מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתי לבדוק משקל?איילה03/02/2011
שמתי לב שיש הבדל במשקל כשמודדים אותו בזמנים שונים,
רציתי לשאול אם הגיוני שיהיה הבדל במשקל אם בודקים אותו בבוקר כשלא אוכלים בלילה לבין בדיקה בבוקר כשכן אוכלים בלילה?
והאם יכול להיות הבדל לפני או אחרי הפרשות מעין צואה ושתן?
ואם כן - של עד כמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי לבדוק משקל? - תגובה
ד''ר רוני חרמון05/02/2011התשובה לשאלותיך היא כן רצוי להשקל על הבוקר ותמיד באותם תנאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מעט מוזרה אך אשמח לתגובה ..אופירה03/02/2011
בוקר טוב,
לאחרונה נתקלתי במשהו מוזר שמעולם לא נתקלתי בו ורציתי לדעת אם מדובר במשהו מוכר וקיים או המצאה דימיונית.
האם הגיוני שכאשר עולים על משקל רגיל (עם סקאלת הזזה כזאת) כאשר הפנים למשקל המשקל מראה משקל מסוימים וכאשר מסתובבים עם הגב אליו הוא מראה משקל אחר לגמרי?
לאיזה משקל יש להתייחס? למה זה קורה והאם באמת יש דבר כזה שנקרא "משקל קוטבי"? או אנשים קוטביים בשקילה???
אודה לתגובתכם בעניין
יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה מעט מוזרה אך אשמח לתגובה .. - תגובה
ד''ר רוני חרמון05/02/2011למשקלים יש מנגנון קפיצי ואזור הלחץ משנה את המדידה לכן גם יש שינויים גדולים בין משקלים כשאת מסתובבת את משנה את אזור הלחץ והמשקל משתנה יש להשקל תמיד באותו מצב ובאותם תנאים ולשפות תמיד את השינוי ולא את המשקל האבסולוטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר בויטמין דיאלי03/02/2011
עשיתי בדיקות דם וכל התוצאות תקינות חוץ מוויטמין די שהערך יצא בבדיקה 56.3 והסידן בערך נורמה תקין (9.20)
אציין שאני נוטל ויטמין די בטיפות של חברת אלטמן כבר למעלה מחצי שנה כ-1600 יחב"ל ליום בממוצא.
מה יכולות להיות הסיבות לחוסר, לאור העובדה שכל הערכים האחרים כן יצאו תקינים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר בויטמין די - תגובה
ד''ר רוני חרמון05/02/2011חסרים נתונים שלך פנה לרופא המשפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייאני02/02/2011
היי
(בת 29 67 קילו 1.66)
יכול להיות מצב שאני נשארת באותו משקל כבר שנים,
למרות ניסיון להורדה במשקל וזה בגלל שאולי הגוף החליט שזה המשקל שלו ולא מסכים לרדת
אבל בהיקפים אני כן יורדת? יש מצב כזה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תא שריר שוקל יותר מתא שומן
אופיר04/02/2011ירידה בהקפים זה יותר טוב מירידה במשקל. את לא רואה ירידה במשקל היות והתאים הופכים מתא שומן לתא שריר ששוקל אף יותר . תא שומן - קל אבל בעל נפח. תר שריר - כבד ופחות נפחי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקרוניבעייתית02/02/2011
שלום
חבר שלי לפני שהכרנו היה שמן,והכרנו אחרי שהוא רזה די הרבה
אנחנו נהגנו לומר שאנחנו מקווים ויודעים שגם אם היינו מכירים כשהוא היה שמן
לא היינו נותנים לדבר השטחי הזה לגרום לנו לא להכיר
אנחנו האהבה הראשונה והסקס הראשון ,3 שנים ביחד
הוא נהג להתאמן הרבה בחד"כ והיו פעמים שהוא אפילו היה רזה מדי לטעמי
אבל בחצי השנה אחרונה,הוא השמין וזה לא נעים לומר גורם לא להימשך אליו
כשאנחנו ביחד זה אפילו דוחה אותי ואני חושבת למה בחורה שנראית ממש טוב כמוני ואני שמה לב איך מסתכלים עלי וגם מתחילים איתי ,צריכה להיות עם גבר שלא מושך אותי
הוא חבר טוב ואדם שטוב איתו ויש לנו קשר שיודע עליות ומורדות אבל הוא טוב
גם נראה לי שהוא מתאמן הרבה פחות ,למרות שהוא עדין מנסה או רוצה להראות טוב עבורי ,אבל זה מגעיל אותי קפליי השומן או חוסר השרירים ,שלא לדבר על הבעיה שבגלל השומן שהוא הוריד יש לו מאין "שדיים גבריים" וזה ניגוד גמור לחלק שהכי מושך אותי בגוף גברי...
איך לשפר את המראה שלו?
חבל לומר אבל זה מתחיל להיות בעייתי מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
אופיר04/02/2011אני יכול לייעץ לך על דיאטה פצצה עבורו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי אופיר
בעייתית04/02/2011אתה יכול לשלוח לי את הכתובת פה?
מעדיפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםעדן01/02/2011
יש לי בעיה, החילוף חומרים שלי ממש נדפק.
אני לא יודעת מה לעשות ואיך לשפר אותו ..
יש לכם הצעה? תרופה כלשהי שעוזרת? ומאיזה רופא מקבלים את המרשם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים?
עדן03/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלוורה
אופיר04/02/2011צמח האלוורה הוא אחד מהצמחים שעוזרים לחילוף חומרים מהיר. לא צריך מרשם רופא לקניית תרכיז אלוורה. יש לחברות רבות. אשמח לייעץ לך במידה ותרצי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום - תגובה
ד''ר רוני חרמון05/02/2011ללא מרשם כדור על בסיס אלואוורה בשם אלואה אחד ליום במשך שבועיים רצוף יסדר את המצב אפשר להוסיף גם כף שמן פארפאפין ליום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני יכולה לרדת במשקלדניאל01/02/2011
שלום שמי דניאל ורציתי לדעת מה צריך להיות בbmi שלי ומה הbmi שלי עקב הנתונים שלי שהם אני שוקלת 58 והגובהשלי הוא 1.76 האם אני יכולה לרדת במשקל ואם כן אז כמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אני יכולה לרדת במשקל - תגובה
ליטל סמואל-לוי01/02/2011הי דניאל,
BMI מחשבים : משקל (בק"ג) חלקיי גובה בריבוע (במטרים) . לפי חישוב שעשיתי ה-BMI שלך הוא כ-19 וזהו BMI תקין. את לא צריכה לרדת בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם ודיאטהמיכל31/01/2011
שלום לכולם, אני בת 54 סובלת מלחץ דם גבוה ומטופלת בראסילז. רציתי לשאול האם יש אוכל מסוים שאני צריכה לאכול בשעות הבוקר על מנת לשמור על לחץ דם מאוזן בשעות היום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם ודיאטה - תגובה
ד''ר רוני חרמון01/02/2011את צריכה לשמור על איזון של נוזלים ומלחים במשך כל היום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סליחה על החזרה -נופיה31/01/2011
סליחה שאני שואלת שוב ושוב,פשוט לא קבלתי תשובה..
במידה ועשיתי דיאטה לא בריאה שכללה 600 קלוריות ועכשיו אני מעלה את כמות הקלוריות ב-100 קלוריות לשבוע,
(כרגע אני ב-900),עד מתי אני צריכה להמשיך להעלות את הקלוריות ב-100 לשבוע?
ואחרי כמה זמן הקיבה בעצם מתרגלת לכמות קלוריות מסוימת?
הגובה שלי הוא 1.59
והמשקל הוא 53
אני בת 19
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה על החזרה - - תגובה
ד''ר רוני חרמון01/02/2011משקל כפול 21.6 כמות הקלוריות היומית שלך לשמירה על המשקל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל זאת לא השאלה..
איילה01/02/2011זה לא מה ששאלתי,
חוץ מזה שלפי החישוב שלך אני אמורה לאכול 1100 קלוריות ביום שזה פחות מהדיאטה הכי נמוכה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה...משהי31/01/2011
שלום, אני בת 20 גובה 1.57 משקל 51 אמרו לי שאני קצת רזה האם המשקל תקין? לכן החלטתי להוסיף לתפריט כ-200 קלורית האם המשקל שלי תקין? כמה אני יעלה בשבוע בהוספת 200 קלוריות ביום? האם זה משפיע מהר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה... - תגובה
ד''ר רוני חרמון01/02/2011משקלך תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטת דלת אוקסלטנועה31/01/2011
שלום, הומלץ לי לבצע דיאטת דלת אוקסלט במשך 3 חודשים, לטיפול בוסטיבוליטיס. רציתי לשאול האם דיאטה זו גם מסייעת לירידה במשקל? כלומר האם יתכן שלאחר 3 חודשים בהקפדה על התפריט גם ארזה?
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטת דלת אוקסלט - תגובה
ד''ר רוני חרמון01/02/2011לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעזרה !חסויה30/01/2011
היי,
אני בת שמונה עשרה ארבע שנים חולה באנורקסיה אחרי אשפוזים בשניידר לסירוגין ואחד לתקופה ממושכת .
לאור כל השינויים במשקל (ירדתי ואשפזו אותי ,ירדתי ואשפזו) נדפקה לי בלוטת התריס.
וכשאני אומרת שהיא נדפקה אני מתכוונת שהיא ממש במצב של תפקוד ירוד.
אני 1.76 ושוקלת הרבה מעל משקל היעד שניתן לי באשפוז וחשוב לציין שזה לא בגלל שחרגתי מהתפריט אלא בגלל שצמצמתי כי רציתי באוכל ופשוט עליתי.
"יריתי לעצמי כדור ברגל" רציתי לרדת במשקל כשבסופו של יום עליתי לצערי הרב.
כעת אני מעל המשקל יעד ואני מאוד מאוד מדוכאת מזה ,אני בוכה רוב היום החרדה שלי גבוהה מתמיד,אני מעדיפה לקחת כדורים פסיכוטים שירדימו אותי בשביל לברוח מהמציאות העגומה הזו שהכנסתי את עצמי ,בדיעבד הייתי מעדיפה להישאר במשקל שנתנו לי אז אבל לא הערכתי את זה.
בכול אופן אני 1.76 ואני לא רוצה לרשום משקל כי אני מתביישת בו אבל אפשר להבין של-1.76 (ולא במשקל נמוך) לאכול 1500 קלוריות ליום זה מעט נוסף על כך שאני לא יורדת במשקל .
בעבר כששקלתי הרבה פחות הייתי אוכלת 2500 והייתי באותו גובה.
כל פעם שאני מנסה לצמצם כמויות הגוף שלי מאיט את חילוף החומרים ונכנס למצב התגוננת כך שזאת לא הדרך לרדת במשקל בשבילי כרגע. כושר גם כן בכלל לא עוזר וניסיתי כל כך הרבה.
מה אתם מציעים לי לעשות ? בבקשה אל תגידו לי לאכול לפי התפריט ולחכות כי כבר אמרו וזה לא מספק אותי ,אני מתחננת תנו לי איזשהו פתרון על מנת לרדת במשקל.
אני לא יכולה לחיות ככה יותר עוד ,בבקשה עזרו לי לרדת ,תנו לי עצה .
תודה רבה מראש !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקה לעזרה ! - תגובה
ד''ר רוני חרמון01/02/2011הטיפול היחיד הטוב וזה שיעזור לך הוא טיפול ממושך במחלקה להפרעות אכילה. טיפול של רופאים מקצועיים. בעייתך הינה מחלה לכל דבר וחייבת בטיפול רפואי ארוך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה ללא פחמימותטובה30/01/2011
ערב טוב
לפני 4 ימים החלטתי לעשות דיאטה, אני מכירה מישהי שעובדת איתי. הרופא שלה המליץ לה לעשות דיאטה ללא פחמימות לפני הניתוח שלה (קיצור קיבה- שרוול).
בעיקרון, אני במרץ אמורה לעשות גם ניתוח, טבעת בקיבה. לפני הניתוח אני רוצה לנסות בפעם האחרונה לרדת בכוחות עצמי.
השאלה היא כזו- האם אני יכולה לעשות דיאטה ללא פחמימות לאורך זמן? במידה וכן, מהו הזמן המקסימלי?
כמו שאמרתי, אני כבר 4 ימים ללא פחמימות כלל..
תודה רבה והמשך ערב טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה ללא פחמימות - תגובה
ד''ר רוני חרמון01/02/2011התשובה היא חד משמעית כן את יכולה לאכול בשר דגים וירקות ללא הגבלת זמן את חייבת לשתות הרבה ולעשות בדיקות מידי חצי שנה במאמארים האחרונים בנושא יותר ויותר עוברים לדיאטה מהסוג הזה לא רק שהתוצאות טובות לא נגרם נזק בריאותי וזאת הדיאטה היחידה שמצליחה גם לצורך ירידה במשקל וגם לצורך שמירה. גם בבשר גם בדגים וגם ירקות יש מספיק פחממות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליף לרדוקטילאני30/01/2011
בעבר בימי משבר כמו לפני מחזור...הייתי נוטלת רדוקטיל וזה היה ממש מרסן אותי.
מה יכול להיות תחליף לרדוקטיל בגלל שאין להשיג אותו.
יש לציין כי ירדתי המון במשקל והגעתי ליעד...אני שומרת על משקלי החדש שנה+...
אבל בימי טרוף של רעב עדיין זקוקה לעזרה חיצונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליף לרדוקטיל - תגובה
ד''ר רוני חרמון01/02/2011היום כרגע אין תרופא חלופית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מצאתי תחליף
נופר08/02/2011בעבר ניסיתי את סוג הכדור הזה וסבלתי מתופעות לוואי נוראות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנו ו.....מה התחליף?
אני09/02/2011תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדורים כאלה ממש מסוכנים
טלי16/02/2011הורידו את הרדוקטיל מהמדפים כי היא גרמה להתקפי לב קשים אצל נשים, ובטח גם הסלים הזה מסוכן. אל תתפתי למישהי שבטח מתפרנסת מלמכור את הכדורים האלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלוהאני30/01/2011
האם אפשר להשתמש באופן קבע כדור ביום?
או שזה ממכר כמו שאר המשלשלים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלוה - תגובה
ד''ר רוני חרמון01/02/2011זה אחד הכדורים הטובים רצוי לעבור ליום כן יום לא לאחר שימוש ממושך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)