מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בן שלי לא מסתדר עם החברים שלונווה23/06/2009
שלום לך-
הילד שלי בכתה א- הוא הקטן במשפחה .
הוא לא מסתדר עם הילדים בני גילו- לא מוצא חברים בבית הספר הולך לפעמים עם ילד אחד והרבה פעמים לבד.
כשהוא משחק עם הילדים הוא לא יכול לרוץ במהירות כמו הילדים לא יכול לשחק כדור רגל כמו שאר הילדים לכו הוא נהיה עצבני אם הילדים בשכונה מצליחים יותר ממנו- הוא מתרחק ומשחק במחשב לבד.
הוא מחכה ספיידרמן וסן אנדרס אבל הוא פוחד מהילדים לא יכול להגן על עצמו בבית הספר בניגוד לבית.
אני מבקשת עזרתכם בנושא
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי חברתי
ליאת גרוס23/06/2009שלום נווה
בגיל זה עדיין אפשר לעשות הרבה על מנת לעזור לו ואתן כמה הצעות:
1. לנסות להבין מדוע קיים קושי חברתי. זה לא ברור מדבריך.
2. לסייע לו להזמין חברים, לשחק עם חברים בגן השעשעועים וכו'. מותר להתערב באופן מתון והדרגתי תוך הסכמה של הילד. תוך כדי אינטראקציות שעזרתם לו לקיים תנו לו את הכלים להתמודד והסבירו לו מה עליו לעשות.
3. שילחו אותו לחוג התעמלות, או אומנויות לחימה. משהו בו כל אחד בפני עצמו ואין תחרות.
4. הדגישו בפניו כי גם אם אינו הכי מהיר עדיין יש לו זכות לשחק כדורגל למשל. כדאי שהאב יתאמן איתו על כדורגל וייתן חיזוקים על כל סוג של הצלחה.
5. נסו לסייע לו למצוא חבר שמתעניין במחשבים כמוהו.
6. בקשו מהמורה לשים עין ולסייע לו באופן שיעצים אותו.
מקווה שעזרתי
בהצלחה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי בהתנהגותמיטל23/06/2009
שלום, יש לי ילד בן 9.5 עולה לכיתה ד'. בתקופה האחרונה החלו בעיות התנהגות בבית-ספר. אתן לכם קצת רקע. במבחן הסוציומטרי בכיתה א' וב' יצא כי הוא הכי מקובל, כולם רצו להיות חברים שלו ולשחק איתו. בית הספר גדל ובכיתה ג' הם הפכו להיות 3 כיתות, ושינו את הרכב הילדים העירבבו בין הכיתות. במחצית הראשונה החלו הויכוחים על מקומו בכיתה. לטענת בני, ילדים מציקים לו והוא החזיר. הזברנו לו לגשת למורה אם הוא נתקל באירוע, וזה מה שהוא עשה, לתקופה קצרה.
בסוף המחצית הראשונה הוזמנתי לשיחה שאני יזמתי עם המנהלת, היועצת, המחנכת, בני ובעלי.
על פי הגדרותיהן של המנהלת והמחנכת הוא "מנהיג". יש לציין שהציונים שלו לא ירדו, הוא עדיין מצטיין מבחינה לימודית.
לפני יומיים התקוטט עם ילד שבכיתה שלו בהפסקה, המחנכת העינישה את שניהם בהפסקה השנייה, אך הוא לא קיבל את העונש כי לטענתו " זה לא היה פייר " כי הוא לא זה שהתחיל להרביץ, ופשוט הלך לשחק למרות שהיא אמרה לו לחזור ולקבל את העונש. קיבלתי מכתב הביתה על התנהגות בלתי הולמת. יש לציין שאני מסכימה ומצדיקה את המחנכת. מבחינתי זה החמור בכל הסיפור, זה שהוא לא קיבל את הסמכות ו"זלזל" במורה.
לאחר שיחות ארוכות, התברר שאם הוא לא מסכים עם משהו שהם אומרים (בדרך כלל זה אם הם רימו במשחק כדורגל, או משהו בסגנון) הוא משפיל אותם, צועק עליהם,ומקלל אותם, וזה נגמר במכות. כל יום יש לו ויכוח עם ילד אחר של הכיתה (או ילדה). מה שמאוד מפתיע הוא שאני לא מבינה מאיפה כל זה בא לו פתאום. היום לדוגמה הוא רב עוד פעם, וניסיתי לדובב אותו על מה קרה ואיך הוא יכל להתמודד בצורה אחרת. ואז שאלתי אותו "מה אתה מצפה מהכיתה שלך ?" הוא ענה לי "שיאוהבו אותי והתייחסו אליי". אני פשוט התמוטטתי. הוא אמר לי שהם לא רוצים לשחק איתו יותר, כי הוא צועק ומקלל.
מה עליי לעשות כדי לעזור לו ? האם הגורם הוא אנחנו, ההורים, כי הוא לא מרגיש מספיק אהבה מאיתנו ? האם הוא מוציא את התסכולים שלו על חבריו במקום עלינו ? מה קרה שפתאום זה התהפך ? כיצד לעזור לו לשנות את התנהגותו ?
ביקשתי מהמנהלת להחליף אתו כיתה לשנה הבאה, היא לא החזירה לי תשובה. אבל האם זה הפיתרון ? אני לא בטוחה...
אשמח לקבל תשובה בהקדם- תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תענו לי
מיטל23/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תענו לי
מיטל23/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוי בהתנהגות
ליאת גרוס23/06/2009שלום מיטל
שלושה דברים לא לעשות:
1. לא להתחיל להרגיש ייסורי מצפון וישר להאשים את עצמך. זה לא עוזר...
2. לא להעביר אותו כיתה כי הבעייה פשוט תלך איתו ולחוות את זה פעמיים זה כבר לא נעים.
3. לאבד פרופורציות.
נשמע כאילו בנך הורגל להיות הכי מקובל ושהוא זה שמאפשרים לו לקבוע את החוקים. כאשר הדברים לא פועלים לפי דברו הוא מתעצבן ומקלל וכן חש שאם הוא לא הכי הכי אז בטח לא אוהבים אותו.
זה לא אומר שבאמת לא אוהבים אותו . ייתכן כי זו הייתה חוויה של אותו יום וכדאי לשמור על פרופורציות. הוא צריך ללמוד שעליו לקבל את חוקי בית הספר ואת חוקי המשחק ושלא תמיד הכל קורה כמו שהוא רוצה. הלמידה קשה וכואבת.
חשוב לעזור לו לקבל את העובדה שלא תמיד רק הוא מחליט ושיש חוקים חברתיים או בית ספריים. יחד עם זאת חשוב להחזיר אותו לפרופורציות ולסייע לו להתאפק כשמתעצבן ולראות שגם אם יש ילדים שכועסים עליו במשחק זה לא אומר שאינו אהוב. הוא רק לא המנהיג המוחלט. וזה דווקא לא נורא...
על מנת שיוכל לקבל גבולות מחוץ לבית חשוב להציב לו גבולות בבית.
מה דעתך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוי התנהגות
מיטל23/06/2009תודה על התגובה.
אני מסכימה עם מה שאמרת לי, אולי קצת איבדתי פרופורציות כי כמעט בכל יום הוא מתווכח עם מישהו. כלומר זה כבר הפך למשהו שיגרתי, ומזה אני נלחצת, כי זה חדש. הוא ילד יחיד שכחתי לציין.
הערב שוחחנו והגענו למסכנה ולשורש הבעיה, אני מקווה. הוא שיחזר את רוב המריבות שהיו לו ושם לב שברגע שלא עושים מה שהוא מבקש, לדג' בכיתה הם יושבים כקבוצה, ומקבלים נקודות על כך שהוציאו קלמרים וספרים על השולחן. אם שאר הקבוצה לא הוציאו מהר את הציוד, הוא מתחיל לצעוק עליהם שיזדרזו, הוא מאוד תחרותי, והם מצד שני נעלבים ומתחילים לומר לו "סתום", דברים כאלה, אז הוא מתחיל לומר להם "סתומים", כל מני קללות כאלה ואחרות, ומבחינתי זו קללה והבהרתי לו שמפחינתנו אין קללות יותר או פחות, הוא יודע שלא מדברים בצורה כזו. בעצם הסברתי לו שעצם זה שהוא הערים את הקול, הוא בעצם העליב אותם והוא זה שקיבל הערה מהמורה ולא אחרים. אני העצתי לו שאם מישהו לא מסכים איתו או מעצבן אותו או שפשוט הוא רואה שהוא עומד להתעצבן, שיחשוב על המשפט שסיכמנו " על תתעצבן,זה יהיה יותר גרוע, אני יכול לומר הכל בטון נמוך ומכבדת". אבל את האמת אני מפחדת לדכא לו כל מני צרכים.
מה דעתך ? האם אני עושה טעות כשאני מתערבת ככה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן שנתיים וחודש רגישנורית23/06/2009
שלום
ילדי בן השנתיים רגיש מאוד כשמעירים לו הוא ישר שוכב על הרצפה ומתחיל לבכות.
איך צריך לנהוג במקרים כאלה?
אודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות עם בכי
נעמה סבג שמש28/06/2009נורית שלום,
זה אומנם לא נעים ולא נוח לראות שדברייך גורמים לילדך לבכות, אך את חייבת להמשיך ולהעיר בכל דבר שנראה לך משמעותי, חינוכי, תואם את ערכייך ונכון.
כדאי לשקף לילד את רגשותיו ולתאר לו במילים מה הוא מרגיש: "אני מבינה שאתה מאד מתוסכל, אני מבינה שאתה עצוב כשאני..."
את יכולה להעיר לו אך עדיין לחבק ולעטוף אותו. אין סתירה בין הדברים. לאט לאט הוא ילמד לקבל זאת.
חשוב להבהיר לו שאמא כועסת, או- לא מרשה, אך תמיד אוהבת.
בהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת נטישהשירה23/06/2009
שלום רב
בתי בת 8 חודשים, פעמיים בשבוע אני שמה אותה במעון. כל פעם שאני מניחה אותה ועומדת ללכת היא פורצת בבכי קורע לב. המטפלות אומרות שבמהלך היום אי אפשר להניח אותה לרגע, היא מיד בוכה.
אני יודעת שחרדת נטישה זה דבר נורמלי בגיל הזה, אבל המטפלות במעון מופתעות מהעניין ואומרות ששאר הילדים במעון לא כך.
האם זה נורמלי?
האם זה עשוי להראות על התקשרות לא תקינה?
מה ניתן לעשות כדי להקל על העניין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
שירה24/06/2009בבב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדת נטישה וצורך בשגרה
נעמה סבג שמש25/06/2009שירה שלום,
את אכן מדברת על גיל בו החרדת נטישה היא תופעה ידועה.
מעבר לכך, את שמה אותה במעון פעמיים בשבוע בלבד, דבר המונע ממנה להתרגל לשגרה ברורה.
אין לה סדר והיא לא יודעת מה צפוי. אין עקביות בשגרה שלה וזה מקשה על ההתרגלות.
בנוסף, חשוב לעשות את תהליך הקליטה בצורה הדרגתית. האם כך נהגת?
כמה זמן היא במעון ועדיין בוכה לאורך כל היום? האם היית איתה שם מס' ימים כדי שתתרגל לצוות ותהיה הכרות הדדית?
אנא, קראי את מאמריי בנושא הסתגלות לגן, באתר זה או באתר שלי.
קחי בחשבון שיומיים בשבוע זה לא אידיאלי בעבור הקטנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 8 עם בעיות התנהגות בביתהודיה23/06/2009
בוקר טוב.
ביתי בת ה- 8, היא ילדה מאוד סגורה ומופנמת, דבר המתבטא בעיקר כשאני שואלת אותה כל יום לאחר הצהרון איך עבר עליה היום בביה"ס, היא לא עונה, או שהיא מסכמת את התשובה ב"כיף", או במקרה הכי הטוב היא אומרת לי שהיא חושבת, היא לא זוכרת. ובנוסף כשאני מבקשת ממנה להכנס למקלחת אני נענית בשלילה, או כל דבר אחר שאני מבקשת ממנה היא לא רוצה, בבוקר כשצריך לקום ולהתארגן לביה"ס זה סיפור גדול, כשכולם ממהרים, היא יש לה זמן והכל באדישות, אלו דברים שחוזרים על עצמם באופן קבוע כל יום, הדברים מגיעים למצב שאם אני לא מרימה עליה את הקול בבית ומתעצבנת היא לא מזיזה את עצמה ולא מקשיבה, כך שאני מוצאת את עצמי צועקת עליה מהרגע שאנו מגיעם הביתה, עד שאני כבר לפעמים חסרת אונים ולא יודעת כבר כיצד להתמודד.
גם כשאני יושבת איתה ומדברת ריתה על הענין בנינוחות אני אף פעם לא יודעת מה היא הבינה ממה שאמרתי וכמה באמת היא קיבלה,
יש לציין שבביה"ס היא תלמידה חרוצה ומבצעת שעורים בצורה מושלמת בכיתה מבחינת חברתית די מקובלת וחברותית מאוד ממה שאני רואה וממה שאני שואלת את המורה, היא אומרת שהיא גם פעילה בשיעור ועוזרת לילדים שמתקשים, וגם למורה. בצהרון המדריכה פשוט מאוהבת בה ובכל מקום שאנו הולכים ומכירים את הילדה, תמיד משבחים אותה, היא באמת ילדה טובה ומקסימה במהות שלה רק בבית אני מרגישה שאני לא מצליחה להגיע אליה.
ניסיתי לצ'פר אותה על התנהגות טובה בבית, אבל ללא הועיל.
יש לציין שיש לה אחות בת 5, היחסים ביניהם טובים ולעיתים הן רבות כמו כל האחיות, היא הרבה יותר עצמאית ממנה. ומה שקורה זה שככל שאני כועסת על אחותה היא מראה לי כמה היא בסדר.
בבקשה, מחכה לעצה באופן דחוף, אני חוששת שחס וחלילה קורה לילדה משהו והיא לא מספרת או לא יודעת כיצד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמכות הורית וילדה פקחית
נעמה סבג שמש23/06/2009אורנה שלום,
מהתשובות של ביתך וחוסר רצונה לשתף לא הייתי מתרגשת, אלא אם כן זו התנהגות חדשה ושונה.
ילדים בגילה לא מרבים לשתף ולספר, וסיכום היום במילה "כיף" הוא שכיח ומקובל עבורם.
לאור מה שהצגת נראה לי שהבעיה היא בחוסר סמכות הורית ובחוסר יכולת שלך להציב גבולות ברורים. הילדה מזהה את זה "ומנצלת" את ההזדמנות. עובדה שמחוץ לבית היא יודעת לעמוד בזמנים ובהתחייבויות.
כדאי שתלמדי קצת את נושא הסמכות או תגשי להדרכה הורית. פגישה או שתיים יספיקו, אם תקפידי ותהיי עקבית.
בהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
הודיה23/06/2009תודה רבה על תשובתך.
אך, איך בכל זאת אני אצליח להוציא ממנה לספר לי את מה שעובר עליה מבלי להרגיש שאני חוקרת אותה או מנסה "לשאוב" ממנה.
שאלה נוספת: איך אני מגיעה להדרכה הורית והאם היא אישית או בפורום של הורים אחרים.
האם אפשר לקבל הדרכה טלפונית דרכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדרכת הורים
נעמה סבג שמש25/06/2009אורנה שלום,
כדי לדובב את הילדה לדבר ניתן להעזר בספרי ילדים מכוונים, או להחליט על זמן מסויים ביום, כמו לפני השינה שבו את משתפת אותה בחחויה שעברת במהלך היום בעבודה, ואח"כ תורה- גם היא צריכה לשתף בחוויה מסויימת שעברה בבית הספר.
ישנן סדנאות בנושא הורות, אך נראה שאת צריכה דברים נקודתיים, ספציפים.
ניתן לקבל הדרכה גם במפגש פרונטלי וגם בטלפון.
חשוב יהיה שתמלאי שאלון ראשוני בו ניתן יהיה לקבל רקע נוסף.
את מוזמנת ליצור איתי קשר טלפוני או דרך המייל.
בכל מקרה,
בהצלחה!
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה בת 9 אדישה ומבולגנת
גיגה26/06/2009שלום רב,
ביתי הבכורה בת תשע ולה אח בן חמש.
הילדה מגיל צעיר מאוד אינה משתפת אותי ביום יום שלה ותשובותיה מאז ומתמיד הסתכמו בכייף ובבסדר.
הילדה נראית לי חסרת שמחת חיים , בבית היא אוהבת להיות רוב הזמן עם עצמה בחדר, כאשר סבא וסבתא באים או בכלל היא עושה טובה בכך שהיא באה להגיד שלום.
בבית הספר היא בסדר גמור וגם מבחינה חברתית היא מקובלת ואהובה.
בבית היא מבולגנת מאוד בהתארגנות שלה, בניקיון שלה , באי הסדר בחדר ובבגדים .
אנו רבות די הרבה על הנושאים הללו.
אני חוששת שבתחילת דרכנו ההורית היינו קשים מידי איתה ולכן היא ננעלה כלפינו, כמו כן, אחיה שמח לתפוס את מקומה בחוכמתו ובאהבה הרבה שהוא מרעיף עלינו.
ניסיתי לשוחח איתה, לספר לה מה עובר עלי מידי יום בכדי שגם היא תספר , אך ברוב המקרים היא לא משתפת ואני חושבת שאולי דברים רבים נראים לה זניחים וחסרי חשיבות.
היא רגישה מאוד לבעלי חיים ולעיניינים עם חברות.
המראה שלה מרושל , היא מתלכלכת מאוד כאשר היא אוכלת , מתקשה מאוד לאכול עם סכין ומזלג (בגן חובה היא שלטה במיומנות זו בצורה נהדרת) , אוהבת להסתובב מבולגנת
לפעמים אני חושבת שראשה בעננים, כאשר היא יוצאת בבוקר לבית הספר היא צועדת במסלול זיג זג ולא ממוקד .
כאשר אני מבקשת ממנה לעשות מס' דברים כגון: לצחצח שיניים, להתלבש ולנעול נעלים היא זוכרת רק דבר אחד וצריך לבקש שוב את הייתר...
כמו כן בבית הספר בזמן השיעור היא שקטה מאוד וממושמעת- פחד מסמכות??? המורה טוענת שבהפסקות היא ילדה שונה לגמרי , משחקת וצוהלת.
מורה אחרת אמרה לי שהיא לא בטוחה שהילדה תמיד מבינה את מה שנאמר, התגטבות שלה הן זומביות למדי .. כך גם לפעמים כאשר אני מדברת איתה .
הידע הכללי שלה דל, היא אינה זוכרת כמעט כלום ממה שמספרים לה, ממה שרואים בדרך כאשר נוסעים במכונית ועוד .
עד כה לא הופניתי מטעם בית הספר לטיפול כלשהו.
בגיל צעיר מאוד אהבה לעשות פאזלים, והמשחק העיקרי היה להפוך את כל הצעצועים ולראות מה יש בערימה. כמעט ולא שיחה עם בובות או עם משחק ספציפי.
אהבה מאוד להתחפש , כיום לא אוהבת דרמה / משחק וכו'.
אוהבת להתנדב בכיתה / במערכת ילדים של אחר הצהריים, וליטול על עצמה תפקידים מנהיגותיים.
ילדה טובה מאוד, לא מניפולטיבית וגם לא קולטת מניפולציות של חברותיה. תמימה מאוד ועד היום מתקשה להבין האם התכוונו ברצינות או צחקנו על דבר מה
1. האם ייתכן ויש הפרעת קשב וריכוז העונה לתיאור הנ"ל?
2. האם הילדה צריכה טיפול פסיכולוגי? אם כן אז האם קבוצתי / יחיד? האם יש במסגרת קופת חולים מכבי? , אם כן על מי תמליצו באזור נהריה?
3. לפי התיאור שנתתי האם יש כיוון / הפרעה כלשהי שניתן לאבחן
תודה רבה
גיגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנכד שליחיה23/06/2009
שלום רב
אני סבתא לנכד בן שנה וארבעה חודשים....
ילד חמוד מתוק חכם ...אוכל יפה אבל שובב מאוד ..ובזמן האחרון נהיה אלים מאוד...סוחב שערות
נושך וחונק את הילדים שמשחקים איתו...
האמא לא עובדת היום ונמצאת רוב הזמן איתו ....מעסיקה אותו רוב היום בכל מה שרק אפשר
ההורים שלו גרים היום עם הסבתא והסבא של האבא ...בנתיים.
אנו מודאגים לתופעה הזאת ...והבת שלי ממש מפחדת להסתובב עם חברות והילדים שלהם.
רוה הזמן הם מטיילות הג'מבורי ובגינה ....או בגג בבריכה....
אנא עזרתכם איך לנהוג בתופעת האלימות שיוצאת מהנכד .....
תודה
חיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימוד התנהגות נאותה
נעמה סבג שמש23/06/2009חיה שלום,
אין מה לחשוש מההתנהגות. עם זאת, חייבים להציב לילד גבול ברור ולומר בתקיפות בכל פעם שהוא עושה דבר אסור: אנחנו לא מרביצים, אנחנו לא מושכים בשיער. אסור להרביץ. זה מאד כואב לי. המבט צריך להיות תקיף, ויש להחזיק את ידיו ולאחוז אותם.
ברגע שהוא עושה זאת יש להרחיקו מהמקום או מהילדים שלהם הוא עשה זאת.
אם את מרימה אותו והוא מושך לך בשיער, תאי לו שאת כועסת וזה כואב לך ותורידי אותו באותו רגע.
תבהירי לו שההתנהגות הזאת לא מקובלת ואסורה.
לאט לאט הוא ילמד!
סבלנות, התמדה ועקביות.
בהצלחה!
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנכד שלי
חיה23/06/2009תודה לך
ואכן זה מה שאמרתי לבת שלי....ואני מקווה שעם הזמן והיחס הנכון זה יעזור .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טבלת עיצוב התנהגותיעל23/06/2009
שלום רב.
האם באפשרותכם להפנות אותי למקורות מידע או מאמרים בנושא של השפעת טבלת עיצוב התנהגות?
אודה לכם מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיצוב התנהגות
ליאת גרוס23/06/2009עיצוב התנהגות:
1. בחרי התנהגות שלילית שהכי ניתנת לשינוי והגדירי אותה במדוייק.
2. ערכי תצפית כדי לכמת את מספר הפעמים בה ההתנהגות הזו מופיעה כיום.
3. הגדירי מטרה ברורה , רצוי תוך ניסוח חיובי, שנראה לך שהיא ניתנת להשגה.
4. קבעי מדד מדוייק להצלחה..( למשל מספר הפעמיים בהם עשה/לא עשה X). או חלוקת היום ליחידות)
5. ערכי חוזה , בו יהיה הילד שותף עד כמה שאפשר. בחוזה יוגדרו המטרות והתגמולים.
6. חשוב ללוות כל תגמול פיזי בחיזוק מילולי חיובי.
7. חשוב להיות עקביים!!!!!!!!!!!
8. חשוב לשנות , להוסיף ןלגוון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות?מיכל23/06/2009
בוקר טוב!
הבוקר בתי בת 4.8 התחילה לבכות כי לא קיבלה את מבוקשה. אני ובעלי קצת "רבנו" בנוכחותה בגלל זה. כאשר הוא הלך אמרתי לה: "עכשיו את מרוצה? הוא צעק עלי בגללך." כשאמרתי את זה היא הסתכלה עלי במבט מאוד רציני. חשוב לציין שתמיד אני חושבת ושוקלת מה אני אומרת לה או בנוכחותה, אבל היום זה פשוט נפלט. אני מרגישה עם זה מאוד רע. אני יודעת שלפעמים האמירות האלה פשוט נחרטות במוח. מדובר בילדה נבונה ובוגרת. ילדה שמבינה גם מעבר לנאמר.אני אראה אותה רק בערב. האם כדאי להסביר לה שההורים לפעמים רבים ומתווכחים, אבל זה לא בגללה והיא לא אשמה בכך. או שלהתנהג כאילו לא קרה כלום.אני פשוט אוכלת את עצמי בגלל מה שאמרתי לה. מה לעשות? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מריבות לעיני הילדים
נעמה סבג שמש23/06/2009מיטל שלום,
זה מצויין שאת רגישה וערנית להתנהלותך אל מול הילדה.
עם זאת, אני חושבת שאת מאד קשה עם עצמך. מקרה חד פעמי לא ישפיע עליה ויפגע בה.
זה בהחלט נכון להסביר לה שהורים רבים לפעמים וז נובע מחילוקי דעות, גם בנושא הילדים, אך לא בגלל הילדים.
אל תדושי בנושא יותר מידי. רק תתני הבהרה. זה מספיק.
בהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת ששיעל23/06/2009
יש לי ילדה בת שש, שנראית סך הכל מאד מאושרת, אתמול היא זרקה לי משפט שהטריד אותי מאד, זה היה לא תוך כדי שיחה אלא סתם משום מקום. היא אמרה הלוואי והייתי חלום, זה לא כיף להיות בחיים. ניסיתי לברר את כוונתה והיא אמרה שהיתה רוצה להיות פרח כי פרח לא מרגיש כלום. על מה יכול להעיד כזה משפט? האם אני צריכה להיות מודאגת ומה אפשר לעשות בעניין, איך ניתן לברר יותר לעומק מה כוונתה. אשמח לעזרה. תודה יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להיות חלום
ליאת גרוס23/06/2009שלום יעל
אם המשפט היה נאמר בגיל 12 הייתי מודאגת אבל בגיל 6 משפט כזה לא בהכרח מעיד על מצוקה. אם רב היום היא שמחה ומאושרת אז לא צריך להתרגש ממשפט כזה. ייתכן מאד ששמעה אותו איפה שהוא והוא מצא חן בעיניה.
יחד עם זאת, כדאי לנסות לדובב אותה (בלי ללחוץ יותר מידי) ולשאול אילו רגשות לא הייתה רוצה להרגיש וומתי הייתה רוצה לא להרגיש. כמו כן כדאי להדגיש בפניה את היתרונות שברגשות טובים ולפעמים אפילו ברגשות רעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבוד משקפיים ילד בן 1/2 5פלורית22/06/2009
מתחילת מרץ השנה רכשנו לילד 3 זוגות משקפיים את הראשון איבד בשבוע הראשון של הרכישה ,
ואת השניים האחרים איבד בהפרש של 4 ימים בלבד לאחרונה , מבחינת הגן שאת רוב הזמן מרבה להיות לא אחראי למשקפיים של הילד, אנו ההורים חסרי ישע בכל הקשור סביב המשקפיים , יש לציין שהילד פעיל מאוד ואין הם יכולים לפקח כל הזמן על המשקפיים מבחינת הגן אין הם אחראים ומיצידם לא לשלוח את הילד לגן עם המשקפיים.
מה ניתן לעשות במקרה כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתגלות למשקפיים
ד''ר שירי שדה שרביט22/06/2009פלורית שלום,
במידה ובנכם אינו נוטה בדר"כ לאבד חפצים (לדוגמא, הביא לגן משחק ואינו מוצא אותו, חוזר הביתה מהגינה בלי סנדלים וכדומה), אזי סביר להניח שהסיבה לאיבוד המשקפיים הינה הקושי שלו להסתגל אליהם. משקפיים אינם תענוג גדול עבור אף ילד ומבוגר שמרכיבים אותם לראשונה - הם אינם נוחים, לעתים הם נקשרים לתכונות אופי שליליות והם מצביעים על ליקוי שהאדם סובל ממנו...
כדאי לעבד עם הילד קצת את סיבת הרכבת המשקפיים, באמצעות ציור, משחק, הכנת משקפיים יצירתיים שכל בני המשפחה יכולים "להרכיב" בבית (למשל מגלילים של נייר טואלט), וכן בהסברים מדוע הוא זקוק להם. חשוב לתת לגיטימציה ומקום לטענות ולכעס של הילד כלפי האביזר החדש.
כמו כן, במידה ובנכם אינו זקוק באופן מיידי ויומיומי למשקפיים, אפשר לנסות להרגילו אליהם בשעות אחהצ ובסופי השבוע כשאתם נמצאים בקרבתו, ורק אח"כ להרחיב זאת לגן. תוכלו אולי להיזכר בתהליך הגמילה מחיתולים, שבוודאי היה הדרגתי, ולחשוב האם היו שיטות יצירתיות שעבדו אז עם הילד, ואולי תוכלו להשתמש בהן גם כאן.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות התנהגות - ילד בן 11יעל22/06/2009
שלום,
אני אם גרושה לילד בן 11 עם קשיי התנהגות המתבטאים בבי"ס באלימות מילולית ופיזית כלפי החברים והמורים .
הילד אינו מוכן לקבל טיפול פסיכולוגי . אני והאבא היינו בהדרכת הורים אך לאחרונה חלה הרעה בהתהגות הבן .
מבקשת לקבל ייעוץ אילו טיפולים אלטרנטיביים ניתן לקבל על מנת לטפל בילד והאם טיפול הומופתי יכול לעזור .
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המייל שלי
יעל25/06/2009אודה לקבלת התייחסותכם
[email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות התנהגות
זהורית אסולין שמחון27/06/2009קשה לי לייעץ לגבי טיפולים אלטרנטיביים כיוון שאיני מומחית בתחום. אך ישנם טיפולים שיכולים לעזור כמו שיטת אלבאום. כדאי לפנות לפורום שמציע טיפולים אלטרנטיביים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות מינית בילדיםענת22/06/2009
שלום לפורום היועצים,
אשמח לקבל את חוות דעתכם בנוגע לשאלה מתי הזמן הנכון להתחיל בחינוך מיני אצל ילדים.
כוונתי היא לחינוך הילד שלאף אחד חוץ מלהורים או לו אסור לגעת לו באיברים האינטימיים, וכדומה. (כמובן שלהורים הכוונה היא בסיטואצית המקלחת).
אני חוששת מאד מהכתבות האחרונות בנושא בעיתונות ורוצה למנוע מצב שיהיה קורבן למצבים כאלה.
בני שנה הבאה עולה לגן עירייה -יהיה בקרוב בן 3. אני לא בטוחה שמבין מספיק את הסבריי על הנושא.
האם יש ספרים לגיל הרך שעוסקים בנושא שמומלצים ואוכל להיעזר בהם?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הלחץ?
ליאת גרוס23/06/2009שלום ענת
גיל 3 הוא גיל בו יש מעט סקרנות טבעית אבל נדיר מאד שמישהו נוגע באופן פוגע. כמה שתהיי לחוצה וכמה שתדברי על זה ותשדרי שיש כאן משהו אסור, כך גדולה הסבירות שהוא יתעסק בדברים בהם לא אמור להתעסק.
את יכולה להגיד פעם אחת וזהו. סביר שלא יבין מה את רוצה ממנו ובצדק. מעבר לכך, חכי לפחות עוד שנתיים.
בנתיים, לדעתי, אל תתעסקי בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 12 - בעיות התנהגותרחלי22/06/2009
בני הבכור הוא בן 12 וחודשיים. הוא ילד מאוד רגיש, איכפתי וכו. יש לו 2 אחיות (בת 12 ובת ושנה). אנו ההורים שלו פשוט מרימים ידיים בנושא ההתנהגות שלו. הוא מתקשה לקבל סמכות, ויש לו בעיות התנהגות רבות בבית הספר. הוא מתעצל לבצע משימות הן בבית והן בבי"ס ומכאן לדעתי מתחילות המון בעיות משמעת, כעסים וכו'.. הילד עולה בשנה הבאה לחטיבת הביניים ואני בפאניקה מוחלטת. התעודה שלו נוראית מבחינת הציונים (והוא ילד חכם ופיקח מאוד בעל קליטה טובה), וגם מבחינה התהנגותית הציונים בשפל נורא.
אני ובעלי כמעט בשלב של להרים ידיים וזה מייאש אותנו מאוד. הילד צריך טיפול פסיכולוגי ואנחנו צריכים עזרה והכוונה כיצד לטפל בו. הנושא ממש קריטי כי הפחד שלי שזה מתחיל להיות מאוחר.
אנא עזרו לי בהכוונה כיצד אני מתחילה לטפל בו.
גם מבחינה חברתית אין לו חברים רבים או לחילופין "חברים טובים".
שמשהו יעזור לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ..
רחלי22/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה לתגובה
רחלי23/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקושי בהתמודדות
חן זליג- עו"ס23/06/2009שלום רחלי,
תראי, משפט עתיק אומר שאין ילדים קשים, יש ילדים שקשה להם. מתיאוך נשמע לי שלילד לא פשוטה ההתמודדות והדרישות בבית הספר ( בדקתם קשיי למידה?), ולכן הוא מגיב לסמכות, לדרישות בצורה מאוד קשה. מנסיוני, שווה לעשות ברור מעמיק של הקשיים שלו, ולנסות להקל עליו שם.
חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל ההתבגרות?
נעמה סבג שמש23/06/2009רחלי שלום,
מדברייך לא ברור אם הבעיות והקשיים הלימודים והחברתיים החלו לאחרונה, בתחילת גיל ההתבגרות, או שהיו קיימים מאז ומתמיד.
האם הקושי בקבלת סמכות זו התנהגות "רגילה" שלו?
חשוב לדעת באיזה אמצעים נקטתם עד כה.
אם החוויות מאפיינות את גיל ההתבגרות, הייתי מציעה לך לקרוא בפורום גיל ההתבגרות קצת תשובות ולקבל רקע.
אם התופעה החלה עוד קודם, כדאי לבדוק גם בעיה לימודית, וגם- מה היה מקומכם כהורים עד כה בחינוך.
לאחר בדיקות אילו, החליטו אם הילד צריך פסיכולוג ובדקו איתו עד כמה הוא מוכן לשתף פעולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר לגן חדשלילי22/06/2009
שלום, אני אם לבן 5.5 שנמצא כרגע בגן טרום חובה-חובה. כל השנה לא הייתי מרוצה מהגננת בכלל, גם מבחינת התייחסות אישית לילד וגם אם זה מבחינת השתלטות על כל הילדים. החלטתי להעבירו לגן אחר(סמוך לאותו גן)-כך שנמנעה ממנו האפשרות להיות בוגר באותו גן. לפני מס ימים חגגנו מסיבת סיום בגן ונורא כאב לי העניין שהוא יהיה בוגר אבל לא בגן זה(עם אותם הילדים שהוא כבר מכיר ועם 2 מהם הוא משחק הרבה). האם עשיתי החלטה נכונה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר גן
נעמה סבג שמש22/06/2009אילנה שלום,
בכל בחירה שעושים ישנם לבטים. בכל החלטה ישנם יתרונות וחסרונות.
האם הילד מודע למעבר? הוא כבר גדול ומבין. שוחחת איתו על כך? מה הרגשתו?
איך הוא בכלל עם התמודדות עם שינויים?
אם לא קשה לו, זה מקל על ההחלטה.
לכל דבר יש פלוס ומינוס. אם את מרגישה שהגננת באמת אינה מספיק ראויה, היי שלמה עם החלטתך. מעבר בשלב הזה אכן אינו אידיאלי, אך שוב- תלוי כמה הגננת באמת מאכזבת וכמה הילד מסוגל להסתגל במהרה לשינוי.
בברכה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
לילי22/06/2009היי נעמה ותודה על תשובתך. בני מודע למעבר, כשהודעתי לו הוא אף שמח מכיוון שזה גן דתי ומתפללים שם והוא נורא מתחבר לזה(אנו חילוננים אך מקפידים על מסורת). יש שם 2 ילדים שהוא מכיר. ואת כולם הוא פוגש בהפסקה דרך הגדר בחצר, כאמור זהו גן שסמוך לגן הנוכחי.
אך חשוב לי לציין שלאחר המסיבה הוא שאל אותי: "אמא, הגננת שלי לא תהיה איתי בשנה הבאה?" וזה קצת חרה לי למרות שאני יודעת שהיא לא חמה במיוחד ואין לה יחס אישי הוא פשוט רגיל אליה כבר.
לגבי שינויים, אני לא יכולה להגיד לך שקל לו עם זה.. יש לו אפילו קצת קושי. ובנוסף אני מאוד שלמה עם ההחלטה מבחינת להיפרד מהגננת- כמובן מצידי. אבל לגביו אינני יודעת אם הוא יתגבר. מה שכן הוא מאוד אוהב מבוגרים ומתחבר אליהם בקלות.
אשמח לקבל התייחסותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר גן
נעמה סבג שמש23/06/2009היי אילנה,
אם את שלמה עם בחירת המסגרת, גם ההסתגלות שלו תהיה פשוטה יותר כי זה מה שתשדרי.
הגנים קרובים, הוא מכיר את המקום, הוא מכיר ילדים מהגן, מתחבר לסגנון, זה יכול להיות בסדר.
עשי את הקליטה באופן הדרגתי, עטפי אותו ותוכלי לעבור זאת בייתר קלות.
את מוזמנת לקרוא את המאמר שכתבתי בנושא כניסה לגן ב BEOK או באתר שלי.
בהצלחה!
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסיסת ציפורניםלאה22/06/2009
שלום רב.
בני בן השנתיים ושבע כוסס ציפורניים כבר תקופה לא יחסתי לזה בעיה רצינית כי זה היה מידי פעם.
בבית הוא הפסיק לכסוס.
הבעיה שהגננת אומרת לי שהיא שמה לב כבר שלושה ימים שהוא כל היום עם הידיים בפה במין אובססיה כזו. היא נותנת לו לעשות עבודה הוא מדביק שתי מדבקות וחוזר לשים את הידיים בפה.
ראוי לציין שוב שבבית זה לא!
הגננת אומרת שאין לי שום בעיה עם החברה הכל נראה תקין ולא ברור מה הסיבה לזה.
לפי דעתי יכולות להיות לכך שתי סיבות שאני בכ"א רואה .
וזה:
1. בשבועיים האחרונים התחלפו לו כמה פעמים גנננות.(הוא במעון אז מטפלות הגננת היא אותה אחת)
2. התחלתי לגמול אותו מחיתולים.
אשמח לתשובה כי אני ממש לחוצה לא מבינה את העניין.
זה מראה על מצוקה או שיכול להיות שזה סתם הנאה.
עוד נתון הוא לא היה אף פעם עם מוצץ או עם אצבע בפה. בתקופה האחרונה יש גם ניסוי של אצבע בפה.(אני עושה כמו יאיר)
סליחה על הבילבול ותודה על התשובה.
יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד נתון.
לאה22/06/2009הוא בן יחיד דיי מפונק. יכול להיות שזה גם משפיע?
אני ממש דואגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתגובה.
לאה23/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)