מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד מופנם עם קושי ליצור קשרים חברתיליזה10/03/2014
שלום, בני בן 9. יועצת בית הספר הפנתה את בני לרכיבה טיפולית על סוסים. הוא ילד מופנם ושקט. לאחר שיחה עם רופאת ילדים היא אמרה כי לא הוכח מחקרית כי רכיבה באמתה עוזרת. האם יש לכם אפשרות להמליץ איזו שיטה כדאי לאמץ כדי שתעזור לבני? הבנתי שיש גם טיפול באומנות וכד'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד מופנם עם קושי ליצור קשרים חברתי - תגובה
ד''ר ג'וי בנטוב12/03/2014שלום ליזה,
המטרה צריכה להיות למצוא מסגרת בה בנך יוכל להרגיש לאורך זמן נינוח ובטוח ולכן, לשפר את הדימוי העצמי, לחוות את עצמו מצליח ולהיות יותר משוחרר. את המטרה הזו אפשר להשיג במגוןן מסגרות. השאלה לאיזה מדיום הוא הכי מתחבר, היכן הוא יוכל לבטא את עצמו הכי טוב. אם הוא אוהב ציור ויצירה אכן טיפול באומנות יכול להיות ערוץ טוב, אם הוא מילולי ואוהב משחק חופשי אז ניתן לפנות לפסיכולוג/ית ילדים. אחד השיקולים בבחירת מסגרת התערבות היא איש או אשת המקצוע המלווים את התהליך. לפסיכולוגים יש תהליך הכשרה מאוד ארוך וטוב המכשיר אותם להתמודד עם מגוון מצבים נפשיים ולכן יכול להיות מאוד יעיל. לגבי רכיבה טיפולית איני יודעת מה טיב ההכשרה של המטפלים שם כך שרצוי לברר על זה.
במקביל ניתן לרשום אותו לחוג ספורט או לתנועת נוער, אלו בפני עצמם לא בונים דימוי עצמי, כי ילד יכול להגיע ולהמשיך לשמר את הדפוסים שלו אך אם זה במקביל או לאחר טיפול יכול להיות מאוד יעיל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעוט מפחדאנה10/03/2014
שלום, בני הבכור בן שנה ושלוש. מאז ששמנו אותו בגן בגיל שנה הוא התחיל לצרוח ולבכות כשנכנסים איתו למקום ציבורי סגור כמו סופר, מאפיה, דואר , מסעדה. בעבר הינו מסתובבים איתו בלי שום בעיה ועכשיו ממש אי אפשר להכנס איתו. מה יכול לגרום לו לכך? אין לו בעיה להיות בגן שלו וגם בפארק הוא נהנה ולא צורח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעוט מפחד - תגובה
ד''ר ג'וי בנטוב10/03/2014שלום אנה,
אכן סימפטום משונה, אך בתמונה הגדולה תהליך השילוב בגן הוא שינוי גדול המצטריך הסתגלות משמעותית מצד הילד. כך ממליצה להמשיך לחשוף אותו למקומות סגורים ולא להימנע מכך, תוך כדי דיבור והרגעה. כמו כן אם הוא מפגין מצוקה במקומות כאלו לתת לו להיות על הידיים או בעגלה, שיגרמו לו להרגיש בטוח כך יוכל לחוות שזה לא מסוכן או מפחיד. יתכן שהדבר גם יחלוף מעצמו ככל שירגיש יותר נוח בגן ען הזמן
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 3 קטנים בביתתהל10/03/2014
שלום רב
שמי הוא תהל ואני אמא ל תאומים בני שנה וחצי וילדה בת שלוש.
הילדה בגן עד 16:30 והתאומים בבית עם אמא שלי.
אני חוזרת בסביבות 16:00 ומשם מתחיל הבלאגן...
אני נקרעת בין המשימות בבית והילדים.
מאוד חשוב לי להשקיע ריגשית בהם אבל אני לא מצליחה "להתפצל" מאוד קשה לי לעשות פעילות משותפת בגלל הפרש הגילאים.
אחרי ארוחת הערב בכלל מתחיל הכאוס, התאומים שאחרי מקלחת נכנסים לאווירת שינה בסביבות 7, כאשר אחד מהם נרדם לבד והשני צורח בכל פעם שאני זזה ממנו וככה זה גם בלילה, במקביל הגדולה שישנה צהריים בגן משתוללת ומאוד מקשה בהרדמת הקטנים וכמובן שהיא צודקת כי גם היא רוצה תשומת לב.
איך אני משלבת ביניהם ועונה על הצרכים שלהם והכי חשוב איך אני יוצרת אווירה רגועה בשעת השינה.
אשמל לקבל את דעתכם
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 3 קטנים בבית - תגובה
ד''ר ג'וי בנטוב10/03/2014שלום תהל,
אכן נשמע שיש הרבה עומס, אני חושבת גם עלייך כמה קשה בשעות הללו אחרי יום עבודה ארוך למצוא כוחות להכל. ילדיך בגילאים שבהם הם צריכים תשומת לב מרובה וזה קשה כשהם שלושה.
קודם כל נסי להעזר בבני משפחה נוספית שיכולים להגיע פעמיים בשבוע בשעות הללו, לדוגמה בעלך או חמותך או הסבים. כאשר פעם בשבוע הם יהיו אחראיים על התאומים וזה יפנה לך זמן עם ביתך ופעם בשבוע שבן או בת המשפחה יקחו את ביתך הגדולה לבילוי כיף בשעות הללו. בעצם המטרה היא ליצור, מתוך כלל השעות הנחווים כבלגן חלקי זמן שהם זמן איכות שלך עם ביתך או עם התאומים. ככל שתיעזרי יותר זה יפנה גם לך כוחות להינות מהזמן איתם ולא להיות בתחושה שאת רודפת אחרי מטלות. דבר נוסף שיכול לסייע להשיג מטרה זו הוא להגדיר עם ביתך שאחרי ההשכבה של התאומים יש לה חצי שעת איכות איתך בה את מקיראה לה סיפור שהיא בוחרת או מכינות תכשיטי חרוזים. כמו כן בזמן האכלת התאומים וההשכבה שלהם תני לה להרגיש שהיא הגדולה ושהיא עוזרת לך, לדוגמה היא שמה את האוכל להכנת על השולחן, עוזרת לפנות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 3.5 חזרה לעשות על הרצפה ביוםאבי10/03/2014
שלום וברכה ותודה על הפורום המועיל,
ביתינו בת 3.5 הפסיקה לפני כחודש לשלוט על צרכיה במהלך היום כמעט לחלוטין בדקנו אפשרות של דלקת שהתאמתה והילדה קיבלה אנטיביוטיקה מתאימה, כרגע הדלקת עברה ב"ה
אלא שההרטבה לא, הילדה ממשיכה לעשות צרכיה על הרצפה, ניסינו לומר לה שנחזיר לה את הטיטול אך ללא הועיל ניסינו גם בפועל להחזיר לה אך היא לא הסכימה בשום אופן גם לתחתוני גמילה היא אומרת שזה טיטול, מדובר בילדה שמאד מבינה.
אנחנו פשוט אובדי עצות, מה נתחיל מחדש את כל תהליך הגמילה ?
אציין כי לפני חודשיים וחצי נולדה לה אחות.
שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 3.5 חזרה לעשות על הרצפה ביום - תגובה
ד''ר ג'וי בנטוב10/03/2014שלום אבי,
שמחים לשמוע שהפורום מועיל,
הפרט שציינת בסוף התכתובת חשוב ביותר, האם בתכם בת ה3.5 הינה הבכורה?
הולדת של אח או אחות הם משבר עבור הילד הגדול יותר, בספרות מקבילים זאת ל"אובדת כס המלכות". נסה לדמיין כי מבחינת ביתך היא הייתה מרכז תשומת הלב ההורית וכעת, בייחוד בתקופה חופש הלידה, ישנה תינוקת "שלקוחת" את תשומת הלב שלכם ההורים. בייחוד שביתך נשמעת ילדה מבינה ונבונה, יתכן והיא מצאה "פטנט" להסית חזרה את תשומת הלב כלפיה דרך עשיית הצרכים. יתכן שהיא גם מקשרת בין תינוקות לבין קשב ההורי, וכך נולד הסימפטום. מה שכדאי לעשות זה קודם כל להיות סבלניים, לזכור שיתכן והנושא כאן הוא תשומת לב הורית. כך שנסו במילים ובמעשים להעביר לה את המסר שאומנם יש לה אחות קטנה, אך עדיין יש לכם פניות וזמן אליה והנוכחות של ביתכם הגדולה הינה חשובה ומשמעותית. כאשר היא תוכל להרגיש בטוחה שגם ללא משחקי החיתול תשימו לב אליה היא תוכל ביתר קלות לשחרר את הנושא. לאשר לעניין עשיית הצרכים, אל תבהלו מכך, התייחסו לזה בסבלנות, גם אם תתחיל שוב תהליך גמילה, זה יכול להיות מהיר יותר מבעבר. זכרו שמה שבתכם הגדולה בודקת זה עד כמה אתם פנויים אליה ולצרכים שלה...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפרצויות זעםקרן10/03/2014
שלום , בתי בת 10.5 כיתה ה נורא עצבנית כל הזמן צועקת מתפרצת לא מקשיבה למה שמבקשים מדברת בחוצפה לבני המשפחה ובחוסר סבלנות. דיברנו איתה הרבה פעמים על ההתנהגות שלה שזה יוצר בבית אי נעימות וכולם רבים ועצבניים בגלל זה. זה ממש לא אכפת לה היא ממשיכה בהתנהגות . בנוסף היא לא רוצה ללמוד למבחנים וזה גם מתבטא בציון . בכיתה היא מאוד מקובלת ואין בעיות משמעת . מה עושים ?? האם צריך טיפול פסיכולגי ?? אנחנו מאוד עצבניים ואפילו חסרי סבלנות כלפי אחד לשני שזה קורה זה מגיע למצב שאני ובעלי רבים בינינו . כי לפעמים בעלי ממש מתעצבן עליה שזה מגיע להעלבות לכפי הילדה ואז אני מתערבת ומבקשת מבעלי להפסיק לדבר אליה ככה וזה גורם לנו למריבות רבות . יש לי עוד ילדה בת 9.5 שהם ל המן רבות בינהם,בקיצור כל יום יש צעקות ומריבות בביתנו . מה עושים??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפרצויות זעם - תגובה
ד''ר ג'וי בנטוב11/03/2014שלום קרן,
נשמע שיש אוויר מתוחה וכעוסה בבית ובוודאי גורם מתח ואי נוחות לכל בני המשפחה. השאלה שצריך לעלות היא מדוע ביתך מתנהגת בחוסר סבלנות ומתחצפת כך שפוגעת ברגשות של בני המשפחה?
מה שכן, כעס עליה או בין בני המשפחה רק מנציח את המצב ולא יקרב אותכם לפתרון. להעליב אותה זה לתת דוגמה של בדיוק ההתנהגות אותה אתם מבקשים להכחיד.
נהדר שבבית הספר ביתך מסתגלת היטב ושם אין בעיית משמעת, הדבר מוביל למחשבה שמשהו ביחסים בין בני המשפחה מוביל את כל בני המשפחה למתח וכעסים היוצאים אחד על השני.
הייתי ממליצה לפנות להתייעצות בשלב ראשון, בדרך כלל עורכים בהתחלה כ-3 פגישות של אבחון קליני בהם פוגשים אתכם ההורים, את הילדה ואת כל המשפחה יחד ולאחר מכן יתנו לכם חוות דעת לגבי המקור לבעיה. כך יהיו לכם הכלים להבין יותר טוב מה ניתן לעשות שיהיה יעיל. את יכולה לפנות לתחנה לבריאות הנפש או לפרטי אם תרצי שאסייע לחפש אנשי מקצוע באיזור מגורכם את יכולה לכתוב לי מייל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פנייה לפסיכולוג ילדיםאלון09/03/2014
שלום,
עקב בעיה התנהגותית של בני הבאה לביטוי בגן הילדים, אנו מעוניינים לקחת אותו לאבחון אצל פסיכולוג ילדים. אשתי מתנגדת לפנות לפסיכולוג דרך קופת חולים בטענה שהדבר ירשם לו בתיק הרפואי שילווה אותו בבית הספר ובהמשך חייו ויתייג אותו כ"בעייתי". שאלתי היא, האם זה נכון? ואם כן, האם פניה לפסיכולוג פרטי תשנה את התמונה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנייה לפסיכולוג ילדים - תגובה
יאיר סהר11/03/2014שלום אלון,
בעקרון, התיק הרפואי בקופת חולים הוא חסוי, ולא אמור ללוות את הילד בהמשך חייו.
לבית הספר ולמשרד החינוך אין גישה ישירה אל התיק, והוא אמור להישמר במסגרת המרפאה או הקופ"ח המטפלת.
בחרתי לכתוב "בעקרון", היות ועשויים להיות מקרים שמקורם בשיקולים אתיים ומקצועיים, לפיהם המידע אכן מועבר בין רשויות מדינה שונות, אולם הם לרוב מאופיינים בחשיבה על טובתו של הילד, ולאו דווקא להוות כמשקולת המונעת ממנו הזדמנות שווה.
כך במקרים מסוימים, גם לצבא (ואני מניח שגם לגופי ממשלה נוספים) עשויה להיות גישה מסוימת לתיק הרפואי - בעיקר לבקש דו"ח סיכום טיפול, אולם כיום ברור לכולנו שטיפול רפואי או נפשי בתקופת הגן הוא נפוץ, ולא מעיד על יכולות נמוכות יותר כמבוגר.
הטיפול אצל מטפל פרטי עשוי להיות חסוי יותר מבחינה של גישה למערכת מידע ציבורית, אולם גם מטפל פרטי מחויב בכללים אתיים ומקצועיים שעשויים לדרוש חשיפה של מידע, אולם בשני המקרים הקו המנחה הוא דווקא שמירה על זכויותיו של המטופל ועל הציבור בכלל.
ככל שתשובתי אינה מספקת או אתכם, אני ממליץ לכם לברר את הסוגיה עם הגורם הטיפולי אליו אתם בוחרים לפנות.
בכל מקרה, טובתו של ילד הזקוק לטיפול היא לקבל טיפול ראוי, מקצועי ואחראי, כך שיעזור לו להתגבר על קשייו באופן יעיל ובשלב מוקדם ככל שניתן, וזאת כדי שקושי אחד לא יוביל לקשיים רבים וחמורים יותר בהמשך.
בהצלחה בבחירתכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 8.5 משקרת המוןאמא מודאגת09/03/2014
שלום יש לי שני ילדים .בני 2ו 8.5 ובתי הגדולה משקרת המון או לא אומרת דברים מלאים .וכשאנו תופבים אותה בשקר היא אומרת שזה בגלל שהיא מפחדת שנכעס.אשמח לעצתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 8.5 משקרת המון - תגובה
יאיר סהר09/03/2014שלום,
שקרים אינם תופעה בלתי רגילה, אולם שימוש בשקרים כדרך התנהגות נפוצה מדי עשוי להוביל לקשיים בהמשך.
כדי לתת תשובה מותאמת, אשמח לקבל ממך מעט יותר פרטים:
1. סביב אילו תכנים היא משקרת. האם מדובר רק בתכנים שליליים (למשל עשתה משהו בניגוד לרצונך), או בתכנים מגוונים אחרים - למשל אירוע חיובי שהיא מסתירה או משקרת לגביו, או למשל "צביעת את העולם בוורוד" (כל החברות רצו לשחק איתי בהפסקה)?
אם תוכלי לספק מספר דוגמאות מסוגים שונים, זה מאוד יועיל.
2. מהו האופן שבו אתם מגיבים כאשר היא משקרת / מסתירה חלק מהאמת?
כיצד אתם בוחנים אם מדובר בשקר, ומהי התגובה שלכם כשמתגלה השקר?
באם כל אחד מההורים נוהג אחרת - אנא ספרי על סגנון תגובה טיפוסי של כל אחד מכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
אמא מודאגת09/03/20141.היא משקרת או לא מספרת את כל האמת לגבי תכנים שהיא יודעת שחשובים לנו.
2.לפעמים אנו מתעצבנים ולאחרונה אנו פשוט מדברים איתה ומבהירים לה שאנו מאוכזבים ושהיא יכלה לספר לנו את האמת ואולי נכעס באותו רגע וזה עדיף על דבר שגוי כפול.ושאנחנו רוצים להאמין בה שוב אז שתראה לנו שאפשר.
בסהכ היא משקרת או לא מספרת אמיתיות מלאות לגבי נושאים שהיא מפחדת שנכעס כמו איבוד כסף או לתת לחברה כסף שנתנו לה שהיא קיבלה לקנייה לה ולאחיה.הרבה התחיל השינוי בהתנהגות מאז שנולד אחיה שכיום הוא בן שנתיים ובחודשיים האחרונים הם עברו לישון יחדיו וזה יצר קירבה.
מאוד חשוב לי להחדיר לה ביטחון עצמי מבלי שזה יפגע בכיבוד הורים.
אשמח לעצויתייך
תוגה על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה בשני חלקים - חלק א
יאיר סהר12/03/2014שלום שוב,
אני מתרשם שהשקרים או חלקי האמת שבתך מספרת הם בעיקר על מנת להימנע ממצבים אותם היא חווה כמפחידים וקשים רגשית (למשל הכעס שלכם), ולא מדובר שהתבטאות שיקרית בנוגע לתחומים רחבים יותר.
מעט על שקרים:
הופעתם של שקרים אצל ילדים (בשלבים מוקדמים יותר), מלמדת על התפתחות תקינה, כשהילד מתחיל להבין שמה שהוא יודע לא בהכרח ידוע לכולם. בגילאים מתקדמים יותר, ילדים מתנסים בשקרים מסיבות מגוונות, אולם אצל רוב הילדים, עיקר השימוש בשקרים נעשה על מנת "לצמצם נזק" (עשיתי משהו רע ולא רוצה שיגלו / להיענש).
חשוב לי לציין שמדברייך נשמע שהשקרים או חלקי האמת שביתך מספרת אינם נעשים מתוך מקום של חוסר כבוד כלפיכם, אלא יותר מחשש מההשלכות. יתכן שלאור אירועים בעבר בהם הבעתם את כעסכם כלפיה (ואולי אף הענשתם?), הפגיעה שחשה היתה גדולה בשני מישורים:
1. העונש היה כבד מאוד - כלומר ההפסד היה גדול, ולכן התפתחה תחושה שכדאי להימנע מאמירת האמת במצבים בהם עלולה לקבל עונש דומה.
2. התחושה שאיבדה את הערכתכם או אהבתכם - פעמים רבות תגובותיו של ההורה נחוות כתגובה חריפה אצל הילד, גם כאשר ההורה מרגיש שהתגובה שלו דווקא היתה מותאמת. אז הילד עלול להרגיש כי כדי לשמר את אהבתם של ההורים, הוא "חייב לשקר" ומקווה שלא יתפס.
למשל, הורים שבחרו שלא לדבר עם הילדה מרגע שפעלה בניגוד להוראותיהם ועד הבוקר שלמחרת (כמו ברוגז) השאירו תחושה אצל הילדה כי האהבה שלהם ניתנת לה רק כל עוד היא פועלת בהתאם לדרישותיהם, אחרת יפסיקו לאהוב אותה. אולם ישנם מצבים בהם ילד מתקשה להתאפק ופועל בניגוד לרצון ההורים. במצבים כאלה, בחרה לשקר היות ו"העונש" על המעשה עשוי להיות בלתי נסבל. במקרה כזה, תוספת האכזבה של ההורים על השקר במידה ותתפס לא נחוותה כמשמעותית.
גם כמבוגרים אנחנו יודעים שישנם מצבים בהם אנחנו "מנהלים סיכונים". אפילו במהלך שבוע אחד רובנו נתקלים בלא מעט מקרים בהם אנו תוהים אם "כדאי לנו לשקר". למשל: "האם לומר שהתעוררתי מאוחר, או שהילד הרגיש לא טוב ונאלצתי להתעכב?". אנו שוקלים את ההשלכות של כל מצב, ולא פעם בוחרים "לעגל" את האמת. כמובן, שכמבוגרים קל לנו יותר לשער את הסיכוי להיתפס בשקר, אולם גם אנחנו לא פעם "נתפסים" למרות החישובים שעשינו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה בשני חלקים - חלק ב
יאיר סהר12/03/2014לסיכום,
התרשמותי היא שבתכם משקרת מתוך חשש, ולא מתוך חוסר כבוד כלפיכם.
המסר שאתם מעבירים לבתכם, לפיו אתם מעוניינים שהשיח בבית יהיה אמיתי וללא שקרים, גם אם האמת לא תמיד נעימה, הוא מאוד חשוב. חשוב כמובן להקפיד על הדרישה הזו באופן דו כיווני - כלומר שגם אתם ההורים לא תיתפסו בשקרים (גם לא שקרים קטנים או שקרים "לבנים"), כדי שלא לשדר מסר מבלבל.
חשוב שבתכם תפנים גם שלהתנהגות לא מקובלת יש מחיר שאותו יש לשלם. עם זאת, אני מאוד ממליץ לכם לבחון את תגובותיכם כלפיה במצבים שונים.
1. התנהגות מכוונת - כאשר היא עושה מעשה אסור בכוונה (כמו לקנות לחברה במקום לאחיה): חשוב להסביר לה את הבעייתיות שבעניין, אך כדאי להשתדל לעשות זאת באופן שמאפשר הקשבה ולא בטון מאשים או בצעקות.
2. התנהגות לא מכוונת - למשל איבוד כסף. במקרים כאלה חשוב לשקול אם כדאי לנזוף או להעניש. לעיתים אנחנו שוכחים שילדים הם בני אדם קטנים, ולעיתים עושים טעויות שלא במתכוון. ענישה במקרים כאלה עשויה להעמיד אותם חסרי אונים, היות ולהרגשתם לא היה משהו שיכלו לעשות אחרת. יתרה מכך, חשוב שנזכור שגם כבני אדם בוגרים אנחנו נתקלים מקרים כאלו (איבוד ארנק למשל / משקפיים / מפתח). במקרים כאלו כדאי לחשוב על דרך לעזור לה לפצות על המצב. למשל - על איבוד של כסף, תוכל "לעבוד" בבית על מנת להרוויח אותו בחזרה. זה לא חייב להיות מטלת נקיון. גם הכנת ציור או עבודה מושקעים לתליה על המקרר יכולים להיות פעולה "מתקנת".
ככלל, איני בעד ענישה, וממליץ לכם לחפש גם בתגובות קודמות בפורום את התייחסותי לגבי ענישה באופן ספציפי.
אשמח שתשובו לעדכן.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
אמא מודאגת09/03/20141.היא משקרת או לא מספרת את כל האמת לגבי תכנים שהיא יודעת שחשובים לנו.
2.לפעמים אנו מתעצבנים ולאחרונה אנו פשוט מדברים איתה ומבהירים לה שאנו מאוכזבים ושהיא יכלה לספר לנו את האמת ואולי נכעס באותו רגע וזה עדיף על דבר שגוי כפול.ושאנחנו רוצים להאמין בה שוב אז שתראה לנו שאפשר.
בסהכ היא משקרת או לא מספרת אמיתיות מלאות לגבי נושאים שהיא מפחדת שנכעס כמו איבוד כסף או לתת לחברה כסף שנתנו לה שהיא קיבלה לקנייה לה ולאחיה.הרבה התחיל השינוי בהתנהגות מאז שנולד אחיה שכיום הוא בן שנתיים ובחודשיים האחרונים הם עברו לישון יחדיו וזה יצר קירבה.
מאוד חשוב לי להחדיר לה ביטחון עצמי מבלי שזה יפגע בכיבוד הורים.
אשמח לעצויתייך
תוגה על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת שנתיים - בבקשה עזרה!!שירן06/03/2014
שלום,
בתי בת שנתיים וחודשיים, ילדה מאוד מאוד חכמה ונבונה ומאוד דעתנית. יודעת תמיד מה היא רוצה והיא לא מוותרת עד שהיא משיגה את רצונה.היא עדיין לא מדברת ברור,אנחנו לרוב מבינים מה היא רוצה או אומרת אך ישנן פעמים שלא.קשה לנו איתה מאוד.אם היא מבקשת משהו ולא נותנים לה היא מתחילה לצרוח ולבכות ופשוט לא מפסיקה.אם היא משחקת עם אחיה בן 4 או איתנו היא לא מסוגלת לשחק יחד, אי אפשר להסביר לה מה צריך לעשות במשחק כי היא לא מוכנה שיקחו לה את הדברים מהידיים.כשנפגשים עם חברים והילדים שלהם, תמיד היא חוטפת להם את הצעצועים שלהם מהידיים (וברור שאת שלה היא לא נותנת) וכשלא מוצא חן בעיניה משהו היא ישר משתמשת באלימות, דוחפת, מרביצה, לאחרונה החלה גם לנשוך. גם בגן אומרים לנו כבר תקופה ארוכה שהיא מרביצה ודוחפת ויש לה פחות אינטראקציה עם ילדים. אם אנחנו רואים טלויזיה היא ישר מגיעה ורוצה שנשים לה תוכנית וכשאומרים לה לא ישר מתחיל הבכי והמכות והשטתחויות בריצפה.חשוב לי לציין שאנחנו לא מוותרים לה!! אנחנו לא נותנים לה מה שהיא רוצה למרות הבכי האין סופי הזה, אך זה לא עוזר. כשהיא מרביצה לילדים (או לנו..)אנחנו תמיד מעירים לה ומסבירים לה שזה לא יפה. אך זה ממש לא עוזר. מאוד קשה לנו איתה ואנחנו לא יודעים מה כבר לעשות, ניסינו לתת לה תשומת לב לבד, יחד עם הילד הגדול, לצעוק, להסביר יפה...כלום לא עוזר.זה נמשך כבר 8 חודשים. אנחנו מרגישים שהיא איפהשהו מתוסכלת ממשהו אך אנחנו לא יודעים ממה ואיך לעזור לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי להדגיש
שירן06/03/2014שהיא בכלל לא מקשיבה לנו ולא "סופרת" אותנו. כשאנחנו מבקשים מימנה משהו היא מיד אומרת "לא רוצה" ושום דבר לא עוזר רק "איומים" שניקח לה צעצוע מסויים שהיא משחקת בו באותו רגע. וכל היום היא אומרת "די" לכולם, כאילו בכוונה.
נודה לכם מאוד על עזרה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי להדגיש - תגובה
טל כרמלי טבת06/03/2014שלום שירן,
נשמע שאתם מתמודדים עם התנהגות לא פשוטה, אשר לאורך זמן פוגעת באווירה בבית ומשפיעה על כל המשפחה. את משערת שהתנהגותה של בתך נובעת מתסכול כלשהו שלא ברור לכם מהו. ייתכן שאת צודקת, ובכל מקרה התנהגותה מעידה על חוסר שקט שגם היא חווה. היא מגיבה בזעם על כל תסכול, בכל פעם שהיא לא מקבלת משהו שהיא רוצה – כלומר היא לא פיתחה עדיין יכולת לשאת תסכול אפילו קל, ולקבל את גבולות כוחה ושליטתה. המצב הזה קשה לכולם - לה, לכם, לצוות בגן.
את מתארת שניסיתם את כל הדרכים – לכעוס, להסביר יפה, להעניק תשומת לב... ושום דבר לא מצליח. כפי הנראה אין "פתרון קסם" למצב שאת מתארת, והתשובה נמצאת ביכולת שלכם להגיב אליה באופן עקבי, יציב, וחד משמעי. יש להעביר לה מסר ברור לגבי התנהגויות שאינן מקובלות עליכם, כמו אלימות וצרחות. מפאת גילה הצעיר רצוי שהמסר לא יתבטא רק במילים, אלא גם במעשים. אם למשל אתם משחקים והיא מחבלת במשחק – יש להרחיקה למספר דקות ולא לאפשר לה להמשיך בכך. באופן דומה יש להגיב בתקיפות כאשר היא מכה.
על מנת לסייע לה לשאת את התיסכול שבכך, נסו לדבר אליה בתקיפות אך לא בכעס ובתוקפנות, ולצד האיסור להביע גם הבנה לרצונה ולתסכולה. למשל "אני מבינה שאת נורא רוצה את הצעצוע הזה עכשיו, אבל ילד אחר משחק בו ותצטרכי לחכות לתורך". כך אתם "מתווכים" לה את רגשותיה ועוזרים לה לקבל את הרעיון של דחיית סיפוק. במקביל, אם הדבר לא קורה מספיק, נסו ליצור מצבים בהם היא כן יכולה להחליט ולבחור מתוך מספר (מוגבל) של אפשרויות – למשל באיזה משחק משותף תשחקו, מה היא תלבש לגן, או מה תאכל לארוחת ערב וכו. כך תהיה לה גם חוייה של בחירה ושל שליטה, באופן שמקובל על הסביבה.
הדרך צפויה להיות קשה אך נסו להמשיך בה בעקביות ואני מקווה שתראו פירות.
במידה והדבר ממשיך לאורך זמן ללא כל שיפור, יש מקום לפנות ליעוץ מקצועי לצורך הדרכה הורית מפורטת יותר.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנתיים וחצי עם חרדות בנושא צרכיםנועה06/03/2014
שלום רב, אני כבר ממש מיואשת בתי בת שנתיים וחצי מעולם לא היו בעיות ביציאות והיתה עושה מדי יום. לפני מס' חודשים סבלה מפיסורה קטנה שבעקבותיה נמנעה מעשיית צרכים והגיעה למצב של התאפקות מעל שבועיים.
כיום לאחר מעקב של גסטרו הכל בסדר מטופלת באופן קבוע בנורמלקס אולם החרדה רק הולכת וגוברת והיא מתאפקת ימים וכאשר מגיעה למצב של עשייה צורחת בוכה ומשתוללת במשך שעות עד שעושה ומבקשת שנרים אותה על הידים (מדובר על שעתיים- שלוש ויותר לפעמים..)זה בלתי אפשרי ומשגע את כל הבית .. עם זאת קשה מאד שלא להגיב במצב הקיצוני אליו היא מגיעה. אגב, זה קורה גם כשיש גזים.
אשמח לעיצה כיצד להתנהל בעניין ואיך להגיב.
הילדה עדיין אינה גמולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנתיים וחצי עם חרדות בנושא צרכים - תגובה
טל כרמלי טבת06/03/2014שלום נועה,
המצב שאת מתארת אכן נשמע קשה. בתך סובלת כנראה מ"טראומה" בעקבות יציאות כואבות, ומאז חוששת לחזור לעשיית צרכים רגילה. זוהי תופעה מוכרת של "מעגל קסמים" בו הכאב שהיה גרם להימנעות, שמובילה להתאפקות ולעצירות וחוזר חלילה.
אני מבינה שהטיפול התרופתי מסייע לריכוך הצואה, אך בתך עדיין נמנעת ומתאפקת והדבר עשוי לגרום גם לכאבי בטן ועצירויות. מעבר לטיפול התרופתי ואולי גם שינוי בהרגלי התזונה, דרוש גם מרכיב התנהגותי. נסו לעבוד איתה על הרגלים קבועים של הליכה לשירותים, באופן נעים וללא מאבקים. נסו לעשות זאת באווירה חיובית ורגועה וללא לחץ שיעורר מאבקים או יגביר את החרדה. הציעו חיזוקים על עצם הישיבה הקבועה בשירותים, ללא תלות בשאלה אם היתה יציאה או לא, כלומר ה"הישג" יהיה הנכונות שלה לשבת ולעשות, ולא היציאה עצמה.
את מציינת כמה קשה לא להגיב למצב הקיצוני אליו היא מגיעה וניתן להבין זאת, אך נסו עד כמה שאפשר לא להיענות לדרישות שלה (כמו להרים על הידיים). העבירו מסר שהבעיה יכולה להיפתר והשתדלו להישאר רגועים. זהו תהליך שדורש סבלנות רבה. עם זאת, אם הדבר לא מביא לשיפור תוך זמן מה, מומלץ לפנות ליעוץ אצל איש מקצוע אשר מומחה לכך, על מנת למנוע מצב בו מתפתחת בעיה כרונית.
בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת שנתיים וחצי עם חרדות בנושא צרכים
נועה08/03/2014טלי שלום ותודה על תשובתך, הילדה איננה גמולה לכן אני מתקשה לחשוב על חיזוק חיובי מתאים כדי לעודד אותה לעשות בכוחות עצמה.
שאלה נוספת שעלתה במחשבתי- האם זה לא מתסכל או מזלזל שהיא במצב של בכי והיסטריה ואנחנו מגיבים ברוגע ושלווה למול זה? האם יש לך רעיון לעיצה או פעולה פרקטית שאפשר לעשות כשזה קורה אולי משפט כלשהו שירגיע אותה?
אשמח לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת שנתיים וחצי עם חרדות בנושא צרכים - תגובה
טל כרמלי טבת13/03/2014אני מבינה את הקושי כשהיא עדיין לא גמולה אלא עושה בחיתול. עדיין ניתן לחשוב על אפשרות של הגדרת שעות מסוימות ל"התיישבות" וניסיון לעשות. תוכלו לשבת לידה ולבקש ממנה לנסות, אולי להקריא לה סיפור תוך כדי או כל דבר שיוכל להרגיע אותה.
לגבי התגובה לבכי שלה, אינני חושבת שתגובה רגועה משדרת זלזול. רצוי לא "להישאב" ללחץ שלה אלא לשדר שאתם לא מבוהלים כמוה. אתם מאמינים שכואב/קשה/מפחיד לה אבל גם בטוחים שיש לכך פתרון ושניתן להתגבר על הקושי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת גן - התלבטותימית06/03/2014
בוקר טוב,
יש לי שלושה בנים, שניים קטנים בגילאים 4 ו- 5.
כרגע הקטן נמצא בגן של גיל 3-4 והגדול בטרום חובה .
יש לי 2 שאלות /התלבטויות:
1) האם זה נכון ששניהם בשנה שעברה יהיו באותו הגן ? אציין כי הם בקשר מצויין ולא תלותיים אחד בשני...
שניהם שונים זה מזה מאוד. הגדול קצת חסר ביטחון ורגיש והקטן בעל ביטחון עצמי גבוה וכן עצמאי מאוד.
2) אני אמנם מתגוררת בעיר אבל בוחרת לחנך אותם בקיבוץ. אני פחות אוהבת את הגן הטרום חובה - חובה
בקיבוץ בו אני נמצאת היום ומתלבטת האם להעביר אותם לגן טרום חובה - חובה בקיבוץ אחר(אני מכירה את הקיבוץ הבן שלי הגדול - היה שם).
מצד אחד בקיבוץ האחר - שאני רוצה להעביר אותם לשם יש גננת מעולה וצוות טוב ועם אותם ילדים הם יעלו
לבית הספר בהמשך. ומצד שני אני לא יודעת אם זה נכון לנתק אותם עכשיו מכל החברים שגדלו עימם
(למרות שהניתוק יעשה בכל מקרה בכיתה א').
ההתלבטות שלי נוגעת יותר לבן הגדול (בן ה-5) שנותרה לו עוד שנה אחת בגן לפני שהוא עולה לכיתה א'.
הוא גם ככה רגיש ודי חסר ביטחון האם זה נכון לנתק אותו עכשיו מכל החברים ?
או שאולי יותר טוב שיעשה את הניתוק עכשיו ויתחבר לילדים שעולים איתו לכיתה א'.
בכל מקרה אם אני עושה את המעבר אז הוא לשניהם...
אני ממש לא יודעת לעשות וכמובן רוצה לעשות את הבחירה הכי נכונה עבורם.
אודה לכם על כל הכוונה שתוכלו לתת לי בעניין.
תודה רבה ובברכה,
ימית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחירת גן - התלבטות - תגובה
טל כרמלי טבת06/03/2014שלום ימית,
ראשית לגבי גן משותף - לגן משותף עבור שני בנייך יש גם יתרונות וגם חסרונות. היתרון הוא בכך שהם יוכלו להנות אחד מנוכחותו של השני, להוות תמיכה זה עבור זה בעת הצורך, ולחלוק חוויות משותפות. החסרונות הם שאחד מהם עלול למשל להרגיש "בצילו" של השני, או שאחד יחוש אחריות וצורך לפרוש חסות על השני, וכדומה. אמנם את מתארת שהיחסים ביניהם טובים, ובכל זאת הגדול רגיש יותר ואילו הקטן יותר בטוח ועצמאי. במידה ויהיו באותו גן הם עשויים להיכנס לאותם "תפקידים", ואילו הפרדה יכולה לאפשר להם, ואולי בעיקר לגדול, לפתח ולהביא לידי ביטוי חלקים אחרים שלו. היא תאפשר למשל יצירת מעגל חברים מעט שונה ונפרד, בו כל אחד מהם יוכל לבטא את עצמו ללא תלות ב"תפקידו" ומקומו במשפחה.
לפיכך אין תשובה חד משמעית לשאלה האם לצרף או להפריד. אני מציעה לך לקבל החלטה מתוך ההיכרות שלך איתם ומתוך תחושתך מה יהיה טוב יותר עבורם. אני מניחה שבצירוף שלהם יחד יש גם נוחות עבורך, אך השתדלי שזה לא יהווה שיקול מכריע בהחלטה.
לגבי שאלתך השנייה - אם אני מבינה נכון, שינוי ומעבר יתרחש בכל מקרה, והשאלה היא רק שאלת העיתוי - כעת, או לקראת כיתה א'. לכן, אם ממילא עבור כל אחד מהם מדובר במעבר אחד הכרחי, ואם לא מדובר על כך שבגלל המעבר הזה יהיו להם שני מעברים במקום אחד - אז אינני רואה סיבה לא לעשות את השינוי. נשמע שאת בוטחת יותר בגן בקבוץ האחר, כלומר לדעתך הם ירוויחו מהמעבר גננת וצוות טובים יותר, וגם זהו שיקול משמעותי.
בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כל תשובה זה בסדרגילה06/03/2014
ביתי בת ה4 ילדה בכורה לאחות בת חצי שנה מאוד מתוקה ובזמן האחרון כשהיא מקבלת מכה או משהו רע קורה לה היא אומרת שכלום לא קרה לדוגמא עם היא רצה ונופלת וכולה מלאה בחבלות מבחינתה היא בסדר ומתחבאת עם יש בסביבה אנשים וזה קרה כמה פעמים או אם היא קיבלה מכה בבית היא תמיד אומרת שזה בסדר
וקרה אתמול מקרה שמאוד כואב לי ביתי הלכה לגן ששם זה גם בית ספר עד כיתה ו היא מאוד נהנת לקום בבוקר וללכת לגן מה שקרה כבר יומיים היא בוכה שהיא לא רוצה ללכת וכששאלתי את ביתי מה קרה שתספר תגיד משהו היא אומרת כלום ואותו דבר כשבעלי שואל וכששאלנו את הגננת והעוזרת הן אמרו שהבת אמרה גם להן שהיא לא רוצה להגיע איך לכ שאלו מה הסיבה כי חשבו שזה סתם
לי זה נראה שהגננת הכלל מרחפת ולא ממש מתייחסת ומנסה להבליג
וכשהצעתי שאני אגיע ואשאר בגן לעמה שעות ישר היא אמרה שהיא קודם רוצה לגבר עם ביתי ולראות עם לה היא תגיד מה הסיבה
השאלות שהייתי שמחה לקבל התייחסות האם זה נורמלי בגיל הזה שכל דבר ותשובה זה בסדר?ואיך אפשר לדובב אותה לספר ולהפתח ושלט תחשוש לספר ?וגם לבכות כשכואב וכמובן לא להתחבא?
והשכלה השניה איך פותרים מצב כזה עם הגננת ?האם היא הייתה צריכה לבדוק עם ביתי כשהיא אמרה לה שהיא לא רוצה לחזור לגן האם מבחינת הגננת זה היה אמור להיות מנורה אדומה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל תשובה זה בסדר - תגובה
טל כרמלי טבת06/03/2014שלום גילה,
את מוטרדת מכך שבתך לא מבטאת כאב, גם כשהיא מקבלת מכה, ולא מספרת מה עובר עליה, גם כשברור שמשהו מטריד או מעציב אותה. נראה שהיא חוששת לבטא חלקים שלה של כאב, תסכול, וצורך בנחמה - אולי מכיוון שהם נתפסים בעיניה כחולשה. את אפילו מתארת שהיא מתחבאת מאנשים, כלומר מתביישת בחבלותיה.
נסי לחשוב מה עשוי היה ליצור אצלה תפיסה כזאת, למשל איך מגיבים אצלכם בבית לבכי או מכה או כאב. זה יכול להיות בכיוונים שונים, לפעמים ילדים מגלים איפוק ולא "מרשים לעצמם" לבכות או להתלונן מכיוון שהדבר מעורר בסביבה חרדה ולחץ. לפעמים, הם נמנעים מכך כי נדמה להם שהוריהם לא יוכלו לעמוד בכך ובעצם כך הם "מגינים" עליהם. לפעמים הם דווקא נמנעים מתוך חוויות קודמות, בהן לא זכו למספיק יחס ותשומת לב לכאבם. ייתכן גם שאף אחד מאלה לא נכון, ומאיזושהי סיבה אחרת בתך לא מרגישה בנוח לבטא מצוקה.
נקודה נוספת היא זמן הופעת התופעה הזאת - את מציינת שזה החל לאחרונה, האם קודם לכן היא הייתה חופשיה יותר לבכות ולבטא כאב? האם השינוי קרה בסמוך להולדת אחותה? אם כן, יתכן שהיא מגיבה לכך שאת עסוקה יותר, ולא רוצה "להעמיס" עלייך.
בכל מקרה נסי לדבר איתה על כך ולעודדה לביטוי רב יותר. כשהיא נופלת ומקבלת מכה את יכולה לומר לה "זה בטח כואב" וכדומה. נסי להעביר לה את המסר שאת רוצה לשמוע, ויכולה לעמוד בכך. כך גם בנוגע להתרחשות בגן.
אני מבינה שבנוסף לכך את חשה שהגננת לא מתייחסת לכך כראוי. נסי להבין ממנה מה דעתה, האם יש לה השערה לגבי סירוב בתך לבוא לגן, ובכלל נסי להיעזר בה על מנת לקבל מידע לגבי ההתנהלות החברתית של בתך בגן והאם גם בגן היא לא מבטאת כל קושי או תסכול.
בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
גילה07/03/2014יכול להיות שהיא נדבקה למילה כלום מתוכנית לילדים אחרי שקראתי את התגובה שכתבת הבנתי מאיפה זה הגיע הגננת אומרת שהיא היחידה שלא מבקשת עזרה וגם שם היא משתמשת המילה כלום וזה כמובן שכואב לה
איך אני יכולה לעזור לה למפתח ולספר מה כואב לה מצער אותי שהיא שומרת את הכאב לעצמה
מה אפשר לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מחיתולים - הרטבת יום כמעט שנהאיילת05/03/2014
בני הנו בן 3.5. באפריל לפני שנה התחלנו בהצעת הגננת, כחודשיים לפנ שנולדה אחותו, גמילה מחיתולים. אומנם בגן מהר מאוד נשאר יבש אבל מעולם לא לקח אחריות והלך לבדו, ולכן בגן השנה לא פעם מחליפים לא מכנסים כי היה עסוק במשחק ושכח ללכת להתפנות. בבית צריך תזכורות והמראה של מכנס רטוב הפך לנוף ביתנו. בתחילה היה לו קושי עם קקי, אבל פה דווקא קרה מפנה לטובה והוא אומר ומבקש שישמו לו את אסלה שלו בכדי שיעשה קקי. מעדיף לעשות קקי בבית, אחרת קצת מפספס במכנסים בגן. לאחרונה התחלנו להגיד לו ללכת לבדו לשירותים והוא הולך בגאווה ואף סוגר את הדלת, כנראה בכדי שתהיה לו פרטיות. חשוב לציין שהוא מאוד מקנא באחותו ומדבר על כך שהוא רוצה להישאר קטן. אבל לאחרונה התחלתי לתת לו יותר תשומת לב אחר הצהריים וזה עוזר כי פחות מקנא ואף מנסה להתיידד עם אחותו לא בצורה אגרסיבית. כמו כן, ראוי לציין שמחר ייגמל לגמרי ממוצץ (ביוזמתנו ומסיבות רפואיות, עשינו גמילה הדרגתית) ונראה לא הכי מרוצה, אבל (בזכות גננת מקסימה שהעצימה אותו מול חבריו לגן (מאוד אוהב את זה!) ) גאה מעצמו. שאלתי היא איך אפשר לקדם אותו שילך לבד ויקח אחריות על הצרכים של עצמו (כמובן אחרי שהגמילה מהמוצץ תסתיים בהצלחה...)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מחיתולים - הרטבת יום כמעט שנה - תגובה
יאיר סהר06/03/2014שלום איילת,
מהפניה שלך נשמע שהשנה האחרונה היתה עבור בנכם רצופה בשינויים סמוכים.
תחילת הגמילה נעשתה בשלב סמוך מאוד ללידת אחותו, וכנראה שנעשתה במקביל לשינויים אחרים בבית שחלו באותה תקופה מעצם סמיכותה של הלידה.
לכן סביר שתהליך הגמילה היה מלווה בקשיים שמקורם לאו דווקא בגמילה עצמה.
עד מהרה נולדה אחותו, הסדר בבית השתנה, והשינויים כללו מן הסתם גם שינוי במידת תשומת הלב. עם לידת אח, ילדים רבים סובלים מקשיים פסיכולוגיים המשולבים בפיתוח דרכי התמודדות עם השינוי הגדול ו"הרעת התנאים".
חלק מהקשיים מתבטאים גם בחזרה לפספוסים בנושא הצרכים, ויש גם קשיים נוספים.
על רקע זה, כדרך להתמודדות עם תסכול הילד הבכור, הורים רבים בוחרים בהעצמת הילד תוך אמירות של "אתה כבר גדול, אתה יכול לבד". התנהלות זו עשויה ליצור בילד קונפליקט, היות וגדול מתפרש עבורו בהפחתה בזכויות / בתשומת לב ההורים או באופן כללי בפגיעה באיכות החיים. מתוך כך, נראה ילדים שמעדיפים להישאר ילדים קטנים ואף אומרים זאת.
כעת, אתם נדרשים שוב לסוגיית ההרטבה ממנה עדיין מתקשה להיגמל, אולם במקביל אתם עסוקים בגמילה ממוצץ - גם היא תהליך התבגרות פסיכולוגית ושינוי חשוב בחייו (גם רפואית), אולם גם בגרות זאת מלווה ב"הרעת תנאים".
עצותי לכם הן לפעול בשלושה מישורים:
להבנתי - הגמילה מהמוצץ כבר החלה, המשיכו והתמידו בה. חוסן ועקביות מצדכם תעזורנה לו להתמודד עם הקושי.
לגבי הגמילה מהרטבה - ברור שעדיין מתקשה שלא להרטיב, ולכן עליכם לעזור לו, ולרתום גם את הצוות בגן לעזרתכם. בהתאם לפרקי הזמן שבין הרטבה אחת לשניה, הזכירו לו לגשת לשירותים באופן יזום כל פרק זמן קבוע וקצר יותר. אם פרקי הזמן כעת הם כל שעתיים, קחו אותו אתכם לשירותים כל שעה. כך גם בגן. התעקשו שילך לשירותים, אך עשו זאת ברוך ובנעימות (מבלי להביכו ליד חבריו בגן למשל). בקשו מהצוות ללחוש לו את התזכורת באוזן, אולם הקפידו שילך וינסה לעשות. בכל מקרה נכונו לכם ולו עוד פספוסים. היו בטוחים וזכרו שהחוויה להיות עם מכנס רטוב אינה נעימה לו, והימנעו מלהוסיף על אי הנעימות. החליפו לו בנעימים, והמנעו מאמירות מאשימות או מתוסכלות/מתסכלות. הקפדה על שגרה שכזו, אמורה לעזור לו להיגמל באופן מהיר יחסית. וזכרו - הוא זקוק לעזרתכם וכרגע לא יכול להיגמל לבד, אל תצפו זאת ממנו.
לגבי הרצון להישאר קטן - נסו לחשוב על רעיונות ל"רווחים" מהיותו גדול. משהו שיעזור לכם לומר אמירות כמו: "אתה כבר גדול, לכן מגיע לך...". כך למשל, תוכלו להכניס משחק חדש לבית שמתאים "רק לגדולים". תוכלו לפנק בממתק (בריאותי) שמגיע רק לגדולים, לאחר את שעת השינה שלו ברבע שעה אחרי אחותו, כך שזה הזמן שאתם איתו יחד ב"זמן של גדולים" וכדומה. כאשר לגדול משמעותו גם להרוויח, אף אחד לא רוצה להישאר קטן.
אני מזמין אותך לשוב לעדכן על ההתקדמות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מהרטבת יום
איילת11/03/2014קודם כל ברצוני להודות על התייחסות וייעוץ בנושא. אשמח לשמוע להצעתך. התחלנו לקחת אותו כל שעה לשירותיים ובינתיים אין הרטבות :) השאלה מה השלב הבא? האם צריך בהדרגה לעלות בזמנים?.. ראוי לציין שנגמל ממוצצים לחלוטין. הגיב רגשית דרך עלית חום למשך יום. לאחר תמיכה רגשית התאושש וחזר לעצמו. אף הפתיע והתחיל להתקרב רגשית לאחותו. אולי מכיוון שקבל המון אהבה ותמיכה מאתנו בימים האחרונים. וייתכן שקיימת סיבה אחרת, אולי מצא חברה כייפית למשחק... בכל מקרה, אשמת לשמוע שוב את עצתך בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מהרטבת יום - תגובה
יאיר סהר12/03/2014היי איילת,
נפלא לשמוע שיש התקדמות חיובית.
בעקרון כעת יש לשלב 3 עקרונות.
1. להמשיך לספק תמיכה רגשית, ולהמשיך להשקיע בו זמן במשחק משותף ושיחה (עם אחותו וגם זמן שיהיה רק שלו עם ההורים)
2. להגדיל את פרקי הזמן (בהדרגתיות!). הגדילו בפרקי זמן של רבע שעה עד חצי שעה (לפי הרגשתכם).
3. העבירו מסרים עדינים של אחריות אישית - ושוב בהדרגתיות. "אם אתה שם לב שאתה צריך לעשות..." בתחילה - "אמור לי" ובהמשך "קרא לי אתך לשירותים" ואח"כ "לך לשירותים".
והכי חשוב: היו סובלניים לפספוסים!
וכמובן המשיכו לעדכן.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרטבת יום - לא רוצה לעשות פיפי
איילת13/03/2014ממשיכה לעדכן. תודה שוב. כשמבקשים ממנו ללכת לשירותים לא רוצה שייקחו אותו מתעקש ללכת לבד (נכון לשבועות האחרונים בכלל). אבל רוב הפעמים שמבקשים ממנו ללכת אומר: "אני לא רוצה לעשות פיפי". הדרך שלנו להתמודד אם מצב זה, זה באמצעות איומים לענישה, למשל: "אם לא תלך לעשות פיפי אז אני אפסיק לשחק אתך". מה שבסופו של דבר מביא לתוצאת ההליכה. אבל, אנחנו לא מצליחים להשיג זאת בדרכי נועם. וניסנו גם בעבר משפטים בסגנון, "בוא לשירותים כי אח"כ לא יהיה לך נעים "במכנסים וכדומה. ראוי לציין כי הוא סובל בעיקר מכתמים במכנסים של פיפי. הבנתי שבגן הוא בעיקר מפספס כשהוא עסוק במשחקי ארגז חול. שאלתי: איך מתמודדים אם "אני לא רוצה לעשות פיפי" בדרכי נועם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרטבת יום - לא רוצה לעשות פיפי - תגובה
יאיר סהר13/03/2014היי איילת,
להיות הורים זו מטלה ביצירתיות.
בפורמט של פורום קשה להתרשם מהאופי של ההתנגדות, ובעיקר מהמקור שלה.
יחד עם זאת אני שמח שאת מבינה שכדאי לחפש דרך לתקשר את תהליך הגמילה מכיוון חיובי.
באופן כללי, במקרה של התנגדות מצדו, אני מציע לחשוב על דרכים לתגמל (במידה) את הילד על הליכתו לשירותים.
ניתן למשל לבנות איתו לוח שעות של אחה"צ, המחולק למקטעי האיפוק. על הלוח הזה מדביקים סמיילי אחד עבור כל מקטע שבו הצליח להתאפק וניגש לעשות בשירותים. את הסמיילי כדאי לתת לילד להדביק - אחרי שהוא ניגש לשירותים.
באופן כזה הוא צובר לעצמו סמיילים לאורך שעות העירות.
בערב, אפשר להתבונן יחד איתו בטבלה, ולספור איתו את הסמיילים שצבר.
אח"כ אפשר לתת צ'ופר קטן כדוגמת קוביית שוקולד (למרות שעדיף משהו בריא יותר). חשוב שזה יהיה משהו שהוא אוהב, וחשוב מאוד שזה יהיה צ'ופר קטן(!). אפשר לתת לו לבחור מראש את הצ'ופר שהוא מעדיף.
לפני שמתחילים את הטבלה, הסבירו לו את הרעיון ואת התהליך, וגם על הצ'ופר.
כך ההליכה לשירותים תיעשה למען מטרה נעלה יותר
:)
המשיכו לעדכן,
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעורי בית עם ילד בכיתה דיעל04/03/2014
הבן שלי חוזר מבית הספר, ולא תמיד זוכר שיש לו שיעורים. הוא עסוק בהמון דברים אחרים שלא קשורים, ואני מוצאת את עצמי רודפת אחרי המטלות שלו כל יום. אם לא אזכיר לו או שהוא לא יכין כלל או שיזכר בלילה כשהוא אמור ללכת לישון. אני מוטשת מזה והוא עצבני כשאני מעירה לו שעדיין לא עשה מטלה זו או אחרת. מה לעשות? עד מתי? אני פוחדת שידרדר בלימודים כיון שכרגע הוא סביר.....בזכותי....
מיואשת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעורי בית עם ילד בכיתה ד - תגובה
יאיר סהר04/03/2014שלום יעל,
מדברייך נשמע שכובד האחריות להכנת שיעורי הבית מוטל עליך, ואילו בנך אינו מכיר בהם כאחריות שלו. לכן הוא "לא זוכר" שיש לו שיעורים, נזכר מאוחר, ואף כועס כאשר מזכירים לו שעליו להכין שיעורים.
הקניית הרגלי למידה הינה חשובה הן עבור הילד ויכולתו להתמודד עם האחריות המוטלת עליו, והן כדי לפתח את עצמאותו.
בנוסף, התערבות הורית בנושאים לימודיים בכלל ובהכנת שיעורי בית בפרט, עשויה (כפי שאת גם מתארת) לפגוע ביחסים בין ההורים לילד.
כדי לעזור לו לעמוד במטלותיו, כדאי להבנות שגרת אחה"צ יציבה.
קבעו שעה שבה הוא מתחיל להכין שיעורים (עדיף לאחר שאכל ונח כחצי שעה)
בשעה הזו, הוא אמור להתיישב לשולחן הלימודים, לבדוק את כל המקצועות - ובמידה ויש שיעורים מכין אותם. במידה שלא - לפחות הוידוא נעשה באופן פעיל ועצמאי.
מאוד ממליץ להגיע למצב בו הכנת השיעורים היא לגבי המקצועות שלמד היום, ולא הכנה של "שיעורים למחר". באופן כזה החומר טרי בראש, וניתן להיערך מראש למטלות ארוכות.
בהתחשב בתנאים נוספים (חוגים וכו') - הכנת שיעורים מסתיימת לפני(!) צפייה בטלויזיה, משחקי מחשב, מפגשי חברים וכדומה.
בבואכם להחיל את ה"כללים" החדשים, קיימו איתו שיחה מקדימה. הסבירו שלאור ההתנהלות סביב שיעורי הבית, וכדי להימנע ממתחים ביניכם, אתם רוצים לעזור לו להתארגן. העבירו מסר שהכללים שבניתם הם למענו, ואפשרו לו מידה סבירה של גמישות בהתאם לתפיסתכם.
זכרו: שיעורי הבית אינם שלכם אלא שלו. העזרה שלכם - ההורים, היא בהצבת גבולות ברורים להכנת השיעורים. ככל שתהיו עקביים יותר, כך יקל עליו, והקשר שלכם יתחזק בטווח הארוך. בנוסף, ככל שתעבירו את האחריות אליו, כך ילמד להיות אחראי על עצמו ומטלותיו.
אשמח שתשובי לעדכן,
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שמתקשה חברתית בגןאלי04/03/2014
שלום רב
אנו הורים לילד בן כ 3.5
בני החל את השנה בגן אחד ועבר לאחר כחודשיים שלוש לגן אחר
בבית הילד "לא מפסיק לדבר " ,משחק עם אחיו בני 10 ו 8 ,ומאוד חברותי כלפי משפחתו וילדים אחרים
בגן הילד ממש לא מדבר ,לא מצליח להתחבר עם ילדים אחרים עד כדי שהגננות חושבות שהוא לא יודע לדבר ,ואשתי הייתה צריכה "להוכיח ל " על ידי הקלטה של הילד בית שמדובר בהתנהגות הפכה למה שהוא בבית .
הפסיכולוגית המחוזית נקרה על ידי הגננת לתצפיות ,הזמינה את אישתי לשיחה,העבירה מסר שכדאי לשקול בדיקה התפתחותית של הילד , אבל אנחנו מרגישים שהיא והגננת פשוט מעבירות את האחריות הלאה במקום לנסות לעזור לילד בעצמם ,לחבר אותו עם ילדים נוספים או כל עזרה אחרת שבשביל זה הם למדו ואנחנו לא למדנו טיפול בילדים .
כאשר אישתי מצליחה ליזום מפגשים חברתיים עם ילדים אחרים בבית הוא משתף פעולה ונהנה מחברת הילד שמוזמן אלינו או אפילו הולך לילדים אחרים ומסכים להשאר שם לבד עד שאוספים אותו לאחר סיום הבילוי (מה שאפילו אחרים מתקשים )
רציתי להתייעץ מה עוד ניתן לעשות ?
תודה מראש
אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לנו אותה בעיה בדיוק עם ילדה בת 6
ארי04/03/2014גם בבית הספר לא מעונינים\יודעים לטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לנו אותה בעיה בדיוק עם ילדה בת 6 - תגובה
יאיר סהר04/03/2014בהתאם לתשובתי לפניה המקורית:
כאשר המסגרת בגן / בית הספר נעדרת הכלים לעזרה לילד, ובמידה והקושי של הילד ברור, כדאי לפנות להתייעצות חיצונית. התייעצות כזו תאפשר לכם ההורים לקבל כלים להתמודדות, ואף תוכל להמליץ על דרכים בהן הצוות החינוכי / טיפולי יכול לסייע.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד שמתקשה חברתית בגן - תגובה
יאיר סהר04/03/2014שלום אלי,
אתה מתאר מצב לפיו בנכם מתנהג באופן מאוד מופנם במהלך שהותו בגן, אולם מהבנתי אינו מראה כל עיכוב חברתי או התפתחותי בחיק המשפחה הגרעינית והמורחבת.
בנוסף, אתה מספר כי הוא גם מסוגל להשתתף בפעילויות חברתיות נוספות כאשר הן בביתו או בבית חבר, אולם בהתנסויות אלו מדובר רק על מפגש עם מספר חברים מצומצם, נכון?
כמו כן, למעשה בנכם במסגרת החדשה גם כחודשיים-שלושה, נכון? האם גם במסגרת הקודמת התנהגותו היתה מופנמת?
שמחתי לשמוע שהגננות מראות דאגה ואכפתיות, ואף פנו לפסיכולוגית המחוזית להתייעצות. הדבר מראה על רצונן לעזור לו, אולם גם מעיד על תחושתן כי אין להן את הכלים המתאימים.
אפשר שצוות טיפולי אחר היה יודע כיצד להתמודד עם הנושא, אולם אין זה המצב.
מתיאורך לא התרשמתי מחוסר רצון של הצוות לעזור, אלא יותר בחוסר כלים.
אמנם, אפשר לנסות להתעקש עם הצוות בגן להתאמץ לעזור לבנכם, אולם חשוב לדעת שלעיתים התערבות שאינה מגובה בידע מקצועי עלולה אף להחמיר התנהגויות לא רצויות. למשל, עלולה להיווצר תחושת מתח/לחץ/חרדה שתגביר את נטיותיו למופנמות.
לכן, אני מאוד ממליץ לאמץ את ההמלצה של הפסיכולוגית ולגשת לאבחון התפתחותי.
לכל הפחות - לא תקבלו כלים יעילים. מנגד - אבחון שיאתר וימליץ על דרכי התמודדות עשוי להיות מאוד חיובי עבור בנכם. במידת הצורך, תוכלו לבקש המלצות ממוקדות לצוות הגן, כך שידעו כיצד להתנהל ולעזור לבנכם להשתלב ולהיפתח.
אפשרי שהתנהגותו המופנמת תשתנה עם הזמן, אולם לאור המלצת הפסיכולוגית המלצתי היא דווקא לא להמתין, היות והמתנה עשויה לקבע דפוסי התנהגות לא יעילים.
אשמח שתשוב לעדכן,
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד שמתקשה חברתית
אלי05/03/2014שלום ד״ר יאיר
לגבי הגן הקודם לילד לא היו בעיות מסוג זה והיו
לו קבוצת חברים שאיתם הוא שיחק
תודה רבה על המלצתך
אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריחת שתן - ילד בן 4.5שיר03/03/2014
שלום ,
בני בן 4.5 כעת בגן טרום חובה , ללא חיתול ביום כבר מגיל שנתיים. בשנתיים האחרונות, קיימת תופעה של בריחת שתן בגן ובבית כאשר הרגרסיה מתחילה בחודשי החורף. קשה לו להתאפק . כשאני מנסה להבין מדוע לא התפנה , עונה כי עסוק במשחק ולא רוצה שחברים יתפסו לו , שהוא שוכח ולא מספיק ללכת לשירותים לעיתים נראה לי כי לא כ"כ אכפת לו שנשאר רטוב. בלילה גם עדיין לא נגמל , היותו התחילה שוב רגרסיה ביום לפני כחודשיים לא רציתי להעמיס גם בלילה ולכן עדיין ישן עם "תחותני הרטבה" אני מתחילה לחשוש שככה יגיע לכיתה א'.
מס' עובדות נוספות :
אני אם חד הורית - מגדלת את הילד לבד .
מדובר בילד מאד מופתח בחלק הקוגנטיבי, הרבה מעל הממוצע. יחד עם זאת חברתית לוקח לו זמן להיפתח וכל שנה עבר גן וצריך היה לתפוס מחדש את מעמדו בגן- בתקופה זו של השנה כבר בהחלט מקובל חברתית בגן , אבל כאמור זה לקח זמן.
מה עושים? מי הכתובת להתייעץ בנושא הרטבת יום ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בריחת שתן
שיר20/03/2014שלום , אשמח לקבל התייחסות לשאלתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבריחת שתן - ילד בן 4.5 - תגובה
טל כרמלי טבת23/03/2014שלום שיר,
סליחה על העיכוב במענה.
אינני בטוחה שהבנתי את כל העובדות - האם בחודשי הקיץ אין אצל בנך שום "בריחה" ביום? האם ההסברים שלו שהיה עסוק וכדומה, מופיעים רק בחורף?
ולגבי הלילה, האם לא נעשה עד כה ניסיון לגמילה, בגלל שהגמילה ביום לא הושגה למעשה באופן מלא?
אם אכן בחודשי הקיץ הבעיה נעלמת, זוהי עדות לכך שהיכולת הפיזיולוגית קיימת, ואז יש להבין מהם המקורות האחרים לבעיה.
קיימת שונות רבה בין ילדים מבחינת הבשלות והמוכנות לגמילה, הן ביום והן בלילה, אולם עד גיל 5 יש ציפייה שתיפסק ההרטבה. לכן בכל מקרה, בשל בעיית ההרטבה הלילית, ומכיוון שנשמע כאילו הגמילה לא התבססה במלואה, הייתי ממליצה לפנות קודם כל לבירור רפואי אצל רופא ילדים. בירור זה חשוב על מנת לשלול בעיה פיזיולוגית כלשהי. במידה וימצא שאין בעיה כזאת, יתכן שהרופא ימליץ על טיפול תרופתי, או יפנה אתכם לטיפול התנהגותי אשר יכול לכלול שימוש בתכנית חיזוקים, בפעמון או בשיטות אחרות. התהליך עשוי להיות ממושך והוא דורש סבלנות רבה, אך רצוי להתחיל בו באופן שיטתי על מנת שלא לגרור את הבעיה.
בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)