מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איחור התפתחותי רב תחומי בדיבורליטל16/01/2011
שלום
יש לי ילדה בת שנתיים שלא מדברת בכלל.
רק ממלמלת בלבד.
וזה מדאיג אותי מאוד.
רציתי לשאול איזו מסגרת עלולה להתאים לה במצב כזה?
מעון נעמת או מעון גבעת עדה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור התפתחותי רב תחומי בדיבור - תגובה
ליאת גרוס16/01/2011שלום ליטל
איחור התפתחותי בדיבור מצדיק פנייה לקחינאית תקשורת ואולי פנייה לרופא התפתחותי בטיפת חלב. השאלה לגבי מסגרת לא קשורה ליכולת השפתית. מומלץ על מסגרת בה יש הרבה אנשי צוות על כמה שפחות ילדים כך שכל ילד מקבל מענה טוב ככל האפשר לצרכיו הרגשיים והפיזיים. בסופו של דבר זה תלוי באנשי הצוות הספציפיים שבמעון. תבקרי בשני המקומות ותרשמי את הילדה למקום בו תרגישי הכי רגועה.
ולא לדאוג, גיל שנתיים זה עוד לא מאוחר מידי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוקרריקי16/01/2011
שלום,
יש לי ילדה מקסימה בת שנתיים ו4 ח'. בזמן האחרון עושה בעיות לקום בבוקר, יותר נכון להתראגן, כל דבר במלחמה, נו כבר, בואי, אני מחכה וכו'.
היא הולכת לישון בין 20:00-20:30 ומתעוררת בסביבות 7 בבוקר ולפעמים אף יותר.
היא קמה לבד, היא רוצה לקום, אבל היא לא רוצה לעשות פיפי, היא לא רוצה לצחצח שיניים, היא לא רוצה להתלבש. אין לי כוחות. אני מגיעה לעבודה כאילו עברתי כבר חצי יום. חשבתי להעיר אותה יותר מוקדם, אבל זה לא עוזר.היא נמרחת ובוכה ומתעצבנת עלי. וכשכבר היא מסכימה לצחצח שיניים אז היא לא נותנת לי לעזור לה ולשטוף לה פנים או לצחצח לה בתוך הפה, והיא גם לא מסכימה לעשות את זה לבד, אח"כ הקרב על הבגדים, אני בד"כ לא נותנת לה אפשרויות בחירה בין בגדים, אני מחליטה מה היא לובשת. ואם היא רוצה לבחור היא בוחרת מבין שניים.
מה עושים??? איזה שיטות יש?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוקר - תגובה
ליאת גרוס16/01/2011בוקר טוב סיגל
לא סתם קורים לגיל שנתיים גיל ההתבגרות הראשון. הילדה המקסימה שלך מתחילה להבין שהיא אדם בזכות עצמו עם רצונות משלו ומתלהבת מהרעיון. כדי לפתח נפרדות היא מתווכחת כי אז יש את הצד שלה ואת הצד שלך וזה לא אותו דבר. זהו תהליך טבעי ונורמלי אבל קשה - גם לילד וגם להורה.
קודם כל חשוב להבין שזה נרגע עם הזמן. מעבר לכך נסי מצד אחד לתת לה לבחור בין אפשרויות עד כמה שניתן. חשוב שיהיה לה מקום לבנות את עצמה. מצד שני חשוב להגדיר גבולות ברורים איפה מותר ואיפה אסור.
רעיונות מעשיים - נסי לבחור ביחד איתה בגדים בערב שלפני.
צחצוח שיניים בערב הוא החשוב ולכן תתעקשי איתה שתצחצח בערב ובעזרתךאל תיכנסי איתה לעימותים מטישים בבוקר.בבוקר שתצחצח לעצמה איך שבא לה.
חכי עד גיל ההתבגרות האמיתי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד מתמודדים???עדי16/01/2011
בוקר טוב!
