -A ,FREE BETA HCG
1.האם זו בדיקה הכרחית לשקלול מדויק יותר של סיכוי למומים?
2.האם ניתן לעשות בדיקה זו מספר ימים לאחר ה-US או חייב באותו יום את שניהם?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוכימיית טאימסטר ראשון
מומלץ לבצע בדיקות אלו בסמיכות ( לא חייב להיות באותו יום) לשקיפות העורפית על מנת לקבל שקלול מדויק יותר של הסכון לתסמונת דאון.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפית - בדיקת דםאפרת05/04/2010
ערב טוב,
שאלתי נוגעת לבדיקת הדם המבוצעת במקביל לאולטרה סאונד שקיפות ערפית:
האם ניתן לבצען במועדים שונים ועדיין לחשב את הסיכון לתסמונת דאון?
(את האולטרה סאונד עשיתי בשבוע 11 + 2 ימים ואת בדיקת הדם אבצע מחר – בשבוע 14 + 1 יום).
תודה,
אפרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית - בדיקת דם
ניתן לבצע את הבדיקות במועדים שונים כדי לקבל את השקלול והסיכון לתסמונת דאון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקווה שאקבל תשובה הפעם...........נונו05/04/2010
אני עשיתי צילום אצל הרופאה וביקשתי ממנה להגיד לי איפה מיקום השליה זה היה בשבוע 26 ו 4 ימים כי הייתה לי לידה מוקדמת בשבוע 30 עקב דימום אז היא אומרת לי שהשליה קדמית נמוכה ושלחה אותי למכון אז הלכתי והרוא אומר לי שהשליה גבוה אחורית איפה ש היא צריכה להיות.זה היה בשבוע 27 ו 6 ימים
עכשיו אני בשבוע 29 ו 3 ימים. השאלה שלי היא איך זה יכול להיות? אני לא מבינה .אני ראיתי שהרופאה מיהרה בצילום ולא נתנה תשובות ברורות לשאלות שלי.
האם בגלל שהייתה לי לידה מוקדמת אני חייבת להימנע מיחסי מין? או מאורגזמה בכלל בלי חדירה? אני בטח לא מדברת על יחסי מין יום יום או אפילו כמה פעמים בשבוע? אני מדברת על יחסי מין פעם ב...
או אורגזמה פעם ב....
האם זה יכול לסכן אותי? עד עכשיו היתה לי תקופת הריון נוחה יחסית...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להימנע מיחסי מין
אם הריונך הנוכחי תקין ללא שליה נמוכה או צירים מוקדמים אין מניעה מקיום יחסי מין
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מי שפירחוששת05/04/2010
האם מומלץ לבצע בדיקת מי שפיר אם נכנסתי להיריון בעזרת טיפול IVF יותר מאשר היריון רגיל?
והאם הסיכון בבדיקה גדול יותר בגלל ה-IVF ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 1 - תלוי בסיבת ה IVF
ד''ר יואב פלד05/04/20102 אותו סיכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה על ההידחפות
Lיצן קטן אחד06/04/2010אבל מדוע זה תלוי בסיבת ה-IVF?
האם ההחלטה אם לעשות או לא לא קשורה לתוצאות השקיפות עורפית+חלבון עוברי בעיקר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכות ראשונהLיצן קטן אחד04/04/2010
האם נהוג לעשותה בגישה אבדומינלית או וגינאלית?
האם יש הבדל בין 2 השיטות?
***בהנחה שעושים את הבדיקה בשבוע 15/16* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלוי ברופא
ד''ר יואב פלד05/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם
שרי05/04/2010סקירה וגינלית נחשבת ליותר מדויקת?האם בודקים דברים שלא בודקים באבדומינלית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלותמיכל04/04/2010
שלום
יש לי תינוקת בת 7 חודשים וכעת אני בהריון שבוע 9
ראו שני שקים אחד עם דופק והשני לא התפתח אך הוא עדיין שם
האם הוא יכול להוות סיכון כלשהו לעובר שתקין?
כמו כן כמה קפאין מותר ביום?
אני צורכת שוקולד עד 4 קוביות מריר ביום ונס קפה או הפוך עד שלוש- האם זה הרבה מדי?
כמו כן בלידה עם בתי עשו לי תפרים. האם עד הלידה הבאה אין סיכוי שמשהו בתפרים יפתח או שהכל כבר בטוח בסדר שם?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התשובה ל 3 השאלות היא לא והכל בסדר
ד''ר יואב פלד05/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראסאונד עין בהריוןדיאן04/04/2010
שלום רב,
האם ישנו סיכון בביצוע אולטראסאונד עין בעת הריון? (שבוע שני)
בברכה
חנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממש לא
ד''ר יואב פלד05/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון מרובה עוברים..מודאגת מאוד!!!שרית04/04/2010
שלום רב,
אני בשבוע 8 (+1) -הריון ראשון שלי לאחר טיפול פוריות של פוריגיון +זריקת אוביטרל.
נצפו ברחמי 5 שקי היריון עם עוברים ודופק.
הרופא שלי דיבר איתי על הפחתת עוברים.
אני צריכה לחזור אליו בשבוע הבא לבדיקת אולטרסאונד חוזרת
שאלותיי הן:
1.האם יש סיכוי שבשבוע הבא שאני יחזור לאולטרסאונד לחלק מהעוברים לא יהיה דופק?
2.מה הסיכויים שהריון של 5 עוברים יצליח ? (אם בכלל ניתן להמשיך הריון כזה?)
3.האם יש סיכוי שברגע שעושים את ההפחתה ונשארים עם תאומים יש סיכוי ש 2 העוברים שנותרו יפגעו?
אודה לכם על ההתייחסות המהירה אני בלחץ ולא מחזיקה את עצמי עם סימני שאלה עד שבוע הבא!!
תודה רבה וחג שמח,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 1 סיכוי שלא יהיה דופק
ד''ר יואב פלד05/04/2010לאחדים אבל הוא קטן
אין בכלל ספק שאת עתידה לעבור דילול !!!!
ואפילו ב 2 ססיות
את כל הפרטים הקשורים בדילול תשמעי בפרוט רב וגם תחתמי על זה אצל הרופא המדלל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה אחרי כריתת מיומהק04/04/2010
שלום וחג שמח!
אישתי עברה לפני 5 שנים ניתוח לכריתת מיומה, וכעת היא בחודש ה7 להריונה.
המיומה הייתה 7 ס"מ והיא נכרתה בשלמותה –בדוח הניתוח נכתב שפתיחת הבטן בוצעה בחתך "פננסטיל" (משהו כזה-הכתב לא ממש ברור, אבל נכנסו לה דרך הבטן התחתונה לרחם) ללא פתיחת חלל הרחם.
המיומה הייתה באספקט האחורי של גוף הרחם.
האם יש לזה השפעות על הלידה הקרובה?דברנו עם 2 רופאים ולכל רופא דעה שונה ואנחנו מבולבלים.
מה הסיכונים שיכולים להיות? האם יש סיכון מוגבר לקרע ברחם?(כי לא יודעים עד כמה הדופן של הרחם דקה בגלל הניתוח?) או שהסיכון הוא שלא יתפתחו צירים יעילים והלידה תתקע.
האם יש להתחיל לידה רגילה ולקחת בחשון שזה יגמר בקיסרי? אנחנו מאד מבולבלים.
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה חושב הרופא האישי שלכם ??
ד''ר יואב פלד05/04/2010הכי טוב ללכת ליעוץ במקום בו אתם עתידים ללדת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרופא האישי לא מביע דיעה
ק05/04/2010יש דיעות לכאן ולכאן.
אפילו לא יודעים אם יש סיכון וכמה ולמה....לא רוצה שאשתי תעבור סתם קיסרי, כי היא מאד סבלה בניתוח של המיומה.
אחרי שהיא נותחה(כשהורידו את המיומ המנתחת אמר לה שהיא יכולה ללדת רגיל.
במידה ויש קרע, זה הדרגתי?אם היא ללא אפידורל אפשר להרגיש שמתחיל קרע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה דורש יעוץ פרטני
ד''ר יואב פלד05/04/2010פנה לבית החולים שבוא אתם עדיתים ללדת
או אם אתה מעוניין ביעוץ אישי לטלפון שאחרי חתימתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אלקטרומיוגרפיה בהריוןשרון04/04/2010
שלום, אני בשבוע ה-14 להריוני. בעקבות כאבים בשורש כף היד נבדקתי ע"י אורתופד שאבחן carpel tunnel syndrome ושלח אותי לבדיקת אלקטומיוגרפיה.
האם הבדיקה בטוחה בזמן הריון?
בהמשך יתכן ואצטרך לקבל זריקה של סטרואידים לעצב הבעייתי בשורש כף היד - האם יש סכנה בעניין זה בזמן הריון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איןבעיה בבדיקה וגם לא בזריקה
ד''ר יואב פלד05/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהעדי04/04/2010
האם ניתן בהריון להשתמש במישחת אגיסטן?
ואם לא אז באיזה מישפה ניתן להישתמש מבלי להזיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר גם אפשר
ד''ר יואב פלד05/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים מעל החזה בזמן הריון -מסוכן??רותם04/04/2010
אני בשבוע 11 וכבר יותר מ 3 שבועות יש לי פצעים מעל החזה אלה פצעים שמתייבשים אבל הם כל הזמן חוזרים?? האם זה מסוכן? ממה זה נובע??
כאשר פתחתי תיק הריון האחות אמרה לי שיש לי חלבון בשתן האם זה קשור???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פני לרופא עור
ד''ר יואב פלד05/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות בהריוןרזי03/04/2010
שלום רב,
אני בשבוע 13, ללא כאבים או דימומים, אולם היום שמתי לב שההפרשות הלבנות הרגילות שלי השתנו להפרשות שלפני ביוץ שקופות ונמתחות. האם יש לדבר משמעות? מדוע זה קורה?
אני מודאגת משום שהיה לי שינוי כזה לפני הפלה בשבוע 9 ובעת הריון כימי.
יש לציין ששקיפות עורפית היתה תקינה. וגם US שבוצע ביום חמישי האחרון.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ככה זה בהריון
ד''ר יואב פלד05/04/2010אין מה לדאוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורגזמה לאחר קיסרימתעניינת03/04/2010
אני 4 שבועות לאחר קיסרי.
עדיין כואבת לי הבטן - מרגיש כמו שריר תפוס- אך כשאני לוחצת לא כואב אלא אפילו מקל על הכאב.
עברתי בדיקה הרופא טוען שהכל בסדר.
האם מותר לחוות אורגזמה? מתי ניתן לחזור לפעילות מינית מלאה? האם אורגזמה יכולה לגרום לכאבים? (הרחם מתכווץ בזמן אורגזמה ולכן אני מפחדת)..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה בבקשה???
מתעניינת05/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה על ההידחפות
Lיצן קטן אחד06/04/2010אבל מדוע יש קשר לסיבת ה-IVF?
נניח ומדובר בבעיה גם אצל הגבר וגם אצל האישה?נניח והייתה בעיית מורפולוגיה גברית ושחלות פוליציסטיות?
האם השאלה אם לעשות מי שפיר לא תלויה בעיקר בתוצאות השקיפות עורפית+חלבון עוברי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין שום בעיה - יכולה אפילו עכשיו
ד''ר יואב פלד05/04/2010תהני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורגזמה לאחר קיסרי
אם בדיקתך לאחר הלידה בניתוח היתה תקינה כדברייך את יכולה לחזור לכל פעילות כולל יחסי מין ואורגזמה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)