מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיות התנהגות או סתם שמחת חיים ?אמא לשלושה29/06/2009
היי ,
יש לי שלושה ילדים - 7,4.5,1 ובסה"כ הם כולם נחמדים, חכמים ומאושרים.
אצל בכורתי (שהיא ילדה יפה יוצאת מגדר הרגיל ) אני מרגישה משהו קצת שונה מהרגיל ואני לא כ"כ יודעת לשיים את הבעיה .
בלימודים היא נכנסת לחרדות בעבור בעיות ממש קטנות (עיפרון לא מחודד, נקרעה המחברת, שכחה נעלי ספורט) במהלך השנה זה השתפר במקצת אך בסה"כ מדובר על בכי הסטרי , אי -יכולת הרגעות, אי הסתכלות בפרופורציה על המצב , אי יכולת למצוא פתרון לבעיות או אפילו השתמשות בפתרונות שהציעה המורה.
בנוסף אני מרגישה שגם חברתית היא לא ממש במרכז , ז"א יש לה איזה 2-3 חברות שהיא יוצרת עימם קשרים פה ושם אך ממש אין לה חברה טובה או שאינה ב"קליקה" מגובשת (כפי שהרבה חברות לכיתה נמצאות)
היא דורשת מעצמה שלמות אך כאשר אינה עומדת בזה היא מאוד מתוסכלת . אני לא בטוחה אם אני ובעלי גם דורשים זאת ממנה - אך דרישות כמו לנקות אחרי שאכלת או לשים צלחת בכיור לפעמים יכולים לפגוע בה .
היא מחפשת אשמים בכל דבר כמעט - ולפעמים ממש מחפשת להציק לילדים אחרים ולנו.
יש לציין שכל המצב קצת השתנה לקרא סוף השנה ואולי זה איזשהו תהליך של בגרות , או אולי אני צריכה לקחת אותה לטיפול בהוויוריסטי או משהו שנותן לה להתמודד עם החרדות והלחצים שהיא נתונה בהם.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קיבלתי עדיין תשובה...
אמא לשלושה30/06/2009אם משהו לא ברור או צריך עוד אינפורמציה - אנא שאלי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההנאה מחוסר המושלמות
זהורית אסולין שמחון30/06/2009תהיתי מה עומד מאחרי הכותרת בחרת לשאלה בעית התנהגות או שמחת חיים? . לא הייתי מגדירה זאת כבעית התנהגות כיוון שהיא לא ילדה חצופה, חסרת משמעת עם קושי לגבולות אלא נשמעת יותר כילדה פרפרקציוניסטית שלא מוכנה להתפשר, לעגל ולהשלים עם החלקיות של החיים. העלת שאלה נכונה במקרה הזה האם את ובעלך לא דורשים קצת יותר מידי. שאלה נוספת וחשובה לא פחות איזה מין אישיות את ובעלך, האם אתם נוטים להתגמש, יודעים לשאת חוסר שלמות, מסוגלים להנות גם כשהדבר אינו מושלם. אני חושבת שבמצבים מעין אלו ילדים לומדים רבות מהמודל ההורי המסרים ההתנהגותיים חזקים יותר מכל מסר מילולי. לגבי ההיבט החברתי כנראה שהקשיים החברתיים מקורם כמו מקור הקשיים האחרים את אותה שלמות שהיא דורשת מעצמה , היא דורשת לא פחות ממי שסביבה וכועסת מאד כשהדברים לא נעשו בדיוק איך שרצתה. טיפול בהוויוריסטי נראה לי פחות מתאים. ראשית אם את מעידה שיש שינוי אז היי סבלנית ותראי מה קורה שנה הבאה. שנית השינוי יכול לבוא דרככם ההורים ובאמצעותכם לגבי היכולת לחשוב בגמישות. ורק אם תראי שזה משבש באופן משמעותי את חייה כדאי לפנות להתייעצות מקצועית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה לגןמודאגת29/06/2009
שלום. באיזה גיל לדעתכם "חובה" להכניס ילד למסגרת. ברור לי שאין תשובה חד משמעית וזה תלוי אופי הילד ויכולת ההורה המטפל לגדל את הילד בנחת, להעניק לו גירויים מתאימים (גם חברתיים). אך בכל זאת אשמח לתשובה. אני מגדלת את בתי בת שנה ו- 4 בהנאה רבה ואמורה ללדת בעוד כחודשיים. משום מה אנשים מזועזעים מהעובדה שטרם רשמתי את הילדה למסגרת ושואלים עד איזה גיל אני מתכננת להשאיר אותה בבית. כאילו שאני עושה עוול לילדה. אני טוענת שמבחינה רגשית והתפתחותית ילד בגיל הזה עדיין זקוק לבית ולאמא/מטפל וזה יותר חשוב ממסגרת או מחברת בני גילו. כמובן שאני מפגישה אותה עם בני גילה וגם בבית יש מסגרת די ברורה. אני מנסה להסביר לסובבים שלא הבאתי ילדים כדי שמישהו אחר יגדל אותם אין לי טענות למי ששולח את ילדיו למסגרות כי ברור לי שלא כל אחד מסוגל להיות בבית ולגדל את הילד (לדעתי הפסד שלהם). עדיין נראה לאנשים מוזר. אשמח לשמוע דעתכם בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה לגן
ליאת גרוס29/06/2009שלום יעל
קשה לענות לשאלתך כי התשובה אינה אובייקטיבית אלא תלויית תרבות. בתרבות המערבית נהוג לשלב ילדים כבר מגיל צעיר. באופן זה לומדים הילדים התמודדות חברתית ומסגרתית מגיל קטן. ילדים שנכנסים למסגרת בגיל מאוחר מתקשים להתמודד כי אינם מורגלים בחוקים אלא ביחס אישי. לפעמים הם מתרגלים מהר אבל אם ההשתלבות היא בגיל מאוחר ממש זו כבר בעייה. כניסה למסגרת באותו גיל ממש אך בחברה בה הנורמה היא אחרת, לא הייתה מהווה כלל בעיה.
לגבי הגיל . בעיני עד גיל שנתיים זה בסדר ואולי אפילו עדיף להשאיר ילד בבית עם אמא או מטפלת יחידה. מגיל שנתיים עדיפה מסגרת קטנה עם מעט ילדים. מגיל 3 כדאי לשלב ילד בגן עם
15 ילדים לפחות ומסגרת עם חוקים ושגרה ברורה. זהו כבר גיל בו קיים צורך חברתי וצורך בגרויים רבים שאינך יכולה לספק בבית.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ליאת
מודאגת30/06/2009תודה על תשובתך המהירה. אפתח ואומר שעד הלידה עבדתי הרבה שנים במסגרות חינוכיות כמדריכה וגננת ואף ניהלתי מעון לפעוטות מעוכבי התפתחות כך שאני בהחלט מודעת לחשיבות מסגרת ובמיוחד לפיתוח תתחום החברתי והתקשורתי(עבדתי עם pdd). אני גם חושבת שבגיל שנתיים פחות או יותר כדאי להכניס ילד לאיזשהיא מסגרת. מה שאותי מדהים שאני נחשבת יוצאת דופן בזה שאני מגדלת את בתי ושעוד לא חזרתי לעבודה זה ממש מוזר לאנשים ואני מוצאת את עצמי מסבירה להם מה עומד מאחורי זה . לי קשה עם זה שאמא ממהרת לחזור לעבוד אחרי 4 חודשים ושזאת נורמה מקובלת. הן התינוק והן האם מפסידים כל כך הרבה. אנשים ממהרים להביא ילדים ואחר כך מישהו אחר מגדל אותם מגיל צעיר וזה ממשיך בכל הגילאים עם הצהרונים. ברור לי שיש הרבה פעמים אילוצים כלכליים וזה באמת לא פשוט להיות בבית בעיקר אחרי שרגילים לעבוד ולהיות מוערכים מחוץ לבית. אני ממש לא בן אדם שמרני אבל כנראה שהייתי צריכה להיוולד בתקופה אחרת. טוב אני הולכת להכין ארוחת בוקר לגוזלית... תודה ואני מקווה שכל מי שקורא את דבריי יחשוב עליהם קצת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המודדות עם בית ספר חדש - ילדה בת 6יעל29/06/2009
שלום
אנחנו חיים בחו"ל.
בתי הבכורה בת 6 וחצי, סיימה השנה כתה א בבית ספר אמריקאי.
היא החלה את הלימודים בפער משמעותי מבחינת רמת האנגלית ביחס לבני כתתב, וובמהלך השנה צמצמה פערים אבל סיימה ברמה בינונית. ההתחלה היתה עבורה קשה, מלווה בתחושות של הערכה עצמית נמוכה בגלל שלא הבינה את ההוראות שניתנו באנגלית והרגישה מפגרת אחרי בני כתתה.
בהמשך ניסינו לחזק לה את הבטחון העצמי ולשתף את המורה בכך.
כיום משסיימה את השנה, נאלצנו להעביר אותה לבי"ס אמריקאי אחר מטעמים כלכליים.
בימים האחרונים היא החלה לימודים בבה"ס החדש במסגרת "סאמר סקול".
המעבר לביה"ס החדש מלווה קשיים. היא לא מתחברת לילדים בקבוצתה, היא לחוצה מאוד, היא פורצת בבכי כשנדרשת להקריא בקול קטעי קריאה וכו'..
בשיחותיי אתי היא לא משתפת בקשיים. היא טוענת שהיא לא מרגישה טוב, שהיו לה כאבים ואלו הסיבות לבכי.
בהתיעצות עם המורים החלטנו להעביר אותה לכתה ברמה קצת יותר נמוכה מהכתה הנוכחית, וכשהסברתי לה על המעבר היא אמרה בסדר בסדר, אך בסיום השיחה איתי (טלפונית) היא פרצה בבכי בביה"ס...
איני יודעת איך ללמד אותה לחשוף בפניי את בעיותיה, איני יודעת איך לתמוך בה ולחזק את בטחונה העצמי. אני חשה שהילדה החברותית והחייכנית שהייתה לי, הפכה בשנתיים האחרונות לחסרת בטחון רגישה ביותר ותלותית.
איפה מתחילים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בית ספר חדש
ליאת גרוס29/06/2009מתחילים לא בכך שחושפים את קשייה, אותם היא כבר מכירה, ובעצם גם אתם. לא תמיד קל לילדים בגיל זה להמליל את מצוקתם אבל היא ללא ספק קיימת. חשוב לעזור לה לראות דווקא את נקודות הכוח שלה. אם היא טובה בספורט, ריקוד, חברים, יצירה, הדגישו את יכולותיה אלו ותנו להם מקום. הדגישו בפניה עד כמה היא מקסימה וכמה נעים לכן איתה ואתם גאים.
במקביל אימרו לה שזה לא נורא שמתקשה ושלימודים זה רק דבר אחד. הבטיחו לה עזרה ותמיכה. שדרו לה שהיא בסדר גמור כמו שהיא.ושהיא גיבורה שבלי לדעת אנגלית הצליחה להתקדם כפי שהצליחה.רצוי לא לבקש ממנה לקרוא בקול רם בפני אחרים, לנסות לסייע לה חברתית אחר הצהריים. ניתן גם לסייע לה לימודית בשעות תגבור אחר הצהריים.
אם אתם לא תחשבו שהיא לא מצליחה ,גם היא לא תתאכזב מעצמה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד נכון להגיב?מוריה29/06/2009
בני, אביתר בן 3. לפני כ-10 חודשים "זכה" באח קטן. אנחנו בשיאם של ימי הלימוד כיצד יכול אביתר לשחק יחד עם עם הקטן או לידו מבלי להכאיב לו וכו'... זה קשה ולרוב לא מצליח אבל אנחנו כמובן, לא מרימים ידיים. יחד עם זאת, חשוב לי להדגיש כי אני ואישי משקיעים זמן איכות רב עם אביתר מתוך הידיעה הברורה כי בוודאי קשה לו עצם קיומו של אחיו הקטן. אנחנו מטיילים כל יום בפארק, קוראים ומציירים, מבלים בגן החיות, בבריכה- אין יום שאביתר לא מקבל מנת איכות של תשומת לב. וגם בבית הוא לא "ננטש"- או שיושבים איתו ומציירים, או שחצי איתו וחצי במשהו אחר- אבל תמיד מקנים לו סוג של תחושת ביטחון שיש שם מישהו קשוב ונוכח.
אביתר מקבל הכל בדרך כלל בצורה יפה. אם אני לצורך העניין מניקה, הוא מעולם לא ניסה "לתלוש" את הקטן ממני כדי שאתייחס אליו, אלא ממתין עד שאסיים, הוא כן מתעניין בקטן ואפילו משחק איתו עד שזה נגרר להתלהבות יתר הכרוכה גם בסוג של אלימות...
מכל מקום, סביר להניח שיש לכל עניין האח הקטן קשר להתפרצויות בכי בלתי נשלטות של אביתר, הכוללות צרחות אימה, שכיבה על הרצפה, בעיטות.שיכולות להמשך גם שעה. ההתפרצויות אינן בהכרח בעקבות משהו קונקרטי. אנחנו מתקשים להרגיע את אביתר בהתפרצויות אלה ואחרי כמה ניסיונות של לדבר אליו, לשאול לפשר הבכי, מה הוא רוצה ואפילו לחבק, אם הבכי נמשך אני נוטה לאבד את זה ואני כבר מרימה קול ומאיימת שלא אשוחח איתו עד שירגע, כשזה לא עוזר והצרחות מאיימות לפורר את קירות הבית, לעיתים אני אפילו משתמשת קצת בכוח- מכה בישבן, בעוונותי- גם בלחי.
אח"כ אני כולי מיוסרת שאני מגדלת ילד מוכה ואיזה נזק אני עושה לו.
המכה נוטה להרגיע את אביתר, אם כי לא מיד והוא חוזר לעצמו. להיות מתוק, חייכני ומשתף פעולה, אבל אלוהים יודע מה הוא סוחב בפנים.
האם בגיל כזה נכון להשתמש מדי פעם בכוח פיזי? האם הילד בכלל מבין את המסר או שמבחינתו הוא סופג משהו לא נעים ואינו מבין את פשרו? כיצד נכון לנהוג בהתפרצויות שכאלה?
תודה גדולה.
מוריה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפרצויות זעם
נעמה סבג שמש29/06/2009מוריה שלום,
אתם עושים עבודה נפלאה בתשומת לב והאיכפתיות שאתם מעניקים לבנכם הגדול באופן יומיומי.
אני מניחה שזה מתסכל להשתדל ולהתאמץ ועדיין "לקבל" מהילד תגובה של בכי וצרחות.
עם זאת, חבל לך לקלקל זאת עם הכאה.
מכה בישבן, ועל אחת כמה וכמה בלחי, זה משהו שלא שוכחים ונצרב חזק בזיכרון.כן, זה חמור וזה חבל.
ילד צריך לדעת שגם כשאמא כועסת ומתפרצת היא יודעת לשלוט בעצמה.
אחרת- איך תלמדי אותו לשלוט בעצמו כשהוא זועם ומתוסכל?
השתמשי בשיטת התמלוגים. הכינו יחד טבלה על כל התפרצות בה הוא מצליח לשלוט.
אני אישית אוהבת את השיטה של ההרגעות בחדר. ילד צריך לדעת ללכת להרגע כל פעם שהוא מתוסכל. שלחי אותו לחדרו והבהירי לו שיחזור כשירגיש מוכן. בשלב הראשוני, אם זה מתאפשר, הכנסי איתו יחד לחדר, הבהירי לו שהולכים להרגע. חבקי אותו שם. אל תנהלי שיחות. זה לא עונשד ואין להפגין כעס. זו דרך שלנו להרגע. שקפי לו את רגשותיו: "אתה כועס, אתה עצבני, וזה הזמן ללכת להרגע".
הרבה סבלנות! והכי חשוב- אל תעשי מה שאינך רוצה שילמד...
בהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חינוך להשתלבות חברתית נכונהאמא28/06/2009
שלום, בתי בת שנתיים וחצי וכבר כמה זמן שאני מרגישה אובדת עצות בכל הנושא של חינוך להשתלבות חברתית. אני איתה בגן השעשועים וילד לוקח ממנה משהו, האם אני מתערבת, מה אני אומרת לה: "לא נורא?" "תקחי חזרה?" יש לציין שאני מרגישה שהכישורים החברתיים שלי אינם מעולים וכך מגיע הרגע ללמד אותה ואין לי מושג מה נכון, אני לא רוצה שתהיה אלימה אך חשוב לי שתעמוד על שלה. האם יש ספר טוב בנושא זה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי, לא קיבלתי תשובה
אמא30/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכישורים חברתיים.
נעמה סבג שמש30/06/2009היי,
הייתי ממליצה לך לפנות לספרים העוסקים באינטליגנציה רגשית בכלל, כך שה יתרום להתנהלותך כאדם ולכישורייך כאמא, ויקל עלייך להקנות כישורים חברתיים לביתך.
את אמורה לתת לה דוגמא אישית ממנה היא תלמד ולכן התנהגותך היא מהותית.
תוך כדי מעשה השתדלי לא להתערב, אך תאמרי לה מה עליה להגיד. אל תעשי את העבודה במקומה כי חשוב לשדר לה שהיא מסוגלת להתמודד לבד ולא צריכה את אמא שתגן עליה.
הקניית כישורים חברתיים היא ערך נעלה. אם הספרים לא יספקו, פני לפגישה או שתיים להדרכה הורית.
בהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני חושבת אחרת- לדעתי חשוב להתערב
אמאלה230/06/2009כמרפאה בעיסוק אני חושבת שיש מקום להתערבות במקום על מנת לתת לילד כלים "בזמן אמת". אם ילד לוקח לה משהו בגן שעשועים, לשאול אותה אם היא מסכימה לתת לו ואם זה נעים לה שהוא לקח (אם היא בוכה זה ברור שלא נעים לה, אבל אם היא לא מביעה שום רגש ברור זה חשוב לברר איתה את רגשותיה לגבי מה שקרה). אם זה ילד שאת מכירה (והוא יודע לדבר) את יכולה להציע לו לשאול את ביתך אם היא מסכימה ולעודד אותה לענות לו. אם היא לא מסכימה לתת אז לומר לה: "תגידי לו - אל תיקח לי, תחזיר לי,זה שלי". ולהיות שם איתה כשהיא אומרת. אפשר לשאול אותה אם היא מסכימה לתת לו עוד מעט ולהראות לה דוגמא איך אומרים למישהו שלא מסכימים או כל תשובה אחרת. ומותר לה גם לא להסכים, במיוחד אם מדובר בילד זר. אם ביתך נבוכה מדי לדבר בעצמה את בהחלט יכולה לדבר בשמה: "נטע לא מסכימה שתיקח את האופניים שלה עכשיו, תשאל אותה עוד מעט שוב ואולי היא תסכים ,עכשיו לא". ברגע שאינך מתערבת היא נשארת ללא כלים מעשיים ועם התסכול. בכוחך לתת לה דוגמא חיה של תגובה מתאימה במצבים האלה.
אני ממליצה בחום על ספר מקסים שיצא לאחרונה לאור בשם "לא נולדים אלימים" מאת מרים רוזנטל, ליהי גת וחנה צור, המדבר על עולמם החברתי של ילדים ומעבר לידע התיאורטי נותן גם כלים מעשיים, כתוב בשפה קולחת ומתאים לאנשי מקצוע ולהורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהנחות, לא לפעול במקומו
נעמה סבג שמש02/07/2009היי,
הנחייה בזמן אמת, מה כדאי לומר ואיך היא בהחלט אפשרית, אך לשמש לילד כפה זה דבר בעייתי.
הילד לא לומד להסתדר בצורה כזו לבד ולומד שהוא זקוק להגנה. מאד לא מומלץ.
בברכה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות של ילדה בת 10דלית28/06/2009
בתי בת 10 היא ילדה נאה וחברותית, מתייחסת נורא יפה לחברותיה תלמידה ממושמעת בביה"ס ובכלל, רק שבבית נהפוך הוא, כל דבר כרוך בויכוח, גם כשפונים אליה באופן ישיר לעשות דבר מה אפילו פשוט כמו להתקלח או כשיוצאים להיכן שהוא שצריך להתכונן ליציאה, דוקא אז היא מתחילה כאילו לא לשמוע מה מבקשים ממנה ולעשות דוקא, כשאני משוחחת עימה בענין היא מבטיחה שתהיה בסדר, אך לא מצליחה לקיים הבטחתה.
התנהגותה זו היא רק בבית , אצל אחרים היא סמל השלמות מכל הבחינות אם בחברת מבוגרים ואם בחברת ילדים, שאלתי איך להתנהג עמה ?נמאסו עלי ועל בעלי הויכוחים בגללה בבית.
אודה לתגובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות ילדה בת 10
דלית04/07/2009ממתינה לתשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחילת גיל ההתבגרות?
נעמה סבג שמש05/07/2009דלית שלום,
האם התנהגות זו היא התנהגות חדשה "לרגל" תחילת גיל ההתבגרות או כך היתה ההתנהלות בבית עוד קודם?
אםם זה חלק מגיל ההתבגרות ההייתי מציעה לך להכנס לפורום ולקרוא שם שאלות רבות הדומות לשלך.
בסה"כ זו תופעה נפוצה. הגבולות שאתם מציבים צריכים להשתנות אך עדיין אל לכם לוותר עליהם. נסו את החוקה המשפחתית של מה מותר ומה אסור ומה יקרה כאשר מפרים חוק. גם לילדה מותר להציע חוקים משלה.
כתגובה לדוגמא שנתת- אם דווקא כשצריך לצאת היא מתמהמהת, תלכו בלעדיה. כאשר היא תבין שיש מחיר להתנהגותה, שווה יהיה לה לשקול אם זה אכן כדאי.
בהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנהגות ילדה בת 10
דלית06/07/2009נעמה, תודה רבה על התייחסותך, אך האם גיל ההתבגרות יכול להתחיל בגיל 10?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל ההתבגרות מתחיל מגיל 9....
נעמה סבג שמש09/07/2009כן, בהחלט.
כיום גיל ההתבגרות מתחיל סמוך לגיך 9 הן פיזית והן התנהגותית.
יש לכך גורמים רבים ולהלן ההשלכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי הרדמות לילדיםהורה28/06/2009
שלום.
ביתי בת 4.5 ולמעלה משנתיים אנו מתמודדים עם קשיי הרדמות ניכרים. הילדה באופן כללי מקבלת המון חום ואהבה עידוד ותמיכה ומה שעוד אפשר ובכ"ז גם כשהיא מסכימה לנסות להרדם הדבר לא מצליח בקלות (בלשון המעטה) ומתוך כך היא מתחילה להציק לאחיה או לבכות וכן הלאה .
אודה לכל מי שיוכל להועיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקניית הרגלי שינה
נעמה סבג שמש30/06/2009שלום,
נשמע שהחוויה שאתם עוברים אינה פשוטה.
אני חושבת שתזדקקו לליווי תהליך על מנת להקנות לילדה הרגלי שינה, אך בשביל זה תצטרכו להיות נחושים ומוכנים נפשית לקשיים.
כתבתי מאמרים בנושא, שאומנם מתמקדים יותר בגיל הרך, אך עדיין יכולים לתת טיפים לגבי אסרטיביות בתהליך.
אנא קראו אותם ופנו שוב עם שאלות ממוקדות.
בהצלחה,
נעמה סבג שמש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעניינות באנשים...אמא28/06/2009
בתי עוד מעט בת שנתיים. וכפי שציינתי בעבר שהיא ילדה מאוד שמחה וחכמה.
היא ניגשת לאנשים לא מוכרים אם זה בפארקים או בקניונים, מתעניינת בילדים וילדות בגילה ויותר גדולים, יושבת לידם למטרת משחק או שיחה. כמו כן לפעמים היא קוראת לאנשים ומחייכת להם. במקומות ציבוריים, היא עוזבת אותנו וניגשת לשולחנות אחרים, אני קוראת אבל היא מעדיפה להישאר במקום, יש לציין שהאנשים או הילדים לא דוחים אותה להפך הם מחבבים אותה אולי בגלל שהיא יפה וקרובה ללב.
שאלתי היא: האם זה בריא או מדאיג? ועל מה זה מעיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינטרקציה חברתית
נעמה סבג שמש29/06/2009שלום לך,
בסה"כ את מתארת פה ילדה חברותית ונעימה, סקרנית, הרוצה לחקור את סביבתה וליצור אינטראקציות חברתיות.
ילד בטוח בעצמו, מסוגל להתרחק מהוריו ולחקור את סביבתו, ובסך הכל זה מעיד על בטחון, שעזרתם לה לרכוש.
היו שמחים על כך, אפשרו עצמאות כל עוד הם בגבולות המותרים.
בברכה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרידה מגןליטל28/06/2009
שלום רב,
בני בן שנתיים ו-8 חודשים. מאז ומתמיד היה ילד מאוד מאוד חברותי. הוא נמצא בגן מאז ספטמבר ומאוד אוהב את הילדים בגן.
אנחנו עוברים דירה בקרוב ובשנה הבאה יתחיל גן אחר בעיר אחרת.
שאלתי היא האם כדאי לעשות מעין מסיבת פרידה לכל החברים או שזה רק יכביד עליו ויעציב אותו?
ועוד דבר - האם מומלץ שיישאר בקשר מדי פעם עם ילדים מהגן הקודם (אנחנו לא נגור כאן ולכן זה צריך להיות יזום) או ששוב, זה יעמיס עליו רגשית ויגרום לו להתגעגע?
לתשובתך אודה,
אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרידה מגן
ליאת גרוס28/06/2009שלום לך
בהחלט נכון לעשות פרידה מסודרת שכוללת ברכות של הילדים בנוגע להמשך דרכו. רצוי לחלק לכל ילד תמונה שלו וטלפון כך שחדע שהילדים יוכלו להמשיך להתקשר אליו.חשוב להכינו לקראת המעבר ולספר לו מה הולך להיות.
בנוגע למפגשי המשך: יש לזה מקום אבל רצוי לא ממש בהתחלה אלא כאשר יתחיל לרכוש חברים חדשים.
מעבר קל
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן שנתיים וחודש ביישןנורית28/06/2009
ילדי בחודשיים האחרונים, שאנו בחוץ בגינה למשל, והוא רואה אנשים זרים בסביבה הוא בורח ורוצה להכנס הבייתה, או ישר רץ אליי בחשש ומתחיל לבכות , אודה על עזרתכם בנדון.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה על התייחסותכם
נורית07/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדת זר
זהורית אסולין שמחון08/07/2009האם זהו פחד חדש או שבעבר כבר ראית איזושהי רתיעה מזרים? האם הנוכחות שלך מרגיעה אותו? כיצד הוא נוהג במסגרת הגן מול המטפלות ? כל זאת אינפורמציה חשובה כדי להבין את מוקד הקושי ולחשוב יחד איתך כיצד לעזור לו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפחד חדש כחודשיים.
נורית09/07/2009בגן יש שתי מטפלות שאחת מהן היא סבתא שלו. בגן כשהוא בוכה הוא מוכן רק שסבתו תרים אותו ולא הגננת השניה. גם שסבתו בחוץ יש מצבים שהוא מתרחק. הוא ילד שמח , שובב ומאוד רגיש .לפעמים ללא סיבה שאני מזהה הוא נשכב על הרצפה בשקט ואם לא שמים אליו לב הוא קם לעיתים וממשיך לשחק או שמתחיל לבכות עם דמעות עד שניגשים ומרימים אותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסרבת לישון לבדבתיה28/06/2009
ביתי בת 3.5 אינה רוצה ללכת לישון כאשר הסיבה העיקרית לכך היא פחד מהחושך , היא ישנה בחדר עם אחיה בן השנתיים. ניסיתי ניסיונות רבים על מנת להפיג את הפחד כמו לספר סיפור מרגיע לשבת לידה וללטף אותה עד שתירדם אולם היא נלחמת בשינה וחוששת מהרגע שבו אני אקום ואצא מהחדר, כאשר הדבר אכן נמשך זמן רב אני יוצאת מהחדר והיא אחרי וחוזר חלילה . זה נגרר עד השעות המאוחרות וכן גורם להפרעה בשינה של אחיה . גם כשהיא כבר נרדמת היא מגיעה באמצע הלילה לישון איתנו , היא לא מפספסת אף לילה לקום ולהגיע אלינו למיטה. אנו מרחמים עליה שכן הפחד נראה אמיתי ולוקחים אותה אלינו האם יש פיתרון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסרבת לישון לבד
ליאת גרוס28/06/2009יש פתרונות וזה לא חייב להיות כך. אציע כמה רעיונות אך אם זה לא יעזור אנא פנו למספר פגישות של הדרכת הורים.
קנו אור עם דימר והשאירו אור די חזק ובהדרגה(כל לילה קצת יותר) הפחיתו את עוצמתו(בידיעתה). קנו ספר על ילד שמצליח להתמודד עם פחד,
בדקו איתה מה יעזור לה להרגע ולהתמודד. אולי בובה של גיבור שיגן מפני החושך, אולי חרב קסמים וכו.. ספקו לה משהו שיתן לה תחושת כוח ושליטה. תנו לה פרס על כל התמודדות קלה בפחד,
והכי חשוב. אל תוותרו לה ואל תאפשרו לה להגיע למיטה שלכם(אחרת אין סיכוי שהפחד יפסק). נסו להביא אותה למקום שהיא רוצה לנסות ולהילחם בחושך, ומוכנה למען הפרס לנסות ולהתמודד בעצמה עד הבוקר.
לא קל ליישם אני יודעת, אבל לא חייב להיות מורכב מידי. חשוב ליצור שינוי כי המצב הנוכחי הוא בעל השלכות שליליות מסוגים שונים.
בהצלחה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלימות בין ילדיםוי ענבל28/06/2009
שלום ,שמי ענבל יש לי 3 בנים .הגדול בין 7+,5+,1.5.בני הבכור בוגר לגילו אך ליפעמים, הוא מציק ומרביץ בעיקר לאחרים(בני דודות שלו)ופחות לאחיו(יותר מציק),המעשים שהוא עושה גורמות לי לחשוב שהוא לא בוגר כלל,אני לא יודעת מה גורם לו להיתנהג כך?אולי כי הם קטנות מימנו ומשעמם לו?.
דוגמא1:הוא שיחק עם מקל חד ,הקיש עם המקל על השולחן כשבת דודתו בת השנתיים ניגשה והניחה את ידה על השולחן הוא המשיך ונתן לה מכה ביד וטען שהיא הניחה את היד וזה לא הוא.כמובן הענשתי אותו ,ואח"כ הוא היבטיח שלא יעשה שוב.
בני השני אוהב ליקפןץ על הספות והמיטות למרות עשרות הפעמים שלי שיפסיק,אל ללא הועיל.
ובמיוחד כשאנחנו בבתים אחרים הוא לא מפסיק,או מפסיק ואח"כ שוב חוזר .
אני מרגישה כל כך לא נעים ,אני מתעצבנת ,מענישה ושוב צועקת וחוזר שוב .
מה עושים?אני צריכה טיפול משפחתי?פסיכולוג לילדים?
אשמח אם תעני לי בהקדם,אני מתוסכלת ובעיקר רוצה לימנוע בעיות מישמעת אם בני הצעיר.
תודה ענבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות וגבולות
נעמה סבג שמש30/06/2009ענבל שלום,
איני חושבת שאחד מילדייך זקוק לטיפול, לפחות לא ע"פי מה שתיארת.
כדאי שתקבלי הדרכה הורית, ייעוץ, כדי שתדעי איך להמודד עם ההתנהגויות השונות ולהשאר בשליטה.
בסך הכל מדובר בהתנהגויות של ילדים שמתפקידנו כהורים לשים להם גבולות.
יש דרכי הרגעה ושיטות נוספות שניתן לשפר את המצב. לא הייתי פונה לפן הטיפולי אלא יותר להכוונה.
בהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי התלבטויותעדי28/06/2009
אני גרושה ויש לי תינוקת מקסימה בת שנה וחצי שנמצאת בגן פרטי. אני מוצאת עצמי לפעמים מתלבטת האם בגיל 3 כדאי להעבירה לטרום טרום חובה או שלא. לא יודעת מתי להעביר לגן עירייה. בנוסף יש לי שאלה נוספת, לא יודעת האם גן ממ"ד או לא. ההגדרה שלי את עצמי היא חילונית עם זיקה לדת. כיום מתקשה לשמור שבת אך מקפידה על כמה עיניינים סמליים. רוצה להקנות לה ערכים יהודיים אך מפחדת לבלבל אותה. לתגובתכם אודה. בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קיבלתי עדיין תשובה
עדי01/07/2009לא קיבלתי עדיין תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחירה בגן
נעמה סבג שמש02/07/2009עדי שלום,
לדעתי, בגיל זה נכון לתת לילדה את האפשרות להשאר במסגרת קטנה. היא "עטופה" יותר וניתן לתת לה תשומת לב רבה יותר.
לגבי נושא הדת- אם המסגרת אינה נוקשה מבחינה דתית ובה היא תקבל ערך מוסף זה יהיה בסדר. עם זאת, קחי בחשבון שבגיל מבוגר יותר תצטרכי להחליט על איזה ערכים את מחנכת. לא תוכלי לאלץ אותה ללכת עם חצאיות כאשר את אינך כזו. אז באמת זה ייצור בלבול, אך בשלב זה אים לכך משמעות מהותית.
בברכה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי ילד בן 12ורד28/06/2009
שלום, בני בן 12. אני גרושה ונשואה שוב. יש לי 2 ילדים 12 ו 7. בן שלי שאל אותי השנה כמה שאלות לגבי "איך עושים ילדים"" ועניתי לו את הכל ממש כמו לילד בוגר. כנראה גם שהוא ידע מזה לפני זה, אבל מאז הוא כל הזמן מפחד שלא יהיה לנו תינוק , והסברתי לו כמה פעמים שאנחנו לא מתכננים תינוק ואין לו מה להיות לחוץ מזה, אבל הוא כל הזמן מפחד שאני ובעלי נשאר לבד, נסעה לבית מלון ביחד וכו... אם אנחנו נושאים לחופשה (כולנו ביחד) אז הוא מדבר איתי לפני החופשה שאני אשן עם הבת שלי ולא עם בעלי.
איך מגיבים לזה? מה עושים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש מאח חדש...
נעמה סבג שמש28/06/2009ורד שלום,
בנך הוא ילד גדול. עלייך להבהיר לו שהבאת ילד לעולם אינה תלויה ברגע של "שטות" או הנאה, אלא ע"י מחשבה מוקדמת והחלטה אחראית.
הבטיחי ו שאם וכאשר תהיה אופציה כזו, אתם תערכו אסיפה משפחתית ותרצו לשמוע את דעתם של ייתר בני המשפחה. הבהירי לו שזה כרגע לא על הפרק.
וכן, גם צייני בפניו שקיימים אמצעי מניעה שתפקידם הוא למנוע היווצרות עובר, כל עוד אינם חפצים בכך, גם שאין מניעה שאתם תשנו יחד ותשהו יחד כזוג.
בהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לנעמה , אבל יש לי עוד שאלה
ורד28/06/2009נעמה תודה רבה,
כמו שאמרת, אני באמת כבר כמה פעמים סיפרתי לו לגבי אמצעי מניעה , הסברתי לו שזה לא על הפרק ואם נחליט שכן, אז בכל זאת זה החלטה שלנו , אבל הוא ואחותו יהיו ראשונים שידעו מזה.
עם זה, הבטחתי לו שעכשיו אין מצב. אפילו ישבנו ביחד ודיברנו איתו ועם אחותו על העניין ובאמת כל אחד הסביר מה הוא חושב בעניין ושנינו הסברנו לו שאנחנו לא מתכננים ילדים עכשיו.
עדיין מפריע לו שאני ובעלי ביחד. אם הוא רואה אותנו אפילו בבית בשעות היום ביחד יושבים בחדר (בלי חיבוקים או משהו) וצוחקים, הוא מתעצבן. יש לי רושם שזה עניין של קנאה נוראית.
כמו שאמרתי אנחנו מתכננים חופשה, אז כל הזמן הוא מעלה שהוא רוצה שאני אשן עם אחותו ולא עם בעלי. גם כאן, הסברתי לו, שיותר נוח לכולם יהיה שהוא ישן במיטה נפרדת ואחותו במיטה ואנחנו נישן במיטה זוגית, אבל הוא כואס.
איך אני אמורה להגיב ? איך להתמודד עם הכאס והקנאה???
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לנעמה :-)
ורד28/06/2009אשמח לקבל תגובה. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוריםגרושים, פרק ב'
נעמה סבג שמש29/06/2009ורד שלום,
הבעיה שאת מתארת היא אכן בעיה המלווה גם בקנאה, והיא מעבר לחוסר רצונו שתביאו ילד נוסף.
כמה זמן אתם נשואים?
נראה שישנה גם קנאה אך גם פחד לאבד אותך. בעלך "לקח" אותך" ממנו, מבחינתו, באופן כזה או אחר.
יכול להיות שייקח לו זמן להסתגל למצב החדש, אך עלייך להמשיך ולהבהיר לו שאתם זוג עכשיו וככה זוגות מתנהלים (כמו לישון יחד באותה המיטה וכו'). עלייך להבהיר שיש דברים שאינם נתונים למשא ומתן. את בכלל לא נכנסת לפינה הזאת. את קובעת עובדה.
עזרי לו רגשית בכך שתשקפי את רגשותיו, תני להם מקום, אך הבהירי את עמדתכם הברורה.
לא קל לו, זה ברור. אך יהיה עליו להסתגל. תני הסברים קצרים ועניינים, על דברים שלא יחול בהם שינוי ועליו יהיה לקבל. הכילי אותו רגשית, אך אל תתנצלי.
בהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות חברתיות - ילד בן 8גלית27/06/2009
שלום, בני בן 8.5 בכיתה ג'. הוא ילד נבון שאוהב חברה, אך לא מצליח ליצור חברים. הוא ילד שאינו שתלטן וגם די אינדיבידואליסט. הוא מנסה להשתלב, פעמים רבות זה לא מצליח ומתסכל אותו ואותנו.
ניסינו ליעץ לו מה לעשות במקרים שילדים אחרים מתיחסים אליו לא יפה, אבל לא תמיד זה מתאים לאופי שלו. איני יודעת מה לעשות וברור לי שהוא במצוקה,
אשמח לעצה,
גלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים חברתיים
נעמה סבג שמש28/06/2009גלית שלום,
כישורים חברתיים זו הקנייה חברתית שניתן לרכוש.
לא הצלחתי לרדת לסוף דעתך ולהבין מה בדיוק הבעיות וממתי הם התחילו כך שקשה לי לכוון.
עד כמה הבעיה היא קריטית? האם המורה בבית הספר יכולה להעיד? צריך להצביע על הבעיה כדי שנהיה מסוגלים לטפל בה.
בברכה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות חברתיות
גלית28/06/2009שלום נעמה,
אני חושבת שהבעיה היתה שם כבר מגן חובה. קודם הוא היה בגן הומוגני מבחינת אוכלוסיה וכשנכנסנו לגן עירוני היו ילדים שגוונים. בני לא כ"כ עומד על שלו וגם לא תוקפני אבל מתחבר לילדים שתלטנים וחזקים שלבסוף מצליחים להעליב אותו. מדי פעם אני מתערבת אצל ההורים למתן את האגרסיביות כלפיו, אולם הוא די פאסיבי ואם קוראים לו בשמות גנאי הוא מתעלם וממשיך.
קשה לי לעמוד מנגד ואני יודעת שההתערביות שלי לא כ"כ נכונות, מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנהגות חברתית
נעמה סבג שמש29/06/2009גלית שלום,
חשוב שתדעי שברגע שהורה מתערב בצורה ברורה, נוצר מצב בו הילד מראש נכנס לעמדה תבוסנית ופסיבית, כי אפילו אמא שלי לא חושבת שאני אסתדר לבד ומבינה שיש צורך להגן עליי.
ברגע האמת, תמיד תתני לו להסתדר לבד.
עדיף שתלמדי אותו תוך כדי סיפורים וספרים מה כדאי לעשות ואף תוך כדי דוגמא אישית. שתפי אותו במצבים בהם חברה הכעיסה אותך ונעלבת. שתפי אותו בהרגשתך ובתגובתך.
גם עם אחיו אינו עומד על שלו? גם איתך לא? אם כך, אל תנסי לשנות את מה שהוא, אלא עזרי לו להתמודד עם מצבים.
אם תנסי לשנות את אופיו ותכונות בולטות בו שניכם תהיו מתוסכלים.
בהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
גלית30/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנעמה
תותית30/06/2009היי אפשר המלצה על ספרים כאלו ש-"מחזקים"
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)