מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בן 5.5 שמראה את איבר מינוא.ו04/11/2010
בני בן 5.5 לפני כחצי שעה התקשרה אלי הגננת ואמרה לי שהוא היה עם קבוצת בנות בחצר והוא ועוד ילד הראו להם את איבר המין שלהם. כרגע אני בשוק ולא יודעת איך "לאכול" את זה ומה לעשות אם זה, האם עלי להעניש על דבר כזה או שמספיק לנהל שיחת הסבר בנושא ולא ""להתעסק" בזה יותר מידי ע"מ שלא יחפיר. אודה על תשובה בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 5.5 שמראה את איבר מינו - תגובה
סמדר ריינר04/11/2010שלום לך,
התשובה הי אלאל זה ולא זה. אלא קודם כל לברר איתו, מה קורה לו, מה הוא חשב, מאיפה הוא קיבל את הרעיון, האם קרה לו פעם משהו דומה וכו'. כמו כן יש בהחלט מקום להסביר לו שזו התנהגות לא רצויה ולא עושים זאת. ענישה לא תעזור, היא מיותרת ומשפילה. כן הייתי חושבת אחר כך ובודקת טוב מה זה אומר, על איזו מצוקה לש הילד זה מצביע, למה הוא נחשף שהוא לא היה אמור להיחשף וכו', ופועלת בהתאם.
הבירור עם הילד, דרך אגב, צריך להיות ענייני, בלי התלהמות, היסטריה או כעס. זה גם לא מסייע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומותשרית04/11/2010
שלום
חייבת עזרה.
בנותיי תאומות בנות שנתיים ושלושה .
אחת מהן ממש דומיננטית והשנייה שקטה יותר
הדומננטית מן הסתם תמיד גוברת על השנייה מתבטא בלקחת כל מה שיש לה ביד
להגיד שהכל שייך רק לה ומה שהיא מחליטה כך יהיה מול אחותה
ניסיתי לדבר ,להסביר אך לשווא ותמיד זה נגמר בבכי מצד שניהן.
בשבועות האחרונים המצב החמיר מרגע שהיא קמה היא מתחילה לחפש איפה להציק מה לבקש וסתם אומרת כדוגמא "את זה..." אני שואלת אותה מה תדברי והיא לא עונה
(היא יודעת לבקש ולדבר ממש טוב אין בעיית דיבור ) ברגע שחוזרים מהמעון הסיפור ממשיך וזורקת את עצמה ברצפה וצורחת ולא נרגעת לפעמים גם חצי שעה עד לשינה ,בשינה היא ישנה מצויין.
במעון אמרו לי היא עקשנית ובוכה על דברים אבל שסיפרתי להם הם טוענים שהמצב לא כמו בבית.
אני מדברת איתה מנסה להסביר לה אבל ממשיכה בצרחות ולא מקשיבה ,ניסיתי להסביר ולהניח לה עד שתירגע וכך זה עובד לפעמים היא נרגעת אבל עד הבום הבא
ולפעמים זה לא עוזר אני צריכה בסוף להרגיע אותה
אני אובדת עצות אשמח לפתרון
כי שניהן סובלות ובטח שגם אני ובעלי למרות שאני המתמודדת הראשית
חשוב לי לי לציין הן מאוד חכמות ומעבר להתפתחות הרגילה ובאמת ילדות רגועות עד לתקופה האחרונה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומות - תגובה
סמדר ריינר04/11/2010שלום שרית,
ייתכן שקיימת בעיה ש סמכות הורית אצלכם בבית. את טוענת שתא מסבירה ומסבירה. ובכן הסברים הם לא תמיד הדבר המתאים. יש דברים שצריך להביר באמירה קצרה ונחרצת. יש מקומות שבהם הסבר מתפרש על ידי הילד כחולשה וכהזמנה למשא ומתן איפה שלא התכוונת למשא ומתן אלא לקביעה חד משמעית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפתרון??
שרית07/11/2010אוקיי
אני לא חושבת כי אני מאוד החלטית בדבריי שאני מחליטה עבורם
ובכל זאת מה עליי לעשות??
אפשר דוגמאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפתרון?? - תגובה
סמדר ריינר07/11/2010שלום שרית,
אם תתני את דוגמאות אוכל לעזור לך יותר. תנסי לפרט איפה את מרגישה שהן לא שומעות לך ואיך את מגיבה ונבדוק ביחד מה ניתן לעשות אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוגמאות
שרית07/11/20101. היא מחליטה לקחת צבע לאחותה למרות שיש לה ביד אז מתחילה מריבה ואז בכי
ואני מסבירה לה שהיה קודם אצל אחותה ושיש לה ביד וזה לא עוזר
2. כשהיא עושה או לוקחת דבר מסוכן היא לא מקשיבה ולא מחזירה ואני לוקחת לה ואז היא מתחילה לצרוך ולהשתולל לפעמים גם חצי שעה
3. לא נותנת כלום מדבר של שניהן לאחותה למרות שהפריט זהה
וכו...
אשמח לפתרון איך להתמודד עם הבכי, ההזירקות בריצפה , איך להרגיע? או שלא?
