פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מקלחת משותפת עם האבא
    רינת
    26/10/2010

עד מתי נכון לעשות מקלחות משותפות?

ועוד אחת,
    הבת שלי בת חמש (יחידה).
    היא נהנת לחשוף איברים עם החברות שלה ולא בהכרח קשור למשחק שהן משחקות.
    איך להתייחס לזה?
    זה נורמאלי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מקלחת משותפת עם האבא

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מקלחת משותפת עם האבא - תגובה

סמדר ריינר
    26/10/2010

שלום רינת,
    לא רצוי לעשות מקלחות משותפות בכלל.
    יש משהו לא ברור בצורך של ביתך לחשוף את איבריה, ויש מקום להסביר לה שאין לנהוג כך. פשוט מאוד. וגם חשוב מאוד שאתם לא תלכו עירומים לידה, לא במקלחת ולא בשום מקום אחר. זה סוג של דוגמא אישית שמציפה אותה ובלבלת אותה בתכנים שלא מתאימים לגיל שלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד מעדיף את אבא
    דורית
    26/10/2010

שלום

רציתי להתייעץ, יש לי 2 בנים: האחד בן 4 והשני בן שנה וחצי.
    הבכור כל הזמן רוצה את אבא שלו ומתנהג אליי בדחיה כל פעם שהאבא לידו.
    פרטי רקע:
    אני עובדת משרה קטנה ורוב הזמן עם הילדים אבל מאפשרת להם חופש ועצמאות (לא "חונקת"). בעלי חוזר מהעבודה מדי יום בשמונה בערב, לפעמים כלל לא רואה את הילדים.

לפעמים אני מרגישה שהילד שונא אותי. הוא גם קורא לי בשמות (כמובן שאני כועסת ומעירה).

האם ההתנהגות הזו מצריכה התערבות כלשהי ואם כן איזו?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד מעדיף את אבא

הוספת תגובה

• ילד מעדיף את אבא - תגובה

סמדר ריינר
    26/10/2010

שלום דורית,
    לא הבנתי מה זאת אומרת "לא חונקת" האם את יכולה לפקט יותר איך נראה סדר היום שלכם ומה זה נקרא שאת מאפשרת חופש ועצמאות ולא חונקת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה הוא מעדיף את אבא?

דורית
    27/10/2010

אני לוקחת אותו מהגן באחת וחצי, נותנת לו אוכל, שינה קצרה. ב-4 הולכים להביא את הקטן מהגן ואח"כ הולכים לגינה, לחבר או שבבית משחקים. כשנשארים בבית לשחק בד"כ הוא משחק לבד או עם אחיו הקטן ואני משתתפת דרך משחק משותף, יצירות או שהוא "עוזר" לי לנקות את הבית (רוב הזמן הוא משחק לבד או עם אחיו. אני לא מעסיקה אותם כל הזמן).

הכוונה של ה"לא חונקת" הייתה שאני לא מתערבת לו כל הזמן במשחק או נצמדת אלא זורמת איתו לפי הרצונות שלו. הרבה פעמים הוא מעדיף משחק עצמאי ושלא יפריעו לו.

לכן אני לא מבינה למה הוא מתנהג אליי בדחייה כל זמן שרואה את אבא שלו. כשאבא שלו לא נמצא הוא רוצה בנוכחותי. זה מעליב ומעורר בי חוסר בטחון לגבי ההורות שלי. .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה הוא מעדיף את אבא? - תגובה

סמדר ריינר
    27/10/2010

שלום דורית,
    לא נראה לי שיש סיבה שתרגישי חוסר ביטחון בהורות שלך. ילידם מגיבים כל מיני תגובות, ולפעמים בתקופות שונות מסיבות שונות מעדיפים הורה אחד על פני השני זה לא אומר שאת לא בסדר.
    עם זאת, הייתי בודקת בלי שום קשר, האם מה שאת מגדירה כ"לא חונקת" משאיר את הילד שלך יותר מדי לבד, וכך את נהיית לא משמעותית עבורו.
    לבד הכוונה לא שאת עוזבת אותו פיזית אלא שרמת המוערבות מאוד פחותה. ייתכן שיש משהו בחוסר הביטחון שלךם מראש שאת חוששת לקחת מקום מול הילד שלך. לקחת מקום ולהיות מעורבת אין פירושו בהכרח לקבוע לו, להכריח אותו או לחנוק אותו, אלא להתעניין יותר, להיות יותר אקטיבית, לשחק איתו ולא רק לתת לו לשחק לבד או עם אחיו אפילו שנראה לך שזה מה שהוא משדר לך. יכול להיות שהוא מרגיש אותך כל כך חסרת ביטחון ונעדרת מבחינה פסיכולוגית שהוא לא בונה עלייך יותר ואז את נהיית לא רלוונטית והוא נשאר נורא לבד למרות שבאותו רגע הוא לא מראה את זה, אלא רק כשאבא חוזר והוא דוחה אותך. יכול להיות שמי שמרגיש דחוי באמת זה דווקא הוא, למרות שנראה שהוא מסתדר מצויין ולא לרוצה אותך בכלל. לדעתי את צריכה לנסות להיות יותר אקטיבית, יוזמת, מתעניינת, מתלהבת ומכוונת בזמנים שלכם ביחד אחר הצהריים. ולא להתרשם מהדחיה שלו, הוא ילד קטן ואת אדם בוגר, את לא אמורה לתת לו לקבוע את מעמדך עד כדי כך, וזה לא נקרא בהכרח לחנוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי אחרי השינה
    גילה
    26/10/2010

שלום. יש לי ילד בן 3. כאשר הוא קם בבוקר או אני או בעלי מלווים אותו לגן. המטפלת לוקחת אותו ב13:00 הביתה, מאכילה ומשכיבה אותו לישון. אני מגיעה אחרי הצהריים, הוא בדיוק קם מהשינה או שהוא עדיין יושן. ופה מתחילה הבעיה:
    כשהוא קם הוא קורא למטפלת, והיא כבר הלכה. אני ניגשת אליו, והוא מתחיל לצרוח, סליחה על הגסות, אבל ממש לצרוח: לא! תלכי! לתכי לעבודה! הוא הופך את כל הדברים, זורק את השמיכות על הרצפה, המוצצים חייבים להיות על הרצפה באותו רגע, מוריד את המכנסיים והתחתונים. מורד בכל צורה. הוא ילד חכם והוא יודע שבאתו רגע הוא כאילו עושה לי דווקא, מנסה לפרוץ את כל הגבולות.
    בהתחלה חשבתי שזה קורה בגלל שהוא נרדם עם המטפלת ומתעורר כשהיא כבר לא נמצאת, כלומר החלפת משמרת. אבל הגעתי כמה פעמים הביתה, כשאר הוא כבר התעורר, היה רגוע על הידיים של המטפלת, ראה אותי נכנסת הביתה, חיכה עד שהיא תלך, ואז מתחיל לבכות: תלכי, אני רוצה שתלכי. אתמול ניסיתי להרגיע אותו, ישבתי מולו והצעתי לו עזרה, ניסיתי להתעלם ממנו, אפילו הענתשי אותו אחרי 45 דקות בכי. אבל גם זה לא עזר. הוא צעק אני רוצה שתלכי, ניסיתי גם ללכת, עמדתי כמה דקות אחרי הדלת, אבל הוא המשיך לבכות.
    זה קורה כל יום, מאז שהוא הלך לגן. למרות שהיה לו קשה, לדעתי הוא קצת התרגל וטוב לו שם. אבל מה זה התפרצויות בכי האלה? ועוד במשך שעה?
    אודה לכם על ייעוץ מה אני אמורה לעשות במקרה זה? אני חייבת לציין שיש לנו יחסים טובים עם בני, והוא אוהב אותי מאוד. אני מקדישה לו מספיק זמן, והוא קשור אלי וגם אני אליו.
    ממש כואב לי הלב כשהוא בוכה כך...

לקביעת תור
    סגירה
    בכי אחרי השינה

הוספת תגובה

• בכי אחרי השינה - תגובה

סמדר ריינר
    27/10/2010

שלום נירית,
    יכול להיות שאת יותר מדי מתרגשת מכך שהוא בוכה. אז הוא בוכה שעה. זה לא נעים אבל גם לא סוף העולם. חשוב מאוד שתישארי עיקבית ולא תשני כל 5 דקות אסטרטגיה בגלל שהוא לא נרגע מיד. זה מורגש לו כחולשה ולכן הוא עוד יותר לא נרגע. כשזה קורה תנסי לחבק אותו, לא לשבת מולו, לא לשאוף לדבר איתו בגובה העיניים או להגיב בנקמנות או בעלבון או בחרדה, אלא לזכור שאת האמא הוא זקוק לחום הריגשי שלך ולקור הרוח שלך, שתוכלי לעמוד בזה ולא תתייאשי נורא בגלל שהוא לא מפסיק לבכות. אם הוא מתנגד מאוד לחיבוק, בכל זאת לא הרפות מייד, הוא זקוק לדעתי למגע פיזי והחזקה פיזית באותו רגע. תרפי אחרי מספר דקות אבל ביוזמתך, כשאת מנהלת את הסיטואציה, ופשוט תישארי רגועה גם אם הוא בוכה, אל תצאי החוצה ואל תענישי אותו, את יכולה להגיד לו: "אמא פה, כשתרצה אותי תבוא אלי או תקרא לי" ותיפני לעיסוקייך, לידו כמובן ובטווח הראייה שלו. אל תצפי שהוא מייד יפסיק לבכות, תנסי לפתח קצת סבלנות לזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי כל בוקר בכניסה לגן
    פנינה
    26/10/2010

בני בן שלוש, מתבטא בצורה חופשית ואוהב להשתולל ולשחק. הבעיה כל בוקר בכניסה לגן. הוא הילד היחיד שבוכה בפרידה בבוקר. נאחז ברגלי ומסרב להפרד בנשיקה וחיבוק. הוא בן שלישי לאחר שתי בנות גדולות (15, 10). בבית הוא לפעמים מכה את אחיותיו, ומגלה עקשנות רבה.
    ניסינו להתעלם מהבכי, לשוחח עימו, לדבר עם הגננת (שמספרת שהבכי הוא רק לדקה שאני ניפרדת ממנו), אך שום דבר אינו עוזר. בבוקר אני לוקחת את הגדולות וניפרדת מהן בחנייה של בית הספר ואז ממשיכה לגן. אנחנו מראים לו שאנחנו נפרדים בברכה ונשיקה ומסבירים לו שבצהריים אני חוזרת לקחת אותו. לאחרונה הוא אומר שלא כייף לו בגן, אך אני יודעת שיש לו חברים, עליהם הוא מספר. בארוחת הצהריים אני שואלת אותו איך היה בגן והוא אומר כייף.
    איך ממשיכים הלאה, ומה ניתן לעשות? חייבת לציין שגם שנה שעברה היה בגן אחר וכמעט כל השנה בבוקר היה בוכה, ובחזרה היה שמח ומתעכב בגן לפני שיוצאים הביתה.

מה עושים? נואשת לעזרה?

לקביעת תור
    סגירה
    בכי כל בוקר בכניסה לגן

הוספת תגובה

• בכי כל בוקר בכניסה לגן - תגובה

סמדר ריינר
    26/10/2010

שלום פנינה,
    אני חושבת שהפיתרון לבעיה טמון בנואשות שלך. למה בעצם את נואשת לעזרה? הרי הגננת אומרת לך שאחרי דקה הכל בסדר. זו כנראה אינדיקציה לכך שאיםן בעיה אמיתית, אלא שהבכי נועד הלרשים אותך. ככל שתהיי פחות נואשת, ופחות תתרשמי כך הבכי יפחת. תנסי לוותר על המשימה להרגיע את הבכי. זה לא נורא שהוא בוכה. כשזה יפסיק להיות עניין מבחינתך, יצא מזה כל הטעם גם מבחינתו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנאת אחים
    מיכל
    26/10/2010

היי,

יש לי 2 ילדים. ילדה בת 3.3 שנים ותינוק בן 9 חודשים.
    הבעייה היא עם הגדולה. מאז שהקטן נולד היא מתעלמת ממנו - ניסיתי הכל - לדבר איתה, לתת לה סמכויות, להקדיש לה זמן לבד (בין פעם לפעמיים בשבוע איתה לגמרי לבד). עד עכשיו בכל פעם שקיבל יחס ישר ניסתה להסיט את תשומת הלב אליה.
    הבעיה החריפה עכשיו - מכיוון שהקטן החל לזחול והוא נייד. היא ממש נלחצת. לא נותנת לו להכנס לחדר, לא נותנת לו לגעת בכלום. התגובה שלה ממש של לחץ - היא בוכה וצועקת וממש ממש נלחצת.
    באופן כללי מדובר בילדה מקסימה, בוגרת, חכמה וחייכנית. יש לציין גם שמעולם לא הרימה עליו יד או הציקה לו.
    אני ממש לא יודעת מה לעשות...

לקביעת תור
    סגירה
    קנאת אחים

הוספת תגובה

• קנאת אחים - תגובה

נעמה סבג שמש
    03/11/2010

מיכל שלום,

במצב בו את מתארת, תפקידך לתת "במה" לקטן. לומר לה ולהסביר בנחישות שגם לו מותר להכנס לחדר, ואתן תשחקו במקום גבוה כאשר אתן חוששות שיפרק או יהרוס. מאד חשוב להפגין נחישות בעניין ולהבהיר שאמא אוהבת את שני ילדיה. לא לחשוש מתגובתה.
    את מוזמנת לקרוא מאמר בנושא באתר שלי.

בהצלחה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 14 והחבר
    מיכל
    25/10/2010

עד לא מזמן ביתי בת ה14 נהגה לצאת עם החבר מספר פעמים בשבוע וחוזרת מאוד מאוחר. הקשר בינהם היה הדוק ביותר וביום שלא יוצאים היו משוחחים באינטרנט שעות ארוכות . בזמן האחרון הפגישות לא מתקיימות וגם שיחות הטלפון הפסיקו וגם באינטרנט אני שמה לב ששקט ביותר. אני מנסה להבין מה קרה או מה קורה אבל ביתי לא משתפת אותי. רק שקט זה מה שיש. כואב לי , ואני מודאגת. היא הפכה להיות כזאת רצינית. בקושי אוכלת. היא בת יחידה . אין לה אחות קרובה שיכולה לשתף אותה. אני לא יודעת איך להגיע אליה.

לקביעת תור
    סגירה
    בת 14 והחבר

הוספת תגובה

• בת 14 והחבר - תגובה

סמדר ריינר
    26/10/2010

שלום מיכל,
    ייתכן שכרגע את לא יכולה להגיע אליה, היא כבר בת 14 ואת חייבת להשלים עם זה שיש דברים שהם פרטיים שלה. התגובה שלה אופיינית לפרידה מחבר, והיא גם נורא מתביישת. את יכולה לומר לה באופן כללי שהבנת שמשהו קרה, שזה קורה לכולם, ושגם לך זה קרה בעבר, ושאם היא תרצה לדבר את נמצאת שם בשבילה מתי שהיא תבחר. וזהו, להניח לזה, ובלי לחץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 14 והחבר תודה רבה לסמדר.

מיכל
    29/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה, שמחתי לעזור:-)

סמדר ריינר
    29/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מבקבוק - מתי?
    מיכל
    25/10/2010

שלום, יש לי בת מקסימה בת 4. היא נגמלה מחיתול בגיל שנתיים וממוצץ עוד קודם אך עד עכשיו, היא עדיין שותה בקבוק (שוקו) פעמיים-שלוש ביום. היא מאוד מאוד אוהבת את זה, זה מרגיע אותה ועוזר לה ברגעי עייפות. עד כה לא דיברנו איתה על גמילה מהבקבוק כי זה כיף לה, עזר לה בעת הולדת אחיה ולא רצינו לקחת לה את זה. היא מצידה לא העלתה מעולם את המחשבה להיגמל. לעיתים חברים באים אליה בדיוק כשהיא מבקשת בקבוק, הם בתחילה שואלים אם היא תינוקת אך לאחר מכן גם מבקשים ושותים איתה.
    האם יש סיבה לעודד אותה להיגמל או לתת לה להמשיך עם זה עד שזה יבוא ממנה?
    יש להודות שגם לנו זה נוח כי ברגעים קשים הבקבוק מרגיע אותה ומסייע לנו בהתמודדות איתה.
    אשמח לתשובה, תודה על הפורום המעולה הזה!

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מבקבוק - מתי?

הוספת תגובה

• שכחו אותי

מיכל
    27/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מקפיצה שוב את השאלה

מיכל
    28/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצת מאכזב ששוב ושוב מדלגים עלי

מיכל
    31/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל הלא-לא
    אמא אחת
    25/10/2010

יש לי בת שנתים וחצי, מלאת בטחון עצמי ושמחת חיים, נערצת על ידי כל ואהובה.
    בגן מספר פעמים בשבוע, בת יחידה.
    (לא גרים בארץ, הילדה תוצרת חו"ל :-))
    מחוץ לבית, לרב, היא מתנהגת יפה (להוציא הרמות ידיים מדי פעם על ילדים)
    אבל בבית- הכל נתון למאבק- בחירת הבגדים, התלבשות, ישיבה בכיסא באוטו וכו'.

אני ממש מאוכזבת ומיואשת ולא יודעת איך להתמודד עם הרמת היד שלה עלינו,
    ועם חוסר שיתוף הפעולה שלה.
    נעתי מהתנהגות קרת רוח עד לצרחות של ממש ולאבדן עשתונות. להענשות ע"י פינת ריתוק בחדרה או החזרת מכה כנגד המכה שלה, ולהראות לה את השלכות מעשיה- ונדמה שהילדה פשוט מחליטה עבור עצמה אלא אם כן עושים את הדברים בכח.
    לפעמים היא כאילו בדרך לשיתוף פעולה ולציות אבל נסוגה באמצע, הכל כדי להוכיח שהיא
    אומרת את המילה האחרונה.
    מדובר, כמשתמע, בילדה מאוד חכמה ומתוחכמת.
    במקביל היא נסוגה למעין חרדת נטישה מחודשת ולא מוכנה לשחרר אותי בלילה או בגן.
    מה אפשר לעשות, לפני שישתרשו אצלה התנהגויות של "אני אדון לעצמי" ו"לא מקבלת הוראות מאף אחד"? כדי לעודד אמפטיה ושיתוף פעולה?
    מתי התקופה הזו חולפת?
    האם יש טעם להיעזר בפסיכולוג?

לקביעת תור
    סגירה
    גיל הלא-לא

הוספת תגובה

• גיל הלא-לא - תגובה

סמדר ריינר
    26/10/2010

שלום לך,
    יש כנראה בעיה במתן הגבולות אצלכם בבית. כדאי להתחיל מקביעת סדרי עדיפויות על מה להתעקש ועל מה לא. יש דברים שאפשר לתת לה להחליט לגבי עצמה, אפשר לתת לה לבחור בגדים (מתוך שתי אפשרויות או שלוש, לא מתוך כל הארון) אפשר לתת לה לעשות דברים לבד כשזה מתאים ויש דברים שחייבים לקבוע בשבילה גם אם היא משתוללת. כשהיא משתוללת, לא נעלבים לא כועסים, לא מתאכזבים, אתם המבוגרים והיא הילדה, זו לא התנהגות כנגדכם כהורים אלא התנהגות טבעית לגילה, מגיבים בקור רוח, בהחלטיות ובענייניות, לא צועקים, לא נואמים נאומים, לא מתחננים, לא מסבירים, לא מנהלים משא ומתן אלא פשוט מודיעים ומבצעים, פיזית אם יש צורך. אם היא מרביצה, פשוט מורידים לה את היד ואומרים לה לא הרביץ בטון מאוד נחרץ. עוד פעם- אז עוד פעם. זה הכל. זה מספיק. והכי חשוב - תהיו עקביים. אל תצפו שההתנהגות תעלם אחרי פעם אחת שתגיבו נכון, זה לוקח שבועות ועדיין יהיו פעמים נוספות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אמא אחת
    26/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זאת התגובה הכי הולמת שקראתי עד כה.

שטויות.
    26/11/2012

תודה לך על תגובה עניינית ורצינית וסופסוף שמתייחסת למעשים בפועל ולא להסברים הפסיכולוגים שעומדים מאחורי ההתנהגות (כי את זה כולנו מבינים)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות חריגה
    ליאה
    25/10/2010

שלום
    אני אמא לילד יחיד עוד מעט בן שנה ו8 חודשים , הוא בזמן האחרון מתנהג בצורה חריגה גם בבית וגם בגן שנמצא בו ( לפי דיווח הגננת ) , בבית הוא תמיד משתמש בבכי על כל דבר קטן שהוא רוצה , רוצה תמיד לגרור אותי לפינות בבית ללא מטרה כך סתם , ואם אני לא עונה לדרשותיו הוא מתחיל להשתילל זורק את עצמו ברצפה ומתחיל לבעוט ולבכות ,אם אני מתעלמת מההתנהגות שלו הוא מגביר בבכי ולא מפסיק ( חצי שעה מסוגל לבכות בלי הפסקה ) ואותו דבר אם אני מתייחסת להתנהגות שלו .
    בגן הוא גם מתנהג כך ולפי מה שדיווחה הגננת לאחרונה שהוא נצמד אליה כל הזמן אם היא יוצאת לרגע מהחדר הוא מתחיל להשתולל ולא מפסיק לבכות עד שהוא מקבל הוראה מהגגנת להפסיק ועוד בכל הפעלה אפשרית בגן הוא חייב לשבת לידה וצמוד אליה אחרת הוא בוכה ומשתולל כל הזמן ( חשוב לציין שגם העוזרות בגן נותנות יחס מיוחד לו ועם זאת הוא מסרב להיות עם אחת מהעוזרות ) אני בקרתי בגן ויודעת על היחס המיוחד שהם נותנים , ואיך הילד שלי הולך ונכנס לגן אני עוד בטוחה מיחס שמקבל ( בגן שהוא נמצא בו מס" הילדים 20 )

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות חריגה

הוספת תגובה

• התנהגות חריגה - תגובה

סמדר ריינר
    26/10/2010

שלום טלי,
    חצי שעה של בכי זה לא כל כך הרבה זמן...את צריכה הרבה יותר סבלנות ועיקביות, גם אם יש צורך לקנות אטמי אוזניים...לילד שלך חסרים גבולות והוא חייב להבין שהבכי וההתנהגות החריגה לא משיגים את מטרתם כדי שהם ייפסקו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות חריגה

ליאה
    26/10/2010

שלום
    תודה על התשובה שנתת, אבל מה לגבי התנהגותו בגן הרי אני לא רוצה שיהיה כל הזמן צמוד לגננת ותלוי בה אני רוצה שיהיה יותר עצמאי , ולמה הוא לא מתחבר בגן חוץ מהגננת הרי יש עוד 3 עוזרות בגן האם זה ישפיע על בני מבחינה רגשית ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות חריגה - תגובה

סמדר ריינר
    26/10/2010

שלום טלי,
    העובדה שילדך נצמד בגן קשורה להתנהגות שלך איתו בבית. כשאת תהיי יותר חזקה עם גבולות יותר ברורים, גם תהיי פחות מותשת ויותר פנויה להיות קשובה אליו ולקצב שלו ולצרכים שלו, מה שכרגע קשה לקיים, כי את חלק גדול מהזמן במאבק לשרוד מולו. כאשר כל זה ישתנה זה גם ישפיע על התנהגותו בגן.
    התנהגותו בגן נובעת מכך שאין לו כלים להחזיק את עצמו, וכשאת חלשה מדי ומותשת אין לו דרך לפתח כלים כאלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עדיף לילד ? לגדול עם הורים
    ניקיטה
    25/10/2010

נשואים כילד יחיד ואמא לא הכי מאושרת, או לגדול עם הורים גרושים ועם אח/ות מאב אחר ואמא רגועה ?
    וגם - אם ההורים מתגרשים, האם יהיה לו טוב במשמורת משותפת או משמורת של הורה אחד בעיקר עם הסדרי ראייה עם ההורה השני ?
    האם יש בכלל לשאלות האלה תשובות חד משמעיות ?
    תודה,
    ניקיטה

הוספת תגובה

• מה עדיף לילד ? לגדול עם הורים - תגובה

סמדר ריינר
    25/10/2010

שלום ניקיטה,
    נדמה לי אם אני זוכרת נכון שאת כבר שאלת את השאלות האלה כאן בפורום והפניתי אותך לאתר "הלב" כדי שתוכלי להתרשם מהחוויה של הורים חד הוריים אחרים.
    את צודקת שאין תשובה חד משמעית לעניין הזה, וגם אחד לא הבטיח לך שכשתהיי גרושה ויהיה לך ילד מאב אחר תהיי יותר רגועה מאשר כשאת נשואה רק עם ילד אחד. זהו מצב חדש שמכניס בעיות חדשות, אף אחד לא מבטיח לך שתהיי יותר מאושרת במצב הזה מאשר את היום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה שיגרום לי להיות יותר רגועה

ניקיטה
    26/10/2010

זה הריחוק מבעלי, לא הילד השני...
    זו הייתה כוונתי כי בעלי מכניס הרבה מתח לחיי.
    ואגב, פעם שעברה שאלתי לגבי הבאת ילד מחוץ לנישואין תוך כדי הישארות בנישואין...
    תודה על התייחסותך.
    ניקיטה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה שיגרום לי להיות יותר רגועה - תגובה

סמדר ריינר
    26/10/2010

שלום ניקיטה,
    אני מאחלת לך מכל הלב שאכן תמצאי דרך להיות רגועה...עם בעלך או בלעדיו...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

ניקיטה
    27/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המקות והחזרה
    הילי
    25/10/2010

שלום
    בני בן ה 4 שובב וחמוד
    כשהתחילה השנה הוא נכנס לצהרון פרטי שיש בו רק 5 בנים בערך באותו גיל הפרש הכי גדול הוא חצי שנה
    מתחילת השנה הוא מתלונן שמציקים לו בהתחלה אמרתי לו שיתרחק ממי שמציק לו והוא אכן עשה זאת אבל בהמשך הוא אמר לי שמציקים לו ומשעמם לו להיות לבד
    דיברתי עם הגננת והיא סיפרה לי שמציקים לו בגלל שהוא לא נגרר אחרי מעשיהם של האחרים יש לו אישיות משל עצמו והוא לא מוכן להיגרר
    באיזה שהוא שלב אמרתי לו שמי שמציק לו שיחזיר לו ואכן לאחר כמה ימים שמעתי שהוא אכן מציק גם לאחרים ואף נוהג בצורה אלימה וזורק דברים כששאלתי את בני למה הוא זורק דברים הוא אמר לי שמציקים לו ושאמרתי להחזיר
    אני כמובן נזפתי בו ואמרתי לו שאסור לזרוק חפצים על אף אחד
    אני לא יודעת איזו עצה לתת לו להחזיר או לא? מה לעשות?
    אני מפחדת שאני אשיג את התוצאה ההפוכה
    אשמח לתשובה מהירה
    תודה
    דנה

לקביעת תור
    סגירה
    המקות והחזרה

הוספת תגובה

• סליחה התכוונתי להצקות והחזרה

הילי
    25/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המקות והחזרה - תגובה

סמדר ריינר
    25/10/2010

שלום הילי,
    אני חושבת שבגיל הזה עדיין התגובה ההולמת להצקות היא פנייה למבוגר האחראי במקום.
    גם הייתי מבררת יותר, מה זאת אומרת "לא נגרר" אם הוא לא נגרר אחרי מעשים אלימים זה טוב, אבל אם פירושו של "לא נגרר" זה לא משתף פעולה ומתבדל זה כבר משהו אחר. יכול להיות שצריך ללמד אותו להתפשר לפעמים ולעשות דברים שאחרים אוהבים או מכתיבים ולא רק משהו שהוא חושב, ייתכן שגם כאן טמון חלק מהבעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא נגרר פרושו:

הילי
    26/10/2010

הוא לא מוכן להיות עבד של הילד השולט, לדוגמא : הילד השולט מבקש לעשות בשבילו משהו כל האחרים מסכימים לעשות והוא לא. הוא כן מוכן לשחק איתם כשהם מתייחסים אליו יפה. אני לא יכולה להגיד שהוא טלית שכולה תכלת הוא שובב ולפעמים גם הוא מציק לקטנים ממנו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משום מה השם דנה עלה ולא הילי

הילי
    26/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא נגרר פרושו: - תגובה

סמדר ריינר
    26/10/2010

שלום לך,
    אם מדובר במועדונית עם שיש בה חמישה בנים שיש ביניהם יחסים אלימים ושתלטניים, כולל להיות עבד, אין ספק שהדבר מהווה סבל מבחינתו, טוב שהוא לא נגרר. אני לא יודעת אם ללמד אותו להחזיר זה מה שיפתור את הבעיה, כי כנראה מדובר בילדים שרובם אלימים וזוהי דרך התקשורת והמשחק שלהם. אם זה כך כל הזמן, וכך הילדים האלה משחקים, אז הם לא מתאימים לו ואולי לצערי הרב המעודונית לא מתאימה לו. אם יש לכם אפשרות לחפש פיתרון אחר - מועדונית אחרת, שכנה שמוכנה לעשות בייביסיטר, סבתא שיכולה לעזור, וכו', זה עדיף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנושאים חברתיים
    מיכל
    25/10/2010

שלום, שאלתי היא באיזה גיל מתחיל אצל בנים העניין של "מקובלים" ו"דחויים". תודה, אמא

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנושאים חברתיים

הוספת תגובה

• שאלה בנושאים חברתיים - תגובה

סמדר ריינר
    25/10/2010

שלום לך,
    אני לא חושבת שזה נכון בדיוק להגדיר גיל כזה, כי כבר בגן אפשר לשים לב שילדים שתופסים מקום יותר מרכזי וכאלה בפחות, כאלה שמוזמנים יותר וכאלה שפחות, גם אם זה לא מוגדר כ"מקובלים" , זה תופס יותר עוצמה בגילאי בית ספר וזה משתנה ממקום0 למקום..
    אם תתארי יותר מדוע השאלה מעסיקה אותך כרגע ייתכן וניתן יהיה לתת לך תשובה יותר ספציפית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כישורים חברתיים
    אילנית
    25/10/2010

אני אם לבן 6.5 ובת 4. יש לי הרגשה שבני הגדול לא יודע איך להתמודד בחברה.
    מה שהכי מציק לי זה איך הוא מתנהג בשעת משחק ולכן אפרט:
    לדוגמא כשמגיעים אלינו חברים, כאשר הם משחקים באחד מהמשחקים שלו הוא צועק "לא ככה! אתה לא מבין? אוף!" הוא פשוט רוצה שהם ישחקו בדרך שהוא משחק, זה משגע אותי. בפעם האחרונה שזה קרה ניסיתי להסביר לו שאי אפשר לשחק בדרך שלו ושאם הוא רוצה הוא צריך להסביר בעדינות.
    מה עצתכם?

לקביעת תור
    סגירה
    כישורים חברתיים

הוספת תגובה

• כישורים חברתיים - תגובה

סמדר ריינר
    25/10/2010

שלום אילנית,
    זה טוב שהסברת לו, לא ציינת אם התערבת תוך כדי או הסברת לו אחר כך, בכל אופן עדיף לחכות שהילדים ילכו ואז להסביר לו. אפשר גם לשחק איתו בעצמכם ולתת דוגמה אישית, ולציין שזה רק משחק וזה לא כל כך משנה מה בדיוק עושים העיקר שעושים ביחד ונהנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

אילנית
    25/10/2010

האמת היא שאמרתי לו בזמן שהם נמצאים, אבל בעבר גם ניסיתי לא להגיב ולדבר איתו אחרי שהם הולכים כמו שאמרת אך זה עדיין לא עזר....יש לך עוד רעיון???
    אם תוכלי לענות לי על עוד שאלה אשמח, בשבוע האחרון אני חשה שהוא נרתע מאתיופים(יש כ-3 בכיתה) היום אפילו היינו בספריה וילד אתיופי ישב במקום שלו, זה לא מצא חן בעניו והוא אפילו לא התקרב כדי שיקום כי לדעתי הוא נרתע מהצבע שלהם הוא פשוט אמר לי בכעס:"למה נתת לו לשבת בכיסא שלי?"עם מבט של גועל.... הוא גם סיפר לי שיש אחד בבי"ס שכל הזמן נוגע בוכשהוא פונה אליו וזה מעצבן אותו מאוד. יש לציין שהוא מאוד סטרילי(כמוני.. מה לעשת? אך מכלבים למשל הוא לא נגעל לגעת הוא מת עליהם)
    לפני כשבוע כשהוא פתח את זה("אני לא אוהב את האתיופים האלה"!) אמרתי לו שזה לא יפה ושזו שנאת חינם, ושאנחנו בעצמו קצת כהי עור(ממוצא תימני) מה הוא היה מרגיש אם אלו שבהירים מאיתנו היו אומרים עלינו דברים כאלה? בעלי נורא כעס עליי בשל הצורה שבה בחרתי להסביר את העניין, ואני לא יודעת, האם הייתי לא בסדר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

סמדר ריינר
    26/10/2010

שלום אילנית,
    נשמע לי שהיית בסדר גמור. אם תפרטי יותר מדוע בעלך כעס אוי אוכל להבין למה הוא התכוון.
    תראי, יכול להיות שכרגע אין בעיה חברתית אמיתית כי הילד שלך לא סובל ממנה. ייתכן שיש לך רצון שהילד שלך יהיה קצת יותר מנומס, רגיש וכו', אבל זה עניין חינוכי מוסרי, לא בהכרח של מיומנויות חברתיות. אם ילדים עדיין אוהבים לבוא אליו, והוא לא סובל מהבעיה, הדברים שלך נשמעים לו כמו הטפת מוסר, ולכן הם לא יעילים. אם הוא יתחיל לשלם מחיר על ההתנהגות שלו או אם מסיבה אחרת תהיה לו מוטיבציה לשנות אותה - אז זה סיפור אחר. יכול להיות שאת מצפה מילד צעיר יחסית להיות נורא מוסרי, שזה יפה ערכית וכשאיפה, אבל ילדים עדיין לא מבינים כך את העולם, טוב שאת משדרת את המסר, אבל על תהיי מתוסכלת אם הוא לא נקלט מייד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיגה בהתנהגות
    נירית
    25/10/2010

בתי, בת שנתיים ושלושה חודשים, בשבועיים האחרונים חלה נסיגה בהתנהגות שלה.
    הדבר בא לידי ביטוי בבכי בלתי פוסק, השתטחות על הרצפה, (בריחה של פיפי וקקי בעיקר בגן). חשוב לי לציין שגם בגן הגננת פנתה אליי וסייעת נוספת בטענה שהילדה עוברת משהו והיא מרבה לבכות בגן ולהיעלב בקלות.
    בחיינו לא חל שינוי ולא היה מאורע שאמור היה לגרום להשפעה מסוימת.
    ניסיתי לעשות משחק עם הילדה כדי לראות האם משהו נראה לי חריג, שוחחתי עימה ושאלתי מפורשות האם מישהו הציק לה או אם בגן יש משהו לא טוב, הילדה מדברת שוטף ויודעת לבטא את עצמה על אף גילה, ולא התרשמתי שיש משהו חריג.
    הילדה הולכת בשמחה לגן וחוזרת בשמחה.
    אני מרגישה חוסר אונים לנוכח הבכי הבלתי פוסק וההתנהגות שלא מאפיינת אותה.
    הילדה נגמלה מחיתולים באוגוסט והגמילה עברה בצורה חלקה וללא פספוסים.
    אני כאם רואה שהילדה עוברת משהו...
    אנא אשמח להכוונה.

תודה נירית

לקביעת תור
    סגירה
    נסיגה בהתנהגות

הוספת תגובה

• נסיגה בהתנהגות - תגובה

סמדר ריינר
    25/10/2010

שלום נירית,
    אם אתם באמת לא יכולים כרגע להצביע על שום סיבה אפשרית למצב הזה, קשה מאוד דרך הפורום לייעץ לכם מה לעשות. נראה לי שיש מקום לבדוק את הדברים יותר לעומק בפגישה מסודרת אצל איש מקצוע שיאבחן את המצב.
    נסי לחשוב בכל זאת, אולי את בהריון ונדמה לך שהילדה לא יודעת? אולי היא חשה שאת פחות פנויה אליה? יותר עייפה? אולי לא, ואולי גם אם כן זה לא מסביר נסיגה כל כך קשה, לכן בכל זאת הייתי ממליצה על בדיקה יותר מעמיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סבתא חולה
    מזי
    24/10/2010

יהונתן בני בן חמש וחצי. סבתו אושפזה לפני שלושה חודשים (קדחת הנילוס) היתה במצב לא טוב- מונשמת, אובדן הכרה וכו'. מאז יהונתן לא ראה אותה. כמובן שמדברים על העניין בבית.
    לאחרונה הסבתא נותקה ממכשיר ההנשמה, מזיזה קצת יד ופוקחת עיניים.
    שאלתי היא האם לקחת את יהונתן לבקרה מאחר וביקש וכן בכה בטענה שמתגעגע.(היחסים בינהם היו קרובים לפני המקרה)?

לקביעת תור
    סגירה
    סבתא חולה

הוספת תגובה

• סבתא חולה - תגובה

סמדר ריינר
    25/10/2010

שלום מזי,
    אני לא בטוחה שהסבתא אליה יהונתן מתגעגע זו הסבתא ששוכבת כרגע בבית החולים. במובן, שהיא עלולה להיראות לו מוזר מה גם שלא כתבת שהיא מתקשרת. הייתי מסבירה לו שסבתא עדיין לא יכולה לדבר והיא מאוד חלשה ואולי הוא מוכן להכין לה ציור וכשהיא תבריא הוא ייתן לה אותו. הייתי מחכה לפחות עד למצב שבו היא יכולה להגיב אליו, לפחות בחיוך, רצוי במילים, וגם אז הייתי עושה הכנה מאוד ברורה כדי שידע למה לצפות.

איחולי החלמה מהירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה