מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- היכן לבצע בדיקת התפתחות והתנהגותגיל05/09/2014
הילדה שלנו בת 3.5
אנחנו רוצים לוודא שהיא מתקדמת בסדר מבחינה מילולית
כמו כן אנחנו חוששים מכך שהיא לפעמים לא מקשיבה לבקשות שלנו ממנה.
היכן ניתן לבדוק האם ההתפתחות וההתנהגות של בגדר הנורמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היכן לבצע בדיקת התפתחות והתנהגות - תגובה
יאיר סהר09/09/2014שלום גיל,
אני מבין שאתם חוששים לגבי ההתפתחות של בתכם.
לפני פניה לבדיקת התפתחות תקינה, שינם מספר צעדים שניתן לעשות באופן עצמאי.
למשל: האם במסגרת שבה היא נמצאת (גן) עלה חשש שכזה?
האם תוכל לתאר מעט את הסיבה לחשש, מעבר לעובדה שבתכם לא נענית לכל בקשותיכם (דווקא מעיד על התפתחות תקינה)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת יחידה בגןענת04/09/2014
ביתי אמורה להכינס לגן שפתי השנה הרכב הגן: ביתי בת יחידה בוגרת, ועוד 5 בנים קטנים ממנה בגיל. נשלת השאלה האם זה כדאי לביתי??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת יחידה בגן - תגובה
יאיר סהר05/09/2014שלום ענת,
מהתיאור שלך קשה לי לגבש את עמדתי.
חשוב לדעת מהו הפרש הגילאים בין ביתך לשאר הילדים (איני רואה סיבה מיוחדת לקושי בגלל ההרכב המגדרי), מה הסיבה לכניסתה לגן שפתי, ומהם הפערים בינה לבין שאר הילדים גם על רגע זה.
באופן כללי, אם ביתך זקוקה לגן שפתי, לא הייתי מוותר עליו בשל המצב שתיארת, וזאת בתנאי שצוות הגן ערוך להבדלים שבין הילדים.
האם קיימת אופציה אלטרנטיבית?
אני שומע את הדילמה, ולכן מציע לך להעלות אותה מול צוות הגן עצמו ולהתייעץ עימם.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחק דמיון שבו הילד רע......ליאור04/09/2014
הבן שלי עוד לא בן שלוש. ילד מדהים ורגיש. יש לו אח קטן והוא תמיד היה עדין ואכפתי איתו. אם הוא שומע ילד בוכה הוא דואג ושואל מה קרה לו. באמת קסם של ילד.
לאחרונה הוא ביקש שאקנה לו בובה והוא היה מטפל בה ״אל תבכי חמודה״ ומנשק אותה כשהיתה בוכה. אם הדובי היה מרביץ לה אז הוא היה שם אותו בפינה (כמו שהוא ראה בגן - מעולם לא שמו אותו רק ילדים אחרים). ועכשיו התחיל משהו חדש שאני לא כל כך יודעת איך להגיב לו:
הוא מרביץ לבובה או חוטף לה את המוצץ ואומר לי לשים אותו בפינה. הוא מנסה לברוח מהפינה ומסתכל עלי שאחזיר אותו לפינה..... או שהוא אומר לי לחטוף ממנו את המוצץ חזרה
האם הוא רוצה לחוות את הצד השני בגלל שהוא תמיד הילד הטוב?
או שהוא מחפש מאיתנו אישור להרביץ ואנחנו צריכים לא לשתף פעולה עם ה״להרביץ לבובה״?
שורה תחתונה אשמח לדעתך איך להגיב? האם פשוט לשחק איתו לפי הכללים שהוא ממציא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחק דמיון שבו הילד רע...... - תגובה
פז שפירא04/09/2014הי ליאור,
ייתכנו סיבות שונות לצורך של בנך לשחק במשחק אלים כלפי הבובה. ייתכן שהוא רוצה לבטא את התוקפנות שלו, ייתכן שהוא רוצה לעבד את הנושא של שכר ועונש (שהרי הוא מבקש לשים את הדובי או אותו בפינה) ועוד ועוד.
הדבר המשמעותי בעיני הוא שמשחק הוא דבר חשוב ביותר עבור ההתפתחות של בנך. כל עוד המשחק אינו מסכן אותו או אחרים כדאי "לזרום" איתו ולשחק איתו בנושאים המעסיקים אותו כרגע. בכל ילד (וגם מבוגר) יש דחפים תוקפניים ולעבד ולהתמודד איתם דרך משחק זה דבר חשוב ובריא.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות בקשר לבת שנתייםאנונימית03/09/2014
היי, יש לי כמה שאלות בקשר לילדה שלי, אשמח עם תענו לי כי זה ילד ראשון ואני באמת לא רוצה לגרום לטראומה או לגדל אותה בצורה לא נכונה.
