מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שיתוף בצעצועים בגיל שנה ושמונה חודשקרן16/08/2014
שלום רב, בתי בת שנה ושמונה חודשים. היא מתקשה מאוד לשתף בצעצועים שלה בני גילה. פעם או פעמיים הזמנתי חברה הביתה עם בן גילה והיא בכתה וכעסה שהוא נמצא בחדר הצעצועים שלה, נעלבה מזה.
ברור לי שזה בראש ובראשונה פועל יוצא של גילה הצעיר.
אבל אשמח לעצה, איך אני יכולה לנסות לעודד אותה בכל זאת לשתף, כשאני מזמינה חברים הביתה, כיצד לנהוג?
**האם להתחשב בה ולא להרשות לילד האורח לשחק בצעצועים שלה, או לתת לו צעצוע אחד?
**אולי להגיד לה לפני שאנחנו שמות כמה צעצועים בצד ובהם רק היא תשחק ובכל השאר נשתף?
אשמח לעצות ותובנות בנושא ומתי זה משתפר ומתי צפוי יותר להיות משחק משותף.
המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיתוף בצעצועים בגיל שנה ושמונה חודש - תגובה
פז שפירא23/08/2014הי קרן,
אני מסכימה איתך שמדובר בהתנהגות התואמת את גילה של ביתך. זהו גיל שבו מתגבשת תחושת האוטונומיה והעצמיות ולכן יש חשיבות לחפצים ששייכים ל"עצמי" של הילד.
מאידך, באמת חשוב לאט ובהדרגה לפתח גם את היכולת לשיתוף. בסיטואציה בה ילד בא לבקר קיים כנראה החשש אצל ביתך שהילד יקח לה את מה ששלה. לכן, חשוב להסביר לפני שהילד מגיע, שהוא לא יקח את הצעצועים לבית שלו, שהוא רק ישחק ואחר כך וישאיר אצלכם את הצעצועים. בנוסף, ייתכן שביתך חווה הרגשה של חוסר שליטה בסיטואציה. לכן אני מציעה שתאפשרי לה לבחור מספר צעצועים שהיא מוכנה לשתף לזמן קצר, ואת אלו שלא אפשר לאחסן במקום לא נגיש.
בגילאי שנה-שנתיים המשחק החברתי די מוגבל. כלומר, ייתכן שפעוטות ישחקו במשחקים שונים זה לצד זה. או שייצרו תקשורת פשוטה, למשל שפעוט יעשה תנועה מסויימת והשני יחזור אחריה. בדרך כלל החל מגיל שנתיים ישנה התפתחות בתחום זה ובגילאי שלוש היכולת למשחק חברתי נעשית מורכבת הרבה יותר.
כמובן שישנו גם ההיבט האישי, כאשר ההתפתחות של כל ילד וילד הינה שונה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביישנות בת 3 וחצי ??אורית15/08/2014
שלום רב ! בתי בת 3 וחצי לא מדברת בגן עם הסייעות . אם היא רוצה משהו היא מצביעה על מה שהיא רוצה או מדברת איתם עם העיניים. אציין שהיא מדברת יפה לגילה ואין שום בעיה בהתפתחות של הדיבור מדברת רגיל עם בני המשפחה . כל השנה בגן לא דיברה עם הסייעות. מה הסיבה לכך האם זה ביישנות ?? או משהו שצריך לטפל בו ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביישנות בת 3 וחצי ?? - תגובה
יאיר סהר15/08/2014שלום אורית,
המידע שהוספת לגבי כישורי הדיבור שלה מאוד חשוב.
אשמח אם תוכלי להרחיב בנושא ההמנעות משיחה עם הסייעות.
האם מדובר רק בסייעות או גם בגננ/ת?
איך מגיבה למבוגרים אחרים בסביבה שאינם משפחה גרעינית? (קרובי משפחה רחוקים יותר, חברים שלכם, מבוגרים זרים בפארק וכו')
האם הסייעות ניסו שלא להגיב ל"רמזים" שהיא נותנת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה בת 3 ביישנות ?
אורית15/08/2014הילדה לא מדברת עם הגננת ולא עם הסייעות .
בשבועיים האחרונים נמצאת בקייטנה חדשה
וגם שם לא מדברת עם הצוות לדוגמא
בארוחת בוקר שואלים אותה מה היא רוצה לאכול
ונותנים לה לבחור היא לא עונה . עם חברים
אנשים שלא מהמשפחה גם לא מדברת.
לגבי השאלה על התייחסות הסייעות הם כן יתייחסו
אליה ומה שרצתה קיבלה . שוב אציין מדברת יפה
לגילה מדברת רגיל עם המשפחה.
שאלתי אותה למה היא לא מדברת איתם היא עונה
לי שהיא לא רוצה זו תשובתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה בת 3 ביישנות ? - תגובה
יאיר סהר17/08/2014שלום שוב,
ההתנהגות שאת מתארת עשויה להופיע בעקבות מספר מגוון של סיבות. אתייחס כאן לסיבה הנפוצה יותר: רווח אישי.
נושא הרווח האישי מתייחס לשאלה - מה אני מרוויחה מההתנהגות הזו?
אפשר שהסירוב של ביתך לדבר עם צוות הגן ועם מבוגרים אחרים מייצר אצלכם (ההורים) וגם אצל שאר המבוגרים בסביבה תחושה של אי נוחות גדולה. אי הנוחות מובילה את המבוגרים להיות מוטרדים מאוד, ולכן מעורבים יותר בחייה. מעורבות זאת למעשה מחזקת את ההתנהגות לפיה בתך נמנעת משיח עם הצוות הטיפולי בגן, וגם עם מבוגרים אחרים. זאת אולי בגלל שכך היא זוכה ביתר תשומת לב, נסיונות שידול וכו'.
לכן הייתי ממליץ לפעול בשני מישורים:
1. לא לנסות לשדל אותה להתנהג אחרת. כלומר לא להציע לה לענות, לדבר, להשתתף בשיחה וכו'.
2. להשתדל שלא להיענות למחוות אותן היא עושה. למשל - להנחות את הצוות "לא להבין" מחוות בסגנון הצבעה או דיבור עם העיניים. כך שאם היא רוצה לקבל משהו, היא צריכה לבקש, וכדאי להשתדל להמנע מלבקש ממנה לדבר. פשוט להגיב ב"אני לא מבינה מה את רוצה"
חשוב לדעת שיש גם מצב חריג יותר הנקרא "אילמות סלקטיבית".
באם התייחסות שונה כפי שהצעתי לא תביא לשינוי, ממליץ לך לברר על הנושא.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנה לבדיקהימית14/08/2014
שלום וברכה,
בני בן 3. ילד בריא ושמח, פיקח וורבלי.
הוא נולד עם "אשך נייד" (אשכים יורדים לשק אבל לא תמיד). כשהיה קטן היינו בכמה ביקורות, נאמר לנו שהמצב תקין, וסביר שיסתדר ככל שיגדל. הבדיקה האחרונה היתה לפני שנה ובעוד שבועיים ישנה ביקורת נוספת.
הבעיה היא שעכשיו הוא ממש מודע לגוף שלו, הוא מודע לכך שהאיברים שלו הם רק שלו ולאף אחד אסור לגעת...(הבדיקה כוללת נגיעה של הרופא).
רציתי לשאול איך כדאי להכין אותו לבדיקה?
אני כמובן לא רוצה לתת לו פרס אם הוא ישתף פעולה עם הרופא כי ברור שזהו מסר לא נכון במקרה הספציפי הזה.
אשמח להדרכה/ הצעה איך להציג את זה בפניו.
שוב אציין שהוא ילד שממש מבין.
תודה מראש על ההתיחסות:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנה לבדיקה - תגובה
יאיר סהר14/08/2014שלום ימית,
אני מבין את הדילמה, וזה נהדר שלימדתם אותו להתייחס לאיבריו הפרטיים ולעובדה שהם רק שלו.
עם זאת, אני מניח שהוא סומך עליכם, גם כאשר מדובר בצורך לבדוק את איבריו הפרטיים.
לכן, אני סבור שאין סיבה לחשוש שלא יאפשר לרופא לערוך את הבדיקה.
כדאי לעשות ההכנה מאוד קונקרטית לקראת הנסיעה לרופא - באותו יום, לא יותר משעה לפני הבדיקה. המסר אמור להיות ברור, תחת העקרון הבא:
אנחנו הולכים לבדיקה אצל הרופא. לצורך בדיקות רפואיות, לפעמים הרופא צריך לגעת גם באיברינו הפרטיים. אנחנו נאפשר לו, אבל בכל מקרה אני אהיה לידך.
אפשר לנסח את זה בכל דרך שתבחרי ותתאים לבנך ולך, אולם חשוב שהמסר יהיה קצר קונקרטי וממוקד, משדר מצב טריויאלי ותקין, כך שההכנה היא רק לצורך הימנעות מהפתעה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 6 עם בעיות התנהגות ומשמעתמאי12/08/2014
שלום ,
בני בן 6 אח לילדה בת 3.5.
בני הוא חכם, אוהב מאוד עבודות יצירה, חברותי מאוד, אוהב לשחק עם חבריו אך גם מפונק בשל העובדה שהוא נכד ראשון לשני הצדדים . בחודשים האחרונים הוא החל להפריע במהלך המפגשים בגן, לא להקשיב , לנסות להצחיק את כולם כשהם במפגש, לא מקשיב לגננת רק לאחר מס' פעמים שהיא כבר נדרשת להרים את קולה.
וניסינו המון שיחות ולדבר איתו ולתקופה קצרה זה עזר וחזר חלילה.
כיום הוא בקייטנה בבית עם מישהי שהינה גננת מוסמכת עם עוד 12 ילדים בגילאים שלו ושל אחותו והוא שוב לא מקשיב, מפריע, אם לא עושים משהו שהוא רוצה, רואים משהו שלא מעניין אותו הוא מפריע, מקלל ולאחרונה החל להשתמש באלימות פיזית, מרביץ לילד שלוקח משחק, דוחף ילדים קטנים, או שאם מעצבנים אותו הוא ישר שולח ידיים. התחלנו בשיחות , בלצאת איתו רק אני , הוא ואבא שלו ( אנחנו נשואים והמצב רגיל בבית), זמן איכות. זה עזר בדיוק ליומיים. והתחלנו איתו עכשיו טבלת התנהגות לחזק את ההתנהגות החיובית אך לצערי זה לא עוזר. מה ניתן לעשות, אני לא מבינה מדוע הוא מתנהג כך בעוד שאחותו לעולם לא הרביצה ולא קיללה. הוא עולה לכיתה א' ואני חוששת שהוא ימשיך בהתנהגות הזו . אני ובעלי מיואשים ואובדי עצות. מדברים איתו ולא מבינים מה אפשר לעשות כדי שיפסיק להתנהג כך ושיתחיל להקשיב לנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 6 עם בעיות התנהגות ומשמעת - תגובה
יאיר סהר14/08/2014שלום מאי,
את מתארת מצב מורכב יחסית, לפיו ההתנהגות של בנך כלל אינה תואמת את המצופה ממנו בגן, וזאת מול דמויות מטפלות שונות (גן וקייטנה).
אמנם לא תיארת, אולם ניתן להניח שדפוסי ההתנהגות הללו מופיעים בצורה כלשהי גם בבית.
נשמע שהמצב הנוכחי מאוד מתסכל אתכם, וזה ברור, במיוחד לאור העובדה שניסיתם דרכים רבות לשינוי המצב ללא הועיל. עם זאת, חשוב לי ליידע אותך כי ישנן התערבויות שעשויות דווקא להועיל, אם כי אני מנוע מלהציע אותן כנקודות היות וחשוב שהתערבויות כאלו יעשו בליווי של איש מקצוע מהתחום של הנחיית הורים.
באופן כללי, ניתן לייצר מצבים בהם ההתנהגות שלו תוביל להשלכות לא צפויות ואף מטרידות עבורו (ללא ענישה), כך שבמהרה יעדיף שלא להגיע אליהן.
לכן אני מאוד ממליץ לכם לקבל הדרכה מאיש מקצוע מיומן, ובמיוחד בשל העובדה ששנת הלימודים בפתח, והתערבות בשלבים הראשונים של תחילת השנה עשויה למנוע ממנו תיוג מיותר ופגיעה חברתית שהשיקום מהם יהיה ארוך וקשה הרבה יותר.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנת ילד לניתוחרינת11/08/2014
שלום,
בני בן 5 ושמונה חודשים, אמור לעבור בסוף החודש ניתוח להסרת שקדים. בעבר הוא כבר עבר שני ניתוחים שונים( בקע ושקד שלישי). היום כשהוא בוגר יותר אני יודעת שכשישמע את המילה ניתוח יהיו לו חששות גדולים עד כדי סירוב ממשי לשתף פעולה. איך אני יכולה להכין אותו? האם כדאי לא להשתמש במילה ניתוח ולבחור במונח אחר, למשל טיפול רפואי? עד כמה לשתף ולפרט? בברכה, רינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנת ילד לניתוח - תגובה
פז שפירא12/08/2014הי רינת,
אני חושבת שכיוון שהמילה "ניתוח" היא טעונה מאוד מבחינה שלילית עבורו, אפשר לפחות בהתחלה להשתמש במונח אחר, כמו טיפול רפואי.
יחד עם זאת, אני מציעה שכן תתני לו הסברים מספקים. הסבירי לו מדוע הוא צריך לעבור את הטיפול, איך הטיפול יעזור לו, מה זה יכלול, איפה יתקיים (להסביר שצריך לישון בבית החולים), איך אתם תתמכו בו. כדאי להסביר את הדברים הלא נעימים ואת הפתרונות להם. למשל, לומר שאחרי הטיפול יכאב לו הגרון אבל יש תרופה שבזכותה הוא לא ירגיש את הכאב כלל. אפשר להציג גם את ה"יתרונות" – יצטרך לאכול רק מאכלים רכים וקרים ולכן יוכל לאכול הרבה גלידה. כדאי לנרמל את העניין, כלומר לומר שזהו טיפול שהרבה ילדים עוברים, שהוא די פשוט ומהיר ועוזר מאוד להקלה על הנשימה ועל דלקות.
תני לו לשאול שאלות והשיבי עליהן. הגישה באופן כללי צריכה להיות לדעתי חיובית כלפי הניתוח, להסביר לו שהוא נועד לעזור לו ושגם עם אי הנעימויות אפשר להתמודד היטב.
ייתכן שלאחר קבלת הסברים והרגשה שהטיפול חשוב ויעזור לו, שאתם תתמכו בו ושיש אפילו קצת "רווחים" מהעניין, המילה "ניתוח" תוכל להופיע בשיח שלכם. אם הוא ישאל, אפילו בשלב מוקדם אם מדובר בניתוח אני לא ממליצה לשקר בעניין. אם מאוד יתנגד ויהיה חרד אולי יהיה מקום לברר איתו מה מפחיד אותו, מה היה לו קשה בניתוחים הקודמים ולהרגיע שתמצאו לכך פתרונות בניתוח הזה.
בהצלחה ורפואה שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ב-ODDרות11/08/2014
שלום,
ילד שלי בן 8 הובחן כסובל מ-(הפרעת התנגדות) ODD. רופא רשם לו את ריטלין. רציתי לשאול בבקשה האם התרופה יכולה להיות יעילה במקרה הזה ומה הטיפול המומלץ?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ב-ODD - תגובה
פז שפירא11/08/2014הי רות, הפרעת התנגדות (ODD) עשוייה להתקיים אצל חלק מהילדים לצד הפרעת קשב ריכוז והיפראקטיביות (ADHD). לכן, אם ילדך מאובחן כסובל מ-ODD וגם מ-ADHD ריטלין יכול בהחלט לעזור.
טיפולים מתאימים נוספים הם הדרכת הורים, טיפול התנהגותי וקוגניטיבי לילד (מלווה בהדרכת הורים) או טיפול משפחתי/דיאדי. כדי לבחור את הטיפול המתאים ביותר עבורכם ועבור ילדיכם כדאי להתייעץ עם איש מקצוע באופן אישי. האם קיבלתם המלצות לטיפול בדו"ח האבחון? כדאי לבדוק וליישם על פי ההמלצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פז,
רות11/08/2014אנחנו לא עברני שום אבחון. היינו אצל רופא נוירולוג והוא כתב בסיכום ביקור שיש לילד "סימני בעיות קשב וריכוז וגם ODD". אם איזה איש מקצוע כדאי לדבר כדי להתאים לו שיטת טיפול? מאיזה תחום?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פז, - תגובה
פז שפירא11/08/2014כדאי לדבר עם פסיכיאטר ילדים כדי לבדוק אפשרות לאבחון. במידת הצורך, אבחון יוכל לתת לכם אבחנה מדוייקת והמלצות לטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא רוצה לדבר עם אמא בטלפוןירדנה10/08/2014
שלום
הבן שלי בן 6 נסע לסבא וסבתא לשלושה ימים, לבקשתו, במהלך חופשת הקיץ.
בערבו של היום הראשון התקשרתי לדבר איתו ולשמוע מה שלומו ואיך עבר עליו היום אך הוא סרב לדבר איתי בטלפון.
עד היום הייתי בטוחה שזה קורה רק כשאנחנו היוזמים ושמדובר בסוג של כעס אבל הפעם הוא זה שבחר לנסוע ומאד שמח גם על כך שנסע לסבא וסבתא.
אשמח לשמוע האם מדובר בבעיה וכיצד הייתם ממליצים להגיב ולהתייחס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רוצה לדבר עם אמא בטלפון - תגובה
פז שפירא11/08/2014הי ירדנה,
יכולות להיות כל מיני סיבות לסירוב של בנך לשוחח איתך בטלפון.
קודם כל, האם הוא רגיל בדרך כלל לדבר בטלפון? יש ילדים שלא מדברים ביום-יום בטלפון, רגילים לתקשורת של פנים אל פנים ולכן כשמציעים להם לעשות זאת הם לא מעוניינים. יש ילדים שעסוקים בפעילות מהנה וההצעה לדבר בטלפון נתפסת אצלם כהפרעה לפעילות.
אם את בכל זאת חושבת שאולי מדובר בכעס או משהו אחר שמפריע לו, נסי לברר איתו את זה אחרי שיחזור. אפשר בנסיעה הבאה שלו לדבר מראש על שיחות הטלפון שתקיימו כשיהיה אצל סבא וסבתא, אפילו לקבוע מראש את השעה ולהחליט על שיחה קצרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת נטישהמירב10/08/2014
שלום רב. בני כיום בן כמעט 5 ומטופל רגשית לאחר שהתחיל לגמגם בעקבות כניסתו לגן טרום חובה בתחילת שנה שעברה. יש לו בעייה רגשית בכל הנוגע לפרידה והתרחקות ממני גם אם זה לדקות ספורות בלבד. מאוד קשה לו.
ירד לי האסימון שבגיל 10 חודשים לערך היה אצל מטפלת ובאחד המעקבים עליה גיליתי שנטשה אותו לבכות בתוך חדר חשוך לבכות עד אינסוף, הילד צרח במשך שעה ארוכה, היא לא נתנה לו אפילו מים ואפילו צעקה עליו, סגרה עליו דלת והשאירה אותו לצרוח בחשיכה עד אשר לא נותרו לו כוחות וצנח לשינה.
האם יש קשר להתנהגות הקיצונית בשעת פרידה?
עלי לציין שבזמן שגיליתי את שקרה, מייד העברתי אותו לגן מסודר ומאז הוא לא מוכן להיפרד ממני אם זה בבוקר בגן ואם זה כשאני צריכה לצאת מהבית לכמה דקות אפילו.
האם המקרה השפיע עליו לדעתכם?
מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת נטישה - תגובה
פז שפירא10/08/2014הי מירב,
המקרה שאת מתארת באמת קשה מאוד. לצד זאת קשה לדעת אם ישנו קשר ישיר בינו לבין הגמגום ולקשיי הפרידה כיום כשבנך בן כמעט חמש. אני מציעה להתמקד בקשיים הנוכחיים. טוב שלקחת את בנך לטיפול. אני מקווה שהטיפול מלווה גם בהדרכת הורים שעוזרת לך להחליט איך להתנהג אל מול קשיי הפרידה. כדאי לבדוק יחד עם המטפלת של בנך מה מעורר בו חרדות וכיצד את יכולה להרגיעו. אם הטיפול אינו מלווה בהדרכת הורים כדאי ללכת להדרכה כזו אצל מטפל אחר.
מעבר לכך, ממליצה לבדוק האם ישנם קשיים בגן איתם בנך מתמודד כיום (כיצד הוא מבחינה חברתית? האם ישנם ילדים ש"מציקים" לו? האם ישנם קשיים אחרים?). כדאי לשוחח עם הגננת ובמידת הצורך עם פסיכולוגית הגן.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדת נטישה
מירב11/08/2014תודה על תגובתך
הילד קיבל חצי שנה אחרונה טיפול רגשי דיאדי ביחד איתי בהבעה ויצירה, עזר מעט בקטע של הפרידה והדיבור. הדרכה לא ממש קיבלתי מהמטפל שכאילו כמעט ולא קיים במהלך הפגישות. כרגע התחלנו טיפול במים. האם יש לך המלצה איזה סוג של טיפול נוסף עלי לנסות?
לשאלתך, בגן מבחינה חברתי הוא מאוד אהוד יש לו חברים וחברות, הוא ילד מאוד בולט ואהוב. מה שכן, הוא לא מוכן ללכת לחבר הביתה בגלל החשש שאני ישאיר אותו שם ואלך, הוא בעיקר מזמין אלינו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותגלית08/08/2014
שלום, בני לומד בכיתה ו. תלמיד מצטיין. השאלה שלי היא שהוא אוהב לשחק עם אחיו שקטן ממנו בשלוש שנים. הם משחקים הרבה ביחד והוא גם אוהב לשחק לבד אבל כשאני מציעה שישחק עם חברים הוא לא מעוניין .הוא אומר שכך טוב לו. הוא ניסה להפגש עם כל הבנים בכיתה וזה הפסיק.גם שניסיתי דרך חוגים שיכיר הוא לא רצה. מה עלי לעשות? כשאני מנסה להתערב הוא כועס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה
גלית08/08/2014יש לציין שבהפסקות של בהס כולם משחקים ביחד וגם הוא תמיד מצטרף. הבעיה היא אחה"צ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצות - תגובה
פז שפירא10/08/2014הי גלית,
אני מבינה שבנך הוא ילד חברותי ואין לו קשיים חברתיים בבית הספר. אם זה בוודאות כך אני מציעה להניח לו ולא ללחוץ. ייתכן שהוא באמת מעדיף לנוח ולא להתמודד עם לחצים בשעות אחר הצהריים ונשמע שזה טוב שיש לו פינה רגועה ונעימה עם אחיו.
במידה וכן תהיה הזדמנות לשוחח איתו, מבלי ללחוץ, אפשר לשאול אותו האם היה לו משהו לא נעים כאשר נפגש עם חבריו ולראות יחד איתו מה ניתן לעשות בעניין.
בנוסף, האם אתם נפגשים עם חברים שלכם/בני משפחה וילדיהם לפעמים בשעות אחר הצהרים? אם כן, איך הקשר של בנך עם הילדים? במידה והקשר הוא טוב כדאי ליזום עוד מפגשים כאלו. כך בנך יוכל לחוות קשרים חברתיים אחר הצהריים מבלי לחוש לחץ להתחבר, כי האינטראקציה היא "טבעית".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך להתייעצות
דנה10/08/2014תודה רבה על תשובתך המהירה. בני בקשר טוב עם ילד מהמשפחה אך הבעיה שהם גרים רחוק ולכן יוצא לנו להפגש לעיתים רחוקות. לגבי חברים שלנו הגילאים לא מתאימים ולכן גם לא נוצר שום קשר. הבנתי מחברה שכשמציקים לו בבהס הוא לא מתרגש במיוחד אבל אני לא שמעתי ממנו כלום על זה. הוא לא מעוניין לשתף כי אולי אני לוחצת ואולי זה לא מפריע לו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך להתייעצות - תגובה
פז שפירא10/08/2014הי גלית,
לא ניתן להכריח את בנך להיפגש עם חברים ולא ניתן להכריח לשתף אתכם. אולי אם תעזבי קצת את הנושא הלחץ יפחת ואולי בהמשך תוכלי לחזור אליו בעדינות.
כן כדאי להעביר את המסר שאת היית רוצה לדעת אם משהו מפריע לו עם חברים ושאת מזמינה אותו לדבר איתך אם ירצה. כדאי גם לומר שאת לא רוצה ללחוץ עליו ושתניחי לנושא כרגע ושתבדקי איתו בהמשך. ייתכן שהוא יגיב בכעס לאמירות אלה אבל הוא יקבל בכל זאת את המסר שהוא חשוב לך, שאת מתחשבת בצורך שלו למרחב וגם שאינך מניחה לגמרי לנושא.
לגבי החבר מהמשפחה, האם ישנה אפשרות לחזק ולשמור עם החברים וילדיהם בדרך נוספת חוץ ממפגשים? למשל לפתוח קבוצת וואטסאפ ולהעביר תמונות וסרטים גם ביניהם (יכולות להיות בתחומי העניין שלהם, למשל אם שני הילדים אוהבים שחקני כדורגל אז כל אחד יכול לשלוח תמונות הקשורות לנושא). זה כמובן ממש לא אותו הדבר כמו במפגש פנים אל פנים אך נותן הרגשה של חברות מתמשכת, כמו לנו המבוגרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה רבה!
גלית10/08/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממש זקוקה לעזרה לפני שפונה לייעוץשני07/08/2014
ביתי בת שנתיים ו 11 חודשים. ילדה חייכנית מקסימה רגישה חברותית ושמחה. לפני 5 חודשים הייתי באישפוז שנמשך 3 שבועות בגלל חשד לרעלת הריון. לפני 3 חודשים נולד לה אח מתוק. מאז האישפוז הילדה לא עוזבת אותי לרגע לא מצליחה לישון בחדר שלה לילה שלם לבד היתה מבקשת מתוך שינה שלא אלך. עכשיו עם המלחמה והאזעקות היא הפחה חרדתית בצורה בלתי רגילה. התייעצתי עם פסיכולוגית ילדים ואמרה לי מה להגיד ואיך להתנהג. אני מנסה לתת לה תחושה של ביטחון של חיבוק ושל אהבה. ברגע שיוצאים מהבית היא שואלת אם תיהיה אזעקה גם כשנכנסת למיטה לישון היא שואלת. היא מדברת על זה הרבה. כל צליל שדומה לאזעקה או ליירוט מבהיל אותה בצורה מטורפת. ומאז שהתחילו האזעקות היא דבוקה לי לרגל ברמה שכל משבצת שאני זזה על הריצפה היא אחרי, צועקת המון, כל דבר מתחיל ונגמר בבכי. הבעיה העיקרית עכשיו שהיא בחופש ואני עם הקטן אם היא כועסת קצת והוא בוכה היא גם בוכה ורוצה שאני ארים אותה ומתחילה לי סימפוניה של צרחות וכשאני מנסה להסביר לה שאני צריכה להרגיע אותו ואז אני אהיה איתה ואחבק אותה הצרחות עולות שלב וזה כבר תקופה ככה רק שעכשיו זה ימים שלמים ואני יוצאת מדעתי. מצאתי את עצמי כבר בוכה. מצד אחד אני אומרת לעצמי תתעלמי היא צריכה להבין והיא יכולחה לצעוק. מצד שני אני מפחדת שהיא תיקח את זה קשה בגלל כל מה שעברה עם האישפוז ואח חדש והמלחמה. הצילוווווו. אני לא רוצה לפגוע בה. כי אי אפשר להגיד שאני חצי איתה חצי איתו. תינוק דורש יותר ידיים יחס הנקה החלפות אני משתדלת כמה שאפשר להניח אותו ולהיות איתה. כשאני מבקשת ממנה שקט כי הוא כבר תכף נרדם,שהרי היא דבוקה אלי, היא עושה דווקא וצועקת או עושה רעש. בכלל עושה הרבה דווקא. כל מה שאני מבקשת היא עושה הפוך או אומרת -לא!! סליחה על האורך ותודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממש זקוקה לעזרה לפני שפונה לייעוץ - תגובה
פז שפירא10/08/2014
הי שני,
את מתארת מצב בו ביתך חוותה וחווה הרבה מאוד מתח וחרדה. האשפוז שלך, לידת אחיה והמלחמה והאזעקות כולם תורמים לכך. טוב שאת מתייעצת ונותנת לה חום ובטחון. המשיכי בכך תוך שאת משתדלת להעניק לה כמה שיותר חום ואהבה פיסיים.
תוכלי גם לנסות ולתת לה תפקידים, כדי שהיא תרגיש שאת מעריכה אותה ואף זקוקה לה. למשל, להתייעץ איתה בנושאים שונים, לתת לה אחריות. אם היא לא תרצה את האחריות לא להכריח. אני יודעת שזה מאוד קשה, אבל אם יש אפשרות למצוא זמן איתה לבד. אם זה מתאפשר להסביר לה שאת מאוד רוצה להיות רק איתה ובגלל זה אתן עושות זאת.
כאשר היא שואלת האם תהיה אזעקה, תוכלי לומר לה שאת לא יודעת אך אם תהיה יש לכך פתרון ששומר עלינו – ממ"ד/חדר מדרגות וכו'. כמו כן את יכולה לומר עוד לפני שהיא שואלת את הדברים האלה. כאשר אחיה בוכה תוכלי לומר לה שאת ממש רוצה לחבק אותה ושזה עוד רגע יקרה.
יש גם לזכור שהיא זקוקה להרבה חום, אהבה ובטחון אך לא כדאי להזניח את נושא הגבולות ואם היא מפריעה כאשר מתבקשת לא לעשות זאת, יש להבהיר שכרגע לא מפריעים ובמידת האפשר לקחת אותה הצידה. אם היא מצליחה להתאפק, אפילו לכמה שניות חזקי אותה על כך.
לגבייך, אם יש אפשרו ת לעזרה, אפילו קטנה (סבתא, חברה וכו') ממליצה לקחת כדי שגם לך יהיה יותר קל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות מחשידה אצל ילד בן שנהיעל07/08/2014
היי, לאחרונה (3 חודשים אחרונים) כאשר אני משכיבה את הילד לישון ולעיתים מסיבה כלשהי הוא מתחיל לבכות, כאשר אני ניגשת לחדר הוא מייד זורק את עצמו ממצב עמידה לשכיבה. אני מקבלת את ההרגשה כאילו הוא מפחד ממני כאשר אני נכנסת לחדר. ייתכן ואני מגזימה בהקשר של דברים אך לכל זה מתווסף עצבנות שמתבטאת בהלימות ידיים ורגליים וזריקת מוצץ ולא משנה אם אני רק מנסה להרגיע, הוא פשוט נכנס להיסטריה. חשוב לי לציין שזה לא קורה מידי יום ביומו. בשנה האחרונה הוא מטופל במשפחתון בבית של מטפלת ו שהוא מגיע אליה הוא מחייך ורגוע. לאחרונה הוא קצת בוכה אבל זה קורה גם במקרים אחרים ללא קשר למשפחתון
יותר מאשמח לחוות דעת מרגיעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות מחשידה אצל ילד בן שנה - תגובה
פז שפירא11/08/2014הי יעל,
נשמע שההתנהגות של בנך נובעת מצורך לפרוק ולהפגין תסכול. ייתכן שההתעוררות אינה נעימה לא ואולי אף מפחידה והוא מבטא את חוסר הנעימות בהתנהגות שתיארת. אני רוצה לציין שהתנהגות כזו היא נפוצה בקרב תינוקות ופעוטות, במטרה לפרוק את התסכול ולהעביר מסר להורים.
אני לא מאמינה שבנך מפחד כשאת נכנסת (אלא אם כן את מדליקה את האור או עושה רעש חזק ואז אולי כדאי להפחית את העוצמה של הגירוי) אלא מאמינה שכשאת נכנסת הוא מבין שיש למי להראות את התסכול ומגביר את העוצמה של התגובה.
אני מציעה לך לנסות ולהישאר רגועה, להרגיע בחיבוק ואולי לנסות להסיח את דעתו. למשל, אפשר לתת לו בובה שהוא אוהב, לקשקש בקשקשן, לשיר שיר מרגיע. אין צורך בהסברים מילוליים, אלא בהרגעה שקטה ובהסחת דעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופהארז06/08/2014
יש לי בן בן 19 מביקור במחשב שלו נחרדנו לראות שהמחשב מלא בסרטונים ותמונות של מין עם ילדים מבקש עזרה למי ניתן לפנות לסיוע תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה
ארז07/08/2014אילנה תודה אני מקווה שנצליח להתמודד עם זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה דחופה - תגובה
אילנה מישון07/08/2014ארז שלום,
אני מניחה שבנכם נוהג כך מזה תקופה, וכעת יש לשנות הרגליו, ללוותו, לייעץ לו הדרכים הנכונות והנורמטיביות ולטפל בתופעה.
לשם כך, החשוב הוא לתמוך בבנכם ככל שיידרש, לעמוד לצדו, לשוחח איתו ככל האפשר, בליווי ייעוץ, הסברה וטיפול מתאימים, העזרות שלכם בגורמים מקצועיים ובאופן מיידי.
לעניות דעתי לעולם לא מאוחר לנסות ולסייע, ויש מקום לעבוד עמו, לטפל בו ולהביאו למקום נכון וטוב יותר.
בהצלחה,
אילנה מישון
ייעוץ הורים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה דחופה - תגובה
פז שפירא11/08/2014הי ארז,
מצטרפת לתגובתה של אילנה אשר צירפה רשימה של מקומות היכולים לטפל בבעיה. ממליצה לפנות לטיפול בהקדם האפשרי. אם בנכם ישתף פעולה עם טיפול מה טוב ואם לא, כדאי שאתם בכל מקרה תלכו להתייעץ.
זהו מצב מאוד לא קל בשבילכם, רוצה לחזק אתכם בהתמודדות איתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ארז13/08/2014נכון להיום אישתי דיברה עם הבן בעדינות הסבירה שהיא בלבד ראתה במחשב את התמונות ואם הוא מודע לכך שזה חמור ועברה חמורה על החוק הוא אמר שהוא יודע שאלה אותו אם הוא רוצה ללכת לקבל עזרה הוא אמר שהוא מפחד שמי שידבר איתו יעביר את שמו למשטרה הוא הבטיח שהוא מוחק הכל ואנחנו נפנה לייעוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי בהתנהגותענת06/08/2014
שלום, בני בן השש מתנהג שונה בחודשים האחרונים. הוא נמצא איתי רוב היום. הוא ילד חכם שיודע להעסיק את עצמו. בזמן האחרון אין לו עניין בדברים רבים מלבד צפייה בטלויזיה.
בנוסף, קיימות התקפות זעם מילוליות ואף פיזיות כלפי במיוחד. כאשר אני מענישה אותו הוא צוחק. אני מנסה לא להתרגז ולצעוק אך לא תמיד מצליחה בכך... מה עושים לפחות משהו ראשוני...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי בהתנהגות - תגובה
פז שפירא11/08/2014הי ענת,
את מספרת שבחודשים האחרונים אין לו עניין בדברים רבים מלבד טלויזיה. האם גם התקפות הזעם והאלימות הן מהחודשים האחרונים? אם כן, כדאי לבדוק האם קרה משהו, האם משהו מפריע לו. האם ידוע לך על משהו במשפחה, בבית הספר ועם הסביבה הרחוקה יותר שיכול להפריע לו או לעורר בו קושי או חרדה?
כדאי לנסות ליצור אווירה שבה יחוש בנוח לשתף. אולי כדאי לשבת איתו כאשר צופה בטלוויזיה, להתעניין וליצור תחושה של ביחד. לא הייתי מתעכבת יתר על המידה כרגע על הזמן בו הוא צופה בטלוויזיה והייתי ממליצה דווקא לנסות ולהתקרב אליו דרך הבילוי המשותף.
מה שנשמע לי יותר חמור ורלוונטי כרגע הוא התקפות הזעם המילוליות והפיזיות כלפיך. אתן לך עקרונות כלליים לתגובה אותם אני גוזרת משיטת הסמכות החדשה של חיים עומר. כדאי להצהיר בפניו שאת לא תקבלי יותר מעשים אלה ותעשי כל שביכולתך כדי למנוע אותם. כמו כן אמרי לו שבמידת הצורך תשתפי אנשים אחרים במה שקורה. אני ממליצה, כאשר הוא נוהג באלימות להתרחק (כדי לא לספוג עוד אלימות פיסית), לומר שאמרת שאת לא מסכימה לזה ושתגובה לכך תגיע בהמשך. לא מומלץ להגיב באותו הרגע, אלא להגיב דווקא מאוחר יותר, כאשר הוא רגוע. בזמן שהוא רגוע כדאי לומר שקודם הוא הרביץ/קילל/צעק ולכן את מגיבה (התגובה צריכה להיות משהו שאת מאמינה בו ויכולה לאכוף). לדעתי גם אם הוא צוחק הוא עדיין מצטער שמקבל עונש. אני ממליצה לשתף אנשים אחרים, התומכים בך ובחינוך שלך ולאחר שבנך נוהג באלימות כלפייך כדאי לבקש מהם ליצור איתו קשר ולומר לו שהם שמעו על כך ושהם תומכים בך ולא מסכימים עם ההתנהגות הזו.
את מספרת שאינך תמיד מצליחה לא להתרגז או לצעוק. זה מובן מאוד שכן הורים הם בני אדם. יש לזכור שכפי שבנך מנסה לשלוט בהתנהגותו ולא תמיד מצליח, כך גם את. יחד עם זאת, הדרישה ממנו היא שינסה לשלוט בהתנהגותו וגם את רוצה לשלוט בהתנהגותך. אני מציעה לך לחשוב על כך שאינך חייבת להגיב באותו הרגע כשהוא נוהג באלימות. אם תאמרי לו שהתגובה תגיע בהמשך, תוכלי להיות יתר רגועה ולהגיב כאשר גם את וגם הוא רגועים ושקולים יותר.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיוטים ילדלירון05/08/2014
שלום, יש לי ילד מתוק ונבון ושמח ואנרגטי מאד בשעות היום. הוא בן שנתיים ו 11 חודשים. לפני כחצי שנה בערך הוא התחיל להתעורר בלילה ובזעקה איומה ומזעזעת וכמובן בבהלה ופחד. הוא אומר שיש ילדה בשם נועה שבאה אליו לחדר. אנחנו לא מכירים אף נועה. הוא לפעמים מספר שהיא באה ונגעה לו ברגל, שהיא נשכה אותו, שהיא באה ורק עומדת ולא עושה כלום, לפעמים הוא יכול לתאר איך היא נראת ולפעמים הוא אומר שאי אפשר לראות אותה רק להרגיש. הוא אומר שנועה לא באה ביום כשיש שמש היא באה רק בלילה כשחשוך. ניסיתי המון דברים, להרגיע אותו, לדבר איתו, להסביר לו את המשמעות של חלום ודמיון. קניתי לו בובה ענקית של ספיידרמן שתשמור עליו בלילה, ניסיתי פנס, להאיר אור, אפילו "התקשרתי" לאמא של נועה ואמרתי לה שלא תרשה לנועה לבוא אלינו יותר, הדבקתי איתו "אבקת קסמים שהבאתי מהקוסם" מסביב למיטה כדי שנועה לא תוכל להכנס לחדר. כלום לא עזר. עברנו לאחרונה דירה ואמרתי לו שנועה לא יכולה לבוא לבית החדש. זה לא עזר, היא באה... והשבוע כשלקחתי אותו לישון איתי במיטה בסופו של דבר אחרי חצי שעה הוא התעורר שוב ושאל "למה נועה באה לחדר שלך" אני לא יודעת איך לעזור לו...האם עליי לא לעשות כלו ולחכות שזה יחלוף? האם יש משהו שכדי לי לעשות על מנת לעזור לו? כיצד עליי להצמודד עם הסיטואציה? (יש לנו גם תינוק חדש בן 5.5 חודשים, אני לא יודעת אם זה קשור ואני לא זוכרת אם זה התחיל לפני או אחרי שהתינוק נולד) תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיוטים ילד - תגובה
יאיר סהר14/08/2014שלום לירון,
זו באמת נשמעת סיטואציה לא פשוטה להתמודדות, אולם חשוב לי ליידע אותך שסיוטים אצל ילדים אופייניים לשלב ההתפתחותי, ומעידים על התפתחות תקינה דווקא.
אצל חלק מהילדים הסיוטים עשויים להיות מפורטים מאוד, כמו במקרה של בנך.
לצערי, אין דרך באמצעותה ניתן למנוע סיוטים.
בהנחה שבנך לא חווה אירוע חריג בסמוך לתקופה בה התחילו הסיוטים, וכי גם כיום הוא נמצא במקום בטוח במהלך היום, כל שנותר הוא לקבל את המצב עד שיחלוף.
לאור העובדה שניסית "להבריח את נועה" בכל דרך, הייתי רוצה להציע לך לנסות עוד ניסיון נוסף. אפשר לנסות להתחבר עם נועה! אולי נועה מנסה להיות חברה, ופשוט לא יודעת איך להגיד את זה?
כמובן שניתן לנסות את הדרך הזו, אולם איני תולה בה תקוות גדולות.
במידה וגם ניסיון זה לא עוזר, אני מציע לחבק ולנחם, אולם לא להמשיך לחקור אודותיה של נועה. חקירה שכזו עשויה דווקא לייצר אצלו התקבעות על הנושא, והיאחזות בו, וכך אף לשמר את המצב למשך זמן ארוך יותר.
לחלופין, כדאי פשוט לחבק, לחזק, ולצפות ממנו שיחזור לישון לאחר שנרגע.
והכי חשוב, לזכור ששלבים התפתחותיים שכאלו חולפים לעיתים כלעומת שבאו.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אח מרביץ לאחיו הקטןסיסי05/08/2014
הי, יש לי 2 בנים הבכור בן 4 והקטן בן שנתיים. מהרגע שהקטן נולד בני הבכור לא מפסיק להרביץ לו. בכל הזדמנות הוא מחפש איך הוא יכול להציק/לחטוף/להרביץ לו. רגעי החברות ביניהם נדירים. אין ספק שהוא מקנא בו, למרות שהוא מקבל תשומת לב רבה מאיתנו. מכיוון שיש לי הרבה חברים עם ילדים להשוואה, אני יודעת שמדובר במקרה שנחשב יותר חריג מהנורמה הרגילה. אני כבר לא יודעת איך להגיב להתנהגות שלו. ניסיתי להתעלם/ לחזק אותו על התנהגות טובה/לכעוס ועוד עוד.. אני מרגישה שיוצא לו כל פעם "שד" שמוציא ממנו את כל התסכול, קנאה לאחיו. אשמח לעצה בנושא. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אח מרביץ לאחיו הקטן - תגובה
פז שפירא11/08/2014הי סיסי,
מצויין שאתם מקדישים לבנך הבכור הרבה תשומת לב. המשיכו כך, וכדאי גם לנסות ולהקדיש לבנך הבכור זמן קבוע שבו יהיה לבד איתכם.
כאשר בנך מרביץ לאחיו, כדאי לקחת את אחיו על הידיים, להתרחק ולהרגיע אותו. כך, תשומת הלב במקרים כאלה תהיה מופנית אל האח הצעיר. כך האח הבכור יקבל את המסר שלא יוכל לקבל תשומת לב על מעשה שלילי ושמי שיקבל אותה הוא האח הצעיר שנפגע.
בנוסף, ברגעים קטנים בהם הוא לא מרביץ כדאי לשבח אותו על כך. למשל לומר: איזה יופי, אתה כבר כמה דקות מתנהג מאוד יפה לאחיך, לא הרבצת לו. כך יבין שתשומת הלב ההורית כלפיו מתרחשת כאשר הוא רגוע ומצליח להתאפק.
כמו כן, נסו להדגים לו ש"משתלם" להיות האח הבכור. למשל, תנו לו ללכת לישון קצת יותר מאוחר ואימרו לו שזה כך בגלל שהוא הגדול. כאשר הוא מצליח לעשות משהו או מדגים ידע, אימרו לו שהוא יודע כי הוא חכם וגדול.
מעבר לכך, אם המצב לא ישתפר ותרגישי שהמצב אינו נורמטיבי שקלי לפנות לאיש מקצוע.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)