מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מידע מהפסיכולוגית של הילדעופר22/07/2014
אשמח לשמוע את דעת אנשי המקצוע לגבי עניין של אתיקה.
בני בן ה-7 מטופל בשירות הפסיכולוגי העירוני מזה כחצי שנה, בעיקר בגלל ענייני חרדות. בפגישתנו המקדימה עם הפסיכולוגית, היא ביקשה שלא נשאל אותו שאלות שקשורת לפגישותיו עימה, כדי שירגיש שזה מרחב שלו בלי שהוא צריך לתת עליו דין וחשבון. נשמע לי הגיוני. היא אמרה שבפגישות איתנו תעדכן אותנו במה שצריך. היא נפגשת איתנו בערך אחת לחודש וחצי. ב 2-3 הפגישות הראשונות היא בעיקר תיחקרה אותנו על עברנו בעניינים שאני מבין שעוזרים לה להבין את המסגרת המשפחתית של הילד. בפגישות אלה ביקשתי שתספר קצת מה קורה בפגישות איתו, וקיבלתי תשובות מאד כלליות "מדברים על נושאים שונים" "צפות חרדות" "הוא מאד ורבאלי אז מדברים הרבה ומאד נח לעבוד איתו" דברים כאלה. בפגישה האחרונה (כאמור, כבר אחרי חצה שנה של טיפול) לחצתי קצת יותר. אמרתי שאני מבקש שתספר לנו אילו דברים עולים. איך הטיפול מיועד לענות על אותם דברים ספציפיים. אילו דברים אנחנו צריכים לקחת בחשבון בהתנהלות שלנו ובנגיעה בבית בעניינים שונים. מה מטריד אותו. בקיצור, רוצה להתוודע למה שעובר על הילד וצף בטיפול וגם למה בדיוק הטיפול (מעבר לזה שנאמר לי בעבר שזה "טיפול דינמי" וכמה מלים כלליות על מה זה אומר). הפסיכולוגית הגיבה די ברתיעה, אמרה שההסכם ביננו הוא שהיא צריכה לעדכן אותנו רק אם מתעורר חשש שהוא מסוכן לעצמו או לאחרים. אמרתי לה שזה לא כל-כך מקובל עליי (הכל היה בעדינות ובנועם) ושזה הילד שלי ואני מצפה לדעת עליו כל מה שרלוונטי לקידום אושרו ורווחתו והטיפול בו. זה נגמר בזה שכבר לא היה זמן והיא אמרה שאולי היינו צריכים לעשות יותר תיאום ציפיות ונעשה את זה בפעם הבאה.
אשמח לשמוע את דעת אנשי המקצוע פה לגבי הזכות של הורה להיות מעודכן בפרטים של טיפול בילדו בן ה-7. כמשפטן שעוסק בתחומים של מידע, אני חושב שאני יודע מה זכויותיי החוקיות, ובמישור הזה ודאי שאני חולק על גישת הפסיכולוגית. אבל זה פחות מעניין אותי, ויותר חשוב לי להבין את הגישה מהצד של אנשי המקצוע והחובות האתיות שלהם/ן. מודה שלי קצת קשה לקבל את זה שאני מוסר את הילד שלי לידי אשת מקצוע ואמור לסמוך בצורה עיוורת על זה שמטפלים בו בצורה המיטבית ולא לקבל שום מידע על מצבו. ודאי שבטיפול פיזיולוגי בבית חולים בחיים לא היינו מקבלים גישה כזו.
תודה,
עופר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקשורת פתוחה, ישירה וכנה
אילנה מישון22/07/2014עופר שלום,
טיפול בילד כמו טיפול משפטי, הינו תהליכי. כמו שקליינט יבחר לו את עורך הדין שייצג אותו, או פציינט יבחר לו את הרופא עליו יסמוך, גם גם הקליינט ראוי שיבחר לו את המטפל עליו סומך ובו מאמין. לאור דבריך, ניכר כי בתהליך הטיפול בפסיכולוגי שעובר בנך מזה כחצי שנה, יש קשר טוב בין בנך למטפלת, ובין המטפלת אליך. כמו בהסכם משפטי, כך גם קיים חוזה בין מטפל למטופל, ובמקרה של קטין, בין המטופל לבין הוריו, (אפוטרופסיו הטבעיים של הקטין במקרה הרגיל). כפי שהנך מתאר, ניכר הליך הטיפול בו נמצא בנך, אכן מלווה בעדכונכם ההורים מידי ששה שבועות, עדכונים בכל הקשור לתהליך הטיפולי של המטפלת עם ילדכם, והתהליך שעובר ילדכם בתוכו.
ניכר שהנך מבין היטב את התהליך ומשתף עמו פעולה. כמו כן, ניכר כי בין המטפלת לבנכם קיימת פתיחות ותקשורת טובה. לפיכך, הייתי ממליצה לפנות למטפלת, להביא בפניה באופן ישיר ועדין את תחושותיכם, היסוסיכם, וצפיותכם ממנה להסביר עד כמה שהדבר ניתן מבחינתה, למה כוונתה ב"שיח שלה עמו על נושאים שונים", "החרדות העולות אצלו" וכיוב'. "לחץ" על המטפלת לספר, לא יועיל. הכוונה ממנה לדרכים בהן ממליצה לנקוט עמו בבית, בהחלט הינה בקשה לגיטימית ומובנת, ואין לי ספק שתשמח להדריך, להנחות ולהמליץ. אין ספק שכמו שאתה רוצה וחותר לרווחת בנך, כך גם ראוי שתאמין שהמטפלת חותרת. והכל מתחיל ומסתיים באמון שלשם קבלת טיפול, חייב להיות קיים כתנאי מקדמי להתחלתו, קבלתו והמשכו מאת המטפלת. תאום הצפיות אליו ביקשה המטפלת לחזור הינה אנלוגית לתזכורת באשר למה קובע החוזה הראשוני של כל טיפול בין הצדדים (כמו גם חוזה משפטי). פניה רגישה, עדינה וכנה למטפלת - לבטח תניב תשובות ברורות ותוצאות יעילות גם לכם, ההורים. הנני ממליצה בכל לשון לשתף את המטפלת בתחושותיכם - שיתוף שיוביל לדיאלוג ותהליך נכון.
וזכור: כדי ליתן לה ההזדמנות לסייע לבנך, תנאי מקדמי לכך הינו אמון מקצועי שחייב להיות נטוע בכם. אין ספק כי בטיפול בילדים, על המטפל להתאים בראש ובראשונה לילד המטופל, אך להוריו.
בהצלחה,
אילנה מישון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובות עצבניות לילד בן 7.5ניקיטה22/07/2014
שלום בני בן 7.5 עולה לכיתה ב', מאז ומתמיד היה ילד קופצני שמתעצבן מהר מכל דבר, אם אני לא מרשה לו דבר מה , או אם אחותו הקטנה מציקה או מסתירה לו טלויזיה גם לא בכוונה התגובות שלו ממש עצבניות ומגיעות לכדי התרתחות וזעם ממש חזק , הוא נהיה אדום בפנים ובנוסף גם יכול לזרוק חפצים או לפזר דברים עקב הכעס החזק שבו , אני חוששת שתגובות כאלו בסופו של דבר יפגעו בו בריאותית, הלא להתעצבן זה ממש לא טוב לגוף .
שאלתי היא איך אני עוזרת לילד להגיב בצורה מתונה יותר ומרגיעה כלומר שמותר לו להתעצבן אך במידה פחותה מתגובתו בפועל.
אני ממש חסרת אונים ולפעמים מוותרת לו רק כדי שלא התעצבן ויזיק לעצמו, אני ממש מודאכת מכך כי כל שיחותי עמו ונסיונותיי להרגיעו לא עוזרות
אודה להכוונה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - בן שנתיים אגרסיבייעל21/07/2014
שלום רב,
בני בן שנתיים. לאחרונה עובר תקופה לא קלה עם הרבה שינויים גם לו וגם לנו, ההורים. ברור לנו שלא קל לו, הוא ילד מאוד רגיש. אנו מבחינים שהוא נעשה מאוד אגרסיבי לאחרונה; צועק הרבה, זורק חפצים ומכה אותנו ההורים בזעם ולא תמיד עם סיבה ברורה - כלומר יכול פתאום תוך כדי משחק מהנה וצחוק להתחיל להכות (יש לציין שמעולם לא נחשף לאלימות מצידנו). אמנם מאז שנולד יש לו מזג קצת "עצבני", אך הוא ילד עדין.
אנו קצת מבולבלים ולא יודעים איך להגיב כשמכה; לפעמים אנו פשוט אומרים בטון רציני שאסור להרביץ, לפעמים אנו קמים ואומרים שלא נעים לנו כשמנהג כך. לפעמים לוקחים אותו לחדר ומבקשים שישב שם כי לא התנהג יפה (אבל לא ממש מכריחים אותו להישאר שם). אחרי התגובה שלנו יכול להמשיך להכות, להתעלם או לבקש חיבוק. אין ממש עקביות.
מצד אחד ברור לנו שהוא במצוקה מסויימת (אנו מרגישים שזה לא בדיקת גבולות) ולכן אנו לא רוצים להגיב בחומרה רבה מידי ועוברים מהר הלאה. ומצד שני - אנו לא רוצים לשדר לו שזו דרך לגיטימית להביע כעס. מה לעשות??
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבולות גבולות גבולות
אילנה מישון21/07/2014שלום יעל,
הייתי שמחה לו יכולת לתאר השינויים הרבים שעבר בנך בן השתניים, והשינויים אצלכם. אני מניחה שגם שעת המצב הבטחוני בשבועיים האחרונים לא מקלים עליכם כמו על ייתר האזחרים במדינה. את מספרת שמדובר בילד מאד רגיש, כך שאת ה"מוסיקה" המנוגנת סביבו הוא קולט באופן ניכר. יש להניח שכל הלך השינויים אצלכם ואצלו משפיעים על הלך רוחו ומצבו הרגשי. את מספרת שמדובר בילד עדין שאוהבת לצחוק, לשחק ולנהות. עם זאת שהנך מתארת שאינכם מרגישים שבודק גבולות, נראה כי בהחלט מדובר בבדיקת גבולות שלו ואכן יש מקום להציב לו גבולות מאד ברורים. וכאן, הדרך הטובה ביותר הינה כדלקמן:
"אני מבינה שאתה רוצה להכות. אבל (עם הרמת טון קלה) אצלינו בבית לא מכים. אז אם אתה רוצה להכות, אתה יכול להכות בנחום תקום". לדוגמא. אם ממשיך להכות, אומרים לו המשפט פעם נוספת. ואם עדיין ממשיך, מציבים לו בחירה בזו הלשון:
"אם אתה בוחר להמשיך להכות - אתה בוחר לא לרדת היום לגינה. (השלישי).
ואם אתה בוחר להפסיק להכות - אתה בוחר לרדת איתנו לגינה. (החיובי).
אם בחר להפסיק להכות, לשבחו. ואם בחר להמשיך להכות משמע שלא לרדת אחה"צ לגינה זכותו לבחור כך, ועל כך עליכם לעמוד, ולכבד החלטתו שלא לרדת לגינה, בלא פשרות. ואז, גם יש מקום לנחם אותו כגון: "אבל אני בטוחה שפעם הבאה תבחר טוב יותר". קחו בחשבון שיבחר שלא לרדת לגינה (שזו רק דוגמה לבחירה שהצבתם לו) במשך מספר ימים. ייקח לו זמן (וגם לכם) להתרגל לשפה החדשה, אבל בסופו של תהליך תשאו כולכם פרי. גמובן חשוב להציב גבולות קטנים לילדים קטנים. (לילד בגילו נומר "אם תבחר להמשיך להכות תבחר לא לרדת היום", ולא "לא לרדת שבוע").
בקשתו חיבוק משקפת חיפושו אישור לאהבתכם אליו, בייחוד כשהנכם כועסים עליו, וכאן חשוב לשדר לו, שגם אם אתם כועסים, אתם תמיד אוהבים.
בהצלחה,
אילנה מישון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה לבטוי רגשי בנוגע לחברותרוית21/07/2014
שלום,
כשפגשתי היום אחה"צ את בני, בן השמונה וחצי, ספר שלא אכל ארוחת צהריים כיוון שהיה מצוברח ולא יספר לי למה. מאוחר יותר זה יצא ממנו, לבד, "אני מאבד את החבר הכי טוב שלי". "הוא כל הזמן עם דניאל וכבר לא מתייחס אלי. גם כשבכיתי בארוחת הצהריים, לא התייחס אלי. אני עצוב ומבואס". ניסיתי לעודד אותו, אבל לא בטוח שהצלחתי. אשמח לקבל עצה מה נכון / כדאי / רצוי להגיד במצבים כאלה. איך מעודדים את הילד ומוציאים אותא מהבאסה.
תודה, רוית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברים לחיים
אילנה מישון21/07/2014רוית שלום,
מצב רוח רע הינו דבר לגיטימי כמו אצל מבוגרים כך גם בקרב ילדים. חשוב שבנך שיתף אותך במצב רוחו באותו יום בו פגשת אותו אחר הצהריים, ואף סיפר לך את המניעים למצב רוחו: חששו לאבד את חברו הטוב ביותר. והחבר הטוב ביותר, כעת מוצא עניין בדניאל, ילד אחר, ולפי ראות עיני בנך, מזניח אותו או כבר לא נותן לו את אותה תשומת לב שנתן קודם לכן. בנך אף הביע את עצבותו בגן, לעיני חברו, וגם אז החבר לא התייחס אליו, מה שעוד יותר "ביאס והעציב" את בנך. ניסית לעודד אותו וטוב עשית. חשוב ונחוץ לעודד את ילדינו בכל רגע ורגע, אנו הסוכנים הראשונים והטבעיים, האובייקטים החשובים להרגעתם וניחומם. הדרך לנחם ולעודד את בנך, במצב כזה, נסיון להוציאו מה"באסה", מצבים רגשיים שיש להניח שעלולים לחזור על עצמם בעתיד, הינו דווקא אמפתיה עם מצבו והבנת עצבותו ואכזבתו מחברו הטוב כגון ולא נסיון "לעבור הלאה" לסדר היום. שיח שלך אליו כגון:
אני שומעת את מה שאתה מספר, וזה באמת מאד מאכזב. אתה והוא כבר תקופה חברים מאד קרובים, ואתה שם לב שבזמן האחרון הוא הולך עם דניאל, על חשבון הזמן איתך, זה באמת מאד קשה ומאכזב. האם יתכן שהוא נפגע ממשהו שעשית? אמרת?" (עם קרה דבר מה כגון זה, יש סיכוי שבנך ישתף אותך בכך). וכן ניתן להוסיף כי "בגן יש הרבה ילדים, והתנהגותו של החבר, הינה תמיד הזדמנות ליצור חברויות חדשות עם ילדים חדשים.
חשוב לעקוב ולראות מצב רוחו של בנך בתקופה הקרובה, לאפשר לו לשתף אותך ברגשותיו, במידה ויבחר, כמו שגם לך יכולת לשאול ולהתעניין במתרחש בגן מבחינה חברתית. תמיד ניתן גם להתקשר לחבר ולשמוע מהוריהו האם יתכן שהחבר נפגע מדבר מה מבנך. תקשורת פתוחה לעיתים רבות, פותרת תעלומות רבות.
בהצלחה,
אילנה מישון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רוית21/07/2014תודה על התשובה המפורטת ועל ההדגשים. בהחלט עזרת לי.
רוית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 3.10 לא מקשיב בכללשא20/07/2014
היי,
אני חייבת עזרה/הכוונה,
בני בן 4 אוטוטו , ילד פיקח ונבון, עושה הכל מגיל מאוד צעיר.
אנחנו מתגוררים אצל חמי, שחשוב לציין שכל פעולה שהילד עושה, מעיר, כועס, הוא בן אדם מאוד לחוץ באופי שלו, שכל מה שהילד עושה נראה בעיניו איום.
הבעיה שלנו היא שאנחנו לא מצליחים להתמודד איתו, הוא לא מקשיב למה שאומרים לו, כל דבר צריך לחזור 3/4 פעמים עד שיעשה, ובסוף בעלי כבר פותר את זה בצביטה,(דבר שאני מאוד מתנגדת), ואז מתחיל הבכי והכעס.
איך אפשר להתמודד איתו? מה להציע?
אתמול למשל כשביקשנו ממנו להתלבש, לאסוף את המשחקים, הוא סירב כמה וכמה פעמים, ואז חילקנו לאחיינים שלו ולאחיו גלידה והוא לא קיבל כי רצינו שירגיש שעשה משהו לא בסדר, הוא בכה עד שנרגע. ובאמת לא קיבל בסוף.
השאלה אם אנחנו פועלים נכון.
אשמח לעזרה, הכוונה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצבת גבולות בדרכי נועם
אילנה מישון20/07/2014הנני מציעה כדלקמן: מדובר בילד נבון ועצמאי. אין ספק שהמגורים אצל חמך לא מקלים על אף לא אחד מכם. כאן, המלצתיי: ראשית לשוחח עם חמך, ולבקש, שגם אם יש לו הערות כלשהן באשר לחינוך שלכם עם בנכם, שיעשה זאת בארבע עיניים איתכם, ולא לפני הילד. כדוגמת: "אנו מבינים שמה שעשה בנינו מרגיז אותך מאד. אנחנו עובדים עמו על כך, ומבקשים להעזר בסבלנות, אנו עושים כל שלאיל ידינו כדי לשפר התנהגותו".
כל התמודדות עם הילד הינה תהליך, ולא נוסחת קסם של יום-יומיים. אין ספק שכל שימוש בכוח אינו נכון בעיני, ועל אחת כמה וכמה צביטה. הנכון הוא שיח והצבת גבולות ברורים, כגון: "אני מבינה שאתה רוצה כעת להמשיך לשחק ולא להתלבש.אך כעת זמן להתלבש. אך אם אתה רוצה להמשיך לשחק, תוכל לעשות זאת כשתחזור מהגן". פעמיים לחזור על המשפט. במידה והדבר לא עוזר, להציב לו בחירה: "אם אתה בוחר להמשיך לשחק ולא להתלגש/לאסוף המשחקים - אתה בוחר לא לראות את תוכנית הטלויזיה האהובה עליך היום. ואם אתה בוחר להתלבש/לאסוף המשחקים - אתה בוחר לראות אותה היום". בכך עליכם לעמוד בכל מחיר. בלי שימוש בכוח, בשימוש בדיבור רגוע, שקט ועמידה על הבחירה שהצבתם עבורו.
אם בחר שלא לראות התוכנית באותו יום, כי בחר להמשיך לשחק, לעמוד על כך שלא יראה התוכנית, ולומר תוך נחמתו: "הפעם בחרת שלא לראות התוכנית, אנו בטוחים שבפעם הבאה תבחר טוב יותר".
כך הילד יבין שאתם הורים סמכותיים, עם דרך משלכם הברורה לכם, עם זאת, מעבירים אליו הבחירה אם יקבל את שרוצה אם לאו. בדיבור נינוח, רך וברור/חד-משמעי.
בהצלחה,
אילנה מישון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך אילנה,
שא21/07/2014אז אתמול הגענו הביתה, שיחקנו בקוביות, לאחר כמה זמן כשהתחיל להשתעמם הוא התחיל למשוך בסדין של המיטה, ביקשתי כמה וכמה פעמים להפסיק, כשלא עשה זאת, אמרתי לו שאוכלים גלידה, ואם יבחר לא לסדר אז לא יקבל, וכך היה , הוא ממש התעקש והמשיך בשלו,יצאנו מהחדר(אני ואחיו הקטן), והבאתי לאחיו גלידה,והוא התחיל לבכות, הסברתי לו שאמא לא חוזרת הרבה פעמים, וחבל שלא הקשיב, ושבפעם הבאה יקשיב ויקבל, הוא הלך לחדר וסידר אותו, ביקש אחרי שסיים גלידה, אמרתי לו שאני רוצה לראות איך ההתנהגות שלו במהלך הערב, הוא ישב עם אבא שלו על חוברת עבודה, ובסיום קיבל גלידה, השאלה אם פעלתי נכון כשלבסוף כן הבאתי לו, כי נניח היום בבוקר שוב הוא קם, וביקשתי לצחצח שיניים, הוא אמר כמה פעמים לא, אמרתי לו, אם אתה לא מגיע, תדע שאחר הצהריים אני ואחיך נעשה כל מיני דברים כיפיים ואתה לא תשתתף ולא תקבל, הסברתי לו שאנחנו נחכה לו במקלחת אם יבחר שכן, לבסוף הוא הגיע, וצחצח, אבל אח"כ שוב שיחק קצת ואז הפך את 2 הכיסאות פלסטיק על הריצפה, ביקשתי שירים, הוא לא הרים, כעסתי עליו שהוא לא מקשיב ושכל דבר צריך לחזור כמה פעמים, בדיוק היינו צריכים לצאת כבר לגנים, אז אמרתי לו שחבל שלא הרים, ושאחה"צ הוא לא ישתתף איתנו, ושוב אני מרגישה שאני פועלת לא נכון, כי אני מרגישה שאני כל הזמן מאיימת ומאיימת, וזה לא מזיז לו, הוא כאילו "שם פס", זאת ההרגשה,
מצטערת על האורך, אבל היה חשוב לי לתת כל מיני סיטואציות ואשמח להתייחסותם.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצבת גבולות ברורה ומובנית
אילנה מישון21/07/2014ש.א. יקרה,
אז אחזור על נושא הצבת הגבולות כפי שמציע והגה ד"ר גרי לנדרט, מטפל במשחק ומדריך הורים, המתגורר במדינת טקסס, ממובילי הטיפול במשחק:
השלב הראשון של הצבת הגבולות יהיו:
"אני מבינה שאתה רוצה למשוך בסדין/לא לצחצח שינויים, אבל, (עם עליית קול קלה) אצלינו בבית, לא מושכים בסדין של המיטה/מצחצחים שיניים לאחר שמתעוררים בבקר. אבל אם אתה רוצה, אתה יכול למשוך את החבל/להמשיך לנמנמם מעט לאחר שתצחצח שינויים". את זאת, לומר באסרטיביות ובבירור לילד. ואם ממשיך בפעולתו, לחזור על כל המשפט בפעם השניה/פעם נוספת. אם ממשיך בשלו, (ממשיך למשוך בסדין או מסרב לצחצח שיניים), אני ממליצה לעבור להצגת הבחירה המרכבת משימוש ארבע פעמים במילה "תבחר". הפעמיים הראושות יהיו הבחירה הפחות מצלחת שלו. והפעמיים האחרונות יהיו הבחירה המבוקשת/הנדרשת על ידך, וכך הדברים יאמרו לילד:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אילנה מישון21/07/2014"אם תבחר להמשיך למשוך בסדין/לסרב לצחצח שיניים - תבחר לא לקבל היום גלידה. ואם תבחר להפסיק למשוך בסדין/לצחצח שיניים - תבחר לאכול היום גלידה.
ובכך לעמוד בכל מחיר. וכמובן שצפוי שאם בחר שלא לצחצח שיניים או להמשיך למשוך בסדין, לא יקבל גדילה ויבכה. אך עליך לעמוד בבחירה שבחר.
אם בחר טוב, לשבח אותו. "כל הכבוד לך". ואם בחר בבחירה ה"לא טובה", לנחמו: היום בחרת לא לאכול גדילה, אבל אני בטוחה שבפעם הבאה תבחר טוב יותר". ועם פנים ושפת גוף מנחמת אמיתית.
כמובן, שהצבת גבולות צריכה להתאים לגיל הילד: ילדים קטנים - גבולות עדינים. ילדים גדולים - סנקציות ארוכות טווח. לדוג': אם בחר שלא לצחצח שיניים, אציב לו בחירה שלא יאכל באותו יום גלידה, כמו שלילד בין עשר, אוכל להציב בחירה שלא יוכל גלידה ארבעה ימים. והכל ברגישות ובאמפתיה גדולה לילד. תמיד להציב גבול לפני המעשה, כדי לאפשר לו לבחור נכון ולא בדיעבד. כמו: "אאא, לא הרמת, אז לא תשתתף איתנו". תני לילד הקרדיט שיידע לבחור נכון. וייתכן, ויש להניח שייקח זמן ראשית עד שיתרגל לשפה החדשה, להיותך הורה אסרטיבי שעומד אחרי מילתו, וכהורה המכבד רצון הילד, גם רצונו לטעות. וילד יכל לבחור שלא לקבל גדילה ימים. וזו בחירתו. משמע, שגם אם יסדר החדר, אחרי שבחר שלא לסדר, לאותו יום לא יקבל הגלידה. כי "בחר שלא לקבל". ממקום אמפתי, האמיני שבנך לא עושה לך דווקא ולא "שם עליך פס". אלא פשוט מנסה לבחור נתיב משל עצמו, בוחן גבולות, ומותר לו לבחור שלא לזכות בפרס. גם זאת בחירה לגיטימית. ובדרך זו של הצגת גבולות והבחירה, אין כל איום, אין הרמת קול, אלא אמירות רגועות וברורות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אילנה מישון21/07/2014ושוב אני חוזרת על המבנה: "אני מבינה שאתה רוצה...(אני רואה את רצונך)..אבל כאן בבית אנחנו נוהגים...(תקשורת של הגבול), אבל אם אתה רוצה אז אתה יכול למשוך ב..... (הצבת אלטרנטיבה חלופית מיידית). [משפט זה המרכב משלושה נומר פעמיים אם לא הספיקה הפעם הראשונה]. ואם ממשיך בשלו, עוברת לבחירה. (4 פעמים שימוש במילה "בוחר"). ממליצה לשתף בשפה החדשה את בן זוגך.
בהצלחה,
אילנה מישון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה לך על התגובה וההסבר
שא22/07/2014המפורט!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנתיים מושכת לעצמה בציפורנייםשירלי19/07/2014
בתי בת שנתייים וחודשיים. לפני חודש וחצי עזבתי את אביה על רקע אלימות מילולית שלו גם בפניה. עונשים שנקט נגדה ועוד. נקבעו הסדרי ראייה מאוד נרחבים למרות שאני הייתי ההורה הדומיננטי, היחידה שטיפלה, קילחה והרדימה. בכל פעם כשחוזרת משבת איתו (6 שעות) חוזרת סמרטוט, עייפה מאוד וטוען שישנה ואכלה ונהנתה. היום (שבת שלישית) היה הכי מדאיג, לפני השינה היא התיישבה במיטה והחלה למשוך לעצמה את ציפורני הידיים. שאלתי "מה את עושה?" וענתה "אבא" (יש לה עיכוב שפתי עדיין אינה מדברת משפטים שלמים וברורים (האב מתנגד להפניית הרופא לקלינאית). ביקשתי שתעשה לי את מה שעושה לעצמה וממש נחרדתי, היא משכה לי את קצות ציפורני הידיים. המשיכה כך בישיבה ואח"כ בשכיבה עד שנרדמה.
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות ומעכב
אילנה מישון20/07/2014למרות שתופעות כגון אלו, כפי שמופיעות עשויות גם להעלם, אין ספק כי הילדה חווה מתחים רגשיים על רקע פרידתכם אחד מהשני, ועזיבת אביה את הבית, על רקע אלימות מילולית, כפי שציינת. אין ספק שהילדה פועלת בדרך המכאיבה לעצמה, והדבר עלול לפגוע הן פיזית בהתפתחות התקינה של הציפורניים והן בהתפתחות הרגשית התקינה. מריטת הציפורניים הינה אך סימפטום להלך רוח, ביטוי למצב נפשי שמשדר מצוקה. לפיכך, כאמור, אני ממליצה לשוחח עם הילדה, לומר לה שהפעולה פוגעת בה ולשמוע ממנה מה מעסיק אותה, במידה ותהא יכולה ומוכנה לשתף (בשפה העומדת לרשותה בגילה). גם הצבת גבולות עשויה לסייע כגון: "אני מבינה שאת רוצה למשוך הציפורניים אבל אנו לא נוהגים כך בבית. ואם משהו מפריע לך, או שאת יכולה לומר לי מה משפיע, או להראות לי, או למשוך את הציפורניים של הבובה, לדוגמא. כמו כן, נוכחות שלך עמה, שיתוף האב בחוויות שעוברת הילדה, עשויות לסייע. נקבעו, לדברייך, הסדרי ראיה נרחבים, האב הינו אביה, ושיתוף שלו במה שהיא עוברת הינו חשוב. הילדה שוהה בביתו באופן סדיר, ולכן, הדרכת הורים גם היא עשויה להועיל. ככל שתצליחי להרבות תקשורת עם האב כן ייטב, עם כל הקשיים הכרוכים בדבר. במידה ואין שיפור וההתנהגות נמשכת, אמליץ לגשת להתייעץ, אף עם רופא משפחה.
בהצלחה,
אילנה מישון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצות ומעקב
אילנה מישון20/07/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתבגרתשוקי18/07/2014
היי, ישלי אחות בגיל 14 היא מתבגרת נורא קשה, לא נפתחת, לא מספרת דברים, כל הזמן רוצה לצאת עד שעות מאוחרות.
חשוב לציין שאני כל הזמן אומרת להורים שלי שיתנו לה הרגשה שהם סומכים עליה וגם שעושים אתזה היא עושה פאשלות- לא חוזרת בזמן הביתה, חסרת אחריות (מתכבה לה הפלאפון לא טורחת להתקשר מחברה או משהו) גם שתופסים אותה על טעויות היא חושבת כל הזמן שכולם נגדה ,אמא שלי מגבילה אותה לצאת עד 2 בלילה מה שבזמני לא היה.. וזה לא מספיק לה בטענה שכל החברים נשארים עוד. גם כשניסיתי לשכנע תהורים שלי להתנהג איתה בצורה יותר משוחררת כדי שתרגיש שסומכים עליה ,ואמרנו לה שלא נקציב לה שעה מסויימת אלא שתפעל לפי ההגיון בלי להגזים היא לא התנהגה כמו בוגרת וחזרה ב4 בבוקר הביתה!!!! גם שמגבילים אותה ונותנים עונשים היא לא מבינה וגם שנותנים לה מה שהיא רוצה היא לא מתנהגת באחריות.
ניהיו לה חברות חדשות, שהיא סיפרה לי שהם שותות אלכוהול ומעשנות והיא לא נגררת אחריהם, הסברתי לה שזה חשוב והיא צריכה להבין עם איזה בנות היא מסתובבות כי ככה גם יחשבו עליה בתגובה היא טענה שאלה החברות שלה וכיף לה איתם והיא לא נגררת אחריהן. השאלה אם צריך למנוע ממנה להסתובב איתן או לשחרר כדי שתבין לבד?
אני כבר לאדעת איך להתנהג איתה , איתי היא עוד מדברת קצת אבל כל הזמן אומרת שההורים לא מבינים אותה ושקושרים אותה למרות שמביאים לה לצאת עם חברות והכל, בחופש הגדול היא נשארת ערה כל הלילה עד שש בבוקר והולכת לישון עד שבע בערב, איך כדאי להתנהג איתה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרה
אילנה מישון20/07/2014בת/בן כמה את/ה האח/ות השואל/ת? ומדוע את שואלת? היכן ההורים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שלא יודע להתחיל שיחהשני17/07/2014
היי הבן שלי כמעט בן 7 והבעיה שלו הוא שהוא לא יודע איך להתחיל שיחה עם חברים והוא עודה את זה על ידי הצקות קטנות וזה גורם לזה שילדים לא רוצים לשחק איתו כי הוא מציק להם ... הוא לא יודע להתחיל שיחה בצורה נורמלית והוא עושה זאת על ידי הצקות מה עושים ? איך מלמדים אותו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיומנויות חברתיות
אילנה מישון20/07/2014נשמע שמדובר בילד מאד חברותי, שמביע צורך בחברים. עם זאת, מתקשה ביצירת קשר ראשוני עמם.
שיח שלך עם הילד, המביע שימת לב שלך לתהליך ורצונו ליצור קשרים ואמפתיה של הקושי שלו לעשות כן, עשוי תמיד לסייע, תוך שימת גבול לשימוש בכוח, שאינו מקובל. שיח עם הילד הלקוח מעולם הטיפול במשחק, כדוגמת:
הכרה ברגשות הילד: "ראיתי שרצית לדבר איתו וכשלא שם לב אליך התחלת להכות בו". תקשורת הגבול: "אנחנו נוהגים לדבר ולא להשתמש בכוח פיזי". יצירת מטרה אלטרנטיבית מיידית: "כך, גם אתה יכול לפנות אליו ולומר לו שברצונך לשחק איתו". כמובן כה חשוב לנו, ההורים, לשמש מודל לילד, ולדעת שהוא, כל העת, מביט בנו, בהתנהגותנו ובדברינו הנאמרים לעברו.
שיח פתוח עם הילד הינו חיוני וחשוב: לשמוע מה הרגיש שבחר להרביץ, וכיוב'. וליתן לו לגיטימציה לתסכול שלו, לדוג': תוך כדי אמירה: "אני מבינה שזה מאד לא נעים שאתה פונה למשהו והוא לא משיב לך...".
כמובן שאם שיח לא עוזר, ניתן לגשת לייעוץ, באשר לרכישת מיומנויות חברתיות.
צרפתי סרט על היות ההורה מודל לילדו.
בהצלחה,
אילנה מישון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי מתן שתן בגןחגית17/07/2014
בני בן 4 נכנס למסגרת בפעם הראשונה לפני כחודשיים. הילד מסרב לעשות צרכיו בקייטנה/צהרון. בגן עשה פיפי ללא בעיות. שאלתי אותו אם יש איזושהיא סיבה? והוא ענה שהוא מתבייש פוחד שיראו. אני נאלצת לצאת מהעבודה כתוצאה מכך והילד סובל מאוד לא אוכל ושותה. חשוב לי לציין שמדובר על ילד ביישן שהיה אצל סבתו 4 שנים ללא מסגרת עם ילדים אחרים. בחברה נראה כי הוא מסתדר היטב. האם יש לכם עצה עבורי? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דאגה לפרטיות במתן צרכים
אילנה מישון20/07/2014בני בן 4 נכנס למסגרת בפעם הראשונה לפני כחודשיים. הילד מסרב לעשות צרכיו בקייטנה/צהרון. בגן עשה פיפי ללא בעיות. שאלתי אותו אם יש איזושהיא סיבה? והוא ענה שהוא מתבייש פוחד שיראו. אני נאלצת לצאת מהעבודה כתוצאה מכך והילד סובל מאוד לא אוכל ושותה. חשוב לי לציין שמדובר על ילד ביישן שהיה אצל סבתו 4 שנים ללא מסגרת עם ילדים אחרים. בחברה נראה כי הוא מסתדר היטב. האם יש לכם עצה עבורי? תודה רבה.
חגית יקרה,
אין ספק ששהות בנך כארבע שנים עם סבתו, בלא מסגרת עם ילדים אחרים, מקשה כעת על הסתגלותו לשהות עמם ובייחוד לעשות צרכים בהיותו בנוכחותם. בשיח עם הילד, הייתי מבררת כמה פרטיות ניתנת להם בעת כניסתם לחדר השירותים: האם קיימת דלת שנסגרת מאחוריהם, האם הדלת נותרת פתוחה, וילדים אחרים רשאים להסתובב סביבו, ודואגת בשיח קצר ופשוט עם הגננת שלילד חשובה פרטיות בעת כניסתו לשירותים. אם הוא השיב לך שהוא מתבייש ופוחד שיראו, משמע שיש סיכוי שקיימת אפשרות כזו שאכן כשהוא נכנס לשירותים ילדים אחרים יכולים לראות. חשוב לשמוע ממנו האם היה לו נסיון לא נעים שנכנס לחדר השירותים וילד אחר הגיח פנימה, לעיתים שיח קצר עם הילד מבהיר התמונה כולה. במידה ואכן חווה חוויה לא נעימה כגון זו, חשוב לטפל בכך בשיח עם גננת הגן, לשתף אותה ולדאוג שלהבא תהא לו כל הפרטיות שנחוצה לו לעשיית צרכיו באופן הולם.
בהצלחה,
אילנה מישון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנתיים-מרדניתרוית17/07/2014
שלום,
הבת שלי אוכלת בגן יפה ,כך אומרים,אבל בבית יש לה דברים מסוימים שהיא רוצה והיא לא מוכנה להתפשר,כמו קורנפלקס,שמנת לפעמים,גבינה,לא רוצה לגעת בפירות או ירקות
או לגוון ,אני לא יודעת מה לעשות,אני רוצה שהיא תאכל דברים בריאים אך היא מסרבת ואני בסוף עונה לדרישותיה,על הכל היא אומרת לא
מה אני יכולה לעשות?
מחכה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה דילגתם עליי?
רוית17/07/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכילה מאוזנת תוך הקשבה ושיתוף
אילנה מישון20/07/2014שלום נעמה,
מסתבר שהיא יודעת בגן לאכול את הכל, לפי המבחר המוצע שם, אך בבית, "מראה לך מי הבוס". כאן, השאלה, עד כמה את רוצה ללכת עמה ראש בראש. אין ספק שילדים, כמבוגרים, חייבים לאכול מגוון אבות המזון, על מנת לשמור על מצב בריאותי תקין. עם זאת, יש לאזן בין רצונה מחד, לצורך לשמור על בריאותה. אם בגן היא אוכלת היטב ונכון, שווה לשוחח איתה ולשמוע המניעים לכך שבבית בוחרת לנהוג אחרת. כדאי לשבת עמה ולהקשיב, אם לה רצון לאכול מאכל מסויים ולא אחר, או ה"דווקא" באוכל, הינו אך סימפטום לצורך אחר שלה. מובן הרצון שלך שהיא תאכל דברים בריאים, אך לפי "האסטרטגיה" הנהוגה בביתכם היום, כדברייך, "בסוף את ננית לדרישותיה". כאן נדרש להציב לה גבולות, תוך כדי איזון, לשקול בינם לבין עצמך מהם הדברים העקרוניים עבורך שתאכל בבית, ולהציב לה גבול זה. דברים אחרים עליהם הנך מוכנה לוותר, בהבנה שבגן היא מקבלת אבות מזון אלו. אבל ההחלטה חייבת להיות שלך. תוך, כאמור, התחשבות ברצון בתך. האיזון הוא הסוד להצליח הסתדר ולחיות במודוס וויונדי (חיים שלום ושיתוף) עם בתך הצעירה, שאם היא בגן, אני מניחה שהיא צעירה מגיל 6. הראי לה שגם דעתה חשובה, עם זאת הגדירי לך עצמך, קודם לכן, מה הגבולות שלך. בסופו של דבר, גם בחירותיה לא חריגות ולא מזיקות לבריאות. הגבולות לאחר שיגובשו על ידך, יובאו לידיעתה באופן שקול ומתון, כדוג': חשבתי ונכחתי שעבורי, חשוב שכל יום תבחרי לפחות מאכל אחד מבין ...שנקפיד לאכול מחזרתך מהגן ועד שאת הולכת לישון. איזה מביניהם היית בוחרת לאכול היום? ". על ידי מתן הבחירה מתוך מגוון מוצע על ידך, תהא גם לה הדרך להביע דעתה ורצונה באופן הולם ובונה, מגבש ונפרד ממך. חשובה בניית הבנה ביניהן, כמו גם בניית הנפרדות: מותר לך להעדיף מאכל אחד ולה אחר.
עומדת לרשותך לכל הבהרה נוספת.
בהצלחה,
אילנה מישון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתענו לי בבקשה
רוית23/07/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה תמיד להיות ראשוןאורלי16/07/2014
שלום
בני כמעט בן 3 וכשהוא משחק עם אחיו בן ה5 או עם חבר והם למשל רצים על השביל הוא תמיד רוצה להיות ראשון ולהוביל. ברגע שמתחילים לרוץ הוא צועק "אני הנוהג" ורץ קדימה . אבל בד"כ חבר שרץ איתו גם רוצה להוביל ומשיג אותו וברגע שזה קורה בני מתחיל לבכות ולשבת על הריצפה והוא לא מוכן לקבל את המצב שעוקפים אותו.
הרבה פעמים כשזה קורה עם אחיו הגדול אז הגדול מוותר לו, מאט ונותן לו להוביל, אבל לפעמים בני הגדול רוכב על אופניים והוא לא יכול לאפשר לקטן להוביל כי הוא נוסע מהר, ושוב תסכול ובכי מצד בני הקטן.
אני מנסה להסביר לילד שלא תמיד הוא יכול להיות ראשון כי האופניים נוסעות מהר, אולם ללא הועיל, לפעמים אני מנסה לעודד אותו לנסות להשיג את הילד שרץ איתו אבל לא תמיד הוא מצליח. אני מרגישה תסכול גדול מצידו ולא יודעת איך לעזור לו.
איך עלי להגיב לסיטואציה? איך לעזור לו??
אשמח לתשובה ותודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם- בבקשה תשובה.
אורלי17/07/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראש לשועלים או זנב לאריות
אילנה מישון20/07/2014אורלי שלום,
בנך, הכמעט בן השלוש, גדל בבית בו, יש להניח, אחיו הבגור מהווה עבורו מודל לחיקוי וכן לתחרות. הדבר מובן בהחלט. ואין ספק, כי לילד בן חמש, באופן טבעי, בד"כ יותר יכולות פזיות לדוגמא. טבעי שכולם רוצים להוביל, בקרב עמנו אנו חיים. ואם להביט בהסטוריית העם שלנו, טרם זכה למדינה שלו, לעיתים, ההצלחה והגדולה הצילה חיים.
עם זאת, חשוב לנהל שיח עם בנך, להבהיר לו שמטבע העולם, לעיתים יצליח יותר ולעיתים פחות, ולמרות זאת, תמיד יישאר האהוב והמוצלח בעיניהם. החשוב בעיני להדגיש בפניו כי לכל אחד מבין שני בנייך יתרונות ומעלות שלו, בלא קשר לאלו של אחיו. ולראות כל אחד כיחיד ומיוחד. התסכול שלו מובן, ועם זאת, עלינו, ההורים, ללמדם לחיות ולקבל ולהתמודד גם עם תסכולים. שיח הוא מועיל, ושיח יעיל הינו דרך אמפתיה למצבו של בנך, שיקוף רגשותיו בעת שמסוסכל, תוך כדי נחמתתו לדוג': אתה מאד מתוסכל שהוא הגיע לפניך, וזה מובן בהחלט, אך בפעם הבאה תוכל לנסות שוב.." או לדוג': "בריצה או בשיח אתה בולט...". העזרה הטובה ביותר, לעניות דעתי, הינה דךר שיח ושיקוף רגשותיו. במקום לומר: "די, תפסיק, אין לך מה להצטער..." ממליצה להשתתף בצערו, להכיל כאבו, לנחמו, ולומר לו: "התסכול ועצבותך בהחלט מובנות. אך אם תמשיך ותתאמן, תוכל להגיע רחוק. וזה ראוי להעררה שאתה רוצה להצליח ולהצטיין. וזה מאד מתסכל שאתה רוצה והחבר/אחיך הגיע לפניך...זה מאד מעצבן, נכון". ממליצה דווקא להיות איתו ברגש שחש ומרגיש, ולנחמו. נוכחות זו עמו כבר תהא עבורו דבר מרגיע.
ככל שילמד שבחיים פעם אתה בראש ופעמים אחרות אחרים מובילים, כך ייטב.
בהצלחה,
אילנה מישון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתבוננות אישית
אילנה מישון20/07/2014כהורים, חשוב להתבונן על איזה צורך מנסה הילד לענות, בנסיונו להיות תמיד הראשון. אילו מסרים גלויים וסמויים אנו, כהורים, מעבירים לילדינו, כי הרי תגובתם, ורצון בן השלוש להיות תמיד ראשון, הינה תגובה/התנהגות הבאה לספק רצון כלשהו של משהו, בין של עצמו ובין של משהו מסביבו. הילד צריך ללמוד שאוהבים אותו בין אם מצליח ובין אם לאו, בין אם הראשון או האחרון, וזה המסר החשוב ביותר עבורו לגדילה בטוחה ובריאה. זכרי שתגובה לילד אינה תמיד במילים, והיי ערה לשפת הגוף, שלא פעם מעבירה מסר חזק הרבה יותר ממילים. :-) ילדים שומעים המוסיקה של הדברים שנאמרים ויותר לאלה שלא נאמרו.
כמו כן, ממליצה להמנע מלשבח אחד מבין שני האחרים באופן בולט, בעת נוכחות הילד האחר. ואם, כהורה, בחרתי לשבח את האחד בתכונה יוצאת דופן של האחד, לעולם לזכור לשבח את האחר בתכונה אחרת הייחודית לאחר. לשמור על יחס מאוזן והוגן ביחס לכל הילדים המעורבים בתשבוחות והציונים שכהורה בחרתי ליתן. אם יש לי הערה מיוחדת במיוחד, תמיד רצוי, בעיני לשמור אותה לזמן מאוחר יותר, כשאני עם אותו ילד בייחידות.
בהצלחה,
אילנה מישון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 5 וחציאורה16/07/2014
שלום רב,
אני אמא לשני ילדים הקטן בן 5 וחצי. זו שנה ראשונה שנכנס לגן. היה מאוד קשור אליי. בהתחלה היה קשה חודש ראשון ואחר כך התרגל נכנס מאוד יפה לגן אפילו טוען שמאחר לגן בבוקר. הוא ילד עם בעיית עשיית צרכים מאוד קשה.
הוא עושה צרכיו רק בתוך טיטול חד פעמי. קניתי לו שהיה בן שנתיים עלייה של מדרגות לאסלה וקניתי סירים וטיטולי גמילה ומה לא...קניתי ספרים על גמילה ,,,סיר הסירים וכו...
בחודש האחרון הוא עושה צרכיו בזמן השינה בתוך הטיטול לילה כי לא קם בלילה אפילו לשתן. במהלך היום בגן מתנהג כרגיל ועושה פיפי בגן כמו כולם.
גם עשיית הצרכים מלווה בהשתוללות שלו ממש רוקד מרוב נסיון להוציא, בדקתי פן רפואי עשו לו בדיקות וגם צואה בשלוש מבחנות הכל יצא תקין.
בלילות הוא קופץ עם ישבנו כדי להוציא צואה ואני נאלצת להחליף 4-5 טיטולים בלילה כדי שיוציא את כל הצואה, כי זה מרווח של חצי שעה בין חתיכות לחתיכות וזה מייאש מטריד וכבר לוקה בדבר מוזר שאין לי להסבירו.
ניסיתי בעבר לאלץ אותו לעשות צואה בשירותים וסירב בטענה שייפול לו לאסלה מין פחד אסלה שייצא לו איבר מגופו ולא יחזור. ניסיתי עם חצי טיטול באסלה באויר כל הפתרונות שרק יש...
איימתי שאוריד טיטולים ואף הורדתי ממנו ועשה צרכיו במכנסיים .
אינני יודעת כבר איך להתנהל עם גמילה בגיל כזה 5 וחצי זה מציק מטריד וגם מלחיץ אותי שבפני החברים בגן או מבוגרים נאלצים לראותו רוקד כך וקופץ ולא יודעים מה יש לו.
אנא עזרתכם..
נואשת.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא תגובתכם- חשוב לי מאוד !!!!!!!!!
אורית20/07/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מחלטת מחיתול
אילנה מישון21/07/2014אורה שלום,
אשמח לדעת בן כמה בנך הגדול. הייתי שמחה לדעת אם עד שנה זו, שהה עמך או עם מטפלת בבית. שומעת שנכנס ונקלט יפה בגן. ניכר שנושא הגמילה הוא נושא שנדון בבית כבר מזה מספר שנים, והדיון בו כבר מגביר הלחץ הן אצלך והן אצל בנך.
בגן אני שומעת שהוא מרגל ונוהג לתת שתן בחדר השירותים באסלה. הוא שומר את עשיית הצואה לזמן שהוא בבית. הייתי שמחה לדעת איך נערך השיח שלכם סביב הנושא. האם ארע ארוע כלשהו שדווקא בחודש האחרון פסק לעשות כל צרכים באסלה והחל לעשותם בחיתוך לילה. הייתכן שטרוד מדבר מה? עד כמה מודע למצב הבטחוני כיום? אני שומעת שמבחינה רפואית פזיולוגית, הכל נמצא תקין. את מתארת שבעבר ניסית לאלץ אותו ליתן צואה בשירותים. אשמח שתתני לי יותר פרטים לגבי הדרכים בהן ניסית לעשות כן.
אומר בפתח הדברים שטבעי שילדים פוחדים לשחרר ובייחוד צואה לאסלת חדר השירותים, כשהם אכן חוששים לאבד חלק מגופם. חשש זה מוכר וטבעי בקרב ילדים העוברים הליך גמילה. אשמח לשמוע הדרכים בהן ניסית לאלץ אותו לעשות צואה בחדר השירותים. אני שומעת שאף השתמשת באיום שתורידי לו הטיטול, ואף עשית זאת ואז עשה צרכיו במכנסיים. אין ספק שגמילה הינה לעיתים פשוטה יותר ולעיתים קשה בקרב ילדים בראשית הליך הגמילה, וודאי שקשה בגיל זה. ואין ספק שההתמודדות עם רצונך לגמול אותו מציקה, מטרידה ומלחיצה, בייחוד, שאת מתארת אי נעימות בפני חברים ומבוגרים שרואים אותו קופץ. ראשית, אני מציעה לשחרר הלחץ. לתת לו הזמן. נשמע שהאוירה מאד לחוצה והדבר מובן. עם זאת, המלצתי הינה לשחרר, על אף אי הנעימות בפני הסביבה. להקרין לילדך שקודם כל הוא הוא החשוב לך, ופחות "מה תגיד הסביבה". להבין שכבר קיים issues סביב נושא זה, וכעת, צריך להרגיע, להוריד לחץ, ולחזור ולהסביר לו שהמקום לעשיית הצרכים היא באסלה. כמו כן, להחדיר בו הבטחון והאמונה שאת סומכת עליו ובוטחת בו שכשיגיע הזמן, שלו, הנכון לו, ידע לבחור לעשות צרכיו באופן מלא במקום המיועד לכך. כולי אמונה שעם שחרור לחץ שלך - כך גם הוא ישתחרר מהלחץ ויגיע הרגע שהוא מעצמו, ישנה מנהגו ויעשה צרכיו באסלה. להעביר לו המסר שאת באמת ובתמים מאמינה בו שיגיע הרגע והוא ינהג כפי שנהוג לנהוג בקרב בני האדם. אני נוטה להאמין ששחרור לחץ ממך, יביא גם להרפיה אצלו ולתוצאה המיוחלת. קודם עליך "ללבוש" ו"לאמץ" רגיעה ולהסיר ה"יאוש והמתח" אותם תארת שאת מרגישה, ולטעת בו ההרגשה שאת מאמינה בו שהוא יכול. ממליצה על הספר: "הקטר הכחול שיכול". כמובן שניתן גם לספר לו להיכן זורמים מי הביוב, התהליך שעוברים עד הגיעם ליעדם הסופי, והכל בנועם וברוגע, דרך ספר ילדים כזה או אחר. חשוב לזכור שלכל ילד יש את קצב הבשלות שלו לגמילתו מצרכים, ועלינו להיות סבלנים, עד כמה שהילד מבקש.
בהצלחה,
אילנה מישון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה שבועיים לתגובה.... פעיל?
אורית27/07/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה כמעט חודש לתשובה!!!!!! בבקשה!!
אורית10/08/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 5 וחצי - תגובה
פז שפירא10/08/2014
הי אורה,
קודם כל, צר לי על האיחור בתשובה. נשמע שהקשיים בגמילה מתסכלת מאוד עבורך ועבור בנך.
לגבי הקושי שלו לעשות את הצואה, כדאי לבדוק מהו הקושי – האם גופני, רגשי או שניהם. האם יש לו עצירות? אם כן, כדאי לבדוק פתרונות רפואיים ותזונתיים לכך. את כותבת שהוא חושש לעשות באסלה, האם יסכים בסיר? לפעמים זהו שלב שאם הילד מסכים, כדאי לעבור אותו עד שיהיה בשל לאסלה. אם לא יסכים לעשות בסיר, נסי לבקש ממנו לעשות זאת בהדרגה – בהתחלה רק לשבת על הסיר עם בגדים ולעודד כאשר עושה זאת, אחר כך רק לשבת על הסיר בלי בגדים ולעודד, וכך עד שתוכלי להגיע לתוצאה הסופית.
לגבי עשיית השתן בזמן השינה, אציע לך להתמקד קודם כל בגמילת היום על מנת שבנך לא יחוש לחץ רב מידי וזמן מה לאחר גמילת יום מוחלטת התחילו בתהליך של גמילת לילה.
אלו עצות כלליות שאוכל לתת לך, נסי זאת ובאם העניין לא יסתדר בחודשים הקרובים אמליץ לך לגשת לתייעצות עם איש מקצוע המתמחה בגמילה מטיטולים.
מוזמנת לעדכן ולהמשיך לשאול שאלות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד עם בעיות חברתיותלילך15/07/2014
יש לי ילד בן 7 תלמיד מצויין, אבל יש לו בעיות חברתיות, הוא מאוד רוצה להתחבר לילדים ולהיות במרכז אבל לא יודע איך ובגלל זה מתנהג מוזר וגם מרגיש את עצמו לא בנוח. הוא גם ביישן וגם עושה שטויות בשביל למשוך תשומת לב. הוא מאוד רגיש אבל מצד שני לא מגלה אמפטיה לסביבה, יש לו אח קטן שהוא גם אוהב אותו וגם חונק אותו ללא סיבה נראת לעין. אני לא יודעת לאן לפנות וממי לבקש עצה איך לעזור לו להשתלב בחברה, להרגע ולהיות מאושר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיומנויות חברתיות
אילנה מישון20/07/2014לילך,
אנא קראי תגובתי ל"ילד שלא יודע להתחיל שיחה". אוסיף שמיומנויות חברתיות הן דבר נרכש, ותוך כדי תרגולן, הילד רוכש אותן ומשפרן. זה עניין של תרגול, ואתם המודל לחיקוי.
אם יהיו לך שאלות נוספות, אשמח להשיב עליהן.
אילנה מישון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיומנויות חברתיות
אילנה מישון20/07/2014לילך, סליחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפתרון דרך ספורט
פבלו30/09/2014במידה שזה רלוונטי בחינתך תרשמי את המייל שלך ואני אמסור לך עוד פרטים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד עם בעיות חברתיות - תגובה
פז שפירא10/10/2014הי לילך,
כדאי לחזק את בנך בשני מישורים. האחד – חיזוק הבטחון העצמי. זאת ניתן לעשות על ידי בילוי זמן איכות איתו אחד על אחד, הליכה לחוג שמתאים לו בתחום שהוא טוב בו, חיזוק העצמאות ומתן תפקידים בבית ועוד. המישור השני הוא עבודה על מיומנויות חברתיות. את מספרת שאת שמה לב להתנהגויות שמחבלות ביכולת שלו ליצור קשר. תוכלי לשוחח איתו עליהן, להגיד לו כיצד יכול להתנהג אחרת ואף לתרגל איתו. אם זה אפשרי, אולי כדאי להזמין חבר אחד אליו הביתה וליצור קשרים בהתחלה לא בתוך קבוצה אלא בקשר עם ילד אחד בכל פעם. כמו כן, קיימות קבוצות טיפוליות לילדים שמטרתן שיפור מיומנויות חברתיות וניתן לקחת אותו אליהן במידה הצורך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שש וחצי- צורך ללטףעינת13/07/2014
שלום,
ביתי בת שש וחצי, עולה לכיתה ב'. ילדה פיקחית,חכמה ובוגרת.
מאז שהיתה תינוקת היא מלטפת משהו כדי להירדם.
בהתחלה היתה מלטפת את המגן מיטה עד שהבאנו לה דובי ומאז היא חייבת דובי ספציפי כדי להירדם.
גם כשהיא ישנה מחוץ לבית היא לוקחת איתה את הדובי על מנת שתוכל להירדם איתו.
עד גיל שלוש וחצי היא היתה מסתובבת עם הדובי בגן ובשלב מסויים הוא שימש רק לשינה.
יש לציין שכשהיתה שוכחת לקחת את הדובי לגן לא היתה נרדמת בצהריים.
הבעייה החלה בערך לפני שנה שהיא התחילה לגעת לעצמה בחזה ובפות. ואז היא מלטפת את עצמה גם במקומות ציבוריים. וגם למשל באמצע ארוחת הערב המשפחתית.
הסברתי לה כבר הרבה פעמים שנוגעים בגוף האישי רק בפרטיות. והיא יכולה כשאנו בבית ללכת לחדר שלה לגעת. לא ליד אנשים.
אך זה לא עוזר, היא עושה את זה הרבה גם בלי מודעות. אבל גם כשאני מעירה לה היא מפסיקה לרגע וממשיכה שוב.
שמתי לב שזה קורה כשהיא לא עסוקה או עייפה (ובעבר גם להרגעה,למשל בתחילת כיתה א')
זה קורה מול הטלוויזיה (כשאחיה יושב לידה), באוטו, בארוחת הערב.
אך בד"כ בסיפור לפני השינה היא לוקחת את הדובי ומלטפת אותו ללא הפסקה.
אני יודעת שהיא מבינה את ההסברים שלי, כי היא התעניינה ושאלה למה לא, וניהלנו מספיק שיחות בנושא.
מה לעשות?
אנא עצתכם,תודה,עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שש וחצי- צורך ללטף - תגובה
ד''ר ג'וי בנטוב17/07/2014שלום עינת,
הסברים רציונאליים לא יעילים כי זה לא בעיה של רציונאל. לרוב סימפטומים כאלו מעידים על חרדה, ביתך מצאה לה דרך להתמודד עם החרדה באופן כזה. עד גיל מסויים נשמע שאופן ההתמודדות היה מאוד מותאם, דרך הדובי. עכשיו זה עבר לזירה לא מותאמת של לגעת בעצמה במקומות אינטימיים בגוף (יש למשל ילדים שקוססים ציפורניים או מסובבים את השער - וזה יותר מתקבל בנחת מצד הסביבה).
כאן עולה השאלה, מדוע ביתך בחרדה, מה מעורר חרדה? האם רמת החרדה היא מגוברת ביחס לבני גילה? אם יש חרדה מוגברת צריך בזה לטפל על מנת להוריד את החרדה.
במידה ואין הסימפטומים מעידים על חרדה מוגברת או חריגה, ועל מנת להקל באופן מיידי על ההסתגלות לסביבה צריך לסייע לה להחליף את האופן בו מרגיעה את עצמה, במקום לגעת בעצמה לעזור לה למצוא דרך אחרת להרגיע שהיא יותר נורמטיבית מבחינת הסביבה. למשל לשחק עם כדור גומי רך. צריך להבין מתי היא נוגעת בעצמה, כתגובה למה זה?
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקשנותלילי11/07/2014
שלום
ביתי בת שנה ושמונה ילדה מפותחת מדברת יפה ו...עקשנית!
כרגע המאבקים הם מישום שהיא רוצה לעשול הכל! לבד
אני מנסה לתת מקום לרצון הזה שלה להיות עצמאית ויחד עם זאת לעיתים זה לא ככ מיתאפשר
למשל בבוקר כשצריך לצאת לגן והיא רוצה לבד לנעול סנדלים
מן הסתם היא מצליחה חלקית וצריכה עזרתי אףך מסרבת
איך להגיב
אני רוצה לקדם את המצב(לנעול סנדלים ולצאת לגן/עבודה)
ורוצה לתת לה עצמאות אני שמחה שהיא רוצה עצמאות
מה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה שאלה -תודה
לילי28/07/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)