מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה שמאיימת שתפגע בעצמהמיכל27/06/2009
בתי בת שבע וחצי, ילדה בריאה ומאושרת. תלמידה טובה מאד, אין לה בעיות חברתיות וגם לא בעיות התנהגות. אבל היום היא עשתה משהו שגורם לי פתאום להרגיש חוסר ביטחון לגבי כל מה שכתבתי קודם לכן, פתאום אני מרגישה שאולי אני מפספסת משהו. היא התנהגה מאד לא יפה היום, אבקש לציין שאני בתחילת הריון שלישי ומרגישה מאד לא טוב, כך שאני לא ממש מתפקדת בבית. היא ואחותה יודעות שאני בהריון ובסה"כ מאד עוזרות. בכל מקרה, היא התחצפה, קיללה, ובאיזשהו שלב מעייפות, כעס והההורמונים שלי שלא ממש עוזרים לי כרגע להישאר רגועה אמרתי לה שמספיק כבר ונתתי לה מכה על הפה. ואז היא אמרה לי "את יודעת מה, אני אקח סכין ואחתוך לי את הלשון"
הלכה למטבח ואני ביקשתי ממנה להוריד את הסכין, בטון שקט ומבלי לעשות מזה עניין . והיא לקחה את הסכין והעבירה לעצמה על הפה והלשון. היא לא חתכה את עצמה אבל אז אני חטפתי לה את הסכין ונחתכתי קצת ביד. היא נבהלה ואני ביקשתי ממנה לעלות לחדר. אז זהו עכשיו היא יושבת בשקט גמור בחדר ואני פשוט לא יודעת מה לעשות עם עצמי.
אשמח לשמוע מה אתן חושבות על הסיטואציה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה עצמית
זהורית אסולין שמחון27/06/2009מיכל ברור לי שאת נרגשת ונסערת ואני בטוחה שברגעים אלו גם ביתך, תנו לשתיכן להרגע קחי אותה לשיחה חבקי אותה, אימרי לה כמה את אוהבת אותה וכמה היא יקרה וחשובה לך, ולא משנה כמה את כועסת עליה אינך מוכנה שתפגע בשום איבר מאיברי גופה ושבריאותה חשובה לך. נסי לעזור לה ולך להבין את סיבות התנהגותה היום - ולי התרגשות יתרה לקראת סוף השנה, אולי שבת ארוכה ביית ושעמום ואולי באמת קושי לספר ך כמה היא רוצה את התינוק שנולד אך גם כמה היא מרגישה שאינך פנויה לה וחוששת ממה שעתיד להיות אחרי הלידה. ילדים פעמים רבות מוטרדים מהההריון של אימם אך מרגישים שזה לא לגיטימי להביע זאת. עיזרי לה בכך שתאמרי את התחושות הללו ובכך שתתני להן הכרה ולגיטימציה כתחושות טבעיות ושאין משמעותן שהיא שונאת את התינוק או אותך. ולסיום לידה קלה וגישול קל ומהנה של כל ילדייך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה!
מיכל28/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות שונה בילד בן 9 .ענת.27/06/2009
שלום לצוות המומחים.
אני אמא לשלושה בנים והגדול שלי הוא ילד בן 9.
בזמן האחרון נראה שהילד מסתובב כועס רוב היום, עונה בכעס על כל שאלה, סוגר דלת בחדר ולא מרשה להכנס, פחות משתף במה שעובר עליו וקורה לו ביום יום (לציין שדברים אלו קורים בתקופה של שלושת החודשים האחרונים מה שלא היה בעבר)
יתכן והילד נכנס לשלב הבגרות? אוו שזה מוקדם מידי. ואם לא איך מתמודדים מול כל הכעסים שלו במיוחד שאינני מבינה ממה הם נובעים!! אני אוסיף ואומר שגם משיחה איתו שניסיתי לברר עימו למה כל הכעסים האלו הוא בעצמו לא יודע איך להסביר את זה!
אשמח לתשובתכם ולייעוציכם..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כעס
זהורית אסולין שמחון27/06/2009לענת שלום. לשאלתך על כניסה לגיל ההתבגרות זהו גיל קצת מוקדם בד"כ גיל ההתבגרות וכל התופעות הרגשיות המתלוות אליו מתחילות בגיל 11-12. האם את רואה התפתחות מינית מוקדמת? כי אז זה יכול להיות הסבר. בכל מקרה גם אם גיל ההתבגרות מתחיל והכעס הוא חלק ממנו אין להתעלם ממנו. נסי לומר לו שנראה שכולכם סובלים מהכעס הלא ברור הזה ובעיקר הוא, נסי לחשוב האם היו שינויים בחייו בשלושת החודשים האחרונים- מעבר דירה, חבר שעזב כיתה או עומד לעזוב, לידת אח, אובדן כלשהוא. לעיתים מדובר בשינוי לא כל כך דרמטי בעיני המבוגר אך יכול להיות משמעותי מאד עבור הילד. בימים שעוד נותרו בבבית הספר כדאי לשוחח עם המורה ולברר איתה כיצד חווה אותו בתקופה האחרונה. כמו כן ברגעים של כעס נסי לשחזר מה היה הרגע שסוגר אותו חש לא מובן, חש שוא עומד להתפרץ באופן אלים כך יהיה אפשר להתחיל לראות איך לעזור לו לבטא את הכעס בדרכים יותר קומנקטיביות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד נטישה?טליה26/06/2009
שלום, בני בן שלוש וחצי, ילד מקסים וחברותי אך מסוג הילדים שלא אוהבים לעמוד במרכז העניינים, הוא רגיש ויכול להסתגר בקלות. לפני 4 חודשים נולד לנו תינוק והוא מקבל אותו בהמון אהבה
יש תופעה שאני לא מבינה ממה היא נובעת ואשמח לשמוע דעתך - קרה פעמיים שהייתי עם בני, הלכנו זה ליד זה ובטעות הוא נתן יד לאישה אחרת. בשני המקרים אותן נשים היו מאד נחמדות וחייכו אליו, ואני פשוט קראתי לו או הערתי לו שאני לידו, בשיא הנעימות וברוגע. בשני המקרים ברגע שהוא קלט שהוא התבלבל הוא פרץ בבכי היסטרי, ממש צרחות, אחוז אמוק. ניסיתי להרגיע, חיבקתי, אמרתי שבסך הכל כלום לא קרה, אבל הוא היה היסטרי ולקח לי זמן מה להרגיע אותו. ממה ההיסטריה הזאת נובעת? מעולם לא נטשתי אותו, מעולם לא עזבתי אותו, אין לו טראומה כלשהי בעבר, אני פשוט לא מבינה. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד נטישה
זהורית אסולין שמחון27/06/2009חרדת הנטישה אינה קשורה בהכרח לארוע ממשי שקרה בחייו, זוהי חרדה מובנית בהתפתחות הנפשית של כל אחד מאיתנו , אל כל אדם בעוצמות שונות. נסי לדמות את עצמך במקומו זה אכן ארוע מפחיד מאד שברגע קט , בשניה אחת אתה עלול לאבד את אימך ואפילו לא לחוש זאת , בקלות לתת יד ולהתמסר לאשה אחרת שזרה לך. ישנם ילדים שיותר רגישים לדאגות מהסוג הזה וכאלו שפחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד מקלל ומכהגלית26/06/2009
בני בן ה 9 שנים מתנהג באופן קיצוני כאשר מתרגז אומשהו לא מוצא חן בעניו.מקלל אותי וקורא בשמות גנאי.ןאף מכה אותי.ולפעמים הוא ילד נהדר.הקושי איתו כמעט בכל דבר.מתוכח על כל דבר .הן זה בשעת השינה לאחר שסיכמנו שעות השינה בלילה.והן הקימה בבקר לבית הספר.כל דבר כזה מוציא ממני כוחות.אני מקבלת הדרכה ע"י טיפול פסיכולוגי איך ומה לעשות.אך לרב ללא תוצאות.גם הילד נמצא בטיפול.בכל מיני מישורים.נמצא בחינוך מיוחד.קב"ו קטנות.שיחות.טיפול טראפיה.נמצא גם בחוג ספורט שהוא מאוד אוהב.ולמאמן שלו יש השפעה עליו.וגם משוחח איתו.לפעמים רואים תוצאה.אך לרוב אינו מצליח להשתלט על הכעס.לאחרונה כאשר קילל אותי והיכה אותי מנעתי ממנו ללכת למפגש שבחוג הספורט שכל הקב"ו הלכה והוא לא.צעק בכה הבטיח שזה לא יחזור.לא ויתרתי.המאמן שלו חלק עלי ואומר שצריף לתת לו פינת מילוט ולקכל ממנו הבטחה אפילו בכתב.אך אני לא קיבלתי את הצעתו.והילד לא הלך.האים נהגתי נכונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד מקלל
זהורית אסולין שמחון27/06/2009מכיוון שאת נמצאת בהדרכת הורים והילד נמצא בסוג של תראפיה הייתי מציעה לך להפנות סוגיה זו לגורמים המטפלים , כיוון שהם מכירים לעומק את הילד ויוכלו לתת לך תשובה הולמת ומקצועית יותר ממני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכי ויבבותמיקי26/06/2009
שלום. בני בן 4.7 יליד נובמבר בגן טרום חובה, ילד יחיד ואנו מצפים לתאומים בעוד כחודש.
ילד רגיש מאד, עדין וקטן פיזית. מכל דבר בוכה ומיבב ובעל קשיי התמודדות מול ילדים אחרים בגן.מבחינה קוגנטיבית בין החזקים בגן, קורא, כותב, משחק שחמט בעל תפיסה מהירה ותבונה רבה.
היינו במעקב אחריו עם פסכולוגית של הגן והגננת והן הרגיעו אותי שהוא מתמודד יפה ומתקדם בהיבט החברתי לאורך כל שנת הלימודים.
לאחרונה הוא עצוב נורא והתברר לי כי מכים אותו ומעליבים אותו בגן והוא בוכה וצרוח המון בגן ובצהרון.כמו כן הוא מוטרד מהלידה הקריבה.
אנו מיואשים. לא יודעים כיצד לנהוג בו. על כל דבר הוא בוכה וצורח ואנחנו מאד מתעצבנים.
הילדים סביבו לא סובלים את זה ולועגים לו כל הזמן. מה עושים? אנחנו מודאגים נורא.
האם להעלותו לגן חובה או לדאוג להשאירו בטרום?
האם את יכולה להפנות אותי לעזרה בקריאת מאמרים באינטרנט כיצד להתמודד? תודה מראש מיקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות יתר
זהורית אסולין שמחון27/06/2009ראשית לגבי שאלתך לגבי השארתו במסגרת טרום חובה שנה נוספת קשה לענות רק מתוך נתאור הזה ולכן אני מציעה להתייעץ עם גננת הגן ועם הפסיכולוגית שלוותה את הגן. יש יתרונות להשארתו כך יוכל להתבגר מבחינה רגשית ולהתפתח מבחינהחברתית , הוא ם יהיה גדול יותר מילדים אחרים ואולי יחוש בעקבות כך יותר חזק ובטוח. מצד שני חשוב שהגן ימשיך להיות מסגרת מאתגרת עבורו גם מבחינה קוגנטיבית. לגבי קשייו, לא פרטת מה גורם לו בכי , אך ניתן לחזק את הכישורים החברתיים דרך הזמנת חברים ונסיונות לתווך לו מצבחם שבהם הוא נקלע לחוסר אונים, לעזור לו למצוא פתרון במצבים אלו. אפשר גם לתלל לו את הבכי כל פעם שבוכה להגיד לו מה היה יכו לומר במקום לבכות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא במצוקהתאומים25/06/2009
אני אמא לתאומים בני שנתים. בזמן האחרון המצב בבית ניהיה ממש בלתי נסבל
הם בוכים על כל שטות וצועקים "אמא, אמא" בבכי היסטרי על כל דבר. אני לא יכולה לעשות שום דבר אחר חוץ מלהיות איתם וגם כשאני אני מפנה את כל העיסוקים וכבר יושבת איתם אז הם מוצאים את הדרך "להתפרק" ולבכות בגלל משהו שהם רצו/קיבלו/ביקשו וכו'. אם בגלל שהשני לקח לו דבר מה או בגלל שבחרתי את הספר הלא נכון...
אני עושה את כל ההשתדלות כדי לשמור על אורח רוח ועדיין למלא את הצרכים. אבל כמו שאמרתי גם כשאני איתם יושבת על הספה הם עדיין "לא מרוצים" הם לא משחקים לבד בכלל וזקוקים לי לכל גישור התערבות בכל דבר. איך מפסיקים את התלות הזאת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים
ליאת גרוס25/06/2009שלום לאם במצוקה
גיל שנתיים ידוע כגיל מתיש ואין ספק שבתאומים זה קשה לפחות כפליים.
קודם כל זכרי שזה זמני ויעבור בקרוב. שנית, נסי להשיג עזרה, גם אם בתשלום. תקבעי עם איזו נערה שתבוא 4 פעמים בשבוע לשעתיים ותהיה עם ילד אחד.(כל יומיים ילד אחד) ואז יהיה לך זמן רגוע ואיכותי יותר עם כל אחד. נסי להעזר בבעלך, בהורייך וכו.
תחליטי מראש שאת עיסוקי הבית את עושה רק אחרי שהם הולכים לישון. אל תנסי אפילו...
בנוסף, זכרי שזה לא נורא אם בוכים או לא מרוצים מכל דבר. ככה הם ילמדו להסתפק במה שיש.'
גידול תאומים הוא מורכב אך שווה כל רגע. קראי חומר בנושא, מומלץ לפנות לקבוצה להורי תאומים.
את עוד תראי שתברכי על התאומות שלהם.
תחזיקי מעמד
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד בן 4 - התפרצויות זעםanna25/06/2009
יש לי ילד בן 4 שניכנס לעיתים קרובות לקריזה ולא מצליח לצאת ממנה. הוא לא מצליח לשלוט בזעם של עצמו. הוא מעוד פיקח וכל הזמן בודק את התגובה שלנו במיוחד איך אנחנו מתמודדים עם זה.
איך לעזור לו לא להתעצבן מכל שטוט ואים הוא מתעצבן איך לצאת מזה ?(הוא לא שוכח בקלות).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפרצויות זעם
נעמה סבג שמש28/06/2009אנה שלום,
הילד צריך ללמוד ולהרגיע את עצמו.
במצבי כעס הוא צריך לדעת שהוא נכנס לחדרו להרגע. להיות עסוק בענייניו או לחבוט עם כרית במיטה או לאגרף בשק האגרוף, או לצייר את הרגשתו.
הוא צריך לדעת שהוא יכול לבחור גם לשבת עלייך, לקבל חיבוק ולהרגע.
חשוב תמיד לתת לילד אופציות המתאימות לאופיו. על כל "לא" שאת אומרת, אמרי גם מה "כן" אפשר.
התמידי והיי סבלנית. תפקידנו כהורים הוא ללמד איך להתמודד בכעסים.
והכי חשוב- תני דוגמא אישית. כשאת כועסת שקפי במילים את רגשותייך. למדי אותו לומר במילים את רגשותיו שלו ולהביע את עצמו דרך המילים...
בהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות חברתיות לילד מתבגראבא מודאג25/06/2009
שלום, לאחרונה, סובל בני בן ה 12 מ"ירידות" חברתיות. כל מיני ילדים אומרים לו כל מיני דברים והוא מאד נפגע מכך ומרגיש חוסר ביטחון חברתי. כיצד אני יכול לעודד אותו וגם לגרום לתופעה להיעלם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
נעמה סבג שמש28/06/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=125 id=link]הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיית חברות
עמית29/08/2009רבתי עם החברה הכי טובה שלי לשעבר עכשיו יש לי חברה הכי טובה חדשה=]
וגם עברתי לבאר שבע כי גרתי בערד...
בערד כל החברות שלי החליטו שהן רוצות להיות פאקצות סתם בישביל הצחוקים ואפילו הייתה לי חברה מאזזה טובה שהייתה הכי חמודה שניהיייתה פאקצה הם מדברות לא יפה רעות כאללה ואני לא חושבת שאני רוצה לדבר איתם עוד..
אבל אני גם מפחדת שהחברה הכי טובה שלעי בערד תהפוך לפאקצה כי בדרך כלל היא מיסתובבת איתם
בבקשה תעזרי לי אני שוקעת במחשבות ולא מוצאת פיתרון=[* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת גן עירייה לילד בן 4לירן25/06/2009
בני יהיה בחודש ספטמבר הקרוב בן 4 ועל כן נרשמנו לגן עירייה (בהתאם לגילו עונה להגדרה של טרום חובה). כשנשאלנו לגבי הגן המועדף עלינו בחרנו גן שמורכב מילדי טרום חובה וחובה (כלומר ילדים בני גילו וילדים גדולים ממנו) אלא שבסופו של יום קיבלנו שובצנו בגן המורכב מילדי טרום חובה וילדי טרום-טרום(קטנים ממנו, כעקרון מגילאי 3). אינני יודעת בפועל כמה ילדים בני גילו ישובצו באותו גן וכמה קטנים יותר.
בני מאוד מאוד מפותח מבחינה שכלית. מעולם לא עבר איזשהו אבחון אבל כבר נאמר לי (אפילו על ידי התייעצות בפורום מעין זה על ידי אנשי מקצוע) כי אכן מדובר במשהו חריג- הוא קורא וכותב באופן שוטף ויודע אף לכתוב, לא רק בדפוס, אלא גם בכתב. כמו כן מבחינה וורבלית הוא מאוד מפותח (מהשוואה לידים אחרים בגן שנמצא בו היום וביחס לבני גילו). ועם זאת מבחינה רגשית הוא ילד ככל הילדים ואינו בוגר לגילו (כמובן שזה משמח אותי שאעם כל הכשרון הוא ילד חברותי, שמח, מאושר ותינוקי ככל הילדים בני גילו)
ולאחר שתיארתי לכיל, שאלתי היא- האם עלי להתעקש מול גורמים בעירייה שישובץ בגן עם ילדים גדולים ממנו או שאין צורך? החשש שלי שההמצאות שלו בין ילדים שיהיו קטנים ממנו (כאמור בני 3, ואינני יודעת אם הם יהוו רוב בגן ששובץ) לא תגרום לאי מימוש הפוטנציאל הגלום בו? האם המחשבה שלי שכדאי שיהיה עם ילדים גדולים יותר שידרבנו אותו ויעניינו אותו יותר היא נכונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחירת גן
ליאת גרוס25/06/2009שלום לירן
למרות שזה לא פוליטקלי קורקט לאמר זאת, אני מאמינה כי עדיף גן עם בני גילו וגדולים ממנו מאשר עם הרבה ילדים קטנים ממנו.עם זאת זה לא קריטי ואת הפוטנציאל הוא יוכל לממש בשנה שאח"כ.
אם יהיו הרבה ילדים בגילו אז בסדר אבל אם לא... תתעקשי ותלחמי על האופציה של טרום חובה -חובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה אצל בן 9אמא דאגנית24/06/2009
שלום בני בן 9.5 לפני כחודש לאחר תרגיל העורף שבוצע החל בני לפתח חרדות המתייחסות לכך כי עומדת לפרוץ מלחמה וכי טילים עומדים ליפול על הבית שלנו החרדה באה לידי ביטוי במחשבות וכן בתופעות פיזיות של דפיקות לב,הזעות זיעה קרה תלונה כי קר לו למרות שחם פחד מחושך וכמובן פחד להיות לבד.היות ואני סבלתי בעבר מחרדות אני מנסה להקל עליו בשיטות המוכרות לי של הרפיה, להסביר כמה שיותר כי אין לנו שום סכנה וכי לא עומדים לתקוף אותנו לתת לו כלים של הרפיה עצמית וכן לנסות להסביר לו כי ככל שנתידד עם המחשבות הן יתמוססו לבד לאט לאט אולם יחד עם זאת אני רואה כי הוא ממש מתחפר בחרדות ולא ממש מצליחה לעזור בנוסף אציין כי נפרדתי מאביו בשנה האחרונה מה שלא מוסיף לעניין
אשמח לקבל המלצה לאן לפנות לעזור לבני מקום / מטפל המתמחים באבחון וטיפול בילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות
ליאת גרוס25/06/2009אני מסכימה כי יש מקום לפנות לאיש מקצוע. עדיף לטפל בחרדות כעת בטרם יחריפו ויהפכו כוללניות יותר. איפה את גרה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאזור מגורים
אמא דאגנית25/06/2009אנחנו מתגוררים באיזור כםר סבא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הריון בחודש 6, איך לספר לילדהמירב24/06/2009
שלום,
אני אמא לילדה בת 4.5, שמחכה המון זמן לאח או אחות.
לפני כחצי שנה נכנסתי סוף סוף להריון, והילדה שלי מאוד שמחה, מאז היא מחכה לזה ולא מפסיקה לדבר על זה.
היום התבשרנו כי ישנה בעייה חמורה, ועלינו להפסיק את ההריון. (כאמור אני בחודש 6).
איך מספרים לילדה??
האם לא תהייה לה תחושת אובדן קשה??
אודה לכם על תשובה מהירה, נראה לי שככל שנקדים לעשות זאת, עדיף...
\תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זו לא שאלה שמצדיקה תשובה???
מירב28/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתאום, לא רוצה גןאמא24/06/2009
בתי עוד מעט שנתיים, ילדה מפותחת וחכמה, שמחה וחברותית מאוד.
היא במסגרת גן פרטי מגיל 11 ח' והשתלבה מיום ראשון וכל הילדים חברים שלה.
אך לאחרונה כל יום בבוקר אומרת אותו משפט "לא רוצה גן"... היא לא קשה אבל עצם שהיא אומרת את זה, מפריע לי. אני מסיעה אותה והיא לא רוצה לרדת עד שאני אומרת לה שהילדים מחכים לה, זה עניין של דקה או שתיים, שוב אני אומרת שהיא ילדה לא קשה, להפך היא משתכנעת מהר. הגן מאוד חם והגננת גם מהממת והיא אוהבת אותה מאוד.
אבל למה לא רוצה גן? יש לציין שברגע שהיא נכנסת ישר מתחילה את יומה בכיף אבל לפעמים בוכה ורוצה אותי בחזרה...
לתגובתך ותודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סירוב ללכת לגן
נעמה סבג שמש25/06/2009שלום,
האם הילדה החלה התנהגות זו לאחר מחלה\ חופשה? מצב בו לא נכחה זמן מה בגן? האם היא יודעת שאחד ההורים בבית? האם נולד אח שאת משקיעה בו מזמנך? האם חוותה שינוי כלשהו?
האם מישהי מצוות הגן הוחלפה?
נסי לחשוב האם שינוי כלשהו עורר את המצב.
שאלת את הגננת לדעתה?
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סירוק שיערדלית24/06/2009
ביתי בת 3.5, בעלת שיער ארוך די חלק, מתעקשת שלא תסורק , למרות כל המרככים והקרמים שיש ברשותינו, המקלים על הסירוק. היא מוודאת מראש שלא תסורק. כל סירוק מלווה בצרחות. גם הצורך בתספורת מלווה בהתנגדות. איננו רוצים להשתמש בכח. איך ניתן לשכנעה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש התנגדויות נוספות?
אמאלה224/06/2009לצחצוח שיניים? גזיזת ציפורניים? חפיפה או מים על הפנים ? האם נעלים/גרביים/תפרים של בגדים מפריעים לה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המילה האחרונה של הילדרונית24/06/2009
בני בן 7 עולה לכיתה ב' הוא ילד מאוד עקשן עם הרבה מאבקי כח איתי ועם בעלי.
בתקופה האחרונה הוא חייב כל הזמן להתווכח על כל נושא ולהגיד את המילה האחרונה כביוכל שבו יפסק שדבריו הם הצודקים וכולם טועים, גם על הדברים הפשוטים. הוא החל לדבר גם בצורה מאוד מזלזלת בי. אני חייבת לציין כי כשאני יוצאת מדעתי אני מרתיעה אותו שיחדל ויפסיק לענות ולא אני יעניש אותו , מה שלא משנה את דעתו. העונשים שאני נותנת: לא לחשק במחשב, או לא לשחק ב WII מה שמאוד חשוב לו. בערב לפני שהוא הולך לישון אני משוחחת איתו על כל מה שקרה ותמיד הוא אומר אמא את צודקת מחר אני אשתנה, אך למחרת הסרט רץ כמו אתמול.
שאלה נוספת: בכיתה הוא אוהב להצחיק את הילדים בזמן השיעור להיות מעין "ליצן", בסך הכל הוא תלמיד טוב מאוד והישגיו גבוהים. על כל מופע הליצנות אני שומעת מהחברים במיוחד מהבנות שהם נהנים מאוד וכמובן צוחקים מה שממריץ אותו להמשיך בזה. מהמורה לא קיבלתי שום מסר שלילי עליו, רק דברים חיובים. הפחד שלי שככל שיגדל המופע ליצנות יגדל ויוריד אותו מהישגיו. האם אני טועה? מה עלי לעשות בקשר לכך? תודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרם קיבלתי תשובה,ממתינה.
רונית01/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליצן וקשן
ליאת גרוס04/07/2009שלום רונית
אתחיל משאלתך השנייה. קשה לי להבין מה הכוונה בליצן. במידה וצוחקים כי אמר דברים מצחיקים ולא צוחקים עליו - אין בכל כל פסול. חוש הומור זה דבר יפה ומוערך חברתית. אם המורה אינה מתלוננת סימן שאינו מפריע. מדוע את חוששת? למה שירד בהישגיו? מה בעצם מקשה עלייך ?
לגבי נושא הויכוחים עמכם - יש מקום למשא ומתן בחלק מהדברים אך דברים אחרים כגון זלזול וחוצפה להורים הינם קו אדום עליו לא נכון לעבור בשקט. העובדה שדיברת איתו והענשת אותו והוא עדיין ממשיך, מעידה על כך שהמסר לא עבר ויש משהו בהתנהלות ההורית שלכם שאינו נכון. קשה להבין ממה שכתבת מה הבעייה. נראה לי שיש מקום לפנות להדרכת הורים קצרה פנים אל פנים. כך תוכלו להבין מה לשנות וכיצד לעשות זאת.
בגיל 7 עוד אפשר לתקן, יחסית בקלות. אל תחכו כי עם הגיל ,התנהגות הילד עלולה להחמיר והשינוי יהיה קשה יותר.
בהצלחה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר לגן טרום חובהאוריה24/06/2009
שלום רב,
אני אמא לילד בן 4, בני בגן טרום טרום חובה ועליו לעלות לגן טרום חובה.
בשיחה עם הגננת מסרה כי לדעתה בני צריך להישאר אצלה בגן עוד שנה ורק לאחר מכן לעלות לגן חובה .
היא אומרת כי היא אבחנה אצלו בעיה רגשית שהוא נפגע מכל דבר שהיר מעירה לו ולכן לדעתה עליו להישאר עוד שנה.
שאלתי היא האם לא עדיף להעביר ילד לגן אחר בו ישהה שנתיים עד כיתה א' ויתחזק או להשאירו בגן שהוא נמצא היום דבר שיצור מצב שבו יהיה בגן חובה רק שנה ויעלה לכיתה א'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהו ראה הודעתי
אוריה25/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר לגן
ליאת גרוס25/06/2009שלום אוריה
אני נוטה להסכים איתך שאם להישאר, עדיף שנתיים בגן חובה ולא עכשיו. חוץ מזה, אם הילד נפגע כלכך , זה לא קשור לבשלות רגשית אלא לבעייה שעוד שנה לא תפתור. יש מקום לפנות להדרכת הורים לצורך טיפול בבעיה, במקביל לעליה לגן טרום חובה.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)