מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיאטה נוקשהבר23/01/2011
אני עושה דיאטה שמורכבת משתי ארוחות ביום בלבד.
שבכל אחת מהן אני אוכל רק פרוסת לחם קל אחת.
כאשר בצהריים אני אוכל סלט ירקות גדול
שניצל אפוי ללא שמן
ותוספת של תפוח אדמה או פתיתים.
בארוחת הערב, אני אוכל סלט ירקות, כמה כפיות קוטג' ופרוסת אחת של לחם קל.
האם הדיאטה הזו נכונה לגבר בגיל 40+?
האם צריך להוריד משהו או להוסיף לארוחות?.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה נוקשה - תגובה
ליטל סמואל-לוי24/01/2011הדיאטה כמו שכתבת - נוקשה, אפילו נוקשה מידיי. מכילה פחות מ-800 קק"ל. קשה לי להאמין שתוכל להתמיד בה לאורך זמן והיא גם עשויה להאט את קצב חילוף החומרים שלך משום שהיא דלה מאוד וגם משום שיש בה רק 2 ארוחות. מבלי לדעת את הנתונים שלך וכמה אתה צריך לאכול, כדי להגיע למשהו קצת יותר מאוזן, הייתי "מעבה" את ארוחת הערב בחלבונים - ביצה, טונה, מוסיפה קצת שומן בריא - 2 כפות טחינה /כף שמן זית / 1/2 אבוקדו קטן, וגם עוד ארוחה או שתיים- כריך בבוקר / יוגורט + דגנים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט מאוזן בהנקהנעמה23/01/2011
שלום,
עקב חשד לאלרגיה אצל בתי היונקת, אני נמנעת מאכילת מוצרי חלב, ביצים, סומסום, סויה, אגוזים ודגים. כיצד אפשר להשלים חוסרים של סידן? האם הימנעות מביצים היא בעייתית? (אני צורכת בשר).
תודה,
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע דילגתם על שאלתי?
נעמה25/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפריט מאוזן בהנקה - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי25/01/2011הימענות מביצים לא בעייתית אם את צורכת בשר.
אם את נמנעת מדברי חלב, שקדים, שומשום, טחינה... את לא משאירה מקורות רבים לסידן (בסרדינים יש למשל אם לא החלטת גם להמנע מהם).
אולי כדאי שתשתמשי בכדורי סידן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה - שקדים אני אוכלת
נעמה25/01/2011כמה שקדים צריך לצרוך כדי לספק את כמות הסידן הדרושה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מרגישה שמנהחסוי23/01/2011
שלום אני רוצה לדעת
1. האם לכיתה ז' משקל 55-56 הוא משקל טוב?
2. אני לא מצליחה לרדת במשקל ואני מנסה הכי חזק!! {אני ב 3 פעמים בשבוע בחדר כושר } ולא עובד לי
3. איך מורידים במשקל?
אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מרגישה שמנה - תגובה
אהרון רזון23/01/20111. אי אפשר להביע דעה בלי נתון הגובה.
2. פעילות הגופנית שלך טובה (?) ונחוצה להרזיה בליווי דיאטה מתאימה.
3. בהתחשב בגיל הצעיר שלך, מומלץ לפנות למומחה לצורך בניית תוכנית הרזיה ולא לעשות את זה על דעת עצמך או על ידי טיפים בפורום זה או אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה- כמות קלוריותרותם23/01/2011
שלום, אני עושה דיאטה כבר חצי שנה ויורדת יפה...
היום היה לי יום די עמוס שבו לא הייתי בבית מהבוקר עד הערב.
נאלצתי לאכול דברים שהיו לי זמינים במשרד ( פעם בשבועיים אני עובדת במשרד), ושאלתי היא כמה קלוריות צרכתי בערך היום. אלו בעיקר נשנושים ולא אוכל אמיתי. והרי הפירוט:
פתית- בערך 20 יחידות עם קוטג' 1%
חטיף אנרגיה אנרג'י- 3 יחידות (58 קלוריות ליח')
קרמבו
מחית תפוחים
קפה- 4 כוסות עם חלב דל שומן
תפוח- 3 יחידות (תפוח ירוק קטן)
מעדן יופלה 0% - 2 יחידות
פסק זמן- 2 אצבעות
נורא מדאיג אותי שזללתי היום הרבה...האם לדעתכם זה נורא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה- כמות קלוריות - תגובה
אהרון רזון23/01/2011הקלוריות לא סוף העולם, אבל התזונה של היום לא היתה בריאה ומתאימה למי שרוצה לרזות. מה שהיה היה, ואפילו אינני טורח לחשב את הערך הקלורי (אפשר לעשות את זה בעצמך). מחר זה יום חדש ועליך לחזור למסלול המוצלח שלך בלי רגשי אשמה או ענישה עצמית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דייסביתיושי23/01/2011
בעבר הייתי משתמשת במוצר שנקרא דייסבית של חברת רמדייה להעשרת היוגורט ולתחושת שובע. הבנתי שלא ניתן להשיג מוצר זה עוד. האם יש מוצר דומה? של חברה מתחרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דייסבית - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי23/01/2011יושי שלום,
מוזר לי לשמוע שלא ניתן להשיג את המוצר. בדוק טוב. למעשה מדובר בערבוב של סיבים מסיסים ובלתי מסיסים. כך שאתה יכול לקחת כף סובין חיטה וכף סובין שבולת שועל במקום.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה!!LIOR23/01/2011
רציתי לשאול! אם אני יעשה דיאטה מהירה (30 ק"ג) האם זה יכול לפגוע לי בעתיד (בבטן ילדים וכדו') והאם יש תסמינים למי שנפגע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה!! - תגובה
אהרון רזון23/01/2011אפשר להוריד 30 ק"ג ואף יותר (אם יש עודף אמיתי) על ידי דיאטה מושכלת ופעילות גופנית אפקטיבית התואמות את הנתונים. אינני מכיר את התנונים שלך, אבל באופן כללי, מומלץ להוריד 30 ק"ג במשך 10-12 חודשים, כאשר הקצב ההתחלתי לא יעלה על ק"ג אחד לשבוע. הרזיה מהירה מדי גורמת בד"כ לחסרים עלולים לפגוע בבריאות, תסכולים, שבירה והשמנה מחודשת מעבר לנקודת ההתחלה, עם אחוז שומן גבוה יותר ומסת שריר מדוללת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב 3אחוז? או 1 אחוז?דני.א22/01/2011
אני מאז ומתמיד שותה חלב 1 אחוז מיכיון שאין סיבה להכניס לגוף יותר שומן,
הבנתי שיש איזה מיתוס שאומר שכשותים חלב 1% רוב הסידן והוויטמינים אינם נספגים זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב 3אחוז? או 1 אחוז? - תגובה
ד''ר רוני חרמון23/01/2011זה לא משנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצף קפהרותם22/01/2011
ישנו מיתוס שאומר שהקצף יותר משמין מהחלב...האם יש בסיס?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצף קפה - תגובה
ד''ר רוני חרמון23/01/2011הקצף הוא קפה מים ואוויר ולכן אין שחר לכך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע למסטיקיםרותם21/01/2011
שלום, אני נמצאת בעיצומה של דיאטה. אוכלת בריא ומגוון ומבצעת פעילות גופנית 3 פעמים בשבוע. שומרת לא לאכול דברים משמינים במהלך השבוע ובסופי שבוע קצת מקלה עם עצמי. מאחר ויש לי חשק רב למתוק אני ממירה אותו בלעיסת מסטיק. הבעיה היא שטעמו של המסטיק נגמר מהר ואני מוצאת את עצמי כל הזמן מחליפה מסטיק כך שגומרת חפיסה שלמה ביום (של מאסט, ללא סוכר) ואף יותר...השאלה היא איזה השלכות מבחינת קלוריות יש לזה? אני יודעת שזה לא בריא לשיניים וללסת...אבל מבחינת קלוריות?
אודה לכם על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע למסטיקים - תגובה
אהרון רזון22/01/2011מסטיקים בכמות גדולה, כפי שאת לועסת, מקשים על הרזיה וגורמים נזק ללסת.
לעיסתם אינה תורמת לגמילה ממתוק אלא השפעתה לעיתים הפוכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לתשובתך
רותם22/01/2011תודה על התשובה קודם כל,
זה שהמסטיקים אינם תורמים להתגברות על חשק המתוק, אני מסכימה. נוכחתי לדעת שזה נכון... אך האם תוכל לפרט מדוע הם פוגעים בתהליך ההרזיה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר
אהרון רזון22/01/2011לעיסה ממושכת מתפרשת על ידי הקיבה כאכילה, מעוררת את מיצי העיכול וכתוצאה מכך
גובר התאבון (רפלקס מותנה). מלבד זה, בכמות גדולה של מסטיקים יש ערך קלורי משמעותי, גם אם על האריזה כתוב אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קינמוןשחר21/01/2011
כמה קלוריות יש בכפית קינמון? (האבקה)
וכמה קלוריות יש בכף של שיבולת שועל (של חברת קוואקר) כשכתוב שב-100 גרם יש 350 קלוריות? (כשזה מבושל..)
תודה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קינמון - תגובה
אהרון רזון22/01/2011כמה קלוריות יש בכפית קינמון? (האבקה)
****זניח, כמו בכל תבלין. לא צריך לספור.
וכמה קלוריות יש בכף של שיבולת שועל (של חברת קוואקר) כשכתוב שב-100 גרם יש 350 קלוריות? (כשזה מבושל..)
*****350 זה לפני הבישול. כף (לפני בישול) = 40 קק"ל בערך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז אחרי..?
שחר22/01/2011אז כמה זה אחרי בישול?כאלו..מה זה משנה..?
ומה זה תחליף מלח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז אחרי..? - תגובה
אהרון רזון22/01/2011אז כמה זה אחרי בישול?כאלו..מה זה משנה..?
*****תלוי במידת הסמיכות, כלומר בכמות המים שמוסיפים לבישול.
קשה למדוד את זה, וגם לא רלוונטי. לכן מתייחסים לערך הקלורי לפני הבישול המופיע בטבלאות המתאימות. אם אתה מבשל כף, התבשיל שלך יכיל את כל הקלוריות של אותה כף, אבל עם נפח יותר גדול. הבישול משנה רק את הנפח ולא את הערך הקלורי של המוצר לפני הבישול.
ומה זה תחליף מלח?
****אינני מבין למה הכוונה ואיך מתקשר לנושא הנדון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה אחרונה-הרגל של הקיבה לכמות הקלשקד21/01/2011
איזה תהליך מתרחש בגוף כשמרגילים אותו לקבל כמות נמוכה של קלוריות ואז בבת אחת מגדילים את הכמות וגורמים להשמנה?
ולפי הענין הזה - אנחנו לא יכולים בעצם להרגיל את הגוף שלנו לכל צריכה קלורית באשר היא והגוף פשוט יסתגל ולא ישמין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה אחרונה-הרגל של הקיבה לכמות הקל - תגובה
ד''ר רוני חרמון23/01/2011בגדול הגוף עובד לפי מאזני אנרגיה אם אתה משנה את המאזן הגוף יגיב לכך כמו שאי אפשר להוריד את כמות הקלוריות ליום מבלי לצמצם את הפעילות כך גם הפוך.
אין מצב חד כיווני ולכן ההבנה שלך בנושא אינה מושלמת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דייסת קוואקרשקד21/01/2011
שלום!
רציתי לשאול איזה דייסת קוואקר הכי כדאי לקנות?
ומבחינה קלורית איזה תוספת הכי כדאי לשים וכמה? (דבש,קינמון,צימוקים..)
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דייסת קוואקר - לא ממליץ על אף אחת
אהרון רזון21/01/2011אלא על שיבולת שועל טבעית לא גרוסה.
כדאי להתרגל לאכול ללא ממתיק. צימוקים עדיפים אם איו בהם תוספת סוכר וכימיקליים.
גם כפית שטוחה של דבש זה לא נורא. קינמון אפשר בכל מקרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת קלוריותשקד21/01/2011
הי,
רציתי לדעת אם בהנחה שאני עשה דיאטה של 1200 קלוריות:
אם מותר נגיד בשישי לאכול 1000 קלוריות ואז בשבת 1400? (האוכל של שבת..)
ובאופן כללי מותר לעשות קיזוזי קלוריות כאלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת קלוריות - תגובה
אהרון רזון21/01/2011מומלץ תפריט קבוע מבחינת ערכו הקלורי, אך תנודתיות כזאת פעם בשבוע, סבירה ומותרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי ד"רעידו21/01/2011
שלום.
אני בת 23 גובה 179 משקל 71.6
אני לא מצליחה להוריד במשקל למרות שאני אוכלת אוכל בריא בלבד.
רק ירקות.
בעבר שקלתי 63. הייתי בתת תזונה והמערכות לא עבדו כמו שצריך.
הפסקתי לקבל מחזור בצורה סדירה(הפסקה כ-7 חודשיים).
עזבתי את הארץ,הגעתי למקסיקו.
חזר לי הרצון לאכול,הגוף שלי היה מורעב.
וככה לאט לאט עליתי ועליתי.
וכרגע אני בבעיה נפשית ופיזית.
אני ממשיכה לעלות.
ונפשית אני מרגישה מאד מאד גדולה ומגושמת.
האם המשקל שלי תקין לי? ביחס לנתונים כמובן..
אשמח לעצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשקל שלך תקין
אהרון רזון21/01/2011אין צורך בדיאטה דלת קלוריות אלא בתזונה בריאה ושינוי אורח החיים.
פעילות גופנית סדירה יחד עם תזונה נכונה יעצורו את העליה וישפרו באופן משמעותי את ההרגשה הפיזית והנפשית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרזות בגיל המעבריעל20/01/2011
בת 50, אין מחזור כשנה, עלייה של 6 ק"ג סביב הבטן כמובן, כבר שנה מנסה לרזות-
התפריט היומי מורכב מסלט ירקות, מרק ירקות,בשר עוף לא מטוגן, לחמניה אחת, שותה 10 כוסות קפה בחלב, גבינה לבנה -ממש כך בהרכב של כ1000 קלוריות ליום. אוכלת בעיקר בערב, לא מתמידה בפעילות ספורטיבית, גלידה 150 קלוריות לפני השינה וממש זהו. בידיעה ברורה שמכניסה כ-1000 קלוריות ליום ולא מרזה המחשבה היא שאולי בגלל גיל המעבר יש חשיבות להרכב תזונתי . לא מבינה למה לא מצליחה לרזותן. לעתים קרובות גם מרגישה נפוחה בבטן. האם אוכל לקבל עצה לאור עובדות אלו כדי שאוכל לרזות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרזות בגיל המעבר - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי20/01/2011יעל שלום,
אני ממליץ לך לעלות את התפריט שלך להרכב של 1300 קלוריות ליום ולהוסיף הליכה נמרצת שעה 4 פעמים בשבוע. אני מניח שתתחילי לראות תוצאות.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)