פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התאקלמות לגן עירייה
    אושרת
    01/11/2010

בוקר טוב
    בני הוא בן 4 השנה הוא נכנס בפעם הראשונה לגן עירייה (טרום חובה) עד גיל שנתייים היה איתי בבית ואח"כ היה במסגרת פרטית עם מעט ילדים (חממה)
    בתחילת השנה בגן העירייה הכל היה בסדר בחודש הראשון הלך יפה לגן לא עשה בעיות מלפני שבועיים בערך החלה הדרמה. השיא היה בבוקר שבמשך חצי שעה לא הצלחתי להכניס אותו לגן הוא צרח והשתולל והתחנן בבקשה "אל תקחי אותי לשם" לא טוב לי שם, לא אוהבים אותי.
    בד"כ אני אחת שלא מתרגשת מבכי אבל אותו יום מה שעברתי פשוט שבר אותו עמדו לי כבר דמעות בעיניים נוכח המילים הקשות שהוא אמר.
    ששוחחתי עם הגננת היא אמרה שהוא דווקא משתלב יפה, הדבר היחידי שהיה לו קשה זה בריכוז...יש לציין שלגן זה וגננת זו יש של גן בעל משמעת חזקה מאוד.
    ביקשתי ממנה להיות יותר סובלנית כלפיו להבין שהרקע שהוא בא ממנן שונה (הוא גם בן יחיד)...היא אמרה שהיא תצ'פר אותו היא עשתה לו מחברת מדבקות שכל פעם שהוא נכנס יפה לגן הוא מקבל מדבקה.
    אומנם אין את אותה דרמה שהיתה בבוקר אבל הילד כל הזמן מוטרד שהוא צריך ללכת לגן לפעמים מתבכיין.
    שאני שואלת אותו למה לא כייף לך אין לא תשובה ישירה לגבי זה
    מה עושים? האם זה שלב טבעי האם זה סתם פינוק ? מה אפשר לדרוש מהגננת על מנת להקל עליו.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התאקלמות לגן עירייה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התאקלמות לגן עירייה - תגובה

סמדר ריינר
    01/11/2010

שלום אושרת,
    זה לא פינוק, הוא נתקל בדרישות שלא היו קודם וזה קשה לו. נראה לי שכבר ביקשת מהגננת והיא אכן מקלה עליו, זה לא אומר שעצם העניין שהוא נחשף לראשונה בחייו לדרישות מהסוג הזה הוא לא קשה עדיין. זו לא בעיה שאפשר לפתור לגמרי, אלא קושי מתמשך שצריך לקבל, עד שהוא יתרגל לכך שהוא גדול וזה קשה להיות גדול כי כבר לא מקבלים אותך בלי תנאים ויש דרישות. צריך ללוות אותו מבקושי הזה בלי לצפות שהוא ייעלם לגמרי ומייד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חד הורית למתבגרת
    אדית
    31/10/2010

שלום רב,
    אני מגדלת את בתי מגיל 11 חודש לבדי. הגרוש שלי ניתק כל קשר בהיותה בערך בת 3. כיום בתי בת 12. מעולם לא דיברתי דברי נאצה עליו או דיברתי בשנאה/טינה וכו'. שאלותיה תמיד נענו בהתאם לגילה. בתי ילדה מאושרת ומלאת ביטחון עצמי. כיום לאחר שנים של נתק דרך הפייסבוק בעלה של חברתי החל לנהל איתו שיחות והבין כי הוא מאוד מעוניין בקשר עם בתו. אציין כי אינו מתגורר כלל בארץ. בתי יודעת כי התגרשנו עקב אלימות. בהזדמנויות שונות כאשר אני מוצאת סיפורים דומים ושואלת לדעתה היא תמיד אומרת כי היא לא תהיה מעוניינת בקשר עמו כי הוא לא 'אבא' כלל. אציין כי מזונות ממנו לא קיבלתי מעולם ובשיחותיו עם בעלה של חברתי, הוא ציין כי יכול לעזור כלכלית, אך מתנה זאת בקשר. טובתה של בתי מעל הכל כמובן. ושאלתי היא אם בכלל כדאי? חיינו רגועים ושלווים היום, היא בגיל ההתבגרות והחשש שלי מאוד גדול,שמא לא ידע להיות עקבי וזה יעלה באושרה. אנא עצתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    חד הורית למתבגרת

הוספת תגובה

• חד הורית למתבגרת - תגובה

סמדר ריינר
    01/11/2010

שלום אדית,
    אלה לא דברים שאפשר לחזות מראש, זה הולך להיות לא פשוט. עם זאת, כנראה שאי אפשר כל החיים להתחמק מזה, בשלב כלשהו זה יציק לה ויהיה צורך לסגור את הפינה הזו ולטפל בה . השקט כרגע הוא אשליה לדעתי. די בטוח שלביתך יש שאלות לא פתורות ששום תשובה מושכלת מותאמת לגילה לא פותרת באמת מבפנים - כמו איך ייתכן שאב מוותר על ביתו, כמה באמת אני יכולה להיות חשובה לו, כמה בהמשך אוכל להיות חשובה לגבר כלשהו בכלל? אלה שאלות עמוקות מאוד שילוו אותה לאורך שנות התבגרותה ואת לא יכולה למנוע ממנה אפילו אם הכל יהיה מסודר, בשליטה ועם תשובות מוכנות ומעולות.
    זה דבר אחד. דבר שני, כל העניין הוא לדעתי בכלל לא בשליטתך. עם כל הכבוד. נכון שעד עכשיו את נשאת באחריות, לבד, התמודדת ושרדת, נתת לה את כל מחסורה, אבל הקשר בינה לבינו הוא לא בתחום האחריות שלך ולא בתחום השליטה שלך, לא מבחינה חוקית ולא מבחינה מוסרית, למרות שעל פניו נראה לך לא מוסרי שהוא חיכה עד עכשיו ועכשיו נזכר.
    לכן, אם היא תחליט שהיא רוצה בקשר איתו, אין לך לדעתי ברירה אלא לאפשר זאת, וכדאי מאוד ללות זאת בליווי טיפולי מתאים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד לא מובן
    ניר
    31/10/2010

ביתי בת שמונה וסובלת מפחדים לא מובנים,
    מספר דוגמאות:

מפחדת להישאר בבית עם אחיה הקטנים יותר למשך דקה כאשר האמא זורקת זבל וכדומה

מפחדת להישאר באוטו למספר רגעים (כאשר מוציאים כסף מכספומט או מביאים את האח מהגן וכו')

קשה לה מאוד כאשר אנו יוצאים ומישהו שומר עליה גם מישהו שהיא מכירה

מה עושים וכיצד מתמודדים?
    זה בערך 3 שנים הילדה סובלת מזה,

תודה על תגבותכם המושכלת,

לקביעת תור
    סגירה
    פחד לא מובן

הוספת תגובה

• פחד לא מובן - תגובה

סמדר ריינר
    31/10/2010

שלום ניר,
    אתם מוזמנים לפנות לעמודת "שאלות נפוצות" לשאלה העוסקת בפחדים אצל ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות ילדים כיתה ב
    ניר
    31/10/2010

שלום רב,

ברצוני להתייעץ איתכם במקרה שקרה לנו לאחרונה,
    בתנו בת ה-8 זייפה חתימה שלנו על גבי הודעה שהמורה שלה שלחה לידיעתנו,
    כיצד מתנהגים עם הילדה ומה עושים?,
    אודה על תשובתכם המלומדת ,

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות ילדים כיתה ב

הוספת תגובה

• בעיות ילדים כיתה ב - תגובה

סמדר ריינר
    31/10/2010

שלום ניר,
    נראה לי שקודם כל כדאי לשבת עם הילדה, בצורה רגועה ועניינית, ולברר איתה מדוע עשתה זאת. האם חששה מתגובתכם? האם לא רצתה לאכזב אתכם? כדאי לדבר איתה בהתאם למה שהיא תגיד על כך שזו לא הדרך הנכונה לפעול, ועל כך שאתם תמיד אוהבים אותה למרות שלפעמים אתם תהיו לא מרוצים מדברים. אבל הכי חשוב לדעתי הוא להקשיב לסיבה שלה כדי ללמוד מכך על היחסים ביניכם ומה ניתן או צריך לתקן. כיוון שמעשה כזה מעיד או על פחד מכם או על רצון לגונן עליכם כי אתם נתפשים חלשים מדי או על משהו אחר ששווה לדעת מהו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמגום רגשי? מודאגת
    רוני
    31/10/2010

בני בן 3.4 ילד פשוט מקסים חכם וסקרן.והתחיל לדבר מוקדם בגיל 1.6 אך לאחרונה הוא התחיל לדבר בחוסר שטף
    למשל:
    אאאיך קוראים לך? קקקווראים לי איתמר.הוא דיבר ככה מידי פעם במהלך היום במשך מספר ימים (אציין כי היחסים בים ההורים לא טובים ובתקופה זו היה מתח בבית ולעיתים הרמת קול), זה חלף לאחר שנהיינו ההורים יותר קרובים אחד לשני בנוכחות הילד.
    אציין כי-
    בגיל 2.9 ביוני האחרון הוא לא ראה את בעלי מס ימים (הוא מאד קשור אליו) וגמגם אמנם לא באותה צורה אך גמגם . אולם לאחר שראה אותו והיה עימו זה חלף כלא היה,

כמו כן בגיל 1.9 הוא גם דבר (חשב יותר מהר משדבר) ולאחר כחודש זה עבר.

מה קורה? האם הנזק הוא על בסיס רגשי? האם חוללנו לילד נזק בלתי הפיך?

כעת מזה מס ימים ששקט ונעים בבית ורגוע הוא לא מגמגם. יכול להיות שזה לא יחזור לו אם יהיה רגוע בבית? הוא עד כדי כך רגיש? מה קורה פה? כל משבר בחיים יגרום לו לגמגם?(אציין שלא הרגשתי את ההסתגלות שלו בגן כשנכנס הן בגיל שנתיים והן בגיל 3 ההסתגלות היתה מהירה ונראה כי הוא חזק אז מה הבעיה ?

לקביעת תור
    סגירה
    גמגום רגשי? מודאגת

הוספת תגובה

• גמגום רגשי? מודאגת - תגובה

סמדר ריינר
    31/10/2010

שלום רוני,
    את הולכת מאוד רחוק, לא נשמע לי שזה בלתי הפיך, אבל בהחלט כדאי לפנות לטיפול כי זה סוג של איתות מצוקה שכדאי להתייחס אליו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בוויסות רגשי
    פנינית
    31/10/2010

שלום רב,

בני בן ה-7 אובחן כבעל קושי בוויסות חושי/סנסורי. האם אבחנה שכזו יכולה להסביר את חוסר רצונו במגע (חיבוקים, נשיקות וכד') ואת הסתייגותו מכך ? והאם ילדים כאלה הם בהכרח גם פחות רגישים אישיותית ?
    האם אבחנה זו יכולה להיות מנוגדת לאבחנה של ADHD, או שיכולים להיות סימפטומים של שתי האבחנות ?
    מודה מראש על תשובתך.

תודה,
    פנינית

לקביעת תור
    סגירה
    קושי בוויסות רגשי

הוספת תגובה

• קושי בוויסות רגשי - תגובה

סמדר ריינר
    31/10/2010

שלום פנינית,
    בהחלט האבחנה הזו יכולה להסביר את חוסר רצונו במגע, זה לא אומר שום דבר על הרגישות שלו מבחינה ריגשית ואישיותית, רק מבחינה פיזית, וזה יכול ללכת עם הפרעת קשב וריכוז או בלעדיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף בבקשה
    מלאך
    31/10/2010

שלום..אני אמא לילד בן שנתיים וחצי וכבר הילד כמה חודשים לא רוצה לשחק עם אף אחד ...נמצא תמיד או איתי או עם האבא ...לא רוצה ללכת לגן...תמיד לבד ואפילו לא משחק עם אחיו הקטן או אוכל כמו שצריך לא יודעת מה עובר עליו..
    ואיך ניתן לטפל בנושא זה
    מה לעשות לאן לפנות??

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף בבקשה

הוספת תגובה

• דחוף בבקשה - תגובה

סמדר ריינר
    31/10/2010

שלום לך,
    את יכולה לפנות למכון להתפתחות הילד דרך קופת חולים שלך או לפסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם הגיל הרך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיפוף בפה
    דקלה
    31/10/2010

שלום ,

הילד שלי בן 5 נמצא בגן חובה , מאוד חברותי וחכם מעל לגילו אוהב להוביל ולהיות במרכז,הילד שלי מוזיקלי ובחצי שנה האחרונה הוא כל הזמן מתופף עם הפה בכל הזדמנות עד כי נראה שזה לא נשלט,
    זה מפריע לגננת ולחוגים וכן לא מעט פעמים שמים אותו בצד כי הוא מתופף וקופץ ומפריע למהלך התקין של השיעור לפי הגננת לא מדובר בהפרעות קשב וריכוז ,
    גם לי ולבעלי התיפוף הזה מפריע והקציתי לו מקומות בבית שבו הוא יכול לתופף בפה- לא תמיד זה עוזר וזה פשוט מטריף את הדעת.

איך ממגרים את התופעה?

לקביעת תור
    סגירה
    תיפוף בפה

הוספת תגובה

• תיפוף בפה - תגובה

סמדר ריינר
    31/10/2010

שלום דקלה,
    קודם כל יש אפשרות להתייעץ עם הפסיכולוגית של הגן ולבקש תערוך תצפית ותנסה להתרשם האם זה באמת לא עניין ש קשב וריכוז ואם לא אז אם יש לה השערה מה כן. גם יש אפשרות לנסות לדבר עם הילד ולהבין מדוע לדבריו הוא מתנהג כך, האם משעמם לו, האם יש סיבה אחרת. כמו כן הייתי בודקת האם הילד סובל מפחדים והאם התיפוף המתמיד הוא דרך להשקיט מחשבות לא נעימות או מפחידות שיש לו. כמ ו כן ייתכן שיש בעיה בגבולות וצריך למצוא דרך להציב לו גבולות באופן יותר אפקטיבי .בהתאם לאבחנה ממה זה נובע אמור לנבוע הפיתרון איך "למגר" את התופעה. אבל קודם צריך להבין ממה זה בא. "למגר" את התופעה לפני שהבנות זאת, עלול לפגוע בילד כיוון שייתכן וההתנהגות הזו היא סוג של איתות מצוקה שאם אנחנו לא קוראים אותו נכון ורק רוצים להשתיק אותו אנחנו משאירים את הילד עם המצוקה וללא מענה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיפוף בפה

דקלה
    01/11/2010

קודם כל תודה,
    אם אני לא רוצה לבצע תצפית עם פסיכולוגית מטעם הגן , באיזו דרך פרטית אחרת/ או דרך קופות החולים ניתן לבדוק את הנושא בצורה מקצועית?מה את ממליצה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיפוף בפה - תגובה

סמדר ריינר
    01/11/2010

שלום דקלה,
    אם כך כדאי לך לחפש פסיכולוג או פסיכותריסט שעובד עם הגיל הרך, דרך מכון להתפתחות הילד מטעם קופת החולים שלכם, או דרך המלצות ממכרים בסביבת מגוריכם באופן פרטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש סיבה לדאגה?
    oc
    31/10/2010

שלום רב,
    אני אמא לשניים, בן ארבע ובן שנה. בשבת היינו אצל חברים שגרים די רחוק, ואנחנו מתראים איתם אחת לחודשיים בערך. יש להם ילדה מאד דומיננטית בכיתה ב', וילד בן חמש. בכל פעם שאנחנו מתארחים אצלם, היא ממש משתלטת על הילד שלי, ולא נותנת לאחיה לשחק איתו. בין שאר המשחקים, היא רוצה לשחק ברופא וחולה, דבר שלעצמו לא מפריע לי, כל עוד בודקים מעל הבגדים, "שמים טיפות עיניים" (זה ילד שעבר ועובר המון טיפולי עיניים, רוב הרופאים שהוא מכיר הם רופאי עיניים) ו"נותנים תרופה". אתמול כשהיינו שם הלכתי לחדר לבדוק מה קורה עם הילדים, והדלת הייתה חסומה בשולחן ובכיסאות, נלחצתי ודחפתי ופתחתי את הדלת, והילד שלי ממש ברח החוצה, כי רצה לראות טלויזיה, זה היה נראה כאילו היא ממש לא נתנה לו.
    אמרתי שאני לא מרשה לסגור את הדלת, ובטח שלא לחסום עם השולחן, שאלתי אותם מה הם עשו והיא קפצה מהר וענתה "כלום". בדרך הביתה שאלתי את ילדי מה הם שיחקו, והוא אמר שרופא, אז שאלתי אותו, שמת לה טיפות עיניים? והוא אמר שבטעות הם בדקו מתחת לחולצה, שזה במפורש נגד ה"חוקים" שלי, והוא יודע אותם, לכן הוסיף "בטעות".לא אמרתי דבר כי אני לא רוצה ליצור יותר מידיי סקרנות בנושא.
    זה ממש מפריע לי, ואני ממש לא רגועה מאתמול שזה קרה. אני חושבת שאולי היא עוברת משהוא, אני לא רוצה להזיק לילד שלי, ואני חוששת מהמפגש הבא עם חברים שאני ממש אוהבת. רציתי להגיד שהמרחק בינינו הוא כשלוש שעות נסיעה, אז בכל פעם שנפגשים, נשארים לישון, אז זה להרבה זמן.
    יש לכם אולי רעיון?

לקביעת תור
    סגירה
    האם יש סיבה לדאגה?

הוספת תגובה

• נא תשובתכם,

oc
    31/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש סיבה לדאגה? - תגובה

סמדר ריינר
    31/10/2010

שלום לך,
    ראשית יש צורך במעט סבלנות, פירסמת את השאלה בבוקר וכבר אחרי שש שעות יש תזכורת - יש בפורום המון שאלות וזמן מענה סביר הוא כעבור 24 שעות, גם אם עניתי על שאלה פה ושם לפנייך זה לא אומר שיש לי זמן בבת אחת לענות לכולם. קצת סבלנות. זה מאוד לא נעים. שלא לומר מלחיץ.
    ולגבעי השאלה עצמה, נראה לי שיש מקום לפנות להורי הילדה, ולהגיד להם שאת קצת מודאגת כיוון שקרה כך וכך, ולספר להם את השתלשלות העניינים כדי שיוכלו לטפל בזה, אם זה ייעשה ברוח טובה ועניינית, אני לא רואה כאן כל בעיה שיכולה לפגוע ביחסי החברות. בהמשך, אחרי שיעדכנו אותך מה היו מחשבותיהם ופעולותיהם בנוגע למה שאמרת תוכלי לשקול האם זה מרגיע אותך ואת חושבת שאפשר לחזור ולבקר שם עם הילדים. אבל קודם כדאי לתת צ'אנס לשיחה חברית ועניינית.
    ולגבי בנך, כדאי לומר לומר, בלי ביקורת עליו, אלא כהרגעה - שמותר לו להגיד לא כשנוגעים בו בניגוד לרצונו, וכן זה בהחלט במקום לשאול אותו מה הוא הרגיש באותם רגעים, אני מניחה שהוא היה לחוץ ומפוחד וחשוב שיוכל לשתף בזה - זה יותר חשוב מהפרטים הטכניים של מה שאירע שם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה, אין לי ניסיון רב בפורומים..

oc
    01/11/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממש חסרת אונים בבקשה עזרה
    דורין
    30/10/2010

שלום אני בת 30 גרושה ואמא לילדה בת 5 וחצי , אני גרה אצל הורי מאז הגירושין , הבת שלי ילדה מאוד מפונקת ילדה שלא ממש יודעת מה זה לא, כי הסבא והסבתא מרחמים עליה ואם אני כועסת עליה אז היא רצה ישר אליהם, הבעיה היא שניסיתי הכל הייתי אצל ייעוץ דרך מכון אדלר אני והגרוש שלי נסיתי כל מה שאמרה לי אבל ללא הצלחה, היא ילדה שמציקה לכולם , כולם מוותרים לה אבל היא לא ממש חברותית בגן כאחים שלי מגיעים לארוחות עם הילדים אז תמיד הבת שלי מציקה להם בצורה שלא נעים לאף אחד להישאר כי אני מתחילה לכעוס עליה , להעניש אותה, ואז נוצר כעס צעקות הרבה בכי ובסוף כולם יושבים בתחושה של אי נעימות מה עושים איתה איך גורמים לה להפסיק להציק, בכללי היא ילדה מאוד חמה ואוהבת , שתמיד מחבקת ומנשקת
    בבקשה תעזרו לי פוחדת ממה שיקרה שהיא תעלה לכיתה א' ולא יהיו לה חברים כי ילדים בימינו זה עולם אכזר מאוד
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    ממש חסרת אונים בבקשה עזרה

הוספת תגובה

• ממש חסרת אונים בבקשה עזרה - תגובה

סמדר ריינר
    31/10/2010

שלום דורין,
    נשמע שזה לא ילך אם לא תגייסי את ההורים שלך לשמור איתך על עיקביות בעניין. חשוב מאוד שתדברי איתם, אולי גם תראי להם את מה שכתבת בפורום שתשתפי אותם בדאגות שלך, תסבירי להם שאת מבינה שהכוונות שלהם טובות אבל הם פוגעים בילדה לטווח הארוך והם חייבים לעזור לך להציב לה גבולות. קיבעי יחד איתם באיזה דברים אתם מוותרים לה ועל מה כולכם שותפים ומקפידים איתה, תבקשי דיווח מהם לגבי השעות שאת לא נמצאת בבית הום משגיחים עליה אם יש שעות כאלה וכו'. כאן העבודה שלך היא כפולה - להציב גבולות להורים שלך כדי שאפשר יהיה להציב גבולות לילדה. אין ברירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

לורין
    31/10/2010

ההורים שלי היו שומרים על הילדה אחרי הגן עד שהחלטתי לשים אותה בצהרון שתהיה עם ילדים אחרים ואולי תהיה יותר חברותית, אבל היא לא מפסיקה להציק לילדים ולבני דודים שלה , לא אוהבים לשחק איתה בהתחלה מוותרים לה אחרי זמן מה נמאס להם גם הם ילדים ולא מוכנים שיציקו להם, אני מנסה להסביר לה שתפסיק להציק אומרת לי אמא את צודקת אבל ממשיכה, מה עושים עם ההצקות האלה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה - תגובה

סמדר ריינר
    31/10/2010

שלום לורין,
    יכול להיות שחסרות לילדה שלך מיומנויות חברתיות והיא לא יודעת איך להתקרב לילדים בדרך אחרות וגם יכול להיות שזה קשור לחוסר הגבולות שלה ועד שלא יוצבו לה גבולות גם לא ייפסקו ההצקות. לכן כדאי לפעול בשני המישורים - גם להציב גבולות באופן עיקבי, כולל שיתוף פעולה של הורייך וגם ללמד את הילדה איך לפנות לילדים, איך להציע להם דברים, איך שלחק איתם בשיתוף וכו'. את זה אפשר ללמד גם על ידי שיחה וגם על ידי דוגמא אישית - כשאתם משחקים איתה בבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוג קראטה
    נירית
    30/10/2010

בני בן 5.5 החל ללכת לפני כחודש לחוג קראטה בקרבת במתנס. החוג מתקיים פעמיים בשבוע, כשעה.
    בנני מאד מתלהב מהדברים שלומד בחוג, מתרגל המון בבית, מספר לכולם ואף מלמד ילדים בגן תנועות שלומד. כמו כן, הוא מחכה כל השבוע ללמוד תנועות חדשות. כיוון שההורים ממתינים בתוך האולם וצופים בחוג, אני רואה שכשהוא משתתף הוא מצליח לא רע וגם אינו מתקשה כלל לעמוד בחוקים ובגבולות שמציב המדריך.
    בסוף כל חוג הוא חוזר מאושר ומספר שנהנה מאד.
    למרות כל זאת, כמעט בכל פעם שמגיעים לאולם הספורט, בו מתקיים החוג, , דקות לפני תחילת החוג, הוא "תופס רגלים קרות" ופתאום מסרב להיפרד ממני ולהשתתף בחוג. רק לאחר דקות ארוכות (עד 10 דק') של שכנועים ופיתויים מצד המדריך הוא נכנס לחוג, ואז כאמור, משתתף יפה ומאד נהנה.
    כבר קרה פעמיים שאחרי רבע שעה לא נכנס לחוג והחלטתי שנלך הביתה כי אין טעם להישאר כצופים.
    אני באמת לא רוצה לכפות עליו השתתפות בחוג, אבל נראה שמאד טוב לו שם והוא מאד רוצה. מצד שני, ההחלה בכל פעם מאד קשה...
    מה לעשות?
    אני החלטתי שאני נותנת עד רבע שעה ואם לא נכנס לחוג, הולכים הביתה. האם אני עושה נכון? כמה זמן לאפשר לו להיכנס באיחור לחוג? כמה פעמים?
    כשאני מנסה לברר איתו מה קורה ב10 דק' של ההתחלה- לא מצליחה לקבל תשובה מלבד: "אני מתבייש".
    יש לציין שהוא התחיל השנה גן חדש ועדיין קיימים קשיי הסתגלות והפרידה ממני בבוקר מאד קשה. אולי זה קשור לכך שקשה לו להיפרד ממני לצורך השתתפות בחוג? מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    חוג קראטה

הוספת תגובה

• מחכה לתגובה...

נירית
    31/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוג קראטה - תגובה

סמדר ריינר
    31/10/2010

שלום נירית,
    אני באמת לא יודעת אם הקשיים להיכנס לחוג נובעים מקשיי הפרידה ממך בבוקר או לא. אבל נראה לי שכדאי ללוות אותו בקשיים האלה בלי להתייאש. חשוב לעודד אותו כן להתגבר, במקרה הזה כיוון שלפי עדותך אחרי שהוא מתגבר הוא מרגיש הרבה יותר טוב. אם יש אפשרות לבדוק מה קורה אם אבא למשל מביא אותו לחוג - שווה לנסות לבדוק גם את זה.
    לא הייתי מגבילה את מספר הפעמים שהוא נכנס באיחור ואם יש צורך הייתי מחכה אפילו כל הזמן של החוג עד שהוא ייכנס. זה לא נורא.
    אולי אפשר לתאם עם מדריך החוג "טקס כניסה" שבו נניח כשהוא בא הוא ניגש לתת "כיף" למדריך ואז לשאר הילדים ואז יהיה לו יותר קל, והוא כבר פחות יתבייש.
    אולי כדאי להציע לו כשהוא מתבייש, רק להתחיל, או רק את החימום, ואז הוא כבר ייכנס לעניינים ויישאר וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם להעברי את בתנו גן עכשיו? דחוף
    מיכל
    30/10/2010

שלום רב
    מבקשת עזרה בנושא בתי בת ה-3 ו7 חודשים. ילדה מאוד חכמה, מתבטאת ברמה מאוד גבוהה ויוצאת דופן לגילה, סקרנית ומאוד, מחפשת חברה ולהנהיג. לדעתנו ולדעת מספר אנשי חינוך שראו אותה יתכן שהיא מחוננת. כרגע אין אחים ואחיות כך שרגילה שתשומת הלב מרוכזת בה. בתחילת השנה התלבטנו לגבי גן עיריה טרום טרום או עוד שנה בגן פרטי אחר ממה שהיה בשנה שעברה (הגן עבר מקום ונשארו בו רק קטנטנים) והחלטנו על גן פרטי כיון שבגן העיריה שהתקבלנו אליו ראינו שקיבלו לקבוצה הגדולה גם כך לא מעט ילדים שקטנים ממנה בשנה ואפילו חלקם לא גמולים וחשבנו שזה לא יהיה בשבילה. הגננת בגן העירוני אמרה שיש גם ילדים בגילה בגן אבל חשבנו שלא תקבל את תשומת הלב ושימשוך אותה למטה. בגן הפרטי הגננת מצוינת, נראה שהתכנים מענינים אותה אבל פרט לילדה אחת שבאה מהגן הקודם שהיתה החברה הכי טובה שלה היא אינה מתחברת עם אחרים. רוב הילדים קטנים ממנה בערך בחצי שנה, יש מספר מצומצם של בנות בגילה שלדעתי מאוד מופנמות ולא נפתחות לבת שלי שרק כמהה לחברות. ההורים של הילדות האלה אינם משתפים כ"כ פעולה עם נסיונות שלי לפגישות אחר הצהריים מה גם שבתי אינה מתלהבת להיפגש איתן. הגננת ציינה שנהיתה "רכושנית" כלפי החברה מהגן הקודם ורוצה להיות רק איתה בעוד החברה כן מתענינת בחברות עם ילדות אחרות ושהבעיה אינה בפער הגילאים או ברמה השפתית שלה (איני בטוחה שזו כל האמת כי היא לא תמליץ לעבור לגן של גדולים יותר כי אז הגן יאבד רישום של ילדה באמצע השנה). אבל אני מרגישה שבתי מפספסת את השנה בגן מבחינה חברתית ותהינו אם מומלץ להעביר אותה בכל זאת לגן עיריה אולי שמשלב טרום טרום עם טרום שם אולי מהיצע הילדיםוהגילאים תמצא חברים. היא רוצה רק להישאר עם החברה שיש לה היום. נשבר לי הלב שאין לה כ"כ חברים וכל כך היתי רוצה לעזור לה. היא גם מתגעגעת לגן הישן ושואלת מה עם החברים הישנים שלה (שכל אחד הלך לגן אחר במקום אחר)ובמקרים רבים לא רוצה ללכת לגן.
    האם מומלץ להעביר באמצע השנה גן עם ילדים לא מוכרים? האם להשאיר אותה? איפה אמצא לה ילדים קבועים שכן יהיה לה על מה לדבר איתם ולשחק? אודה מאוד לעצה טובה.

הוספת תגובה

• האם להעברי את בתנו גן עכשיו? דחוף - תגובה

סמדר ריינר
    31/10/2010

שלום מיכל,
    העברת גן כרגע נראית לי בעייתית, כי אם הבנתי נכון בעוד שנה תצטרך ממילא להתחיל גן חדש. אם זה כך, גם את זה צריך לקחת בחשבון. אולי כדאי לברר יותר לעומק למה אותן אימהות בגן לא כל כך משתפות פעולה איתכם, האם ביתך יצרה רושם מסויים - למשל של שתלטנות או רכושנות כמו שהגננת אומרת והילדות האחרות לא נהנות לשחק איתה? אם זה כך, מעבר לגן אחר לא יפתור את הבעיה הזו. ייתכן שיש מקום להפגיש אותה בינתיים אחר הצהריים מדי פעם עם חברים מהגן הישן, ובינתיים לברר שוב האם יש בכל זאת בעיה כלשהי במיומנויות החברתיות שלה, ואם כן לנסות לטפל בזה. אפשר גם לנסות לבקש את עזרת הגננת לחבר אותה לילדות נוספות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי התמודדות
    מיואשת
    30/10/2010

שלום בני בן 7 חודשים סך הכל וכבר נדמה כי עברנו איתו כברת דרך ארוכה מאוד...
    מאז שנולד הרבה לבכות כל היום ולא לישון ובלילה היה נכבה למעט האכלות. ההנקה לא הצליחה והידיים מעולם לא ניחמו אותו למרות שהחזקתי אותו כמעט כל היום על הידיים היה תמיד זורק את עצמו לאחור וצורח סבל גם מעצירות וגזים. בגיל חודשיים וחצי הבנתי שעיקר הבעייה היא טורטיקולים טונוס שרירים מוגבר בשכמות ותבנית גופנית הפוכה, הוא טופל בשיטת צעד ראשון עם הרבה ערסול ותפיחות,אצל פיזיוטרפיסטית ובקרניו - סאקארל. היה שיפור עצום ברמות הבכי ואז נוצרה בעיה אחרת של יקיצות מדי 40 דקות בלילה (מכיוון שכל הרדמה הייתה כרוכה בהתערבות פיזית להרפיית השרירים) טיפלנו גם בזה בשיטה שלא הרגשתי שלמה איתה אבל השתכנעתי שהיא הכרחית לילד הספציפי הזהמכיוון שלא היוויתי עבורו עוגן להתרגעות- גישה מתוזמנת של דקה לשהות במחיצתו ודקה לעזוב תחת מעקב של פסיכולוגית מומחית להפרעות שינה. הילד אכן למד להירדם באופן עצמאי לא במאה אחוז אבל מספק בהחלט אך רק במיטה שלו כל סיטואציה אחרת היא קשה יותר והשינה קצרה ולא מספקת. הבעיה שלי היא איך יכול להיות שעם כל העבודה המפרכת וההתכווננות הבלתי פוסקת והאהבה והחום הוא לא מפסיק לבכות? הוא מתעורר אוכל משחק 20 דקות לבד וזהו עד השינה הבאה הוא מתבכיין, אני מוציאה אותו לחצר הוא מרוצה 5 דקות וממשיך שוב אני משחקת איתו עוזבת ושוב מתחיל הוא רוצה ידיים וכשהוא על הידיים רוצה לרדת כי הוא כבר זוחל ואז שוב מתחיל, הימים עימו קשים ומייגעים אני מרגישה שאין לו שום יכולת התמודדות שכמובן מתעצמת כשהוא עייף., כשהוא חולה הוא מגיב בצורה קיצונית וגם כשהוא בריא כל הזמן הוא מתבכיין וזה תמיד רק שאלה של זמן עד ההתפרות ההיסטרית הבאה, אני מפחדת שהוא סובל מחרדת נטישה ושהשיטה המתוזמנת חיזקה את החרדה........איך עוזרים לו להיות שלו יותר ובשל יותר אני חרדה כי בעוד שבועיים הוא נכנס לגן ואם קשה לו בבית אני לא רוצה לחשוב איך יהיה לו שם. ברקע יש גם ילדה בת 3 שאוהבת אותו מאוד אבל גם כבר נמאס לה שתשומת הלב תמיד ממוקדת בנסיונות להרגיעו......סליחה על ההתשה אודה אם תשיבו..סיון

לקביעת תור
    סגירה
    קשיי התמודדות

הוספת תגובה

• מקפיצה את השאלה ....מחכה לתשובה

מיואשת
    09/11/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שואלת בפעם השנייה
    רינת
    30/10/2010

שלום שמי רינת ויש לי איזשהי "בעיה"
    יש לי תינוקת בת 1 וחצי היא נולדה בחודש שביעי שבוע 28 במשקל 1200
    כל פעם שהיא אוכלת או שותה היא זורקת באגרסיביות את הבקבוק.
    כשהיא כועסת היא זורקת על הרצפה (זה עוד מובן)
    אבל כל פעם שהיא מסיימת לשתות ולאכול היא זורקת את הכלים באגרסיביות.
    האם זה אומר משהו? איך אפשר להפסיק את זה??

לקביעת תור
    סגירה
    שואלת בפעם השנייה

הוספת תגובה

• שואלת בפעם השנייה - תגובה

ליאת גרוס
    01/11/2010

שלום רינת
    בשלב ראשון נסי לתפוס את ידה , להסתכל לה בעיניים ולהגיד בפרצוף חמור - "לא זורקים על הרצפה - נותנים לי". תחזירי לה את הבקבוק הריק והגישי את ידך כדי שתיתן לך. חיזרי על התנהלות זו מספר פעמים בכל פעם שזורקת.
    העובדה שהזכרת את תקופת הפגות מעידה על כך שהנושא הזה עוד יושב אצלך ומשפיע על תפקודך כאמא. זוהי חוויה טראומטית שלרב לא מעובדת מספיק ומשפיעה על האם והילד. אם את מתחבראת לדברים אלו כדאי לפנות לייעוץ /טיפול וקצת לדבר על מה שהיה וכיצד זה משפיע עלייך היום.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

רינת
    01/11/2010

תודה רבה לך אני באמת אנסה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - תגובה

ליאת גרוס
    01/11/2010

על לא דבר. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יוצאת מדעתי...
    ליאת
    29/10/2010

שלום רב,
    יש לי בת בת שנתיים וארבע חודשים, בכלליות היא רוב הזמן בכיינית ומפונקת מדי.
    לפני כחודש ילדתי את בני השני , אני לא יודעת אם זה קשור אבל קצת לפני הלידה היא פיתחה התנהגות חדשה, הכל היא רוצה לעשות לבד, אם משהו נופל ואני מרימה לה אז היא משתטחת על הרצפה בבכי מטורף וצרחות , מרביצה ונושכת כל מי שרק בדרך. דבר שני אם מרימים אותה קצת גבוה היא צורחת שהיא מפחדת, באוטו היא צועקת לא לנסוע חזק ומהר כי היא פוחדת, היא לא רוצה לישון כי היא פוחדת, וכל דבר הפך להיות מפחיד .
    היום בפעם הראשונה באתי לאסוף אותה מהגן והיא לא רוצה לעלות לאוטו ולא לשבת בכסא שלה, לבסוף אחרי רבע שעה של שכנועים היא עלתה אבל מרגע עלייתה לאוטו היא חטפה התקף זעם לא מוכנה לשבת כי היא פוחדת ואני מניעה את האוטו היא צורחת בבכי עז והשתוללויות שאני לא אנסע כי היא פוחדת .לא יודעת מה לעשות אובדת עצות.... תעזרו לי בבקשה

לקביעת תור
    סגירה
    יוצאת מדעתי...

הוספת תגובה

• יוצאת מדעתי... - תגובה

סמדר ריינר
    29/10/2010

שלום ליאת,
    יכול מאוד להיות שהבת שלך מלאה בחרדה כיוון שאתם חלשים מדי. הורים חלשים גורמים לחרדה אצל ילדים כיוון שההרגשה הפנימית שלהם היא שאין מי שיגן עלילהם אם אמא ואבא חלק גדול מהזמן חסרי אונים.
    לדוגמה, כשילדה בת שנתיים וקצת לא רוצה להיכנס לאוטו, לא עומדים רבע שעה ומשכנעים את הוד מעלתה, אלא שמים אותה באוטו, וזהו. שומרים על קור רוח, ושתצרח כמה שהיא רוצה.
    ייתכן שכדאי שתפני להדרכת הורים כדי ללמוד איך להגיב בסיטואציות מהסוג הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יוצאת מדעתי...

ליאת
    29/10/2010

את צודקת בקטע של החולשה אני רוב הזמן איתה ואני נמסה ממנה וחלשה בקטע של השליטה עליה אבל היא נכנסת לאיזשהו סטרס של פחד את מרגישה כאילו ילדה אחרת, אבל בעלי קצת יותר חזק ממנה וגם ממנו היא פוחדת רק בדיבור אבל כשהוא מגיע היא עושה לו בדיוק מה שהיא עושה לי...
    בגן הם אומרים שהיא לא עושה דברים כאלו...
    אני לא יודעת מאיפה להתחיל...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יוצאת מדעתי... - תגובה

סמדר ריינר
    30/10/2010

שלום ליאת,
    זה בכלל לא משנה שהיא עושה לו בדיוק מה שהיא עושה לך. זה לא אומר שהדרך היא לא נכונה, אלא שצריך להיות מספיק עיקביים בה. ייתכן ויש לכם ציפייה שאם תעשו את הדבר הנכון, היא מייד תרגע. זה לא עובד ככה. הרבה מאוד זמן הזנחתם את העניין והיא חרדה מאוד וייקח הרבה זמן של עיקביות מצידכם במתן מענה חזק וברור כדי שהיא תחזור להרגיש פחות חרדה ויותר בטוחה.
    שוב, אם את לא יודעת מהיכן להתחיל, ייתכן ויש מקום שתפני להדרכת הורים מסודרת, שתלווה אותך בצורה יותר צמודה ומפורטת. מענה כללי וקצר בפורום לא תמיד יכול לפתור בעיות שקיימות חודשים ושנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה