מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- על הזהירות מזרים...אמא אחת20/01/2011
שלום.
בתי בת שנתיים וחצי.
היא מאוד חברותית ובעלת ביטחון...כיצד ממחישים או מסבירים לה שיש להזהר מזרים מבלי
להחריב את האמון שלה בהם?
שאי אפשר להתלוות לכל אחד, לשוחח עם כל אחד...
ומסובך מזה- להזהר גם מאלה שמכירים היטב?
איך מעבירים את המסר הזה בגיל הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה, דילגו על שאלתי...
אמא אחת23/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל הזהירות מזרים... - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט24/01/2011לאמא שלום,
לא כתבת אם יש עניין/אדם מסוים שאת חוששת לגביו. כעת מן הסתם הילדה נמצאת יחסית קרוב אלייך או למבוגרים השומרים האחרים, ואולי את מודאגת מאפשרות של פגיעה גם כיום.
אני חושבת שאולי עדיף במקום לשוחח על הסכנות שטמונות בזרים, עדיף להדגיש את המסר החיובי של שמירה על הגוף ועל פרטיותו, שמירה על קשר עין עם האנשים המוכרים לי וכדומה. זה מסר מאוד חשוב, אבל רצוי מאוד שההעברה שלו לא תתערבב עם החרדה של ההורה מהסכנות האפשריות. הילדה שלך בגיל בו היא מגלה את העולם וזקוקה ליהנות ממה שיש לסביבה להציע, תוך הפעלת שיקול דעת כמובן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה שמתנתקתמיכל20/01/2011
שלום רב,
עד היום חשבתי שילדתי בת ה4 בעלת דמיון מפותח ולכן נוטה לחלומות בהקיץ.
לאחרונה העניין התגבר ויש פעמים בהם אנחנו מדברים אליה והיא לא שומעת אותנו, ונכנסת לעולם משלה. כעבור חצי דקה היא "חוזרת" אלינו, וכשאנחנו שואלים אותה למה היא לא שמעה, היא עונה שחלמה עם העיניים פתוחות על פיטר פן, או משהו דמיוני אחר.
היום זה ממש הבהיל אותי, משום שדיברתי אליה ממש מולה, היא הסתכלה אלי, אבל בהתה. ושוב אחרי ש"חזרה אלי" סיפרה שחלמה או דימיינה.
האם יש מקום לדאגה? אם כן, למי כדאי לפנות? האם זו בעיה התנהגותית או פיסית?
יש לציין, שמלבד זאת, היא ילדה מאושרת ונורמלית לחלוטין (גם לפי חוות הדעת של הגננת) כמו כן, אין בעיות משפחתיות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה שמתנתקת - תגובה
סמדר ריינר21/01/2011שלום מיכל,
לא ניתן לדעת במסגרת ייעוץ בפורום האם מדובר בבעיה פיסית או פסיכולוגית. כדאי ליתר ביטחון לפנות לנוירולוג, ואחר כך להחליט מה הלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מטיטוליםמאיה20/01/2011
שלום, אני אם ל-2 בתי בת 6 ובני בן שנתיים ושבעה חודשים.
אני נמצאת בחודש השמיני להריון ומתלבטת האם להתחיל עם בני תהליך של גמילה מטיטולים.
הוא מראה סימנים שהוא מוכן :שהוא עושה הוא מודיע על כך, הוא מבקש לשבת על הישבנון ולעשות קקי.
במידה ואני אתחיל את התהליך והוא ייגמל לא תהיה נסיגה עם הלידה.
אני חייבת לציין כי בני קשור אלי מאוד מאוד.
נא עזרתכם.
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מטיטולים - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט24/01/2011מאיה שלום,
עדיף כעת לא להתחיל בתהליך חדש שדורש הרבה כוחות גם מהילד וגם ממך.
מוטב להמתין עד מספר חודשים לאחר הלידה. ממילא תגיעי לסביבות פסח, אז גם מזג האוויר מתאים יותר לגמילה. אפשר להוסיף לחדר השירותים סיר קטן, ובמידת הצורך והוא רוצה - יכול לעשות בו את צרכיו.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכישת ממתקים בהחבאחגית20/01/2011
ביתי בת 11 וזו פעם שלישית שתפסתי אותה לוקחת מכספה בהחבא ורוכשת ממתקים לה ולחברות פעמיים נתפשה בעבר למרות בעיותיה במלחמה בעודף משקל קל וכולסטרול.
היא מודעת לאיסור וסמכתי עליה פעמיים שלא תחזור על כך אך זה לא עובד היא הוציאה מאות שקלים על כך,אני לא מונעת ממנה ממתקים בבית (באופן מבוקר).
הרושם שלי שבנוסף לאהבתה לממתקים היא מנסה גם לרכוש את לב חברותיה למרות שהיא ילדה מאוד חברותית ואין לה בעיה עם חברות
אודה לקבלת התיחסות לכך ואם אפשר הפניה לפסיכולוג/ית ילדים בקריות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רכישת ממתקים בהחבא - תגובה
ליאת גרוס20/01/2011שלום חגית.
את עושה נכון שאת מחפשת טיפול. זה בהחלט יוכל לתת הכוונה.
לדעתי בשלב זה, עד כמה שזה קשה, רצוי לא לאסור עליה או להעניש אותה. את עלולה להשיג את ההפך. לחץ שלך סביב האוכל יגרום לה לאכול יותר. פני איתה (רק אם רוצה) לדיאטנית של קופת חולים והעבירי את האחריות לילדה תוך מעקב של פעם בחודש לפחות אצל הדיאטנית. אין דרך אחרת.
לגבי העובדה שאולי קונה חברות בממתקים - הדבר מעיד על מצוקה, חוסר ביטחון וכו'. צריך לטפל בבעיה ולא בסימפטומים (קניית הממתקים).
לצערי אני לא מכירה פסיכולוגית באזור. נסי להתייעץ עם יועצת בית הספר היא בטח מכירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 11
חגית20/01/2011מה בענין השקר (לא התיחסת)ולקיחת הכסף ללא רשות (כסף שלה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ליאת אך לא התיחסת לשקרים
חגית23/01/2011ולקיחת הכסף ללא רשות (כסף שלה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כעס אצל פעוט בן 3 שניםנירית20/01/2011
שלום ,לבני ימלאו 3 בחודש הבא.
לפני מס' חודשים הוא החל לזרוק חפצים(צעצועים, אוכל,צבעים וכו') בכל פעם שלא מכבדים את מבוקשו. לדוג' הוא ביקש מעדן מילקי אך היה רק גמדים שתייה שהוא הסכים לשתות,לפתע הוא משליך זאת לריצפה.
או שהוא משחק והוא פתאום מחליט שהוא לא אוהב את הצעצוע ,אז הפתרון מבחינתו ,הוא הטחתו לריצפה.
הוא יכול לקום בבוקר ולומר שהוא לא אוהב אותי,או את אחד מבני הבית וכן כשאני מנסה להלבישו או לשטוף לו פנים וידיים הוא כועס ,נושך ואף מרביץ.
אני מנסה להציב גבולות ברורים ,אך זה לא בהכרח עוזר.
אודה אם תוכלו לכוון אותי ,באילו דרכי התמודדות מתקנים ניתן להשתמש.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כעס אצל פעוט בן 3 שנים
נירית23/01/2011מדוע אתן לא עונות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכעס אצל פעוט בן 3 שנים - תגובה
נעמה סבג שמש23/01/2011שלום נירית,
התיאור שאת הצגת מורכב יותר מפתירתו דרך הפורום.
בנך בן 3 והוא כבר ילד גדול שזקוק לגבולות מאד ברורים. הוא צריך לדעת מה אסור ומה מותר ועליכם להקפיד על כך.
לדוג': ילד שזורק את הדני שלו, לא יקבל למחרת דני. ובאותו הרגע, גם ייכנס לחדר כדי להרגע ממעשיו. ההרגעות אינה עונש, אפשר גם לחבק אותו במהלכה.
לא תמיד צריך לרצות אותו.
בנכם משווע לגבולות. הייתי ממליצה בחום לקיים פגישת ייעוץ עם איש מקצוע, לקבל קצת כלים להתמודדות, או לקרוא קצת על הנושא.
את מוזמנת לקרוא באתר שלי מאמרים בנושא.
בהצלחה, ועם הרבה סבלנות,
נעמה סבג שמש, מנהלת רשת עידן ההורות
יועצת ומנחת הורים וצוותי חינוך בשיטת הצילום הבלעדית
מומחית בהקניית אינטליגנציה רגשית והרגלי שינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעת גל ההתבגרות לילדה בת 6ענת20/01/2011
ביתי בת 6 ושלושה חודשים , שנה שניה בגן חובה. הושארה שנה נוספת בגן בהמלצת הגננת. החלה בחודש האחרון להתנהג באופן מרדני המתאים לגיל ההתבגרות גם בגן וגן בבית.
בגן היא מתחצפת ומפריעה במפגשים. בבית היא לא מוכנה לקבל לא ומתמרדת על כל הגבלה או בקשה מאיתנו ההורים. בנוסף היא משקרת ומאיימת כל הזמן שהיא עוזבת את הבית. אני חייבת לציין שיש לה בבית אחות בת שנתיים בעלת צרכים מיוחדים, מה שגוזל מכורך הנסיבות זמן ותשומת לב אליה. אנחנו אובדיעצות מה לעשות כדי שביתנו תתחיל לכבד ולהקשיב לנו. אין לה שום יראת כבוד לנו ההורים ואנו חייבים לשנות את המצב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעת גל ההתבגרות לילדה בת 6 - תגובה
ליאת גרוס20/01/2011שלום ענת
ייתכן שהילדה מרגישה פתאום גדולה ובעלת זכויות יתר בגן ועל כן מצפה ליחס דומה גם בבית. במקביל ייתכן שהתנהגותה מביעה מצוקה כלשהיא וצריך לנסות ולהבין לליבה לפני שנכנסים למאבקים. מה היא בעצם מבקשת?
ניתן להתייעץ עם פסיכולוגית הגן או דמות מקצועית אחרת בנושא הצבת גבולות נכונה. יש המון דברים שניתן לעשות היום שבגיל ההתבגרות יהיה מאוחר מידי. התייעצו , ולימדו כיצד להקשיב לילדה ולדאוג שגם היא תקשיב לכם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 5.5 שישנה עם ההורים ??קרן20/01/2011
שלום רב
יש לי ילדה בת 5.5 שקמה באמצע הלילה ועוברת לישון איתנו במיטה , ניסיתי מס' פעמים להוציא אותה אבל היא כל פעם חוזרת , מה לעשות ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 5.5 שישנה עם ההורים ?? - תגובה
ליאת גרוס20/01/2011שלום קרן.
מה לעשות? להתעקש !
אם המסר לא עובר סימן שאינו מספיק ברור ועקבי.
כל פעם שחוזרת אליכם קחו אותה חזרה למיטטתה באופן טכני ובלי פוצי מוצי תוך שאתם אומרים משפט כמו " כל אחד ישן במיטה שלו". אם תהיו מספיק עקביים היא תלמד תוך כמה ימים.
לא להישב. זיכרי שזה לטובתה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון פסיכולוגי -קופ"ח כלליתאורטל20/01/2011
מישהו יודע האם ניתן לעבור אבחון פסיכולוגי( ילד בן 6 וחצי) דרך קופת חולים כללית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון פסיכולוגי -קופ"ח כללית - תגובה
ליאת גרוס20/01/2011עד כמה שידוע לי לא ניתן לעבור אבחון דרך הקופה. בררי בשירות הפסיכולוגי של העירייה אם הם מספקים אבחונים כאלו. אם לא הם ידעו להמליץ לך על אנשי מקצוע זולים וטובים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלכללית יש מרכזי התפתחות ילד ושם יש
אנג'לה23/01/2011פסיכולוגים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכנוע את ההורים לקנות טרקטרוןא19/01/2011
שלום !
אני בן 17 ויש לי רישיון היה לי לפני חודש וחצי טרקטורון שמיוחד רק לנסוע בשטח
אני פרסמתי את הטרקטורון למכירה!!\כדי לקנות טרקטורון יותר חדש ,אני שאלתי את אבא שלי אם הוא מחליף לי הוא אמר לי לא "יום לפני המכירה" בסוף הוא מכר אותו בכוחותיו,
,בסוף נשארתי בלי כלום!!!
אנשים אומרים לו זה מסוכן וכדומה !!!
אני גר ביישוב
אני לא יכול לא לנסוע זה בלתי אפשרי _(זה משחרר את הנפש מרגיע)
הבעיה-הוא פתאום לא מסכים טרקטורון כל פעם הוא אומר סיבה חדשה!!
אני השגתי את הטרקטרון לפני שנה באמצעות שביתה אני דתי ועשיתי כאילו חזרתי בשאלה ,זלזול בלימודים,אחרי כמה זמן הוא בסוף הסכים לי
לפני חודשיים הטרקטרון נמכר ואני ניסיתי לעשות למצוא דרך לפתור את הבעיה
ולא הצלחתי בשום דבר!
אני הלכתי לפסיכולוג אבל שום דבר לא עזר ,הסברתי לא שאני לא יכול בלי טרקטורון
שזה מרגיע אותי וזה לא למטרות פנאי (הוא לא רוצה לקחת אחריות עם יקרה משהו הוא רמז לי ככה)
בבקשה אשמח עם יש לכם רעיוניות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכנוע את ההורים לקנות טרקטרון - תגובה
סמדר ריינר20/01/2011שלום לך ע',
צר לי אבל גם אני לא אוכל לעזור לך כמו שהיית רוצה. אני חושבת שהוריך צודקים לגמרי בכך שסוף סוף הם מציבים לך גבול. הכניעה שלהם לתנאים שהצבת ולשביתה שעשית הייתה לא טובה. אתה לומד בשבילך ולא בשבילם, ומי שייפגע מהישגים גרועים בלימודים זה רק אתה, לכן בעיני זה לא היה במקום מהתחלה לקנות לך את הטרקטורון. ואביך צודק בכך שאמר לך לגבי המכירה שזה לא תוך יום, נראה שאתה קצת תופס את העולם ואת ההורים ואת הפסיכולוג כאילו הם עובדים אצלך, וברגע שאתה רוצה משהו אתה רגיל לקבל אותו, אז טוב מאוד שזה נפסק.
אני מציעה שתנסה למצוא דרכים פחות מסוכנות להרגע, אני בטוחה שיש עוד כמה דברים לעשות בישוב שלכם. ויש כמה צרות יותר גדולות מהצרות שלך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מקרב לב!
שאול20/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה, שמחתי לעזור.
סמדר ריינר20/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד מרביץשאול19/01/2011
בס"ד
שלום, בני בן 1.8. הוא למד להרביץ מעט- כנראה מילדים בגן. לפני כחודש עזב את הגן ומאז הוא איתי כל היום בבית, ובימים האחרונים הוא החל להרביץ לי הרבה. אני מניחה שזה כנראה משעמום ושאינו מקבל מספיק תשומת לב... בעניין זה אין לי הרבה מה לעשות כרגע, יש כל מני אילוצים. השאלה- כיצד אני אמורה להגיב.? למדתי מהגננת ששמים אותו בפינה, מסבירים לו ש"לא מרביצים" ומשאירים אותו שם במשך דקה לכל שנת גיל. העניין הוא ש:
א. בעלי מתנגד לעונשים.
ב. לא תמיד זה ישים- למשל כשהוא באמבטיה, או ערום ואני לא יכולה להשאיר אותו בלי בגדים שלא יתקרר, בהחלפת חיתול, כשהוא נמצא במקום שדורש השגחה... ואז מה עושים? ניסיתי שיטה של להתרחק ממנו כשהוא מרביץ מס' צעדים ולעמוד עם פרצוף כועס תוך אמירה: "אתה מרביץ- אמא הולכת". אז הוא מתחיל לצרוח ולבכות, אבל ברגע שאני חוזרת הוא ממשיך להרביץ. לפעמים אני כבר לא יודעת מה לעשות, מאבדת את העשתונות וצועקת עליו, וקורה אף שאני מחזירה לו פליק- אפילו שמאוד חלש או בלתי-מורגש, והוא מגיב בבכי וצרחות. ברור לי בכל אופן שזו טעות קשה, אבל כרגע אני מרגישה חסרת אונים ולא יודעת כיצד למגר את התופעה. אודה לתשובתכן...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד מרביץ - תגובה
סמדר ריינר20/01/2011שלום ה,
פשוט להגיד לו בסמכותיות להפסיק ולהחזיק לו את הידיים עד שהוא נרגע. ו...לתת לו ובהקדם את תשומת הלב החסרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ואני רוצה להוסיף
שאול20/01/2011שאותה גננת אמרה שלהחזיק לו את הידיים זה משדר לו אלימות (ז"א שבעיות פותרים באלימות). האם היא טועה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ואני רוצה להוסיף - תגובה
סמדר ריינר20/01/2011שלום לך,
לדעתי כן, ולדעתי עונש של להיות לבד בחדר משדר יותר אלימות נטישה השפלה ודחיה מהחזקת הידיים.
לדעתי מותר להשתמש בפיזיות לא כנקמה או הענשה אלא כדי למנוע נזק פיזי, כמובן בצורה מווסתת.
עם זאת מותר לגננת שתהיה לך דיעה שונה, ואת תבחרי את מה שמתאים לך ולא פחות חושב מה שעובד עבורך,כמובן אם תשתמשי בזה בעיקביות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת שנה ו 3 חודשיםויקטוריה19/01/2011
שלום לצוות הפורום,
שמי ויקטוריה,יש לי בת 1.3 חודשים. מחודש אוקטובר,שהיא הייתה בת שנה,החלה ללכת לגן שיש בו 18 ילדים מגיל שנה עד שנתיים.
כמעט ואין יום שהיא לא בוכה בבוקר בגן,היא לא עוזבת לרגע אחד מעוזרות של הגננת,היא כמעט ולא משתתפת בפעולויות שיש בגן. בצוהריים ישנה רק שעה - שעה וחצי (למרות בשסוף שבוע היא ישנה בבית בין 2-3 שעות) וזאת סיבה למה בערב מחזיקה מעמד עד שעה 19:30 ואז נשפכת עד הבוקר - ברוב המקרים אנחנו גם מעירים אותה.
בבית היא מתנהגת רגיל - ללא בעיות,משחקת,אוהבת לקרואה ספר וכו'.
איך אני יכולה לעזור לילדה שלי? כואב הלב לראות אותה כך
תודה מראש לעזרה
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה
ויקטוריה20/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד לסייע לבני להתגבר על "ביישנות"לירן19/01/2011
בני בן כמעט 5 וחצי. ילד מקסים וחכם אבל בסיטואציות רבות אני מוצאת כי הוא מתבייש והדבר מקשה עליו. להלן שתי דוגמאות שהיו ממש לאחרונה. לפני מספר ימים חזר מהגן וסיפר שבאו לבקר אותם תלמידי בי"ס וכי רק ילד אחד מביה"ס שיחק איתו. סיפר שהיו כמה ילדי בי"ס ששיחקו כדורגל עם כמה מילדי הגן וכי הוא מאוד רצה להשתתף. כששאלתי אם עשה משהו בעניין, אמר שלא כי הוא "התבייש". מקרה נוסף- אתמול בחוג כדורגל הוא לפתע רץ אלי בוכה בכי תמרורים. כששאלתי מה קרה הוא סיפר שמספר ילדים מהחוג משחקים עם הכדור שלו. כששאלתי אם ביקש אותו בחזרה, הוא אמר שלא כי הוא מתבייש.
בשני המקרים ציינתי בפני בני שאם הוא לא ישאל ולא יבקש, הוא לעולם לא יידע כיצד הצד השני יגיב. לגבי המקרה הראשון- ציינתי בפניו שהיה עליו לפנות לילדים ולבקש לשחק איתם וכי אני בטוחה שהם היו נעתרים לבקשתו. במקרה של החוג. מיד פנינו יחד לילדים והם השיבו לו את הכדור.
אני מרגישה שאני פועלת לא נכון בעניין ו"מאכילה" את בני בפתרונות. אינני יודעת כיצד להתמודד עם ה"ביישנות" שלו וכיצד לסייע לו למצוא בעצמו את הפתרונות ואת הכוח להתמודד עם זה בעצמו. אשמח לקבל תשובה כיצד לסייע לו בכך. רק לציין כי באופן כללי, אנו הורים מאוד מפרגנים שיודעים לתת פידבקים חיוביים וקורקטיים על מעשים ו/או םפעולות שהוא עושה כדי לעוד אותו ולחזק את בטחונו העצמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיצד לסייע לבני להתגבר על "ביישנות" - תגובה
סמדר ריינר19/01/2011שלום לירן,
פעת בסדר גמור כשפנית יחד עם בנך וביקתם את הכדו, בפעם הבאה תוכלי לפנות יחד איתו, לעמוד לצידו אבל שהו איבקש ובפעם אחרי זה הוא ילדך לבד. חשובה ההדרגתיות - קודם כל להראות דוגמה, לעשות יחד איתו, ובהמשך לאט לאט הוא יעשה לבד בליווי שלך ואחר כך לבד לגמרי. גם אם זה לא יילך מייד - תמשיכו לנסות, תנסו לא להאבק איתו ולא לכעוס עליו, והוא יקבל את הביטחון עם ההתנסויות.
זה טבעי לגמרי שילד בגיל הזה יגיב כך, ועם קצת עזרה מכם ועם הגיל זה יכול להתמתן, לא נראה לי שיש סיבה מיוחדת לדאגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרדנות של ילדה בת 6אילנה19/01/2011
בתי בת ה-6 בכיתה א'.
לפני כחודשיים החלו אצלה ביטויי מרדנות ועקשנות יתר.
היא מתחצפת, צועקת ומתעקשת כמעט על כל דבר. כמובן שאני מנסה להגיע עימה לעמק השווה, אך כמובן לא מוותרת ומתעקשת על דברים עקרוניים כמו הכנת שיעורי בית, וחזרה מידי יום על קריאה (זקוקה לתירגול).
כיום אני במצב שאינני יודעת כיצד לנהוג - אף עונש לא מרתיע אותה: לא לראות טלויזיה, לא להזמין חברה/לא ללכת לחברה, לא לשחק במחשב וכו'. הכל היא מבטלת במילים: "מה איכפת לי", ו"אני מחליטה", "אני קובעת".
בנוסף, ניסיתי לברר עימה ועם המורה המחנכת אם יש משהו שמציק לה בבית הספר. כמובן שאין גורם מציק או מפריע בבית הספר, ולהיפך, המורה ציינה שהיא ילדה מאוד חברותית, מקובלת, ומבצעת את מטלותיה הלימודיות בצורה טובה מאוד. בכיתה אין מצבים של מרדנות, והיא ילדה מאוד ממושמעת ומנומסת.
אנא זקוקה לעיצה בדחיפות כיצד לנהוג עימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרדנות של ילדה בת 6 - תגובה
ליאת גרוס20/01/2011שלום אילנה.
חלק גדול מהמשמעות של כיתה א' היא ההנאה מהלמידה. חשוב להיזהר לא להשניא עליה את נושא הקריאה או השיעורים. מכיוון שכבר ניסית עונשים וזה לא הלך הייתי הולכת בכיוון אחר ולא מעצימה את הכיוון בו פעלת עד כה.
נסי לשוחח עם המורה ולהעביר אליה את האחריות לנושא השיעורים. שהיא כבר תגיב בדרכה אם אין שיעורים. תשמרי על הקשר עם הבת שלך נקי ממאבקים אלו.
לגבי תרגול - בקשי מהמורה לתת לה מטלות קריאה ופרסים על כל פעם שחתמת שהיא קראה קטע. צרי מצב בו ביתך תבקש ממך להקשיב לקריאתה ולחתום למורה שקראה . קני פרסים קטנים ותני אותם למורה שהיא תיתן לה על פי מספר החתימות. רצוי שתקבל כל יום או יומיים ולא פעם בשבוע.
קחי נשימה. תהני עם ביתך. אל תתני ללימודים לפגוע בקשר בינכן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אילנה20/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן 11נננ19/01/2011
בני בןו 11 אובחן עם קשב ורכוז ומטופלברטלין.בערב היה לנו ויכוח על מחשב ,יש מחשב אחד בבית בני מאד אוהב לשבת ולגלוש ובפייסבוק מרגע שקם בבוקר עד הערב שהולך לישון.
היום כמו בכל ערב ישב במחשב למרות בקשה שלי לפנות לי למס דק זכיתי ל"הלואי ולא תחיי" את משגעת אותי את גורמת לי להתעצבן
נורא רציתי את המחשב למס דק ואמרתי לו והבהרתי שזה למס דק מועט,אך הוא בשלו אסור לוותר לאמא.יתר על כך אביו אמר לי רואה למה גרמת?היה כה חשוב לבקש תמחשב ?
השאלה מה יותר נכון לעשות?תודגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בני בן 11 - תגובה
סמדר ריינר19/01/2011שלום לך,
הסיטואציה שאת מתארת היא מאוד מוזרה, לא נשמע לי הגיוני שהורה צריך להתחנן לילד שלו שייתן לו להשתמש במחשב. המחשב הוא קודם כל של ההורים כמו שכל הבית הוא של ההורים. יש בעיה קשה של סמכות הורית בבית שלכם לפי מה שאת מתארת וזה לא קשור בכלל לבעיית הקשה והריכוז של בנך.
נראה לי שחשוב שתפנו לייעוץ בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית מוטיבציה אצל ילד בן 11ברכה19/01/2011
שלום. בני בן 11 (הוא אח תאום לבת) ילד מוכשר מאוד ומצטיין. בלימודים מאוד קל לו והוא משתתף בחוגים רבים מבחירתו, חלקם מגיל צעיר מאוד (4.5): ג'ודו, כדורסל, כלי נגינה, חוג מצויינים, הכל מבחירתו. (החוגים לא תופסים את כל השבוע וכיוון שיש לו המון זמן פנוי הוא מספיק גם להנות מחברים ומהמחשב) הבעיה היא שהוא לא משקיע בשום דבר את מלוא היכולת שלו וכשאני שואלת אם יש לו יותר מדי חוגים, אם הוא רוצה לוותר על משהו הוא מסרב. נראה שהוא באמת נהנה מהחוגים אבל בפועל הוא לא משקיע דקה אחת מעבר לזמן החוג . נגינה למשל היא תחום שדורש אימון והוא לא מתאמן בכלל אבל מצד שני מסרב להפסיק את החוג. וכך כל הפוטנציאל שלו יורד לטמיון (הוא באמת מנגן נפלא כשהוא רוצה ויש לו שמיעה מוסיקלית ויכולת למידה עצמית של שירים משמיעה) כנ"ל בגודו. הוא מתאמן כבר 6 שנים אבל מכיוון שזהו ספורט תחרותי ויש תחרויות הוא מסרב ללכת לתחרויות. הרבה פעמים מרגישה שאנחנו ההורים דוחפים אותו כדי שיהפוך מפסיבי (שרק הולך לחוג כמו מתוך שגרה) לאקטיבי, קצת מכריחים אותו ללכת לתחרויות, להתאמן לפחות עוד שעה בשבוע בנגינה, אבל משהו אומר לי שאנחנו לא נוהגים נכון. אם זה היה משהו שהוא באמת רוצה, היה לו איזשהו דרייב פנימי להתקדם ולהצליח. אבל נראה שהדרייב לא מגיע מתוכו. השאלה מה עושים? לבטל לו באופן יזום חלק מהחוגים? להתעלם מהמצב? איך עוזרים לו לבנות מוטיבציה פנימית?
תודה על עזרתכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית מוטיבציה אצל ילד בן 11 - תגובה
סמדר ריינר19/01/2011שלום ברכה,
אני מסכימה איתך שאתם לא נהוגים נכון. חוגים מיועדים להנאה לא למיצוי פוטנציאל בהכרח. הוא נהנה ככה, מעצם ההשתתפות, ואתם בשאפתנות שלכם הופכים את החוג למטלה במקום להנאה. שאפתנות ומטלות יש בלימודים, אני מציעה שלגבי החוגים תניחו לו, ואל תתערבו בזה- זה הכיף שלו, למה לקלקל? שישמור לעצמו כמה חוגים שבא לו ושישתתף בהם בדרך שנראית לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. בהחלט נממש את עצתך
ברכה20/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור
סמדר ריינר20/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)