מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחוףףףיעל25/03/2010
אני בהריון שבוע 6, ואתמול שמתי חומר סיכה על בסיס מים ומאוד שרף לי למה? החומר לא מתאים לשימוש בהריון?
ובאמצע הלילה קמתי עם התכווצויות בבטן תחתונה, התפתלתי מכאבים והרגשתי כמו שריפה בבטן תחתונה ממה זה נובע? אחרי כמה זמן זה עבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
יעל25/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף
ד``ר איילון לחמן25/03/2010ליעל שלום.
אין ליהסבר למה שהיה. כדאי לא להשתמש שוב בחומר זה ולהתיעץ עם רופאך על חומר חילופי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור?דור25/03/2010
שלום ילדתי לידה רגילה לפני שישה שבועות . ניסיתי להניק את התינוק כשבועיים אחרי הלידה והפסקתי. לפני כיומים התחילו לי כאבי מחזור הייתה לי הפרשה חומה ויום למחר היה לי דימום חד פעמי. ממש רק התלכלכו לי התחתונים. האם זה נקרא מחזור או שאני צריכה לפנות לרופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור
ד``ר אריה לידור25/03/2010שלום לך
ייתכן וזהו הוסת הראשון שלך. פני לבדיקה כ 6 שבועות לאחר הלידה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד בהריוןהילה25/03/2010
אני בהריון שבוע 22, מתגרדת מאוד בכל הגוף, בעיקר רגליים , חזה וגב.
האם יש טיפול לכך?
תודה
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד בהריון
ד``ר אריה לידור25/03/2010שלום הילה
ראשית אנא פני לבדיקת רופא עור לאבחון סיבת הגרד. כמו כן פני לרופא המטפל שלך לשם בדיקה ושלילת סיבה מיילדותית לגרד וכן לשם ובצוע בדיקות תפקודי כבד. קיימים טפולים מקומיים או מערכתיים. בהתאם לאבחנה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקווה שתענוס.25/03/2010
אני שואלת עוד פעם אחרי שחיכיתי לתשובה כבר שלושה ימים וכולי תקווה שתענו לי בסוף
האם מכשיר דופלר ביתי בשימוש פעם ביום מזיק לעובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופלר
אין כל סיכון בביצוע דופלר עוברי לאורך כל שלבי ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשירלי25/03/2010
מה הסיכון בדיקור מי שפיר אם פוגעים בטעות בשיליה?האם דימום?(יש לי שיליה קדמית)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור מי שפיר
בכל דיקור קיים סיכון ללא קשר דווקא למיקום השלייה. . לעתים כשהשליה קדמית מבוצע הדיקור דרך השליה ולרוב ללא סבוכים
בהצלחה
ד,ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהו שבוע ההיריון? מתי לבדוק שק הריורונית1234524/03/2010
בת 41, בתחילת היריון ראשון. מחזור אחרון היה: 17.2.10-20.2.10. כל מחזור נמשך לרוב 26-30 יום.
ב-26.2 עברתי הזרעה, ללא שום טיפול תרופתי.
בבדיקת HCG-B Quantitative , הממצאים הבאים:
ב-11.3 - הבטא 44, ה-E: 461 וה-P: 29.2
ב-12.3 הבטא 86 , ה-E: 431 וה-P: 28.5
ב-14.3 - הבטא 291, ה-E: 581 וה-P: 31.5
ב-16.3 - הבטא 550 , ה-E: 550 וה-P: 41
ב-18.3 - הבטא 1811, ה-E: 838 וה-P: 50
ב-21.3 הבטא 6100 , ה-E: 890 וה-P: 46.3
שאלותיי:
1. מה משמעות הירידה ברמת הפרוגסטרון?
2. באיזה שבוע להיריון אני להערכתך?
3. באיזו רמת בטא אני אמורה לבדוק קיומו של שק היריון?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי לבדוק שק הריו
אציע לך להפסיק ולבדוק פרוגסטרון ואסטרדיול. אפשר כבר לבצע בדיקת אולטרהסאונד.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צירים.ץ?דורוש24/03/2010
איך אדע שאלה באמת צירים ולא צירים מדורים יש לי כבר כאבים מהבוקר שבאים מהגב לבטן אבל מהבוקר באותו התדירות התדירות לא השתנתה עכשיו התחיל יותר לכאוב לי הגב ויש לי שלשולים מהבוקר התחתון אני שבוע 38+3 אני לא רוצה לעשות סתם למיון יולדות מה עלי לעשות אשמח לההמלצות
אני יודעת שיש לי פתיחה של 2 וחצי משום מה יש לי פחד שאני אלד בסוף בבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צירים
ממליץ לך לפנות למיון יולדות לבדיקה ורישום צירים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות וחומצה פוליתאוקסנה24/03/2010
שלום רב,
אנו מתכננים להיכנס להריון (יש כבר ילדה בת 4)
חזרתי לגלולות לאחר הלידה ובעוד שבוע מסיימת את החפיסה וזהו.
האם אני יכולה להתחיל לקחת כבר עכשיו חומצה פולית או לחכות ולהתחיל לקחת
כשאסיים את הגלולות (בעוד שבוע)?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות וחומצה פולית
יכולה כבר להתחיל בחומצה פולית
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמות HCGמיכל24/03/2010
בבדיקת דם התקבלה תוצאה של 13,886 IU/L, האם אפשר להעריך באיזה שבוע אני (6?).
הוסת האחרונה היתה בסוף ינואר אבל המחזורים שלי לא כל כך סדירים ולכן אני לא ממש יודעת מתי זה קרה...
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באמת שעדיף (והגיע הזמן) עפ"י US
me24/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
מיכל25/03/2010רופא המשפחה אישר רק על פי התוצאות הנ"ל שמדובר לפחות בשבוע רביעי ואמר שאין מה למהר לסקירה מוקדמת אבל אם אני כבר בשבוע 6 אז אולי כדאי לקבוע בדיקה לשבוע-שבועיים הקרובים.
בבקשה עזרתכם באיזה שבוע מדובר ולמתי כדאי לקבוע US.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא סקירה מוקדמת! US ראשוני
נירית25/03/2010ברור שאין מה למהר לסקירה (אותה עושים לראשונה בשבוע 14-16).
עלייך לעבור US הריון ראשוני - לבדיקת גיל ההיריון; דופק העובר וכו'. ואת זה עושים משבוע 6-7.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמות HCG
בערכים כאלו של HCG אמליץ לך לבצע כבר בדיקת אולטרהסאונד שיוכל לקבוע בוודאות את גיל ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמות HCG
בערכים אלו של ביטא אפשר כבר לבצע אולטרהסאונד.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאנועה24/03/2010
שלום, עשיתי העמסת סוכר שנייה של 100 .
תוצאות הבדיקה:
GLUCOSE 0----75
GLUCOSE 60----153
GLUCOSE 120----139
GLUCOSE 180----111
עזרתך בפיענוח התוצאות. תודה רבה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר
התוצאות שציינת בהעמסת הסוכר תקינות.
בהצלחה
ד,ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה קורה לגוף שלי?בקה24/03/2010
שלום, לפני כחודש אני סיימתי להשתמש בטבעת אשר מפרישה הורמון למניעת הריון (נובורינג) קבלתי מחזור ב 18.02 והתרחש אצלי ביוץ ב 07.03 (בצעתי בדיקת ביוץ ביתית). בעלי ואני קיימנו יחסי מין סביב מועד הביוץ ובביוץ עצמו. לאחר שהמחזור שלי איחר בשלושה ימים ביצעתי בדיקת דם אשר הייתה שלילית (הערך הראה 2). ליום למחרת באיחור של 4 ימים קיבלית מחזור, אך הוא הופיעה כמו דימומים ונמשך רק יומיים (מחזור שלי נמשך בערך כחמישה ימים)ולא היה מלוווה בכאבי גב ובטן שאני חשה בכל מחזור אלא רק בכאבי רואש. אציין גם שלפני כשנה עשיתי הפסקה אם גלולות לשלושה חודשים בהמלצת רופא נשים לא למטרת כניסה להריון והמחזור הופיע בכל שלושת החודשים בזמן. מה קורה לגוף שלי. אך אפשר להסביר את המחזור הקצר הזה שהוא בעצם היה יותר כמו דימום והאם עכשיו תהיה לי בעייה להיכנס להריון? תמליץ לי מה לעשות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר NUVA RING
לעתים לאחר הפסקת שימוש באמצעי מניעה הורמונלי כדוגמת הנובה רינג יכול לחול שבוש בוסת המתבטא באופיו ותזמונו. אמליץ לך לבצע בדיקת דם להריון ובמידה ושלילי לצפות לוסתות כפי שהיו לך בטרם התחלת להשתמש בנובה רינג. אמצעי המניעה אינם גורמים להפרעות פריון כלשהם לאחר הפסקת השימוש בהם
בהצלחה
ד,ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לי לטוס?me24/03/2010
האם מותר לי לטוס לאילת בשבוע 12?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה
אין כל חשש מטיסה בשבוע זה כל עוד ההריון תקין
בהצלחה
ד,ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה לתינוקדינה24/03/2010
שלום
רציתי לדעת בבקשה אחרי הלידה עושים בדיקה לתינוק לראות שהוא לא נדבק בסטריפטאקוקוס אחרי שאני מקבלת אנטיביוטיקה בזמן הלידה ?
תודה לך על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה לתינוק
אכן כן
הרי את הטיפול קבלת כטיפול מונע.
בברכה
ד,ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פולית - מינוןלילוש24/03/2010
שלום,
אנחנו חושבים להכנס להריון. מבירורים מחברותי, ספרים מקצועיים, וכן המלצות מעלוני קופת החולים יש לקחת 400 מק"ג (0.4 מ"ג).
אולם, בביקורי אצל הרופאה היא רשמה לי מרשם ל- 5 מ"ג. הרופאה אמרה כי זה מופרש בשתן, אולם עדיין אינני מבינה מדוע יש לקחת מינון כל כך גבוה, היות ואני בריאה ואין לי חסרים.
יש לציין כי אני לוקחת מידי יום גם פראנטל בו יש כבר 200 מק"ג. האם עלי להמשיך לקחת גם את הפראנטל וגם את החומצה הפולית במינון של ה-5 מ"ג? או שהפראנטל וה-400 מק"ג יחד זה מספיק?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית
המינון המומלץ של החומצה הפולית בהריון תקין הינו 400 מק"ג ליום. (0.4 מ"ג)
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר אריה תודה רבה : )
נטלי25/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי אפשר לבדוק אם יש הריון?נטלי24/03/2010
שלום,מחזור אחרון היה ב 1/3/10 המחזור שלי נע בין 32 יום ל 37 יום,אני חושבת שזיהיתי את יום הביוץ ב 20/3/10 ויש לי בדיקה של יס או נו פרופשונל שמזהה הריון עד 6 ימים לפני האיחור,השאלה שלי מתי אני יכולה לבדוק הכי מוקדם אם יש הריון?
תודה רבה מראש נטלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי אפשר לבדוק אם יש הריון?
על פי מועד הביוץ שציינת אפשר לבדוק נוכחות הריון החל מ31/03/10 והילך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)