יש לי שתי בעיות שאני לא יודעת כיצד להתמודד איתן
1. יש לי ילד בן 3 ושלושה חודשים הוא ילד מקסים
רגיש, אוהב, שמח אך......
כאשר הוא לא מקבל את מה שהוא רוצה הוא כועס כמובן אבל....
כאשר הוא כועס הוא זורק דברים או מושך לעצמו את הלחיים או אפילו פעם אחת ראיתי אותו מנסה לדפוק את הראש בדלת.
כיצד אני אמורה לגיב לתגובה כזו שלו?
האם לתת לו מכה קטנה ביד זה מחנך או לא תומרם כלום בעיקר מעליב אותו?
2. הוא משחק בכיף הכל טוב ובפתאום הוא נתקף צורך עז לזרוק את הצעצוע שיש לו ביד וזה לא קשור לשום דבר סתם ככה.
מה שאני עושה זה פשוט לוקחת את המשחק ואומרת לו שאני זורק אותו לפח
כמובן בשקית וזורק לפח אחר כך שהוא נרגע אני מוציאה מהפח מבלי שהוא יראה.
שאלתי היא מה אני אמורה לעשות?
האם יש לילדים שלוקח להם זמן עד שהם מפסיקים לזרוק דברים???
מה עושים???
יום טוב
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיצד מתמודדים??? - תגובה
סמדר ריינר16/01/2011שלום עדי,
הילד שלך עדיין לא למד לבטא את התסכול שלו. אני ממש לא ממליצה לתת לו מכה על היד או לזרוק לו צעצועים. צריך להגיד לו בצורה תקיפה וקצרה(!!!) בלי נאומים והסברים מיוחדים ובלי הרמת קול, שהדרך הזו לא מתאימה, ובמקביל צריך ללמד אותו מה כן לעשות כשהוא מתוסכל. קודם כל לתת מילים לחוויה שלו. הוא מאוכזב מזה שהצעצוע לא "עשה" משהו שהוא ציפה, או שהוא נפל, או שהוא נכבה, או שהוא לא היה מספיק גמיש, או לא משנה מה צריך להבין את זה ולהגיד במילים "זה מעצבן שהצצוע לא עשה את הרעש שרצית" ולנסות למצוא חלופה, אולי צעצוע אחר, אולי פעילות אחרת וכו'. כשהוא ילמד לבטא במילים את התסכול הוא פחות יצטרך לבטא בזריקת חפצים, ויוכל יותר למצוא חלופות ודרכים להרגיע את עצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
מיכל16/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור.
סמדר ריינר17/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צועק ובוכה לאחר לידת אחותמיכל16/01/2011
שלום רב!
לאחרונה הילד שלי שינה את התנהגותו מהקצה אל הקצה... לפני 4 וחצי חודשים נולדה לו אחות מתוקה שנראית בדיוק כמוהו...
עד כה בני התנהג באמת ובלי קלישאות כמו מלאך! לרוב ילד טוב.. קצת רגיש ועדין ועקשן אבל לא משהו קיצוני..
בהריון ולאחר הלידה הקראנו לו מלא ספרים על לידת אח חדש וכמו כן ענינו בפירוט על כל שאלה ששאל... וכולם הכינו אותנו לקושי הגדול שצפוי לנו והפלא ופלא לא דובים ולא יער הילד המשיך להתנהג מקסים ואפילו אמא שלי התגאתה בפני כולם כמו טווס על זה שאצל הבת שלה הדיבורים והספרים עבדו... והוא אפילו מראה לאחותו ממש אהבה.
אך לפני שבועיים הגיע הבום הגדול...(לדעתי עקב המתיקות הגדלה אצל האחות... עד עכשיו היא לא היוותה איום בשבילו..רק אכלה וישנה ואילו עכשיו מברברת וצוחקת)
לאחרונה הוא צועק הרבה, ובוכה בכי היסטרי מהכל והמון... הוא מציין שמאוד קשה לו להרדם וקם בבוקר עם בכי... וכמו כן הוא עושה פרצופים ממש מוזרים ולא מוכן לעשות כלום ממש שמבקשים ממנו..(" קשה לי... אני לא יכול")
השיא הגדול הגיע ביום חמישי האחרון שבצהרון דיווחו לנו שבמשך כל החוג צעק ונבח כמו כלב.. וכאשר הרחיקו אותו כדי שלא יפריע למהלך החוג החל לצרוח יותר חזק. כמו כן הגננת שלו מדווחת שלאחרונה מתנהג ממש לא יפה! לועג לה במפגש, עושה קולות מוזרים, מרביץ לילדים, עושה פרצופים נשכב על הרצפה וצועק...עד כדי כך שלעיתים חושבת להתקשר שנבוא...
לציין שיש ילד מאוד שובב בגן שלו שעד עכשיו היה הנושא המרכזי.. וכעת הוא השתפר ובני נהיה הנושא.. אני ממש לא רוצה שההתנהגות תטמא בתוכו ושהוא "יסומן" כילד הבעייתי..
אני ממש אובדת עצות! אני לא יודעת איך להתמודד... מצד אחד ניסינו את שיטת הטבלה.. כל 5 פרצופים מחייכים הפתעה.. אבל כל פעם שהוא לא מקבל פרצוף כמו שרצה הוא מתמרד וצורח... ניסינו גם עונשים.. אך שום דבר לא עובד!
מה לעשות? אני רוצה לטפל בזה כמה שיותר מהר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין שבני בן 4 וחצי...
מיכל16/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצועק ובוכה לאחר לידת אחות - תגובה
סמדר ריינר16/01/2011שלום מיכל,
ייתכן מאוד שחלק מהבעיה טמון בכך שאתם נורא לא רוצים שיהיו רגשות שליליים. כאילו הייתה לכם ציפייה שאם תעשו הכל נכון, הילד לא יקנא באחותו והכל יהיה נורא הרמוני. זו ציפייה לא ריאלית, לא בריאה והיא גורמת להחמרה של התחושות השליליות כיוון שאין להם לאן לצאת והן מצטברות ויוצאות בפיצוץ, פלוס כעס על זה שלא מוכנים לתת להן מקום ולהכיר בהן.
זה נורמלי שילד יגלה תוקפנות וקנאה עקב הולדת אחותו, זה לא נורמלי לצפות שאם תקריאו לו ספר זה ייעלם.
הילד מקבל פחות ממה שקיבל עד עכשיו, שום ספר לא יעלים את זה. שום ספר לא יעלים את זה שהוא איבד את המעמד בלעדי שלו בבית וכן את הפניות שלכם מבחינת זמן, כוח וסבלנות. אין מה לעשות.
כדאי מאוד לתת לזה הכרה ולא לנסות להתעלם מזה ולהתנהג כאילו ההתנהגות הבוגרת והנורמלית היא לקבל את המצב החדש והלמשיך להיות כמו קודם. אם תתנו הכרב לכך שקשה לו, לא נעים לו, הוא מתגעגע למה שהיה קודם, לפעמים הוא כועס עליכם ושונא את אחותו, למרות לשפעמים הוא מאוד אוהב אותה, יכול להיות שההתנהגות תתחיל להתמתן.
כמו כן חשוב להקפיד ולתת לו זמן איכות נפרד, ללא אחותו עם כל אחד מההורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה!
מיכל16/01/2011מה היית ממליצה לעשות לגבי הגן? בינתיים הגננת ממש מסמנת אותו והבוקר היא דיווחה לנו ששוב הוא בוכה וצועק ולא רוצה להשתתף במפגש.. לאחר שבשבת דווקא בבית היה יחסית טוב..(בזמן שאחותו ישנה שיחקנו איתו מלא משחקי קופסא שהוא אוהב.. והוא מאוד אהב שגם אבא וגם אמא משחקים איתו)
הבעיה היא יותר איתי כי האבא ממשיך להיות איתו באותה מידה.. ואילו אני משתדלת אבל עדיין יש ילדה שצריך להתייחס אליה...
היום הבטחתי לו שאקח אותו יותר מוקדם ואהיה איתו יותר..
אבל מה עושים עם הגן?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה! - תגובה
סמדר ריינר16/01/2011שלום מיכל,
כשאתם תוכלו לתת מקום גם לרגשות השליליים שלו, הבעיה תיפתר גם בגן, כי הוא לא יצטרך להוציא שם את הרגשות שאתם לא מוכנים לקבל בבית. זה לא יקרה מיידית, אבל אם תפעלו נכון - זה יקרה לדעתי.
זה שהיה סוף שבוע טוב זה לא אומר שאין לו יותר תחושות שליליות ושאתם לא צמטרכו לקבל אותם בהבנה. יש עוד הבנה לעשות, וכמו שאמרתי קודם, אם תצליחו בה - גם הבעיה בגן תתמתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבא שנעדר ..אוראל15/01/2011
שלום אני אמא לילד בן 4 שהיינו חיים עם האבא תקופה ארוכה ועכשיו האבא נעצר ונמצא בבית סוהר כבר חודשיים ויהיה שם במשך שנה ..
עד עכשיו שבני היה שואל איפה הוא היתי אומרת לו שהוא נסע רחוק לעבוד מחוסר ברירה שלא ידעתי מה לומר הוא מדבר איתו כל יום בטלפון אך היום הוא שאל אותי "איפה אבא שלי?" מתי הוא חוזר? , ושאמרתי לו שהוא לא פה שהוא כרגע נמצא רחוק הוא שאל אותי " הוא יהיה ביום הולדת שלי?".. זו שאלה ששברה אותי האם אני עושה נכון האם הוא צריך להמשיך לדבר איתו .. מה להגיד לו שהוא שואל עליו ?! ..
אני פשוט נמצאת במבוי סתום שאני פנים מפורקת מהמצב ..ולכל זה יש לו עכשיו אח חדש שנולד ולוקח קצת הרבה מתשומת הלב שהוא רגיל אליה..
מה עושים??!!!
אני אשמח לתשובה..תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבא שנעדר .. - תגובה
ליאת גרוס16/01/2011שלום אוראל.
מה עושים? מספרים את האמת בצורה שילד בן 4 יכול להכיל. קצת קשה לכתוב את זה בכמה שורות באינטרנט אבל משהו כמו " אבא עשה משהו לא נכון ועכשיו הוא מקבל עונש ולא יכול להיות בבית. אבא מאד אוהב אותך ומחכה כבר לזמן בו תוכלו להיפגש. עוד שנה ייגמר לו העונש ואז תוכלו להיות הרבה ביחד.
חשוב שימשיכו לדבר בטלפון.
חשוב לא להסתיר מהילד את המציאות. הוא הרי יגלה אותה מתי שהוא ואז עלול לאבד אמון וזה ממש לא כדאי.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיים בגןמלי15/01/2011
בני בן ה-3.10 נמצא בגן מועצה הגן הוא גן רב גילאי ונמצאים בו ילדים מגיל 3-6 מתחילת השנה ועד כה הבחנתי שקשה לו מאוד . יש תופעה בה הבוגרים מנצלים את חולשתם של הצעירים ומכים אותם במסווה או מפעילים אותם בכול מיני צורות מאיימות . הצוות בגן לא איכותי והגננת אינה מודעת ברוב המקרים לחבלות ולאלימות שסופג בני . כששאלתי את בני מדוע אינו פונה לגננת כשמכים אותו הוא ענה:"היא לא מדברת עם ילדים" .לציין כי בני ילד וורבאלי ביותר והוא מדווח לי כול מה שקורה בגן . הגננת בגן משוכנעת שלבני בעיה שפתית ושלחה אותנו לקלינאית תקשורת אני בעלי וכול מי שמכיר את הילד לא הבין את פשר הדבר שכן תחום השפה הוא התחום המרשים והמפוצח ביותר אצל בני . גם הקלינאית סברה שמדובר בילד עם אוצר מילים רחב ושפה עשירה . הגננת מסרבת "להאמין" לדוח הקלינאית וחושבת שהם לא רוצים לעבוד .בשיחה עם הגננת הבהרתי לה מהן מסוגליות בני והיא הייתה בהלם ואמרה שבגן שום דבר לא בא לידי ביטוי. אני מרגישה שהיא איננה מכירה את בני ולא יצרה עימו קשר הוא מספר שאינו סומך עלייה.אני תוהה אם בני אכן לא מדבר ומתבטא בגן לא עונה לשאלותייה כשנשאל האם הילד שרויי במצוקה ?
לציין כי בתחילת שנה חזר בני חבול כשילדים גדולים היכו אותו , הגננת לא שמה לב עד שהקמתי קול צעקה ורציתי להעבירו לגן אחר , בסופו של דבר השארתי אותו בגן כי הייתי צפוייה ללדת בחודש הזה.
אודה אם תשיבו על תהיותיי?
נ.ב
בגנים הקודמים תמיד התפעלו משפתו של בני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים בגן - תגובה
סמדר ריינר16/01/2011שלום מלי,
מה שאת משערת נשמע הגיוני, אבל אני לא הייתי שם ולא יכולה לדעת בודאות מעבר לזה שום דבר.
אני חושבת שאת צריכה לסמוך הרבה יותר על מה שאת חושבת, ואם הדברים הם כמו שאת מתארת - ייתכן שצריך לשקול ברצינות מעבר גן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירושיןים14/01/2011
שלום , יש לי 2 ילדים : ילד בן 4 וילדה בת 10 חוד'.
איך לספר לילדים שאנחנו מתגרשים ואבא עוזב את הבית?
הילד בן ה-4 מאוד קשור אליו ותמיד בוכה כשאבא היה מגיע מאוחר מהעבודה ולא רואה אותו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירושין - תגובה
סמדר ריינר14/01/2011שלום ימית,
רצוי םא ניתן שתדברו איתו שניכם בשיחה משותפת, ותספרו לו שאב אעובר לגור בבית חאר, כי אבא ואמא לא מסתדרים ביניהם. חשוב להגיד שזה לא קשור אליו, ושניכם תמשיכו לאהוב אותו ולהיות הורים שלו באותה מידה. כדאי לציין מה יהיהו ההסדרים מעתה ואילך, גם אם הם זמניים, כדי שידע למה לצפות.
מעבר לזה - צריך להכיל את הצער והכאב שלו, עם הרבה סבלנות.
לצערי אין פיתרון שיגרום לכך שיכאב לו פחות, אך יש הבדל עצום אם הוא יוכל לשתף אותכם בכאב ובעס שלו ואם לא. לכן פשוט צריך לתת לו לבטא את זה במקום לנסות למנוע את זה, כי זה לא אפשרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לכ' סמדר ריינראוקסנה14/01/2011
שלום. הילד התחיל לנשוח בלי סוף, ואת כולם בבית. מה יכולה להיות הסיבה? הנשיחות לפעמיים כואבות מאוד. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכ' סמדר ריינר - תגובה
סמדר ריינר14/01/2011שלום אוקסנה,
יכול להיות שהוא לא יודע לבטא תחושת מסויימות בדרך אחרת, כדאי לבדוק מה קרה שהוא נושך, לשאול אותו, לדבר איתו, להציע תאור מילולי של מה שהוא מרגיש כך שבהמשך הוא יוכל להגיד מה הוא רוצה ומה הוא מרגיש במקום לנשוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך...רונית14/01/2011
ההתלבטות היא שאם אני משאירה אותה בגן הפרטי שבערך 2\3 מילדי הגן קטנים ממנה אם אני לא מונעת ממנה את הדברים הצרכים{מכל הבחינות}שלהם היא זקוקה,הריאם היא נכנסת לגן עיריה הילדים יהיו בני 4-5.
האם עדיף שהיא תהיה בחברת ילדים בני גילה וגדולים יותר על מנת "למשוך" אותה למעלה.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך... - תגובה
סמדר ריינר14/01/2011שלום רונית,
לדעתי לא, הביטחון הריגשי יותר חשוב להתפתחות בעיני מעוד כמה תכנים שמלמדים בגם זה או אחר או ילדים שיודעים יותר. ההתפתחות השיכלית תבוא בכל מקרה אם הילדה תרגיש בטוחה והחיוניות והסקרנות הטבעית שלה תישמר .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוקר סיוטמירי14/01/2011
שלום,
יש לי ילדה מקסימה בת שנתיים ו4 ח'. בזמן האחרון עושה בעיות לקום בבוקר, יותר נכון להתראגן, כל דבר במלחמה, נו כבר, בואי, אני מחכה וכו'.
היא הולכת לישון בין 20:00-20:30 ומתעוררת בסביבות 7 בבוקר ולפעמים אף יותר.
היא קמה לבד, היא רוצה לקום, אבל היא לא רוצה לעשות פיפי, היא לא רוצה לצחצח שיניים, היא לא רוצה להתלבש. אין לי כוחות. אני מגיעה לעבודה כאילו עברתי כבר חצי יום. חשבתי להעיר אותה יותר מוקדם, אבל זה לא עוזר.היא נמרחת ובוכה ומתעצבנת עלי. וכשכבר היא מסכימה לצחצח שיניים אז היא לא נותנת לי לעזור לה ולשטוף לה פנים או לצחצח לה בתוך הפה, והיא גם לא מסכימה לעשות את זה לבד, אח"כ הקרב על הבגדים, אני בד"כ לא נותנת לה אפשרויות בחירה בין בגדים, אני מחליטה מה היא לובשת. ואם היא רוצה לבחור היא בוחרת מבין שניים.
מה עושים??? איזה שיטות יש?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
מירי15/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוקר סיוט - תגובה
ליאת גרוס16/01/2011שלום סיגל
עניתי בשאלה "בוקר". ראי תגובתי שם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גן פרטי או עיריהרונית14/01/2011
בתי בספטמבר הקרוב תהיה בת 3 +10
ישנה אפשרות לשאיר אותה לעוד שנה בגן הפרטי כך שאם היא תשאר היא תהיה בבוגרים של הקבוצה.יהיו איתה עוד 4 כנראה בני גילה עוד מספר ילדים בני השנתון שלה {אבל קטנים ממנה ב 3-4 חודשיים}והשאר יהיו בני ה3 פחות או יותר.
בתי ילדה חברותית עצמאית במידה מסויימת.{חשוב לי לציין שיש לה אחות קטנה ממנה ב2 וחצי .שתתחיל את אותו גן פרטי בספטמבר הקרוב}
אני יכולה לומר בלב שלם שבתי פורחת בגן טוב לה והיא הולכת בשמחה כל בוקר.כמו כן ההכרות שלי עם הגננת היא יותר אישית ואפשר לומר שבמידה מסויימת מביחנתי זה כאילו "סבתא" מטפלת בה.
שאלתי האם להשאיר עוד שנה בגן הפרטי {מובנים לי כל הפלוסים שבכך}או לעיריה?
אשמח לתשובה
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גן פרטי או עיריה - תגובה
סמדר ריינר14/01/2011שלום רונית,
זה מעניין, יש לך התלבטות אבל תארת רק צד אחד שלה. זו לא נראית ממש התלבטות אלא שאת רוצה להשאיר אותה בגן הפרטי. לא תארת בכלל מדוע לא, ולכן לא ברור לי מה ההתלבטות כאן.
מתוך מה שתארת אני לא רואה מניעה להשארה עוד שנה בגן הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול דיאדי?ליאת13/01/2011
בתי בת 5, ילידת נובמבר ונמצאת בגן חובה. בגיל 4 וקצת עברה אבחון פסיכולוגי. היא ילדה שלא מבטאת את רגשותיה, ניתן לראות, להרגיש ולהבין שהיא כועסת/שמחה אבל בעקבות מה לא ניתן.במצבי מבוכה משחקת הרבה עם הלשון. בשבועיים האחרונים יש ריגרסיה בהתנהגותה:לא שמחה, מרוגזת, לא נעימה, אומרת שלא משחקים איתה וחברותיה מעצבנות אותה. לא מוכנה שיבואו אליה חברות.שוחחתי עם הגננת ובגן היא לא רואה משהו חריג אך שמגיעה הביתה ואני מנסה לדובב אותה היא פורצת בבכי ואומרת שהיא לא יודעת למה היא מרגישה ככה ושהיא עצובה.יש לה ירידה בתזונה. הכל נופל לה מהידיים וגם היא "חזרה" ליפול. קיבלה בעבר פיז' לשווי משקל וזה היה בסדר. האם השיטה בטיפול דיאדי ממולצת וניתן להגיע לתוצאות, כי מנסיון קודם עם בני זה בזבוז זמן, או שאת ממלציה טיפול אחר? אשמח להתייחסות מיקצועית ככל שניתן.
ד"א מקבלת תרפיה באומנות דרך מתי"ה וגם אני אפנה לקלינאית תקשורת (בעיה בשליפה) ולריפוי בעיסוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול דיאדי? - תגובה
סמדר ריינר14/01/2011שלום ליאת,
אין סיבה שטיפול דיאדי לא יביא לתוצאות אם המטפל מיומן, אם זה מתאים למקרה ולבעיה ואם המטופלים משתפים פעולה ועובדים ברצינות.
לפני שמחליטים על סוג הטיפול צריך לחשוב מדוע דווקא טיפול דיאדי במקרה הזה. אם יש לכך רציונל וסיבה וכל התנאים שציינתי מתקיימים אין סיבה שהטיפול לא יעבוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה בבקשהסאלי13/01/2011
יש לי ילד בן 6.6 שיכול להיות הכי מקסים שבעולם ויכול להיות הכי מעצבן שבעולם...
הילד בן ה6.6 מאד מאד מציק לבני הגדול בן ה11 אם זה משיכת שיער, מכות קללות וכו' כל הזמן דורש תשומת לב אציין שאנחנו כהורים נותנים לו המון תשומת לב...וגם אחיו.. ברגע שעולים סף העצבים של בני הבכור הוא מתחיל לצעוק ולהחזיר לו מכות בחזרה..כשאני ובעלי מתערבים וזה אומר להעיר ומידי פעם לצעוק עליו אז הילד הקטן פשוט צוחק לנו בפנים וזה עוד יותר מעצבן אותנו..אני מרגישה שאני פסיק קטן פה בבית וזה ממש לא מתאים לי..אני כן מציבה גבולות אבל רוב הזמן החיים שלי סובבים בין המריבות שלהם ובין איך שהבן הקטן שלי מזלזל בנו כהורים כמו שאומרים "שם עלינו פס" וכבר נמאס לי...אני רוצה את השקט והשלווה ושיהיה כיף בבית ולא כל היום מריבות וצעקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה בבקשה - תגובה
סמדר ריינר14/01/2011שלום סאלי,
כנראה שהדרך בה את מציבה גבולות היא לא אפקטיבית. חשוב להיות מאוד עיקביים, נחרצים, לא להיכנס להסברים ונאומים מיותרים, חשוב טון הדיבור שלך ועוד.
אם את לא מצליחה, כדאי שתפנו להדרכת הורים מסודרת בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסדרי ראיהאירנה13/01/2011
שלום רב,
אני התגרשתי לפני כשנתיים
לאחרונה הקמתי משפחה חדשה עם בעל אוהב
הנישואען ראשונים יש ילדה בת 6
אני מחפשת פסיכולוגית שתעזור לי להבין כמה דברים בנוגע להסדרי ראיה שיש לגרוש עם הילדה
תודה מראש
אשמח לכל עצה בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסדרי ראיה - תגובה
נעמה סבג שמש15/01/2011אירנה שלום,
היכן את גרה, כדי שאידע למי להפנות אותך.
אם זה לא מורכב, את מוזמנת גם לכתוב לנו בפורום מהם שאלותייך.
בברכה,
נעמה סבג שמש,מנהלת רשת עידן ההורות
יועצת ומנחת הורים בשיטת הצילום הבלעדית
מומחית בהקניית אינטליגנציה רגשית והרגלי שינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבסדרי ראיה
אירנה15/01/2011הי
אני גרה בלוד עטבדת ברמת גן,
אני ניידת כך שאין לי בעיה להגיע לכל מקום במרכז הארץ
אם זה רלוונטי אני בקופת חולים לאומית במידה ויש פסיכולוג שעובד עם הקופה
אני אתאר בקצרה את הבעיה:
לפי הסדרי ראיה הוא יכול לראות ילדה פעמים בשבוע בערב וכל שבת שניה
היינו גרים בנתניה, אבל הוא נשאר בדירה ואני עם ילדה עברנו לחולון ומשם לדירה שם בן זוגי הנוכחי ללוד
בגלל המרחק הוא לא לוקח ילדה באמצע שבוע כי לא הגיוני להקים אותה ב6 בבוקר כדי להגיע מנתניה לבית ספר בלוד(לעמוד בפקקים) לכן אני כעת נותנת לו להיות אצלי בבית פעמים בשבוע בימים שבעלי לומד.
לדעתי זה מבלבל את הילדה כי פעמים רבות שהוא הולך היא בוכה למה הוא לא נשאר
היא די בוגרת ומבינה את המצב שהוא לא גר איתנו ויש בעל חדש( הגירושים היו ביוזמת הבעל), אבל עדיין היא ילדה וכנראה קשה לה להבין מדוע אם אבא בבית איתנו הוא צריך ללכת ולא יכול להישאר.
אז מכל זה אני מניחה שזה לא נכון לתת להם להיות ביחד אצלינו בבית החדש וצריך שהפגישות יהיו מחוץ לבית, אבל אם אני אגיד זאת הוא יראה שאני רוצה לפגוע ביחסיו עם ילדה לכן אני מחפשת מישהו עם ידע בתחום שיכול להמליץ מה טוב לילדה.
תודה מראש
אירנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני מקנא מאחותולורה13/01/2011
שלום
בני בן 3 ..ילד רגיש שמתנהג טבעי כמו כל ילד אחר עד שנולדה אחותו שהיא היום בת חודש וחצי.. הילד השתנה ההתנהגות שלו מוזרה.. הוא חסר משמעת והקשבה .. בוכה על כל דבר לא מבחין בין מה מותר ומה לא מותר לו.. רוצה סבתא כל הזמן.. כל יום בבוקר מריבה ובכי כי הוא רוצה לבחור את בגדיו לגן.. גם בגן אמרה המורה שהוא מופרע בזמן האחרון.. ועוד דבר חשוב הוא מנסה להרביץ ולהפריע לאחותו בת החודש כל הזמן ..ומתעקש על כל דבר.. אנא עזרו לי איך להתנהג איתו? האם הכל נובע מקנאה מאחותו??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא עניתם לי
לורה14/01/2011למה לא ענית לי?? זה מאוד דחוף..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)