מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שזיפים מיובשיםפנינה30/01/2011
קודם כל אומר תודה רבה על כל העזרה,
כמה קלוריות יש בממוצע בשזיף מיובש? והאם מומלץ לצרוך שזיף מיובש ביום יחד עם יוגורט דל שומן או שיש צורת אכילה יותר כדאית לשזיף המיובש? (שמעתי שצריך להרתיח במים..)
שוב,
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שזיפים מיובשים - תגובה
ד''ר רוני חרמון30/01/2011שזיף מיובש ושזיף רגיל זה אותם קלוריות רק שבשזיף מיובש חסרים נוזלים ולכן סה"כ הקלוריות מתחלקים על משקל יותר קטן ולכן הוא יותר משמין אם החשבון הוא פר יחידת משקל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה תודה מראש ...אנונימית29/01/2011
שלום אני בת 21, הליכה לשם הנאה כחצי שעה, רוב היום נחה, גובה 1.58 משקל 52.5 רציתי לדעת האם המשקל שלי תקין? אומרים שאני צריכה להעלות קצת???
ורציתי לדעת כמה קלוריות אני צריכה לצרוך ביום כדי לשמור על משקל תקין? למרות שאני הייתי רוצה להרזות עוד קילו שתיים.
תודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה תודה מראש ... - תגובה
ד''ר רוני חרמון30/01/2011משקלך תקין את צריכה לצרוך קלוריות ביום השוות לתוצאה שתקבלי מהכפלת משקלך ב- 21.6 כמו כן במחשבון משקל באתר חרמון מן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה למניעת סכרתשיר29/01/2011
שלום
בעלי בן 30.
2 הורים סכרתיים (האב טופל עם אינסולין).
נאמר ע"י רופא לשמור על סוכר.
עושה בדיקות דם פעם בשנה.
מה הכוונה לשמור על סוכר? לא לאכול בכלל? כמה כן מותר לאכול?
על איזה מאכלים מדובר (עוגות,עוגיות, שוקולדים זה ברור, אך האם יש מאכלים אחרים שמלאי בסוכר ורצוי להימנע מהם?)
תודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה למניעת סכרת - תגובה
ד''ר רוני חרמון30/01/2011יש לפנות לדיאטנית קופ"ח בנושא בנוסף רצוי לא לאכול מתוקים ולהגביל את כמות הפחממות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגדלת כמות קלוריותשיר29/01/2011
שלום,
אני יודעת שאחרי דיאטה צריך להעלות את מספר הקלוריות בהדרגה,
אך רציתי לדעת - באיזה קצב?
כלומר,אחרי כמה זמן הקיבה מתרגלת לכמות קלוריות מסוימת?
ואחרי כמה זמן אפשר לחזור לאכילה בכמות קלוריות נורמלית? (שכוללת תזונה נכונה אבל עם כמות קלוריות לא של דיאטה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגדלת כמות קלוריות - תגובה
ד''ר רוני חרמון30/01/2011הקיבה אף פעם לא מתרגלת מה שחשוב זה מאזן הקלוריות שלך את צריכה לחשב את כמות הקלוריות הבסיסית שלך לצורך שמירה ע"י חישוה הכפלת משקלך ב- 21.6 ולהוסיף את הקלוריות שאת שורפת בפעילות היומית שלך ואז לאכול לא יותר מהחישוב שקיבלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקיבה לא מתרגלת?!..
שיר30/01/2011אמרו לי כאן שצריך להוסיף בהדרגה כל שבוע עוד 100 קלוריות כדי שהגוף יתרגל ולאזן את זה עם ספורט (ושהגוף לא יתרגם להשמנה)..זה לא נכון?
ואם זה נכון - אני צריכה להוסיף 100 קלוריות כל שבוע עד שאגיע למספר הקלוריות המתאים לפי החישוב שהסברת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינדקס גליקימי(:29/01/2011
היי
כידוע אחרי אימון צריך לאכול פחמימה בעלת אינדקס גלקימי גבוה כמו תמרים או בננה,בנוסף אחרי אימון כוח הבנתי שצריך עם הפחמימה גם חלבון נכון?
בכל אופן רציתי לשאול מה קורה במצב שמוסיפים גם שומן בארוחה המיידית של אחרי האימון בחלון ההזדמנויות כלומר תמרים אגוזי מלך ויוגורט (פחמימה שומן וחלבון) המטרה היא עלייה במסה
השאלה האם השומן מפחית מהאינדקס הגליקימי אז בעצם אין הפרשת אינסולין וזה פוגע בתהליך הבנייה? או שאין פגיעה בתוספת השומן?
אשמח לדעת,תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינדקס גליקימי - תגובה
ד''ר רוני חרמון30/01/2011אם התה לא מתאמן קבוע 4-5 שעות כל יום באופן מקצועי אין כל חשיבות למה שאתה אומר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן השפעת הספורט על הגוף .הילה29/01/2011
שלום, הפעילות הספורטיבית שלי בימים אלו היא אפסית,
אני רזה, גובהיי הוא 1.63 ואני שוקלת 50
אבל בגלל החוסר בכושר אני חסרת שרירים וזה לא נראה יפה
ומשבוע הבא אני הולכת להירשם למכון הכושר בכוונה של להתאמן 3-4 פעמים בשבוע
30 דקות אירובי בערך ועוד 10 דקות כוח..
רציתי לדעת מתי בערך יתחיל להראות שינויים בגופי ואקבל צורה מעוצבת יותר של שריר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן השפעת הספורט על הגוף . - תגובה
ד''ר רוני חרמון30/01/2011שנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדה במשקלאליאור29/01/2011
שלום לכולם,
אשמח לקבל עזרה.
הנני בן 17.9 גובהי 1.85 ומשקלי 90.
אני מתאמן פעמיים בשבוע בקראטה (שעה אימון) ועוד פעמיים בשבוע בחדר כושר אנארובי וכוח.
אשמח לדעת כיצד אוכל להוריד כ10 קילו לערך.
אשמח לקבל תפריט מתאים.
תודה לכל העוזרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורדה במשקל - תגובה
ד''ר רוני חרמון30/01/2011תפנה ליעוץ הן בשל הפעילות הספורטיבית שלך שלא צריכה להפגע והן בשל גילך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי תפריט דיאטהדנה29/01/2011
שלום :)
אני בת 18 1.55 שוקלת 55
אחרי 5 חודשים בדיאטה הורדתי 17 קילו ואני מקווה להוריד עוד 5
הבעיה שעד עכשיו הייתי בתפריט דיי מצומצם של 1050 קלוריות ובזמן האחרון אני מרגישה שאני ממש לא שבעה ממנו. (אני רק אציין שבבדיקות דם שעשיתי הכל יצא תקין)
אני רוצה להעלות את התפריט ל1200 קלוריות אבל מפחדת שההורדה תיעצר
הפחד שלי הוא נכון או שהוספה של 150 קלוריות לתפריט לא תגרום לשינוי משמעותי?
כי אחרי מספר חודשים שאני אוכלת כמות מסוימת אז הגוף מתרגל לכמות כזאת ואכילה של יותר עלולה להשמין
בנוסף אני עוסקת בפעילות אירובית 4 פעמים בשבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי תפריט דיאטה - תגובה
ד''ר רוני חרמון30/01/2011את חייבת לאזן את הוספת הקלוריות בהוספה לצריכת הקלוריות היומית ובכך לאזן את המצב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחרונה תיאבון מוגבר ועלייה במשקלרינת28/01/2011
שלום ,
יש לי שאלה,
אני במשקל מאוזן לפי כל ההגדרות .
לאחרונה היו 2 שינויים בחיי שהובילו לתיאבון מוגבר + עלייה במשקל :
א. אימון כושר יומי ( לפעמים אימון קל כמו חצי שעה פילאטסי )
ב. התגברתי על תקופה ממושכת בה סבלתי מאנמיה באמצעות טיפול נטורופתי משולב.
שאלתי כיצד ניתן להימנע מעלייה במשקל בהנחה שאני אוכלת מזון בריא עם דיאטה מאוזנת שתפרה לי תזונאית. בערב אני חווה יותר מתמיד התפרצויות של תשוקה למזון כמו לחמים בורקס ועוד , וכן מתוקים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחרונה תיאבון מוגבר ועלייה במשקל - תגובה
ד''ר רוני חרמון30/01/2011את חייבת לעבור שינוי מחשבתי ולהחליף את הנשנוש מדברים כבדים כמו בורקס ומתוקים לדברים קלים כמו סלט יוגורט גבינה רזה ואפילו קצת לחם קל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אופיר04/02/2011היי, החשקים שלך נובעים מכך שהדיאטה שלך גרמה לך לחוסרים בויטמינים הכרחיים בגוף. כדאי שתשאלי את התזונאית שלך מה בתפריט שהיא תפרה לך מוביל לחשקים אלו. הסכנה בדיאטות כאלו היא שבסוף נשברים ומעלים עוד יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטהגלי28/01/2011
היי . אני בת 14 הגובה שלי הוא 1.58 ואני שוקלת 51.
אני כבר כמה שבועות מנסה לרדת קצת במשקל אך לא מצליחה .
הינה מה שאני אוכלת ועושה כל יום :
בבוקר לפני בית הספר אני שותה תה עם כפית סוכר,
בשעה 10:00 אני אוכלת כריך עם קוטג' בלחם קל וירקות בצד.
שאני חוזרת לבית בשעה שתיים בערך אני אוכלת עוף עם אורז וסלט בצד /נקנקיות עם פירה וסלט בצד/סלט עם לחם קל וגבינות 5%.
בשעה 6, 7 אני אוכלת קלמנטינה ובשעה 8 וחצי בערך אני אוכלת חביתה עם סלט.
5 פעמים בשבוע אני עושה הליכה ( של שעה ) וכל יום בערב אני עושה כפיפות בטן!
האם יש משהו שאפשר לשפר כדי לרדת במשקל ? כבר הפחתתי מכמות האוכל.פעם הייתי אוכלת בבית ספר לחמניה והיום לחם קל ובערב הייתי אוכלת משהו גדול והיום רק חביתה. מה אפשר לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשקל שלך תקין
עדן28/01/2011אולי זאת הסיבה שאת לא מצליחה לרדת.
כי את נמצאת במצב תקין ..
אם בכל זאת את רוצה לרדת אולי כדאי שתלכי לדיאטנית או שתקבעי תפריט עם כמויות מדודות ממש.
ותעשי יותר ספורט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטהinbal28/01/2011
שלום
אני בת 20
גובה 1.54
משקל 56
אני רוצה להוריד 5 קילו ממשקלי ויש לי מבנה רחב.
אני משתדלת כמה פעמים בשבוע לעשות הליכה של שעה אבל זה לא עוזר לי לדיאטה.
האוכל שאני אוכלת-
13:00 לחמניה
תפוח ביניים
17:00 קורנפלקס עם חלב/ פתיתים/ מקרונים
20:30 סלט עם קוטג'
לפעמים גם כמה פריכיות אורז בערב.
אני סטודנטית ורוב היום אני יושבת.
1. מה להוריד מהתפריט? מה לשנות?
2. עדיף 3 ארוחות גדולות או כמה ארוחות קטנות?
תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפריט שלך קטן מידי.
עדן28/01/2011את אוכלת מעט
כדאי שתבני תפריט גדול יותר עם פעילות גופנית וכך תרדי במשקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא נכנס לשירותיםעופר28/01/2011
היי שלום אני לא מצליח להכנס לשירותים כבר יותר מ 4 ימיים
מרגיש כמו בלון
יש איזה משהו שאני יכול לעשות על מנת לזרז את רכניה שלי לשירותים??
אוליי לאכול דברים מסוימיים או משהו כזה אני לא מעוניין בכדורים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נכנס לשירותים - תגובה
ד''ר רוני חרמון30/01/2011אם את בדיאטה הפתרון הטבעי הוא לשתות 20 כוסות מים ליום ולהוסיף שמן לאוכל רצוי כזה שלא נספג כמו 2 כפות שמן פארפין אפשר להשצמש גם בכדורים טבעיים כמו ALOE על בסיס אלואוורה כמוסה ליום קבוע במשך שבוע יסדר את היציאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרזיהאנה28/01/2011
אוף נמאס לי!!
אני חיייבת לרדת 30 קילו
לא יודעת איךךךךךךךךךך
אני עושה דיאטה של חלי מממן וירדתי 10 ועליתי
6 ארוחות יותר מדי וקטנות ואני מחוץ לבית ולא מצליחה לאכול ת6
איזה דיאטה אתם ממליצים לי כמה ארוחות ומה לאכול
וכמה ספורט טוב לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרזיה - תגובה
אהרון רזון28/01/2011אינני מכיר את הדיאטה שאת עושה, אך לפי דבריך היא לא מתאימה לסדר היום שלך.
העודף הניכר שלך מצדיק פניה לאיש מקצוע שיתאים את התזונה באופן אישי בבהתאם לנתונים, מטרה ואורח החיים שלך.
ספורט זה תמיד טוב וגם הכרחי להרזיה בריאה ובעיקר לשמירה. מומלץ לפחות שעה ביום לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלותשירי27/01/2011
בת 37, 159 ס"מ. שוקלת 56.
האם זה מוגזם לבקש להגיע למשקל של 52 קילו בגילי?
האם בדיאטה (שמפאת גובהי הנמוך תהיה חריפה כנראה), כדאי להמנע
מירקות כמו גמבה לסוגיה, סלק וגזר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שאלות - תגובה
אהרון רזון27/01/2011
האם זה מוגזם לבקש להגיע למשקל של 52 קילו בגילי?
*****זה בטווח משקל תקין.
האם בדיאטה (שמפאת גובהי הנמוך תהיה חריפה כנראה), כדאי להמנע
מירקות כמו גמבה לסוגיה, סלק וגזר?
****אין להמנע, אך לא להגזים בסלק וגזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אהרון
שירי27/01/2011הייתי בעבר אצל תזונאי שביקש ממני להמנע מירקות אלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינני מסכים
אהרון רזון28/01/2011בתזונה בריאה אין להמנע מאף ירק אלא אם יש מגבלה רפואית. מה שכן, בגזר, ובעיקר בסלק יש יותר קלוריות מהממוצע בירקות, אבל הגזר מומלץ להיות חלק מהתפריט היומי (שניים ביום זה בסדר). פילפל אדום אפשר לאכול בנדיבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- BMIדנה27/01/2011
מה הBMI המומלץ לבעלת מבנה גוף רזה?
אני יודעת שהתוצאה צריכה להיות בין 18-24 אבל מהו האידיאל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 20 עבור בוגרת
אהרון רזון27/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)