פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מפגשי ילדים בשעות אחה"צ
    רונה
    22/10/2010

בני בן שנתיים ועשרה חודשים. ילד מקסים, חכם מאוד וחברותי.
    אנחנו מתגוררים כרגע בחו"ל ושאלתי היא לגבי מפגשים בשעות אחה"צ.
    אנחנו נפגשים לעיתים קרובות עם ילד הצעיר ממנו בשנה וזאת משום שמדובר בחברה ישראלית שאני מעדיפה להיפגש איתה יותר מאשר עם המקומיים. כמובן שאנו מתראים גם עם ילדים בגילו אך שאלתי היא ספציפית לגבי המפגש עם הילד הצעיר ממנו.
    כאשר בני נפגש עם ילדים הקרובים אליו בגיל הם משחקים ורבים ו"מאזן הכוחות" שווה פחות או יותר. האמהות משתדלות לא להתערב והילדים מתקשרים ביניהם. כמובן שאנו מתערבות במקרה של מכות.
    לעומת זאת, כאשר בני נפגש עם הילד הצעיר הוא חש כי ידו על העליונה ועושה הכל כדי "להציק" לו- חוטף צעצועים, חודר ל"שטח המחיה שלו" וכו'. אמו של הילד השני לא מפסיקה להתערב ולנזוף בבני על כך שהוא חוטף צעצועים, בעיקר משום שהבן שלה פורץ בסדרת צעקות אימים אם רק נוגעים במשהו ששיך לו וגם אני "נגררת, לנזיפות בבני על כך שהוא צריך להתנהג בצורה בוגרת יותר כי הילד השני צעיר ממנו.
    לעיתים נדמה לי שהמפגשים האלו הופכים למקבץ של הטפות מוסר כלפי בני ואינני בטוחה עד כמה המפגשים האלו תורמים לו לא כל שכן איני בטוחה כי הם לא מזיקים לו.
    מה עושים במקרה כזה? האם הפתרון היחיד הוא לצמצם מפגשים עם אותו ילד?
    בסך הכל, בני הוא גם ילד קטן שלא עושה דברים בכוונה ונראה לי שגם במקרה זה היה נכון לא להתערב אלא במקרה של הרמת יד
    אודה לתשובתכן. בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מפגשי ילדים בשעות אחה"צ

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדים שרבים הרבה

ד''ר שירי שדה שרביט
    24/10/2010

רונה שלום,
    מבחינה התפתחותית, הילד שלך לא מרוויח מהפגישות עם הבן של חברתך, שכן הפער הקוגניטיבי, הרגשי, הפיסי והחברתי בין ילד בן שנתיים ועשרה חודשים לבין ילד הצעיר ממנו בשנה הינו אדיר. קשה לתת לילדים עם הפרשים כאלו "להסתדר לבד" כי יש הפרש כוחות אדיר ביניהם.
    כדאי שתחשבי עם עצמך כמה הילד מרוויח מהמפגשים הללו לעומת הצורך - הטבעי והלגיטימי - שלך לבלות אחה"צ עם חברתך. לגבי התגובה, אני חושבת שזה משהו שתצטרכו להחליט ביניכן. עקרונית עדיף שכל אחת תעיר לילד שלה אבל גם תדאג שהוא יתנהג באופן תואם לחברו.
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות?
    אמא
    22/10/2010

איך מתמודדים עם ילדה כבת 4 עוד מעט שמתחילה פתאום לעשות כל מיני תנועות מוזרות (כמו להתלות על המיטה עם הידיים והרגליים באוויר) שגורמות לה נעים? אפשר לקרוא לזה אוננות? מה לעשות? איך למנוע זאת כאשר יש אורחים? ובגן? מה????????? למה זה לא נעים לי?
    מוזר

לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות?

הוספת תגובה

• מה לעשות? - תגובה

סמדר ריינר
    24/10/2010

שלום לך,
    אני מודה שלא כל כך הבנתי. אולי תפרטי יותר. ליהתלות על המיטה זה לא נשמע לי מוזר, ילדים עושים דברים כאלה כחלק מההתנסות שלהם עם העולם, עם כוח הכובד, וכו', כמו לטפס על עצים לקפוץ, לרוץ, וכו'. ייתכן שיש משהו מוזר בתנועות שלה, אבל זה לא ברור מהתאור שלך. אם אכן מדובר באוננות, צריך להגיד לה שאת מבינה שזה נעים לה וזה בסדר אבל אלה דברים שעושים בפרטיות ולא ליד אנשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא אוהב מגע
    שאלה
    22/10/2010

יש לי שאלה

הבת שלי בת שנה וקצת. היא לא אוהבת שנוגעים בה.
    עכשיו היא נכנסה לגן, הקליטה לא קלה לה והיא ממש לא מסכימה שהגננות יתקרבו אליה, גם עם אנשים אחרים, נגיד חברים שלנו, היא לא ממש אוהבת את המגע.

אני יציין שהיא ילדה ממש עצמאית, אוהבת לעשות דברים רבים לבד ולא שלוקחים או שמים אותה, היא קיבלה המון חום ומגע מאיתנו כמובן מהרגע שנולדה, מקבלת הרבה חיזוקים חיוביים, וכן אוהבת מגע שלנו, סבא וסבתא.

איך אני יכולה לגרום לה להיות עם יותר ביטחון ? להסכים למגע של אחרים ולסמוך אליהם יותר

לקביעת תור
    סגירה
    לא אוהב מגע

הוספת תגובה

• לא אוהבת מגע - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    24/10/2010

דנה שלום,
    יש כאן שני עניינים שאולי נקשרים יחד לא בצדק. הבת שלך יכולה להיות כזו שמעדיפה שלא ייגעו בה, ועדיין ליצור קשר עם אנשים חדשים ולהסתגל היטב לגן. אין קשר ישיר בין מגע וביטחון.
    אם את מרגישה שהיא לא בוטחת בצוות המטפל ולא הסתגלה לגן, אפשר לטפל בדבר בעזרת הגננת והמטפלות, ולסייע לה למצוא את מקומה בהדרגה בגן - לפי ההעדפות שלה. אפשר ליצור קשר עם ילדה בגילה בדרכים רבות מלבד מגע, כמו לשחק עימה, לדבר, לצייר, לשיר וכדומה.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנתיים עם אנטי לאמא
    ליאת
    22/10/2010

שלום
    בני בן שנתיים, לאחרונה נראה שמפתח סוג של "אנטי" כלפי (אמא)
    נראה שזה התחיל בחודש- חודשיים האחרונים, בבוקר כשאני באה אליו למיטה הוא מתעצבן ואומר - לא רוצה את אמא רוצה את אבא, והרבה פעמים במהלך אחה"צ כשאנחנו ביחד מבקש את אבא (בעיקר כאשר אני מתעקשת איתו על משהו שהוא לא רוצה כגון להחליף חולצה, ללכת לאוטו וכו). יש לי תחושה שהתקריות האלו הולכות ונהיות תכופות יותר והדבר מתחיל להיות בולט, לפני שבוע חגגנו יומולדת בגן והוא לא הסכים לבוא אלי לרקוד וכו רק עם אבא...
    בשבוע האחרון אבא בחו"ל וסבתא באה לעזור, אז במקום לבקש את אבא הוא מבקש את סבתא... כלומר זה לא רק אהבה וגעגועים עזים לאבא (למרות שבהחלט יש ביניהם קשר חזק מאוד) אלא סוג של התנגדות לאמא...
    היום היה השיא מבחינתי כשבאתי לקחת אותו מהגן והוא לא בא אלי אלא נעמד במרחק, כעס ואמר שהוא רוצה את סבתא.
    יש לי גם תחושה שהוא מייצר מאבקי כוח איתי שלא היו קודם (למשל - לא רוצה לצאת מהאוטו, לא רוצה להכנס הביתה, וכו) - כאילו בוחן אותי ואני נכשלת...
    יש לציין שאני אמורה ללדת בעוד חודשיים ואני חוששת שהמצב הזה יחמיר עוד יותר עם הצטרפות התינוק החדש...
    אנא ייעצו לי בדחיפות, מאוד כואב לי ואני חוששת לאבד אותו...

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנתיים עם אנטי לאמא

הוספת תגובה

• בן שנתיים חרד מהולדת האח

ד''ר שירי שדה שרביט
    24/10/2010

ליאת שלום,
    הבן שלך כרגע מאוד חרד בשל ההריון, היכולת המועטה שלך להתפנות אליו (ביחס לעבר) והתינוק עמו הוא ייאלץ להתחלק באמא. בנוסף, העובדה שהוא יוצר קשר עם אבא זהו תהליך נהדר, שיש לחזקו. כדאי להבין את מה שעובר על הילד מנקודת מבטו, כמה הוא חרד ומודאג ומרגיש שעליו ליצור קשר עם אנשים אחרים לפני שאמא "תנטוש" אותו.
    הילד שלך מאתגר אותך כרגע להגיב אליו לא ממקום אישי ולא להיפגע ממנו, אלא להבין את הצורך שלו למצוא לו עוגן נוסף בין המבוגרים לפני שתיעלמי לו. חשוב להמשיך להרעיף עליו אהבה, חום ופינוקים, ולא לחשוב על הקשר שלכם במובנים של כישלון שלך. מהדברים שכתבת עולה שעד כה הקשר היה קרוב וטוב ולכן תגובותיו מפתיעות אותך. אם כך, זה ממש לא כישלון, זו הצלחה שלך כאמא! בנוסף, יש לו קשר טוב עם אבא וסבתא, וגם זה הישג חשוב.
    כשהוא מגיב אלייך בצורה לא נעימה, התפקיד שלך כאמא הוא להישאר יציבה עבורו, ולהתמיד באהבה שלך אליו, גם אם את לא עומדת בכל ציפיותיו. אני מתארת לעצמי שגם בקשרים הקרובים האחרים שלך (כמו עם בן זוגך לדוגמא) את לא תמיד "פרפקט" ועדיין אתם יחד... כך גם עם הילד, אלא שאיתו באמת זה לא קשר הדדי אלא שתפקידך הוא להיות נוכחות עבורו גם כשהוא כועס וחש מתוסכל ומאוכזב, ואולי גם במיוחד ברגעים הללו הוא זקוק לך הרבה יותר מאשר בשיגרה.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנטי לאמא - המשך

ליאת
    01/11/2010

לגבי החשש מההולדת התינוק, קשה לי להאמין שבני מבין את השינוי הקרב, אנחנו בקושי מדברים על זה (רק אומרים - לאמא יש בבטן תינוק) אבל לא מסבירים שיהיה תינוק ויהיה עוד מישהו וכו...
    דיברנו על זה רבות והגענו למסקנה שבני הוא ילד שובב ואוהב שמצחיקים אותו, מקפיצים באויר, משתוללים וכו - ואני לא כל כך כזאת (מנסה אבל לא תמיד מצליחה) ולעומת זאת אבא שלו הרבה יותר מצחיק ויש לו רעיונות מקוריים להסחות דעת מדברים שהילד לא אוהב לעשות (למשל להסתרק, להחליף חיתול וכו) בעוד שאני יותר "טכנית" ולא יודעת להפוך כל דבר למשחק (ובעצם אני גם לא חושבת שצריך - כעקרון - כל הזמן להיות ליצן בשביל להצליח לעשות דברים בסיסיים כגון החלפת חיתול וכו). בכל זאת - לילד יותר כיף עם אבא וזה בסדר...
    השאלה היא - איך להגיב, איך להתמודד - מעבר לתחושות שלי - מה תכלס לעשות כשהילד רואה אותי בבוקר ומתחיל לצעוק "לא רוצה את אמא רק את אבא", או כשכל פעולה קטנה הופכת למאבק (התארגנות בבוקר - צחצוח שיניים, סירוק, הלבשה - הופך למלחמה). לא רוצה להלחם עם הילד שלי כל הזמן - ברור שזה לא תורם ליחסים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנטי לאמא - המשך - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    02/11/2010

ליאת יקרה,
    ראשית אני מאמינה שבנך מגיב להריון המתקדם, לכך שאת פחות פנויה אליו מטבע הדברים ועוד פחות מעוניינת ומסוגלת להקפיץ אותו באוויר ולשחק איתו באופן פיסי. אני חושבת שזה בסדר גמור שאת נוהגת אחרת מבעלך, טוב שיש שני הורים שהם לא אותו האדם ואפשר לתקשר עימם בדרכים שונות ולהתנסות בסוגים שונים של אינטראקציות. הבן שלך מרוויח מכך המון.
    מהדברים שכתבת, עלתה בי שאלה באיזו מידה את ובעלך והילד מצפים שכל היחסים יהיו רק נעימים ומצחיקים. כפי שכתבת בצדק, לא צריך להיות ליצן בשביל להחליף חיתול. הבן שלך הוא בן שנתיים, וזה גיל בו הילדים עסוקים במאבקי כוח ובנסיונות לשלוט במבוגרים - עכשיו לא מחליפים חיתול, לא רוצה להיכנס לאוטו, עכשיו רוצה שאבא יעשה לי אמבטיה, וכדומה. אלו ויכוחים שגורים בכל משפחה, ואצלכם ההריון המתקדם והלידה הקרובה מעצימים את התהליך ההתפתחותי שהיה מתרחש בכל מקרה. חשוב לבחור את המלחמות, כלומר את הנושאים בהם חשוב לך להיאבק ולהבחין בין עיקר וטפל. ובמקביל לאפשר לילד מקומות בהם הוא מרגיש שהוא יכול לקבוע. למשל - לי באופן אישי נראה שהסירוק בבוקר לא צריך להיות נושא למאבק, ואם הוא לא רוצה להסתרק, תספרו אותו בתספורת שלא מצריכה ארגון של השיער. זה בניגוד לצחצוח שיניים שהוא חשוב ביותר.
    ויחד עם כל המאבקים, חשוב לאפשר לך ולילד זמן איכות כיפי ומהנה, בו תבלו בדרך שמתאימה לשניכם. אני בטוחה שהוא נהנה מדברים נוספים מלבד הקפצות באוויר - לקרוא ספרים, להדביק מדבקות, לצאת לאכול גלידה בפארק וכדומה.
    בהצלחה ולידה קלה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מקקי
    חגית
    22/10/2010

הבת שלי בת שנתיים ועשרה חודשים גמולה מחיתול יום ולילה יותר מחצי שנה עם מעט מאוד פספוסים של פיפי. הבעיה היא שהיא מתעקשת לעשות קקי בחיתולים ומודיעה על כך בגאווה ובשמחה. הסברנו לה עשרות פעמים שצריך לעשות בשירותים אך היא מתעקשת ואפילו בורחת הצידה כדי שלא נבחין בזמן שהיא עושה את צרכיה. כיצד אני אמורה לטפל בנושא? פעם אמרתי לה שאני לא מרשה לעשות בתחתונים היא אמרה לי שהגננת שלה מרשה.

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מקקי

הוספת תגובה

• גמילה מקקי - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    24/10/2010

חגית שלום,
    אני מפנה אותך לעמוד השאלות הנפוצות בפורום, שם יש מידע על שלב שכיח זה בגמילה. עדיף להימנע מאמירות כמו "לא מרשה לעשות בתחתונים" ולעבור לדיבור יותר בסגנון: "בואי אני אעזור לך לעשות קקי בשירותים", לתת פרסים וצ'ופרים ובעיקר לא ללחוץ ולא להתרגז כשיש פספוסים.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן ארבע וחצי
    לי
    22/10/2010

שלום,
    מזה שנה וחצי לבני עניינים וקשיים סביב בגדים ולבוש. כאשר נגמר האביב והלו ימי הקיץ החמים, לא היה מוכן ללבוש בגדים קצרים. הלך עם פוטר כאשר היה בחוץ 40 מעלות. מצאנו את הדרך ועבר לקצר. כעת אינו מוכן ללבוש תחתונים. וכל בגד שלובש מציק לו. הילד בוכה ומקטר. לא משנה איזה בגד נוחה גדול / קטן קניתי לו. עדיין מציק.... מה עושים???

לקביעת תור
    סגירה
    בן ארבע וחצי

הוספת תגובה

• בן ארבע וחצי - תגובה

סמדר ריינר
    22/10/2010

שלום לי,
    כדאי לבדוק אם הוא סובל מרגישות תחושתית כלשהי, התייעצו עם רופא המשפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הייתי אצל הרופאה...

לי
    22/10/2010

הייתי היום אצל הרופאה ושאלתי, היא אומרת שאין עניין רפואי. אולי משהו פסיכולוגי....הציעה לי לפנות לפסיכולוג לילדים. לא שמעתי את המושג רגישות תחושתית- האם תוכלי להפנות אותי למקורות מידע. כמו כן אשמח לשמוע איזה עניין פסיכולוגי יש כאן? האם כדאי לפנות לפסיכולוג? והאם יש לך המלצה על פסיכולוג לילדים באיזור הצפון. תודה רבה! אשמח לקבל כל שביב מידע, משום שנראה שהילד סובל מאד, ומרגיש שלא מבינים אותו, הוא הולך בכל בוקר בוכה לגן...כי אני מכריחה אותו ללכת לבוש (מן הסתם) וממש לא נוח לו. אגב שאלתי את הגננת אם הוא ממשיך להתלונן בגן, היא אומרת שבדרך כלל לא, בסך הכל הוא מסתגל לבגד אחרי שעה... ושוכח מזה. עניין נוסף שכדאי לציין הוא לא כל כך אוהב חול כי זה מציק לו...ומקפיד לרחוץ ידיים אחרי כל פעולה מלכלכת (אוכל, משחק) וזאת בשונה מילדים אחרים שמסתפקים במגבון (כך נהוג בגן...)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד משהו קטן...

לי
    22/10/2010

הוא מאד מאד אוהב בעלי חיים, האם יש חוג שיכול להתאים ולעזור לו? כמו רכיבה על סוס?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד משהו קטן... - תגובה

סמדר ריינר
    22/10/2010

שלום לך,
    אני לא יודעת עדיין איזה עניין פסיכולוגי יכו להיות כאן. בכל אופן ככל שאת מתארת את זה יותר נשמע לי שכן יש מקום לבדוק את העניין הפיסי יותר ביסודיות. אני ממליצה לך לפנות למרפאה בעיסוק בעניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבלת פנים לא נעימה בגן
    מיכל
    21/10/2010

שלום, יש לי בן בן 4 ובת בת חצי שנה. בני בגן בשכונה ונראה שבסדר לו, לא מעולה אך הוא נפרד בבוקר יפה והגננת מדווחת שלרוב בסדר גמור בגן.
    עם זאת, בכל פעם שאני באה לקחת אותו, הוא צועק עלי, מרביץ לי, מתנהג בצורה ממש לא נעימה שגם לא אופיינית לו. כשחוזרים הביתה הוא נרגע לרוב ואחר כך הכל ממש בסדר. זה מאוד מתסכל אותי כי אני מאוד מחכה לקחת אותו, אני גם מנסה להבין אם יש לו איזושהי מצוקה בגן ולא נראה שיש (לפעמים הוא מספר שילד זה או אחר העליב, הרביץ כך שהוא יודע לבטא קושי). גם בשנה שעברה זה היה כך והוא פעם אמר לי שהוא כועס שאנחנו משאירים אותו בבוקר. אני מנסה בדרכים רבות להתמודד עם זה - לעיתים אני מצליחה להסיח את דעתו עם משהו אחר, לפעמים אני מחבקת, לפעמים כועסת. פעם אמרתי לו בבית לאחר שיחה בה ניסיתי להבין מה קורה לו, שהוא יענש אם יהיה אלים כלפי בגן ולמחרת הוא שכב על הרצפה והתחכך בבואי לקחת אותו במקום להרביץ שזה גם לא נעים. גם כשבעלי בא לקחת אותו, הוא מתנהג כך.
    היום הוא אמר לי שהיום ארוך לו מידי בגן (הוא שם עד אחת וחצי). הוא גם מאוד עייף בשעה זו.
    ברור לי שהתנהגותו היא ביטוי לעייפות, פריקת תסכולים ממה שעבר במהלך הבוקר וכו' אבל הוא מביך אותי ועושה לי רע במצבים אלה. זה מגיע למצב שאני חוששת מרגע המפגש. אשמח לשמוע רעיונות לדרכי התמודדות. תודה, אמא

לקביעת תור
    סגירה
    קבלת פנים לא נעימה בגן

הוספת תגובה

• קבלת פנים לא נעימה בגן

ד''ר שירי שדה שרביט
    21/10/2010

לאמא שלום,
    ראשית כדאי לדבר שוב עם הגננת ולבקש שתעקוב אחר בנך במהלך היום ותבדוק האם התנהגותו משתנה כשנוקפות השעות. לא ברור לי אם כיף וטוב לו בגן, אם יש לו חברים והוא נהנה מהפעילויות, האם הוא נפגש אחה"צ עם ילדים מהגן, ועוד. יש לי השערה, שחלק מההתנהגויות שלו כשאתם מגיעים, נובעות מחוסר איזון פיסיולוגי סביב עייפות ו/או רעב. כדאי לבדוק האם הוא ישן מספיק בלילה לפני הגן והאם אוכל מספיק.
    בנוסף, כרגע נוצר כבר מתח של שניכם סביב האיסוף מהגן ונראה שהעניינים מתוחים מאוד. אני חושבת שכדאי להימנע ככל שניתן מעיסוק בכמה הדבר מביך ועושה לך רע כפי שכתבת, ולפעול באופן יותר ענייני - אולי להביא לו משחק קטן, צעצוע או חטיף כשאתם לוקחים אותו מהגן, ולא להתחיל לשוחח עמו על הדברים כשהוא שם. אפשר לבקש מהגננת לסייע לך להוציא אותו משטח הגן, ולהנהיג עמו מסורת שאתם באוטו שומעים מוסיקה שהוא אוהב, ורק בבית מדברים, ועוד... חשבו על משהו שיגרום לו לעזוב את הגן בקלות ללא המאבקים שכרגע הם כבר רווח משני שלו מהסיטואציה.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

מיכל
    28/10/2010

שלום ותודה על התשובה,
    מבירור שערכתי עם הגננת עולה שלבני בסך הכל טוב בגן. הוא משחק עם חברים ומשתלב יפה. גם כשאני שואלת אותו על הגן הוא אומר שטוב לו. עשיתי ניסיון להביא איתי שקית עם אגוזים או פרי כאשר אני אוספת אותו וזה עוזר לו.
    שאלתי היא לגבי ההמתחככות על הרצפה/הכיסא - כפי שכתבתי, לעיתים כשאני באה לאסוף אותו, אני מוצאת אותו מתחכך. שאלתי את הגננת לגבי זה והיא אמרה שבסוף היום בגן (בשעה האחרונה) הוא מרבה להתחכך ואם היא אומרת לו לשבת (זה קורה כאשר הם במפגש סוף היום) הוא מתיישב למעט זמן ואז שב להתחכך.
    מה ניתן לעשות בנושא זה? אמרנו לו בעבר שהתחככות היא דבר פרטי שעושים רק בחדר. נראה לי הגיוני שזה ביטוי לעייפות+רעב של סוף היום אך מפריע לי שזה קורה. בינתיים לא אמרתי לו כלום על זה. אני גם לא יודעת עד כמה זה מקובל בגן, עד כמה ילדים אחרים גם כן מתחככים. האם לשוחח אתו על כך, חשבתי אולי להציע לו אלטרנטיבה אך לא ברור לי מה. עלי להודות שמאוד לא נעים לי לראות אותו מתחכך, בפרט כשזה בפני כל כך הרבה אנשים. זה מרגיש לי מאוד חשוף ולא מתאים. אשמח לשמוע תגובה. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם עלי דילגו

מיכל
    31/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 7
    דנה
    21/10/2010

הבן שלי 7 הוריד לילדה מהצהרון שלו את המכנסיים והיא נגעה לו באיבר המין.
    האם זה טיבעי ? האם זה בעייתי?
    מה עושים?
    היא בת גילו.

לקביעת תור
    סגירה
    בן 7

הוספת תגובה

• בן 7 ומעשה מיני

ד''ר שירי שדה שרביט
    21/10/2010

דנה שלום,
    סקרנות לגבי גוף הזולת ולגבי מין היא טבעית מאוד אצל ילדים. אולם מכאן ועד הורדת מכנסיים לילדה ונגיעות הדדיות, המרחק הוא רב ויש כאן בעיה! חשוב שתדברי עם בנך בהקדם ותשאלי אותו בדיוק מה התרחש באירוע וסביב מה קרו הדברים. האם היתה הדדיות וסקרנות של שני הצדדים, או שצד אחד כפה על השני עירום או מגע. זו הזדמנות להדגיש בפני הבן שלך מסרים חשובים לגבי פרטיות הגוף וצנעתו, ולומר באופן מפורש שאתם אוסרים על עירום שלו או של אחרים, ומגע שלו באחרים או של אחרים בו.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרידת הורים מילדה בת שנה ו-3
    קרן
    21/10/2010

שלום רב,

בעלי ואני מתכננים לטוס לחו"ל יחד למשך חמישה ימים ולהשאיר בפעם הראשונה את בתנו למשך תקופה ארוכה עם הסבתות (היא תהייה בת שנה ושלושה חודשים במועד הטיסה).
    זוהי בתנו הראשונה, אני מעולם לא נפרדתי ממנה ללילה לפני כן, בעלי כבר היה פעמיים בחו"ל לתקופות ממושכות יותר.
    עד גיל שנה היא היתה בבית (חצי שנה איתי ועוד חצי שנה עם מטפלת).
    מזה חודש וחצי היא הולכת לפעוטון ומסתדרת שם טוב מאוד, בד"כ שמחה ללכת לגן ולא בוכה בזמן הפרידה מאתנו או במהלך היום.
    עם זאת, לאחרונה כאשר אני נמצאת איתה באותו החדר, ואז הולכת למטבח או לשרותים (נעלמת מעיניה ) היא צורחת מבכי עד חזרתי. אני מייחסת התנהגות זו לחרדת נטישה שאמורה להיות אופיינית לגיל זה.
    שאלתי היא האם פרידה כזו יכולה לגרום לנזק לילדה והאם יש דרך להתמודד או להכין אותה למצב כזה מראש?
    תודה,
    קרן

הוספת תגובה

• חופשה בת 5 ימים כשהילדה בת שנה ו-3

ד''ר שירי שדה שרביט
    21/10/2010

קרן שלום,
    במידה ובתך מצליחה לדבר מעט בטלפון ולהגיב אליכם, והיא קשורה לסבא וסבתא (או מי שיטפל בה בהיעדרכם) ורגילה לשהות עמם, אני לא רואה בעיה ביציאה לחופשה קצרה.
    כדאי לפני כן להקדיש זמן למחשבה מי יהיה איתה, האם תישן בבית או אצל הדמויות המטפלות, האם עדיף שתיסעו באמצע השבוע או דווקא כשהיא אינה בגן, ועוד.
    חופשה נעימה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נגיעות בחזה של אמא
    איה
    21/10/2010

שלום
    בני בן שנה וחצי,
    לאחרונה "גילה" עניין בחזה שלי. יש לו הבעה ממזרית (מתוקה !!) על הפנים והוא שולח ידיים בחיוך וצחוק ו"תופס" את השד, נוגע בו באצבע, או ממש תופס אותו, ונהנה מהרכות שלו. אותי זה משעשע, אבל האם זה תקין ? :-)

לקביעת תור
    סגירה
    נגיעות בחזה של אמא

הוספת תגובה

• נגיעות בחזה של אמא

ד''ר שירי שדה שרביט
    21/10/2010

איה שלום,
    בנך מגלה סקרנות כלפי החלק הזה של גופך, וכנראה שתגובתך מחזקת את ההתנהגות הזו. לא כתבת מתי הדבר מתרחש, ובאילו סביבות וסיטואציות. וכמו כן, קצת לא ברור האם היתה הנקה עד לאחרונה - אחרת איך בדיוק הוא נחשף לשדיים שלך?
    אם תוסיפי יותר פרטים, ניתן יהיה להציע כיוונים לחשיבה מעט יותר מושכלת.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נגיעות בחזה - המשך

איה
    22/10/2010

שירי שלום
    הנקתי עד גיל 8 חודשים, הנגיעות החלו באקראי תוך משחק, ומאז קורות מדי פעם, או כשאני רוכנת אליו באמבטיה וכיו"ב. אנחנו גרים בדירה קטנטונת ומדי פעם הוא רואה אותי מתלבשת.
    האם זה צריך להדאיג ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נגיעות בחזה - המשך - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    22/10/2010

איה שלום,
    לפי הפרטים הנוספים שמסרת, הנגיעות הללו ממש לא צריכות להדאיג. אפשר לא להציב לכך גבול כל עוד את ב-א-מ-ת תרגישי נוח איתן. מה שעלה משתי הפעמים שכתבת, שאולי יש כאן משהו שלא נוח לך, וזה טבעי. והוא כרגע משחק עם משהו שאמא מגיבה אליו קצת אחרת, ונהנה מתגובתך (כתבת שהוא מבחינתו משתובב). במידה ואת מרגישה לא נוח (או כשתתחילי להרגיש לא נוח) מהמגע בחזה שלך, אפשר ורצוי להציב לכך גבולות ולומר לו להפסיק, בדיוק כפי שתעשי כשהוא ירוץ לכביש, יתקרב לתה רותח וכדומה.
    לגבי עירום מול ילד כה צעיר, איני רואה בכך בעיה בגיל זה.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

איה
    23/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחתי לעזור

ד''ר שירי שדה שרביט
    24/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה משותפת וההשלכות הפסיכולוגיות
    אורית
    20/10/2010

ערב טוב,

בתי בת 11 חודשים מתעוררת כל לילה בשעה שונה ובוכה שנבוא לקחת אותה . היא אינה מוכנה להמשיך את הלילה במיטתה .
    מצליחה להירדם לבדה רק שממש עייפה בדרכ צריכה אותנו לידה למשל מלטפת את ידי עד שנכנסת למצב שינה.

ברור לי שאנחנו הבעיה כי אנחנו מתקשים להתמיד בשינה עצמאית במיטתה .
    זאת ילדה ראשונה ההתלהבות גדולה ולפעמים אנחנו ממש נהנים שהיא ישנה איתנו במיטה

שאלתי היא : מהן ההשלכות הנפשיות פסיכולוגיות במידה ולא נחנך לשינה עצמאית במיטתה לא נתעקש בלילות שמתעוררת ונאפשר לה לעבור למיטתנו ?

סה"כ מדובר בילדה מאוד נוחה ונעימה,

תודה וליה טוב
    אורית

הוספת תגובה

• שינה משותפת וההשלכות הפסיכולוגיות - תגובה

סמדר ריינר
    21/10/2010

שלום אורית,
    בגיל 11 חודשים זה עדיין לא כל כך נורא שהיא ישנה איתכם במיטה. בשלב מסויים תצטרכו להעביר אותה, ולעזור לה לישון לחוד.עם זאת, אם זה נעשה לעיתים קרובות מדי, זה משפיע על הזוגיות שלכם, או במקרה הפחות טוב משפיע עליה אם היא נהפכת עדה ליחסי המין בין ההורים. (גם אם אתם חושבים שהיא ישנה ולא מתעוררת).
    בהמשך, בגילאים מאוחרים יותר, אם המצב נמשך, ילד שישן עם ההורים במיטה תופס את עצמו כחלק מיחידת ההורים, הדבר משפיע על היכולת להציב לו גבולות באופן אפקטיבי, וכן משפיע בצורה ל אטובה על הזוגיות ועל כל מערך הגבולות וההתנהגות בבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצבות בבוקר אצל ילד בכתה ב'
    מירב
    20/10/2010

שלום רב
    יש לי בן בן 8 תאום ,מוכשר ומצטיין בלימודים ,ללא כל בעיה חברתית.
    עוד מימיי הגן ובתחילת כתה א' היתה לו קשה הפרידה בבוקר.
    הוא עבר את כתה א' סביר לחלוטין.
    עכשיו פתאום בכתה ב' ללא כל סיבה (לאחר בירור עם המורה,איתו,חבריו),הוא קם בבוקר מתארגן אבל פתאום תוקפת אותו עצבות והוא אומר שלא בא לו ללכת לביה"ס בטענה אחת מובהקת כי קשה לו להיפרד ממני,והוא מפחד לעזוב אותי,הוא לעיתים בוכה אבל עובר לו שמגיעים לביה"ס.והוא במהלך היום בסדר גמור.
    אני כמובן נתתי לו להבין שזה טבעי וטוב להתגעגע קצת,ו"הזכרתי" לו שאנחנו נפגשים ב13:00 שוב.(אני לא עובדת).
    האם זה לא קצת "לא תקין שבכיתה ב' (ושוב הילד מוקף חברים ומצטיין בלימודים )ירגיש מועקה כזו בבוקר?(אני רואה לפעמים שהוא מנסה לעצור את הדמעות בכוח).
    האם ריפוי באמנות יעזור?הוא אמנותי ומוכשר מאוד.
    האם להמתין שזה יחלוף העניין נמשך כמה ימים.
    אודה להכוונה.

הוספת תגובה

• עצבות בבוקר אצל ילד בכתה ב' - תגובה

סמדר ריינר
    21/10/2010

שלום מירב,
    לא תארת את הקשר שלך עם הילד הזה. קיימת אפשרות שזו דרך שלו לקבל שוב קשר ייחודי איתך, או קשר רגרסיבי יותר. לכן לא הייתי מתייחסת במיוחד להתבטאויות האלה ומעבירה לו מסר של ציפייה להתגבר, עם זאת, בשעות אחה"צ כן הייתי בודקת אפשרות לתת לכל אחד מהתאומים זמן איכות לבד עם אחד ההורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך עצבות בבוקר אצל תאום בן 8

מירב
    21/10/2010

היי סמדר ממש מודה לך להתייחסותך.
    את צודקת לא פירטתי את הקשר שלי עם בני.
    הקשר שלי עם בני חזק מאוד,מאוד מחובר אליי ומאוד מכבד,מעריץ ותמיד אומר שאמא שלו הכי טובה בעולם.
    אכן נתתי לו להבין אתמול שאני עסוקה במשך היום וכך טוב שגם לו יהיה ופחות יחשוב על כך שהוא מתגעגע אליי,ושניפגש שוב בצהריים.
    הוא שואל אותי "את לא מתגעגעת אליי"?,ואני אומרת לו שקצת ושטוב להתגעגע,אבל אני סומכת עליו שהוא במקום טוב-בביה"ס.
    יש לציין שתמיד בכל מעבר או שינוי לאחר חופש גדול,חופשת סוכות או לפעמים אחרי שישבת שאנחנו מבלים ביחד ויש פסק זמן מביה"ס שוב קשה לו .הגיוני בן 8 כתה ב'?

(עליי לציין שהיה מטופל כשנה וחצי אצל מרפה באומנות נעשתה הפסקה של חצי שנה,ואני שוקלת שיחזור שוב.)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך עצבות בבוקר אצל תאום בן 8 - תגובה

סמדר ריינר
    22/10/2010

שלום מירב,
    לאור מה שאת מתארת, אני חושבת שחשוב מאוד לשדר לילד ציפייה שיתגבר, להגיב בקור רוח, ולא להתרגש מזה. לדעתי ייתכן והקשר ביניכם יותר מדי צמוד, באופן שלא בריא עבור הילד, ודווקא כן חשוב שתתרחקי ולא תתרשמי מהעצבות שלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה שמאד אוהבת לאכול
    אלינור
    20/10/2010

שלום רב

בתי בת שנה וחצי. ילדה מקסימה, חייכנית, חברותית, עם שמחת חיים.
    היא מאד אוהבת לאכול. בעיקר פחמימות - פסטה, פתיתים, דגני בוקר, אבל גם בעצם כל מאכל אחר. כאשר היא מקבלת מנה כל שהיא של אוכל היא אף פעם לא מסתפקת בה ותמיד רוצה עוד. לפעמים היא ניגשת למקרר ומבקשת לפתוח אותו ולקחת מעדן שהיא מאד אוהבת (למרות שאני לא מסכימה לה כדי לא להקנות לה את ההרגל הזה), גם אם היא אכלה ארוחת צהרים חצי שעה לפני. אם היא רואה את אחותה הגדולה או ילד אחר עם אוכל ביד - תמיד תרצה גם.
    כאשר אנחנו מסרבים לה וברור לנו שהיא רק רוצה לנשנש ואין סיכוי שהיא באמת רעבה, היא ממש בוכה, בכי קורע לב. לעיתים אני מצליחה להתגבר על עצמי ומסיחה את דעתה או פשוט אומרת "לא" נחרץ, אבל לפעמים אני נקרעת מבפנים לסרב לילדה שמבקשת אוכל, ונכנעת לה. אנחנו גם לא רוצים שכל הזמן היא תיתקל בסירובים בעניין האוכל, ואז העניין רק יתעצם והאוכל יהפוך למרכז היום וינציח את הבעיה עוד יותר.
    הדבר מתבטא במשקל שלה - היא באחוזון 75% במשקל, ובגרף של משקל לעומת גובה היא 90-90% (וזו השמנת יתר!)

לציין שבבית שלנו אוכלים אוכל יחסית בריא. אין פתיחה של חטיפים סתם במהלך היום (רק אם יש סיבה - למשל נוסעים לטיול, מפגש עם חברים), אוכלים ארוחות מסודרות. אנחנו אנשים רזים, ויש לנו עוד בת (בת 3.5) איתה חווינו חוויות בדיוק הפוכות - היא תמיד עשתה בעיות בלאכול. כך שכל עניין האהדה הרבה לאוכל חדשה לנו...

איך אנחנו מונעים ממנה להשמין אך עם זאת לא הופכים את עניין האוכל לנושא מרכזי בחיים כדי שלא תתפתח הפרעת אכילה בעתיד?

תודה
    אלינור

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה שמאד אוהבת לאכול

הוספת תגובה

• ילדה שמאד אוהבת לאכול - תגובה

סמדר ריינר
    21/10/2010

שלום אלינור,
    יכול להיות שהרצון האדיר לאכול מבטא תחושה של שיעמום או ריקנות אחרת. ייתכן שיש מקום להעסיק אותה בפעילויות שונות בצורה הרבה יותר מובנית, ללוות אותה במשחקים, בציורים, ובתשומת לב צמודה וחיזוקים סביב דברים אחרים שלא קשורים לאוכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות בן בכור עם לידת אחות
    קרן
    20/10/2010

שלום, אני אימא לבן בכור בן 3 וחודשיים, לפני שבוע וחצי נולדה בת שנייה.
    תמיד נתקלנו בבעיות בהשכבה, במקלחת, צחצוח שיניים והתלבשות בבוקר, ישנם תקופות טובות יותר וישנם תקופות פחות טובות.

האם זה נכון להתחיל ולהתעקש על השכבה במיטה שלו כעת? ואם כן כיצד?
    יש לציין כי בתקופה האחרונה קיימנו טקס של הקראת סיפור במיטת ההורים ושם היה נרדם, לאחר שהיה נרדם העברנו אותו למיטתו. בימים האחרונים ההשכבה נהיית קשה יותר והוא מתעקש להוריד תחתונים ואז מתעסק בבולבול- איך להגיב?

בתקופות בהם הורדם במיטתו, ההשכבות היו ארוכות, תמיד נשארנו איתו בחדר לידו, לפעמים עד שנרדמנו בעצמנו ליד מיטתו.

הוספת תגובה

• התמודדות בן בכור עם לידת אחות - תגובה

סמדר ריינר
    21/10/2010

שלום קרן,
    אכן כרגע זה זמן לא כל כך טוב להתעקש על גבולות שלא הצבתם קודם. הייתי מחכה עם זה. לגבי ההתעסקות שלו בבולבול, הייתי אומרת לו שאתם מבינים שזה נעים לו, וזה בסדר, אבל לא עושים את זה ליד אנשים אחרים אלא בפרטיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת שלוש נכנסת לטירוף
    יעל
    20/10/2010

שלום יש לי ילדה בת שלוש ושלושה חודשים, לפני שבוע היא נכנסה לטירוף כי היא לא קיבלה את מה שרצתה והיום שוב זה קרה, היא מתנהגת כמו שנכנס בה דיבוק היא לא שולטת בעצמה צורחת בטירוף בועטת לכל עבר מרביצה ובעיקר רואים את הטירוף בעיניים שלה, בדר"כ היא ילדה מאוד טובה ומתנהגת בהתאם לגילה,אבל כשהיא מתנהגת כך שום דבר לא מצליח להרגיע אותה
    אשמח לקבל טיפים כיצד לנהוג.

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת שלוש נכנסת לטירוף

הוספת תגובה

• ילדה בת שלוש נכנסת לטירוף - תגובה

סמדר ריינר
    21/10/2010

שלום יעל,
    כשהי אנכנסת לטירוף חשוב מאוד לא לשמור על קור רוח, לא לכעוס, לא לנאום לה נאומים, להבטיח הבטחות, להתחנן שתחדל או להסביר לה יותר מדי הסברים. אם יש אלימות פיזית צריך להפסיק אותה מייד, אפילו על ידי החזקתה באופן פיזי, להגיד לה בצורה נחרצת וקצרה מאוד שבאופן הזה היא לא תקבל את מה שהיא ביקשה, ולהפסיק להתייחס. המטרה הי אלא שהיא תרגע מייד. היא לא. אלא בהמשך, אם תהיו עיקביים, היא תבין שהאסטרטגיה הזו לא משרתת אותה, והיא לא תקבל את מה שהיא רוצה באופן הזה ולכן לא ישתלם יותר לנקוט בדרך הפועלה הזו. זה לוקח זמן וצריך עיקביות והתמדה. באותם רגעים שהיא צועקת ומשתוללת, אחרי שנקטתם בפעולות שציינתי צריך פשוט סבלנות עד שהיא תתעייף. גם אם זה לוקח שעות. אחרי מספר פעמים, אם תנהגו נכון, זה ייעלם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה