מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פעוט בן שנתייםיעל04/07/2014
שלום,
הייתי רוצה להתייעץ לגביי גן עבור בני שיהיה בקרוב בן שנתיים.
ישנו גן אחד שבו 7 ילדים יותר גדולים ממנו (אולי 2-3 בני אותו גיל כמו שלו)
גננת אחת על כל 7-6 ילדים בקבוצת גיל זו.
וישנו גן נוסף (יותר נכון סוג של משפחתון ביתי) שבו קבוצה של 15 ילד מגיל שנה וחצי עד שנתיים וארבע חודשים (עם 3 אנשי צוות).
שאלתי היא כזו, מה לדעתך נראה יותר מומלץ לילד בגיל כזה? להיות עם ילדים מעט יותר גדולים ממנו או להיות עם ילדים קטנים ממנו וחלקם באותה קבוצת גיל?
הייתי רוצה להתחיל תהליך גמילה בקרוב ולדעתי אם הילד יראה תינוקות עדיין בחיתולים הוא לא יזרום בתהליך כי הרי ילדים אוהבים לחקות את מה שהם רואים. מה גם שמנהלת הפעוטון אמרה שהיא זורמת עם הילדים ואם ילד מבקש לישון אחרי ארוחת בוקר היא לא מתנגדת (הוא כבר ממזמן לא ישן בבוקר)
באופן כללי מדובר בילד מקסים שקצת קשה לו להיפתח בהתחלה והוא צריך את הזמן שלו להתחמם הוא נמצא איתי בבית (היה במשפחתון פעמיים בשבוע) אך נאלצתי להוציא אותו משם בחודש האחרון בשל מעבר דירה לעיר אחרת. אני מאוד מבולבלת ורוצה לעשות בחירה טובה עבורו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעוט בן שנתיים - תגובה
ד''ר ג'וי בנטוב07/07/2014שלום יעל,
אכן מבלבל למצוא מסגרת בגילאים אלו. שתי המסגרות שתיארת נשמעות טובות. יחס המטפלות לילד הוא סביר. משפחתון זו בדרך כלל מסגרת יותר עוטפת ומתאימה לגילאים צעירים יותר. בני שנתיים כבר צריכים גירויים מורכבים יותר ותכנים חינוכיים. כך שכדאי לבדוק מה התוכנית במשפחתון. עם זאת זה כמובן גם תלוי בילד, אם בנך היה עד כה איתך בבית אולי יתאים לו גם מקום יותר קטן ומשפחתי. לגבי הגמילה, זה תהליך ודרך כך או כך. בסיכומו של עניין שני הגנים מתאימים, לכי על תחושת הבטן שלך כאם לגבי בחירת המסגרת המתאימה לבנך בגיל זה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מחיתוליםאיילה02/07/2014
יאיר שלום..בתי בת 2.5 ואינני מצליחה לגמול אותה למרות המודעות שקיימת אצלה..ראיתי שרשמת שניתן לגמול מחיתול "בהחלטה הורית בלבד" שאלתי היא כיצד לעשות זאת בלי שיתוף פעולה מהילדה? לא נשמע לי הגיוני שתהליך כזה נקבע ע"י צד אחד כשבעצם מדובר במוכנות של הילד ולא של ההורים...כמו כן קראתי איפשהו שמדובר בבשלות פיזית של הפעוט..שהוא מסוגל להתאפק וזה עניין פיזי טהור..אשמח שתעשה לי סדר בדברים ותתן לי טיפ או שניים לתהליך המיוחל...תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזדהה אתך אבל יש פיתרון
מירי03/07/2014קראית את ההודעה שלך וזה הזכיר לי את המקרה שהייה לי עם הבן לפני שנה. כשהוא גם בן שנתיים ו3 חודשים... התייעצתי וכדומה בסוף חברתי מהגינה המליצה לי להתחיל עם הילדה תחתוני חיתול כדי שהא תיגמל.
קניתי את הסוג פול אפס של האגיס, זה כמו תחתון לכל דבר ואיפשר תהליך גמילה נוח גם לי וגם לילד שאחרי 4 חודשים להפתעתי כבר נגמל :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מחיתולים
איילה05/07/2014מירי שלום..שמעתי תגובות לא חיוביות מאנשי מקצוע לתחתוני הגמילה האלה...בכל מקרה לא נראה לי שזה מה שישכנע אותה לשבת על הסיר ולעשות שם צרכים..אבל אני ינסה....תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מחיתולים
איילה05/07/2014אודה לתגובה..דילגו עליי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מחיתולים - תגובה
טל כרמלי טבת08/07/2014שלום איילה,
קיימות גישות שונות לגבי גמילה.
לפי אחת מהן, ואני נוטה לדגול בה, אכן יש צורך במוכנות כלשהי של הפעוט על מנת שיתבצע תהליך גמילה מוצלח. המוכנות כוללת יכולת מוטורית ופיסיולוגית - הן להתאפק מעשיית הצרכים, והן להוריד מכנסיים-תחתונים ולהתלבש, יכולת קוגניטיבית להבין את הנדרש ממנו, ובשלות רגשית. רוב הילדים בגיל של בתך מסוגלים כבר להתמודד עם המטלה הזאת, אבל יש שונות בין ילדים ולא כולם מוכנים באותו זמן. עם זאת, יש גם משמעות רבה להתנהלות של ההורים, למסר שהם מעבירים וליכולת שלהם להכיל את הקושי בשבועות/חודשים הראשונים, שכן הגמילה עשויה להיות ממושכת ויש בה עליות ומורדות.
אם תפרטי מהם הקשיים בהם את נתקלת, אוכל לנסות לכוון אותך יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מחיתולים - המשך
איילה15/07/2014שלום טל,
היא אמנם כבר בת 2.7 אבל למרות שאני מורידה לה את הטיטול כל אחה"צ כשחוזרים מהגן ושמה לה את הסיר במרחק צעד שניים ממנה (בתוך הסלון שם היא משחקת כל הערב) היא עדיין עושה פיפי על הרצפה מטר מן הסיר...עד היום היא עשתה פעמיים מעט קקי בסיר ובזה זה נגמר..לצערי אין שיתוף פעולה מעבר לזה למרות שחוזרת ואומרת לה כל הזמן שהסיר לידה ואם היא מרגישה שבא לה פיפי או קקי שתשב עליו..היא יושבת דקה או שתיים וממשיכה להסתובב בחדר אך ברגע האמת לא עושה את הצרכים בסיר..כך גם בסופי שבוע..מנצלים את העובדה שהיא יכולה להסתובב עכשיו ללא בגדים כדי לקדם את הנושא אך ללא הצלחה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודעת איך להתמודדעדי02/07/2014
שלום יש לי שני ילדים הבכור בן חמש והקטנה בת 1.8 עם הבכור אני עוברת תקופה שהוא בזמן האחרון ההתנהגות של החמירה (נראה לי שהוא מקנא באחותו) מתחצץ רוצה אמא אחרת עושה דווקא ... עשיתי בשבוע שעבר יום כייף רק אני והוא ממש נהנה אבל עם לאחר יומיים היתה לו התנהגות לא טובה אז שכח הכל ומיאז אמא שוב לא טובה וכו.....וגבי הקטנה היא מאוד עקשנית לא מוותרת כל דבר שהיא רוצה ממש נלחמת , היא עדיין ישנה איתנו בחדר ומאוד רוצים להוציא אותה וזה נראה לי ממש פרוייקט כי כל ערב יש לי מלחמה שהיא תישן במיטה שלה למרות שזה איתנו בחדר אני רק חושבת מה יהיה שאני יוציא אותה.
אני רואה את עצמי בתקופה האחרונה מרימה את הכל וכל היום בין מלחמות איתם ...
אשמח להכוונה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יודעת איך להתמודד - תגובה
טל כרמלי טבת08/07/2014שלום עדי,
נשמע שאת עוברת תקופה לא קלה עם שני ילדייך.
ראשית לגבי הבכור, ייתכן שהוא אכן מגיב מתוך קנאה ורצון לקבל יותר יחס ותשומת לב. אני מבינה את התסכול שהרגשת כאשר לאחר "יום כיף" הוא שב להתנהגותו הקודמת, אבל צריך לזכור שילדים מגיבים ליחס יומיומי, רציף ועקבי, ואילו יום כיף אחד, נעים ומשמח ככל שיהיה, לא יכול לחולל שינוי.
לכן, אני מציעה לחשוב על דרכים בהן תוכלי לקרב אותו, להתייחס לייחודיות שלו או למקומו החשוב כבכור במשפחה, אולי לתת לו תפקידים ותחושת אחריות בסיוע בטיפול באחותו, וגם להמשיך באותו כיוון של "שעת איכות" שלך איתו, לאו דווקא פעילות גדולה ומיוחדת, יכול להיות גם לצאת רק איתו לגינה או לשבת לשחק איתו במשחק שהוא אוהב וכד'.
מעבר לכך, ייתכן שאת חווה קושי בלשים גבולות, לשני ילדייך. כך לגבי ההתחצפות ושאר ההתנהגויות שלו, וכך לגבי קשיי השינה של בתך הקטנה. אם את מעוניינת להעביר אותה לחדר אחר עשי זאת, בלי לפחד מההשלכות. גם אם יהיו כמה שבועות קשים, בסופו של תהליך היא תישן במיטתה ובחדרה, וכולכם תרוויחו מזה. ברגע שתהיי בטוחה שזה הדבר הנכון לכם, ותשדרי מסר בטוח, עקבי ותקיף, היא תגיב בהתאם.
הסבירי לה לפני כן מה עומד לקרות, הראי לה את המיטה ואת הפינה שלה בחדר החדש (בחדר עם אחיה?), עשו מהמעבר עניין חגיגי ומרגש. בימים שלאחר המעבר עזרי לה להסתגל על ידי "טקס שינה" (אולי כבר יש לכם כזה, ואם לא - כדאי לגבש: סדר קבוע של נניח מקלחת, סיפור, נשיקה ושכיבה לישון). אם היא בוכה ומתקוממת הסבירי לה ברוגע שהיא כבר גדולה ולא ישנה יותר עם אמא ואבא, שבי לידה ולטפי אותה עד שתירגע. שוב, התהליך עשוי להיות ממושך וקשה, אבל בסופו יהיו תוצאות.
בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקשנות לא ברורהרינת01/07/2014
שלום רב,
בני הבכור בן 6, עולה לכיתה א'.
בתחילת השנה בגן היה מופנם ולקח לו זמן להתחבר עם ילדים.
עם הזמן התחבב על כולם והפך להיות במרכז החברים.
לקראת סוף השנה, בני מנצל את הכוח שלו לרעה מול הילדים
ומחליט שלא לשחק עם ילד מסוים בגן וכל הילדים מחקים אותו.
בסופו של דבר נעשה חרם בכל פעם על ילד אחר כשבעצם בני מוביל את החרם.
הסברתי לו שבסופו של דבר הוא זה שיישאר בלי חברים.
הוא מאוד אדיש לנושא ומבחינתו שלא יהיו לו חברים, הוא רוצה להיות לבד כמו פעם בתחילת השנה.
ניסיתי להגיע אליו ולנסות לשכנע אותו באמצעות הזכרת היום הולדת, שבמידה ונחגוג לו אז לא יגיעו חברים והוא לא יקבל מהם מתנות.
הוא ממשיך להתעקש ומוסיף שכבר לא כדאי לחגוג יומולדת.
ניסיתי להסביר לו שאם הוא בוחר להיות לבד בגן, הוא יהיה לבד גם מחוץ לגן. בלי חברים בבית, בגינה, בבריכה.
גם לזה אין לו בעיה. הוא מוכן להישאר בבית ושאחיו ילכו בלעדיו לבריכה.
מה עושים ? איך מטפלים בעקשנות הזו ? מדוע הוא רוצה להיות ללא חברים ?
תודה מראש,
רינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתגובה. המצב מחמיר.
רינת06/07/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחים בהפרש קטןסינדי30/06/2014
יש לי תינוק קטן ובעז"ה תיוולד לו אחות כאשר הוא יהיה בן שנה ו-3 חודשים. האם זה יכול לגרום לו להרגשה או התנהגות לא טובה במידה ואשתדל שלא להחסיר ממנו תשומת לב או שהוא יהיה קטן מידי בשביל להבין או לקנא כמו שקורה בד"כ בגילאים גדולים יותר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אצלי דווקא לא הייתה בעייה
אייל10/07/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילת לילה ביוזמת הילדשרון30/06/2014
הי,
הבן שלי בן שלוש, גמול ביום (אחרי תהליך גמילה קשה ודי ארוך). גם בשנת צהריים ישן עם תחתונים. בלילות האחרונים מבקש לישון עם תחתונים גם בלילה. אציין, שזה בא רק ממנו, אנחנו לא לוחצים (אם זה היה תלוי בי, זה לא היה הזמן הנכון כי הוא עדיין מתעורר עם חיתול רטוב). כיוון שהוא מבקש, אני לא חושבת שזה נכון לומר לו לא, אלא לאפשר לו. מצד שני, הוא מפספס כל לילה, ואפילו לא מתעורר מזה. אתמול הוא פספס באמצע הלילה והלבשנו לו תחתוני גמילה מתוך שינה - בבוקר הוא קם ובכה כי שמנו לו חיתול. בתחושה שלי אני חושבת שאם הוא מבקש לישון עם תחתונים אז צריך לאפשר לו, למרות הפספוסים (כי אני לא רוצה לפגוע לו בביטחון העצמי ובהערכה העצמית).
נשמח לשמוע עצות איך להתמודד - האם אנחנו פועלים נכון? איך אפשר לעודד אותו ולקדם אותו יותר לקראת שליטה בפיפי במהלך הלילה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
שרון01/07/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילת לילה ביוזמת הילד - תגובה
יאיר סהר05/07/2014שלום שרון,
לנושא הגמילה אין 'תשובה נכונה' אחת.
חשוב לדעת כי ישנן גישות שונות המתייחסות לנושא הגמילה.
לדעתי, במידה ונראה לכם מתאים יותר להתקדם עם רצונו של הילד - אין מניעה בכך.
עם זאת, חשוב לזכור שתהליך הגמילה בלילה - כפי שכבר התנסיתם ביום - עלול להיות ארוך וקשה.
בהנחה שאתם - ההורים - מרגישים בנוח ללכת לתהליך גמילה בלילה, עשו זאת.
בשלב ראשון ניתן להצהיר בפניו כי אם ישמור על החיתול יבש עד הבוקר, הוא יוכל ללכת לישון עם תחתונים. ברגע שהצליח להתאפק לילה אחד, ניתן לעשות איתו טבלת הצלחות בלילה. אם הוכיח 3 הצלחות רצופות, נראה שכבר מוכן להורדת חיתול.
עם זאת, פספוסים יתכנו גם אז, ולכן יש צורך להתאזר באורך רוח, ולהמנע מליצור אצלו תחושת אי נעימות בשל פספוס.
בעיני, החשש מפגיעה בביטחון והערכה עצמיים הוא מעט מופרז.
איני מכיר הוכחות לכך ששיטת גמילה או זמן גמילה מסויים משפיע באופן כזה או אחר על תכונות אלו אצל ילדים. בנוסף ניתן להתבונן על התסכול הנגרם לילד משתי זויות (לפחות):
מחד - להשאירו עם חיתול עלול לגרום לו תסכול, שכן ההורים לא נענים לו, ולא בוטחים בו.
מאידך - גם פספוס בלילה עלול לגרום לו לפקפק ביכולתיו, שכן לקח על עצמו משימה ולא עמד בה, ואף התעורר רטוב.
אני מזכיר זאת כדי להסיר מעט חשש מהנושא. איני מאמין שתסכול אחד עדיף על השני, ובכל מקרה, איני מאמין שתסכולים מעין אלו גורמים לפגיעה בטווח הרחוק.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלילות יבשים
נעמה07/07/2014שרון, קבלי ח"ח, את חושבת ומתנהגת כמו אימא למופת, עם איך שאת מקפידה על בניית הביטחון העצמי שלו. גם אני הייתי מתנהגת כך, ולא הייתי יכולה להגיד לילד שרוצה לעבור לתחתונים "לא". עם זאת, גיל שלוש, זה עדיין גיל כזה שלא כל הילדים גמולים בלילה, אנחנו השתמשנו בשלב המעבר הזה ב-Dry Nites שהם תחתונים סופגים. גם הביטחון העצמי שלו לא נפגע, כי הוא ישן בתחתונים ולא בחיתול וגם יש ספיגה והוא קם יבש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות התנהגותיות ורגשיות בגןאמא מודאגת29/06/2014
שלום רב,
ילדתי בת 3.5. ילדה חכמה ביותר, מדברת באופן שוטף מגיל שנה ועשרה חודשים, מבינה היטב דקויות ומצבים חברתיים, ובעלת כושר ביטוי יוצא מן הכלל. הגננת הפנתה את תשומת ליבי לכך שהיא חווה קשיים התנהגותיים ורגשיים בגן. לדבריה יש פער גדול בין יכולותיה הקוגנטיביות ליכולותיה הרגשיות, דבר הבא לידי ביטוי בהתקפות זעם בגן כאשר הילדה נתקלת בתסכול. לדוג', אם יש רק שתי בובות ושלוש ילדות רוצות לשחק איתן היא תצרח ותבכה ותתקשה לוותר עד שהגננת תתערב ותפנה להגיון שלה. דוגמה נוספת, במפגשים קבוצתיים כאשר הגננת מעלה שאלה וכל הילדים צועקים את התשובה וקולה לא נשמע, היא תעמוד ותצרח עד שהיא תקבל התייחסות. כמו כן, הגננת אמרה שהיא נשאבת למאבקי כוח עם קבוצת החברות שלה בגן (בקבוצה שלה יש רק עוד 2 בנות בגילה, כך שהיא מוגבלת בבחירת החברות), ושההתפרצויות לא מתאימות לגיל 3.5.
אני חייבת לציין שאני לא עדה להתנהגויות הללו כשהיא נמצאת איתי. בגינה למשל, אליה מגיעים אחרי הגן המון ילדים מהקבוצה היא משחקת נהדר, ואני יכולה לספור על כף יד אחת את מספר הפעמים בהן נדרשתי להתערב. גם כשאנחנו נפגשות עם ילדים בבתים היא משחקת נפלא, חולקת צעצועים ומאוד נהנית. מדובר בילדה מאוד דעתנית ועקשנית שאוהבת להיות בשליטה, אני יכולה לראות כיצד הדברים מגיעים לכדי התיאור של הגננת, אבל כשהיא איתי אני מצליחה לגרום לה לשתף פעולה מבלי לוותר על הגבולות שלי.
פרט חשוב- לפני 10 חודשים נולד לה אח קטן.
הגננת הציעה שאקח אותה לטיפול רגשי טרם הכניסה לגן עירייה, שם לא יוכלו להתפנות לעזור לה עם כל תסכול. האם לדעתך יש מקום לכך?
תודה,
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות התנהגותיות ורגשיות בגן - תגובה
טל כרמלי טבת02/07/2014שלום אמא מודאגת,
את מתארת את בתך כעקשנית ודעתנית ושואפת לשליטה, ועם זאת במצבים רבים - בגינה ובבתי חברים - היא מצליחה לווסת את ההתנהגות שלה ולמצוא את הדרך להסתדר בכוחות עצמה. מעניין מה קורה לה בגן, מדוע דווקא שם היא מתקשה לשלוט בתגובותיה ומתפרצת כך. האם יש לך השערות? האם זה קשור לגודל הקבוצה, אולי בסביבה צפופה יותר היא מרגישה צורך עז יותר להילחם על מקומה? האם יש משהו באווירה בגן שיוצר יותר תחרות ומאבק? את מציינת שלרוב היא מסתדרת לבד, ובמקביל את גם אומרת שאת מצליחה לגרום לה לשתף פעולה. האם היא זקוקה לרוב לתיווך שלך?
לא ציינת זאת במפורש אבל אני מבינה מדברייך שהיא בכורה, ולפני 10 חודשים נולד לה אח. האירוע הזה, בצירוף תכונותיה האישיות והשלב ההתפתחותי בו היא נמצאת, יכולים להוסיף הבנה להתנהגות שלה. אני לא סבורה שיש צורך להזדרז ולפנות לטיפול, אך יש מקום לנסות "להכין" אותה בבית באמצעות מתן גבולות ברורים, והעברת מסר שלא תמיד היא יכולה להיות במרכז וזאת שנשמעת וקובעת. זה יעזור לה הן בהסתגלות לגן עירייה, והן בכלל בהתמודדות עם תסכול.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גן עירייהרינת29/06/2014
שלום רב,
בתי ב"ה תהיה בת 3.10 בחודש ספטמבר
ואנו מתלבטים אם להכניסה לגן עירייה- טרום חובה, שם תהיה הכי קטנה
ישנה אפשרות להשאירה שנה נוספת בגן הפרטי , מגובר על גן ברמה מאוד גבוהה מבחינת תכנים וישנם כ-10 ילדים סביב הגיל שלה.
האם בגיל הזה עדיף להיות הקטן ביותר במסגרת חדשה או להשאירה ב"חממה" עוד שנה ,שם תהיה בבוגרים.
אודה לדעתכם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גן עירייה - תגובה
ד''ר ג'וי בנטוב01/07/2014שלום רינת,
בעקרון המחקר היום תומך בסברה שעדיף להיות הגדול בקבוצה ולא הקטן. ממליצה לך לקרוא את ספרו של Malcolm Gladwell, הוא ספר מעניין והוא מצטט שם מחקרים רבים בנושא. הטענה המרכזית היא שהגדול בחבורה מגש לעצמו דימוי עצמי גבוה, כי חווה את עצמו פוטנטי וחזק לעומת האחרים, במקום הקטן שצריך כל הזמן להשלים פערים ולהשיג את האחרים. עם זאת כל ילד הוא אחר באופי ולא תמיד הכלל מתאים לכולם. ישנם ילדים שהם מאוד בוגרים ובשלים לגילם ואז להשאיר אותם שנה יהיה להם משעמם ומעכב. לפעמים ישנו הבדל גם בין המגדרים, בנות לרוב מתפתחות רגשית מהר יותר לעומת בנים.
לסיכום ההמלצה הכללית שלי היא להשאיר בחממה, אך נסי לקחת בחשבון גם על פי השיקולים שמניתי מה יהיה הכי נכון לביתך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנתיים וחצי תשומת לבשירן26/06/2014
שלום,
יש לנו ילדה מקסימה בת שנתיים וחצי, מאוד חכמה ודעתנית. התחלנו תהליך גמילה מחיתולים(כבר חודשיים וחצי...). פיפי היא כבר מבקשת אבל קקי כל פעם עדיין עושה בתחתונים. כל פעם אנחנו מסבירים לה וכלום לא עוזר.בשבועיים האחרונים היא כל הזמן מפספסת פיפי בריצפה. אנחנו כל פעם שואלים אותה אם יש לה פיפי, היא עונה שאין ואחרי חמש דקות פספסה. אני עובדת מהבית ובשבוע האחרון חלה החמרה והיא כל פעם באה לידי, עושה פיפי ברצפה, אני מסבירה לה שפיפי עושים בשירותים, מנקה ומחליפה לה, ואחרי עשר דקות!!!! היא שוב באה לידי ושוב מפספסת. ככה זה נמשך לפחות 5 פעמים!!!!! ובהפרשים כאלו קצרים!! כבר שבוע. לפני יומיים חברה אמרה לי שזה כנראה תשומת לב (היא בת אמצעית אחרי בן בכור בן 5 שנים ותינוקת קטנה בת שלושה וחצי חודשים). מאותו רגע הפסקתי לעבוד כשהם בבית, ופשוט נתתי לה תשומת לב.צורים, גינה, סיפורים. הילדה התחילה שוב לבקש פיפי בשירותים. (קקי לא, נראה לי שהיא מפחדת?? היא אמרה לי שיש לה קקי, רצנו לשירותים והיא התחילה לבכות ואמרה שאין לה קקי ואחרי רבע שעה פספסה).
האם זה נכון שהיא זקוקה לתשומת לב ולכן היא עושה בכוונה????? ואם כן איך בהפרשים כאלו קצרים??? מאיפה כל המים האלו??? איך אני גומלת אותה גם מקקי???
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפצה
שירן30/06/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אין תגובה?????
שירן03/07/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה עזרה......
שירן07/07/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת שנתיים וחצי תשומת לב - תגובה
טל כרמלי טבת08/07/2014שלום שירן,
אני מתנצלת על העיכוב בתגובה.
את מתארת תנודות חדות בתהליך הגמילה של בתך. הייתה תקופה של היענות והצלחה בנושא הפיפי, אחר כך תקופה של פיספוסים ואפילו נראה שהיא עושה "דווקא", וכעת, עם השינוי שאת עשית ליותר זמן משחק ותשומת לב, שוב יש הטבה.
התיאור הזה עשוי באמת להעיד על כך, שהשינויים בעשיית הפיפי נובעים ממקור רגשי ולא מקושי להתאפק. כלומר, בתך עושה שימוש בעשיית הצרכים על מנת להעביר מסר מסוים. במידה מסוימת היא הצליחה בכך, את החלטת להעניק יותר תשומת לב, והצורך שלך "לפספס" ירד. האם היא נמצאת איתך בבית כל הזמן, או שהיא גם במסגרת של גן? אם היא בגן, איך הולך שם? או שהיא עם אנשים אחרים, אולי אבא או סבים או בני משפחה אחרים? לפעמים ההבדלים בהתנהגות בסיטואציות שונות יכולים גם הם לתת לנו אינפורמציה חשובה לגבי מקור הקשיים.
לגבי הקקי, את מעלה השערה שהיא מפחדת. ייתכן שזה נכון, ילדים רבים נגמלים בקלות רבה יותר מעשיית פיפי, ואילו משהו ביציאת הקקי מגופם, או אולי בהטלתו לשירותים, מעורר בהם פחד. נסי לדבר איתה על זה ולשאול אותה מה מפריע לה. כשהיא אומרת שיש לה קקי, לכי איתה לשירותים ושבי לידה, ונסי לעזור לה להפוך את הרגעים הללו לנעימים - הקריאי סיפור, שירי לה שיר, נסי להצחיק אותה ולהסיח את דעתה וכו'. תני לה חיזוק כלשהו על עצם הנכונות לשבת ולנסות לעשות, גם אם זה לא מצליח. כדאי גם ליזום ישיבות כאלה, בבוקר ובערב, גם אם היא לא מודיעה שהיא צריכה לעשות, ושוב לחזק אותה על עצם הישיבה.
בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיתוףלילי26/06/2014
שלום
ביתי בת שנה ו7
כבר כמה חודשים נימצאת בשלב שבו החא לא משתפת בצעצועים וכ הזמן אומרת שלי
עם ילדים בחברה
הבנתי שזה טיבעי וצרל לתת לזה מקום
בהתחלה עןד היתערבתי והצעתח לוותר או לשתף כאשר לא רצתה
כעת אני מבינה שכן הייתי צריכה לתת לה להיות ככה ולשמור על החפצים שלה בלי לחלוק
האם עשיתי לה נזק?שלא זרמתי עם זה וניסיתי כן לגרום לה לחלוק מסתבר שזה לא היה הדדבר הנכון
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיתוף - תגובה
טל כרמלי טבת02/07/2014שלום לילי,
אני מצטערת על העיכוב בתגובה.
לא תמיד אנחנו יודעים ברגע נתון מה "נכון" לעשות, והאמת היא שלרוב גם אין תשובה אחת "נכונה".
פעלת באופן אינטואיטיבי מתוך רצון ללמד את בתך לשתף ולחלוק, וזה בסדר גמור. נכון שלא כדאי ללחוץ על התינוק/הפעוט ולא להכריח אותו לתת מחפציו וצעצועיו, אבל זה בהחלט בסדר להציע. אפשר לומר משהו כמו "זה שלך ואתה לא חייב לתת, אבל אתה יכול לבחור להיות נדיב ולשתף בצעצוע שלך. הוא יישאר שלך גם אם X ישחק בו קצת". בהדרגה ילדים לומדים את ההתנהלות החברתית הזאת, אבל רובנו נשארים גם בבגרות עם מידה של קנאות לדברים שלנו, ולא תמיד מתחשק לנו לשתף בהם... וזה טבעי וסביר, כל עוד לא פוגע ביכולת לקיים חיים חברתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לקבל עזרהאביבית24/06/2014
בני הבכור בן 13 .ילד חכם ואינטלגנט מאוד. הקושי שלי הוא -כאשר אני מסרבת לו לקנות משהו, לקבל משהו הוא ממש משתולל. יכול לצעוק עלי, לדבר בחוצפה כמו : שקרנית, מטומטמת, סתמי את הפה, קמצנית וכו'... חשוב לציין ששלושת ילדי האחרים ממושמעים וילדים נהדרים.
גם הוא יכול להיות נהדר עד שמשהו לא מוצא חן בעיניו או מסתדר כפי שרוצה.
אין לי מושג כיצד לנהוג ,להעניש?אז איך?להתעלם???
זה לא דבר שהתחיל פתאום.תמיד היה לי קשה מול העקשנות, החוצפה שלו ועכשיו זה הולך ומתעצם.
אני מרגישה לחץ כשהוא בסביבה...יריב בקלות עם אחיו.
אם הוא עייף או רעב הכל מתעצם.
אשמח מאוד לקבל כיוון חשיבה לגבי הבעיה, דרך כיצד לגשת .
כי ממש קשה לי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל עזרה - תגובה
יאיר סהר05/07/2014שלום אביבית,
תיאור המצב אצלכם בבית דומה מאוד לתיאורים של משפחות רבות סביב גיל ההתבגרות (אך גם לפני).
הורים רבים נקלעים לאותה דילמה, תוך תחושת חוסר אונים בנוגע להתמודדות יעילה מול התקפותיו של הילד/נער.
חשוב מאוד להתייחס באופן מותאם ומחושב במקרים כאלו, כך שמגיעים לפתרון שיוביל לחיזוק העמדה ההורית היציבה. התייחסות שכזו מאפשרת המנעות ממאבקים עם הילד, אשר בתורם יובילו לפגיעה במערכת היחסים בבית.
חשוב שהדרך בה פועלים ההורים תהיה ברורה ומותאמת לערכיהם של ההורים, לסיטואציה המשפחתית ולמערכת היחסים בין ההורים לילד ולאחיו.
במקרים מסוג זה אני ממליץ מאוד להיעזר במלווה מקצועי.
לצערי איני יכול לספק לך פתרון קונקרטי מותאם לצרכים שלכם, בשל מגבלותיו הטבעיות של פורום ייעוץ. עם זאת, אני מוכן לשוחח איתך בנושא, וכך לנסות לעזור לכם באופן יותר מותאם.
לכן אני מזמין אותך ליצור עימי קשר טלפוני במידת הצורך,
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפרצויות בכיחסוי24/06/2014
שלום,
לביתי בת ה-4 יש בתקופה האחרונה התפרצויות בכי אחהצ אחרי שחוזרים מהגן שנובעות לפי דעתי מעייפות והתפרקות של כל היום, אני מנסה ללמד אותה שכשהיא מרגישה שהעייפות נוחתת עליה תשב תנוח תשתה עד שתתאושש במקום שתשבר ותבכה, בנוסף לעייפות הרגילה יש סטרס מדברים טובים וגם שינויים שקורים לה שאני מניחה שתורמים גם כן. האם יש שיטה או משהו שניתן להגיד לה על מנת לתת לה כלים איך לנהוג במצבים אלה כדי שתשלוט במצב ולא תישבר ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפרצויות בכי - תגובה
יאיר סהר05/07/2014שלום לך,
בהתאם לתיאור שלך, אפשר שהתפרצויות הבכי נובעות מעייפות, אך גם משינויים (חיצוניים אך גם פנימיים-התפתחותיים) כלשהם.
שמתי לב לשימוש הנרחב שלך במילים שמבטאות חשש ממצוקה:
'במקום שתשבר ותבכה', ''תשלוט במצב ולא תשבר'
עם זאת, חשוב לי לומר שהתפרצויות בכי אינן דבר שלילי בהכרח, והן עשויות לאפשר פורקן חיובי של מתחים מצטברים. לכן לאו דווקא כדאי להתערב. בכל מקרה, ההתייחסות אליהן תלויה בניטור של אותם אירועים.
אם תוסיפי פרטים אוכל להמשיך להתייחס:
מה תדירות ההתפרצויות?
האם הן מתרחשות רק בבית בזמן אחה"צ?
האם בתך ישנה צהריים בגן?
האם ישנן אירועים של התפרצויות זעם, או בכי בלבד?
מהן תגובות הסביבה (שלכם ההורים, גננת, קרובים, חברים וכו') לאירועים אלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטיפת מוח לתינוקת בת 15 חודשיםאפרת23/06/2014
תודה על תשובתך. איזה נזק זה יכול לגרום לתינוקת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטיפת מוח לתינוקת בת 15 חודשים - תגובה
יאיר סהר05/07/2014עניתי בשרשור הפניה המקורית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מאבחנים חרדה אצל קטנים?קרן23/06/2014
שלום
שמי קרן בת 36 קראתי כל מיני מאמרים על חרדות איך אפשר לאבחן חרדה אצל ילדים?
בתי בגיל 3.5 והיא ישנה איתנו בחדר כי יש לנו חדר אחד בבית והיא מבקשת שאשכב לידה השאלה אם זה מתוך פחד או כי בא לה שאהיה איתה?
בד"כ לא עושה בעיות ונרדמת עצמאי מול הטלויזה (שזה לא מומלץ)
היא די שתלטנית גם בגן לא רוצה לחשוב סתם שיש לה חרדות
הייתי רוצה לאבחן איך מאבחנים בגיל הזה?
תודה,
קורין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך מאבחנים חרדה אצל קטנים? - תגובה
טל כרמלי טבת02/07/2014שלום קרן,
לא לגמרי ברור מתוך שאלתך מה מטריד אותך - האם את חוששת שבתך מבקשת שתשכבי לידה מתוך חרדה? אם כן, האם יש סימנים נוספים לכך?
את מתארת אותה כ"שתלטנית", האם זה בא לידי ביטוי גם בבית או רק בגן? באילו התנהגויות?
התופעות שאת מתארת יכולות לנבוע ממספר מקורות, למשל ניסיון לבדוק גבולות או להשיג קירבה ותשומת לב. אם בכל זאת יש לך סיבה לשער שהיא סובלת מחרדה, תוכלי לפנות איתה לפסיכולוג קליני אשר מתמחה בעבודה עם הגיל הרך. הוא ייפגש אתכם ההורים ועם הילדה, ויוכל לספק הערכה לגבי מצבה והאם היא, או המשפחה, זקוקה לעזרה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
קרן06/07/2014האם חרדות זה תורשה?
כי אני סובלת שנים ולא טיפלתי ניסיתי טיפול הומאופתי ולא עזר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
טל כרמלי טבת08/07/2014בנטייה לחרדה יש מרכיב תורשתי.
עם זאת לא כדאי להניח שבגלל שאת סובלת מחרדה, כך גם בתך.
כאמור, לתופעות שתיארת יכולים להיות גם הסברים אחרים, ובכל מקרה אני מציעה לפנות לייעוץ מקצועי, הן עבורה והן עבורך - חבל שתמשיכי לסבול כאשר יש דרך לטפל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהלות שונה מול אנשים שוניםאוראל22/06/2014
היי
בני בן שנה
אני עובדת 3 פעמים בשבוע ורוב הזמן איתו.
בעלי עובד כל יום וחוזר בסביבות ארבע.
התינוק שלי איתי הוא תינוק רגוע, צוחק, נרדם על המיטה שלי בכיף (לא מוכן במיטתו) משחק איתי במיטה שלי ונרדם ואני מעבירה אותו.
עם בעלי הוא רואה אותו בוכה כי רוצה אותו, ואף צורח, רוצה ידיים כל הזמן איתו, וכך גם דורש להירדם איתו על ידיים.
ביקשתי מבעלי שייתן לו מעט לבכות ולא ישר ירים אותו. התינוקבכה חמש דק בכי מטורף עד שבעלי נשבר, הרים אותו והרדימו על הידיים.
מה שאני מרגישה זה שאין פה שיטת חינוך אחת ממוקדת! אלא איתי הוא ככה, איתו הוא ככה.
קשה לי עם זה כי אני חשה שאין לי שליטה על החינוך כי התינוק רוצה הרבה את בעלי.
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהלות שונה מול אנשים שונים - תגובה
ד''ר ג'וי בנטוב25/06/2014שלום אוראל,
פערים בדרכי גישה וחינוך בין הורים שכיחים בתחילת הדרך. המעבר להורות דורש הסתגלות והרבה למידה, ראי בפערים הזדמנות לחזק את השותפות והזוגיות שלכם לדון והחליט ביחד על דרך האני מאמין שלכם בחינוך וגידול ילדכם. זה טבעי שאתם לומדים ומסתגלים יחד עם הולדת הילד הראשון, זה שגרתי ולא חריג. התהליך נמדד ביכולת הלמידה וההסתגלות שלכם ולא בתחושה הראשונית, זה מצוין שאת שמה לב להבדלים ולהשפעות של ההתנהלות שלכם על ילדכם, דברו על זה ביניכם והחליטו מה נכון עבורכם ועבור הילד שלכם. ילדים הם גמישים מאוד, ברגע שתחליטו כיצד להתנהל ותעשו זאת בעקביות הילד יתרגל במהרה.
באשר להרגלי הרדמה, ילדים לומדים בהדרגה להרדים את עצמם וזה לוקח זמן, ההמלצה הכללית היא לא להרגיל לתלות בגורמים חציוניים אך כך לתמוך ולהרגיע כשיש מצוקה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)