פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אחותי הקטנה גילתה שאבא שלי בוגד
    גיא
    20/03/2014

פורום שלום!
    אתמול אחותי שלחה לי הודעה שהיא קלטה את אבא שלי מדבר בטלפון עם מישהי וקובע להיפגש איתה עוד 20 דקות בערך. לאחר מכן היא כתבה שהוא יצא מהבית ואמר שהוא יוצא להליכה לבד... היא שאלה אותי אם אני יודע משהו על זה או לא. אני יודע שאבא שלי בוגד ואחותי רק בת 13.
    מה אני עונה לה ומה אני עושה בכללי אחרי זה?

חייב את עזרתכם דחוף!

תודה רבה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אחותי הקטנה גילתה שאבא שלי בוגד - תגובה

יאיר סהר
    21/03/2014

שלום גיא,
    אתה מעלה סיטואציה מאוד מורכבת, ואני מניח שהיא מאוד לא פשוטה עבורך גם ללא התקרית בעקבותיה פנית. מאוד קשה להמליץ על דרך פעולה "נכונה" במקרה שכזה, פשוט כי איני בטוח שיש דרך נכונה.

יתכן שפרטים נוספים יעזרו לי לייעץ לך באופן מותאם, אולם איני בטוח שהמבנה של פורום מתאים לצורך כך.

אני מזמין אותך ליצור איתי קשר טלפונית, ואנסה לסייע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 3
    עאמ
    19/03/2014

יש לנו ילדה בת 3 ויש לנו בעיה רצינית בחינוך שלה.
    היא ילדה חכמה ועיקשת מאוד אפילו מעבר למוגזם היא לא שומעת מה אנחנו מבקשים ממנה אפילו כשהיא רוצה משהו והיא איפה היא מתחילה לבכות ולצרוח עד שמוציאה אותנו מעצבים והיא לא שותקת עד שאנחנו מתחילים לצרוח עליה וגם זה לא עוזר עד שהיא יושנת בוכה ואנחנו כבר מאבדים את העצבים אותו דבר בבוקר כשהיא הולכת לגן היא מתחילה להתעקש על כל דבר קטן ולצרוח על כל דבר והמעניין שכל זה קורה רק איתנו בגן כולם אוהבים אותה ונהנים ממנה וכשהיא אצל הסבות היא מתנהגת מצוין אבל כשאנחנו בסביבה הכל משתנה לרעה כל עוד יש ילדים שמשחקים איתה אנחנו לא מרגישים בה
    נא לעזור לנו איך להתנהג איתה

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 3

הוספת תגובה

• ילדה בת 3 - תגובה

טל כרמלי טבת
    30/03/2014

שלום,

מתוך הדברים שכתבת, ובעיקר לאור העובדה שהקושי שאתם עוברים עם ילדתכם לא מתבטא במקומות אחרים בהם היא נמצאת (בגן, בחברת סבים) - נשמע שיש בעיה כלשהי באינטרקציה ביניכם, וכדאי מאד להבין את המקור שלה. גם היא וגם אתם ההורים סובלים מכך, ונשמע כאילו רוב הזמן האווירה ביניכם מתוחה וכעוסה ואין יכולת ליהנות זה מזה.

נראה לי שלא ניתן לאתר את מקורות הבעיה באמצעות הפורום הזה. אני ממליצה לכם מאד לפנות להדרכת הורים אצל פסיכולוג/ית ילדים באזור מגורכם, אפשר לנסות דרך קופת חולים או דרך מכון להתפתחות הילד.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה חרדתית-לא חרדית טיפול קוגנטיבי
    רונה
    19/03/2014

סליחה, זו שוב אותה הודעה, רק הכותרת היתה מטעה.

ילדה חרדתית לפסיכולוג קוגנטיבי?

שלום. אנסה לקצר. יש לי בת יחידה בת 7.5, חרדתית. מלאה בפחדים החל מלהיתקע בחדר סגור (מה שקרה לה בקיטנה בשירותים) ועד להכנס למעליות (מאותה סיבת שירותים) -להשאר לבד, נעלבת מחברות ממילים פוגעות,והיא עצמה לא מסוגלת לדבר לא יפה, מפחדת שאני אעלם (אני אם חד הורית) הורי גרים בחצר. מפחדת שהיא תאבד את הדרך הביתה מתחנת ההסעות מביה"ס (מרחק של 20 מטר מהבית), מצד שני, בזמן האחרון היא עושה הרבה דברים של נפרדות. ללכת לבד לחברה (אנחנו גרים במושב), ללכת לבד הביתה מתחנת ההסעות (שעד לפני חודש חיכו לה- הסבתא) ללכת הביתה מהבית של הסבתא לבד. להשאר בבית (כמה דקות) אך משהו שלא נעשה עד היום.
    עם זאת בזמן האחרון עלו לה סימני ה"טיקים" והטקסים. טיקים של מעיין כחכוח חזק בגרון ונשימה על האצבעות (כאילו היא מייבשת לק בציפורנים), נהיה שילוב בין שניהם.
    הטיקים או הטקסים משתנים מפעם לפעם. פעם היא היתה קופצת במקום, פעם מחיאות כפים, פעם סיבוב, וטקים בפנים "סמייל לייק". היא מטופלת אצל מטפלת רגשית - טיפול במוסיקה ומשחק. הלילות מאז נעשו הרבה יותר שקטים. אך לאחרונה העניין של הטיקים מאוד נראים נשמעים ולעיתים מאוד תכופות. אני לא יודעת אם לי יותר מפריע ממנה.... האם הטיפול הנחוץ הוא טיפול קוגנטיבי? פסיכיאטרי? התחלתי לבדוק פסיכולוגיות ילדים דרך הקופה, אך האם אני צריכה לבדוק כיוונים אחרים?
    סליחה על אורך ההודעה.

