פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מעבר פעוטון
    אודי
    30/08/2014

היי
    בני בן שנה ו 3 חודשים נכנס זה עתה (יומיים) בפעוטון.
    אנחנו חושבים על מעבר דירה בעוד חצי שנה ככה ואני חוששת לשבור לו את הביטחון ולהעבירו לגן חדש באמצע שנה. עד שהכיר שיגרה חדשה ולמד להסתגל אליה פתאום להעבירו באמצע שנה. אשמח שתסבירו לי את ההשלכות אם אעביר אותו. אשמח למעט הארה .
    אני כמובן ממש נגד ולא חושבת שזה נכון לבני . אשמח לדעת מבחינה פסיכולוגית כיצד זה משפיע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעבר פעוטון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעבר פעוטון - תגובה

פז שפירא
    02/09/2014

הי אודי,

אין תשובה אחת נכונה בעניין זה. מצד אחד, יש חשיבות לקשר מתמשך עם הדמויות המטפלות. ומצד שני, יש הטוענים שבאמצע השנה ההסתגלות עשוייה להיות קלה, שכן צוות הגן פנוי לשילוב ילד בגן יותר מאשר בתחילת השנה. ההחלטה צריכה להילקח תוך התחשבות בכלל הצרכים המשפחתים שלכם. אם המציאות מחייבת אתכם לעבור דירה באמצע השנה תוכלו לעשות זאת, כאשר הדבר החשוב ביותר הוא שתהיו בטוחים ביכולת של הילד שלכם לצלוח את המעבר ותשדרו לו זאת.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תכנים אלימים במשחק
    נועה
    29/08/2014

בני בן חמש וחצי, בגן חובה. הוא ילד חכם אך סובל מרגישות יתר חושית ורגשית שגורם לו להיות יותר בכיין ופחות בוגר לגילו. יש גם בעיית קשב וריכוז.
    בשנה האחרונה המשחק של בני הוא אלים ורווי במלחמות בין טובים לרעים, לפעמים זה מכות ומלחמות בין מכוניות, בובות של גיבורי על, חלליות , וכו. כשאני מנסה לשחק משהו יותר "נעים" עם תכנים של חברות והחיים האמיתיים, הוא מאבד עניין בזה ורוצה שיקרה משהו רע במשחק. מה לעשות עם זה? מה זה אומר?
    בנוסף, הוא כל הזמן ממורמר, כל דבר לא פייר, ואם לא עושים לפי הראש שלו הוא רוקע ברגליים ומתעצבן. בדרך כלל מתרצה אחרי כמה רגעים בעיקר אם מוצאים פתרון חלופי לבעיה.איך כדאי להגיב?

לקביעת תור
    סגירה
    תכנים אלימים במשחק

הוספת תגובה

• תכנים אלימים במשחק - תגובה

פז שפירא
    03/09/2014

הי נועה,

לא תיארת שבנך אלים כלפי אנשים או ילדים ומכאן אני מסיקה שאת התוקפנות שלו הוא מבטא דווקא בדרכים לגיטימיות: דרך משחק, דרך רקיעה ברגליים והתעצבנות. הבעת התוקפנות בדרכים לגיטימיות מעידה דווקא על יכולת שליטה ודחיית סיפוקים.

אני ממליצה להמשיך ולעודד את הדרכים האלה, בהן הוא מביע את תוקפנותו בדרכים לגיטימיות ולשחק איתו במשחקים שמעניינים אותו. כדאי לשקף רגשות, למשל להגיד כאשר הוא רוקע ברגליים שאת רואה שהוא כועס. כדאי לחזק אותו על התנהגות הולמת, למשל כאשר נרגע ומתרצה כעבור זמן מה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה כבת 3 שלא מסכימה לישון במיטה
    דניאל
    28/08/2014

שלום רב, יש לי ילדה כבת שלוש שישנה מגיל שנתיים במיטה שלה. פתאום בחודש האחרון היא החלה לרדת מהמיטה שלה לרצפה ולהירדם ברצפה. לא משנה כמה פעמים במהלך הלילה אני יחזיר אותה למיטה כעבור שעה שאני חוזר לחדרה אני רואה אותה על הרצפה. בימים האחרונים היא אפילו מלכתחילה מבקשת לישון על הרצפה. וכאשר אני לא מאפשר זאת היא בוכה. מה עליי לעשות ומדוע הילדה נוהגת כך? תודה על תשובתכם.

הוספת תגובה

• ילדה כבת 3 שלא מסכימה לישון במיטה - תגובה

פז שפירא
    03/09/2014

הי דניאל,

ייתכן שילדתך נוהגת כך כי זה נעים ונוח לה. ייתכן גם שהיא בוחנת גבולות. באופן כללי, אם ישנו שטיח או שמיכה על הרצפה ושינה כזו אינה גורמת לה לקום עייפה, אין בעיה מהותית בכך.

לצד זאת, העמדה שלך כהורה כאן היא המשמעותית והקובעת את דרך הפעולה. אם אתה מתנגד לכך הרי שזוהי התנהגות שתצטרך להשקיע בה מאמצים כדי שלא תתרחש. תוכל לומר לה לפני השינה שאתה מצפה שהיא תישן בלילה במיטה והלסביר מדוע. תוכל לומר לה שאם תישן על הרצפה תקבל משהו קטן בבוקר. אפשר לפעמים לאפשר שינה על הרצפה (על גבי שמיכה/שטיח), למשל באירועים מיוחדים ולהסביר שביום-יום זה לא אפשרי אך שזה מותר באירועים כאלה.

להערכתי בכל מקרה מדובר בהתנהגות שיש להתייחס אליה על פי עמדותיך אולם שהיא גם חולפת ותעבור עם הגדילה של ילדתך.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדי הדרום
    רותי
    28/08/2014

בוקר טוב
    אני קצת מתלבטת ואשמח ליעוץ: אנחנו גרים בנתיבות ו2 הבנות שלי עברו קיץ לא פשוט. ביום ראשון יש לנו פה הרצאה של חני נחמיאס שאני אוהבת וגם הילדות והיא מרצה בחינם פה בבנק מזרחי. היא אמורה לדבר עם הילדים על הרגשות שלהם ולדעתי זה רעיון טוב לקחת אותן לדבר ולשתף ולהנות קצת. ההתלבטות היחידה שיש לי אם זה עדיף לדבר על עכשיו או להניח לזה טיפה? אני לא רוצה שידחיקו

לקביעת תור
    סגירה
    ילדי הדרום

הוספת תגובה

• ילדי הדרום - תגובה

פז שפירא
    03/09/2014

הי רותי,

צר לי על המענה המאוחר. אני מבינה שהשאלה לגבי המופע אינה רלוונטית. אולם, באופן כללי להערכתי דווקא רצוי מאוד לדבר על הרגשות בזמן שמתרחשת התקופה הקשה ומייד לאחריה. זה יכול בהחלט לאוורר, לגרום לתחושה נעימה ולא להשאיר לבד עם רגשות קשים.

בהצלחה ובתקווה לתקופה שקטה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גן
    שני
    27/08/2014

שלום רב,
    ביתי בת שנה וחודשיים, מתחילה ללכת לגן פרטי בעוד כמה ימים. עד כה הייתי איתה בבית. אני תוהה אם קיימים מחקרים לגבי מהו הגיל האידיאלי לשלוח תינוק לגן - ככל שהימים נוקפים ומועד תחילת השנה מתקרב אני מתמלאת ספקות ושואלת את עצמי האם תינוק רך בן שנה וקצת כדאי ש"יבלה" כל כך הרבה שעות מחוץ לביתו וללא אימו ואביו.. הייתי שמחה לשמוע מה אומרים המחקרים לגבי העניין.

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    גן

הוספת תגובה

• גן - תגובה

פז שפירא
    03/09/2014

הי שני,

החשש שלך מובן, ומכאן גם הרצון ללמוד על מחקרים בתחום. המחקרים אינם עונים על שאלת הגיל האידיאלי, אלא משווים בין ילדים המטופלים בבית לבין ילדים הנמצאים במעון או בגן מבחינות שונות (כישורי שפה, מודעות חברתית, יכולת דחיית סיפוקים ועוד). את החוויה האישית והסובייקטיבית של הילד קשה מאוד למדוד במחקרים וזו שאלה הנשארת פתוחה. מעיון מכמה מחקרים אפשר לראות שהדבר המשמעותי ביותר הוא איכות הטיפול (הן בבית והן בגן). כלומר, ביתך תוכל להפיק במידה והגן והמטפלות בו הן איכותיות.

כמובן חשוב לומר שמחקרים בוחנים אוכלוסייה גדולה של ילדים ולא את הצרכים הייחודיים והמשתנים של כל ילד וילד. לכן, על אף הקושי וחוסר הוודאות, המומחית הגדולה ביותר לענייני ביתך היא את. המחקר שאת עשית לגבי הגן והמעקב שתעשי לגביו הינו המשמעותי ביותר. היי בקשר עם הגננת לגבי ביתך, הקשיבי לתחושות הבטן שלך, שימי לב לתהליך ההסתגלות של ביתך ולתגובות שלה לגן. שאלי את עצמך איך המטפלות גורמות לך להרגיש במחיצתן ותוכלי אולי להסיק מכך על תחושותיה של ביתך בגן.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביתי מתקשה בלהגיד לא
    שרון
    27/08/2014

יש לי תינוקת בת 11 חודשים וביתי הבכורה בת ה-5 התחילה את הגן שנה שניה אנחנו גרים בארה"ב כבר שנתיים מה שקורה כל החברים משנה שעברה לא איתה (לא יודעת מה הסיבה שמתוך 20 ילדים אף אחד לא איתה )בכל אופן זה שבוע שני שלה בגן והיא מתלוננת כל בוקר שהיא לא רוצה ללכת ולא רוצה לקום ובכלל לא מעונינת להתארגן וללכת
    מה שקורה שהיא רואה אותי שחוזרת מהגן היא רצה ותמיד אומרת לי כמה שהיא מתגעגעת אלי וזה מה שחשבתי בהתחלה וזאת הסיבה שלא רוצה ללכת והיא אפילו לא אוכלת או שותה את האוכל שאני שולחת איתה
    מתברר כשדיברתי עם המורה בטלפון שיש כמה ילדים שמציקים לה והיא לא עומדת והיא לא יודעת מה לעשות הילדים לפי הגדרת המורה ניראים גדולים וענקים והם בגן שלה
    ומה שקורה שהגננת רואה את שהם מתחילים עם ביתי היא לוקחת אותה למקום אחר
    ולפי דעתי לא ממש מטפלת בעניין
    מה שביתי מספרת גם שאין לה חברים בגן והיא משחקת לבד בהתחלה חשבנו שזה רק תחילת השנה אולי היא צריכה יותר זמן אולי השפה גם לא עוזרת למרות שהיא כבר מדברת ומבינה אנגלית
    מה אפשר לעשות?איך מסבירים לילדה לבקש עזרה כי נראה שהיא מתחילה להסגר בעצמה ואני מאוד מפחדת שהמצב היה יותר גרוע

לקביעת תור
    סגירה
    ביתי מתקשה בלהגיד לא

הוספת תגובה

• שכחתי להוסיף עוד פרט

שרון
    27/08/2014

ביתי גם מאוד התלהבה להתחיל את שנת הלימודים היא הייתה איתנו בקנית הציוד היא בחרה תיק והיא גם באפי טיפה בישנית
    בעיקרון היא אוהבת לשחק עם ילדים בבית היא מדהימה ועוזרת ומה שקורה בלילות האחרונים היא גם קמה באמצא הלילה ונראה שיש לה סיוטים
    פליז תעזרו לי דחוף אני נורא מודאגת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביתי מתקשה בלהגיד לא - תגובה

פז שפירא
    02/09/2014

הי שרון,

אני מציעה לקבוע פגישה עם הגננת ולחשוב ביחד על דרכי פעולה, של הגננת בגן ושלך בבית עם ביתך. לא ייתכן לדעתי שהגננת מודעת לכך שמציקים לילדתך והיא אינה מתערבת כלל (התערבות יכולה להיות בדרכים שונות: להרחיק את הילד המציק, ללמד את ביתך כיצד להגיב, לערב אותך בעניין וכו').

כמו כן אני מציעה לנסות ולהקנות לביתך כלים להתמודדות בבית. אפשר לעשות זאת על ידי משחק תפקידים, על ידי הצגת הסיטואציה על ידי בובות. באופן זה יש להציע לביתך אפשרויות לתגובה ולהתאמן על כך. תגובות אפשריות להצקה יכולות להיות: התרחקות מהמקום, לענות לילד (כדאי ורצוי להתאמן על המילים בהן היא תגיב), ללכת ולדווח לגננת (אם כי בינתיים במקרה שלך את מתארת גננת פאסיבית כך שאולי זו לא התגובה הרצוייה ביותר).

