מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עצירות=עלייה במשקלאני18/01/2011
האם עצירות עלולה להוביל במשקל?
מדובר על יציאות של 1-3 בשבוע וגם תמיד עם עזרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות=עלייה במשקל - תגובה
ד''ר רוני חרמון18/01/2011קודם התשובה כן ושנית את חייבת לראות כירורג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכירורג או גסטרו
אני18/01/2011הייתי אצל גסטרו,הרבה אין מה לומר חוץ מזה שאני אשתמש בעזרים למיניהם.
הבעיה היא כשאני משתמשת במשלשלים אז יש יציאות אבל הבטן התחתונה ממש נפוחה-כנראה המעיים מתאמצים ומתנפחים.
וכשאני לא משתמשת בכלום אז אין יציאות.
כירורג יכול לתת פתרון אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיום דיאטה לא נכונהשקד18/01/2011
שלום,
אני בת 19 ושקלתי 63 ק"ג,
ב-3 וחצי החודשים האחרונים עשיתי דיאטה וירדתי 9 קילו,
הבעיה שהדיאטה נעשתה בצורה לא נכונה ורק עכשיו אני מבינה את זה.
הדיאטה בתחילה הייתה בריאה ולאט לאט הורדתי בכמות הקלוריות עד שהגעתי למצב של 600 קלוריות ליום בערך (לא באופן סדיר,היו ימים של יותר וימים של 600).
כרגע אני מעוניינת לרדת עוד 2 קילו אבל אני פוחדת שבגלל הדיאטה הלא בריאה שעשיתי אני אעלה הכל חזרה אח"כ.
אני עובדת בעבודה שכוללה בתוכה המון עבודה פיזית אז אני זזה די הרבה..
יש אפשרות לעשות משהו כדי לא לעלות את המשקל חזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיום דיאטה לא נכונה - תגובה
ד''ר רוני חרמון18/01/2011את צריכה בהדרגה להוסיף כל שבוע 100 קל' ליום עד שתגיעי לאלף קלוריות ובמקביל להוסיף פעילות גופנית של שעה פעם ביומיים ולבסוף שעה כל יום כשתתיצבי על 1000 קל' ליום תתחילי להוריד את הפעילות הגופנית ותתיצבי על שעה 2-3 בשבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך עושים דיאטהנעה17/01/2011
שלום רב ותודה רבה מראש
אני שלושה חודשים אחרי לידה רביעית, מבנה הגוף שלי רזה , אבל תמיד היה לי בטן ועכשיו עוד יותר מכיוון שאני מניקה אז אינ רעבה ואני לא מפסיקה לאכול אף פעם לא עשיתי דיאטה כי לא הייתי צריכה אבל עכשיו אני חייבת!! ואני לא יודעת איך עושים תוכלו להמליץ /לכוון אותי איך עושים את זה כי אני מנסה ולא מצליחה ...
תודה ולילה טוב נעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך עושים דיאטה - תגובה
ד''ר רוני חרמון18/01/2011קודם כל את חייבת לסגור את הפה ולאכול לפי תוכנית קלורית או לפי תוכניות אחרות כמו הפרדת אבות מזון רצוי לפנות ליעוץ מתאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך עזרה בקביעת תכנית דיאטה מתאימהעדי17/01/2011
שלום לכולם,
אני סובל מעודף משקל ואני לא יודע מה תוכנית הדיאטה שמתאימה לי.. אני מבקש שרק מי שמבין בזה ושיש לו ניסיון יסביר לי בדיוק מה לעשות כדי להגיע לתוצאה שאני רוצה להגיע אליה.
המשקל שלי - 110 קילו
הגובה שלי- 162
הגיל שלי - 20
המשקל אליו אני רוצה להגיע - 65-70
בבקשה תעזרו לי בבניית תכנית שמורכבת מאימון גופני, תזונה נכונה וכל מה שקשור לזה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה - טעות - הגובה שלי - 1.67
עדי17/01/2011סליחה, טעיתי בגובה שלי ... הגובה שלי הוא 1.67 , לא 1.62
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריך עזרה בקביעת תכנית דיאטה מתאימה - תגובה
ד''ר רוני חרמון18/01/2011אין אפשרות לטפל ברשת תבחר את השיטה שמתאימה לך ותלך ליעוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן קנולהענבר17/01/2011
שלום , האם זה נכון ששמן קנולה הוא שמן לא בריא כלל ואף מסוכן ? האם יש הבדל בין המוצר אצל חברות שונות ? באיזה שמן כדאי לאפות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן קנולה - תגובה
ליטל סמואל-לוי17/01/2011ממש לא. שמן קנולה הוא מומלץ יותר ביחס לשמן תירס / סויה/ חמניות...
עדיף להשתמש בשמן לא מזוכך, למרות שרוב השמנים הנמכרים בסופר הם מזוקקים (מאריך את חיי המדף של המוצר). אפשר לאפות איתו.
שמן זית - עדיף מקנולה אבל בגלל הטעם המיוחד שלו, לעיתים אינו מתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל מעבר והשמנהולנטינה17/01/2011
אני בת 50 , סובלת מגלי חום , הישמנתי +15 ק"ג , מה לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל מעבר והשמנה - תגובה
ד''ר רוני חרמון17/01/2011תקופה קשה אבל חייבים להתמודד את חייבת לבנות תפריט מאוזן שיכול להוריד אותך במשקל בקצב איטי קחי בחשבון שזה לוקח הרבה זמן. אפשרות שניה לפנות ליעוץ מקצועי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטהרועי17/01/2011
שלום,
אני כבר בערך שבועיים שאוכל אוכל בריא ולא שטויות ועושה הרבה ספורט
אומרים לי שאני נורא רזה בפנים וזה לא יפה ושאני נראה חיוור
מה שכן אני רוצה להוריד את אחוזי השומן בגופי
מה עליי לעשות?האם אני עושה משהו לא נכון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה - תגובה
ד''ר רוני חרמון17/01/2011רועי אתה מרחף. אחוזי שומן זה לא מדד אמין ולא חשוב תפנה ליעוץ או תביא נתונים כך שאפשר יהיה להתייחס נקודתית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשירה(שם בדוי)17/01/2011
שלןם קוראים לי מיטל...ירדתי במשקל לפני שנה בערך ממשקל 76 ו56...לפני חצי שנה בערך עליתי 7 קילו
ירדתי בצורה לא בריאה...(בעיה שטופלה אצל פסיכולוג)
ונשארה לי בטן ושומן למרות שירדתי 20 קילו!
רציתי לדעת מה אפשר לעשות כדי להשיג בטן שטוחה?אני תמיד רציתי גוף רזה וחטוב
וזה לא קשור להפרעת האכילה שהייתה לי אני מאוד אשמח לעזרה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר רוני חרמון17/01/2011הי מיטל אין מספיק נתונים אבל יכול להיות שאת צריכה טיפול כירורגי מקומי (פלסטיקאי)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה עוד נתונים?
שירה(שם בדוי)17/01/2011ספורט יכול לעזור?
אם כן אז איזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה נכונהשרון16/01/2011
שלום,
אני בת 20 ואני שוקלת כ-50 קילו.
אני מקפידה על מה שאני אוכלת אבל אני מרגישה שאני עולה במשקל ואני תמיד מרגישה נפוחה.
רציתי לדעת מה מומלץ לאכול כדי לא להרגיש את תחושת הנפיחות ואפילו קצת להרזות.
שאלה נוספת, עד כמה פעמים בשבוע מומלץ לאכול אבוקדו? אמרו לי שזה מאוד משמין.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה נכונה - תגובה
ד''ר רוני חרמון17/01/2011הי שרון נראה לי שאת לא כל כך מתמצאת בנושא תזונה ולכן רצוי לקבל יעוץ בכול מקרה צריך דיאטה קלורית מתאימה או שיטה אחרת וצריך להמנע ממזון שיוצר גזים כמו בצל כרובית כרוב ביצים לחם וכ'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות ללקטוזפ מ16/01/2011
שלום רב,
לאחרונה בעקבות בדיקה, הסתבר שאני רגישה ללקטוז.
אני מנסה לתקופת מה, תזונה נטולת לקטוז.
אני מבקשת לדעת האם נכון להניח שמוצר המסומן "פרווה" לא יכיל לקטוז וכמו כן, האם ישנם מוצרים שאינם חלביים באופן מובהק ועשויים להכיל לקטוז.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות ללקטוז - תגובה
ד''ר רוני חרמון17/01/2011פרוה אומר שאינו מכיל לקטוז או חלב מעדנים למינהם ופודינקים מכילים חלב יש לקרא על האריזה הכל כתוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמוסות אומגה 3דני16/01/2011
אני לוקח מגי יום 2 כמוסות של אומגה 3 (תוצרת אלספה)בוקר וערב (אחת בכל פעם)
ההוראה היא לקחתן כחצי שעה לפני הארוחה.אני לוקח מטעמי נוחות רק אחרי האוכל .
האם יש לזמן הלקיחה חשיבות רבה כל כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמוסות אומגה 3 - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי16/01/2011לא חשוב כל כך. מה שחשוב הוא המינון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמוסות אומגה 3 - תגובה
אהרון רזון16/01/2011האם יש סיבה להמנעות מאכילת דגים עתירי אומגה 3?. יעילות הכמוסות איננה ברורה,
מזון טבעי ובריא תמיד עדיף על תוספים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דייסה(:16/01/2011
שבוע טוב!
החלטתי לנסות פעם ראשונה להכין דייסה,הייתה לי חפיסה של החברה האמריקאית קוואקר בטעם סוכר חום ומייפל עשיתי רק חצי ממנה כי ידעתי שזה אמור להנתפח,בכל אופן רציתי לדעת האם זה מספיק\טוב לאכול מידיי פעם את זה בארוחת בוקר?
בנוסף אני יודעת שעדיף לקנות את הטבעי סתומרת את הקוואקר הרגיל-השאלה שלי אם לקנות אינסטנט או רגיל?
וכן מה המנה המומלצת בתור ארוחת בוקר? כמה כפות מהפתיתיי קוואקר?
אשמח לתשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דייסה - תגובה
ליטל סמואל-לוי16/01/2011הי,
דייסת קוואקר זו ארוחת בוקר מצויינת. מציעה לא לקנות את האינסטנט שציינת כי הוא עשיר בסוכר. 3 כפות קוואקר = פרוסת לחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז כמה כפות עליי לאכול בבוקר?
(:16/01/2011תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז כמה כפות עליי לאכול בבוקר? - תגובה
אהרון רזון16/01/2011בשלוש כפות "עם גבעה" לפני בישול יש כ40 גר = בערך 140 קק"ל שווה ערך לשתי פרוסות לחם מלא (לא קל).
כמות זו מתאימה לארוחת בוקר בתוספת ירקות + (מוצר) חלב דל שומן.
אם חשוב לך לחסוך בקלוריות אפשר להסתפק בשתי כפות (לפני בישול).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליחה להרזותאילנה16/01/2011
הי, אני שומרת על דיאטה (לא באופן קיצוני) אבל מאד מודעת למה שאני מכניסה לפה. אני עושה פעיולת גופנית. אבל לא רק שאני לא מרזה. אלא שגם עולה במשקל באופן קבוע. אשמח לקבל תשובה, אילנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם את מקפידה על שתיית מים מרובה?
ירדנה16/01/2011לדעתי יש קשר ישיר בין הדברים, אשמח לשמוע דעה של מומחה בעניין זה. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמים
אילנה16/01/2011למען האמת אני לא שותה מים בכלל. מסתפקת ב 3 כוסות נס קפה ביום. האם זה כל כך משמעותי להרזיה? אשמח לשמוע את דעתם של מנהלי הפרומים. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מצליחה להרזות - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי16/01/2011אילנה שלום,
אם זה המצב אמליץ לך לבצע אבחון מטבולי, כך תדעי מה הוצאת האנרגיה שלך ויהיה אפשרי להתאים לך תוכנית מדוייקת הרבה יותר.
לגבי נושא המים, רצוי לשתות מספיק. בעיקר ההשפעה של חוסר שתייה היא הנטייה לחפש את הנוזלים במקורות אחרים כמו פרות, מה שמוסיף גם ערך קלורי. יש הרבה תיאוריות לגבי השמנה ואי שתייה, אף אחת מהם לא מבוססת מדעית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופנית ותזונהדורין16/01/2011
שלום רב, רציתי לקבל את חוות דעתם של מנהלי הפורום בקשר להרגלי התזונה שלי בהקשר לפעילות גופנית שאני עושה. אני בת 61, עדיין עובדת, עושה פעילות גופנית 3-4 פעמים בשבוע בצורה של או הליכה או התעמלות בריאותית בקבוצה. הזמן של הפעילות הגופנית הוא בבוקר מוקדם, לפני העבודה. לפני ההתעמלות אני אוכלת חטיף בריאות מהסוג של ENERGY ושותה קפה. אחרי ההתעמלות אני אוכלת חצי גביע קוטד' או גבינה לבנה 3% עם פרוסת לחם מלא או סנדוויץ עם טונה. האם בצורה כזאת הגוף מקבל כל מה שדרוש למאזן נכון של אבות המזון? בברכה ותודה על תשובתכם מראש, דורין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות גופנית ותזונה - תגובה
ד``ר נסטור ליפובצקי16/01/2011דורין שלום,
מה שאת עושה מתאים בהחלט בתור התחלה. חשוב אבל להמשיך לדאוג לתזונה בהמשך היום. זאת אומרת, פרי ויוגורט באמצע הבוקר, מנה בשרית עם תוספת פחמימות מורכבות וירקות בצהריים ומזון בריא בהמשך היום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה מאוזנת
דורין18/01/2011שלום לד''ר נסטור ליפובצקי ותודה על תשובתך המהירה, שמדגישה את החשיבות של תזונה מאוזנת במהלך היום. רציתי לשאול האם זה בסדר שזמן הארוחה העיקרית שלי, שכוללת מנה בשרית עם תוספות של ירקות ופחמימות, יוצא בסביבות השעה 17:00, אחרי שאני חוזרת הביתה מהעבודה. עד אז אני אוכלת 2-3 ארוחות קטנות של יורורט עם פרוסת לחם, או קוטד' עם פרי, או סלט ירקות עם לחם. שוב תודה ויום נעים, דורין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת פחמימותדני.א15/01/2011
רציתי לדעת האם יש כול קשר בין אכילת פחמימות בארוחת הערב להשמנה?
לדוגמא אני רגילת לאכול את הפחמימות בבוקר כשני פרוסות לחם אחיד ובצהריים כוס פסטה\אורז, אים את הפחמימות של הבוקר אני אוכל בערב זה יגרום להשמנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילת פחמימות - תגובה
אהרון רזון16/01/2011השמנה\הרזיה תלויה במאזן היומי הגלובלי. אין הרבה משמעות, אם בכלל, להחלפה בין ארוחות בעלות אותו הרכב וערך קלורי. לגבי ארוחה עתירת פחמימות בערב, הדעות חלוקות. ישנם מימצאים מחקריים הממליצים על ארוחה פחמימתית בערב ויש כאלה הגורסים שארוחת ערב בעיקרה חלבונית היא עדיפה. לפחות לגבי חולי סוכרת יש אמת בגישה השניה.
בכל מקרה ארוחת הערב, בייחוד אם היא עשירה, צריך לאכול לא קרוב מדי לשינה. מומלץ 2-3 שעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)