המון תודה והמשך יום טוב :)

הוספת תגובה

• ילדה חרדתית-לא חרדית טיפול קוגנטיבי - תגובה

טל כרמלי טבת
    19/03/2014

שלום רונה,

נשמע מדברייך שאת מודעת מאד לקשייה של בתך. היא אף מטופלת כרגע בטיפול רגשי. למעשה את שואלת האם הטיפול הנוכחי מספיק, או שמא יש צורך לשנותו או להוסיף עליו.

את צודקת שבאופן כללי הטיפול אשר נחשב מועדף לבעיות של חרדה, וספציפית כאשר מופיעים כעין טקסים כפי שאת מתארת - הוא טיפול שנקרא "טיפול קוגניטיבי-התנהגותי" ונועד להפחית את רמת החרדות. עם זאת, כאשר מדובר בילדה כה צעירה, מטפלים רבים לא נוטים לנהל טיפול שכזה מכיוון שהוא דורש בשלות קוגניטיבית וכן היענות ויכולת לשתף פעולה עם הנחיות ו"שיעורי בית". במקרה כזה תינתן הדרכה להורים, לצד טיפול רגשי אשר יספק לילד מקום לבירור חרדותיו וקשייו. את מציינת שנושא הנפרדות והעצמאות נראה לך משמעותי, וכפי הנראה יש לו נגיעה גם לקשר שלך עם בתך. לכן חשוב מאד שיהיה קשר רציף בינך לבין המטפלת הנוכחית, ושיתוף פעולה שלך כחלק מהטיפול.

את מתארת שינוי שחל לטובה ביכולת של בתך להתמודד עם משימות יומיום שונות, אך במקביל את גם מציינת החמרה בטיקים ובטקסים. בשל כך הייתי ממליצה לקיים פגישה עם פסיכיאטר, שיוכל להעריך את עוצמת הסימפטומים ואת מידת המצוקה אשר בתך אולי חווה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 4 מדבר לא נעים לחברה
    דפנה
    18/03/2014

בני בן 4. ילד חברותי. לאחרונה אומר שהוא לא רוצה חברות בנות.. דבר שלא מטריד אותי, כי אני יודעת שזה עניין של גיל. אך יש ילדה אחת , שכנה שלנו שאיתו בגן, שמדבר אליה בשפה מאד לא נעימה. אני עדה לכך שהוא "המתחיל" ... ואומר דברים כמו ' אני לא אוהב את הפרצוף שלך' או 'את לא חברה שלי'. 'את מסריחה' 'אני לא אזמין אותך' וכו'. כל זה נאמר לעיתים כשהוא, פיסית, מקרב את הפנים שלו לשלה בצורה מאיימת. כל ההתנהגות הזו חדשה לי ומפתיעה אותי. אני לא ממש יודעת אם אני מגיבה בהתאם. בדכ' מדברת איתו אחרי ומסבירה שזו שפה מעליבה.. וגם מראה שאני כועסת כשהוא מדבר כך
    חייבת לציין שלאחרונה עברנו בית, לישוב חדש, בסמוך לאותה ילדה, אך בני בגן בישוב זה מתחילת השנה וההתנהגות הזו החלה גם לפני שעברנו
    איך להתמודד עם זה? מה להגיד?

לקביעת תור
    סגירה
    בן 4 מדבר לא נעים לחברה

הוספת תגובה

• בן 4 מדבר לא נעים לחברה - תגובה

ד''ר ג'וי בנטוב
    18/03/2014

שלום דפנה,
    חשוב לעצור ולרסן התנהגות אנטי-חברתית אצל ילדים, ולעשות זאת בדרך סמכותית, עקבית ותומכת מבלי להיות בעצמנו תוקפניים ובכך להרוס את כל המסר שאנו מנסים לשדר דרך הדוגמה האישית.
    כך שמה שהייתי ממליצה זה שכל פעם שהתנהגות זו עולה, באופן עקבי תתיחסי לזה שזה לא מקובל עליך שהוא מדבר כך לא למבוגרים ולא לילדים. הסבירי לו שזה פוגע ברגשות של אותה ילדה כשהוא אומר לה כך ואת יודעת שהוא ילד טוב שלא פוגע באחרים.
    מרקע שתארת יתכן שההסתגלות למקום המגורים החדש מגביר את ההתנהגות, נסי לברר עימו האם משהו מפריע לו בבניין החדש, בגן החדש, בילדה? אם יעלה שמשהו מפריע לו דברו על זה ועיזרי לו לחשוב על דרכים אחרות ופרו-חברתיות להתמודד עם מה שמפריע לו. סתם לדוגמה אולי בת בגן לקחה לו את הכדור וזה הכעיס אותו...
    זה מאמץ עבורנו כהורים אבל חלק מאוד חשוב בחינוך הילדים - לבנות להם כישורים פרו-חברתיים, בנך צעיר מאוד כך שהגמישות אצלו רבה וסביר שההתנהגות תשתנה במהרה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 4.5 מכניסה דברים לפה
    עליזה
    18/03/2014

הבת שלי בת 4.5, לוקחת מוצץ רק כאשר היא הולכת לישון בלילה. נמצאת במסגרת גן. מאוד אוהבת את הגן. ילדה מאוד חכמה פיקחית חברותית ומתקדמת לגילה. לפני כ3 שנים נולד אחיה הקטן, ילד מקסים אהוב על הסביבה מאוד עד כדי כך ששניהם נמצאים ביחד איפשהוא הוא מקבל את כל תשומת הלב. במהלך היום ,בגן ובבית היא כל הזמן מכניסה אצבעות לפה, כוססת ציפורניים, לועסת את החולצה, אוכלת את העט..תמיד נמצא משהו בפה. כבר פעמים היו לה תולעים בבטן והסברתי לה שזה בגלל הכנסת אצבעות וחפצים לפה. אני כל הזמן מעירה לה וזה לא עוזר. אני מרגישה שיש בה חוסר שקט פנימי וזה מה שגורם לזה..מה לעשות,למי לפנות?

לקביעת תור
    סגירה
    בת 4.5 מכניסה דברים לפה

הוספת תגובה

• פעוט עם התקפות זעם
    נטלי
    18/03/2014

שלום, בני בן שנתיים ועשרה חודשים. הוא מאוד רגיש ושלטן , הבעיה שיש לו כל היום מצבי רוח נורא קיצוניים לרגע הוא צוחק שמח משתולל ורוקד ופתאום הוא נהיה נורא עצבני מתגלגל על הרצפה בועט צורח זה קורה עשרות פעמים ביום. ברגע שהוא בהתקפה אנחנו לא מתייחסים מתי שהוא שמח אנחנו מעודדים ולמרות כל ההשתדלויות שלנו המצב עדיין קשה. אשמח לקבל עזרה ומספר טלפון של מישהו שיוכל לעזור לנו להתמודד איתו כי קשה לנו

לקביעת תור
    סגירה
    פעוט עם התקפות זעם

הוספת תגובה

• בת 7 במיטת אביה
    אמא מודאגת
    18/03/2014

ביתי בת 7.
    בת יחידה.
    עצמאית. בוגרת. נבונה ופיקחית. יפהיפיה.
    הורים גרושים.
    ביתי לנה אצל אביה פעמיים בשבוע וכל סופש שני.
    לאחרונה החלה לאונן לא מעט.
    סיפרה כי היא נוהגת לישון עם אביה במיטתו,
    למרות שיש לה חדר משלה ומיטה משלה בדירתו.
    מס פעמים מגרד לה באיבר הפרטי ואני מורחת לה משחה להרגעה. סיפרה שגם אביה מורח לה שם משחה כשמגרד לה.
    אביה גם מקלח אותה.
    האם הלינה עם אביה במיטתו זה נורמלי?
    האם זה בסדר שהוא נוגע לה באיבר הפרטי?
    איך להתיחחס לכל המידע הזה?
    האם אני סתם מודאגת?
    זה ממש מדיר שינה מעיני
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    בת 7 במיטת אביה

הוספת תגובה

• בת 7 במיטת אביה - תגובה

ד''ר ג'וי בנטוב
    19/03/2014

שלום,
    דאגתך מובנת
    ראשית כמה דברים כלליים לגבי הדברים שכתבת:
    - אבות מקלחים את בנותיהם, גם בגיל 7. פעמים רבות המקלחת היא תחום אחריות של האב מגיל צעיר, וזה זמן איכות של הילד/ה והאב. בסביבות גיל 10-11 ילדים מתקלחים עצמאית. בגיל 11-12 זהו שלב של כניסה לגיל ההתבגרות ולכן לא מתאים שאבא ייקלח.
    - לגבי שינה עם אבא במיטה, האם היא הולכת לישון עם אבא במיטה בתחילת הלילה או מגיעה למיטתו באמצע הלילה. ילדים בגילאים 3-10 לפעמים במהלך הלילה מגיעים למיטת ההורה עקב חלום רע או פחד כלשהו. ישנם הורים שמטעמים ידאילוגיים של "עקרון רצף" ישנים עם הילדים באותה מיטה ובאותו חדר, אבל לא נשמע שזה המקרה אצל הגרוש שלך. מה שכן מעלה את השאלה מדוע הוא ישן עימה, וזו שאלה שצריך לברר.
    - לגבי גירוד באיבר המין - יש לקחת לרופא שיבדוק מה מקור הגירוד, האם יש פטריה וכדומה.
    - אוננות היא גם אינה חריגה אצל ילדים, אוננות יכולה להופיע בערך מגיל 3. גם לילדים יש מיניות, ואוננות בפני עצמה אינה בעיה. אם העוננות שכיחה מאוד עד אובססיבית, פוגעת בשלמות הפיסית, נעשית במקומות לא מותאמים או מפריעה לילד חש שאינו יכול לשלוט בדחף לאונן הדבר יכול להיות בעייתי ובמקרה זה יש לפנות להתייעצות מקצועית על מנת לברר מה סימפטום זה מספר. זה יכול להיות קשור למגוון גורמים כמו חרדה או להתנהגות מינית לא תואמת בבית.
    בכל התחומים שתארת קשה לקבוע האם יש בעיה בתנהלות של גרושך מול ביתך כי עצם ההתנהגות לא בהכרח בעייתית וצריך לדעת יותר לגבי הכוונות מניעים והאינטראקיה ביניהם.
    במידה ויש תקשורת עם בעלך לשעבר נסי להעלות את הנושאים ולבדוק עימו את העניין, מדוע הוא בוחר לישון עימה במיטה.
    בנוסף שוחחי עם ביתך האם חשה בנוח בבית אביה? את יכולה לשאול אותה גם ישירות האם מישהו כעת או בעבר עושה לה משהו שלא נעים לה או פוגע בה? העבירי לה את המסר שאת שם בשבילה אם תרצה לשוחח או לשתף בכל דבר.
    לסיכום, לא בטוח שיש בעיה אבל חשוב להמשיך לברר ולעקוב אחר העניין לוודא שאכן אין.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה בת 7 ישנה עם אבא

לידור
    27/03/2014

אני אומנם אינני פיסיכולוגית אבל מרגישה צורך להגיב.

נראה לי שאת קצת מקלה בעניין . מריחת משחה על ידי האב בגיל 7 נראית קצת תמוהה ולא הגיונית , מה גם שנוסף לכך יש שינה במיטה והילדה התחילה לאונן.

אני כאמא הייתי עוצרת ובודקת במיידית מה קורה עם האב מריח לא טוב.

זו כמובן רק דעתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 8 שלוקח מאוד ללב ומתעצבן
    אפרת
    17/03/2014

הי!
    בני האמצעי בן 8. ילד חברותי ואנרגטי ,תלמיד טוב,מסודר ואחראי.
    הבעיה שהוא נעלב בקלות מכול דבר פעוט ומגיב בבכי ובכעס
    גם כשלא מקבל את מה שהוא רוצה הוא מגיב באותה צורה-כועס, בוכה ומסתגר בעצמו.
    אני יודעת ,והוא גם אומר בעצמו, שזה מקשה עליו מאוד בחיים וזה מטריד אותי מאוד.
    התגובה שלנו במקרים כאלה משתנה-מנסים להגיב בהבנה אבל לא תמיד מצליחים.
    איך אפשר לעזןר לו?
    תודה רבה מראש על העזרה
    אפרת

הוספת תגובה

• ילד בן 8 שלוקח מאוד ללב ומתעצבן - תגובה

יאיר סהר
    18/03/2014

שלום אפרת,
    כאשר קיים צורך לא מסופק נוצרת אצל כולנו תחושה של תסכול, כך שאנו נדרשים ליכולת לשאת תסכולים.
    במקביל, כל אחד מאיתנו נולד עם תחושה שונה של צרכים הדורשים סיפוק, והתמודדות עם צרכים אלו דורשת יכולת של דחיית סיפוקים.
    שתי אלו משלימות תמונה כוללת של התמודדות עם מצב לא נעים, ויעילות התפקוד החברתי שלנו תלויה בהן.

קושי להתמודד עם מצבים לא נעימים - בין שמקורו בסוג א' או ב', מקשה עלינו בתחומי חיים מגוונים, לכן חשוב לפתח יכולות כאלו אצל הילדים עוד בהיותם קטנים (החל מהגיל הרך).

כדי לעשות זאת, תחילה חשוב לזכור כי תסכולים וצרכים שאינם מסופקים הינם מנת חלקנו באופן יומיומי כילדים, אך גם כמבוגרים. לכן כהורים, נרצה לאפשר לילד שלנו להתנסות במצבים כאלה, ולתרגל אותם, תוך שאנו מכוונים אותו להתנהגות רצויה באמצעות תגובותינו.

גילוי הבנה בנוגע לתסכול של הילד הינה שלב חשוב מאוד, ונראה שאתם מאוד מנסים להפגין אותה. עם זאת, גילוי הבנה הינו רק חלק מהאחריות ההורית. במקביל אליו, יש צורך להעמיד גבולות ברורים, ולאפשר לילד לשאת בתוצאות של התנהגות לא נאותה.
    כך, במקביל לאמירות בסגנון "אני מבין שקשה לך / היית רוצה ...", חשוב להוסיף במידת הצורך: "אבל אני לא מוכן להתנהגות כזו / שתצעק / שתכה ...". בנוסף, במידה והתנהגותו חורגת מהמקובל עליכם, חשוב להציב גם גבול התנהגותי, באופן הקשור באופן ישיר לעניין המדובר (בניגוד לענישה).

כדאי להתחיל עם נושאים אשר בשליטתכם - כגון פעילויות שנעשות בבית לידכם.
    כך למשל, אם ממשיך לצפות בטלויזיה ולא מוכן לגשת להכין שיעורים, כדאי בהחלט לעזור לו להתנתק מהמסך, לכבות את הטלויזיה, ולהסביר שיוכל להמשיך לצפות רק כאשר יסיים את המוטל עליו.

במידה ואתם מתקשים לנסח לעצמכם התנהגות מותאמת למצבים מגוונים, כדאי להיוועץ באיש מקצוע על מנת שידריך אתכם. כמו כן, אינני פוסל היוועצות עם פסיכולוג בית הספר, במיוחד במידה ונראה כי תגובותיו אינן משתנות או אף מחמירות.

אשמח שתשובי לעדכן,

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב עזרתכם
    לילי
    17/03/2014

בת שנה וארבעה חודשים
    ילדה נבונה ומפותחת מבחינת שפה
    כאשר היא עם מישפחתי אחיינים וכו ובגן היא מאוד חברותית אוהבת "שיגועים" ואוהבת שהם מישתוללים איתה ומשחקים
    העניין הוא שכאשר אנחנו עם ילדים שהיא לא מכירה והם ניגשים אליה היא ישר אומרת להם די (מבינה את משמעות המילה די ומישתמשת בה די הרבה גם איתנו כשמשהו לא מוצא חן בעינה)באסרטיביות ולעיתים גם קצת הודפת אותם
    למה?? מה זה אומר?אני חוששת שהיא תהיה לא חברותית וזה יפגע בה חברתית
    יש מקום לדאגה?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שוב עזרתכם

הוספת תגובה

• שוב עזרתכם

לילי
    18/03/2014

רשמח לתשובה
    תודה רבה:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב עזרתכם - תגובה

יאיר סהר
    18/03/2014

היי לילי,
    בתך נמצאת בשלב שבו היא בוחנת התנהגויות שונות ותוצאותיהן אל מול קבוצת השווים - בני גילה. בשלב זה היא עשויה להתנסות במגוון רחב של התנהגויות, היות ועדיין לא בחרה את סוג ההתנהלות המתאימה לה.
    דווקא כעת - כאשר תוצאות ההתנהגות אינן מסוכנות - חשוב לאפשר לילדים להתנסות גם בהתנהגויות "כוחניות",
    התערבות שלנו עלולה לתת מרכיב רגשי להתנהגות, ועלולה דווקא לחזק התנהגויות לא רצויות. לכן באופן כללי ההמלצה שלי היא לא להתערב.

ניתן, מדי פעם לעשות שיקוף ועידון של התנהגויות אלו, אולם חשוב שלא להגזים.
    כך למשל - תוכלו לומר: "אני רואה שאת לא רוצה לשחק עם ...".
    וגם להסביר את התגובה של הילד האחר - "הוא בוכה כי הוא נעלב, בגלל ש...".

כמובן שבמידה וההתנהגות אגרסיבית מדי (אלימה) - כדאי להתייחס באופן שמגביל את האלימות, אולם כל עוד מדובר בהדיפות (וכך התרשמתי) מומלץ מאוד שלא להתערב ואין סיבה לדאגה.

אשמח שתשובי לעדכן בהמשך,

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב עזרתכם

לילי
    19/03/2014

שלום
    האם זה אומר שהיא לא ילדה חברותית?
    או אלימה
    אני די דואגת
    ואף מובכת כשהיא מיתנהנגת כך
    אגב גם למבוגרים שהיא לא מכירה
    תוד שוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב עזרתכם - תגובה

יאיר סהר
    19/03/2014

היי לילי,
    הדאגה והמבוכה שלך מובנות, אבל התנהגותה של בתך אינה מרמזת על היותה לא חברותית או אלימה. נראה שכעת, זו הדרך שלה להתמודד עם מצב שאינו נעים לה, או מעורר בה מצוקה כלשהי.
    ההתנהגותה בגיל צעיר כל-כך, לא מעידה על אופיה או התנהגותה בהמשך חייה. עם זאת, כאשר התנהגותה פוגעת, חשוב לסמן לה את זה בעדינות כפי שהסברתי, כך שכשתגדל, תפתח התנהגויות מותאמות יותר. עם תמיכתך והדרכתך, במקביל להבשלה השכלית שלה, היא תתאים ותעדן את תגובותיה.
    מכלול הפרטים שסיפקת לא מעיד על סיבה לדאגה או מבוכה בשלב זה.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחיין שלי בן שנתיים
    דודה
    16/03/2014

יש לי אחיין שבעוד חודש יהיה בן שנתיים.
    קודם כל הוא בקושי מדבר רק כמה מילים. האם יש מקום לחשוש?
    דבר שני והחשוב ביותר, למען האמת, לאחרונה הוא קצת "אלים". הוא יכול לבוא ולתת לי או למישהו אחר סתירה קטנה, מכה קטנה. זה טבעי? מה זה אומר? איך מלמדים אותו להפסיק עם זה?
    לפעמים אגב שהוא שותה משהו , הוא פשוט לוקח את הכוס ושופך את מה שבפנים.

איך מלמדים אותו שלא לעשות את הדברים הללו?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אחיין שלי בן שנתיים

הוספת תגובה

• אחיין שלי בן שנתיים - תגובה

טל כרמלי טבת
    16/03/2014

שלום דודה,

אני מבינה שאת קרובה אל האחיין שלך ומגלה עניין ואכפתיות כלפי התפתחותו.

לגבי הדיבור - אמנם עד גיל שנתיים פעוטות אמורים לבטא כמה עשרות מילים, אך יש לזכור כי קצב התפתחות הדיבור שונה מאד בין פעוטות שונים.
    הורים רבים, ובוודאי אם מדובר בהורות ראשונה, מתמודדים עם המתח שבין רצון "לשחרר" ולתת לזמן לעשות את שלו, לבין התעוררות דאגות ורצון לפנות לבירור ולייעוץ כאשר נדמה שמשהו לא מתפתח כשורה. הדאגה מובנת, ולכן אם בכל זאת ההורים מודאגים ורוצים לבדוק זאת, יש מקום לגשת לבדיקה אצל איש מקצוע מתאים, כלומר קלינאית תקשורת לגיל הרך, או רופא התפתחותי. רופא הילדים יוכל להפנות לכתובת המתאימה.

לגבי בעיית ה"אלימות" - קשה להבין מהו מקור ההתנהגות שאת מתארת. האם מדובר בקושי בוויסות ובהערכת כוחו? האם מדובר בהתגרות מכוונת? האם בניסיון לבחון את תגובות הסביבה ולבדוק גבולות? האם בכעס לא מודע שמתבטא באופן הזה?
    כמו כן לא ברור האם גם להוריו הדבר מפריע וכיצד הם מגיבים לכך. נראה שהיחס שלהם עשוי להיות קריטי לשימור / שינוי ההתנהגות, ולכן מעניין לדעת האם היא מפריעה להם או נראית להם בעייתית.

בכל מקרה אם לך הדבר מפריע, כשהוא עושה זאת תוכלי לומר לו בעדינות אך בתקיפות שזה לא נעים לך ושאת מבקשת שהוא יפסיק. אך כאמור, על מנת ליצור שינוי יש צורך בהתייחסות עקבית של הסביבה העיקרית של הילד, בדרך כלל היא כוללת את הוריו ואת הגננת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חושבת שזה בעיקר מניסיון לבדוק אותנו

דודה
    16/03/2014

ומעט מאוד פעמים שהוא כועס

להוריו זה מפריע לא יודעת עד כמה אבל הם אומרים לו וגם אני שאסור להרביץ ומדברים איתו בתקיפות , אבל הוא ממשיך לעשות זאת.
    לפעמים אני אומרת לו שאני פגועה עכשיו ממנו ומפסיקה "להתייחס" אליו אבל כאילו זה לא ממש עוזר. איך באמת להסביר לו שדי?
    דרך אגב הוא גם זורק המון פעמים דברים שיש לו ביד, מעיף אותם באגרסיביות..אנחנו מנסים להגיד שלא לזרוק ככה וצריך לשים את זה במקום בצורה יפה למשל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביקור בבית קברות
    איציק
    14/03/2014

נכדי בן ה10 רוצה לבקר בבית הקברות לראות איכן קבור סבו ודודו שנפטר לא מזמן מה אני אמור לעשות

לקביעת תור
    סגירה
    ביקור בבית קברות

הוספת תגובה

• ביקור בבית קברות - תגובה

טל כרמלי טבת
    16/03/2014

שלום איציק,

אין תשובה חד משמעית לשאלתך. יש הסבורים שלא רצוי לקחת כלל ילדים אל בית הקברות, ויש האומרים שמגיל מסוים - ונכדך כבר מצוי בו - שבו הילד ממילא נחשף לנושא המוות ועסוק בו, אין מניעה לכך.
    בכל מקרה, רצוי לערוך עם הילד שיחה מקדימה שתכין אותו לביקור. כדאי לברר איתו מדוע הוא מעוניין לבקר בבית הקברות, מה הוא מצפה מהביקור, ומהן מחשבותיו ורגשותיו לגבי הביקור בפרט והמוות של סבו ודודו בכלל. לאחר מכן ניתן לערוך את הביקור וכדאי לעשותו קצר יחסית ובליווי אנשים קרובים. לא התייחסת בדברייך לעמדתם של הורי הילד אך כמובן שהדבר צריך להיעשות בידיעתם ובתמיכתם.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טל שלום ! מודה לך על התשובה

איציק
    17/03/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקשר בין מיטה ליציאות
    אלונה
    14/03/2014

שלום ,
    הבת שלי בת חצי שנה כבר 3 שבועות שאיך שאני שמה אותה לישון היא עושה קקי כל פעם מקשרת בין המיטה לקקי
    בשום מצב אחר היא לא עושה .
    האם עליי לדאוג?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הקשר בין מיטה ליציאות

הוספת תגובה

• הקשר בין מיטה ליציאות - תגובה

טל כרמלי טבת
    16/03/2014

שלום אלונה,
    יכול להיות שבעקבות מקרה כלשהו בתך החלה לעשות את הקישור הזה בין שכיבה במיטה לבין עשיית קקי, וגם יתכן שמאיזושהי סיבה אחרת, אולי גופנית-אנטומית, פשוט נוח לה כך. או שתמיד משכיבים אותה במיטה זמן מסוים לאחר האוכל ולכן הקישור. בכל מקרה סביר להניח שעם הזמן יתפתחו אצלה דפוסים אחרים ושההרגל הזה לא ילווה אתכם זמן רב. בכל מקרה אינני רואה סימן לדאגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות בנוגע לאשפוז בן זוג
    גל
    14/03/2014

שלום
    ברצוני להתייעץ כיצד להודיע לילדיי שאביהם מתאשפז לתקופה של מס חודשים ולא יוכל להתראות איתם לפחות 4 שבועות
    בתקופה זו יוכל לדבר עימם מעט.
    מה כדאי להגיד?

הוספת תגובה

• התייעצות בנוגע לאשפוז בן זוג - תגובה

טל כרמלי טבת
    16/03/2014

שלום גל,
    אתקשה להתייחס מבלי לדעת מספר פרטים בסיסיים:
    בני כמה הילדים, באיזה סוג של אשפוז מדובר, האם זאת פעם ראשונה ומה הילדים יודעים על מצבו הרפואי של אביהם.
    את מוזמנת להרחיב מעט ואשתדל להתייחס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות ילדה
    נתי
    14/03/2014

יש לי ילדה שנראה לי ולבעלי כי ישנה בעיה כלשיהי שלא ידועה לנו ממה זה נובע,
    הילדה בת 12 ובמשך שנה אפר לומר יש לה תופעות מוזרות וממש "טקס" לפני הליכה השינה בלילה.
    זה מתחיל בכך כי היא אומרת לילה טוב לפחות 9 או 10 פעם בודקת אם הדלת נעולה, שואלת אם אנחנו הולכים לאיזה מקום או מישהו בא אלינו, שוב בודקת אם דלת נעולה, ניגשת לשירותים ויוצאת לומר תפילת לילה טוב עם ספר תהילים, יוצאת מהחדר שוב בודקת דלת נעולה שוב לילה טוב שוב שירותים במקום אחר בבית לא שהיתה כבר, ואז נשיקות לילה טוב וחייבת לומר : אם אני לא ירגיש טוב בלילה אבוא אליכם ואם אתם לא תרגישו טוב תעירו אותי, חיבוק נשיקה שזה בסדר גמור ואז בשעה טובה הולכת למיטה, אך זה לא נגמר בכך, שוב מהחדר (שהדלת שלה סגורה) צועקת לילה טוב כמובן שאנחנו עונים לה, ואחרי מס' דקות שוב לילה טוב, )במקרים שאנחנו לא עונים לה, היא תצעק שוב ושוב עד נענה לה, ואם לא נענה היא תקום לבדוק..
    אין לנו ספק שקיימת בעיה! ניסינו לגשת לטיפול פסיכולוגית ילדים אך לאחר 7 טיפולים בערך לא ראינו התקדמות לשום מקום והתייאשנו מה גם כי הילדה התעצבנה שהיא בעצה הלכה אליה וחשבה שמשהו לא בסדר איתה.
    (מצטערת שזה ארוך מדי,) אך אני צריכה את עזרתכם בבקשה
    למי ולאן לגשת ולפנות לטיפול ומה הסיבה לכל הסרט הזה?????? שאני ובעלי לא יודעים לפענח זה מביא אותנו לתיסכול כבר.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות ילדה

הוספת תגובה

• חרדות ילדה - תגובה

טל כרמלי טבת
    16/03/2014

שלום נתי,

נשמע שגם אתם ההורים וגם בתכם סובלים מהמצב כבר תקופה ארוכה. כפי שכתבת בעצמך, כפי הנראה מדובר בבעיה של חרדה, אשר עומדת בבסיס ההתנהגויות וה"טקסים" שאת מתארת. על מנת להבין את תשתית החרדה ולסייע בהפחתתה יש להיעזר באיש מקצוע.

אני מבינה שעשיתם כבר ניסיון טיפולי אחד, אך הפסקתם לאחר זמן קצר. יש לגשת שוב לייעוץ אצל פסיכולוג ילדים, רצוי אצל מישהו/מישהי אשר מתמחים גם בשיטת CBT, והפעם לתת לכך הזדמנות ממשית ולא לסיים ביוזמתכם לאחר זמן קצר. עליכם לדעת שהטיפול עשוי להיות ממושך, וכן כי שיתוף הפעולה שלכם הוא הכרחי על מנת שהטיפול יצליח. לא אמרת האם הדבר מסב לבתך מצוקה גלויה אך בכל מקרה יש להסביר לה שהטיפול הוא לטובתה ומטרתו לסייע לה להיפטר מדברים שמקשים עליה.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות לטיפול
    ימי
    13/03/2014

