מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גיל ההתבגרות והמין השניאוראל22/06/2009
הי
יש לי ילדה בת 12 שלאחרונה שמנו לב שהינה מתרגשת מאוד כשמגיעים אורחים לביתנו, תמיד כאשר מגיע אורח או אורחת היא מתחילה לדבר על כל מיני דברים במטרה שהם ישמעו ויורשמו ממנה, או לעשות כל מיני פעלולים גופניים, התרגשות בעיצומה ממש כמו ילד בן 4-5 הרוצה להרשים את סביבתו, כל שכן אם מדובר במין השני, בנים לא משנה באיזה גיל , הדבר מטריד ומפחיד אותי כאחד, איך תתמודד הילדה שלי כאשר אני לא לידה? איך אפשר למתן את ההתרגשות הגדולה שנוצרת כאשר מגיעים אורחים ו/או זרים אל ביתנו. אנו לא בית השופע באורחים מידי יום, משפחה דיי סולידית ,האם יכולה זאת להיות הסיבה שפתאום היא רוצה להראות את עצמה כלפי החברה החיצונית וכלפי המין השני בפרט.
איך מתמודדים? על מה לדבר איתה? איך להוריד את החששות שלי בעניין כמו מה היא תעשה כאשר אנחנו לא לידה עם רמת התרגשות כזאת?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רצון בתשומת לב
ד''ר שירי שדה שרביט22/06/2009אוראל שלום,
לא ברור לי בדיוק ממה את חוששת. האם את מפחדת מכך שמרוב רצון בתשומת לב מהסביבה, כולל מבני המין השני (דבר האופייני בגילה, שהרי היא מתבגרת צעירה), בתך עלולה להיגרר לאינטראקציות מיניות? במידה ואלו עיקר דאגותייך, חשוב שתתחילי בחינוך מיני של בתך ובמסרים לגבי פרטיות הגוף ו"הגוף שלי ברשותי".
לגבי תשומת הלב שבתך זקוקה לה, מתבגרים מגלים אגוצנטריות לא מועטה, ותואמת לגיל, ובהחלט מזכירה את זו של הגיל הרך. לכן כדאי שאת ובן זוגך תחשבו על דרכים בהן אתם יכולים להתפעל ולהתרגש מהילדה, גם בנוכחות האורחים וגם בקרב המשפחה הגרעינית. מנסיוני אאמר שלרוב, כל ניסיון למתן את ההתרגשות, יביא להעצמת הדרישה שלה לתשומת לב. כמובן, שאפשר ורצוי להציב גבולות לקשר שהיא יוצרת עם האורחים, שיהיה תואם לנסיבות.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת שנה עם פחדיםאמא מוטרדת22/06/2009
שלום,
ביתי בת שנה, ולאחרונה היא פיתחה פחד מצילצול הטלפון...
כל פעם שהטלפון או הסלולרי מצלצלים בבית, היא רצה אלי בהיסטריה ופורצת בבכי היסטרי.
הבית שלנו אינו בית דומם ושקט, כך שאני לא חושבת שזה פתאום מבהיל ומוציא מהדממה.
היא מאוד אוהבת לשחק עם מכשירי הטלפון עצמם וגם גורמת להם לצלצל לבד ואז זה לא מפחיד אותה.
מה ניתן לעשות? ומה הגורם לכזה פחד מהצילצול?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה...
אמא מוטרדת23/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופהקרן21/06/2009
רציתי לשאול מה יקרה אם נותנים 3 כפות של סימילק על 120 סיסי,במקום 180 סיסי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימילאק
נעמה סבג שמש22/06/2009קרן היי,
אני חושבת שלא פנית לפורום המתאים.
עם זאת, אוכל לומר לך מדעה כאמא, לא כדעה מקצועית,שזה לא נורא.
בברכה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירושין-התמודדות עם מניפולציות.אמא של יעל21/06/2009
שלום וברכה,
תחילה פרטים רלוונטים: אני נשואה נישואים שניים,האקס שלי גם נשוי וגר לא רחוק ממני.כן...הוא החליט לעבור לידי על מנת להיות קרוב לילדים.בעיה שנוצרה עקב כך: כאשר הילדה או הילד מתרגזים על משהו או לא מוצא חן בעיניהם משהו -ישר מאיימים --אני הולך /ת לאבא.ה"משהו" שלא מוצא חן בעיניהם-שאני מוכיחה אותם על מעשה ספציפי .היום זה קרה בפועל.לילדה לא מצא חן דעה מסויימת שהבעתי בפניה ,הלכה לאביה.הילדה -בת 10 .
אצל אביה אגב זה לא קורה-כיוון שהוא קשוח ולא נותן להם לעשות כרצונם ,אני רכה יותר וכנראה משלמת על כך.
כיצד אני אמורה לנהוג עם הבת שנמצאת כעת אצל אביה? יש לציין שזה היום בו היא אמורה להיות אצלי.
כיצד אני אמורה להתמודד עם המניפולציות שהם מפעילים בדרך זו?(הקטנה מפעילה זאת יותר)
אשמח לתשובתכם המהירה,
אמא מבולבלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגשות אשמה וגירושין
נעמה סבג שמש22/06/2009שלום לך,
בדר"כ גירושין מלווים ברגשות אשמה, ולכן ההתנהגות של ההורים כביכול סלחנית יותר.
דרך זו רק פוגעת בילד.
הילד צריך לדעת שיש לו גב חזק ובטוח ולכן אסור לנו כהורים לוותר על הדברים המהותיים.
מה שתיארת הוא בעייתי. הילדה צריכה לדעת שאין אפשרות ללכת לאבא כשמשהו לא "מתאים לה" ולא עונה על ציפיותיה. אסור לך לאפשר זאת.
שתפי את האבא בעניין. צרו איתו קשר טלפוני במצבים מעין אלה. גם הוא אמור להבהיר לילדה, שאם אמא לא מרשה דבר מה- אז זה לא. אינכם חיים יחד, אבל אתם הורים לאותן הבנות וחשוב שתיישרו קו בנושאים מסויימים, ותגיבו אליהם באותה הצורה.
כמו שאמרת, את רכה מידי. עלייך להקפעד על כך. העבודה שלך בראש ובראשונה היא עם עצמך.
בהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד קטנה....
אמא של יעל22/06/2009בדרך כלל אני נוהגת לטלפן ולומר לילה טוב לילדים.הפעם לא טילפנתי .הילדה סימסה לי:" אמא את רוצה שאבוא לישון אצלך?" לאחר התלבטות ויעוץ מבעלי הגבתי כך: בחרת ללכת לאבא-תשארי לישון אצלו.
האם נהגתי נכון?
ב. בשיחה מולה מה עלי להדגיש /לומר לה?אומנם כתבת בתשובתך הראשונה אולם אשמח למשפטים שאוכל להעזר בהם.
שוב תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורים גרושים
נעמה סבג שמש23/06/2009היי,
הילדה היא לא זו שמחליטה היכן היא ישנה. היא יכולה לבקש לישון אצל אבא, אבל כמובן לצפות לאישור.
הודעתה זו רק מעידה שהיא עושה את הדברים כדי להכעיס וכדי להכאיב ו"משחקת" על נושא הגירושים. דווקא בגלל שלא התקשרת, היה לה מוזר לקבל את זה.
לאחר יישור קו עם אביהם, עלייך לומר לה בצורה חד משמעית שחילוקי דעות עם אמא פותרים עם אמא. במצב כזה, באותו היום אין לה רשות לישון אצל האבא.
היא צריכה לדעת שהוא ישלח אותה חזרה ולא יקבל אותה או יאפשר את מה שאמא אסרה.
כאשר היא תראה שאתם מאוחדים, לא תוכל להשתמש בכלי זה יותר.
אך את בהחלט זקוקה לשיתוף פעולה מצידו.
בהצלחה!
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבא לא מרוכז (לכן לא עונה תשובהנ21/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
מה השאלה?
נעמה סבג שמש22/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן שנתיםנ21/06/2009
יש לי בן בן שנתים ו- 3 חודשים ילד מדהים חכם וסקרן וכל היום הוא שואל שאלות יש לי שתי שאלות שמפריעות לי ואשמח לקבל חוות דעתכם המקצועית
קודם כל הוא מבלה בבית עם אביו ועדין לא בגן וגם עם התינוקת וכשאני בסביבה אני שומעת אותו שואל המון שאלות ולרוב עד שמקבל תשובה זה אחרי כמה פעמים שהוא מנסה לדבר לאבא או שגם לא מקבל תשובה
הדבר השני הוא אני מאוד משתדלת לא להתווכח ליד הילדים ולרוב בולעת המון "צפרדעים": אבל בעלי לא שולט בעצמו לפעמים ומתווכח או כועס ליד הילד האם הילד יכול להפגע מהדברים האלה?
אשמח לקבל עצה כיצד להתמודד ואם יש משהו להגיד לבעלי כי כל הסיבות שאני מביאה לא תמיד עוזרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבור גל
נעמה סבג שמש22/06/2009גל שלום,
שאלת שאלות, וגם נתת תשובות כבר בגוף השאלה...
נכון, בוודאי שעדיף שכשילד שואל שאלה הוא יקבל יחס מצד ההורה.
השאלה היא מה הסיבה שאביו אינו עונה לו. אם הוא כך באופיו, יהיה מאד קשה לשנות זאת. חשוב להאיר ולהעיר את תשומת ליבו לכך, אך לא מעבר.
בנוסף, כשילד שואל שאלה, זה בדר"כ לאחר שהוא חשב לבד על תשובה. זרקו את הכדור אליו. שאלו אותו מה הוא חושב. תראו שיש לו רעיונות מדהימים ותשובות נפלאות.
לגבי השאלה השניה- תלוי מה תדירות הויכוחים שלכם לעיני הילד. ברור שזה לא אידיאלי, אבל זה בהחלט קורה בכל בית. כל עוד זה במינון סביר, אז זה בסדר. זה טבעי. אפשר להסביר לילד שלפעמים אבא ואמא לא מסכימים על אותו הדבר ולכן הם מתווכחים.
קחו בחשבון שכל התנהגות שלכם נלמדת.
בברכה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובססיה אצל ילדה בת 10אורית21/06/2009
שלום ,
לי יש בת בת 10 בתקופה האחרונה שמתי לב שהבת שלי כל הזמן שואלת את החברות שלה :" אתן כועסות עליי? אנחנו חברות ".
כל הזמן יש לה צורך לשמוע מהחברות שלה לכיתה שהכל בסדר ושהן עדיין חברות שלה.
אני יודעת שזה דורש ממנה המון אנרגיה . שאלתי אותה מדוע את עושה את זה ? ומדוע אותי ואת אבא
את לא שואלת אותו הדבר?
היא ענתה שאם היא לא תישאל אז היא תיכנס ללחץ , ולגבנו מאוד ברור שאנחנו אוהבים אותה ונסלח
לה אם נכעס עליה . (אנחנו זה מאוד ברור , אבל לגבי החברות שלה היא אף פעם לא בטוחה).
אני גם רואה שהיא נמנעת מלהזמין חברות אלו ניראה לי שזה דורש ממנה אנרגיות עצומות "לרצות "
אותן .
שאלתי היא מדוע היא עושה את זה ? מה מסתתר מאחורי זה ?
ומה אנחנו כהורים צריכים לעשות כדי לעזור לה ?
אני חייבת לציין שגם כלפי אחיה הקטן ממנה ב3 שנים גם אותו היא שואלת :" האם אנחנו חברים?
הכל בסדר ? אתה לא כועס עליי?
חייבת את עזרתכם כי אותי זה מטריף .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה
אורית22/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה אני כבר המון זמן מחכה לתשובה
אורית22/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר שירי שדה שרביט22/06/2009אורית שלום,
ממה שאת מתארת, עולה תמונה של חוסר ביטחון של הילדה בכך שהיא נאהבת ורצויה, גם במשפחה הקרובה (אחיה) וגם מחוצה לה. בדר"כ, השאלות החוזרות והנשנות נובעות מחרדה מפני דחייה, ומרצון להשיג ודאות. ייתכן גם שהיא חשה אשמה על רצון שלה בעצמאות, או רגשות מורכבים כלפי חברותיה/אחיה, ולכן נזקקת לרצותם כל הזמן כ"פיצוי". כמובן שתיתכנה סיבות נוספות, שניתן יהיה לדעת לאחר היכרות עם הילדה ועם המערך המשפחתי.
לטעמי כדאי לפנות להתייעצות עם פסיכולוג המטפל בילדים, על-מנת להבין מעט טוב יותר את מקור הבעיה, ולגדוע אותה כשהחרדה עדיין אינה עוצמתית מדי.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אורית23/06/2009תודה רבה על תשובתך
אך האם יש דרך שבה אנו ההורים יכולים כרגע לעזור לה .
איך אני יכולה להקטין את התופעה ואולי לנסות לעזור לה לפתור את זה . אני בטוחה שהכלים בידנו
ואנו יכולים לעזור לה אבל אני מבולבלת , אני לא יודעת מה לעשות .
אני חייבת להוסיף שלילדה יש גם טיקים (מצמוץ בעניים) וניראה לי שזה סימפטום של חרדה .
בבקשה את עצתך .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר שירי שדה שרביט23/06/2009אורית יקרה,
כמובן שאתם ההורים יכולים לעזור לה, ואתם סוכני השינוי העיקריים. אולם חשוב להבין קודם אלו סימפטומים נוספים של חרדה יש, מלבד הטיקים והבדיקות החוזרות ונשנות, איך התפקוד הלימודי והחברתי, וכדומה. את כל זאת רצוי מאוד לעשות בהתייעצות פסיכולוגית, ואז המטפל יוכל להנחות אתכם כיצד לעזור לילדתכם.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר סבלנות וסובלנות של בעלימלכה21/06/2009
שלום רב,
יש לי שתי ילדות בנות 7 ו-5 וחצי. מאז שנולדה ילה הבכורה בעלי הראה סימנים של חוסר סבלנות וסובלנות כלפיהן. בדרך כלל ההתנהגות כלפיהן מלווה בצעקות ביום ז יכול להיות גם בהשמצות.
אני עומדת חסרת עאונים מול ההתנהגות הזו. ניסיתי לחפות עליו ולנסות להרחיק אותו ממצבים שידעתי שיגיעו לידי פיצוץ, אני כל הזמן באפיסת כוחות בגלל זה ובשחיקה מאוד גדולה.
אני אשמח אם תמצאו פתרון או לחילופין תמליצו היכן ללכת לקבל פתרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדרכת הורים
נעמה סבג שמש22/06/2009מלכה שלום,
פתרון יכול להגיע רק ע"י הדרכה אותה יעבור בעלך.
חשוב שיידע את ההשלכות למעשים, שאולי יעזרו לו למתן את תגובותיו.
איני מכירה אותו באופן אישי ויכול להיות שמלבד הדרכת הורים שווה לעבוד גם עם פסיכולוג לגבי האגרסיות.
בהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 8אמא21/06/2009
שלום, בני בן 8 לומד בכיתה ב, מאמצע השנה הוא משחק בעיקר עם בנות ועם המשחקים שלהם שכוללים גומי, קלאס וכו' לא משחק בבובות אך מדבר בשפה מאוד בת עם עוויות של בנות וכן אינו מוצא עצמו משחק עם בנים. לאחרונה הוא מדווח כי מעליבים אותו בכך שהוא הומו שכל היום משחק עם בנות ומסתובב רק איתן. הוא בכה מזה מספר פעמים בכיתה. נתתי לו מספר הזדמנויות להזמין אלינו בנים הביתה או שהוא ילך אליהם אך הוא מעדיף חד משמעית להיות עם הבנות.
לאחרונה הוא עושה כל מיני עוויות כאלה בראש כמו נדנודים של הראש ואני יודעת שזה מתשומת לב.
מה אני יכולה לעשות בתור אמא כדי לעודד אותו לשחק עם בנים ולהחשף לעולם של הבנים אפילו בלי כדורגל וגודו אלא רק להיות בחברתם ושלא יהיה רק עם בנות והוא ממש מתנהג כמו בת ולכן זה גם מפריע לי כי גם האחיות הגדולות שלו לועגות לו בתוך הבית וגם הילדים בכיתה שלו אני לא רוצה שיצחקו עליו ואני רוצה שהוא יחשף לעולם של בנים ולא רק של הבנות .
האם הוא צריך עזרה???????????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוהב לשחק עם בנות
ליאת גרוס23/06/2009שלום לך
אני לא בטוחה במה שאכתוב אבל נראה לי שהדרך הכי טובה לעזור לו היא לקבל אותו כמו שהוא ולאפשר לו לשחק עם מי שנח לו. אם את תנסי לתקן הוא רק ירגיש יותר שמשהו בו לא בסדר. אם תקבלי אותו כמו שהוא יוכל גם הוא לקבל את עצמו וגם לשדר מסר כזה לסביבה.
אני יודעת שזה לא קל.
מה דעתך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 8 עם OCDגלית21/06/2009
יש לי ילד בן 8 , תלמיד מצטיין וילד מקסים ומקובל חברתית, עד כה ללא שום בעיות התנהגותיות.
לפני כחודש חלה בדלקת גרון סטרופטוקוקית (יש לו הסטוריה של הרבה דלקות מהסוג הזה) ובוקר אחד התעורר עם הפרעות OCD, של סידור דברים באופן אובססיבי, שטיפות ידיים חוזרות ונשנות, חזרה על משפטים מסוימים ועוד.
כרגע מטופל אצל פסיכולוגית ילדים ב- CBT.
החרדה שלו מאובחנת בעיקרה כפחד ממחלות קשות, ובעיקר מסרטן, וזאת עקב מחלות שהיו במשפחה וסיפור ששמע בבית הספר על ילדה שחלתה ונפטרה מהמחלה.
לפי מה שאני רואה בטיפול שלו, ההתמקדות היא בהתנהגויות האובססיביות ובהפסקתן. אני לא רואה כיצד טיפול כזה יכול להוציא לו את החרדות האמיתיות. הוא עסוק כל הזמן בלנסות לשלוט בהתנהגות שלו, אבל אני יודעת בוודאות שבמחשבות שלו הוא מאוד טרוד ושקוע בפחדים שלו ופוחד שכל מה שהוא עושה יכול לגרום לו לסרטן.
כל ההסברים שאני מנסה להסביר לו לא מוציאים לו את הפחד. הוא עדיין מאוד מפחד.
האם CBT הוא אכן טיפול נכון במקרה כזה? איך שאני רואה את זה, ההתנהגות המוזרה היא רק סימפטום ולא שורש הבעיה, אז איך CBT אמור לעזור בדיוק?
תודה מראש,
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cbt
ליאת גרוס23/06/2009שלום גלית
הוכח כי טיפול cbt הוא בדיוק הטיפול המתאים כי הוא מהיר ונקודתי. הוא סובל וזה לא הזמן לטיפול דינמי ארוך. עם זאת, חשוב שהטיפול שמקבל יהיה מלווה בהדרכת הורים. אם בעיית הocdתחמיר ניתן להתייעץ גם עם פסיכיאטר. כשמישהו אובססיבי הוא לא פנוי לשום דבר אחר. קודם צריך להרגיע את האובססיה ורק אז ניתן להתמודד גם עם השורש. במידה ועוד יש צורך. טוב שפניתם לטיפול. תני לזה צ'אנס...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיים עם ילדה בת 7שרון21/06/2009
שלום, שמי שרון . אני ובעלי מתקשים מאד בטיפול בבכורה שלנו. ילדה בת 7. יש לה אח בן 5 ואחות בת 2. מאז ומתמיד היו איתה קשיים. ילדה עם המון יוזמה, עצמאות ותושיה מחד, ומנגד עקשנות ותעוזה חסרת גבולות. הכל קורה במחזוריות מסויימת- תקופות רגועות יותר וסוערות יותר. כשהתקופה רגועה - כל הבית מרגיש אחרת. וכשהיא סוערת - זה זוועה ומגיע לרמות קשות גם מאיתנו. עייפנו ממנה לחלוטין. היא מתישה אותנו ואנו מגיעים למצבים שגם אנו איננו שולטים בתגובותינו. בין אלה לאחיה קשרי קרבהמאד הדוקים אשר נפגעו בעיקר מרגע הולדת הקטנה. ריבים אין סופיים בבית. גאיה מתקשה לקבל - לא היא נוטה לצעוק וגם לקלל ולהכריז שהיא לא תקשיב לנו. לאחרונה התחלנו לחשוב כי לגאיה בעיית קשב וריכוז. במקביל וללא קשר פנתה המורה אלינו בשש שגאיה סובלת מקשיים של ריכוז וקשב והדבר ניכר בכיתה. הקושי הגדול בגאיה הוא - שלא ניתן לעוצרה. היא מתעקשת והולכת עם הראש בקיר. ניסינו את כל השיטות: באיומים, בטובות, באהבה ובשנאה. אפילו לצערי גם באלימות. היא מוציאה אותנו מדעתנו! ולפעמים כבר קשה לשלוט על היד ועל הפה. מה שכן, קורה דבר מוזר, כשהיא כבר חוטפת היא בד"כ נרגעת וזה עוצר אותה לפחות לזמן מה.אנחנו חסרי אונים ובטוחים שזה לא המקום ואנו זקוקים לאנשי מקצוע שיסייעו לנו. רציתי בבקשה לשאול לאן כדאי לי ללכת. היינו כבר בטיפולים ואנשי מקצוע שונים, אבל אף פעם לא ממש בנוגע לטיפול הכללי בגאיה.
יש לכם לאן להפנות אותנו? איש מקצוע טוב שיוכל ללוות אותנו? אנחנו הולכים לאיבוד...ופוגעים בה נפשית. צריכים הנחיה כיצד לעזור לה ולנו.
עזרה בבקשה
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים עם ילדה בת 7
ד''ר שירי שדה שרביט21/06/2009שרון שלום,
ראשית על אף היחסים המתוחים של גאיה עמכם בבית, אני שמחה לשמוע שהיא מתפקדת היטב מבחינה חברתית מחוץ לבית. ילדים ומבוגרים עושים באופן תמידי בדיקה של גבולות מול דמויות סמכות, והדמויות המרכזיות בחייהם של ילדים הם ההורים. לכן טוב שהקונפליקט מתעורר מולכם, ולא מורחב ליחסים אחרים.
לגבי שאלתך, נראה לי גם שכדאי לפנות להתייעצות עם פסיכולוג, בכיוון של הדרכת הורים. היות וגם אם היא סובלת מקשיי קשב וריכוז (ורצוי מאוד לאבחן זאת), אלו לא אחראים באופן ישיר לעימותים התכופים בקשר עמכם. כתבי לי היכן את גרה, ואוכל להפנות אותך למטפל באיזורך.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי התנהגות קיצוני בילד בן כמעט 4מירי21/06/2009
שלום, אני אמא לילד בן 3 ו9 חודשים ילד עדין מקסים חכם נעים הליכות. בחצי שנה האחרונה הוא מתעורר בלילות בצווחות וכעס, מכה בועט ולא מפסיק זמן רב בהתחלה זה היה רק בלילה ובזמן האחרון זה עבר גם ליומיום, הוא מכה ומתנהג לא יפה צועק ומתעקש לקבל את מבוקשו ועוד.. תמיד מדבר בבכי וברוגז.
מה שכן, הוא תמיד מתלונן על כאבי אף, ומכה את אפו בעיקר בלילות, כמובן, שטיפלנו ופנינו לגורמים מומחים עשינו בדיקות וצילומים ועוד.... ולצערי לא נותר אלא לפנות אליכם לעזרה? מה עוד ניתן לעזור? לעשות? שרק יהיה לו טוב!?
תודה מראש,
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי זעם
נעמה סבג שמש22/06/2009מירי שלום,
האם הילד חווה תהליך של שינוי כלשהו?
הולדת אח, מעבר דירה, גמילה, גירושים, מילואים, נסיעה לחו"ל, כל דבר שיכול לגרום לרגרסיה?
בכל מקרה, עליכם להכיל אותו רגשית, להיות שם בשבילו, ללא צעקות , חרדה ולחץ. עם זאת, עליכם להיות תקיפים ולא לאפשר את ההתנהגות. להחזיק חזק, לחבק ולהבהיר שאצלנו בבית לא מתנהגים באלימות.
תגובתכם להתקפי זעם בכל שעה ביום צריכה להיות תקיפה והחלטית.
בהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוי התנהגות קיצוני
מירי22/06/2009נעמה שלום,
אקדים ואומר תודה רבה על התגובה ועל הייעוץ.
וכן! הצטרפה למשפחה אחות קטנה רק שזה היה לפני כ- 10 חודשים. יש בינהם קשר מאוד טוב ועד היום לא נראו או נצפו אלו הן התנהגויות של קנאה, אם כי, גם אני וגם בעלי חשבנו שזה מאוד מוזר וייחסנו את התנהגותו לשינוי זה.
ובכל זאת מדובר בילד שמקבל 100 אחוזים של יחס מאיתנו בכל רגע נתון!
אני עזבתי את עבודתי כשהוא נולד כדי להיות איתו לגמרי, ובעלי עובד בעבודה המאפשרת לו להיות שותף מלא בגידול הילדים ואנו עושים זסאת עם המון אהבה סובלנות וכיף.
לאור הדברים הללו אנו נמצאים בצומת דרכים ובמצב של חוסר אונים בנוגע לשינוי שחל בילדינו שבעבר היה ילד שמח ומאושר עד מאוד. (חשוב לי לציין שמדובר גם בילד אינטילגנט מעל הרמה הממוצעת) ואשמח מאוד לקבל עוד רעיונות, טיפים, ועזרה לטיפול במצב החדש והלא רצוי הזה.
שוב אני מקדימה תודה למעשה,
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההולדת אח והתקפי זעם
נעמה סבג שמש23/06/2009מירי שלום,
דווקא בגלל שמדובר בילד אינטליגנט מעל הממוצע, השינוי ההתנהגותי יותר בולט.
עם כל היחס שהוא מקבל, הוא עבר שינוי מהותי בחייו, שאולי לא קיבל ביטוי בהתחלה, אבל עכשיו בהחלט נותן את אותותיו.
חשוב שלא תרחמו עליו בגלל המצב החדש ותתנו תשומת לב כמו שנתתם בעבר ולא מעבר לכך.
חשוב מאד שיהיה זמן איכות עם כל ילד בנפרד, ללא נוכחות האחר.
הביעו במילים את אהבתכם ואת החשיבות שלו בעיניכם.
אל תכניסו אותו לפינת ה"אח הבוגר", אל תקחו ממנו את הילדות.
דווקא בגלל השינוי בהתנהגותו, יש צורך בהצבת גבולות ברורים. תשבו עם עצמם ותחליטו על מה אתם לא מוכנים לוותר. שם תהיו תקיפים ואסרטיבים מולו.
השתמשו בשיטת ההרגעות בחדר, השתמשו בשיטת התמלוגים. חבקו אותו בזמן התקף והבהירו לו שאתם רוצים לעזור לו להרגע. והכי חשוב- על מה שאתם מעירים, אל תוותרו. אם הערתם, עליכם להיות איתנים מולו.
הוא זקוק כעת להורים חזקים ויציבים שיכולים להכיל את כעסו ותסכולו. שקפו לא במילים את הרגשתו וחוויותיו.
בהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערב טוב, מבקשת יעוץמירב21/06/2009
שלום, שמי מירב ואני בת 24. ברצוני לקבל חוות דעת לפני שאני פונה לגורם מקצועי.
יש לי אח תאום עם בעיית תקשורת מסויימת שמגיל קטן ועד היום הוא מתנהג שונה לחלוטין מבני גילו, דבר שמתבטא במס' מישורים: אין לו גינוני נימוס בסיסיים, דבר שבא לידי ביטוי בהתפרצות לדבריהם של אחרים, קפיצה חדה מאוד מנושא לנושא, לפעמים גם כשעוברים נושא, הוא מתפרץ לדבריו של מישהו שמדבר כדי לגעת בעוד נקודה בנושא שעברנו ממנו. הוא איננו דופק על דלתות ומכבד פרטיות. אך כשמעירים לו זה נראה כאילו הוא "שוכח", ומתנצל. הוא מערב בשיחות הרבה פעמים משפטים מתוך סרטים שהוא רואה, לאו דווקא עם הקשר לנושא השיחה, אלא יותר אולי כי זה "נשמע" לו נכון. את הסרטים אגב, הוא זוכר מילה במילה. לעיתים הוא מצטט משפטים שלמים ובדיוק באותו גוון קול שנשמע בסרט. הזיכרון האדיר שלו אגב, בא לידי ביטוי לא רק בסרטים, אלא גם במקומות, משפטים, ספרים, סיטואציות, הוא זוכר הכל. הוא מאוד מסודר ומחושב. חדרו וחפציו ללא דופי, קפדן. הכתב שלו גם הוא מסודר, אם כי נוקשה מאוד, זוייתי, ועושה רושם שהוא לוחץ מאוד חזק על חוד העיפרון. הוא נוהג לתופף באצבעותיו ולהרעיד את רגלו בזמן ישיבה ולפעמים יש לו קצת טיקים בעינים. ההתנהגות הלא רגילה שלו גרמה לאחי הגדול להתנהג איתו בקשיחות יתרה במשך כל שנות בגרותיו. אחי הגיב אליו בכעס ובאלימות מילולית והשפלות מדי פעם כשהוא "לא התנהג כמו שצריך". עד היום הוא מעיד שנוכחותו של אחי הגדול מלחיצה אותו מאוד, שמא יעליב, יפגע או ישפיל אותו מול אנשים אחרים כמו שנהג לעשות. אם נצרף גם את העובדה שבבי"ס היסודי ובחטיבה הוא היה נרדף ע"י ילדים מבית הספר ובני כיתתו במכות וקללות, אני מניחה שאפשר להבין מדוע היום הוא פגיע ורגיש לגבי כל דבר שנאמר לו, ומגיב בכעס ואפילו באלימות מסויימת (טריקת דלתות, קללות וצעקות) כלפי אותו אחד שמעז להעיר לו. אגב, את לימודיו הוא סיים בתיכון מקצועי, ללא תעודת בגרות. אימי ואבי שניהם היו מאוד מגוננים עליו במשך כל השנים, וגם אני במשך שנות בגרותי, נדרשתי למלא פי מים.
מה שאני מבקשת הוא יעוץ או כלים כיצד להתמודד איתו כיוון שהחיים בבית הפכו להיות לא נעימים. התגובות שלו הפכו להיות מעט יותר אגרסיביות, נדמה כי כל דבר שנאמר לו גורר אחריו מריבה והוא הופך להיות רגיש יותר ויותר כאיל מדובר בילד בן 5. הורי כבר התבגרו, אבי סובל מלחץ דם וכל מריבה או עצבים מיותרים גורמים לו להתרגש וזהו מצב שמפחיד אותי מאוד. הורי כבר לא יודעים כיצד להתמודד איתו, ואין להם מנוחה מרוב דאגה, מה יקרה כשהם כבר לא יהיו, אם מתישהו תהיה לו חברה, אם הוא יקיים מתישהו יחסים תקינים עם אישה ואפילו יחסי מין. האם הוא יחזיק מעמד במקומות עבודה, ולא יפגע כל פעם שמעירים לו, או אפילו מעליבים אותו ויחליט לעזוב. חשוב לי לציין כי הוא מאוד עצמאי מכל הבחינות. נוסע לטייל לבד בחו"ל, לא מבקש כלום מאף אחד, ויכולת הנתינה שלו ענקית.
מצטערת על האורך ותודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים של מבוגר
ד''ר שירי שדה שרביט21/06/2009מירב שלום,
פנית לפורום של פסיכולוגיית ילדים וייעוץ להורים, עם שאלה על התמודדות ההורים והאחים עם מבוגר הסובל מבעיות רגשיות וחברתיות. לפי התיאור שלך קשה לאבחן את אחיך, כיוון שיש היבטים בהתנהגותו שהם מאוד בוגרים ומורכבים, כמו נסיעה בגפו לחו"ל ויש התנהגויות יותר ילדיות ואגוצנטריות, שלא ברור אם הן על רקע הפרעת תקשורת, או נגרמו עקב בעיה בינאישית.
קיימים שני היבטים שעולים משאלתך. ראשית, לא ברור באיזו מידה אחיך חש מצוקה, והאם יש לו מוטיבציה לטיפול ולשינוי. שנית, קשה לדעת כמה מההתנהגויות שאת מתארת באות לידי ביטוי גם בסביבות אחרות מלבד המשפחה ועם אנשים שאינם קשורים אליו בקשר דם. אני איני מאמינה בכפיית טיפול על ילד או מבוגר שאינו מעוניין בכך ואינו מחובר למצוקה כלשהיא. לעומת זאת, אני חושבת שבמידה והורייך סובלים או מרגישים קושי בקשר שלהם עמו, הם יכולים לפנות לייעוץ פסיכולוגי כיצד לעזור לו. על אף גילו, הם יוכלו לבדוק עם המטפל מה הקשיים של אחיך ואלו שינויים במערכת המשפחתית עשויים לסייע לו בקשייו.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסכים שיפגעו בוענת20/06/2009
בני בן ה - 6 חושב שבמפגש שלו עם חברים מותר להם לפגוע בו פיזית ומילולית ובלבד שימשיכו להיות איתו וירצו לבוא אליו. כל ההסברים שלי אליו שהוא לא ראוי לכך והם יפסידו אותו לא עוזרים. איך עלי לחזק ? ולהוציאו מדמות הנפגע הקבוע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסים חברתיים
זהורית אסולין שמחון20/06/2009כתבת את ענת את התרשמותך מהיחסים החברתיים של בנך ופחות את ההתנהגויות שראית שגורמות לך לחשוב כך. אפשר לפתוח גם את זה לחשיבה האם זה קורה עם כולם או רק עם חברים מסויימים האם זה קורה בסיטואציות אחד על אחד או כשהם בחבורה, האם הדבר קורה באופן דומה גם במסגרת החינוכית, והאם גם הוא לפעמים מגיב באסרטיביות כלפי אחרים. והייתי מוסיפה עוד שאלה נועזת ואולי אף חצופה האם את כמתצפתת מהצד רגישה מעברך כילדה לחוויות מסוג זה?
אני בכוונה מציפה את כל השאלות הללו ולא ממהרת לתת לך תשובה כי לעיתים אנו מתקבעים באיזו מחשבה על ילדינו שבאה ממקומות שונים והדרך למציאת הפתרון הוא דווקא בהסתכלות מזוית קצת אחרת. אני אשמח שתתייחסי לשאלותי וננהל פה איזהשהו דיאלוג חושב משותף ואולי משם גם תצמח העצה שאוכל לתת לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר רצון לשינה אצל אבאמוטי19/06/2009
היי
אנחנו גרושים מזה 4 שנים,ילדה בת 7,יחסים ביני לבין הילדה מצויינים המון אהבה תקשורת טובה,הסדרי ראיה שמתמלאים במלואם,לאחרונה נוצר חוסר רצון משווע לישון אצל האבא בסופי שבוע,ללא כל סיבה ניראית או נישמעת מפי הילדה,ולמרות שבימי הראיה ושבתות ביום הכל תקין,ויחסים והתנהגות ללא דופי עם המון קירבה ואהבה,מה ניתן לעשות ???והאם לכפות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לינה בגירושים
זהורית אסולין שמחון20/06/2009אני לא יודעת אם לכפות יביא לשינוי, שווה שתתיעץ עם גרושתך אולי היא מבינה יותר את הקושי. ייתכן שזה לא קשור כלל לנוכחות אצלך אלא דווקא לקושי להפרד מחברות ומארועים שאולי היא מוזמנת אליהם בסוף שבוע- היא כבר גדלה והחיבור החברתי הופך להיות משמעותי יותר. גורם נוסף שיכול להביא למצב כזה הוא איזשהו שינוי שארע אצלך בת זוג חדשה, או לחלופין שינוי בהרכב המשפחתי אצל גרושתך תינוק חדש או בן זוג חדש ששם אותה בחרדה לעזוב שם פן תשכח.
בכל מקרה חשוב שאתהתעביר אליה מסר בכל דרך אפשרית שזהו זמן חשוב לך שאתה מתגעגע אליה ושתנסה להבין מה מקשה עליה כדי לאפשר למפגשים הללו להתקיים. אל תנקוט בעמדה נקמנית או פגיעה כלפיה (למשל:"את לא רוצה לבוא אלי בשבת אז לא אעזור לך בשעורי הבית וכולי") אלא להבהיר לה שכרגע אתה איתה בקושי הזה ומנסה לעזור לה לפתור אותו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)