מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הצילו מה עושים ???סיון ()29/10/2010
יש לי ילדה בת 4 וחצי ילדה נורמטיבית ומקסימה .
היום בזמן ארוחת הצהריים סיפרה לפתע שהאחיין שלה בן גילה ( הוא בן 5 וקצת )
אמר לה בואי נעשה סקס תורידי את המכנסיים והתחתונים ..
אני מההלם לא המשכתי לשאול אם היא עשתה את מבקשו והאם קרה משהו נוסף ,
אמרתי שזה מעשה לא בסדר ושלא צריך לדבר ככה ושאני ידבר איתו על מעשיו .
מואותה הדקה אני פשוט משותקת .. מה עושים ? איך מגיבים ?
האם במקרה כזה צריך להיכנס לפרטים של המקרה ולהסביר ? איך מונעים טראומה או כול פגיעה אחרת מהעניין ? איך מסבירים בכלל ?
אין לי מושג מה עליי לעשות ומה הכי נכון לילדה כרגע .
בבקשה אני זקוקה להכוונה ועזרה בעניין ובצורה קצת יותר מפורטת ולהבין מה ההשלכות של המקרה על הילדה ועל ההיתנהגות שלה ועל עתידה .
תודה מראש אמא דואגת ומפוחדת ....
סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצילו מה עושים ??? - תגובה
סמדר ריינר29/10/2010שלום סיוון,
מה עושים? קודם כל מורידים את רמת הלחץ וההיסטריה. דברים מעין אלה קורים בין ילדים, זה לא אומר שזה מומלץ אבל זה עדיין לא אומר בהכרח שמדובר בטראומה נוראית.
לדעתי ביתך הרגישה מבוכה סביב העניין, ולכן סיפרה לך כדי לקבל אישור אם מה שהיא מרגישה זה נכון.
מה שכדאי לעשות במקרה כזה הוא להסביר לה שהגוף שלה הוא ברשותה, והיא לא חייבת להסכים להצעות כאלה, ומותר לה להגיד לא.
זה לא כל כך משנה בעיני מה קרה שם ביניהם מבחינת פירטי הביצוע, יותר משנה אם היא הרגישה שנכפה עליה משהו שלא לרצונה ואת זה את צריכה לברר.
לגבי הילד, כאן יש משהו יותר מורכב, עצם המעשה בגיל הזה פחות משונה בעיני, כי ילדים בגיל הזה במסגרת סקרנות מינית מבקשים זה מזה "לראות" אחד לשני, עם זאת שימוש שלו במילים "בואי נעשה סקס" והקישור בין המילים למעשה יכולים להעיד שהוא נחשף לתכנים שלא מתאימים לגילו, אם בטלוויזה או בחיים. על כך הייתי מדברת עם הוריו, על מנת שיהיו עירניים לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
סיון ()29/10/2010תודה סמדר על תשובתך המהירה והמפורטת אכן הרגעת אותי והבנתי את המקרה בהבנה .. נכון זה ידוע שסקרנותם של הילדים גדלה עם הגיל אבל גם אני ממש ניבהלתי מהחיבור של המילה למעשה וכן נלחצתי כי לא ידעתי מה עושים במצב כזה ,
שוחחתי עם הילדה בצורה רגוע והסברתי לה שזה הגוף שלה והיא צריכה להיות קצת יותר צנועה ולהבין שמותר לה להגיד לא כשהיא מרגישה לא בנוח .
לגבי הכפייה לפי מה שהבנתי מימנה היא פשוט לא הבינה מה באמת זה אומר והייתה סקרנית גם היא וכשהרגישה לא בנוח פשוט הלכה , לא היה בניהם ממש מגע רק הסתכלות ,
לגבי הילד העברתי את המידע לאימו ובקשתי שתשים לב יותר לגבי סרטים שמשדרים מיניות או בינה לבין בעלה ובכלל .
שוב המון תודה מקרב לב ,
סיוון !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור...
סמדר ריינר29/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה!!!!! עזרה!!!!!שרון29/10/2010
שלום: אני אמא לילד בן 9.5 וילדה בת 6, יש לנו כהורים קושי עצום עם הבן שלנו וניסינו המון טיפולים ושיטות טיפול ( פסיכוליגים, מאמנים אישיים, פסיכיאטר) והבעיה לצערי לא נפתרה.
הבן שלי מאד אלים, מאד עצבני , ובוכה מכל דבר אפילו הפעוט ביותר, כמו כן את רוב תסכולו הוא מוציא על אחותו הקטנה, לאחרונה זה מחמיר ופוגע ובקשרים חברתיים כמעט וכבר אין לו חברים לא בשלל המסגרות שהוא נמצא( ב"ס, מפגש שבועי בב"ס למחוננים וקבוצת הכדורגל)
אף אחד לא רוצה בחברתו כי הוא מכה ומשקר, אנחנו משוחחים איתו המון ומסבירים לו ע ההשלכות של ההתנהגות שלו והוא מבטיח להתנהג יפה ולמחרת הכל חוזר עןל עצמו. יש לציין שהוא ילד חכם בצורה יוצאת דופן ואנחנו לא מבינים למה הוא לא מצליח להבין שמה שהוא עושה לא בסדר.
אבקש את עזרתכם לגבי המלצה מה עליי לעשות??????
והמלצה גבי פסיכולוג ילדים
תודה רבה
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה!!!!! עזרה!!!!! - תגובה
סמדר ריינר29/10/2010שלום שרון,
אני לא חושבת שמענה קצר ויחסית שיטחי בפורום יכול לסייע לבעיה כל כך חמורה שטיפולים פסיכולוגיים ופסיכיאטרים לא עזרו בהתמודדות איתה.
דבר אחד יש לי להעיר, השאלה שלך בסוף קצת מטרידה אותי. את טוענת שאת לא מבינה למה הילד כל נבון לא מבין. חשוב מאוד שתביני שההתנהגות של בנך לא מעידה על חוסר הבנה היא מעידה על מצוקה. זה לא עניין של הבנה. אם תוכלי להבין את זה יש סיכוי רב יותר שכל הטיפולים יעזרו.
לגבי המלצה על פסיכולוג ילדים - לא ציינת באיזה איזור מדובר.
את יכולה לקרוא על כל אחת ממנהלות הפורום לגבי תחום התמחותה והאיזור בו היא עובדת ולהחליט אם את מועניינת לפנות, או לבקש המלצה מפסיכולוגית בית הספר, או לפנות דרך קופת החולים שלכם, בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבבקשה!!!! עזרה!!!!!!!!!!!
שרון29/10/2010תודה לך על התשובה המהירה...
אצל רוב המטפלים שהיינו אמרו לנו שזו בעייה רגשית שתיפתר עם הזמן וההתבגרות של הילד, כמובן שאני מבינה שהילד נמצא במצוקה אחרת הנושא לא היה כל כך חשוב לי הרצון שלי שלילד יהיו חיים מאושרים ושמחים מלאים בחברים וחוויות .ומשום כך ניסיתי כל כך הרבה שיטות טיפול שלצערי הרב לא צלחו .......
אנחנו גרים בבת - ים.
אודה לך באם תוכלי המליץ על מי שאת מכירה , מה גם שהילד נמצא בבית ספר חדש ועם כל הצער שבדבר אין ברצוני לשתף את פסיכולוגית ב"ס בבעייה בשלב כל כך מוקדם.
שוב תודה שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבבקשה!!!! עזרה!!!!!!!!!!! - תגובה
סמדר ריינר29/10/2010שלום שרון,
באיזור בת ים אני באמת לא מכירה באופן אישי מטפל בילדים. אולי תנסו לפנות למרפאה בחולון של משרד הבריאות ברחוב תרצ"ו. יכול להיות שבמקרה כמו שלכם, שכבר היו כל מיני נסיונות וכישלונות, עדיף לא לפנות למטפל בודד שעובד באופן פרטי אלא למקום שיש בו צוות שיכול לחשוב בצורה יותר מקיפה על המקרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה עם ילד אספרגר בבקשה!!! עזרה!!!אנונימי28/10/2010
אבקש לקבל מענה עבור נער מתבגר אשר אני עובד איתו המגיע למצבי לחץ קיצוניים (בעיקר מולי וההתפרקות היא עלי כי אני מאוד קרוב אליו) גם כשאנו בסביבה של נערים ואנשים, אני אומר דברים שמחמיאים לילד והוא לפעמים כחלק מהתסמונת מבין אותם אחרת וכתוצאה מכך מתפרץ עלי ומרים את הקול מה שגורם לי לאי נוחות ממשית בגלל הסביה. לאחר שנרגע הוא מתנצל אין ספור פעמים וגם זה חלק מהתסמונת, אבקש טיפים להרגעה, ודרכי התמודדות (ביקשתי ממנו לעשות הסכם שכשהוא נלחץ יאמר זאת ושתינו נשתוק עד לרגיעה ורק אחר כך נדבר וזה גרם להתפרצות נוספת וצעקות "אני לא יכול להבטיח דבר כזה!!" תוך שהוא מרים את הקול, נלחץ ושוב מיד מתנצל ומתנצל) בבקשה טיפים ועידוד כי אני לא רוצה לעזוב את העזרה הזו שאני נותן לנער, אני כולי רוצה להמשיך ולתמוך בו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה עם ילד אספרגר בבקשה!!! עזרה!!! - תגובה
סמדר ריינר28/10/2010שלום לך,
לא נראה לי מקצועי וגם לא אחראי לתת הדרכה כזו כאן. אני לא יודעת באיזו מסגרת אתה עובד ומה המקצוע שלך, אבל אתה זקוק להדרכה מקצועית הרבה יותר רחבה מטיפים בפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתמודדות עם אספרגר
נירית30/10/2010אכן זו תסמונת לא פשוטה להתמודדות.
יש על כך ספרים כדאי שתקרא.
כמו כן יש ארגונים וקבוצות תמיכה. כדאי שתפנה למישהו מהם לעזרה.
האם מדובר בנער או באדם מבוגר? במידה וזה נער ניתן להתייעץ עם הצוות המקצועי בבי"ס.
בהצלחה!
כל הכבוד על הרצון לעזור !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חברות בבית הספראמא28/10/2010
בתי בכתה א' נמצאת בבית ספר חדש עם חברים חדשים אתמול ששאלתי אותה איך היה בבית הספר היא החלה בבכי קורע לב וסיפרה שאין לה חברים ושאף אחד לא רוצה לשחק איתה . האמת שבשניות הראשונות לא ידעתי מה להגיד לה מרוב שהופתעתי מעומק ההתרגשות שלה והבכי מתוך הלב. אספתי את עצמי והסברתי לה שהיא יכולה לחבור לילדים אחרים ושתנסה להיות עם ילדים אחרים אך היא בבכי אמרה שאף אחד לא רוצה שהיא ניסתה ושלא רוצים אותה. אציין כי בית הספר נמצא רחוק ומגיעים אליו ילדים מכל קצוות העיר ויש בו יום לימודים ארוך כך שלהפגש עם ילדים מהכיתה אחהצ זה כמעט בלתי אפשרי לאור העובדה שיש חוגים וכו. אציין כי יש לה חברותן שהן בעיקר בנות/בנים של חברים שלנו ההורים והיא די מסופקת חברתית אחהצ[ אך נראה שבבית הספר זה לא קורה. מה עלי לעשות כיצד עלי לעזור לה ? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברות בבית הספר - תגובה
נראה לי שקודם כל כדאי לאסוף מידע מהמורה ומגורמי בית הספר כדי להבין יותר טוב את היקף הבעיה ומהותה. מה זה נקרא שיאן לה חברים? היא כל היום יושבת לבד? לא יוצאת להפסקות? או שכן יש לה כל מיני קשרים שיטחיים אבל אף אחד ל אחבר שלה ממש? אולי אפשר להתייעץ עם המורה איזה בנות מתאימות לה בכיתה והאם היא יכולה לחבר ביניהן, להושיב אותן ביחד, לתת להן משימות משותפות וכו'.אולי למורה יש ראייה אחרת ממה נובעת הביעה, אולי היא שמה לב האם הבת שלך מתביישת מדי, מסתכסכת וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחברות בבית הספר
אמא28/10/2010תודה לתשובתך ואכן יש לה קשרים שטחיים אך בהפסקה היא לא מוצאת את עצמה ותמיד אומרת שמשחקת לבד. הערתי את תשומת לב המורה שאמרה שתשים לב זה קרה רק אתמול אז עדין אי אפשר לדעת . היא ילדה מאוד רגישה ותרנית ואוהבת מאוד חברה אבל קשה לה להתחבר לבד היא מחכה כנראה שיפנו אליה ושזה לא קורה זה מתסכל ומבחינתה אין לה חברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחברות בבית הספר - תגובה
אם זו אכן הבעיה, ייתכן שיש לה קושי לקחת מקום והיא בטוחה מהר מדי שתידחה או שלא תהיה רצויה. אם זה כך יש הרבה דברים שאפשר לעשות.כדאי ורצוי להתחיל מהבית. ייתכן שיש לכם ילדה ותרנית ומרצה מאוד, שמוכנה מהר מדי לותר על צרכיה ולא לפנות מיוזמתה ולבקש דברים, כולל לבקש יחס, מחשש שמה תכביד או שזה לא יהיה נוח, או שזה לא יתאים לצד השני. מאוד בולט למשל, שהיא כל כך סבלה אבל לא העזה להגיד לך דבר עד שלא שאלת אותה. זה לא כל כך אופייני לילדה בגילה. להורים לעיתים קשה לשים לב שהם מעודדים דבר כזה כי זה נורא נוח. שימו לב כמה אתם מצפים ממנה לוותר, כמה אתם מצפים ממנה להמתין, כמה צרכיה נראים בבית. נסו לשים לב אליה הרבה יותר, גם אם היא נוחה נורא ולא מבקשת כלום. נסו להתפעל מדברים שלה גם מעבר לכמה היא ילדה טובה או מהישגים שלה, ונסו לתת לה כמה שיותר הרגשה שמותר לה לבקש, לדרוש, להביע זעם, להיות לא נוחה ועדיין תאהבו אותו הדבר. גם אם לכם זה ברור, יש לי תחושה שלה זה לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחברות בבית הספר - תודה
אמא30/10/2010המון המון תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה, שמחתי לעזור.
סמדר ריינר31/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני שונא אותךריקי28/10/2010
הי אני אמא ל-3 ילדים בני 11 9 ו-4 בני בן ה-9 כל פעם שכועס או לא מקבל מה שרוצה אומר לי ששונא אותי. אני לא יודעת אם להתעלם או לכעוס עליו בבקשה תעזרו לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני שונא אותך - תגובה
סמדר ריינר28/10/2010שלום ריקי,
על מה בעצם לכעוס? אז הו אאומר שהוא שונא, אז מה? הו אילד בן 9 ואת אשה בוגרת. את ל אתלויה באהבה שלו, ואני מניחה את יודעת שהוא גם מאוד אוהב אותך. כעס, בכל אופן הו אלא שיטית חינוך ולא דרך לשים גבולות, אם זה מה שהתכוונת. אם הוא אל מקבל מה שהוא רוצה ואומר שהוא שונא אותך שיגיד. את מציבה גבול לא על ידי זה שאת כועסת עליו אלא על ידי זה שאת לא נכנעת ולא נותנת באופן הזה את הדבר שהוא ביקש. את יכולה לומר שהדיבור הזה לא מתאים. פעם אחת אומרים את זה ובקור רוח, בלי כעס. זהו מעבר לזה לא להוסיף דבר, ואם הוא חוזר על כך - להתעלם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה נושךאלה27/10/2010
שלום רב,
בני בן שנה. לפני כחודשים הוא התחיל לנשוך את כולם - אותי, את בעלי, את סבתא וסבא וגם את הילדים אחרים בגן!
לא יודעת האם יש קשר, אבל בגיל 11 חודש הכנסנו אותו לגן ואחרי כחודש הוצאנו אותו מהגן ההוא והכנסנו לגן אחר. בגן החדש הוא ממש נהנה ואפילו לפעמים לא רוצה ללכת הביתה.
עוד חשוב לציין כי התחילו לצאת השיניים בגיל 4 חודשים ועד היום יש לו כבר 16 שיניים (או אפילו יותר, אני לא יודעת מאחר ואני מפחדת לבדוק כי הוא נושך ממש חזק :) ).
כשהוא נושך, אנו כועסים עליו ואומרים לו שאסור לנשוך, שזה כואב לנו, ואז הוא נעלב ומתחיל לבכות.
אני כבר לא יודעת מה לעשות. אני מבינה שהוא עדיין קטן ואולי לא כל כך מבין כשאני מסבירה לו. אבל אני בטוחה שאת ההורים של ילדים אחרים זה לא מעניין כל כך, הרי הוא נושך את הילדים שלהם.
מה עליי לעשות?
תודה מראש,
אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנה נושך - תגובה
סמדר ריינר27/10/2010שלום אלה,
זו תופעה נפוצה אצל ילדים בגיל הזה, אין שום בעיה אצל הילד שלכם שהיא חריגה ומיוחדת. אתם צריכים להמשיך לעשות מה שאתם עושים, אתם יכולים גם לנסות לזהות מה הנשיכה הייתה אמורה לבטא באותו רגע, ולנסות להגיד את זה במילים עבורו, כדי לאט לאט ללמד אותו למצוא ערוץ מילולי לבטא את עצמו במקום בנשיכות. למשל להגיד: "אתה כועס עכשיו, אבל לא נושכים" ואז אפשר להציע לו משהו רך למעוך אותו במקום לנשוך, או:? "אתה נורא אוהב את אמא אתה רוצה לאכול אותה, אבל לא נושכים, נותנים נשיקה" וכו'.
זה יקח זמן עד שהוא יבין ועד אז צריכים להיות עירניים ולהפסיק אותו כשזה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
אלה27/10/2010סמדר, תודה רבה על התגובה המהירה כל כך!
אנו מפעול לפי הנחייה שלך ונקווה שבקרוב זה יעבור לנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה:-)
סמדר ריינר27/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקלחתגליה27/10/2010
בני בן שנה ועשרה חודשים.מספר פעמים ניסינו אני ובעלי לקלח אותו באמבטיה -כאשר אני יחד איתו באמבטיה- אך ניראה כי מפחד.זה מתבטא בהרמת רגל כדי לצאת מהאמבטיה. ביללות. לא מוכן לשבת.מה ניתן לעשות כדי לשכנע אותו? הוא כבר גדול מדי בשביל להמשיך להתקלח באמבטיה של התינוקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקלחת - תגובה
נעמה סבג שמש03/11/2010גליה שלום,
הכנה רגשית של ילד לכל מצב חדש מקלה על העניין.
ניתן להקריא לו סיפור על ילד שהלך להתרחץ, ובגלל שהוא גדול יש לו אבטיה חדשה וכו...
כדאי גם לאפשר לו להכניס דובי או בובה להתקלח, ושהוא יקלח אותם.
אפשר לשחק עם זה גם מחוץ למקלחת.
ואפשר גם לראות איך אפשר לעשות זאת בצורה שמוכרת לו יחסית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות קשות בבית הספרנטע27/10/2010
שלום, בתי בת 6 בידיוק, לומדת בכיתה א'. יש לה המון בעיות בבית הספר. היא ילדה מאוד חכמה לגילה -קולטת מהר ויודעת את החומר הנלמד ולא מתקשה קוגניטיבית בכלל . הביעה היא הנתנגותית. היא לא מוכנה ללמוד! לא מוציאה חוברת מהתיק ומסוגלת לשבת 5 שיעורים ולא לעשות כלום. לא עוזרים לא חיזוקים חיוביים עבור התנהגות והספק ולא נוקשות ולא רכות ולא הפחדות ולא פיתויים ולא כלום ! היא הולכת בבוקר לבית הספר עם חיוך ומייד בכניסתה לשיעור יש התנגדות, סירוב ולעתים אפילו התחצפויות למורים. זה לא רק כלפי המחנכת אלא כלפי כול המורים ובכול השיעורים. רוב הזמן היא פשוט יושבת על הכיסא בשקט כשכולם עובדים ולא מפריעה. כשפונים אליה היא מסרבת לשתף פעולה עד ליאוש מוחלט של מורים והם פשוט מניחים לה .והיא ממשיכה בשלה-יושבת ולא עושה כ ל ו ם ! יש ימים שהיא פתאום יכולה לעשות את כול השיעורים ולהשתתף :למשל שעתיים ראשונות-עברית עבר ממש מצויין ואח"כ היה חשבון והיא לגמרי התעלמה ולא עשתה כלום. זה לא עקבי-למחורת היא יכולה להשתתף בחשבון ולא בעברית. או בכלל לא לעשות כלום. שיחות בבית לא עוזרות, עם יועצת לא עוזר. מה עושים? אני כ"כ חסרת עונים... האם זו הפרעה כולשהי? איזו? איך אפשר לאבחן? האם ניתן לטפל? היא חכמה ולא מתקשה בכלום מבחינה לימודית ,הקושי הוא התנהגותי/רגשי .מה ניתן לעשות? איך לעזור לה ולנו?למי לפנות?אני מפחדת שישארו אותה כיתה שגם זה לא יעזור. שיפסיקו להתיחס אליה לגמרי ויהיה פיגוא בלימודים. כרגע אנחנו משלימים איתה את כול השיעורים בבית ! אבל זה לא פיתרון. בבקשה, תעזרו לי . היא גם ילדה שמתעצבנת בקלות ומתפרקת וחסרת ביטחון עצמי. עד שלא יוצא לה מושלם משהו היא לא נרגעת- הלכו כבר כמה מחקים.
אשמח לעצה, עזרה,כול דבר. בנוסף- היא בכורה ויש לה אחות בת שנה
תודה וסליחה שיצא כ"כ ארוך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות קשות בבית הספר - תגובה
סמדר ריינר27/10/2010שלום תמי,
קודם כל כדאי להירגע. זו רק ההתחלה של כיתה א', היא בטח חרדה, אם לא תילחצו יש סיכוי שזה יתמתן עם הזמן.
הכתובת להמשך בירורים ואבחונים היא פסיכולוגית בית הספר. קיבעו איתה פגישה והמשיכו משם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בבעיות רגשיותאושרת27/10/2010
בוקר טוב,
איך הורה יכול לדעת באם ילדו סובל מבעיה ריגשית המצריכה טיפול, אילו קריטריונים אמורים להתקיים בכדי שנדע שאנו צריכים סיוע/ טיפול ריגשי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בבעיות רגשיות - תגובה
סמדר ריינר27/10/2010שלום אושרת,
זה קשה מאוד להתייחס לשאלה שלך באופן כל כך כללי. אם תתארי את המצב הספציפי של הילד שלך אולי אוכל לכוון אותך יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בבעיות רגשיות- המשך
אושרת28/10/2010בקשת דוגמא בכדי לכוון אותי באם אכן היא צריכה טיפול:
הבעיה העיקרית שלה זה הפחד ממקום חדש, אומנם ברגע שהיא משתחררת במקום אז היא מרגישה בבית - כמו שקרה לה עם הגן, אבל זה אומר שאם מגיעים ליום הודלת אצל ילדה /ילד מהגן שהורים לא נשארים במקום זה תלוי באם היא מכירה את הילדה ובאם יש כבר מספיק ילדים שהיא "חברה" שלהם היא תשאר לפעמים קמצ בעיניים דומעות אבל תשאר ואם עדיין אין חברה שלה במקום היא לא תסכים בשום פנים ואופן גם באם זה עולה לה ביום הולדת בכלל, כנ"ל לגבי חוג שעליו היא ויתרה השנה לגמרי בגלל שלא מאפשרים לי להכנס פנימה והיא מאוד אוהבת לרקוד וזה ממש חבל לי.
כמובן שהפחד העיקרי זה מה יקרה שנה הבאה בכיתה א', לא בטוח שהיא תהיה בבית הספר שבו רוב ילדי הגן שלה שייכים ולכן מפחיד אותי מה יקרה - ואם אכן יש בעיה ריגשית אז אולי זה הזמן לטפל בה באופן דחוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בבעיות רגשיות- המשך - תגובה
סמדר ריינר28/10/2010שלום אושרת,
לא נשמע לי שיש בעיה ריגשית. יש ילדים שהם קצת יותר ביישנים בהתחלה, והקצב שלהם קצת יותר איטי. חוג ריקוד לילדות בנות 5 שלא מאפשר להורים לפחות בפעם הראשונה והשניה להישאר בפנים הוא לא חוג שבו הייתי משאירה את הילדה שלי. אם יש לה חברות, והיא לאט לאט מפשירה בתוך הסיטואציה זה בסדר גמור. אין כאן שום בעיה, בטח שלא דחופה. נסו להיות סבלנית לקצב שלה, לא לכולם יש את אותו קצב. הילדה נשמעת לי באמת בסדר גמור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלבות בגןאסף27/10/2010
שלום.
בני בן ה4 נכנס השנה לגן חדש .בתחילת השנה התחבר עם ילדים מופרעים בהתחלה הכל היה בסדר ואז כמו אצל ילדים התחילו המכות בינהם.הוא סיפר לי ואני התערבתי ודיברתי עם הגננת והוחלט שמפרידים בינהם.
שראיתי שהוא לא משתלב הפגשתי בינו לבין ילד מהגן למחרת שיחקו ביחד ועם הזמן התרחקו, ואז הפגשתי אותו עם עוד ילד וקרה אותו הדבר.
משהו קורה בימים האלו שבהתחלה הם משחקים ואחרי כמה ימים הם אומרים לו שהם לא רוצים להיות חברים שלו.(וזה מאוד כואב לי לשמוע את זה)
הוא אומר לי שהילדים לא רוצים להיות חברים שלו גם אלה שהוא היה אצלם בבית.ואני פשוט לא מבינה למה.הבן שלי מוציא את העצבים בבית ואינו רוצה ללכת לגן .הגננת אומרת שהוא משתלב אבל אני נוטה להאמין לבן שלי (כי כל הגננות אומרות את זה ), כי שהיו לו חברים הוא רצה ללכת לגן ועכשיו פשוט לא.
אולי האשמה בי שהתערבתי בתחילת השנה אולי אני לוקחת קשה דברים ומקרינה אותם עליו.אני באמת לא מבינה למה הרבה מהילדים לא רוצים לשחק עם הבן שלי.
מה עלי לעשות כדי לעזור לו ליצור חברויות שישארו ולא שיעלמו לאחר מספר ימים.
אנא עזרי לי כל תשובה תתקבל בברכה.
תודה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלבות בגן - תגובה
סמדר ריינר27/10/2010שלום לך,
אני לא חושבת לפי התאור שלך שזה קשור להתערבות שלך. אני כן חושבת שצריך להבין יותר לעומק מה קורה בין הבן שלך לאותם ילדים. אני מציעה לך לנסות לפנות לאימהות של אותם ילדים כדי לברר אם הן יכולות להגיד לך בכנות מה קרה ולמה הבן שלהן לא רוצה. אם תבקשי תשובה כנה, אני מניחה שלפחות במקרה אחד או שניים תקבלי תשובה כזו. מכך אפשר ללמוד הרבה. אולי הילד שלך מסרב לחלוק, אולי הוא משתלט נורא, אולי הוא מציק, אולי משהו אחר, שווה לבדוק את זה. ואז אפשר להחליט איך לפעול. אבל קודם צריך להבין מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אסף27/10/2010לסמדר תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה:-)
סמדר ריינר27/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירוק נישואים שניים -השלכות על הילדטל27/10/2010
שלום,
אני אם לילדה בת 6 (כתה א'). נישאתי בשנית לפני 3 חוד' וכעת התגלעו חילוקי דעות מהותיים ביננו ובעלי אינו מוכן לגשת להעזר במגשר (או שתעשי מה שאני אומר או שמפרקים את החבילה)- אני כבר מתמודדת עם דילמה זו מזה כחודש ולא הועילו כל הדרכים להביאו למגשר.
אמש הדברים החריפו כך שאין מנוס ואני צריכה להגיע להחלטה שלא פשוטה עבורי אבל אני זקוקה לעזרתכן, בנוגע להחלטה הנכונה עבור הילדה:
במידה ותפורק החבילה קיימות 2 אפשרויות: 1. להישאר לגור יחד(תחת אותה קורת גג) ולחיות לחוד עד שתסיים את לימודיה (לא לקרוע אותה מהכיתה באמצע שנה ומאזור המגורים אליו עברנו לפני חודשיים) או לחתוך הכל ב"סכין קרה" (כמובן עם הסבר/טיפול) לעזוב את ביה"ס ואזור המגורים ולשוב לעיר הולדתה, היכן שגרנו לפני נישואינו.
אנא, זקוקה ליד מכוונת, מאוד חוששת שתיפגע.
אודה למענה מהיר ומכוון
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פירוק נישואים שניים -השלכות על הילד - תגובה
סמדר ריינר27/10/2010שלום טל,
נשמע לי שקורה לכם משהו גם בזוגיות וגם בדילמה שאת מתארת, שהכל נהיה שחור לבן, או או, ואין שום אפשרות באמצע.
מבין האפשרויות שאת מתארת אף אחת לא נשמעת לי כל כך טובה למען האמת ואת זה אני מניחה שאת יודעת.
נראה לי שהאפשרות הגרועה פחות עבור הילדה היא להישאר באותו המקום ועם העניינים בינך לבין בעלך, או בעלך בנפרד, תתמודדי עם ניסיון שזה ישפיע עליה כמה שפחות.
עם זאת, אם בכל זאת יש אפשרות למשהו באמצע, היה עדיף בהרבה, לעזוב את הדירה אבל לא את העיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסמדר תודה, אודה למענה על שאלה נוספת
טל28/10/2010אני מסכימה עם כל מילה אך, השארות בעיר קשה עלי מבחינה פיננסית (עד היום נשאנו שנינו בהוצאות השונות וכעת אאלץ להתנהל לבד) ולא נראה לי שאסתדר.
לכן רציתי לשאול:
האם האפשרות של חזרה למקום הולדתה, העיר אותה היא מכירה, היתה בגן עם ילדים שהיא מכירה וחלקם המשיכו לביה"ס אליו היא תלך, משפחה תומכת שגרה בקרבת מקום, לא עדיפה על קשיים כלכליים?
נכון, יש לה כבר חברות במקום החדש, היא מאוד אוהבת את ביה"ס והמורה, ונחשבת לתלמידה מבריקה בכיתה שאף שוקלים כעת להקפיצה לכתה ב'.
- אני חוששת שהשינוי, השיבה לעיר הולדתה והפרידה מבעלי תיצור מהפך לשלילה.
אני ממש חרדה וחוששת (ובמידה מסויימת לעיתים עולה בי מחשבת הקרבה, מוכנה להעניש את עצמי ולהישאר בזוגיות הקלוקלת הזו ולו רק שלא תיפגע!)
אודה למענה ועזרה
טל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסמדר תודה, אודה למענה על שאלה נוספת - תגובה
סמדר ריינר28/10/2010שלום טל,
בעניין הכלכלי אני לא כל כך מבינה, ולכן אני לא יכולה להגיד לך מה עדיף. אני מניחה שגם בעיר הישנה את תצטרכי להתמודד כלכלית לבד, אבל את האילוצים הכלכליים שלך רק את מכירה. לכן אני לא יודעת להגיד לך אם זה עדיף או לא.
לשאת מערכת יחסים שאת חווה כמתעללת זה לא טוב עבורך וגם לא עבור הילדה.
עבור הילדה עדיפים כמה שפחות שינויים, ושאמא שלה תהיה כמה שיותר רגועה ופנויה אליה. הסידור שמביא למקסימום את הנתונים האלה הוא הסידור העדיף מבחינתה.
זה כל מה שאני יכולה להגיד לך כרגע.
אם את חושבת שחזרה לעיר מוכרת תרגיע אותך ותהיה סבירה מבחינתה - זו אכן האופציה העדיפה.
אם את חושבת שחשוב מאוד שהיא תישאר באותה עיר, ואת יכולה למצוא פיתרון כלכלי סביר - אז זו האפשרות העדיפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשכולאמא27/10/2010
שלום,
בני בן 3.3 מתקשה מאוד בדחיית סיפוקים ונוטה להתפרצויות בכי רבות. בכלל כל דבר, כל בקשה או דבר מה נעשה בבכי. אנו אומרים לו שבבכי לא ישיג דבר ובאמת לא נותנים לו עד שמבקש יפה - אבל חוזר וחוזר חלילה- הגישה הזו לא עוזרת.
אני מאוד מוטרדת מההיבט הריגשי אצלו. כרגע הוא בגן פרטי עם עוד 14 ילדים ואני כבר דואגת לשנה הבאה שיהיה עם 35 ילדים.
אתמול למשל, הזמנתי לראשונה חבר מהגן ואני זו שתיווכתי ביניהם והפעלתי אותם. אז אם הוא לא מנצח במשחק באולינג הוא בוכה. ואם אני מגישה להם לשתות והחבר ביקש את הכוס האדומה לפני הבן שלי, אז בני החל לבכות שהוא רוצה - לא נתתי לו.
ובכל משחק ששיחקנו אם החבר יודע את התשובה והבן שלי לא - אז חרב עולמו. אני מסבירה לו שככה זה, פעם אתה יודע, מצליח ו/או מנצח ופעם מישהו אחר.
בגן הגננת מתארת מצב דומה - אם היא מזמינה מכל הקבוצה 2 ילדים ובני לא ביניהם, הוא מתחיל לבכות. אתמול היא חילקה חישוקים לכל הילדים והבן שלי לא רצה, אז היא נתנה את שלו לילד אחר - שוב הוא בכה בכי מרורים והגננת הציעה לו חישוק אחר- אבל הוא רצה רק את זה שהילד האחר קיבל - כמובן שהיא לא נתנה לו.
הגננת מתארת שהוא גם נצמד לילדים כל הזמן וזה ממש מציק. גם בבית כל הזמן נצמד לאחותו בת שנה, נותן לה יד ומושך אותה, תופס לה בראש או שטופח לה על הראש, כופה עליה שתשב במקום מסויים ותראה את ההצגה שהוא עושה ובכלל כל הזמן סוחב אותה ומושך אותה והיא נופלת בגלל זה ובוכה והוא מקבל עונש בחדר סגור.
יש לציין שאנו מאוד עיקביים בתגובות שלנו אליו ולא מוותרים לו בכלום גם אם הוא בוכה וצורח. לדעתי אני אפילו נוקשה מידי - יכול להיות שאתמול שהחבר הגיע לראשונה ובני היה נרגש, הייתי צריכה לגלות יותר גמישות איתו.
הייתי שמחה לקבל קצת עצות איך לנהוג עמו.
תודה
אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסכול - תגובה
אולי באמת אתם נוקשים מדי איתו. גם נשמע לי שהדרישות שלכם קצת גבוהות. ילד בגילו לא תמיד מתמודד היטב עם הפסדים במשחק, יש לכם ציפייה שכאילו אם תסבירו לו שככה זה בחיים הוא מייד יפנים ושינה גישה. זה לא עובד כך, רמה מסויימת של תסכול במצבים כאלה היא הגיונית וזה קורה הרבה בגילאים האלה.
אם את מרגישה בעצמך שאת נוקשה מדי, אולי כדאי לעשות סדרי עדיפויות על מה להתעקש ועל מה לא. לא על כל נושא חייבים להיאבק. תנסו לחשוב איפה אתם כן מאפשרים לו להחליט, להרגיש עצמאי וגדול, אולי אין מספיק מקומות כאלה והוא מרגיש נמחק, חסר אונים וקטן, ולכן מרגיש מצוקה ורב על כל דבר.
בנוסף אולי זה לא רק עניין של גמישות ונוקשות, אלא נשמע שאולי הוא גם לא כל כך מוחזק ריגשית. לא תארת ולכן אני לא יודעת, כמה התייחסות ריגשית הוא מקבל, כמה הכלה, ואיזה כלים אתם נותנים לו כדי לעבד את ריגשותיו מלבד חינוך וגבולות. למשל הכרה בכך שזה באמת מעצבן שהוא לא מקבל מה שהוא רצה, שקשה לו עם אחותו, שהוא מרגיש קנאה, וכו'. הכרה ברגשות שליליים לא אומרת שאתם מסכימים למעשים שליליים, אלא שאתם מבינים מה קשה לו ושזה טבעי, אבל יש עוד דרכים להתגבר על כך שאותם אתם צריכים ללמד אותו, לאט לאט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אמא28/10/2010הי ותודה על התגובה
אני לא כך כך מבינה מה הכוונה ב"מוחזק ריגשית" ? את בטח לא מתכוונת לחום ואהבה - מזה יש לו הרבה וגם אני ממש קשובה ומתייחסת לכל פנייה שלו ולכל דבר שהוא רוצה לספר לי. את צודקת שאני מתעקשת על כל דבר וצריכה לגלות גמישות וזה משהו שאני צריכה לעבוד על עצמי. לגבי לתת לו כלים להתמודדות - אשמח לקבל יותר פירוט ודוגמא כי אינני יודעת כיצד להחזיק אותו ריגשית.
תודה
אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
במוחזק ריגשית במאת לא התכוונתי לחום ואהבה. התכוונתי לאיך אתם מכילים מציבים שקשה לו בהם. ייתכן שכל מיני התהנגויות שנובעות מכך שמשהו קשה לו את מפרשת כחוסר גבולות, ובמקום לתת מענה ריגשי את נותנת מענה של גבול, למרות שבמקור הבעיה לא הייתה בהכרח של חוסר גבולות אלא של צורך אחר.
למשל אולי לפעמים הוא רוצה להראות עצמאות ואתם רואים זאת כמרדנות ומחליטים בשבילו בכוח, אולי לפעמים הוא מרגיש פחד, או קנאה, או רגש שלילי אחר ואין בירור מדוע ואיך מתמודדים אלא מייד יש גבול לגבי ההתנהגות שביטאה זאת וכו'.
מעבר לזה קשה לי להרחיב בפורום, ייתכן וכדאי שתפנו להדרכת הורים בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שמציץ לבנות**26/10/2010
ערב טוב,היום קיבלתי שיחת טלפון מהגננת של בני, 5.5 לגבי הנושא של הרמת חצאיות לבנות. העניין הזה חוזר על עצמו פעם 4 מתחילת השנה ועושה רושם שכמה שאנו מסבירים לא את חומרת העניין - הילד לא תופס. הוא פשוט ממשיך. טענתו היא שהבנות מציקות לו ולכן הוא מרים להן את החצאית. למען האמת אני די נואשתי בעניין ולא כל כך יודעת מה לעשות ואיך להגיב לז. שנה שעברה הוא ועוד 2 ילדים הכניסו חול מתחת לחצאית של אחת הילדות. אז הוא טען שהילדים האחרים הכריחו אותו לעשות זאת.
היום בגן הגננת הקריאה להם סיפור בנושא, והסבירו לילדים את החשיבות
אני ממש לא יודעת מה עוד ניתן לעשות בעניין. אשמח לקבל עצה .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שמציץ לבנות - תגובה
תראי, אם הסבירו לילד ואסרו עליו וזה לא עוזר, אז רק "עוד לעשות" משהו זה לא העניין. העניין הוא לנסות להבין מה הילד מבטא במעשה הזה. יש כאן משהו יותר עמוק, ועד שלא נבין אותו, אנחנו יכולים כמו פול גז בניוטרל לנסות הרבה דברים שלא יעזרו.
הייתי בודקת ביני לבין עצמי, איך עובר הנושא של מיניות אצלכם בבית, מהם ההרגלים שלכם בבית לגבי חשיפה של איברי גוף, לדבי דיבור מבודח או רציני על מיניות (בדיחות גסות ומשפילות שחושבים הילד לא מבין), מגע, ביניכם ההורים וביניכם לילדים, מקלחות, סגירת דלתות לשם פרטיות בחדרים בשירותים ובמקלחות, וכו'. זה הכיוון שכרגע עולה בדעתי, ייתכן שזה לא העניין ויש משהו אחר, שאני לא יכולה לדעת כי אני לא מכירה אתכם. אם הבעיה ממשיכה לא להיפתר ייתכן וכדאי לשקול פניה לייעוץ מסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקשנות בגיל 5.5 שנים.אמא26/10/2010
שלום! אני אמא לשלושה בנים בן 8, בן 5.5, בן שלושה חודשים. הבן אמצעי מאוד עקשן, קשה מאוד להגיע איתו לאיזה שהוא שפה משותפת למרות שבגן חובה תמיד אומרים לי שהוא ילד מקסים.. בבית זה עקשנות בנוגע לאוכל,לבצע איזה שהוא משימה זה הכל אנטי ומאוד קשה לשכנוע. איבקש פיתרונות מתאימים לגיל הזה כבר ניסתי חיזוקים חיובים אך זה עובד רק תקופה מאוד קצרה.תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקשנות בגיל 5.5 שנים. - תגובה
סמדר ריינר26/10/2010שלום לך,
אולי תתני דוגמא על איזה דברים הוא מתעקש ומה את עושה בתגובה, ואז יהיה לי יותר קל לעזור לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעקשנות בגיל 5.5
אמא27/10/2010לדוגמא האח הגדול רוצה ללכת לבאולינג עם חברים שלו,אז הילד אמצעי מתחיל לכעוס למה רק הוא הולך לבאולינג גם הוא רוצה.ואז אני רוצה להסיע אות הגדול לבאולינג וכאן מתחילה הבעיה האמצעי נשכב על המיטה בוכה, לא מוכן להקשיב,לא מסתכל אליי אפילו שאני מנסה להסביר לו שזה החבר של הגדול ואצלך יש חברים שלך.והשכיבה הזאת על המיטה יכולה להמשך מספר רב של שעות אפילו עד להרדמות.באותו יום לא הצלחתי לשכנע אותו לצאת איתי מהבית הוא נשאר בבית לבד לאחר כי 15 דקות שחזרתי מצאתי אותו יושן במיטתו.היום בבוקר שהתעורר לאחר אירוע שקרה אתמול מצב רוח שלו רגיל לחלוטין,שמח ועליז כאילו לא קרה כלום.איך אפשר לעזור לו להעבור את השלב העקשנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעקשנות בגיל 5.5 - תגובה
יכול להיות שחלק מהבעיה קשור לכך שהילד מקבל יותר מדי התייחסות לעקשנות שלו והיא נהיית סוג של כוח. אולי לא נכון שתנסי כל כך להרגיע אותו,להסביר לו, לשכנע אותו לצאת איתך מהבית וכו'. מספיק להציי פעם אחת ואם זה לא עוזר פשוט להניח לו.
אם מנסה את זה בעיקביות כשבועיים והתופעות לא פוחתות כדאי לשקול פנות לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלי מוצץניסו26/10/2010
שלום
בת שלי היום 3 חודשים ושבוע ימים
היא לא קבלה מוצץ לא הצליחה לתפוס טוב
היא נזנת רק מהנקה
עכשיו מלפני כמה ימים היא מוצצת אצבע אני מנסה למנוע אותה ולהוציא כל הזמן מהפה
מה המשמעות וההשלכות הנפשיות של המצצות אם יש מאמר לקרוא
רוצה לדעת אם לתת לה למצוץ אצבע או מה ?
עוד מעט אני חוזרת לעבודה לא יודעת מה לעשות
יש לציין שהיא רוצה ציצי כל הזמן גם בשבל לישון ובדרך כלל היא לא רגועה תמיד בוכה אם אני לא מרגיעה אותה בציצי היא נרגעת
ניסו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלי מוצץ - תגובה
סמדר ריינר26/10/2010שלום לך
כן, חשוב מאוד לתת לה למצוץ אצבע כי זו הדרך שלה להירגע. כשהיא תגדל היא תמצא דרכים אחרות. למה את מנסה למנוע ממנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא רגועה
ניסו27/10/2010אני לא רוצה שתמצוץ אצבע בגלל הזיהומים וגם קושי לגמילה
בדרך כלל היא לא רגועה אני רוצה דרך מסוימת להרגיע אותה
האם אפשר לגיד שילד עצבני בגיל הזה . אפשר לתאר אותו כך ?
ניסו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא רגועה - תגובה
ילד שמנסה למצוץ אצבע ומוציאים לו אותה נהיה עצבני. תתיעצי עם אחות טיפת חלב אולי מה ניתן לעשות בעניין, והאם הסכנה של זיהום היא כל כך קריטית או אם יש לה טיפים איך להרגיל אותה למוצץ בכל זאת. נראה לי חשוב מאוד לא להפריע לילדה להרגיע את עצמה. כמובן חשוב שאת תהיי רגועה כדי שהיא תהיה רגועה. לא נראה לי נכון להקריב את הבריאות הנפשית ש התינוקת שלך עכשיו בשביל קשיי גמילה שיהיו או לא יהיו אחר כך. ילדים נגמלי כי הם בשלים להיגמל, לא חייבת להיות שום בעיה עם זה. כרגע, להוציא לה את האצבע זה גובל באכזריות, גם אם זו לא הכוונה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)