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות מדאיגה
    חגית חיון
    26/08/2014

שלום אני אמא לשלוש בנות.הבת שלי בת שנתיים השנייה בבנות
    אם התנהגות מוזרה.
    היא חובטת את הראש בקיר,בארונות,בדלתות,מרביצה לעצמה אם דברים כמו סיר בישול.ושאני רוצה להרגיעה אותה בזמן שהיא חובטת אני מחבקת אותה היא שפוט ממשיכה לחבוט היא שברה לי את האף פתחה לי את השפתיים שברה לי שני שיני ח ם קידמיות.שהיא עושה צרכים כמו צוואה היא שפוט משחקת בצוואה מורחת אותה אפילו אוכלת אותה.נסינו בכול דרך למנוע ממנה להפסיק אך זה הולך ומחמיר.
    היא זורקת המון חפצים לפני שבוע הכנתי לה בקבוק דיסה היא פשוט זרקה את הבקבוק על קטנה שלי בת השנה ופתחה לה את הראש.לפני חודשים היא נשכה את אחותה הקטנה בזמן שישנה בעגלת תאומים ברגל הקטנה נבהלה מתוך שינה איבדהלי הכרה.הוא תוקפת.היא לא מדברת רק עכשיו התחילה לעשות צעדים יש לה עיכוב רב תחומי.ופיגור קל.היא ילדה חכמה נבונה חקיינית.היא קיבלה טיפול להרגעה טיפות ניופנטיל היא צריכה להגיע לה 9 טיפות ליום שלוש טיפות בוקר צהרים וערב
    שהתחלנו את הטיפול הילדה נכנסה לחרדות כול דבר היה מפחיד אותה מכול דבר קטן הייתה בוכה הייתה ישנה המון אני דואגת מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות מדאיגה

הוספת תגובה

• התנהגות מדאיגה - תגובה

פז שפירא
    02/09/2014

הי חגית,

את מתארת שביתך סובלת מפיגור קל ומעיכוב רב תחומי. האם היא אובחנה? באיזו מסגרת היא נמצאת? האם אתם מקבלים הדרכת הורים במסגרת זו?

אני שואלת זאת כי אם היא מאובחנת ונמצאת במסגרת המתאימה לה, ייתכן ותוכלו לקבל את ההמלצות הטובות ביותר מהצוות המטפל המכיר אותה.

אנא השיבי לי כדי שאוכל להמשיך ולענות לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לאמא מודאגת

חגית חיון
    04/09/2014

הבת שלי התחילה במעון שיקומי ב1.9 מעון בשם בית גיא בנתניה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לאמא מודאגת - תגובה

פז שפירא
    05/09/2014

הי חגית,

במוסדות שיקומיים אמורה להיות תוכנית טיפולית ייחודית לכל ילד, הכוללת מטרות חינוכיות והתפתחותיות והמשובצים בה טיפולים מסוגים שונים. אני מציעה להיפגש עם המנהל/ת ועם הצוות החינוכי, לשמוע על התוכנית הטיפולית של ביתך וכמובן לדבר על האופן בה את תופסת את המטרות הטיפוליות.

בדקי אם התוכנית הטיפולית כוללת הדרכת הורים. בדרך כלל אין תוכנית טיפולית שאינה כוללת הדרכת הורים. אם בכל זה זה לא כלול בתוכנית, בררי האם מגיע לך הדרכת הורים דרך סל השיקום של ביתך. הדרכת הורים היא מאוד משמעותית עבורך כדי לדעת כיצד להתנהל עם ביתך ולחזק אותך וכדי לקבל מקום משלך בהתמודדות עם הקשיים.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת שלוש יציאות
    מעיין
    26/08/2014

שלום, הבת שלי בת שלוש ושלושה חודשים גמולה כבר מגיל שנתיים וקצת מטיטול גם ביום וגם בלילה יש לציין שתהליך הגמילה עבר מצויין ומהר.
    מלפני שלושה שבועות שמתי לב שכל פעם שיש לה קקי היא מתחילה לעשות בתחתון ורק אז מבקשת לשירותים ניסיתי לדבר איתה ולהסביר אך היא ממשיכה בשלה
    ( לפני חודשיים נולד לה אח, אבל עיקר היחס שלנו ממשיך להיות אליה)
    (לפני חודש היא נגמלה ממוצץ ביום אחד שהיא היתה מאוד קשורה אליו אבל גם הגמילה הזאת עברה מאוד מאוד יפה ובקלות)
    בבקשה עזרה היא עוד שבוע נכנסת לגן לא יודעת מה לעשות

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת שלוש יציאות

הוספת תגובה

• גמילה

חגית
    27/08/2014

אל תתרגשי, תמשיכי לדבר איתה ולהיות סבלנית, את יכולה לשים לה בתקופה הזאת פול אפס, שזה תחתון חיתול שמבקרה ובאמת תפספס זה יספוג, אבל מבחינתה זה תחתון לכל דבר. קקי יותר בעייתי מפיפי, אין ספק. צריך להיות קצת יותר סבלניים ואם לא יעבור עד הגן תדברי על זה עם הגננת שתהיו מתואמות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת שלוש יציאות - תגובה

פז שפירא
    02/09/2014

הי מעיין,

תיתכן רגרסיה בגמילה, בעיקר לאחר שינויים. ייתכן שלידת אחיה השפיעה, אף שאתם מקפידים להעניק לה תשומת לב רבה. כמו כן ייתכן שהגמילה מהמוצץ השפיעה.

אני ממליצה לתמוך, לחזק על כך שמבקשת לשירותים ועושה. לומר שבעם הבאה תנסה לומר לפני שהקקי יוצא. יש להיעזר בסבלנות כפי שהיה בתהליכים קודמים אחרים (למשל למידה לאכול המערבת התלכלכות).

במידת הצורך כדאי לערב את הגננת ולהחליט יחד על דרכי פעולה.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת שנתיים-תלישת שיער
    רוית
    26/08/2014

שלום,
    רציתי לדעת איך להתמודד עם בתי בת השנתיים,ילדה מקסימה
    לגבי זה שהיא תולשת שיערות במשך כמה חודשים ומכניסה לפה,זה בא מתוך שיעמום
    כשהיא במיטה מחכה שאתן לה את הבקבוק,או כשהיא יושבת על הכיסא ומחכה שאתן לה לאכול וזה גם קורה כשהיא לא ישנה חזק אז היא מתעסקת עם השיער,זה ממש מפריע לי,אני חוששת שתהיה לה סתימת קיבה,בלילה בעקבות זה שהיא לא ישנה חזק ומכניסה שיערות לפה,היא משתעלת המון,אני לא יכולה להתעלם מזה ולא להעיר לה ביום בצורה עדינה.
    אני ממש לא יודעת מה לעשות!!

בבקשה עזרה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת שנתיים-תלישת שיער

הוספת תגובה

• תענו לי בבקשה זה ממש חשוב

רוית
    28/08/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת שנתיים-תלישת שיער - תגובה

יאיר סהר
    29/08/2014

שלום נועה,
    תופעה של תלישת שיער אינה חריגה בגילאים צעירים, ופעמים רבות הרגל זה מסתיים עד גיל 5.
    הנטייה היא לראות בתופעה זו כביטוי לחשש ואי נוחות. את מציינת שיעמום - יתכן שזו גם הסיבה.
    למעשה, אין טעם להעיר לה על כך, שכן כל הערה שהיא מחזקת את ההתנהגות - שהרי מדובר בהתנהגות שמייצרת תגובה ותקשורת עם אמא.

למרות שלא ניתן להתעלם, ניתן להחליט שלא להגיב, וזו גם עצתי.
    במקביל, מומלץ לכגשת לרופא ילדים ולהתייעץ לגבי הסיכון הבריאותי ממנו את חוששת.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    דנה
    26/08/2014

שלום, בני בן שנה וחצי.האם כבר להתחיל לגמול אותו מחיתולים? האם זה צריך לבוא ממנו? יש לי ילדים גדולים שנגמלו בסביבות שנתיים וחצי.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

פז שפירא
    02/09/2014

הי דנה,

ההתייחסות לגמילה מטיטולים משתנה מאוד ותלויה בגורמים שונים. בתרבויות שונות גיל הגמילה שונה. ישנן גישות שונות לגמילה, חלקן מתייחסות למוכנות של הילד וחלקן דווקא מדגישות את ההחלטה של ההורים. בארץ מקובל להתחיל לגמול בערך מגיל שנתיים.

אני חושבת שהמוכנות של ההורים להיכנס לתהליך היא מאוד חשובה בעניין ושיש חשיבות למוכנות בסיסית של הילד, לפחות ברמה הגופנית והמוטורית. כלומר, כדאי ראשית לבדוק אם בנך מסוגל פיסית לשלוט בסוגרים שלו. תוכלי לבדוק זאת למשל באמבטיה – להציע לבנך לעשות פיפי ולראות את היכולת שלו לשלוט. אני מציעה להתחיל לאחר שתראי שהוא מסוגל לשלוט בסוגרים שלו, מסוגל פיסית להוריד מכנסיים ותחתונים ולשבת על סיר וכשאת עצמך תהיי מוכנה להתחיל בתהליך.

אלו השקפותיי בנושא אך כאמור ישנן גישות שונות לעניין. חשוב שתעשי את הדבר שאת שלמה איתו כדי שבנך יחוש גם כן ביטחון בתהליך זה.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד אנטי חברתי
    רוני
    26/08/2014

הבן הבכור שלנו בן שש ואחותו בת ארבע וכן אח בן שנה וחצי, הוא ילד בעל התפתחות כללית תקינה, בוגר באופיו, מאופק מאד בקרבת אנשים שהם לא הוריו.
    יש שני דברים שמאד מציקים לנו בקשר אליו.
    האחד, הוא נמנע לחלוטין מקשר חברתי עם ילדים שלא בשעות הלימודים, לא מוכן ללכת בשום אופן לביקור בבית חבר ולא מסכים להזמין אליו הביתה חבר, אין אפשרות לשלוח אותו לפעילות חברתית ושום שכנוע לא עובד, לפעמים אנו מזמינים חבר ללא הסכמתו ובסופו של דבר הוא משחק איתו, יש לציין שעם בני דודים שלו הוא דוקא מסכים בשמחה לשחק.
    דבר שני, בתקופה האחרונה הוא מתעסק בידיו באזורים המוצנעים שבגופו, אנו מעירים לו רבות להוציא את ידיו והוא אכן מוציא אבל מייד חוזר לזה, מה שמדאיג זה שהוא כל הזמן מתעסק בנושא של אזורי הגוף הללו ומדבר על זה בעיקר עם אחותו, הוא כל העת אומר לה "רואים לך" ועוקב אחריה לאמבטיה והשירותים, ועם בני דודים שלו הוא אף יכול להוריד להם בהפתעה את המכנסיים וכדומה, מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד אנטי חברתי

הוספת תגובה

• ילד אנטי חברתי - תגובה

פז שפירא
    02/09/2014

הי רוני,

נשמע שילדך דווקא חברתי, אך בסיטואציות מוכרות בהן הוא מרגיש בנוח, כמו עם בני דודיו. כדאי לברר איתו מה מפריע לו במפגשים עם ילדים אחרים, מה מטריד ומפחיד אותו. אולי הוא יספר משהו שיעזור לכם לחשוב על מתן עזרה ופיתרון לבעיה. שימו לב, כאשר אתם מזמינים חבר הביתה, מהם הקשיים הספציפיים שלו ביצירת הקשר. אולי הקושי הוא להתחיל את האינטראקציה, אולי הקושי הוא להתמודד עם קונפליקטים שעולים במהלך האינטראקציה וכו'. כדאי לחזקו על דברים טובים שעשה מבחינה חברתית ולעזור לו להתגבר על קשיים נקודתיים במפגשים).

מעניין מה המורה מספרת על מצבו החברתי בכיתה. האם הוא מקיים אינטראקציות עם ילדים אחרים? האם דחוי או שמישהו מציק לו? כדאי לבדוק גם האם המורה יכולה לעזור לחבר בינו לבין ילדים אחרים.

מעבר לכך, כדאי לתת דגש על הגברת הביטחון העצמי של בנך. אפשר לבחור תחום שהוא טוב בו ולקחת אותו לחוג. אפשר לתת לו תפקידים בבית. כדאי לתת דגש לעצמאות – לדברים שהוא מסוגל לעשות לבד.

לגבי שאלתך השנייה, כדאי לבדוק אם יש משהו שמטריד אותו לאחרונה. לפעמים התעסקות באזורים המוצנעים נובעת מלחץ או חרדה. דברו איתו על הגוף הפרטי שלו ושל אחרים ועל כך שלכל ילד יש את הגוף שלו ואיש לא רשאי לגעת בו. אני מציעה להתייחס למצבים בהם הוא מציק לאחותו ואומר לה "רואים לך" או כאשר מוריד את המכנסיים לבני דודו כפי שהייתם מתייחסים לו היה נוהג באלימות. כיצד אתם נוהגים בדרך כלל להגיב למצבים אלה?

אם תרצי להרחיב או לשאול עוד, מוזמנת.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 3 מרביץ לעצמו
    שמרית
    25/08/2014

יש לי ילד בן 3 ( אחות בת 2)
    מאוד מקסים ונבון
    לאחרונה הוא מתנהג מאוד מוזר עקשן עושה דווקא
    לא משתף פעולה מרביץ לאחותו ואפילו מרביץ לעצמו
    בראש כשהוא לא מקבל משהו שהוא רוצה
    עושה פרצופים מוזרים ברגע שהוא מתעצבן כאילו
    הוא ממש רותח מעצבים וממשיך להכות את עצמו
    אנחנו מנסים לדבר איתו בגובה העיניים
    להסביר למה הוא לא מקבל כרגע מה שהוא רוצה
    אבל זה לא עוזר ברגע שהוא רוצה משהו
    ולא מקבל או שלא מקבל במיידי התופעות חוזרות על עצמן
    יש לציין כי זה קורה כמה פעמים ביום
    ובשאר היום הוא ילד מקסים
    מה עושים במצב כזה?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 3 מרביץ לעצמו

הוספת תגובה

• ילד בן 3 מרביץ לעצמו - תגובה

פז שפירא
    04/09/2014

הי שמרית,

את מספרת שההתנהגות הזו התחילה לאחרונה. האם קרה משהו לאחרונה שיכול לעורר אצלו מתח וחרדה?

נסו לתת לו תחושה של שליטה על ידי מתן בחירה בדברים שונים. על הדברים שאינכם יכולים להתפשר הציגו עמדה החלטית והציבו גבולות. אל תאפשרו לו להכות את אחותו או את עצמו. הפרידו בינו לבין אחותו כאשר הוא מכה אותה ואמרו שבבית שלכם לא מרביצים. הציעו לו התנהגות אלטרנטיבית – להכות בובה למשל. כאשר מכה את עצמו חבקו אותו מאחור, אל תאפשרו לו להכות את עצמו ואימרו לו ברוגע שאתם לא תתנו לו להרביץ לעצמו כי זה מסוכן עבורו.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני נוגע בשדי
    אורית
    24/08/2014

הי, בני בן 3.5 , ילד חברותי סקרן ומקסים, לו אחות תאמה ואחות נוספת הגדולה ממנו בשלוש שנים. אנו משפחה חמה ואוהבת , מחבקים המון, מרעיפים אהבה וחום.כך גם ילדי מאוד חברותיים. הבעייה, לאחרונה בני מוצא עניין בשדי, מנסה לגעת בהם, אומר שהוא אוהב את הציצי שלי ולעיתים נמרח עלי ומתנהג כמו תינוק. הסבלי לו שזה לא נעים לי וזהו גופי הפרטי ואסור לו לגעת באיברים הפרטיים שלי כשם שלאף אחד אסור לגעת בשלו. אך למרות זאת ממשיך לעשות זאת, אני כועסת מסבירה לו שוב והוא לעיתים אומר שלא יעשה זאת שוב ומבקש נשיקה ממני בלחי. מה אני עושה לא בסדר? איך אני מתמודדת עם זה? האם זה תקין ? האם התנהגות זו תקינה? תודה וסליחה על כל השאלות.

לקביעת תור
    סגירה
    בני נוגע בשדי

הוספת תגובה

• מחכה לתגובה , זה ממש חשוב לי...

אורית
    27/08/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני נוגע בשדי - תגובה

פז שפירא
    04/09/2014

הי אורית,

ילדים רבים סקרנים לגבי גופם והגוף של אחרים. ילדים רבים מוצאים עניין באיברי המין של הוריהם. כדאי לתת לגיטימציה לסקרנות אך לא לאפשר מגע שאינו נעים לך. כך, תשדרי את המסר שהעניין שלו היא בסדר גמור ולא מביש ולצד זאת תלמדי אותו איך שומרים על גבולות ונמנעים ממגע לא נעים. אם את תשמרי על גבולות הגוף שלך הוא ילמד לעשות זאת גם לגבי גופו.

אמרי שאת מבינה שהגוף שלך מעניין אותו אבל שזה לא נעים לך שהוא נוגע בשדייך. תוכלי להציע לו מגע אחר שאותו את מוצאת כנעים (חיבוק, נשיקה...). תוכלי גם להראות לו ספרים על גוף האדם כדי לתת מענה מסויים לסקרנותו. אמרי שמעכשיו את לא מרשה לו לגעת בהם ובמידה ואחר כך יעשה זאת הגיבי. אני מציעה להגיב למגע לא נעים שנעשה לאחר איסור כפי שהיית מגיבה למעשה תוקפני מצידו. כיצד את נוהגת במקרים כאלה?

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 5.5 שכל הזמן מתאפקת
    יפעת
    24/08/2014

שלום,
    הבת שלי כל הזמן מתאפקת ובורח לה פיפי בתחתונים ובמכנסיים ניסינו כל מיני שיטות בפרסים וטבלאות ואפילו עונשים אנחנו כבר לא יודעים איך לפתור את הבעיה ובעוד שבוע היא עולה לגן חובה...
    הגננת בגן האחרון רמזה שאולי יש בעיה רגשית... אני לא יודעת מה לעשות ואני אשמח לעצה ולעזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    בת 5.5 שכל הזמן מתאפקת

הוספת תגובה

• בת 5.5 שכל הזמן מתאפקת - תגובה

פז שפירא
    04/09/2014

הי יפעת,

כיוון שביתך כבר בת 5.5 ונכנסת למסגרת של גן חובה ויש דחיפות לטיפול במצב וכיוון את מתארת מצב של פספוסים לאורך כל היום לאחר נקיטת שיטות שונות – אני מציעה לפנות לייעוץ פרטי בהקדם על ידי איש מקצוע המתמחה בתחום הגמילה מטיטולים.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• על מריבות וביטחון עצמי
    שני
    24/08/2014

שלום,
    יש לי ילד בן 3 וחצי ילד בן שנתיים וחצי ותינוק בן חצי שנה.
    לאחרונה בני בן ה3 וחצי התחיל לקחת לבן השנתיים וחצי כל הזמן משחקים, הוא יכול לקחת לו אפילו ממש מהידיים והם רבים על זה, מה שקורה זה שבן השנתיים מקסימום בוכה וברוב הפעמים אפילו לא מנסה לקחת בכח בחזרה.
    1. איך אפשר להפסיק או למתן את לקיחת המשחקים?
    2. איך אני אמורה להגיב בסיטואציות האלו? אני לא רוצה לנקוט צד לטובת הקטן, כי אני רוצה שילמד לעמוד על שלו.. אבל איני יכולה לראות אותו בעמדת "מנוצח" כל הזמן, גם ככה חסר לו ביטחון עצמי לצערי, אך גם לבן ה-3 איני רוצה להיות "נגדו" (בעינייו כמובן..)

בבקשה עיזרו לי.
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    על מריבות וביטחון עצמי

הוספת תגובה

• סליחה, מדוע לא עונים?

שני
    27/08/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• על מריבות וביטחון עצמי - תגובה

פז שפירא
    03/09/2014

הי שני,

קודם כל, תוכלי להגדיר עם ילדייך מספר צעצועים ששייכים באופן בלעדי לכל ילד. במצב זה יהיו צעצועים שהם רק של ילד מסויים וצעצועים שהם משותפים.

מעבר לכך, תוכלי ללמד את בנך התנהגות אלטרנטיבית שהיא יותר נעימה ומקובלת. כאשר הוא חוטף תוכלי לקחת את הצעצוע, להחזיר אותו לבן הצעיר, להגיד לבנך הבכור שהוא יקבל את הצעצוע, אך לאחר שיבקש אותו ולא יחטוף. אימרי לו – אמור עכשיו לאחיך: תן לי בבקשה את הצעצוע. אחרי שיאמר זאת תני לו את הצעצוע ואימרי לו: "הנה, אחיך הצעיר נתן לך אחרי שביקשת כל כך יפה".

חיזרי כך בכל פעם שיחטוף. ייתכן ופעולות אלו נראות מלאכותיות אך הן עשויות ללמד את ההתנהגות הראויה ופחות להדגיש את ההתנהגות השלילית.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה