מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גמגום הגיל 3 +שרי13/01/2011
אני אם לבן בן 3 ו- חודשים , מזה כ- 7 חודשים אובחן גמגום אשר הולך ומחמיר , הילד מטופל אצל קלינאית מזה כ- חודשיים ,אך טרם חל שיפור רק החמרה , אציין כי אני מסייעת לטיפול בעזרת קריאת ספרים , הידברות פשוטה על סדר היום וכן אמירת משפטים בני 3 מילים ברצף .
אציין כי לפני 9 חודשים נולדה לי בתי השניה ואציין כי לעיתים אני מגבילה בעזרת טון גבוע "צעקות" , עזרי לי בעיניין זה האם ניתן צריך לפנות לפסיכולוג ילדים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום הגיל 3 + - תגובה
סמדר ריינר14/01/2011שלום שרי,
ייתכן שהגמגום נובע מבעיה פסיכולוגית, כדאי לשאול את קלינאית התקשורת מה היא חושבת ובכל מקרה ניתן לפנות לפסיכולוג כדי לוודא שאכן נעשה כל מה שניתן כדי לברר את העניין לעומק ולטפל בו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון פסיכולוגיע13/01/2011
שלום רב...
בני בן ה4 עבר בדיקת רופא התפתחות ילדים בטיפת חלב , והוא כתב כך:
"הינו תינוקי ורמת ההבנה והמשחק הינם נמוכים.דיבורו תואם סיטואציה אך הינו אסוציאטיבי המלצותהערכה פסיכולוג מוטורי"
באמת יש לו בעייה במוטוריקה עדינה, מתקשה לכתוב ,לצייר והינו מטופל בריפוי ועיסוק , יתכן שהינו ברמת הריגשית קצת קטן לגילו, סף תיסכול נמוך וכדומה, אך ברמת ההבנה הקוגנטיבית הינו נבון מאד יודע לספור, מבין סיפורים וכדומה..
שאלתי היא מה הרופא התכוון ולאיז סוג פסיכולוג צריך ללכת לאבחון מעמיק, וכן כיצד אפשר לטפל בבעיות אלו
בברכה עידית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון פסיכולוגי - תגובה
סמדר ריינר14/01/2011שלום ע,
למה הרופא התכוון כדאי לשאול אותו. אני לא יכולה לדעת. אני ממליצה לך לפנות למכון להתפתחות הילד שעובד עם קופת החולים שלך ולהראות להם את המכתב שקיבלת, אם הם לא יבינון הם יוכלו אחרי שתחתמי על ויתור סודיות לדבר עם הרופא עצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בבית הספרליאת13/01/2011
יש לי ילד בן 8 הוא מאוד רגיש וחכם,הוא דיסלקט וסובל מבעיות קשב וריכוז ,עד עכשיו לא היו לו שום בעיות חברתיות והוא ילד אהוד עם חברים.שבוע שעבר קיבלנו מכתב מבית הספר שהוא הראה את ישבנו בכיתה כמה ימים לאחר מכן הוא קיבל עוד מכתב בגלל שהרביץ לאיזה ילד והיום התקשרה אליי המורה ואמרה שהוא תפס ילד מאחור והצמיד אותו אליו בכח והילד השני סיפר שילדים לא רוצים לעמוד מלפניו כי זה מה שהוא עושה תמיד איך אני אמורה להגיב לדבר כזה ואיך לשוחח איתו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בבית הספר - תגובה
סמדר ריינר14/01/2011שלום ליאת,
קודם כל כדאי לברר איתו מה קרה מנקודת ראותו. האם הוא מבין שמה שעשה לא בסדר? האם מאשים את הצד השני ולא רואה את החלק שלו? האם מבין אבל מרגיש שלא יכול לשלוט בזה? האם יש לו גירסה קצת יותר מפורטת שממנה אפשר להבין מדוע פעל כך? אחרי שתנסו להבין יותר טוב מה בדיוק קורה לו אפשר לנסות לראות איך מטפלים בזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול פסיכולוגי לילדאני13/01/2011
שלום
האבא של הבן שלי החליט לא להגיע יותר = לנטוש
כל העניין התחיל מתלונה של הבן שלי שאבא הכה אותו על היד וגם אשתו החדשה
מאז האבא החליט שלא מתאים לו להיות יותר בקשר
הבן שלי דובר אמת ולא יורד מהסיפור הזה כבר 4 חודשים ומבקש שאבא שלו יבקש ממנו סליחה.
לחברים בגן הוא אומר שהוא לא אוהב את אבא ולי שהוא לא רוצה אותו ולא רוצה שיקח אותו
בהתחלה ניסיתי להשקיט את העניין שיעבור לו הכאב, הפצע ולפעמיים אני אומרת לו "אבא אוהב אותך " הוא לא התכוון לפעמיים יש הורים שכועסים ונותנים מכה על היד זה לא בסדר אבל צריך לסלוח להם והוא בשלו לא מוותר אומר שהוא כועס ושהוא לא מוכן לסלוח
אני לא רוצה שלבן שלי יהיו מטענים כאלו וכעסים ואני רוצה שישחרר את הכעס ממנו
חשבתי ללכת לטיפול גם כדי לדעת מה אומרים לילד שאבא שלו ברח (כמו פחדן)
העניין שצריך אישור של האבא והוא לא מגיב ולא מתייחס להודעות שלי לגבי בקשה לאישור
טיפול פסיכולוגי.
אני אובדת עצות, מה עושים , איך פותרים את הבעיה
לא רוצה שיהיה יותר גרוע וחושבת ומרגישה שצריך לטפל עכשיו
שנה הבאה הילד עולה לגן עירייה ואני רוצה שיהיה לו יותר קל ושיהיו לי תשובות לתת לו
לעזרתך אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול פסיכולוגי לילד - תגובה
סמדר ריינר13/01/2011שלום לך,
אם האבא לא נותן אישור לטיפול של הילד, את יכולה ללכת להדרכת הורים עבור עצמך כדי לקבל מענה לשאלות שלך מה להגיד לילד ואיך להקל עליו. בשביל זה את לא צריכה אישור של אף אחד. את יכולה גם לנסות להשיג את אישור האבא בדרך משפטית או דרך פקידת סעד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחקי דימיון - עוד שאלהליטל13/01/2011
את השאלה העיקרית שכחתי כמובן לשאול - בני הוא ילד מאוד חברותי, נהנה לשחק עם הילדים בגן. בין שאר משחקי הדימיון הוא מדבר עם הילדים בכאילו כשהוא בבית, ממש מנהל דיאלוג, מדבר איתם ועונה בשמם.
פעם שאלתי אותו "עם מי אתה מדבר?" כי באמת אל הבנתי... והוא ענה "אמא, אני מדבר על הילדים בכאילו". האם זה בסדר או שזה כבר דימיון מפותח מדי?
תודה!
ליטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחקי דימיון - עוד שאלה - תגובה
סמדר ריינר13/01/2011שלום ליטל,
כל עוד הוא יודע שזה בכאילו זה בסדר גמור. זו בדיוק המהות של משחקי הדמיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 9לירן13/01/2011
אני אמא לשני ילדים.בני הבכור בן 9 עוד מעט. ילד אינטלגנטי, נבון, חכם, ספורטאי. השגיו בבית ספר טובים. ילד מאוד מפוזר. כמעט כל דבר שלוקח מפיל או שובר בלי כוונה ולפעמים זה מאוד מכעיס אותנו כהורים. לפני כחצי שנה בערך התחיל להתעורר בלילות, יוצא מחדרו כולו רועד עם ידיים קרות. בוכה ונראה בחרדה מדבר על דברים מוזרים מתחיל ללכת הלוך ושוב וקשה לו להרגע. למחרת זוכת שהתעורר , אבל לא זוכר את הכל ממש.לא מוכן ו/או לא יודע להסביר מה עבר עליו בלילה. לאחרונה זה קורה לעיתים קרובות.חשבתי שזה קורה מזה שהילד מעביר הרבה זמן מול משחקי מחשב ופלייסטיישן ואז החלטתי להפחית את זמן המחשקים, אך בכל זאת זה לא עוזר. זה לא קורה כל לילה, אך בכל זאת זה מאוד מפחיד אותי ומלחיץ. האם זו הפרעה נפשית?אולי זה קורה מזה שהילד חשוף למריבות במשפחה, אולי בגלל היות ילד שמן?
חשוב לציין שהילד מאוד רגיש. יש לו חרדות מאנשים שמתו וגם מסוף העולם , כי מדברים על זה בבית הספר.
מה עליי לעשות?איך להתמודד עימו במצבים כאלה?
אודה לכם על תשובתכם!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 9 - תגובה
סמדר ריינר13/01/2011שלום לירן,
מהתצאור שלך זו לא הפרעה נפשית אלא חרדה וכדי לפנות לטיפול פסיכולוגי כדי לטפל בה, ובהקדם כי נראה שילד שלכם סובל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מריבות בין ילדיםלנה13/01/2011
שלום.
שלושת ילדי לא יכולים להיות 5 דקות בלי לריב. בת-10, בת 4.2 ובן 3
נכון שאומרים לא להתערב כאשר הם רבים, אבל אם אני לא מתערבת זה מגיע למקומות לא כל כך רצויים מבחינתי, אחד אומר: את קקי, פיפי, סתומה, ואז השני אומר סתמי, שתקי, בקיצור משתמשים במאגר שרכשו בגן.כאשר הם אומרים את זה לגדולה היא יכולה גם להרביץ להם על כך. אם אני מתערבת, אז גם אני חוטפת את שלל התארים הללו. כמה שאני מסבירה להם שאלה מילים לא יפות-לא עוזר. מה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מריבות בין ילדים - תגובה
נעמה סבג שמש15/01/2011שלום לך ילנה,
לא להתערב במריבות בין אחים, זה בסדר, עד שזה מגיע לאלימות, פיזית או מילולית.
כמו שאת מתארת, אצלך בבית זה בהחלט המצב, וכשאת מתערבת הם מקללים גם אותך.
מכאן, אני מסיקה שישנה בעיה של גבולות בבית וישנה בעיה של סמכותך. זה הרבה יותר מורכב ממה שאת מתארת.
כהתחלה את צריכה להציג גבולות ברורים, ליצור חוקה כתובה. על הילדים לדעת מה הם מפסידים מההתנהגות.
בהצלחה!
נעמה סבג שמש,מנהלת רשת עידן ההורות
יועצת ומנחת הורים בשיטת הצילום הבלעדית
מומחית בהקניית אינטליגנציה רגשית והרגלי שינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איסוף צעצועיםאייל13/01/2011
שלום
בני בן שנה וחמישה חודשים
הוא מוציא צעצועים מפזר אותם וכאשר אנחנו מבקשים ממנו להחזיר הוא לא מחזיר למרות בקשות חוזרות שלנו
מה צריך לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איסוף צעצועים - תגובה
סמדר ריינר13/01/2011שלום אייל,
מדובר בסך הכל ביד בן שנה וחמישה חודשים, לדעתי הדרישות שלכם ממנו קצת מוגזמות כרגע. תנסו לאסוף יחד איתו וללמד אותו לאט לאט תוך כדי משחק וצחוקים לסדר חזרה. אם זה לא הולך כרגע, לא נורא, הוא מדי קטן כדי להכניס אותו למשמעת כזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 6 ו שמוונה חודשיםשריף12/01/2011
שלום,
יש לי ילדה בת 6 ושמונה חודשים שעד עכשיו היו יושנת איתנו,
לפני שנה וחצי נולדה לה אחות ועוד לפני הלידה כבר הכנו לה חדר משלה הלכה ובחרה את החדר ואת הצבע ומאוד התלהבה לחדר החדש וגם לבוא אחותה.
שנה וחצי רק מספר פעמים היא ישנה בחדר ורובם היתה עוברת באמצע הלילה לישון
איתנו...
כל פעם שמדברים על הנושא שהית תתחיל לישון בחדר בלי לעבור היא מתחילה לבכות וכל פעם יש לה תירוץ אחר.
יש לציין שבעלי עובד ביטחון והוא מחץ לבית שלושה ימים בשבוע, והסברתי לה שרק כשאבא מחוץ לבית את תישני ביחד איתי, וכמה פעמים ניסיתי לצ'פר אותה אבל ללא הצלחה (היא עובדת עלינו) ניסיתי להעביר את אחותה לישון ביחד איתה אבל היא לא מסכימה אבל כבר כמה פעמים אני לא מתייחסת וכן משכיבה אותן ביחד אבל עד היום היא עברת באמצע הלילה.
אבקש את עזרתכם??איך להתייחס אליה?לכעוס לא לכעוס?למנוע ממנה דברים
היא ילדה מקסימה בלימודים בחברה אהובה על כולם מפונקת
אני כבר מרימה ידיים.. תעזרו לי בבקשה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 6 ו שמוונה חודשים - תגובה
סמדר ריינר13/01/2011שלום לך,
נשמע שאתם לא עיקביים. זה לא נכון להגיד לילדה שכשאבא לא נמצא הי אכן תישן איתך. זה לא במקום ולא מתאים. היא צריכה לישון בכל מקרה במיטה שלה, גם אם בהתחלה היא בוכה צריך שלמור על עיקביות - ולא להיכנע. אחרי כמה לילות היא תתרגל, אין ברירה. .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילדה מסרבת להשאר לבד בחוג...מיכלי12/01/2011
שלום רב,
אני אמא לבת חמש + אשר בכל פעם שאומרים לה שהולכים למקום כלשהו היא מסרבת ומתחילה לבכות ומתנגדת ללכת, אני מתעקשת, אנחנו הולכים ולבסוף היא נהנת.
לאחרונה שמתי לב שהתופעה מחריפה כאשר מדובר במקרה שבו אני נאלצת להשאיר אותה לבד כגון: חוג או אפילו יום הולדת של חבר.
אני אובדת עצות ולא יודעת מה לעשות, האם להכנע לסרבנות שלה או להתעקש כי הרי בסוף היא נהנת, ואם אחליט ללכת בדרכה האם העצמאות שלה והבטחון העצמי לא יפגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתינה לתשובה
מיכלי13/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילדה מסרבת להשאר לבד בחוג... - תגובה
נעמה סבג שמש15/01/2011מיכלי שלום,
התשובה לשאלתך אינה שחור או לבן. האם היא בחרה בחוג מלכתחילה? איך בדיוק את מתעקשת? האם את מכינה אותה מראש לכך שהולכים. האם את עוזרת לה בתהליך פפרידה הדרגתי? האם הדברים נעשים בהתעקשות איתה או תוך אינטליגנצציה רגשית?
אם עושים את הדברים בקצב שלה וברגישות, ניתן לשנות את המצב.
בברכה,
מומחית בהקניית אינטליגנציה רגשית והרגלי שינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד אליםאתי12/01/2011
שלום, בני בן 5 לומד בגן שיש בו ילד שנראה בעייני באלים. לדוגמא: נחכתי באחד מימי ההולדת שנעשו בבית חברים, איך שהילד הגיע הוא התחיל בבעיטות ולאחר מכן חנק את אחד הילדיםואני זאת שהפרדתי. כאשר הוא בא אלינו הביתה האזנתי לשיחה שהתנהלה בין בני לבין אותו ילד, ואותו ילד אמר לו אם לא תיתן לי לנצח אני לא אהיה חבר שלך ולא אשחק איתך לעולם, אני לא התערבתי וראיתי אך הבן שלי נעתר לכל מה שהוא ביקש. השבוע בגן, קראו לי מיכוון שהבן שלי נפצע. מתברר לפי מה שהבן שלי מספר שאותו ילד אמר לו אני רוצה להביא לך מסטיק שים את היד על השטיח ואני אזרוק לך את המסטיק. הבן שלי הניח את היד על השטיח ואותו ילד שהחביא מאחורי הגב גליל עץ כבד זרק אותו לכיוון היד של הבן שלי. האצבע של הבן שלי הכחילה והתנפחה. מה ניתן לעשות במצבים כאלה שיש ילד כזה בגן. כאשר דיברתי עם הגננת היא אמרה שהילד נראה נורמטיבי ובכלל לא אלים. לא היה לה מה לומר לי אבל אני ממש פוחדת ממה שעלול לקרות.
מה עוד אפשר לעשות במצבים כאלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד אלים - תגובה
סמדר ריינר12/01/2011שלום אתי,
קודם כל כן ללמד את הבן שלך להתגונן ולא לשתף פעולה עם הילד. כן הייתי מתערבת אם אני עדה לסיטואציה פוגענית כזו בגיל הזה, וכן הייתי עומדת על שלי מול הגננת, בודקת מה קורה עם עוד הורים, ייתכן ואפשר להתארגן ביחד וכן לפנות לרמות גבוהות יותר בעירייה או במשרד החינוך אם כלום לא עוזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 1.3 שאינו מחקה ומדבר-אנא השיבוסיגל12/01/2011
שלום רב,
אני מקפיצה את הודעתי בפעם השלישית, משום שטרם נעניתי, אודה מאוד לתגובתכן:
בני בן 1.3 שנים, הינו תינוק חייכן, סקרן ופעיל מבחינה מוטורית, משחק בצעצועים, יודע כיצד להפעילם, מתמסר בכדור, בונה מגדלים, משחיל טבעות, מדפדף בספרים, מזהה שמות של צעצועים, נותן חיבוק ונשיקה לפי בקשה, נותן "כיף" לפי בקשה, עושה "ביי ביי" (התחיל רק לאחרונה וזאת ל-א בתגובה לאמירת שלום לאדם, אלא בתגובה לבקשתינו, כמו כן, כשאומרים לו למחוא כפיים הוא עושה ביי ביי), משחק איתנו במחבואים, מגיב לשירים ומראה העדפה לחלקם, מוביל אותנו יד ביד למקומות שהוא רוצה ולפעולות שרוצה שנבצע עבורו.
** אנו מודאגים מכך שהוא אינו מחקה אותנו במחיאת כפיים, בהקשת שני חפצים, ובמחוות שונות כגון: ביצוע תנועות ידיים המתאימות לשיר, כמו לשים ידיים על הראש ו"לשבת לקום", ושאר תנועות שאנו מלמדים אותו. כשאנו מנסים ללמד אותו הוא מסתכל עלינו ולא חוזר אחרינו.
** כמו כן, אנו מודאגים משום שהוא אינו אומר אף לא מילה אחת שלמה, הוא אומר "בא" וכן הברות שונות, אך אינו משלים מילים.
שאלתי היא :
האם לדעתכן/ם ישנה סיבה לדאגה? האם זה תקין? מה עוד אוכל לעשות על מנת לעודד את התפתחותו?
** למותר לציין שאני מטפלת בו בבית ואינו נמצא במסגרת של פעוטון. אני משקיעה רבות בניסיונות לימוד ומשחק.
הייתי שמחה לדעת האם קיימת אינדיקציה מחקרית לאיזו מסגרת הינה יעילה יותר עבור התפתחות התינוק בהיבטים אלו? היכן אוכל להרחיב את הידע בנושא?
האם תוכלו להפנות אותי לאתר המציג מחקרים עדכניים בתחום התפתחות וחינוך ילדים?
תודה מקרב לב,
סיגל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 1.3 שאינו מחקה ומדבר
ד''ר שירי שדה שרביט12/01/2011סיגל שלום,
לא ניתן להעריך את התפתחות הילד באמצעות פורום באינטרנט. אם אתם מודאגים, כדאי לפנות לרופא הילדים שלכם, להתייעץ בטיפת חלב, ובמקרה הצורך לעבור הערכה מסודרת במכון להתפתחות הילד. דרך הפרטים שמסרת קשה לי לדעת (ובכל מקרה כל חוות דעת כזו תהיה לא מקצועית) באיזו מידה לילד יש עיכוב התפתחותי אמיתי, או שההתנהגויות הן בטווח הנורמטיבי לגיל והמתח שלכם ההורים גורם לכם להימצא בחרדה.
באופן כללי, לגבי ילדים החל מגיל שנה ומעלה - חשוב שתהיה להם אינטראקציה עם ילדים בני גילם, דמויות קבועות שהם יראו לפחות מדי פעם ויזהו כשההורים מזכירים את שם הילד (בניגוד לילדים מתחלפים בגינה או בג'ימבורי). אם את נהנית עם הילד, והוא פוגש ילדים קבועים באופן מסודר ומתחיל ליצור עמם אינטראקציה תואמת לגיל - מה טוב.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך!
סיגל16/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור
ד''ר שירי שדה שרביט17/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העברה של הילד גן באמצע שנהאושרת12/01/2011
יש לי ילד בן חמש ועשרה חודשים הוא בגן משנה שעברה, תשע"א זו תחילת השנה השניה.
בשנה שעברה הוא היה מדהים והיתה לו חברה טובה, השנה הגיעו קבוצה של ילדים בעייתים והבן שלי הוא נסחף אחריהם כנראה משעמם לו והוא מחפש תשומת לב יתרה
אני בדילמה האם להעביר אותו לגן חובה אחר בעיר , האם אני פוגעת בו? בביטחון שלו(כי הוא הגדול כרגע והמוביל מנצח בכול תחרויות ומתקדם בחשבון ואותיות..)
אני ממש מבולבלת , אשמח לעזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברה של הילד גן באמצע שנה - תגובה
נעמה סבג שמש15/01/2011אושרת שלום,
לא ברור לי מדברייך עד כמה המצב כיום פוגע בבנך. עד כמה הוא נסחף אחריהם ובמה זה מתבטא.
יש לבדוק עד כמה זה מזיק לו כי מעבר לקב' מגובשת באמצע שנה הוא בהחלט לא פשוט.
בברכה,
מומחית בהקניית אינטליגנציה רגשית והרגלי שינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 12 וחצי דיכאונית כרוניתסיגלית12/01/2011
מאז שהתגרשתי {4 שנים} הילדה שלי {12.5} תמיד עצבנית תמיד דיכאונית יוצאים לאן שהוא היא אף פעם לא מרוצה תמיד יהיו הערות בניים , היא פגיעה מאוד מכלום היא יכולה להיפגע מסתם שטות , היא נהיית רגישה לכל, אני לא מצליחה להגיע אליה לפני כחודש התחלתי פרק ב' {התחתנתי} הילדה מאוד ואני מציינת מאוד אוהבת את בעלי ומסתדרת איתו נהדר.אני לא יודעת מה עובר עליה אני מנסה להתקרב אליה ולברר אני לא מצליחה היא לא נותנת לי,
בזמן האחרון היא גם לא לוקחת אוכל לבית הספר ויש ימים שהיא מסיימת מאוחר{17.30} אני שואלת אותה למה..? והיא עונה כי לא בא לה אני מסבירה לה שהיא חייבת לאכול אבל אין עם מי לדבר , אני מרגישה שהיא הולכת לי לאיבוד אני לא יודעת אין להתנהג איתה אני מעניקה לה המון חום ואהבה אני משתדלת מאוד לא לאכזב אותה אך אני לא רואה את הילדה מאושרת .כשאני מדברת איתה היא מסתכלת עליי במבט של "מה את רוצה ממני , תעזבי אותי" אני דואגת מאוד אשמח מאוד אם תאמרי לי למי לפנות ומה לעשות דחוף ביותר שלא יהיה מאוחר .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 12 וחצי דיכאונית כרונית - תגובה
סמדר ריינר12/01/2011שלום סיגלית,
טוב שאת מגלה איכפתיות וערנות למצבה של בתך, חשוב שתיקחי אותה לאיש מקצוע, פסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים באיזור מגורייך, באופן פרטי או באופן מסובסד דרך קופת חולים או במרפאה של משרד הבריאות בחינם. את יכולה להתייעץ עם פסיכולוגית בית הספר לגבי האפשרויות באיזור מגוריכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא רוצה את אבאטל12/01/2011
איך להגיב כשבני בן השלוש אומר שהוא לא רוצה את אבא?
יש לציין שבעלי הוא אדם,בעל ואבא מקסים לא צועק בטח שלא
מרביץ ואוהב את הבן שלנו כמובן.אגזים ואומר שאני מקווה
שהבן שלנו ייצא דומה יותר (באופי) לבעלי מאשר לי.
ולמרות כל זאת, כשאנחנו חוזרים מהגן ואני אומרת לו
שאבא מחכה באוטו או בבית הוא אומר – אני לא רוצה את אבא
אני לא יודעת מה לענות לו, אני אומרת שכייף עם אבא
שאבא חמוד שאבא אוהב אותו...וזה לא עוזר הוא ממשיך
בשלו ואחרי כמה דקות הוא שוכח מזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רוצה את אבא - תגובה
סמדר ריינר12/01/2011שלום לי,
התנהגותו של בנך היא נורמלית לגילו. בגיל הזה ילדים בדרך כלל נכנסים לשלב האדיפלי, יש להם רצון, לעיתים מודע יותר ולעיתים מודע פחות, להיות בני זוג של אמא ול"העלים " את אבא. חושב שתביני את זה ולא תכעסי עליו או תנסי לגרום לו להרגיש אחרת. לא חייבים להתייחס לזה יותר מדי, זה יעבור עם הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)