האם לקחת לה מהיד נגד רצונה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוגמאות
שרית07/11/2010אני מסבירה שזה לא נעים לנו לשמוע אותה בוכה ככה ,ושהיא ילדה שמבינה וחכמה ,מחבקת ולפעמים מתעלמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוגמאות - תגובה
סמדר ריינר07/11/2010שלום שרית,
זה בדיוק העניין, את לא עיקבית.ולא מספיק סמכותית. אין צורך ואין טעם להסביר לה דבר במצבים האלה. כשהיא עושה משהו מסוכן או אלים את לא מסבירה אלא רק אומרת: לא או אסור, ומפסיקה את העניין פיזית אם יש צורך. זה הכל. תמיד באותן סיטואציות יש התנהג אותו הדבר - לאל פעם מתעלמת ופעם מסבירה וכו'. את אומרת בקצרה שאסור ואז מניחה לה לבכות עד שהיא נרגעת. מותר לך להרגיע אותה בסוף אם את רוצה אך לא לוותר על העניין שעליו היה הבכי. ושוב - כמו שאמרתי לך בהתחלה - לוותר על ההסברים - זה משדר חוסר סמכות במקרים מסויימים.
בנוסף - תחליטי על מה את נכנסת מאבק. לא בכל דבר את צריכה להתערב ולהאבק. את צריכה שיהיו לך סדרי עדיפיות על מה נאבקים ועל מה לא, וגם בזה להיות עיקבית - לא פעם כך ופעם כך. אם היא לא חולקת עם אחותה כל דבר - היא לא תמיד חייבת. גם אחותה יכולה להתמודד ולחפש פיתרון אחר לפעמים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שרית08/11/2010תודה אני אנסה להיות יותר עיקבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה, שמחתי לעזור.
סמדר ריינר08/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעזרה בדחיפות!!!חני04/11/2010
ביתי בת שלוש ו5 חודשים ניפצעה בגן במצב שהיתה זקוקה לתפירה במצח ומיאז היא לא רוצה ללכת לגן אומרת שהיא לא מרגישה טוב לאחר בדיקת דם ושתן שנימצאו כתקינות עדין היא מתלוננת שאינה חשה בטוב וכשמגיעים לגן היא בוכה וצורחת ומשתטחת על הרצפה....יש לציין שהיא הולכת לגן עם מוצץ וחיתול בד ועוד דבר אחד נולד תינוק לפני 5 חודשים אנא עזרו לי מה לעשות????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיזרו אלי בבקשה
חני04/11/2010בבקשה תענו לי אני שבורה וכואבת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיזרו אלי בבקשה - תגובה
סמדר ריינר04/11/2010שלום חני,
כדי שבתך תהיה יותר רגועה, גם האמא צריכה לנסות להרגע. שאלת את שאלתך היום לפני הצהריים, וכעבור מס' שעות את דורשת תשובה כאילו משיהו התעלם ממך בכוונה או כאילו הפורום הזה מתנהל און ליין וכל הזמן יש פה מישהו שצמוד ועונה. קצת סבלנות.
דבר שני, כדי לעזור לך יש צורך ביותר פרטים - איך קרתה הפציעה, מתי היא קרתה, מה נעשה אחרי שהיא קרתה וכו'.
אנא קחי נשימה, אנחנו לא במצב של חיים או מוות למרות שכך את מרגישה כרגע, חיזרי עם הפרטים ואשמח לעזור לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי סמדר תודה שחזרת אלי
חני04/11/2010שוב מודה לך לחזרת אלי ביתי בגן עיריה גן שנונה כ35 ילדות גננת+סיעת נפלה על ספסל המיועד לישיבה העשוי מקרמיקה ניפצה במצח העומק 1ס"מ אורך 4 ס"מ זה קרה לפני 3 שבועות התקשרו אלי לקחתי אותה לרופא ומכיון שהיה צורך בתפירה נסענו לבית חולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי סמדר תודה שחזרת אלי - תגובה
סמדר ריינר04/11/2010שלום חני,
נשמע שכולכם נבהלתם ממה שקרה. יכול להיות שגם אתם ההורים עדיין לא רגועים ולא לגמרי סומכים על הגן ועל ההשגחה בו שזה לא יקרה שוב. בטח גם היה מראה מבהיל מאוד לראות אותה כשנפצעה עם הדם ועם עומק החתך.
יחד עם זאת, צריך לזכור שהכל תקין, והחיים ממשיכים. כדי לדבר עם הילדה על כך שהיא מאוד נבהלה, ואולי היא חוששת ללכת לגן כי היא פוחדת ליפול שוב, ואפשר לפתור את זה. אם היא תיזהר - היא יכולה לשמור על עצמה שזה לא יקרה. הייתי יושבת איתה על הספסל ביחד, ומנסה "להתיידד" איתו, לשחק עליו, לשבת, לדבר ביחד על כך שהנה - כלום לא קרה והכל בסדר, הספסל רגוע, אני רגועה, ואפשר לשחק בשקט.
אפשר לשחזר איתה בבית את כל הסיפור של מה שקרה - ולצייר אותו ולעשות אלבום ציורים מהסיפור כדי לתת לו מסגרת ומילים, זה מרגיע - למשל :"יום אחד הלכתי לגן, ושיחקתי, ופתאום רציתי לרוץ ונתקלתי בספסל וכאב לי נורא, וכולם נבהלו, הילדים, הגננת, אמא ואבא, ונסענו מהר לבית חולים, והיה לי כואב, והרופא תפר לי את הפצע ושנסענו הבייתה וסבתא באה לבקר אותי...וכו' וכמובן הסוף הטוב- עכישו כבר לא כואב לי ואני גיבורה ועכשיו אני אזהר בגן וכו'.
אפשר גם להתעניין בחנות ילדים אם יש ספרים של ילדים שמדברים על נפילה של ילד או על פציעה ועל איך מתגברים, בטח יש כזה דבר, ולהקריא לה את הסיפור, אפשר לשחק איתה בלטפל בדובי שנפל וקיבל במכה וכו', כדי שיהיו להל הזדמנויות לעבד את החרדה שלה ולתרגל התגברות בדמיון ובמשחק.
וכמובן הכי חשוב - שאתם תרגעו ותשדרו לה שאתם סומכים על הגן ורגועים. אלא אם כן אתם לא סומכים, ואז צריך ללשוב מה לעשות - לדבר עם הגננת איך למנוע את הפעם הבאה, להכניס לגן מתקנים בטוחים יותר, להחליף גן וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מחיתוליםליאת04/11/2010
הילדה שלי בת שנתיים ו3 חודשים ולפני חודש הילדה התחילה לבקש לשירותים והרגשתי שהיא בשלה להגיד שלום לחיתולים... הבעיה היא שבבית לרוב היא כבר ממש בסר וכמעט לא מפספסת ובגן היא כל יום מפספסת לרוב זה גם קקי..הגננת אומרת שמשהו כבר לא בסדר כי עבר חודש מאז שהתחלנו והיא לא רואה שיפור והילדה לא מבקשת....האם יש משהו שאפשר לעשות אחרת? האם יש משהו לא בסדר? ומי מה זה יכול להיות?
אשמח לתגובתך....
יום מקסים :-)
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מחיתולים - תגובה
ד''ר שירי שדה שרביט05/11/2010ליאת שלום,
אם את מרגישה שהילדה בשלה לגמילה, כדאי לעבוד עם הצוות החינוכי להיות קשובים אליה ולהציע לה ללכת לשירותים לקקי, כעשרים דקות לאחר ארוחת הבוקר ולאחר ארוחת הצהריים בגן. אפשר גם להוסיף טבלה עם "חייכנים" ופרסים בהתאם להצלחה שלה לעשות את צרכיה בשירותים. במקביל, חשוב ביותר להימנע מביקורת והבעת אכזבה מהפספוסים, שהם חלק מהתהליך. נראה לי שעדיף לרתום את הגננת לעבודה משותפת ולא לחפש אשמים.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרידהגן04/11/2010
אני מבקשת את עצתכם בנוגע לניהול נכון של פרידה בגן
ביתי בת שנה + 4 חודשים (ילדה מאוד נבונה, מפותחת ומבינה ממש יפה הסברים)
התחילה גן לפני חודש, היה לה מאוד קשה, הייתי איתה שם עד שרכשה ביטחון בצוות וכעת היא נשארת שם לבד עד הצהרים (4.5 שעות), עדיין קשה לה אך היא משתתפת בפעילויות, בוכה כשנזכרת...
כעת אני מגיעה איתה לגן, משחקת איתה בערך 20 דקות בהם היא כבר מבינה שאוטוטו אמא הולכת ומתחילה לבכות לסירוגין, אני אומרת לה כמה פעמים "שאמא הולכת לעבודה, ותמיד אני חוזרת לקחת אותך בצהרים, את הולכת לשחק עם החברים, לשיר, לטייל..., אני יודעת שקשה לך אבל אמא צריכה ללכת לעבודה ואת צריכה להיות בגן..."
ואז אני מרימה אותה, מחבקת ומנשקת, אומרת שאמא אוהבת אותה, עכשיו הגננת תעזור לך, ואז מעבירה לגננת שנפרדת איתה ממני בחלון ואומרת לה יום טוב והולכת. היא כמובן בוכה...
השאלות שלי :
1. מה להגיד לה בבוקר לפני שאני עוזבת ? האם בכלל לדבר איתה על זה כל כך הרבה ? והאם לדבר על כך שזה "קשה לה", ש"הגננת תעזור לה" ?
2. לעשות את הפרידה ממש קצרה ? האם להישאר לשחק שם 20 דקות או עדיך לבוא וללכת אחרי 5 דקות ?
3. הפרידה עצמה, פשוט אחרי המשחק, לקום ולהגיד עכשיו אמא הולכת או שצריך לעשות הכנה של נגיד דקה מראש ?
תודה על הפורום הנהדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרידה - תגובה
רצוי פרידה כמה שיותר קצרה. בלי הרבה דיבורים. אפשר לתאם טקס קצר עם הגננת שבו את מוסרת אותה לגננת והיא מקבלת אותה באופן כלשהו שמקובל בגן. נשיקה וחיבוק, להתראות, אני אבוא בצהריים וזהו.
אחרת הילדה חשה את הקושי שלך והחרדה שלך להשאיר אותה וזה מזין ומתדלק את הקושי שלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד משהו
שרית04/11/2010פרידה קצרה בסדר גמור, אבל עד הפרידה עצמה, לשהות עימה קצת בגן ? לשחק איתה שם או לבוא להשאיר וישר ללכת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד משהו - תגובה
לא, פרידה קצרה פירושו גם שהיה קצרה בגן. כלומר לא היות איתה אלא רק להיפרד ובקצרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעה לחו"ל ללא התינוקטל04/11/2010
אני אמא לתינוק בן שנה וחודשיים. קיבלתי הצעה לנסיעה של 10 ימים לחו"ל ואני מאוד מתלבטת.
בני ישאר עם סבא וסבתא שלו (הוריו של בעלי) אותם הוא מכיר מצויין ובעלי יהיה איתו כל יום לאחר העבודה (הוא מסיים בסביבות שש) שניהם ישארו באותם ימים לישון אצל הוריו של בעלי. עם זאת ההתלבטות שלי נובעת מכך שבני קשור אלי מאוד ויש בי פחד שבנסיעה הזאת אני אגרום לו לריחוק ממני, לחרדות או לכל פגיעה אחרת... האם יש בסיס לחששות הללו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיעה לחו"ל ללא התינוק - תגובה
סמדר ריינר04/11/2010שלום עינת,
יש בהחט בסיס לחששות האלה, ואין ספק שתהיה תגובה כלשהי לנסיעה שלך. לא ציינת האם הילד נמצא במסגרת/אצל מטפלת וכמה שעות ביום.
בכל אופן לילד בן שנה וחודשיים אין עדיין הפנמה של מושג הזמן, הוא לא כל כך יכול להבין שתחזרי, ועשרה ימים זה המון זמן בגיל הזה, במיוחד אם את המטפלת העיקרית. אם יש אפשרות לותר על הנסיעה או לקצר אותה מאוד -זה עדיף. אם אין אפשרות עדיף שהילד יישאר בבית שלכם בסביבה המוכרת שלו והורי בעלך יבוא אליכם, או לפחות כמה כמה שיותר דברים מהבית - מצעים, משחקים וכו' כדי לאפשר לו סביבה כמה שיותר מוכרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד נתון ששכחתי לציין..
טל07/11/2010בהמשך לשאלתך, בני נמצא בכל יום מהבוקר עד אחר הצהריים עם ההורים של בעלי. כך שהסביבה תהיה לו מוכרת בהחלט. האם עדיין לקצר את הטיול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד נתון ששכחתי לציין.. - תגובה
סמדר ריינר07/11/2010שלום עינת,
הנתון הזה אכן מקל, אבל עדיין לחששותיך יש בסיס ובהחלט סביר שיהויו לו חששות והתנהגויות לא פשוטות אחרי נסיעה כזו שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסיעה לחו"ל ללא תינוק בן שנה וחודשי
טל18/11/2010כפי שרשמתי במייל האחרון, אני נוסעת ללא בני לחו"ל. אמנם הוא נשאר עם אבא שלו, וסבא וסבתא שלו ישמרו עליו (כפי שהם שומרים עליו מדי יום ביומו) אך אני עדיין בחששות ולכן קיצרתי את הטיול מזמן של 10 ימים לשמונה האם זה שינוי משמעותי?
חוץ מזה לא הבנתי מה הכוונה בכך שיכולות להיות לתינוק התנהגויות לא פשוטות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסיעה לחו"ל ללא תינוק בן שנה וחודשי - תגובה
סמדר ריינר18/11/2010שלום עינת,
שמונה ימים זה עדיין הרבה מאוד. התנהגויות לא פשוטות הכוונה לחרדה, היצמדות, קשיי שינה, קשיי אכילה, בכי מוגבר וכו', תוך כדי ההעדרות שלך ו/או זמן מסויים אחריה (שבועות ואולי יותר, עד כדי קושי כרוני) חלק מהן או כולן ביחד בעוצמות שונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התיעצות בנוגע לגןא04/11/2010
שלום, הבן שלי בן שנתיים וחודשיים, מספטמבר שנה שעברה נמצא בגן. לאחרונה אני לא מרוצה מההתנהלות בגן וחושבת להעביר אותו לגן אחר. טרם קבלת ההחלטה בנוגע להעברה רציתי להיתיעץ : אני חוששת שהמעבר עכשיו באמצע השנה בגיל שלו והמעבר לאחר מכן לגן חובה יפגע בו ויערר את בטחונו.ההתלבטות השניה שלי היא האם בגיל שלוש (בספטמבר הוא יהיה שלוש בדיוק) הוא יהיה מתאים ללכת לגן עיריה או מסגרת כזו יכולה להיות קשה לילד בן שלוש בלבד וכדי להעביר אותו בשלב מאוחר יותר בגיל שלוש וחצי -ארבע.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התיעצות בנוגע לגן - תגובה
מעברים זה אכן דבר מערער ולא רצוי אם אפשר להימנע מהם. אני באופן אישי גם לא לבעד גן עירייה בגיל מוקדם מדי, כל עוד יש אפשרות לתת לילד מסגרת אינטימית יותר מבחינת מספר הילדים ואנשי המקצוע - זה עדיף בעיני.
זה מאוד תלוי ממה את לא מרוצה בגן הנוכחי - אם יש בעיית בטיחות, או אלימות קשה שלא מטופלת למרות בקשות חוזרות ונשנות- זה נשמע לי חשוב מאוד. אם זה עניין של תכנים, או סימפטיה של גננת כזו אחרת, או קושי חברתי שאפשר לשאת אותו (הילד לא מבודד ודחוי) - לא הייתי מעבירה עכשיו בגלל זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיתרון?מאיה03/11/2010
שלום רב,
אחי הקטן (בן 9) מאוד חובב כדורגל, וכמו הרבה בנים בגילו החל לאסוף קלפי סופרגול בתקופה האחרונה. בתקופה האחרונה הוא החל לעסוק בנושא בצורה מעט אובססיבית. לפני כשבועיים נעלמו משולחנה של סבתי 20 שקלים. אימי ואני דנו בינינו בשאלה אולי הוא לקח את הכסף, כיוון שאימי אמרה לו מראש כי היא לא מתכוונת לממן את קניית הקלפים הללו. כעבור שבוע נעלמו מארנקה של אחותי 100 שקלים. בשני המקרים שאלה אימי את אחי הקטן האם הוא יודע היכן הכסף, אך הוא ענה בשלילה. היום בבוקר השאירה אימי כסף על השולחן בכניסה לבית. כמה שניות לאחר שיצא אחי לבית הספר, אימי שמה לב שחסרים 50 שקלים וקראה לאחי לחזור הביתה. היא אמרה לו שידוע לה שהכסף אצלו כיוון שכולם בבית ישנו בזמן שנעלם הכסף. היא אמרה לו כי היא הולכת לאמבטיה והיא נותנת לו הזדמנות להניח את ה50 שקלים על השולחן, וללכת לבית הספר. לאחר שנסגרה הדלת אכן היו 50 השקלים על השולחן. בצהריים כשהוא חזר הביתה הוא הודה שאכן לקח גם את הכסף של אחותי. אחי הקטן הוא ילד טוב, שלא חסר שום דבר מבחינה כספית בבית. הצעתי לאימי שלא לדבר על העניין לפני שהיא מבקשת עזרה מקצועית על מנת לפתור את העניין בצורה הטובה ביותר. אודה על עזרתך המקצועית. בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיתרון? - תגובה
סמדר ריינר04/11/2010שלום לך מאיה,
לא כתבת מה גילך, המעורבות שלך בחינוכו של אחיך נוגעת ללב, ואת אכן צודקת שיש מקום לקיים חשיבה לפני שמגיבים, זה יכול להיות גם עם עזרה מקצועית.
עם זאת אני חושבת שהטיפול בעניין של ההורים בלבד. זהו תפקידם של הורים. עצם המעורבות שלך כאחות בעניין, במיוחד אם את בת פחות מ-18,אבל לא רק, היא לא טובה בעיני, כיוון שזה נותן לך תפקיד הורי , מכביד עלייך, לא מאפשר לך להיות מספיק חופשיה מדאגות כדי לטפל בעניינים שאמורים להעסיק אותך בגיל הזה, ומוריד מהסמכות של הורייך. ייתכן מאוד שהירידה בסמכות של הורייך או העדר שלה גם מקודם היא חלק מהסיבה לגניבות. הגניבות לא קשורות לחסך חומרי, הן קשורות לחסך ריגשי. כדי לברר מהו החסך הריגשי ממנו סובלל אחיך, הורייך הם אלה שצריכים לפנות לקבל הכוונה ולא את.
בהצלחה,
סמדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות בבית הספראורית03/11/2010
בתי בכיתה א' לדברי המורה במהלך השיעור היא לא עובדת אלא מורחת את הזמן למרות שהיא שולטת היטב בחומר והמבדקים שלה טובים. בנוסף היום המורה אמרה לי שהיא התנהגה בצורה לא רגילה זרקה את המחברות ואת הקלמר על הרצפה צחקקה למורה בפנים והיא נאלצה להציא אותה מהכיתה. אציין כי בתי ילדה טובה ותרנית וממושמעת היא לא מתנהגת כך לא בבית לא אצל חברים ובאף מקם אחר . דיברתי עם בתי היו לה כל מיני הסברים לא ברורים הצבתי לה גבול שאסור לה להתנהג כך והאמת שיש לי יסורי מצפון כי הייתי כל כך קשה איתה וכעסתי עלהי כל כך ובמשך די הרבה זמן היה נראה עלפניה שהיא עצובה והיא הבטיחה שזה לא יחזור אך לא ברור לי ממה נובעת התנהגות זו בכיתה?
מה עלי לעשות איתה איך להתנהג אם היא תחזור על זה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות בבית הספר - תגובה
סמדר ריינר04/11/2010שלום אורית,
ייתכן שהתנהגותה של ביתך נובעת ממצוקה מסויימת. אם מדובר בילדה שלא התנהגה כך אף פעם, באמת כדאי לברר יותר לעומק אם יש משהו שמציק לה. אפשר לנסות לדבר איתה לא על הסיבה למה עשתה זאת, כי היא לא מחברת זאת במודע למצוקה שלה, אבל אפשר לשאול אותה באופן יותר כללי, מה קשה לה בלב, או לשחק איתה משחק - אם היית מקבלת שלוש משאלות - מה היית מבקשת? וכו' כדי לנסות להבין טוב יותר מה קורה לה באמת. עדיין ייתכן שלא יעלו דברים, אולי לא בהתחלה, זה לא אמר שאין בעיה. ייתכן שיהיה צורך לפנות לגורם מקצועי כדי לברר זאת טוב יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר שטף -דואגת מאדרוני03/11/2010
שלום לך בני בן 3.4 מדבר מגיל מאד צעיר (שנה וחצי), שמתי לב שכשיש אוירה מתוחה בבית ביני לבעלי הוא מדבר בחוסר שטף וחוזר לעיתים קרובות על ההברה הראשונה למשל- .אאאיך קוראים לך? קוקוקוקראים לי איתמר. אולם הבחנתי בכך שזה חלף כעבור יום יומיים כאשר האוירה השתנתה וחזר לדבר שוטף. זה קרה מחודש אוקטובר מס פעמים בהם יומיים לעיתים יום או שלושה ימים דיבר בחוסר שטף (כאשר אנו רגועים בבית הדיבור חזר להיות כפי שצריך) מה קורה פה? כמו כן היום בגן סיפרה לי הגננת שרצתה לתת לו תפקיד לממסיבת חנוכה ולמרות שדיבר שוטף כבר מספר ימים והא "נתקע" בהברה הראשונה ולא הצליח להוציא מילה אז היא ויתרה .(מזה שבוע הוא מדבר יפה וחלק) אולם כאשר היה עליו לחזור על המשפט עם עוד ילדים הוא דיבר שוטף. האם הוא "סתם"התרגש ואם היא היתה עושה חזרות איתו הוא היה מצליח ללא גמגום? היא חששה כיוון שלא רצתה שהוא יתרגש ויגמגם במסיבה מול כל ההורים. האם היה עליה לגלות יותר סבלנות ולחזור איתו עוד כמה פעמים או שטוב שויתרה ולמה הוא לא הצליח להומיא משפט מהפה כשהיה לבד? זה נורמאלי?
אציין שבני הוא פרפקציוניסט ורוצה שיהיה הכל מושלם יכול להיות שהוא פשוט ניסה לבטא זאת בדרך המושלמת ופשוט לקח לו זמן והיא לא היתה מספיק סובלני?
אשמח לתשובה במהרה מאד מאד דואגת.:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר שטף -דואגת מאד - תגובה
סמדר ריינר03/11/2010שלום רוני,
אי אפשר לדעת אם במסיבה הוא היה מגמגם או לא, זה תלוי במידת הלחץ והחרדה שהוא היה חש, הגננת לא רצתה לקחת סיכון כי לא רצתה לבייש אותו ולגרום לו טראומה ואי אפשר לדעת אם היא צדקה או לא כי זה לא מדע מדוייק וכל מה שנגיד הוא רק השערה. הילד שלכם מגיב בגמגום למצבי לחץ. לכל אחד יש תגובות שונות למצבי לחץ, חלקנו מזיעים, יש אנשים שחשים כאבי בטן, יש ילדים שמקיאים, יש ילדים שנצמדים, שמסתגרים וכו'. זו פשוט סוג של תגובה. כשהוא קצת יגדל אפשר יהיה ללמד אותו דרכים להרגע, הרפיית נשימות, דמיון מודרך וכו', וזה יכול לעזור לו. כרגע הוא עוד קצת קטן בשביל ללמוד טכניקות כאלה, אני מציעה לכם לא להילחץ, הלחץ שלכם עלול להגביר את התופעה. תנסו להניח לעניין ולא לעשות ממנו סיפור כרגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רוני03/11/2010עזרת מאד.
יש צורך ללכת לפסיכולוג? האם חוללנו לו נזק כלשהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - תגובה
סמדר ריינר03/11/2010שלום רוני,
הייתי מחכה קצת, הוא קטן, ויכול להיות שזה יעבור. אם הבעיה תחמיר או יווצרו סימנים נוספים לאי שקט כדאי יהיה לשקול זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרוני
מתבונן מהצד06/11/2010אמרת שזה בא כתוצאה ממתח בינך ובין בעלך. נסי לטפל בנושא המתח ביניכם, גם בימים שיש לך מתח אישי ללמוד להתמודד איתו ולא שיצא החוצה.
כשאתם מפגינים מתח ביניכם לילד נהרס העולם היציב ובטוח שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות עםדורין03/11/2010
הבן שלי נמצא בפנימית קלט כשהיא במקור פנימית שיקומית הוא למד בבית ספר לחינוך מיוחד של בעיות התנהגות אך אובחן כילד עם בעיות קשב וריכוז אם יכולות לימודיות גדולות וכעת רוצים להעביר אותו לפנימיה טיפולים אני אתנגד משום שהם מקצינים מה דעתכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות עם - תגובה
סמדר ריינר03/11/2010שלום דורין,
אני באמת לא חושבת שבלי הכרות עם הילד ועם החומר האבחוני שלו זה יהיה רציני מצידנו לחוות דעה.
ילד שאובחן רק עם בעיות קשב וריכוז לא אמור ללמוד בבית ספר עם בעיות התנהגות. קצת תמוה בעיני שאם זו כל האבחנה - זה בית הספר שהוא למד בו. אם אכן יש לו בעיות התנהגות - מאוד ייתכן שהמענה המתאים הוא פנימיה טיפולית. אבל שוב, ללא הכרות עם הילד ועם החומר אודותיו אני לא יכולה לדעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שואלת שוב-אלימות בגןעינת03/11/2010
כנראה שלא הצלחתי לתאר נכון את המצב.
אני רואה בחומרה רבה את התגובה של ביתי ע"י נשיכה, אך נראה שהתגובה נבעה ממצוקתה של הילדה להצקות והקנטות מחברתה. ביתי עד לפני שבועיים היתה ילדה ממושמעת ולעולם לא ניתקלנו בשום בעיה.
עצם שינוי ההתנהגות הפתאומי הוא שמפתיע אותי.
לאחר שיחה איתה היא טוענת שהילדה האחרת לא נותנת לה לנשום ונצמדת ומציקה לה.
האם השינוי הפתאומי הזה יכול להעיד על משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שואלת שוב-אלימות בגן - תגובה
סמדר ריינר03/11/2010שלום עינת,
אם את רוצה להוסיף תגובה נוספת כדאי לעשות זאת על ידי כפתור הוספת תגובה ולא לפתוח שאלה חדשה כי ככך קשה לדעת למה זה שייך.
ולעניין עצמו, אני לא יכולה לדעת אם זה מעיד על משהו כי לא נתת שום פרטים למעט על האירוע עצמו. מתוך הפרטים שנתת ייתכן והפיתרון הטוב ביותר הוא לבקש מהגננת בגן להפריד בין שתי הילדות, ייתכן שהן פשוט לא מסתדרות, החיבור ביניהן לא טוב, אפשר לנסות להזמין אחה"צ ילדות אחרות, ולכוון את הבת שלך לכיוונים אחרים. אם באמת הבעיה היחידה היא בחיבור עם אותה ילדה - זה אמור לפתור את הבעיה. אם ההתנהגות הזו ממשיכה עם ילדות אחרות, אז צריך לבחון את הנושא יותר לעומק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 4אריאלה02/11/2010
הבת שלי בת ה-4 מקנאה באחיה בן שנה ושלוש הדבר מתבטא בעצבנות בפרצי כעס
כלפי הסובבים אותה , בכי מדי יום על סיבות שטוטיות הטחת מהלומות כלפי
אחיה ,כלפי .
לדבריה היא טוענת שאני אימא שלה ולא של אורי (אחיה) או ההפך אני אימא של אורי ולא שלה, שהיא תזרוק אותנו לפח
שניהם נמצאים באותו גן ומידי יום שאני באה לאסוף אותם מן הגן היא דורשת
שאני ארים אותה ולא את אחיה.
אני עזרתכם , כיצד אני אמורה להתייחס האם יש צורך לפנות לייעוץ פסיכולוגי
כיצד אני אעזור לבתי להתגבר על בעיה זו אני מיואשת ,ברצוני לציין שהתנהגותה בגן בכלל לא דומה לזו שבבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 4 - תגובה
סמדר ריינר03/11/2010שלום אריאלה,
קודם כל כדאי לתת הכרה לתחושות הקשות של הילדה. להגיד לה שאת מבינה שמאוד קשה לה מאז שאחיה נולד, ושהיא מרגישה שיש פחות מקום בשבילה, וזה כואב לה נורא. חשוב להגיד לה שאת משתדלת מאוד שיהיה לך מקום לשניהם, ואכן לעשות מקום כזה, כלומר למצוא דרך להקדיש לה זמנים לבד, בלי אחיה.
אם זה לא עוזר ואתם ממשיכים מאוד לסבול אז יש מקום לשקול פניה לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיתה א'שרה02/11/2010
ביתי הבכורה עלתה לכיתה א'. היא מסרבת להכין שיעורים וכל נסיון לשבת איתה נגמר בכך שהיא מתעצבנת ולא רוצה לעשות את השיעורים. אני מסבירה לה שאני רוצה לעזור לה ושאני לטובתה והיא מתפתלת על הכיסא ומתחילה לבכות וליבב. הייתי רוצה להניח לה אך היא מתחילה לצבור פערים מכיוון שלא מתרגלת כלל בבית. כיצד אוכל לעזור לה לפתח מוטיבציה ללמידה ולהכנת שיעורים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיתה א' - תגובה
סמדר ריינר03/11/2010שלום שרית,
כדאי לנסות לברר יותר מדוע העניין כל כך קשה ושוחה עבורה. אולי יש קושי כלשהו שהיא סובלת ממנו - אולי בעיה בריכוז, בעיה כלשהי של לקות למידה שמפריעה לה לראות אתהאותיות כפי שכולם רואים וקוראים, אם זה כך זו תחושה מוזרה וקשה, היא לא מבינה מה רוצים ממנה וזה מאוד מתסכל. ילד בכיתה א' אמור להתרגש ולרצות לגבמרי לבד להתמודד עם שיעורים. שני דברים אולי קורים גאן - או שיש לה קושי מאיתי שצריך לברר מהו, (להתייעץ עם המורה והיועצת איך בודקים את זה ולברר מה קורה בכיתה, האם היא בכיתה הי אכן מבצעת את המטלות, האם מעתיקה מהלוח וכו') או שתא כל כך לחוצה מעניין שזה מלחיץ אותה ומקלקל לה את כל החוויה. אם זה כך, חשוב שתרדי מהעניין לתקופת מה, אפילו אם היא צוברת פערים, זה לא נורא, אפשר להשלים, אבל יכול להיות שמה שאת עושה עכשיו הוא להשניא עליה את בית ספר ואת זה יהיה יותר קשה לתקן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שואלת שובמיכל02/11/2010
שלום, יש לי בת מקסימה בת 4. היא נגמלה מחיתול בגיל שנתיים וממוצץ עוד קודם אך עד עכשיו, היא עדיין שותה בקבוק (שוקו) פעמיים-שלוש ביום. היא מאוד מאוד אוהבת את זה, זה מרגיע אותה ועוזר לה ברגעי עייפות. עד כה לא דיברנו איתה על גמילה מהבקבוק כי זה כיף לה, עזר לה בעת הולדת אחיה ולא רצינו לקחת לה את זה. היא מצידה לא העלתה מעולם את המחשבה להיגמל. לעיתים חברים באים אליה בדיוק כשהיא מבקשת בקבוק, הם בתחילה שואלים אם היא תינוקת אך לאחר מכן גם מבקשים ושותים איתה.
האם יש סיבה לעודד אותה להיגמל או לתת לה להמשיך עם זה עד שזה יבוא ממנה?
יש להודות שגם לנו זה נוח כי ברגעים קשים הבקבוק מרגיע אותה ומסייע לנו בהתמודדות איתה.
אשמח לתשובה, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שואלת שוב - תגובה
סמדר ריינר03/11/2010שלום לך,
לפנ י שגומלים אותה צריך םללמוד ולןלמד דרכים חדשות להתמודדות. אחרת אתם לקוחים לה משהו, וגם לעצמכם, ולא נותנים שום דבר חליפי וזה יוצר טראומה. נסו לחשוב על דרכים אחרות להרגע ולהרגיע ותחחילו להרגילן אותה אליהן במגביל להפחתת השימוש בבקבוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשה לרעיונות
מיכל03/11/2010סמדר שלום,
תודה על תגובתך. האם יש לך רעיונות לדרכי הרגעה אלטרנטיביים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשה לרעיונות - תגובה
סמדר ריינר03/11/2010שלום לך,
יש דרכים רבות נוספות להרגע, כמו לחשוב על משהו נעים, לעבור לשחק במשהו, להתכרבל בשמיכה, לחבק את הדובי, ללמוד סוג של דיבור פנימי מרגיע. איך למשל אתם מרגיעים את עצמכם? יש מקום להתחיל ללמד אותה מה היא יכולה להגיד לעצמה בלב כדי להרגע - אם תתנו מדוגמאות למקומות בעם את ם בוחרים לתת לה בקבוק נוכל לחשוב מה אפשר לתת לה שם חוץ מזה. כלומר את מה בעצם צריך להרגעי בואתו רגע ואיך עושים את זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בקשה לרעיונות
מיכל08/11/2010סמדר, תודה על התייחסותך. אשמח לקבל רעיונות ממך: אנחנו נותנים לה בקבוק (או שהיא מבקשת) במעברים שהם קשים לה כמו החזרה מהגן (היא חוזרת עייפה ועצבנית ובקבוק מרגיע אותה), בהתעוררות משינה כשהיא קמה על צד שמאל, כשהיא עייפה ולא רגועה. בכל המצבים האלה בקבוק עוזר לה להירגע. ואני מסכימה שאי אפשר לקחת לה את זה בלי לתת לה משהו אחר. אשמח לשמוע רעיונות, תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בקשה לרעיונות - תגובה
סמדר ריינר09/11/2010שלום לך,
כמו שציינצתי קודם, אפשר לתת לה במעברים דובי לחבק, לתת גם לה חיבוק, אפשר גם לתת לה להיות קצת עצבנית דרך אגב, כשהיא חוזרת מהגן, זה לא סוף העולם. אם היא לא תהיה קצת עצבנית, היא לא תחפש בתוך עצמה דרכים להירגע. אפשר להציע לה הסחות דעת שונות כשהיא עצבנית, לשחק במשהו, לראות טלוויזיה. חשוב מאוד לא להיבלה מכך לשפעמים קשה לה והיא ובכה או עצבנית. לא תמיד צריך כל כך מהר להרגיע, אומנם זה נותן שקט ומנוחה אבל מונע התפתחות.
אפשר גם להציע לה מלל מרגיע, כלומר לתת מילים לתהליך, כדי שתבין מה קורה לה, ותקבל סוג של בעלות ואחריות על התהליך, כמו משל: "עכשיו את עצבנית כי את נורא עייפה, אולי תלכי קצת לנוח, במיטה שלך, עם הדובי, הנה ניתן לך נשיקה וחיבוק, ותנוחי קצת ותקומי רעננה" או" עכשיו קשה לך לקום, לאט לאט זה יעבור לך, ויהיה לך כיף ללכת לגן," וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה אחרונה
מיכל09/11/2010סמדר, כפי שציינתי, בתי בת 4. שאלתי היא האם לעודד אותה להיגמל מהבקבוק או לחכות שזה יבוא ממנה? עד איזה גיל לגיטימי להסתובב עם בקבוק? תודה. אמא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה אחרונה - תגובה
סמדר ריינר09/11/2010שלום לך,
נשמע לי קצת שמי שצריך להיגמל מהבקבוק זה לא רק היא . יש משהו מוגזם בשימוש של הבת שלכם בבקבוק, כי זה נעשה גם כדי לענות לכם על הצורך להרגיע אותה, וזה לא בדיוק צורך שהוא רק שלה, לכן בהחלט הייתי מעודדת אותה לכך במקרה הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)