1. בחודשיים האחרונים בתי גילתה את השמלות ומאז היא לא מוכנה בשום פנים ואופן ללבוש מכנסיים. כל ניסיון שלנו לשכנע אותה שמכנסיים זה גם יפה ונוח לא מצליחים ועד שהיא לובשת את המכנסיים עוברת כמעט שעה של צרחות ובכי וגם אז כל פעם שהיא תיזכר שיש לה מכנסיים מתחת לשמלה הצרחות יחזרו. אין לנו ברירה אחרת כי היא הולכת לגן ובגן להיות בלי מכנסיים בא בחשבון עם חול בחיתול ודלקת בהמשך. לאחרונה התחלנו לשחד אותה עם יוגורט שהיא אוהבת וזה עובד אבל גם אני וגם בעלי יודעים שזה מאד לא בסדר. מה עלינו לעשות?
2. ניסינו לגמול אותה לפני כמה חודשים כי היא הראתה את כל הנכונות והרצון להיגמל, בימים הראשונים הכל הלך נהדר ואז פתאום היא התחילה להשתולל, לעשות פיפי בכוונה בכל מקום שהוא רק לא הסיר ולפחד מהסיר עצמו אז אחרי שבועיים וויתרנו כי פחדנו שהיא סובלת מכל העניין ולא רצינו שתיפגע. אלא שמאז עבר די הרבה זמן ועכשיו גם בגן דורשים שתיגמל ואומרים שהיא מוכנה אבל כל פעם שעולה נושא הסיר היא מגיבה בבכי ו"לא סיר! לא סיר!"
3. בחודשים האחרונים היא כל הזמן נוגעת בעצמה ואפילו בכיסא האוכל יש את החגורה שבין הרגליים שמונעת ממנה להחליק למטה אז היא משתפשפת בה ונשענת עליה עם הפות. חשבתי שאולי זו דלקת אבל חמותי טוענת שהיא מאוננת ושזה בסדר לילדים בגיל הזה, שאם לא נתייחס אז היא תפסיק. לא התייחסנו אבל היא רק התחילה לעשות את זה יותר וזה נהיה מטריד, אני מנסה להסביר לה שזה לא יפה אבל היא צוחקת ואני מפחדת להיכנס איתה לוויכוח כי יש לי הרגשה שזה לא יהיה הדבר הנכון. האם זה באמת זה וכיצד מתמודדים?
תודה ענקית מראש על תשובתכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שאלות בקשר לבת שנתיים - תגובה
פז שפירא03/09/2014הי,
1. בגיל שנתיים ביתך מפתחת את האוטונומיה והעצמיות שלה. מכאן, יש חשיבות כן לאפשר לה לבחור ללבוש את השמלות שהיא אוהבת. ההתעקשות שלכם על לבישת מכנסיים מתחת מובנת, שכן אתם חוששים שאי לבישת מכנסיים תפגע בבריאותה. ילדים פעמים רבים מתנגדים לפעולות שההורים רואים כחשובות למען בריאותם ואין ברירה אלא להתעקש על כך. אפשר להסביר שאם לובשים שמלה חייבים ללבוש מתחת מכנסיים אחרת היא לא תרגיש טוב. אפשר לאפשר לה לבחור את המכנסיים מבין שני זוגות כדי לתת לה תחושה של שליטה ובחירה.
2. בתחילת תהליך הגמילה מטיטולים צפויים פספוסים רבים. למעשה, סביר שרוב הזמן יהיו פספוסים ובחלק קטן מהזמן היא תצליח לעשות פיפי באופן הנדרש. כיצד הגבתם לפיספוסים? האם אתם יכולים להצביע על משהו שהקשה עליה? את מספרת שישנה ציפייה מצד צוות הגן שהיא תיגמל וכעת עליכם למצוא את הדרך לגמילה, תוך התגברות על הקשיים הנוכחיים. תוכלו לבדוק את האפשרות של ישיבה על ישבנון. תוכלו להציע הפתעה אם תשב על הסיר. אפשר להציע לה בהתחלה לשבת על הסיר עם בגדים ובהמשך להתקדם בהדרגה. חשוב לחזק גם צעדים קטנים. למשל לשבח אם תסכים לשבת על הסיר למשך מספר שניות עם בגדים. חשוב לגייס הרבה מאוד סבלנות, להתייחס בעיקר להישגים ולא לפספוסים.
3. ראשית, כיוון שיש לך חשש מפני דלקת או בעיה בריאותית אחרת, גשי לרופא ילדים על מנת לבדוק זאת. שנית, ילדים רבים חוקרים את גופם ונוגעים בו. לא מדובר באוננות במובן הבוגר של המילה. ילדים נוגעים בגופם על מנת לחוות חוויה מהנה, כדי לספק סקרנות או כדי להתמודד עם תסכול ומתח. אני מציעה להתייחס לאוננות באופן שיבהיר לביתך שעיסוק בגופה הינו בסדר גמור ויכול להיות מהנה, אולם יש לו גבולות. לא כדאי להגיד לה שאסור לעשות זאת יותר או שזה לא יפה שכן ביתך עלולה לקבל את המסר שעיסוק בגוף הוא מעשה שלילי ומביש. תוכלי לומר לביתך שזה בטח נעים לגעת בפות אך שלא עושים זאת במטבח אלא רק בחדרה. ייתכן שהאוננות המוגברת נובעת ממתח כלשהו ולכן מומלץ, כאשר ביתך מאוננת, להרגיע אותה – לחבק ולדבר אליה בחום, לשאול אותה אם היא רוצה או צריכה משהו. באופן כללי, חישבי אם יש משהו שקורה לאחרונה שעלול להלחיץ אותה ואם כן נסי לטפל במקור הלחץ.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנתיים- מפחדת מחיותאנונימית03/09/2014
היי, יש לי ילדה בת שנתיים שעד לא מזמן מאד אהבה בעלי חיים. עד שאימצנו חתולה.
לחתולה שאימצנו יש חתיכת אופי ולמרות שניסינו למנוע, היא שרטה אותה כמה פעמים עד שהילדה התחילה לפחד מכל בעלי החיים.
הייתה לה רתיעה מהכלבים של המשפחה בשל הנביחות והרעש שהם עושים אבל לא פחד, ועכשיו החתולה גרמה לה לפחד של ממש מכל בעלי החיים, אפילו כשניסיתי לגשת אליה עם גור חתולים בן שבועיים היא רצתה ללטף אבל פחדה נורא.
בבית המצב יותר קשה, בכל מקום שהחתולה נמצאת, בתי מפחדת להתקרב וצועקת "לא מימי לאאא!" עד שאחד מאיתנו בא ושומר עליה שתעבור בשלום.
כל ניסיון שלנו להראות לה שזה בסדר עלה בתוהו ואני מאד מפחדת שכל העניין יגרום לה לבעיות בעתיד
לא בא בחשבון לסלק את החתולה כי אנחנו לא אנשים שמוותרים ובטח שלא נחזיר חתולה שגרה אצלנו כבר כמה חודשים לרחוב....
בבקשה תגידו לי מה אני יכולה לעשות כדי לתקן את המצב בדרך הכי נכונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנתיים- מפחדת מחיות - תגובה
פז שפירא03/09/2014הי,
הפחד של ביתך נעשה מוכלל ומתרחב לכל הזמן בבית ולכלל בעלי החיים. מעניין האם אתם יכולים לצפות מתי החתולה עלולה לשרוט (אולי בלילה, אולי כשמלטפים אותה במקום שאינה אוהבת). אם כן, תוכלו ללמד את ביתך מתי יש להיזהר מהחתולה ומתי אין צורך בכך. האם אפשר להתקרב אל החתולה בזמנים ובדרך מסויימים מבלי לחשוש שהיא תשרוט? אם כן, כדאי בזמנים אלה לנסות בהדרגה להתקרב אל החתולה תוך שאתם אומרים לביתך שהחתולה מאוד אוהבת אותה ורוצה שהיא תלטף אותה. אפשר לשתף אותה בפעילויות הקשורות לטיפול בחתולה – למשל לתת לביתך לשים לה קערת אוכל על הרצפה, למלא לה את קערת המים... וכאשר החתולה אוכלת או שותה לספר לביתך שהחתולה בוודאי מאוד שמחה שביתך נתנה לה לאכול או לשתות.
כדאי לחשוף בהדרגה גם לבעלי חיים אחרים ואם אפשר גם איתם לערב את ביתך. לדוגמה – לקחת אותה לפינת ליטוף ולאפשר לה להאכיל את הארנבים, לתת לה לבחור צעצוע עבור כלב של המשפחה ולאפשר לה לתת אותו לכלב. ספרו לה על בעלי חיים, על כך שלפעמים הם מסוכנים, אך רק אם מרגיזים אותם. ספרו שבשאר הזמן הם מאוד אוהבים אנשים וילדים. אימרו לביתך שהיא ילדה נחמדה ומתייחסת יפה לבעלי חיים ולכן הם יתייחסו אליה גם כן יפה. אימרו לה שהנביחות של הכלבים זו השפה שלהם ושהם אומרים דברים כמו: "אני רעב...אני רוצה לשחק..." ועוד.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים ו 9 חודשיםטל03/09/2014
בני בן שנתיים ו 9 חודשים.
אתמול התעורר ב 14:00 בלילה בבכי שיש לו חיה במיטה.
הדלקתי אור קטן להראות לו שאין חיה והוא הגיב בצרחות ובהצמדות אלי כשהוא ממש בחרדה,
כאילו הוא רואה את החיה עדיין.
במשך זמן רב היה קשה להרגיע אותו. לקחנו אותו אלינו במיטה ומידי פעם כרצינו להחזיר אותו למיטה שלו הוא ממש נכנס לסטרס.
כי האח הגדול ישן שם, אחרי כשעה הוא רצה לחזור למיטה שלו, אבל כשהתקרב לפתח החדר, שהיה די חשוך כי האח הגדול ישן, הוא רץ בבהלה בחזרה כאילו עדיין פוחד.
כל זה התרחש במשך כשעה וחצי עד שהוא חזר לישון, כאשר לפחות ב עשרים הדקות הראשונות הוא התנהג כאילו הוא רואה ממש את החיה.
האם זה נורמלי? או מעיד על בעיה פסיכיאטרית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעורר ב 2:00 בלילה, כמובן
טל03/09/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן שנתיים ו 9 חודשים - תגובה
פז שפירא03/09/2014הי יעל,
פחדים מסוג זה בגיל של בנך הינם דבר נפוץ ונורמאלי לחלוטין. ייתכן גם שהוא חלם חלום מבהיל על החיה והתעורר ממנו. מבחינתו, באותו הרגע החוויה הייתה מאוד ממשית שכן ההבחנה בין דמיון ומציאות בגיל הרך הינו נזיל ולא מגובש כמו אצלנו המבוגרים.
כאשר זה קורה כדאי לשקף לו את המצב, לומר לו שהוא חלם חלום רע ומפחיד ושאת כאן איתו עכשיו. חבקי אותו והימצאי איתו בחדרו עד שיירגע. אחרי שירגע אימרי לו שהוא נרגע ועכשיו חוזר לישון. אם מתעורר שוב בלילה או שהוא שוב בוכה ומבוהל חיזרי שוב על פעולות אלה בחדרו.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי ישיבה בשירותים כתוצאה מעצירותיהלי02/09/2014
שלום רב לבני בן החמש היתה עצירות קשה פעם ראשונה ולפני שבוע היתה לו יציאה קשה. לאחר כמה ימים היתה לו שוב יציאה (רכה)שאותה עשה בתחתונים כי לא רצה לשבת באסלה כי פחד שיכאב לו.. הוא בטראומה מזה ולא מוכן מאז לשבת באסלה בכלל...האם זה יעבור לו לבד? האם שווה התערבות ? אשמח לעצה מועילה! תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי ישיבה בשירותים כתוצאה מעצירות - תגובה
פז שפירא03/09/2014הי יהלי,
לפעמים ילדים נכנסים למעגל של עצירות-כאב-פחד מהכאב שביציאה-התאפקות-התלכלכות בקקי. זהו מעגל שכדאי לעצור כמה שיותר מהר. אני מציעה לתת לו משהו הגורם ליציאות רכות (יש גם "תרופות" טבעיות כמו מיץ שזיפים) ולומר לו שאת נותנת לו תרופה שעושה שלא יכאב כשעושים קקי. לאחר מכן כדאי להתעקש איתו על עשיית הצרכים באסלה כדי שיחווה חוויה חיובית ומתקנת – של עשיית הצרכים בלי כאב. אני משערת שלאחר חוויה כזו הדברים יחזרו למסלולם.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי ישיבה בשרותים בגלל עצירות
יהלי03/09/2014היי פז ,
תודה על תשובתך!
כשאת אומרת להתעקש איתו על ישיבה באסלה האם הכוונה היא להכריח?
כי הוא בשום אופן לא מוכן לשבת גם אחרי שנתתי לו מרככים ויצאה לו צואה רכה רק לא באסלה ..
קשה לי להושיב אותו בכוח.. אבל מצד שני זה נראה לי הפיתרון היחיד.
אשמח לדעתך שוב!
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי ישיבה בשרותים בגלל עצירות - תגובה
פז שפירא03/09/2014הי יהלי,
בנך בן חמש ולכן להושיב בכוח לא נראה לי פיתרון מתאים. דברי איתו על כך. הסבירי לו שעכשיו הוא עשה קקי ולא כאב לו וכך יהיה גם כשיש באסלה. אולי תוכלי לגרום לו לשבת על ידי שתבטיחי לו הפתעה. אולי הוא יסכים לשבת אם תבטיחי להיות איתו ולהרגיע אותו. אולי תספרי לו על מקרה שלך היה או לילדים/אנשים אחרים בסביבתו בו בהתחלה כאב ואחרי לקיחת מרככים כבר לא כאב כלל ואף הייתה חוויה טובה ונעימה.
הכוונה בלהתעקש הוא לנסות לגייס את היכולות השכנועיות שלך וההיכרות שלך איתו ועם מה שמפעיל אותו כדי לגרום לזה לקרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי ישיבה בשרותים כתוצאה מעצירות
יהלי03/09/2014היי ושוב תודה.
ניסיתי הכל מהכל !הוא מאד נבון ועקשן... כלום לא משכנע אותו ואני חסרת אונים ממש.
אפילו חוששת לשלוח אותו לגן ככה.
הצעתי לשבת איתו, פרסים שאוהב ממש הכל לא חסכתי בכלום אבל הוא חזק בשלו..
בינתיים כבר כמעט שבוע לא ישב באסלה אני ממש אבודה בקטע הזה.
אשמח לעוד רעיונות אם יש...
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי ישיבה בשרותים כתוצאה מעצירות - תגובה
פז שפירא03/09/2014רעיונות נוספים: לקחת לשירותים הסחת דעת (משחק, ספר, משחק מחשב), לשבת בסיר במקום באסלה. אפשר להציע לשבת באסלה עם בגדים, אחר כך רק לשבת בלי בגדים ואחר כך לנסות לעשות את הצרכים.
נסי לשאול אותו מה יעזור לו לשבת באסלה, אולי הוא יביא רעיון מוצלח שיעזור לו.
אם לא תימצאי פיתרון והדבר יימשך, שיקלי לפנות לייעוץ פרטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מספרת הרבהגידלה02/09/2014
ביתי בת 5 אחות לילדה הת 2 משחקות מאוד יפה ביחד רק שהגדולה מידי פעם מאשימה ומשקרת אנחנו בדעה כזאת שלא מענישים רק מדברים ומסבירים
איך עכשיו הגענו לשלב הזה שהיא מאשימה אחרים ולא מתוודה למרות שאנחנו הינו נוכחים מה עושים?איך מטפלים בדבר הזה שניקרא שקרים למרות שכל הדיבורים לא עוזרים?
ועוד דבר ביתי בת ה 5 כבר יותר מ3 שבועות הולכת לגן ומה שקורא לא מספרת הרבה למרות שאנחנו שואלים שאלות ספציפיות איך מעודדים ילד לספר יותר?ואיך מסבירים לילד שיעמוד בכוחות עצמו מול ילדים למרות שהם בני גילה רק שהם ניראים גדולים וענקים הרבה מימנה הגננת מספרת שהיא מאוד מפחדת מהם
מה עושים?ואיך מעודדים אותה ?
ודבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם אני עוברת דבר דומה מאוד
דיקלה03/09/2014מקווה שזה תקופה שכזו איך אני מאוד מקווה שיענו כדי שגם אני אדע איך לטפל בביתי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מספרת הרבה - תגובה
פז שפירא03/09/2014הי גידלה,
בידקי האם ביתך מרוויחה מכך שהיא מאשימה ומשקרת לגבי אחותה. ייתכן והיא מרוויחה את תשומת ליבכם. נסו לומר לה שעליה ועל אחותה להסתדר ואל תתערבו באינטראקציה ביניהן, אלא אם כן אתם רואים אלימות ביניהן. ייתכן וברגע שלא תקבל תשומת לב השקרים יפסקו.
לגבי שאלתך השניה, התחילי ליצור אווירה שבה בשלב מסויים ביום כל בני הבית משתפים בחוויות. ספרי את על חוויות מהעבודה – חוויה אחת נחמדה וחוויה אחת לא נחמדה. אחר כך בקשי שגם היא תספר. אם היא תסרב אימרי שזה בסדר אך שאת מאוד היית רוצה לשמוע ממנה על מה שקורה בגן ואולי אחר כך היא תספר.
תוכלי גם במקום לשאול אותה לומר לה דברים שאת יודעת (מהגננת, מהורים אחרים, ממה שהספקת לראות). למשל תוכלי לומר שראית לפני שהלכת שהגננות קראו לכולם למפגש, שראית שיש בגן הרבה בימבות, שהגננת סיפרה שהיום היא אכלה את כל הסנדוויץ...). עשי זאת בכל יום וראי אם ביתך מפתחת את הנושא. אם היא לא מפתחת אל תלחצי ואם כן שוחחי איתה בכיוונים שהיא לוקחת את השיחה. ייתכן שאם תתפתח שיחה בנושאים כאלה, שאינם מאיימים (יש ילדים שלא רוצים לספר כי חוששים להכביד, לא רוצים לחשוף את החולשה והקושי שלהם ולכן אינם עונים על שאלות ספציפיות של ההורים שאמורות לברר את נקודות החולשה) ביתך תרגיש עם הזמן שיכולה לשתף גם בדברים נוספים יותר מהותיים.
לגבי שאלתך השלישית, השאלה למה את מתכוונת בלעמוד מול ילדים גדולים. האם הילדים מציקים לה? האם הם לא מציקים אך היא חוששת להתקרב אליהם וליצור קשר? אם תרצי פרטי על מנת שאוכל להשיב.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבגן
דיקלה04/09/2014בגן היא נימצאת עם ילדים בני גילה איך הם גבוהים ושמנים בהרבה מימנה תמיד כמעט וכל יום ביתי חוזרת במצב רוח ירוד כי צחקו עליה.ולא רוצה ללכת לגן
דיברתי עם הגננת והיא אומרת שהיא משגיחה ומפרידה שהיא שומעת דברים לא נעימים
אני רק לא מבינה למה ביתי לא עוצרת אותם היא יודעת מה לעשות ומה להגיד דיברנו על זה המון פעמים
וכשהיא צריכה לעמוד היא מפחדת מהם וגם היא לא מספרת הרבה
רק שבבוקר היא בוכה ולא רוצה להתארגן וללכת לגן
אני כואבת את כאבה איך הגננת חושבת שרק שלושה שבועות עברו והילדה תעמוד בסופו של דבר מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבגן - תגובה
פז שפירא04/09/2014ניסית ללמד את ביתך לענות לילדים אך כרגע היא לא מסוגלת לכך. נסי ללמד אותה דרכים אחרות להתמודדות, למשל להתרחק מהמקום או להגיד לגננת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גן חדשעדי02/09/2014
ביתי בת שנה ושמונה ילדה מאוד שמחה חברותית ואנרגטית. היתה עד עכשיו אצל מטפלת עם עוד ילד .
מאתמול נכנסה לגן פרטי של 38 ילדים 6 תינוקות והשאר 32 בטווח הגילאים שלה .
התגובה שלה שהיא בשוק ירדה לה כל השמחת חיים לא בדרך כלל היא ילדה שמביעה רגשות מאתמול היא ממשך קפואה בקושי מגיבה לא מפגינה רגשות לא בוכה לא מחייכת ממש כלום.
איך אני יודעת שהגן הזה טוב בשבילה?הגננת אומרת היא מקסימה וכו... כמובן כי היא שקטה(שלא אופייני לה) ולא בוכה כמו שאר הילדים אז ברור שהיא מקסימה.
אתמול הייתי איתה שעתיים ואח"כ נשארה שעה לבד ובאתי לקחת אותה.
היום הייתי איתה שעה ולאחר 3 שעות ב12 המטפפלת שלה לקחה אותה אליה הביתה לשינה .בנתיים בימים הראשונים אני שמה אותה חצי יום עד שתתרגל.
אשמח להכוונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גן חדש - תגובה
פז שפירא02/09/2014הי עדי,
אני יכולה להבין את הקושי שלך, זה מאוד לא פשוט לראות את הקושי של ילדתך ולצד זאת להיות חזקה בשבילה. אני משערת שכאשר בחרת את הגן היית שלמה עם כך וכעת עולים הספקות. צריך לזכור שזה עדיין מאוד מוקדם לדעת מה יהיה בהמשך. התגובה של ביתך היא נורמלית ומתאימה למצב. נסי לשדר לביתך שזה מקום טוב והשתדלי להקרין ביטחון.
המתיני תקופה של כחודש וראי מה קורה. אם עד אז ביתך לא תסתגל התייעצי בעיניין שוב.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצץ לילד גדולצחי01/09/2014
שלום וברכה!
בננו בן (עוד מעט 6) עלה היום לכיתה א.
עוד מאז הילדות הגמילה ממוצץ לא עברה בשלום, והוא עדיין נשאר עם מוצץ. לא ממזמן התחלנו טבלה עם נקודות ופרסים על כל יום שהוא מתגבר וישן בלי מוצץ. הוא הולך לישון בלי... אבל זה לוקח המון המון זמן והוא קם עייף! יש ביני לבין אשתי התלבטות קטנה בעניין האם לקחת לו את המוצץ ולסיים זאת למרות שהוא שם אצבע בפה (לא את האגודל, כנראה הוא עדיין לא גילה זאת. כך שלשים אצבע אחרת בפה זה לא עוזר להירדם). או לחזור ולתת לו מוצץ והוא כך יהיה יותר רגוע הרי בכל מקרה הוא לא ישאר עם מוצץ עד החתונה כשהוא יהיה מספיק בשל הוא יעזוב אותו. נראה לי שבלי קשר הוא ילד מאוד אוראלי וכל העיסוק סביב הפה תופס אותו מאוד.
אשמח לעזרה בעניין זה. תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצץ לילד גדול - תגובה
פז שפירא02/09/2014
הי צחי,
עמדתי היא שכדאי לסיים עם המוצץ, שכן מרבית הילדים בגיל של בנך כבר אינם עם מוצץ. למעשה במצב הקיים בנך נמצא בשלב התפתחותי שהסתיים אצל מרבית הילדים בגילו וחבל. מבחינה סמלית זה עלול לסייע לשמר אותו בעמדה תינוקית בעיני הסביבה ובעיני עצמו.
אני מציעה ששניכם תשוחחו איתו, תסבירו לו את החסרונות של המוצץ: לא מתאים לגילו ואת ההשלכות על בריאות הפה. הסבירו לו שהיתרון הוא שהמוצץ מרגיע אותו אך שאתם מציעים לו דברים אחרים להרגעה (לישון עם חפץ שהוא אוהב, לשתות מים ועוד). הסבירו לו שגם מציצת אצבע אינה מתאימה מאותן הסיבות.
תוכלו לומר לו שבעוד כמה ימים מפסיקים עם המוצץ – החליטו על יום בו בלילה לא יקבל יותר מוצץ כלל. לאחר מכן אני מציעה שהמוצץ לא יהיה בבית בשבילו אך גם בשבילכם, כדי שלא תצטרכו להתמודד עם הדילמה. הימים הראשונים עשויים להיות קשים אך אני מאמינה שאם תהיו נחושים וגם תאמינו שזה הדבר הנכון בשבילו הוא יפנים זאת והדבר יעבור.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוצפהחסוי01/09/2014
שלום,
יש לי בן בן 5 ובת בת 4
ילדים מקסימים וטובים שמאוד גדלו והתבגרו בתקופה האחרונה
שני דברים חדשים שאני מתמודדת מולם לאחרונה הם חוצפה ותנאים
יש פעמים שהם לא מקשיבים לי, לפעמים צוחקים לי בפנים, כך שאני צריכה להרים את הקול כדי שיבינו שאני רצינית.
או כשאני אומרת משהו עונים לי בתנאים אם תעשי ככה אני אעשה ככה
אני מניחה שזה שלב התפתחותי אבל כשזה קורה (די הרבה לאחרונה) זה מרגיז
איך נכון להגיב על חוצפה ? ומה עונים כשמציבים לי תנאים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוצפה - תגובה
פז שפירא02/09/2014שלום,
ילדים מבינים טוב יותר דברים מוחשיים ולומדים יותר ממעשים מאשר מדיבורים. נשמע שנוצר מצב שלמילים שלך אין מספיק השפעה וכתוצאה מכך את מגבירה את קולך.
רצוי לנסות ולהפגין שליטה, על ידי כך שתבקשי משהו (תוכלי להגדיר לעצך את מספר הפעמים שאת חוזרת על דברייך עד שאת מתחילה לפעול. כדאי לא להגיע למצב שבו את נאלצת לצעוק) ואם ילדייך לא עושים זאת יהיו לכך השלכות ממשיות. למשל, אם את מבקשת מהם לאסוף צעצועים והם לא עושים זאת, תוכלי לחכות שהם יבקשו ממך משהו ואז להסביר שאת רוצה להתחשב בהם אם הם יתחשבו בך ויעשו את מה שביקשת קודם לכן.
לגבי הצבת התנאים, לא כדאי להתייחס לכך לדעתי אלא להתמקד בבקשה שלך מהם. איני יודעת מה את מבקשת מילדייך ואשמח אם תוכלי לפרט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיקיםאדוה01/09/2014
הבן שלי בן עשר התחיל בשבועיים האחרונים לעשות קולות של כאילו שיעול בפה סגור
הוא עושה את זה ללא הפסקה במשך כל היום רק בלילה שנירדם זה מפסיק
הוא אומר שמגרד לו הגרון אבל לי זה ניראה משהו פסיכולוגי
זה מאוד לא נעים לשבת לידו ולשמוע את זה ללא הפסקה
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיקים - תגובה
פז שפירא02/09/2014הי אדוה,
טיקים מופיעים בדרך כלל בגילאי 5-10 ולרוב חולפים מאליהם. חשוב לא להתייחס לטיקים אך לתת מענה למה שאולי מעורר אותם. יש לחשוב ולבדוק האם יש משהו שמעורר אצל בנך לחץ או חרדה ולנסות להפחיתם. כאמור, אין להתייחס לטיקים עצמם. אם הדבר לא יחלוף בחודשים הקרובים כדאי ללכת ולהתייעץ אצל פסיכיאטר ילדים כדי לבחון טיפול תרופתי.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גן חובה בגיל 4שירי31/08/2014
שלום רב,לפני כ 5 חודשים עברנו דירה למושב במרכז הארץ וההרשמה לגן נערכה שלא במועד אי לכך בני בן ה 4 שובץ לגן חובה. חשוב לי לציין שעד כה היה בגן פרטי. אני מאוד חוששת שמא לא הסתדר עם הילדים הגדולים ממנו ביותר משנה והדבר יצור אצלו תסכול ורגרסיה, עירבתי את הגננת בחששות שלי והיא מצדה שתפה פעולה והרגיעה אותי שהיא לא תתן לו ליפול.
אגב,האלטרנטיבה העומדת בפני היא לרשום אותו לגן טרום טרום חובה עם גילאי 3 ומטה
הילד חשוב לציין ממוצע ומאוד פיקח. האם פעלתי נכון ואיך לנהוג במהלך השנה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גן חובה בגיל 4 - תגובה
פז שפירא02/09/2014הי שירי,
יש יתרונות וחסרונות בשני המצבים – להיות קטן או להיות גדול בגן. חיסרון אפשרי הוא שלא יסתדר עם הילדים הגדולים. ומצד שני, הגננת נשמעת מבינה עניין, משתפת פעולה ומרגיעה וייתכן מאוד שתעזור לו להשתלב. יתרון בלהיות קטן בגן הוא האפשרות ללמוד מהגדולים ולהרגיש דאגה מצידם. אם הגננת נראית לך טובה ואת מאמינה שהיא אכן תוכל לעזור לו להשתלב, אפשרי בהחלט להשאירו בגן החובה. במהלך השנה היי ערנית לגבי מצבו החברתי, המשיכי להיות בקשר רציף עם הגננת בעניין זה. בררי עם הגננת איזה ילד ניתן לחבר אליו ונסי בהמשך ליזום מפגשים גם אחר הצהריים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקשנותשגית31/08/2014
שלום הבת שלי בת 3 ומאוד עקשנית.
כל דבר רוצה שיהיה לפי מה שהיא רוצה.. אם זה בבגדים או באוכל או במשחקים עם ילדים ..וכו.. ואם היא לא מקבלת מה שהיא רוצה היא בוכה ולא מוכנה להמשיך הלאה.
מה אני יכולה לעשות בנדון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקשנות - תגובה
פז שפירא02/09/2014הי שגית,
נשמע שביתך זקוקה להרגשה של שליטה ושהמחיר של זה הוא קושי בהתגמשות.
כדאי לבחור על מה להיאבק. כלומר, לחשוב היכן ניתן לאפשר לה את הבחירה והיכן חשוב שתלמד להתגמש. למשל, ייתכן שזה לא בעייתי שהיא תבחר לעצמה את הבגדים אך במשחק עם ילדים זה בעייתי אם לא תוכל להתגמש כלל. אפשר לנסות ולהכין אותה שבכל יום היא תצטרך לעשות משהו אחד שמישהו אחר בחר. למשל, לקראת משחק עם ילדים לומר שהיום אתם רוצים שילד אחד יבחר פעם אחת את המשחק ושהיא תשחק בו. תוכלו לתרגל איתה זאת כשתשחקו איתה – שהיא תבחר הרבה פעמים אך לפעמים גם אתם תבחרו.
באופן כללי, הכנה מילולית לקראת סיטואציות והגברת הביטחון העצמי עשויות לאפשר לביתך תחושה רבה יותר של שליטה בעולם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהלה במקומות הומי אדםיהל30/08/2014
שלום ,
הבן שלי בן שנתיים ו-5 חודשים ילד מקסים ונעים שכייף מאוד לשהות במחציתו.
לאחרונה שמתי לב שאנחנו נכנסים למקומות הומי אדם הוא קצת נלחץ, לדוגמא היינו בגן שעשועים ובאותו זמן היו המון ילדים אז הוא העדיף לא לשחק וביקש לחזור אחר כך.
חשוב לציין שאם לא היו ילדים באותו זמן הוא היה משחק ונהנה מאוד.
דבר שני השבוע הלכנו לבריכה (אחרי הרבה זמן שלא היינו) ויישר מהכניסה הוא ביקש ללכת לבית לא היה מוכן ללבוש בגד ים ובכניסה למים התחיל לבכות ולבקש שהוא רוצה ללכת לבית אחרי מספר ניסיונות החלטית לא להשאירו בכוח ונאלצנו לעזוב.
אשמח לדעת מה הסיבה להתנהגות זו? אני רוצה מאוד לחזק אצלו את הביטחון העצמי .
אשמח לקבל עצות בנושא.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהלה במקומות הומי אדם - תגובה
פז שפירא02/09/2014הי יהל,
ייתכן שבנך רגיש לגירויים ולכן מצבים חדשים או כאלה הדורשים התייחסות לגירויים רבים קשים לו. כדאי לחשוף אותו ולא לוותר אך לעשות את החשיפה הדרגתית. כלומר, להתעקש למשל שהולכים לגן השעשועים אך להסביר שתעשו זאת לאט ובקצב שלו. בהתחלה אפשר לומר שרק נלך ונסתכל על הילדים האחרים משחקים ושהוא לא חייב לשחק. אם הוא עושה זאת כדאי לחזק אותו על כך. וכן הלאה. אם אתם הולכים איתו למקום שהוא אינו מכיר אך שאתם יודעים מה קורה שם תוכלו להכין אותו ולהסביר מה יהיה. צריך לגייס סבלנות רבה ויכולת לעשות תהליכים הדרגתיים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)