שלום,

בני ילד תוסס, נמרץ ואנרגטי מאוד.
    בגיל שנתיים נכנס לגן של שלושים ילדים עם גננת שבדיעבד התברר שלא תפקדה משום שלקתה בסרטן בראש, לאחר 3 חודשי עבודה עמה החליפו לגננת אחרת שלימים התברר שהייתה נוהגת לצעוק המון על בני שלא ישב לרגע (שפניתי אליה בנושא הגיבה שתמשיך לצעוק ועוד יצעקו עליו הרבה). עז אז לא ידעתי שיש "בעיה", למעט שיש לי בן נמרץ שלא יושב, התברר שבגן הזה למד להרביץ כמו הרבה ילדים. מיד העברתי אותו לגן פרטי אחר (סביבות גיל שנתיים וחצי) ושם המשיך להרביץ בשבוע הראשון (הגנן תפס אותי לשיחה) ונתתי לו טיפ שיתן לו מבט בעיניים ויאמר שאסור להרביץ וכך הפך הילד לנופת צופים, קשוב, מקסים, בוגר (כאילו שינו לו את הילד), עד שגם הגן הזה החליט להיסגר וחלה התדרדרות. בני היה רץ לכביש, זועם, התפרצויות זעם רבות, מגיב באלימות שאומרים לו "אסור" או "לא" (כלפי מבוגרים) ונראה שאיבד את האמון בעולם המבוגרים. לאחר התאמות ועבודה רבה בבית חזר להיות ילד קשוב ואהוב, אך משנכנס לגן עירייה החלו התנהגויות של אלימות בגן (גם כלפי הצוות), הוא לא יושב במפגשים ונורא קשה בגן, אך בבית אינני מרגישה כלום.

בקצרה: עבר כל 4-5 חודשים גן והיום נולדה לו אחות. עבר אבחון פסיכולוגי שם נאמר שהכל בסדר ויש פער בין מה שהגן מדווח למה שהם רואים...עבר אבחון פרטי במרפאה בעיסוק ויחסית הכל בסדר. מדובר בילד תנועתי מאוד
    אני מחפשת טיפול רגשי לילד, הוא לא נוהג לשתף ברגשות. האם מומלץ טיפול בתנועה/ אומנות? מה הערוץ המתאים ביותר ואשמח לקבל שמות של אנשי מקצוע בשרון.

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות לטיפול

הוספת תגובה

• עוד

ימי
    13/03/2014

שכחתי להוסיף שהוא עושה פיפי במכנסיים והוא בגיל שלוש וחצי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות לטיפול - תגובה

ד''ר ג'וי בנטוב
    13/03/2014

שלום,
    בגיל 3.5 הטיפול בדרך כלל נעשה דרך הדרכת הורים או בפורמט משפחתי ופחות ישירות מול הילד.
    מעניין הפערים שיש אצלך בנך, בבית הוא תנהל באופן תקין מולכם כגרומי סמכות ולעומת זאת במסגרות החינוכיות יש ביטויי אלימות. הפערים יכולים להיות אינדיקציה לבעיה רגשית שמעלה את השאלה למה בנך מגיב במסגרת החינוכית. מה נאמר לכם באבחון הפסיכולוג? ובאיזו מסגרת הוא בוצע (התפתחות הילד?).
    בגיל הזה האבחון הפסיכולוגי הוא בדרך כלל הסתכלות קלינית של הילד והמשפחה במטרה להבין מה הבסיס לגילויי המרדנות ואילמות שהוא מגלה במסגרת החינוכית. האם האבחון נתן כיוון כלשהו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוזרת רק עכשיו, אבל חשוב

ימי
    03/04/2014

גם באבחון הפסיכולוגי לא הבינו את הפער הזה בין התנהגות הילד בבית לגן ונאמר לנו שכנראה צריך התערבות בגן.
    הגננת רוצה לשלוח את בני לוועדת היוועצות, אני לא מסכימה.
    חשוב לציין שבעתות של שינויים, יששינוי בהתנהגותו גם בבית,למשל מהרגע שנולדה לו אחות, הוא הוציא אגרסיות על המשפחה המורחבת(נשך את אחותי ששמרה עליו בחוג התעמלות כשהעירה לו לא להרביץ לילד שהיה שם), שהגן הפרטי בו פרח נסגר, החל להיות תוקפני כלפינו ומאז כבר לא אירעו אירועים כאלו.
    אני חושבת שיש לו משהו רגשי, מזג חם ובגן לא מצליחים לטפל כי יש המון ילדים....שהוא אחד על אחד הוא מקסים....
    האם טיפול באומנות יכול לסייע לו לווסת כעסים?? כיצד אפשר לתת לו חוויה מתקנת כלפי מבוגרים (הוא ממושמע יותר לגברים, היתכן משום שבגן היחיד שהכיל אותו היה גנן גבר?).

סליחה על האורך והעיכוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוזרת רק עכשיו, אבל חשוב - תגובה

ד''ר ג'וי בנטוב
    05/04/2014

שלום,
    ראשית מדבריך נשמע שהגן לא יודע להתמודד כרגע עם בנך, בדרך כלל לגנים יש פסיכולוגית וכדאי שהיא תבוא לעשות הסתכלות על בנך בזמן הגן וגם לדבר איתכם ההורים ועם צוות הגן יתכן שלה יהיו כלים להציע לגן להתמודד עימו, מאחר ואם אני מבינה נכון עיקר הבעיה היא בגן.
    בטיפול באומנות יכול להיות יעיל לעבד ולהתמודד עם רגשות של כעס, כדאי למצוא איש/ת מקצוע שאתם מתחברים אליו/ה ומסומכים עליו/ה
    נסי לעקוב אחר העניין ולאפיין מתי הוא מתפרץ, מול מי?
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה