פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בני בן 4.5 שנים עושה צריכם בבגדיו
    רויטל נדיר
    18/10/2010

בני דביר עושה צרכים בבגדים לאחר הארוחה של הצריים בגן
    כל שיחה איתו על הנושא לא עוזרת, גם מתנות למיהן לא עוזרת
    אני ממש מתוסכלת מהנושא ומאוד נרגשת
    בבית הוא כן נכנס לשירותים אך בגן ממש ממש לא מוכן
    אשמח לעזרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בני בן 4.5 שנים עושה צריכם בבגדיו - תגובה

סמדר ריינר
    19/10/2010

שלום רויטל,
    הוא כנראה מתבייש וחושש ללכת שירותים בגן. האם ניסיתם לבקש מהגננות שיקחו אותו ביוזמתן ויעזרו לו אחרי ארוחת הצהריים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התאקלמות בגן
    טלול
    18/10/2010

ביתי בת ה 3.6 התחילה השנה גן טרום טרום ( עירייה) לראשונה,עד עתה היתה איתי בחינוך ביתי. ילדתי, ילדה נהדרת בעלת יכולת ורבלית גבוהה, אינטליגנציה רגשית מפותחת,עירנית שמחה וחברותית. מגיל 8 חודשים שמתי לב כי בכל מפגש עם חבר היא מפסיקה פעילות ועוברת להתבוננות, מוותרת על משחקים בקלות, ונמנעת מחיכוכים .בשלב מתקדם יותר היא החלה לחקות את התנהגות חבריה. חשבתי כי ברגע שתיכנס לגן תפתח התנהגות יותר עצמאית בחברה( שהרי היא כל כך עשירה בתכנים ומשחקת נפלא בביתה) אך ההתאקלמות בגן ממש קשה לה.היא אינה רוצה /מצליחה להשתלב חברתית. בימים הראשונים נשארה ברצון( מסקרנות) אך לאחרונה היא ממש בוכה בפרידות בוקר היא גם אומרת כי אינה אוהבת ללכת לגן.הגננת ואני מנסות לשדך אליה חברות אך איננו מצליחות, היא כמעט ואינה מדברת כך שקשה להתחבר אליה. היא מפוחדת מהתנהגויות שהיא רואה סביבה. היא נמנעת מלגשת למשחקים " כי יש שם ילדים" או כי דחו אותה. אני מנסה להסביר לה על היתרון שבגן "מלא חברים ",שעליה לדבר כדי שיכירו אותה ובכל דחיה לפנות לגננת.שבוע שעבר היא אף חוותה ארוע אלימות עם חפץ בגלל משפט שאמרה,מאז היא עוד יותר צמודה לגננת,במקביל אני מנסה ללמדה כי היא היחידה שקובעת לעצמה ועל כן שלא תאפשר לאחרים לדחות אותה ללא סיבה.דבר נוסף איתה בגן שני חברים טובים מהחינוך הביתי שכבר יצרו קשרים חברתיים.מה עליי לעשות? מיותר לציין כי קשה לי מאוד שקשה לה

לקביעת תור
    סגירה
    התאקלמות בגן

הוספת תגובה

• התאקלמות בגן - תגובה

סמדר ריינר
    18/10/2010

שלום לך,
    תראי אני חושבת שיש מקום לתקן חלק מהמסרים שאת מעבירה לה. לילדים בהחלט יש זכות לדחות אותה ללא סיבה.אי אפשר לחייב אותם לקבל אותה. זה לא עובד ככה. יייתכן שבלי לשים לב ומתוך כוונות טובות, ומרוב שאת רוצה שהיא לא תוותר את מלמדת אותה לכפות את עצמה על ילדים וגם זו לא דרך.
    הייתי ממליצה לך להזמין כל פעם חברה אחת הבייתה מהגן, במגרש הביתי שלה, שבו היא מרגישה יותר בטוחה, ולתת לה לרכוש באופן מאוד הדרגתי ביטחון בעצם הסיטואציה של לשחק עם עוד מישהו. אפילו אם היא נורא מוותרת שם ואת לא מרוצה בהתחלה מאיך שהיא משחקת. תני לה להיות ספונטנית ופשוט להינות בדרך שלה לאט לאט, תנסי להרפות משליטה ומביקורת, גם בכלל בחיי היום יום. תנסי להיות פחות ערה להישגיות שלה, לגילויי האינטילגנציה שלה, ויותר חזקי אותה פשוט על מה שהיא ולא רק על מה שהיא מצליחה או לא מצליחה לעשות.
    אם את לאמצליחה, מומלץ לפנול להדרכת הורים מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא רוצה להצליח
    גילה
    18/10/2010

שלום לך הפסיכולוגית. ביתי בכיתה ט . כימעט בת 15 .כל השנים היא אהבה ללמוד והשיגה ציונים גבוהים.ממש היא היתה מוצלחת. השנה היא לא רוצה להצליח ולהשקיע בלימודים ולא אכפת לה גם לא להצליח. היא ליפעמים לא מכינה שיעורים ולא אכפת לה ללכת לבית -ספר ללא שיעורים.כשאני אומרת לה אים את רוצה להצליח היא אומרת לי שהיא לא רוצה להצליח. היא עסוקה בעצמה יותר מידי וגם עים הפייסבוק במחשב. אני לא רוצה להעיר לה הרבה -כשאני אומרת לה משהוא היא צועקת עליי כך שעזבתי אותה . היא ממש לא אוהבת ללמוד ולטענתה גם לא אכפת לה אים היא לא תצליח. מה עליי לעשות ? איך ליגרום לה שוב לאהוב לילמוד ולהשקיע? איך ליגרום לה לחשוב על הצלחה? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    לא רוצה להצליח

הוספת תגובה

• לא רוצה להצליח - תגובה

סמדר ריינר
    18/10/2010

שלם גילה,
    ביתך נמצאת בגיל ההתבגרות. ואת צריכה להבין שהיא אדם נפרד, את יכולה אולי להכריח אותה לעשות דברים, אבל את לא יכולה להכריח אותה או לגרום לה לרצות אותם. אנחנו לא יכולים לשלוט על מה שאדם אחר רוצה. אף פעם.
    אני ממליצה לך לרדת מהעניין, כי יכול להיות מאוד שחלק מהמרידה שלה בך היא להתנהגד למה שאת רוצה. אם את נורא רוצה שהיא תלמד היא בדיוק רוצה ההיפך. דווקא אם תניחי לה, היא לא תצטרך להתנגד לך והיא תוכל שוב להיזכר שללמוד זה בעצם דבר שהיא רוצה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מוכן לאכול
    שלי
    18/10/2010

שלום,
    יש לנו ילד בן שנה וחודשיים. כבר כמה חודשים יש לנו בעיות איתו באוכל. לא משנה מה אנחנו נותנים לו לאכול - דייסה, פירות, ירקות, הוא לא מוכן בשום אופן לאכול ובוכה ועושה בעיות. עד עכשיו הסתדרנו ע"י כך שבזמן האוכל קראנו לו סיפור, הדלקנו לו טלוויזיה, אפילו שרנו לו שירים ורקדנו (עד כדי כך...).בזמן האחרון אפילו זה לא עוזר!!!הוא רק רואה אותי מתקרבת עם הסינר הוא מתחיל לבכות ולצרוח.אני לא יכולה להגיד לו שאם הוא לא רוצה לא צריך מכיוון שאם הוא רעב הוא מבקש לינוק ואז הוא נצמד אלי כל היום לציצי.מבחינת משקל עד כה הוא התפתח יפה. אנחנו ממש מיואשים ולא יודעים מה לעשות. אגב, בגן מספרים לי שהוא ממש אוכל יפה את כל האוכל!!! (בדקתי שהם לא התבלבלו עם ילד אחר...). מה אפשר לעשות כדי לגרום לו לאהוב לאכול?

לקביעת תור
    סגירה
    לא מוכן לאכול

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

סמדר ריינר
    18/10/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_הורים_לתינוקות_הורים_לפעוטות' id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 9
    חלי
    18/10/2010

יש לי ילדה מקסימה וטובה שכל המורים אוהבים ומרוצים ממנה. יש לה בעיה של קריאת הוראות פשוטות המורים קוראים לזה חוסר תשומת לב אבל אני פשוט יודעת שהיא לא קוראת הוראות. אתמול היא קילה הרבה עמודים להכין ש"ב בחשבון הגעתי לבדוק לה והכל היה מלא שגיאות עקב כך שהיא לא קראה הוראות אז היא נאלצה לעבוד עד שעות מאוחרות על מנת לתקן את השיעורים וגם באיזשהו שלב כבר לא יכלה להמשיך יותר ובסופו של דבר הלכה בלי שיעורים גמורים.
    אני ממש דואגת לה ולא יודעת איך לעזור לה.

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 9

הוספת תגובה

• ילדה בת 9 - תגובה

ליאת גרוס
    18/10/2010

שלום חלי
    טוב שאת עוקבת ורגישה.
    יכול להיות שהקושי קשור לאחד הגורמים הבאים: חוסר מוטיבציה, קשיים בהבנת הנקרא או אימפולסיביות כתוצאה מהפרעת קשב. ניתן לשקול לערוך אבחון פסיכודידקטי על מנת להבין טוב יותר מה הבעייה ואז יהיה קל למצוא את הפתרון.
    בינתיים בדקי עם המורה כיצד באים לידי ביטוי הקשיים בכיתה ונסי יחד איתה להבין מהו הגורם המרכזי לקושי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסתה
    נועה
    18/10/2010

שלום,

יש לי ילד בן 5 שעד לפני חודשיים היה שמח מאוד לפגוש את סבו, מדבר איתו, מנשק אותו
    ומחכה מאוד לביקורים שלו.
    עתה הוא לא ניגש אליו וכאשר הוא מדבר איתו הילד לא עונה לו.
    יש לציין שהיחסים ביני לבין בעלי לא משהו וכן שבעלי לא הכי מחבב את הוריי - וזה בלשון המעטה.
    יש לי הרגשה שהוא מסית את הילד נגד סבא שלו.
    שניסיתי לשאול את בני לאחרונה למה הוא ככה עם סבא - הוא ענה לי "אני מפחד שהוא יעשה לי משהו רע". שאלתי מה הוא עשה לו רע - כמובן שלא היתה לו תשובה.
    הסברתי לו שהנה סבא כל הזמן מביא לו מתנות, סוכריות, עוגות יומהולדת ולוקח אותנו לבית קפה.
    בסוף הוא אמר שמישהו אמר לו - ולא נתן תשובה מי - אלא "מישהו זר".
    כמובן שאין מצבים שהוא נמצא עם אנשים זרים שלא בנוכחות מישהו מהמשפחה.

השאלה כיצד אני מדובבת אותו להגיד מי אמר לו מה וכיצד להוציא ממנו את הפחד.

לקביעת תור
    סגירה
    הסתה

הוספת תגובה

• הסתה - תגובה

ליאת גרוס
    18/10/2010

שלום נועה.
    הילד נקרע כעת בין שני הוריו. זהו עומס גדול מידי לילד בגיל כזה.נסיונות שלך להבין ממנו מי ומה עלולים להעמיד אותו במקום בלתי אפשרי. למרות הפיתוי...אל תעשי את זה.! גם אל תנסי לקנות את הילד עם ממתקים ומתנות. זה מאד יזיק לטווח ארוך.
    אני יודעת שזה קשה אבל הכי נכון להעלות את הנושא עם בעלך ולא עם הילד. אם זה לא הולך אז פשוט הרפי מהילד בנושא. אל תדברי איתו על זה. עם הזמן ייתיחס פחות לדברי אביו ויתקרב יותר לסבו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום..
    moran
    18/10/2010

הייתי רוצה לדעת בבקשה..
    למה אני צריכה לשים לב בגן..של הילדה שלי (היא בת שנה וחודשיים)..
    אייך אני אדע שטוב לה ושהיא מקבלת את כל מה שהיא זקוקה לו...(חוגים,העשרה,יחס אישי)
    האם ילדים בגיל הזה זקוקים ליותר מחום ואהבה??? (הכוונה שלי ,לכל מיני פעילויות כגון:ציורים פזלים ...צריך להעביר להם תכנים מסויימים???
    אודה לכם אם תענו לי בהקדם..כי אני בדילמה .תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום..

הוספת תגובה

• שלום.. - תגובה

ליאת גרוס
    18/10/2010

שלום לך
    בגיל שנה וחודשיים הכי חשוב שיהיה מבוגר קשוב לצרכים של הילדה. פחות חשובים ציורים או פאזלים. חשוב שידברו איתה, ישירו לה, יספרו לה סיפורים וייתיחסו אליה.יתייחסו למה שמעניין אותה.יתנו לה תחושה שהיא חשובה ושיש לרצונותיה חשיבות. חוגים והעשרות חשובים בגיל מבוגר יותר.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה
    אילנה
    18/10/2010

שלום רב,
    בתי בת שנתיים, מבינה כל מה שאומרים לה, בוגרת מאוד. השבוע ניסיתי לגמול אותה מטיטולים אבל ללא הצלחה. נראה כאילו אינה מבינה מה אני מבקשת ממנה. לא מפריע לה בכלל שהיא רטובה, מסרבת לשבת על סיר או על האסלה. כשאני שואלת אותה אם רוצה פיפי תמיד אותה תשובה- לא. אחת הפעמים לא עשתה פיפי מעל 3 שעות נאלצתי לשים טיטול בחזרה והיא השתינה מיד. איך לגרום לה לשבת על סיר או להבין שלהיות רטובה זה לא מצב טבעי? בכלל איך אפשר להשיג שיתוף פעולה ממנה?

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה

הוספת תגובה

• למה לא עונים??

אילנה
    18/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיין מחכה לתשובה!!!

אילנה
    19/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנסיון

מיכל
    25/10/2010

תגמלי רק כשהיא תגיד לך מפורשות: "אני לא רוצה טיטול!" לפחות פעמיים.
    זה יקרה קצת לפני גיל שלוש.
    ככל שתלחצי יותר כך תדחי את הגמילה, תצרי עוגמת נפש ומריבות מיותרות.
    חבל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה - תגובה

נעמה סבג שמש
    20/10/2010

אילנה,

הילדה עדיין לא "שם". אין טעם להתעקש. היי רגישה לצרכיה והמתיני בסבלנות. תדחי את נסיונות הגמילה.

בהצלחה!

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים -המשך

אילנה
    21/10/2010

עד מתי לדחות את הגמילה? איך יודעים שהילדה באמת מוכנה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים -המשך - תגובה

נעמה סבג שמש
    24/10/2010

היי אילנה,

יודעים שהילד מוכן כאשר יש שיתוף פעולה ורצון. אין טעם להתעקש כי בצורה כזו זה עלול להיות ארוך ומייגע...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתור אמא

ב
    21/10/2010

טיטול מורידים שהילד רוצה ומשדר לך בכיוון מעוניין לשבת באסלה מודיע שיש לו.
    זה לא משהו שמלמדים זה משהו שבא מיתוך מודעות זה לא קסם הינה היא בת שנתיים מורידים את תעשי את התהליך ארוך מידי תחזירי טיטול ותחכי שהיא תירצה תאמיני ל שיגיע הרגע את תדעי מניסיון של שני הילדים עם הגדול היה זוועה הוא היה בדיוק כמו הילדה שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתור אמא - תגובה

נעמה סבג שמש
    03/11/2010

מסכימה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה שקט
    אמא
    17/10/2010

הבת שלי בכתה א' . היא כל הזמן מבקשת /דורשת שקט מוחלט אם מישהו מדבר שהיא צופה בטלויזיה היא צועקת "שקט" אם מישהו , זז רעש קטן ,מדבר היא כל הזמן רוצה שקט. ניסיתי לדבר איתה וזה לא עוזר העניין הוא שהיא בוכה כאשר היא מבקשת שקט וצועקת היא אומרת שהמורה אומרת להיות בשקט ויש ילדים שלא בשקט ואז המורה צועקת עליהם והנראה שהיא למעשה מחקה אותה. מה אני אמורה לעשות ?כאשר אני כועסת היא יותר בוכה ושאני מדברת איתה ומסבירה זה גם לא עוזר זה לא נעים לאף אחד ובוודאי לא שמגיעים אנשים והיא רוצה שקט.
    אודה לעצתכן המקצועית.

לקביעת תור
    סגירה
    רוצה שקט

הוספת תגובה

• רוצה שקט - תגובה

ליאת גרוס
    18/10/2010

שלום לך
    בשלב ראשון הייתי נמסה להשתמש באטמי אוזניים. לכי איתה לבית מרקחת כל שהיא תוכל לבחור לה. זה ייתן לה תחושת בגרות ושליטה. בנוסף פני לה פינה שקטה בבית בה תוכל להכין שיעורים בשקט.
    אם הבעייה ממשיכה להפריע גם בבית וגם בכיתה ייתכן כי הילדה סובלת מקשיי קשב הגורמים לכל רעש להפריע או מרגישות שמיעתית. ניתן לבחון דברים אלו אצל נוירולוג/מרפאה בעיסוק.
    יייתכן גם שזו סתם התרגשות של תחילת א' וזה יעבור עם הזמן... לא כדאי להיכנס איתה לויכוחים והסברים. מצאי דרך לשתף איתה פעולה... בלי להפריע לאחרים.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות בגן חובה
    דנה
    17/10/2010

שלום
    בני התחיל השנה גן חובה חדש. מתחילת השנה הוא מספר שילדים אלו או אחרים מרביצים לו בגן. התלונות הן על בסיס כמעט יומי. בין כל התלונות היו כבר שני מקרים של אלימות חריגה. בכל המקרים בני טוען שהוא אמר לגננת והיא לא עשתה לילד האלים כלום. בני מסרב להחזיר בגן כי לטענתו "אסור" להחזיר בגן. באחד מהמקרים שנראה לי חריג דיברתי עם הגננת והיא הביעה כביכול אמפטיה אבל בסופו של דבר לא עשתה כלום. היא גם הודתה שיש בגן אלימות ואף הגדילה לומר שבשנה שעברה היתה אלימות גדולה יותר. היא הציגה את זה כאילו הבעיה היא בילדים ולא חלילה בה. חברה שלי שהילד שלה היה בגן הזה בשנה שעברה אמרה לי שיש בגן אלימות רבה שלא מטופלת וזה אכן נראה כך. אני מנסה עדיין לטפל בעניינים במסגרת הגן כלומר מול הגננת אבל כבר צופה את העתיד לאור מה שחווינו ולאור המידע המוקדם שקיבלתי אודות הגננת מהחברה, ורוצה לדעת בעצם, אלו כלים יש לי כאם להגן על הבן שלי במסגרת המגבלות(אני בעבודה והוא בגן)? לאן עלי לפנות? במקרה של החברה זה נגמר בפסיכולוגית של הגן. היא אומרת שהיה קצת יותר פיקוח על הגן אבל לא יותר מידי. לצערי בני צריך להתמודד עם הסתגלות לגן חדש מצד אחד ולאלימות מצד שני. אלימות שלעולם לא נתקלתי בהיקף כ"כ גדול באף גן שהיינו. אשמח להמלצתך כיצד לנהוג במידה ואראה שהגננת ממשיכה לא לטפל באלימות? דנה

לקביעת תור
    סגירה
    אלימות בגן חובה

הוספת תגובה

• אלימות בגן חובה - תגובה

סמדר ריינר
    17/10/2010

שלום דנה,
    את יכולה כמו חברתך לפנות לפסיכווגית של הגן, ואם זה לא עוזר את יכולה לדרוש להעביר את הבן שלך לגן אחר. את יכולה גם לנסות להתארגן יחד עם עוד הורים שחושבים כמוך, קבוצה תמיד יותר אפקטיבית מהורה בודד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה להיכנס זה דחוף!
    אנונימית
    17/10/2010

טוב אני ילדה בגיל ההתבגרות מעדיפה לא להגיד בת כמה.. אני אוהבת לנעוץ ביד שלי את הציפרוניים (בעיקר ביד לפעמים גם ברגליים) בעיקרון אני עושה את זה בד"כ כשאני עצבנית, ולפעמים סתם באלי לעשות, לפעמים אני עושה בלי לשים לב.זה לא באמת גורם לי לנזק, הכאב נגמר ישר כשאני מסיימת לנעוץ את הציפורן. זה משאיר קצת סימן ולפעמים אדום שעובר תוך 5 דקות בערך .. נגיד אם אני רוצה לבכות כי מישהו פגע בי אז במקום לבכות מהפגיעה אני עושה את זה וככה אני מרגישה גם יותר טוב.. אבל אני לא אוהבת בכלל שאחרים מכאיבים בי וגם אני לא אוהבת להכאיב לעצמי בדרכים שונות. אבל אני כן אוהבת לדמיין את עצמי.. כלומר לדמיין את עצמי מושפלת ע"י שחקן שאני מעריצה. כמעט כל לילה וזה כיף. אני מזוכיסטית או משהו?אני מרגישה כמו מישהי חולת נפש או משוגעת. אני לא סיפרתי לאף אחד כי אני פוחדת. אני גם רוצה לדבר עם פסיכולוג אבל לא יודעת איך להגיד להורים שלי בטח יתחילו לשאול למה לא סיפרת לפני זה, ודברים כאלה. מה לעשות? קראתי שאפשר להיפטר מזה אם מציירים או עושים ספורט או משהו כזה, אבל כשאני מציירת אני עדיין עצבנית אז פתאום יש לי חשק לקשקש על כל הדף הכי חזק שאני יכולה ולקמט ולזרוק אותו . וזה מה שאני בד"כ עושה וזה לא עוזר כי זה רק מעצים את הכעס שלי וגורם לי לנעוץ בעצמי ציפורניים עוד יותר חזק. וספורט סתם אני עצלנית ואני שונאת ספורט.

לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה להיכנס זה דחוף!

הוספת תגובה

• בבקשה להיכנס זה דחוף! - תגובה

סמדר ריינר
    17/10/2010

שלום לך
    לא הייתי רוצה להיכנס להגדרות אם את מזוכיסטית או לא, כי אני מבינה שאת מאוד צעירה עדיין וזה קצת מוגזם לאבחן אותך כך בשלב הזה.
    כן נשמע שאת במצוקה ואת זקוקה לעזרה.
    יכול להיות שהתגובה של ההורים שלך לגבי פניה לפסיכולוג תהיה לא נעימה בהתחלה, אבל עם זה אפשר וצריך להתמודד.
    אם הם ישאלו אותך למה לא סיפרת עד עכשיו את יכולה לומר שאת בעצמך לא הבנת מה זה ולקח לך זמן להבין שאת זקוקה לעזרה, וכרגע את מעדיפה שלא ישאלו אותך שאלות כי זה מכביד עלייך ואת לא יודעת בעצמך לענות ואת מבקשת שיעזרו לך לפנות לעזרה.
    זה עניין של שיחה של כמה דקות, ואני מאמינה שאם תהיי נחושה וברורה הם יתגייסו לעזור לך.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה וגם..

אנונימית
    17/10/2010

תודה אני אגיד להורים שלי בקרוב. כרגע זה עוד טיפה מלחיץ אותי אז אני אחכה כמה ימים. וגם נזכרתי במשהו שהיה לי לפני כמה שנים כשהייתי קטנה, אני זוכרת שאהבתי לדמיין שמשפחה של מפלצות חטפה אותי והפכה אותי לשטיח (?!?!?!?!) ודרכה עליי וכאילו כל פעם משהו שונה אני לא אפרט. הייתי בסביבות גיל 6. זה קשור? ברור שאני כבר לא מדמיינת דברים בסגנון הזה אבל אני אוהבת לדמיין השפלות כמו שאמרתי. זה מוזר שאני אוהבת לדמיין שמשפילים אותי אבל שונאת כשמעליבים אותי, צוחקים עליי או פוגעים בי במציאות? סורי שאני חופרת פשוט זה ממש מציק לי. בתודה אנונימית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה וגם.. - תגובה

סמדר ריינר
    17/10/2010

שלום לך,
    לא,זה לא כל כך מוזר. לכולנו יש כל מיני פנטזיות, זה לא אומר שהיינו רוצים שהם יתממשו במציאות. מותר לך לפנטז על מה שבא לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסנדוויץ שלי.....
    נונה
    17/10/2010

שלום לכולם ,אני אמא ל-3 ילדים:בת-8, בן-6,בן שנה וחמישה חודשים וקיים אצלי קושי (גם אצל בעלי) במיוחד עם הילד האמצעי.נתחיל בבוקר שקשה לו לקום ,עם שעורי הבית צריך כל הזמן לבקש להזדרז כי עושה רושם שהוא אדיש,מאבד זמן,מפיל את העיפרון לעיתים קרובות ,שלא נדבר על זה שבכלל אם יש טעות הוא מתעצל לתקן ומתעצבן בקלות,הוא כל יום רוצה ללכת לחבר ולא רוצה שיבואו אליו כי לחברים שלו יש משחקי טלויזיה שלו אין ,הוא כל היום רוצה לדבר על תוכניות טלויזיה ועושה זאת בלהט,ואני לא ממש יודעת איך להתמודד עם זה-לאפשר לו לספר (מה שיכול להמשך שעה שלמה)? שבוע שעבר עבר עליו שבוע קשה בביה"ס -המורה שלחה אליי פתק שהוא עונה בחוצפה,מפטפט ולאחר מס' ימים גם העבירה אותו מקום מליד חברו הטוב ביותר אל קבוצה של בנות בלבד.יש לציין שהוא ילד חביב,מתמודד עם כיתה א' באופן לא פשוט אבל מתמודד-יש לו בעיות במוטוריקה עדינה בהן טופל עד לפני 3 חודשים ע"י ריפוי בעיסוק וחגורת כתפיים רפה בה מטופל מזה חודשיים באמצעות רכיבה טיפולית פעם בשבוע . אני תמיד מעודדדת אותו ומשבחת אותו על ההתמודדות שלו ועל הישגיו,אך לפעמים נראה כי הוא לא מבין היטב את המסגרת הבית ספרית ואת המטלות המוטלות עליו. האם יתכן שכל "המלחמות" נובעות מקנאה לאחיו הקטן? אני משתדלת לתת תשומת לב לכל ילדיי אך הדבר מאוד מקשה ,במיוחד כשיש תינוק בבית שדורש את רוב תשומת הלב .

לקביעת תור
    סגירה
    הסנדוויץ שלי.....

הוספת תגובה

• הסנדוויץ שלי..... - תגובה

סמדר ריינר
    17/10/2010

שלום לך
    אני לא יודעת אם זה מדוייק להגיד שכל הבעיות נובעות מקנאה לאחיו הקטן. ייתכן שיש לו קשיים משל עצמו וייתכן גם שהוא זקוק ליותר התייחסות והכלה בלי קשר לאחיו הקטן.
    את צודקת שעבורך זו משימה קשה ואוי בלתי אפשרית. השאלה היא אם יש לך אפשרות להשיג עזרה, נראה י חושב שיבלו איתו זמן איכות לחוד, יכינו איתו שיעורים בסבלנות ובלי לחץ, יהיו קשובים לחוסר הביטחון שלו כשהוא טועה ולא רוצה להכיר בכך כי מרגיש שזה לא נעים וזה כישלון וכו'. כלומר זה ל ארק הזמן שמבים איתו אלא גם איכות ההבנה שמבינים אותו וכאן אוי תצטרכי הדרכת הורים כי ייתכן שיש דברים שאת מפרשת כעצלות ולא ערה לקושי שיש לו אולי בכיתה א' להתמודד עם הישיגים ולחץ ולימודים וכו'.
    לכן אני ממיצה לך לנסות להשיג עזרה קודם כל אם ניתן על ידי מישהו מהמשפחה המורחבת שיבוא לפעמים לעזור ואת תוכלי להיות איתו או אם בעלך יכול לפעמים לחזור יותר מוקדם מהעבודה וכו', וכן לפנות להדרכת הורים כדי ללמוד איך אפשר להבין את הילד, ולעזור לו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמגום המשך...
    רוני
    17/10/2010

אציין שמקרים אלו לא קורים תמיד, אלא יותר כשהילד מתרגש כ 3-4 פעמים הוא "נתקע" במשך אחהצ לרוב הוא מדבר שוטף.
    למשל במפגש בגן הוא דיבר ונתקע מספר פעמים .מה לעשות?
    זה קרה לפני כחצי שנה ועבר לבד

לקביעת תור
    סגירה
    גמגום המשך...

הוספת תגובה

• גמגום המשך... - תגובה

סמדר ריינר
    17/10/2010

שלום רונית,
    אין שינוי בהמלצה שלי, כדאי קודם כל לשלול בעיה בעיה שקשורה לקלינאית תקשורת ואחר כך אם אכן נשללה הבעיה לפנות לטיפול פסיכולוגי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם וכיצד לשתף את הילדים
    מיכל
    17/10/2010

שלום רב,
    האם יש מקום לשתף ילדים (בני 6.5 ו3 ) בתהליך פוריות אותו עוברים ההורים?
    האם להסתיר את התרופות, ולא לאפשר להם להיות נוכחים במקרה ונמצאים בחדר בעת פעולות הזרקה עצמית?

התהליך משפיע גם ברמה הפיזית וגם ברמה הנפשית של האם, האם יש מקום להסביר לבכורה על הנעשה ועל התמודדות האם?

מה דעתכן?
    תודה מראש
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    האם וכיצד לשתף את הילדים

הוספת תגובה

• האם וכיצד לשתף את הילדים - תגובה

סמדר ריינר
    17/10/2010

שלום מיכל,
    לגבי הילד הקטן אין מה לשתף אותו בכלל, לא נראה לי שהוא יכול להבין את המורכבות.
    לגבי הילדה הגדולה, זה תלוי ברמת ההתפתחות שלה. אם כן הייתי מסבירה באופן כללי מאוד, שאמא ואבא מנסים להיכנס להריון,כיוון שזה לא כל כך הולך באופן טבעי וזה כרוך בלקיחת סוג של תרופות שגורמות לעייפות. מעבר לזה לא הייתי מסבירה. כמובן חשוב לתת את ההסבר הזה אחרי שכבר יש לילדה ידע מוקדם לגבי איך מגיעים ילדים לעולם, אחרת היא עלולה לחשוב שכדי להיכנס להיריון צריך לקחת תרופות...
    ולא, לא הייתי חושפת אותם למתן הזריקות.
    בהצלחה,
    ואם יש שאלות נוספות אתםן מוזמנים לחזור אלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה סמדר

מיכל
    18/10/2010

הבת הגדולה אמנם קיבלתה הסבר כללי על "איך באים ילדים לעולם", ומאחר והיא לא שאלה דבר נוסף לאחר ההסבר הבסיסי שלי, לא הרגשתי צורך לפתח את זה.
    הבנתי שברמה שלה היא קיבלה מענה מספק.
    עם זאת גם היא וגם אחיה נולדו כתוצאה מהפרייה חוץ גופית. וחשבתי שעצם ההסבר שלי על מה שאני עוברת עכשיו אולי יוכל להבהיר לה בהמשך מה עברתי כשניסיתי להביאה לעולם.
    היא לא יודעת שנדרשו לי שנים והתערבות חיצונית,
    היא יודעת שילדים באים מאהבה בין ההורים, והמפגש בין הזרע לביצית יוצר עובר שמתפתח לתינוק. כך אמנם גם במקרה שלה ושל אחיה, אבל לא סיפרתי לה מעבר לזה.
    באיזה גיל יש מקום לתת הסבר על הדרכים הנוספות חוץ מהטבעית ליצירת ילדים?
    אני חושבת שכדאי שהיא תשמע את זה מאיתנו ולא מילדים סביבה (שההורים האחרים יספרו ממה שהם יודעים בשלבים מאוחרים יותר)
    אני רוצה שהיא תדע שכל כך רצינו אותם ,ועצם היצירה הלא טבעית שלהם לא גורמת להם להיות שונים או חריגים.
    מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה סמדר - תגובה

סמדר ריינר
    18/10/2010

שלום מיכל,
    תראי ככל שאת מפרטת יותר את פורשת יותר יותר רבדים של משמעויות ריגשיות של הנושא הזה עבורך ועבור משפחתך, ויכול להיות שיהיה נכון שתלכו להתייעץ על כך באופן נפרד ומסודר ולא רק דרך הפורום שמכתיב קיצור ושיטחיות מסויימת.
    כשפנית בהתחלה זה היה נשמע לי שאת רוצה למצוא דרך להסביר לילדייך מה עובר עלייך כדי שבינו מה קורה ולא יפתחו חרדות שאולי משהו לא בסדר אצלם, או שאת חולה חלילה.
    כרגע את מדברת על משהו יותר רחב, שכדאי לחשוב עליו לעומק.
    משום שאם את מספרת להם את כל הסיפור , כדברייך "כדי שידעו מה עברת כדי להביא אותם לעולם" זה יכול להביא איתו כל מיני מסרים שאפשר להבין, מצד אחד כמה רצית אותם אבל מצד שני כמה סבל עברת וכמה הם מכבידים, וכו'. לכן אני חושבת שכדאי שלתכו להתייעץ בצורה מסודרת מה כדאי להגיד, מה המשמעות שאת ורצה להעביר, מה לא כדאי להעביר, האם עכשיו זה הזמן וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה, ההודעה מעלי נשלחה שנית בטעות

מיכל
    18/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים
    שרון
    17/10/2010

ביתי בת 2 ועשרה חודשים. כל הילדים בגן שלה מעל גיל 3 וכולם גמולים. בתחילה סירבה לשבת בשירותים וכיום היא מוכנה לשבת מדי פעם אבל לא לעשות פיפי או קקי ורק בחיתול. גם הבטחה לקבל הפתעה מיוחדת במינה לא מפתה אותה למרות שאני מראה לה, לבקשתה, את ההפתעה ובהחלט מדובר במשהו מפתה. ואז היא מוכנה לשבת בשירותים אבל לא לעשות.
    1) האם מומלץ להמשיך ולנסות לתמרץ באמצעות הפתעות.
    2) איך זה שהיא לא רוצה להיגמל שכבר חודשיים היא רואה שכל ילדי הגן סביבה הולכים לשירותים.
    3) האם גמילה מאוחרת בהכרח מעלה את האפשרות לבעיות של הרטבה בגיל מאוחר יותר?
    אשמח לקבל תשובה לשלושת השאלות. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתולים

הוספת תגובה

• למה לא עונים לי - גמילה מחיתולים

דליה
    19/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעם 3 שאני שואלת ולא עונים לי

שרון
    20/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    21/10/2010

דליה שלום,
    כרגע הבת שלך מגיבה למתח הרב שלך סביב הגמילה, שמעצים את המתח שהיא מצויה בו מלכתחילה. רצוי להניח בזמן הקרוב לנושא הגמילה ולחזור אליו בהמשך. כרגע המתח ביניכן לגבי הנושא והחרדה שלך ושלה גבוהים מדי ולא יאפשרו תהליך, ללא קשר לפרסים שתציעי.
    לא ידוע לי על קשר בין גמילה מאוחרת להרטבה.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה