פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ייעןץ דחוף.......
    זהבה
    20/10/2010

בני בן 10 ילד מקובל חמוד,היה לו חבר שפתאום מצא חבר טוב שלו והם נהיו חברים, בני נשאר כאילו בצד.

מה שקורה שהחברים שלא שהיו כבר לא ממש מחזרים אולי אפילו מקנאים בו לא ממש יוזמים להיפגש. מה שלפניכן היה שתמיד היה במרכז העיניינים. איך אפשר להגיע למצב שהתקשרו אליו ויירצו להיפגש איתו ולא אנחנו צריכים האמהות לנסות שייפגשו.

המטרה שהילדים לבד יירצו.

הילד לפי דעתי ע צוב לא מראה אבל אמא מרגישה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ייעןץ דחוף.......

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ייעןץ דחוף....... - תגובה

סמדר ריינר
    20/10/2010

שלום לך,
    לא הבנתי למה אתם האימהות צריכות ליזום, למה הילד בעצמו לא יוזם, ואם כן מה קורה כשהוא יוזם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אני לא הבנתי כלום

גל
    23/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבקש תשובה בדחיפות
    רינת
    20/10/2010

שלום

ביתי בת שלוש וארבעה חודשים בוגרת מאוד, עם שפה מאוד עשירה והבנה טובה.
    היא גמולה מטיטול ביום כ- חצי שנה. אך בלילה היא עדיין מרטיבה יום כן יום לא
    והיא אף לא מתעוררת מכך ולא מפריע לה וכל יום היא אומרת מחר אני לא אעשה
    פיפי במיטה.
    השאלה כיצד לנהוג?

לקביעת תור
    סגירה
    אבקש תשובה בדחיפות

הוספת תגובה

• גמילת לילה

ד''ר שירי שדה שרביט
    21/10/2010

עליזה שלום,
    ראשית לא ברורה לי הדחיפות של שאלתך אם הילדה לא נגמלה בלילה כבר חצי שנה.
    שנית, ייתכן וכעת היא לא מוכנה לגמילה בלילה, והלחץ שהיא שרויה בו אינו עוזר. ממש לא דחוף לגמול אותה גם בלילה, במיוחד כשהיא כבר עסוקה בניסיון שלא "יברח לה" בלילה הבא. עדיף להמשיך עם חיתולי לילה לתקופה הקרובה, ורק לאחריה לחזור לנסות לגמול אותה בלילה, כמובן כשאתם ממשיכים לקחת אותה לשירותים גם לפני השינה שלה, וגם מאוחר יותר לפני שאתם הולכים לישון.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות הבן
    לאה
    19/10/2010

יש לי ילד בן 3 הוא לעתים לוקח בובות ומחכך את הפין שלו בהן לפעמים הוא עןלה עליהן ואני מרגישה כי יש לו זיקפה שאלתי האים זו בעייה שכדאי לטפל בה או צריך לא להתייחס או לקחת לו את הבובות אני מאוד מקווה לקבל תשובה

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות הבן

הוספת תגובה

• התנהגות הבן - תגובה

סמדר ריינר
    19/10/2010

שלום לאה,
    אוננות הי אדבר טבעי אצל ילדים. יש לומר לו שאתם מבינים שזה עושה לו נעים וזה בסדר, אבל זה דבר שעושים אותו בפרטיות ולא ליד אנשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות של בן 3 וחצי
    שרון
    19/10/2010

בני בן השלוש החל לאחרונה לנבל את פיו
    הוא קורא לי אמא גועלית ,אמא מחורבנת
    אני לא יודעת כיצד עלי לינהוג
    ניסיתי נזיפות ,איימתי עליו שאני אלך להיות אמא של ילד אחר...,איימתי עליו שאשים לו סחוג בפה...(הצעה של חברות..)
    לא ניראה שזה מזיז לו
    מה עושים?????

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות של בן 3 וחצי

הוספת תגובה

• התנהגות של בן 3 וחצי - תגובה

סמדר ריינר
    19/10/2010

שלום ליאת,
    תנסי להיכנס לראש של ילד בן 3, שהוא קטן וחסר אונים, והגדולים נראים לו כל יכולים וזה מרגיז אותו והוא רוצה להוציא את התסכול שלו. הוא בסך הכל בן 3, עדיין אין לו את היכולת להבין את מלוא המשמעות של העלבון שהוא גורם לך.
    קודם כל חשוב שאת לא תעלבי מזה ותזכרי שהוא קטן ואת מבוגרת, השימוש שלו במילים האלה לא אומר שום דבר עלייך, ואת לא אמורה להגיב צורה כל כך קשה. חשוב להבהיר לו שאלה מילים לא יפות, שאת מבינה שהוא כועס על משהו, והציעי לו דרך להתבטא באופן יותר מקובל כשהוא כועס.
    בשום פנים ואופן, אני חוזרת, בשום פנים ואופן על תאיימי עליו איומים כאלה, את גורמת לו נזק עצום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב אני

שרון
    20/10/2010

איך להגיב ולענות לו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב אני - תגובה

סמדר ריינר
    20/10/2010

שלום ליאת,
    כמו שציינתי, להגיד לו לו שאת מבינה שהוא כועס כרגע על משהו, אבל לא זו הדרך להגיב, ולהציע לו איך כן להגיב. (למשל להגיד: אני כועס ומעצבן אותי שלא נתת לי מה שביקשתי - זכותו לכעוס, זכותך לא לתת אך אין צורך לקלל).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד ממוות
    נונה
    19/10/2010

שלום וברכה,ביתי בת ה- 8 היא בכורתי ולה 2 אחים נוספים- בן 6ו בן שנה וחצי. בימים הארונים היא טוענת שבכל לילה כשהיא הולכת לישון,לפני שהיא נרדמת עולות לה מחשבות על מוות שאני או אבא שלה יכולים למות ושהיא פוחדת ויודעת שהיא תתגעגע מאוד,בכל ערב ,מזה 3 ערבים אני מחבקת אותה ממושכות,מלטפת אותה ומרגישה בקול רם אמפטיה,השאלה שלי היא כיצד אוכל להקנות לה ביטחון ?מה לומר? הרי זה נכון שיום אחד יכול לקרות לנו משהו או למשהו קרוב,איך מסבירים זאת לילדים מבלי לגרום להם לפחד?בכלל בנושא סיטיי לילה גם מתוך שינה ,איך אפשר להסביר לילד על נושאים שמפחידים וחלקם גם לא קיימים בכלל כמו מפצות, חיות ,חרקים וכדומה ....
    תודה .

לקביעת תור
    סגירה
    פחד ממוות

הוספת תגובה

• פחד ממוות - תגובה

סמדר ריינר
    19/10/2010

שלום לך,
    לגבי הפחד ממוות הוא אכן פחד אמיתי. אין אפשורת להסביר לילד בלי שהוא יפחד, היא כן תפחד, אתם לא יכולים למנוע ממנה את המציאות והפחדים שהיא מעוררת ואתם תעזרו לה להתמודד עם הפחד, למשל על ידי הקראת סיפורים שעוסקים בעניין, למשל על ידי אמירה שיש עוד הרבה זמן עד שדבר כזה יקרה ואז סביר להניח שהיא תהיה גדולה וכבר תהיה לה משפחה משלה, ושגם אתם מתגעגעים לכל מיני אנשים שכבר לא בחיים שלכם ובכל זאת אתם ממשיכים בחיים ונהנים מהרבה דברים אחרים. לגבי השאלה הנוספת בנוגע לפחדים שהעלית, את מוזמנת לקרוא בעמודת "שאלות נפוצות" את התשובה בנוגע לפחדים אצל ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיזוק הצד האסרטיבי
    תוהה
    19/10/2010

שלום רב,

אני אמא לילדה בת 6.5 ללא אחים.

רציתי לדעת איך ניתן לחזק אצלה את הצד האסרטיבי.
    ידוע כי ילדים במשפחה עם אחים הצד האסרטיבי והעמידה על שלהם, חזק יותר.
    איך אפשר לעבוד עם בתי על חיזוק צד זה?

לקביעת תור
    סגירה
    חיזוק הצד האסרטיבי

הוספת תגובה

• חיזוק הצד האסרטיבי - תגובה

סמדר ריינר
    19/10/2010

שלום לך,
    לא תמיד אצל משפחה עם אחים הצד האסרטיבי חזק יותר. השאלה היא אם באמת את מרגישה שהילדה שלך לא אסרטיבית או את רוצה להקדים תרופה למכה. אם את חושבת שהיא לא אסרטיבית - אם תוכלי לציין דוגמאות לכך, אשמח לעזור לך. אם את חוששת שאולי זה יקרה, הייתי מציעה לך לא "לשתול" אצלה דברים שאולי לא קשורים אליה, כי זה יכול ליצור בעיה שבכלל לא קיימת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד נושך
    אמא מוטרדת
    19/10/2010

יש לי ילד בן שנה ו- 10 חודשים, התחיל גם בפעם הראשונה, בספטמבר השנה. בשבועיים האחרונים הגננת מדווחת לי שהוא נושך ילדים בגן, ובעיקר ילד אחד ספציפי. היום בפעם הראשונה, במהלך מפגש שהיה להם, הוא נשך את עצמו. הם אומרות שהם אומרות לו שזה לא בסדר לנשוך ומרחיקות אותו לדקה קצרה כדי שיבין שהוא עשה משהו לא בסדר. מעבר לכך הן אומרות שהוא ילד טוב, שמשתתף והוא חמוד מאוד. אני לא ניתקלת בתופעה כזו כשהוא בבית, ולכן קשה לי לטפל בזה. הוא עדיין לא מדבר, רק מילים פה ושם.
    האם זה אומר שלא טוב לו בגן? איך אמורים לטפל בזה?
    איך אני אמורה לטפל בזה אל מול האמא שהבן שלה נינשך?
    כל כך לא נעים לי ואני לא יודעת איך לטפל בנושא.
    אודה מאוד לעזרתכם
    אמא מודאגת

לקביעת תור
    סגירה
    ילד נושך

הוספת תגובה

• ילד נושך - תגובה

סמדר ריינר
    19/10/2010

שלום לך,
    זה לא אומר שום דבר, זו התנהגות טבעית בגיל הזה, צריך להגיד לו תקיפות לא לעשות את זה ועם הזמן כשהוא ידבר יותר הוא יוכל לבטא את עצמו בדרכים אחרות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן שנתיים לא ישן טוב
    אתי
    19/10/2010

שלום רב.
    הבן שלי בן שנתיים+3 חו' .נכנס לגן לראשונה השנה.בהתחלה הוא היה בוכה.לאחרונה הפסיק לבכות כשעוזבים אותו בגן.בחודש ספטמבר הוא היה "נשפך"מעייפות ונרדם ישר בשעה 8 בערב.לאחרונה הוא ממש לא מצליח להרדם.לא שינינו כלום בלוח הזמנים.אותו נוהל כל ערב של גינה או סיבוב בחוץ ארוחת ערב ומקלחת,סיפור ובקבוק.בגן שאלתי ,הוא ישן שעתיים..עד 2 בצהריים.דוגמא אתמול נרדם בעשר בלילה(היה במיטה מ-8)והתעורר ב-6 בבוקר..למעשה כל בוקר הוא קם כבר בשש.גם אם הלך לישון מאוחר.(יום שישי בלילה).
    בגן הוא מתנהג כרגיל.משתתף.כיף לו ,הוא רוקד ומהנה.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן שנתיים לא ישן טוב

הוספת תגובה

• ילד בן שנתיים לא ישן טוב - תגובה

נעמה סבג שמש
    20/10/2010

היי אתי,

שעת הקימה אינה תלויה בשעת ההרדמה.
    יש לבדוק איך אתם מתנהלים בטקס השינה ומה אתם עושים לא נכון.
    אין לי מצלמות וקשה לנחש... יש לשמוע מכם פירוט מירבי על כל ההתנהלות בבית כדי לדעת מה הסינדרום של העניין.

תוכלי לכתוב לי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך להסביר לילד למה אבא הרביץ לאמא?
    ילנה
    19/10/2010

אני חייבת עזרא. יש לי ילד בן 3.5 ואני בחודש 9 להריון. אני והבן זוג שלי חיינו ביחד כ 5 שנים.החיים ביחד לא היו קלים ולא פעם נוצרו ריבים רציניים לצערי גם בנוכחות הילד. לפני כחודש הגענו למצב של ריב מאוד חזק בלילה והוא היכה אותי (לא הפעם הראשונה אבל בעוצמה כזאת- כן),הילד קם מהמיטה וראה את הכל. כמובן שבאותו לילה הצלחתי להרגיע ולהרדים אותו ומאותו היום אביו לא נמצא יותר בבית(הוא קיבל צו הרחקה).. בימים הראשונים הילד היה שואל אותי איפה אבא ולמה הוא כעס עלי באותו לילה.לאחר כשבוע הוא הפסיק לדבר עליו כלל.לא ידעתי אם זה לטוב או לרע עד שאחותי ששומרת עליו אחרי הגן סיפרה לי ששמעה אותו מדבר עם בן דוד שלו בן ה-4 ואומר לו שהואלא אוהב את אבא כי אבא הרביץ לאמא בראש וגםהדגים לו על עצמו(התחיל לחבוט לעצמו בראש) הילד לא האמין לו ואמר לו מה פתאום לא יכול להיות אבל הוא המשיך להרביץ לעצמו ואמר כן אני ראיתי הוא עשה לה ככה ככה!!
    כמו שאמרתי איתי הוא לא דיבר על זה. אתמול לקחתי את שני הילדים מהגן והוא שוב העלה את הנושא ואז גם האחיין שלי שאל האם זה נכון. והילד שלי פשוט לא נתן לי לענות הוא אמר לו כן אני ראיתי ושוב הרביץ לעצמו כדי להדגים.
    אני לא יודעת איך לדבר איתו ומה לענות לו כי לי בעצמי אין הסבר למה הוא עשה את זה אז איך אני יכולה להסביר את זה לילד קטן?

הוספת תגובה

• לא הרביץ לך בפעם הראשונה

תוהה
    19/10/2010

ובכל זאת נכנס להריון ממנו עוד בטרם פתרת בעיה כזו עם בנזוגך. חבל מאד.

לתוך כל התסבוכת הזו להביא ילדים, זה נראה לי קצת חסר אחריות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך להסביר לילד למה אבא הרביץ לאמא? - תגובה

סמדר ריינר
    19/10/2010

שלום ילנה.
    באמת אני לא חושבת שאת אמורה להסביר למה אבא עשה את זה, כי שום הסבר לא מצדיק כזה דבר. אבל כן יש מקום לפתח שיחה סביב הנושא שההסבר הוא לא העיקר בה. אלא חשוב שהוא יוכל לדבר איתךך על כך בחופשיות ולהעלות את הפחדים שלו, אם אב איכול לעשות כזה דבר גם לו, אולי יש לו חשש עמוק שאבא יחזור ויבצע את זה, אולי יש לו כעסים נוספים, חששות נוספים וכו'. חשוב שתלווי אותו בדברים האלה, ותתני לו להוציא את זה.
    ההסבר שאני הייתי נותנת הוא שאין הסבר למה שאבא עשה, כי לא חשוב למה הוא כעס עלייך מכות זה לא הפיתרון, ועכשיו אבא לא נמצא בבית עד שהוא יירגע כדי לשמור עליכם ושתהיו מוגנים.
    הייתי אומרת לו שזה בטח היה מאוד מבהיל עבורו לראות את זה, ונותנת לו לדבר על זה וגם לבטא את עצמו בעוד דרכים, למשל ציור.
    חשבו שתלכי לקבל תמיכה וייעוץ גם עבור עצמך וגם עבור הילד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא משתלב חברתית
    שוקי
    18/10/2010

ילדי, בן 10, נרתע מפעילות פיזית מכל סוג (כדורסל, כדורגל וכו') שילדים בגילו משחקים בהפסקות בית ספר. הילדים מתנכלים לו, אינם רוצים לשתף אותו ואף מכנים אותו בכינויי גנאי, כגון "אפס". כמובן, שנידוי מסוג זה גורם לו לשנוא את בית הספר.

מה לעשות?
    איך לעזור לו להפסיק להירתע מפעילויות אלו או לחילופין לדעת לעמוד על דעתו ולהתעלם ובמקביל להתבלט בידיעותיו הרחבות ולנצלם לטובתו?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    לא משתלב חברתית

הוספת תגובה

• לא משתלב חברתית - תגובה

סמדר ריינר
    19/10/2010

שלום שוקי,
    בגיל הזה ליכולות הפיזיות אצל בנים יש חשיבות רבה, ויכולת עיונית מרשימה לא תמיד עוזרת ולפעמים אפילו מזיקה אם מנסים להבליט אותה יותר מדי. אני מבינה שאתה האבא, הייתי מנסה לעזור לו לתגבר את היכולות הפיזיות שלו, תציע לו, אם הוא רוצה, להתאמן איתך, תנסו לשחק כדורסל, כדורגל וכו', זה גם זמן איכות איתך כאב שיכול לתרום מאוד לדימויו העצמי ולהזדהות שלו איתך כגבר, אולי לרשום אותו לחוג כזה או לחוג של ספורט אחר שיותר קרוב לליבו.
    במקביל כמובן לתת לו המון חיזוקים גם על שאר הדברים שהוא טוב בהם, כדי לחזק את הביטחון שלו באופן כללי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי ללמד הרדמות עצמאית
    מיכל
    18/10/2010

שלום

בני בן חודשיים וחצי ונרדם רק על הידיים (לפעמיים בהנקה, ולפעמים צריך עזרה נוספת - נדנודים, כדור פיזיו וכו'). אני מאוד מותשת מכך ורוצה בהקדם לשנות זאת. ובכל זאת, חשוב לי להתחשב בצרכים של בני ולעשות זאת בצורה מותאמת אליו.
    ראיתי כי בתשובות אחרות בפורום יש המלצה על שלושה ספרים שמתאמים בגילאים שונים. אשמח לדעת איזה שיטה מתאימה לגיל שלושה חודשים. אני לא נגד בכי באופן מוחלט, אבל גם לא כל כך רוצה לתת לו לבכות הרבה מאוד. חשוב לי לבחור בשיטה יעילה שאוכל להתמיד בה עד להצלחה.

בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    מתי ללמד הרדמות עצמאית

הוספת תגובה

• מתי ללמד הרדמות עצמאית - תגובה

נעמה סבג שמש
    20/10/2010

מיכל שלום,

ניתן להקנות לילד הרגלים בריאים כבר עכשיו. עם זאת, מרבית התינוקות אינם מסוגלים מבחינה פיזיולוגית , להרדם לגמרי לבדם.

את יכולה לשמור על שינה מסודרת ביום, טקס שינה קבוע בלילה, לתת לינוק לפני מבלי להגיע להרדמות מלאה או נדנודים. זה בהחלט אפשרי.
    תצטרכי הרבה סבלנות...

בהצלחה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 3 מושכת ציפורניים בידיים וברגלים
    אני
    18/10/2010

שלום רב
    ביתי בת 3 ילדה שמחה, שובבה אנגגטית וחברותית בת שנייה (ואחרונה נכון להיום) במשפחה.
    מאז שהייתה קטנה נהגה לקלף כל פצע קטן. לאחרונה התחילה למשוך לעצמה ציפורניים ובעצם "לגזור" אותם ידנית אך תוך כדי מעשה גם בעצם פוצעת את עצמה. היא מתלוננת אח"כ על הכאב. הסברנו לה שהיא ילדה בוגרת ובמידה והציפורניים מפריעות לה שתבקש ונקצוץ אותם אך היא ממשיכה בעצם לפצוע את עצמה. אם מעירים לה תוך כדי היא מסבירה שהיא פשוט רוצה וקשה לה להפסיק. אנו משתדלים לא להעיר לה יותר בנושא אך שמענו שגם בגן היא עושה זאת. בנוסף היא יכולה לבקש כמעט כל יום ואף פעמים ביום שנגזור לה ציפורניים כי זה מציק לה. אנו תוהים האם זה התנהגותי או בעיה תחושתית או אחרת? נשמח מאד לשמוע דעתכם

תודה רבה

הוספת תגובה

• בת 3 מושכת ציפורניים בידיים וברגלים - תגובה

סמדר ריינר
    19/10/2010

שלום לך,
    אני לא יוכלה לענות לך אם זו בעיה תחושתית, כיוון שזו לא המומחיות שלי. מבחינה פסיכולוגית ייתכןומדובר בסוג ש מתח וחרדה שבאים לידי ביטוי בתנהגות הזו. אולי כדאי תשפנו מכון להתפתחות הילד, שם יש צוות רב מקצועי שיוכל לאבחן אותה ממספר היביטים - גם התחושתי וגם הפסיכולוגי כדי להבין את מקור הבעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים של תינוקת בת 1.3 שנה
    יונתן
    18/10/2010

שלום,
    לפני כחצי שנה בתי בת ה1.3- שנים התחילה לפחד ממעליות. כשהדלתות נסגרות התינוקת מתחילה לבכות ולצרוח. את הפחד/אימה רואים בעיניים בבירור, עד שהדלתות נפתחות וההיסטריה עוברת בין ברגע.
    בנוסף, לפני כחודש עלינו על שייט של חצי שעה לאורך חופי ת"א. התינוקת שמחה מאוד, עד שהשייט, התחיל ושוב היא נכנסה להסטריה, ממש עמוק רציני.
    במשך חצי שעה היא צרחה והשתוללה, ידיים ורגליים עפו לכל הכיוונים והייתי צריך להחזיק אותה בכוח כדי שלא תיפול מהידיים לריצפה.
    כמובן שוב בסוף השייט כשירדנו מהסיפון הכל עבר כאילו לא היה.

עם זה עוזר ביתי נולדה בניתוח קיסרי כיוון והייתה עכוז.

אנחנו טסים לחו"ל בקרוב ומאוד מפחדים ממה שעלול להיות.
    אשמח מאוד לרעיונות טיפול.

תודה,
    יונתן

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים של תינוקת בת 1.3 שנה

הוספת תגובה

• מחכה לתשובה,תודה

יונתן
    19/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחכה לתשובה

יונתן
    19/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה לא עונים לי?מחכה יומיים

יונתן
    20/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים של תינוקת בת 1.3 שנה - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    21/10/2010

יונתן שלום,
    ראשית אני מתארת לעצמי שהיה די מתסכל להמתין לתשובה, אבל לפעמים גם מנהלות הפורום מרגישות עוד צורך לחשוב על תשובה מתאימה ולא לשלוף מהשרוול אמירות שטחיות או כלליות מדי.
    בקרב ילדים בגיל של בתך רווחים פחדים, מכל מיני דברים שנחווים כ"לא טבעיים" - אופנועים, שואב אבק, מעלית ועוד... זהו פחד מולד ואדפטיבי, שכן האדם "תוכנת" להיבהל ולהימנע מדברים לא מוכרים בהם יש לו פחות שליטה. אין קשר כלל לאופן הלידה, פחדים אלו שכיחים בקרב כל הילדים, ומדאיג אותנו המטפלים דווקא כשהילד אינו חושש מדבר. הפחדים נעלמים בהדרגה עם הגדילה, ככל שהילדה נחשפת יותר לגירויים המפחידים, ומגלה שהם בעצם לא מסוכנים עבורה (למשל, האופנוע ה-100 שיעבור לידה מבלי לפגוע בה, יהיה הרבה פחות מפחיד מהאופנוע ה-15).
    לגבי הטיסה, כדאי לצאת מתוך הנחה שהילדה עשויה לפחד, ולנסות למצוא דרכים להסיח את דעתה מהטיסה עצמה. כנראה שיהיה עדיף שלא להראות לה את הנוף מחלון המטוס, אלא להביא עמכם ספרים, משחקים, מוסיקה, מדבקות ועוד בהם תהיה עסוקה במקום בחרדה.
    בהצלחה ונסיעה טובה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, שאלה נוספת לגבי נושא זה

קרן
    23/10/2010

אנו עומדים להשאיר אותה עם הסבתות שרואות אותה פעם בשבוע - שבועיים.
    סך הכל הקשר טוב ונראה שהיא מזהה ושמחה לקראתן כאשר אנו נפגשים. עם זאת זה לא קשר יומיומי. בנוסף חשבנו לחלק את ה"נטל" ושהיא תשהה חצי מהזמן עם סבתא אחת וחצי השני של הזמן עם הסבתא השנייה. האם זה רצוי מבחינת הילדה?

שוב תודה רבה!
    קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד''ר שירי שדה שרביט
    24/10/2010

קרן שלום,
    עדיף בתקופה שלפני נסיעתכם, שהסבתות והילדה יתראו בתדירות יותר גבוהה במקום בו בתכם מתוכננת לישון, על מנת שהדבר יהיה יותר יומיומי ומוכר. מבחינת חלוקת הנטל, אין העדפה לבחירה בסבתא אחת או שתיים - העיקר שמי שיטפל בילדה בהיעדרכם יהיה פנוי אליה, יהיה מוכן לספוג ולהכיל את החרדות והמתח שלה בהיעדרכם ויתמיד במסרים מרגיעים לגבי כמה ימים נשארו עד שאמא ואבא יחזרו.
    נסיעה טובה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות שינה והרדמות
    סימה
    18/10/2010

שלום וברכה
    יש לי 2 בעיות עקריות עם התינוקת שלי בת ה 5.5 חודשים.
    הראשונה- לאחר טעיות קשות בהרגליי השינה של בתי הבכורה, החלטתי שהפעם זה לא יקרה. לפני שבוע החלטתי שהתינוקת צריכה ללמוד להירדם לבד במיטה שלה וכך היה. מקלחת בקבוק אחרון ולמיטה עם מובייל ומנורת לילה קטנה. להפתעתי הילדה הלכה לישון בלי שום בעיות! התלהבתי וטפחתי לעצמי על השכם. זה עבד במשך שבוע ויום! כל ערב אותה שיגרה,אותה שעה כלום לא השתנה. אתמול והיום הילדה רק נכנסת למיטה שלה ולא מפסיקה לצרוח!!!!! אני מלטפת, מרגיעה, מרימה קצת ומחזירה, יוצאת מהחדר ל 3 שניות ושוב חוזרת כלום לא עוזר!!היא רק צורחת. אז שאלתי היא מה לעשות?איך לנהל את ההרדמה? ברור לי שמעכשיו צריכים גבולות. (לפני המיטה היא הייתה נרדמת בעגלה ואחר כך הייתי מעבירה אותה למיטה).
    הבעיה השנייה ולא פחות חמורה היא: לא משנה מתי היא תלך לישון, מתי היא תאכל היא תמיד תקום בסביבות אחת וחצי 2 בלילה! בהתחלה הייתי מביאה לה לאכול אבל עכשיו היא כבר כמעט בת חצי שנה ולא נראה לי שהיא צריכה לאכול בלילה אז הפסקתי לתת לה אוכל אלא מים. אז היא קמה שותה קצת בוכה וחוזרת לישון לאיזה חצי שעה שעה ואז שוב קמה שוב מים ושוב חוזרת לישון וכך עד 6 בבוקר שאני קמה. כשאני נשברת ואומרת לעצמי אולי היא כן רעבה ומכינה לה בקבוק היא בקושי אוכלת ממנו לכן הסיבה היא לא רעב זה בטוח ! ניסיתי להביא לה דייסה בבקבוק האחרון וזה לא עוזר, ניסיתי להביא לה לאכול כשאני הולכת לישון אבל עדיין בסביבות2 היא קמה. מה עושים????
    זה כל כך מציק בעיות השינה האלו כי ככה גם סבלתי עם הגדולה שלי ואני ממש לא רוצה לחזור על טעיות.מחכה בקוצר רוח לתשובה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות שינה והרדמות

הוספת תגובה

• אני ממש מחכה לתשובה!!!!!

סימה
    19/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות שינה והרדמות - תגובה

נעמה סבג שמש
    20/10/2010

סימה שלום,

בעיות שינה הן אכן דבר מתיש.
    התינקת שלך נמצאת בדיוק בגיל שניתן להקנות לה הרגלי שינה בריאים.
    את טוענת שדבר לא התשנה והילדה היום צורחת. קשה לדעת מה קורה שם שונה מבלי לצפות בכם...האם את איתה בבית? האם היא ישנה מספיק ביום? שנת היום לא פחות חשובה משנת הלילה.
    בגיל כזה זה בהחלט סביר לאכול פעם אחת במהלך הלילה. ניתן לכוון זאת לחצות ולחמש בבקר. תבדקי אם יש צורך להחליף טיטול ואם מדובר בקור או חום.
    אם השעה היא קבועה ניתן להעיר כדי לישון. כלומר: ללטף אותה 20 דק' לפני, כדי לגרום לגוף איזשהו מצב של עוררות וכך, אחרי מס' ימים, לדלג על שעת ההתעוררות הרגילה.
    נסי זאת.

את מוזמנת לקרוא מאמרים באתר שלי ולקבל כמה טיפים.
    בהצלחה!

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אבל מה?

סימה
    20/10/2010

אני לא איתה בבקרים היא אצל מטפלת. גם בבית וגם אצל המטפלת היא ישנה פעמיים במהלך היום למשך כשעה וחצי שעתיים.השאלה שלי איך לבצע את ההירדמות? לתת לה לבכות? (אני לא מאמינה בזה וגם את לא לפי המאמרים שלך..)מה לעשות אחרי המקלחת והאוכל? איך עושים זאת? קראתי את כל המאמרים שלך אך לא מצאתי ממש שלבים איך לעשות זאת.
    דבר נוסף שלא הבנתי- אם היא קמה באופן קבוע בשתיים בלילה אז אני צריכה לקום להעיר אותה ואחכ להרדים אותה שוב?
    צר לי אך לא כל כך הבנתי את תשובתך אפשר הסבר נוסף?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אבל מה? - תגובה

נעמה סבג שמש
    24/10/2010

היי סימה,

להעיר כדי לישון- הכוונה: ללטף כדי שהגוף יחווה עוררות. זה לא אומר שהיא תתעורר. זה רק אומר שהגוף יעבור סוג של ערות, ולאחר כמה ימים לא יקום בשעה הקבועה. המטרה היא להתערב בשעון הביולוגי.

איך לבצע את ההרדמות? ממש לא לתת לה לבכות וזהו. תהליך זה יש לעשות בשלבים ובהדרגה ואצל כל ילד זה שונה. בעייתי לומר את השלבים בצורה כללית כי זה בהתאם לתגובה של כל ילד בתהליך. הרעיון הוא ללמד איתה להרדם, תחילה על מזרון, לא משנה אם זה במיטתה. זה צריך להעשות עם המון מגע. רק לאחר שהיא מסוגלת לישון עם עזרה, שלא בידיים, מתקדמים עוד צעד. זה מסוג התהליכים שמצריכים ליווי צמוד. פשוט, הילדה מגיבה לכל שלב, ובהתאם לכך ניתן להתקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התאקלמות בגן
    מורן
    18/10/2010

שלום,
    ביתי בת שנה וחמישה חודשים ,עד לפני שבועיים היא הייתה במשפחתון עם עוד 4 ילדים .
    בתחילת אוקטובר החלטתי שאולי מתאים לה גן יותר בו יש אינטראקציה עם עוד ילדים,היא מאוד אוהבת חברה.
    אולם השבוע אחרי שבועיים בגן ,היא בוכה כל בוקר ליד השער בגן , מוותרת על ארוחת הבוקר ועל הפעילות בגן , רק לקראת הצהריים היא מתחילה להרגיש יותר בנח ואוכלת ארוחת צהריים וישנה עם כל שאר ילדי הגן .
    כשאני מגיעה לגן היא ישר קופצת עליי בשמחה , אך מהרגע שאנחנו יוצאות משם היא רק רוצה להיות איתי , פתאום היא לא מרשה לאבא שלה , סבתא שלה או כל אדם קרוב אחר להתקרב אליה , בוכה הרבה ולא אוכלת כמו שצריך .
    לי זה נראה ממש לא בסדר , אבל רציתי לדעת אם זה חלק מההתאקלמות שחווים כל הילדים בשבועות הראשונים בגן או שזה משהו ספציפי שאנחנו צריכות להתמודד איתו , אולי לדבר עם הגננת שתשים לב יותר.
    אני עובדת עיצות כי זו ילדתי הבכורה ואני מאוד אוהבת אותה ורוצה שיהיה לה טוב , הלב שלי נשבר .

לקביעת תור
    סגירה
    התאקלמות בגן

הוספת תגובה

• התאקלמות בגן - תגובה

סמדר ריינר
    19/10/2010

שלום מורן,
    התופעות שאת מתארת הן טבעיות להתאקלמות בגן, אך אם לא חלה הטבה בתוך מספר ימים, הייתי בודקת יותר לעומק אם זה לא קשה לה מדי, ואם אפשר להקל עליה בגן או לחילופין להחזיר אותה למסגרת הקודמת עד גיל שנתיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה