מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נא עזרהנ15/06/2009
שלום רב
יש לי בן מקסים בן שנתים ו-3 חודשים ותינוקת בת 7 חודשים , שניהם בבית עם בעלי שאינו עובד ב"ה בספטמבר שניהם נרשמים לגן , אני עובדת וחוזרת מאוד עייפה מעבודה וממשיכה לבשל ולטפל בילדיי באהבה אבל כל הזמן אני חושבת שאני לא מצליחה ללכת איתם לטייל במהלך השבוע ואולי משעמם להם (יותר נכון לגבי "הגדול") אז אני ממלא בריכה ועילי יושב ומשחק , הבעיה השניה היא באוכל הוא לא אוהב לשבת בכיסא אוכל וממש כועס שהוא יושב שם , ומצד שני אני שמה אותו שם כי הוא לא ממש יושב לאכול "ומתפזר עם האוכל" האם זה בסדר? או שלא להושיב אותו בכיסא
האם זה בסדר לחבק ולנשק את התינוקת לידו כי לא נראה לי שהוא ממש אוהב את זה? האם זה בסדר שאני מפרידה בניהם כדי שלא תקבל מכה הוא משוחרר והיא בלול? אני מאוד מבולבלת ולכן אני העלתי המון נושאים אשמח לקבל עזרה . אני רוצה לגדל ילדים בלי משקעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "לגדל ילדים בלי משקעים"
ד''ר שירי שדה שרביט15/06/2009גל שלום,
אני רוצה להתייחס ראשית למשאלה שלך "לגדל ילדים בלי משקעים". חשוב לי לומר לך מנסיוני המקצועי והאישי שהרוב המוחלט של ההורים באמת עושים מאמצים אדירים לגדל את ילדיהם באופן שהם רואים כטוב ביותר עבור הילד. במהלך הדרך קיימים שינויי גישה, לחצים ומציאות, שמשפיעים על ההורות שאנו מעניקים. יחד עם זאת, הביקורת של ילדים על הוריהם היא חלק מתהליך הגדילה וחלק מהחיים, וחשוב לזכור זאת.
הדבר המשותף לכל שאלותייך הוא החשש שלך מעשיית נזק לילדייך - את פוחדת שמא את לא מטיילת איתם מספיק כיוון שאת עסוקה, הכעס של הגדול על הושבתו בכיסא מטריד אותך, וכמו כן את חרדה שהוא יקנא בכך שאת מנשקת את הילדה. ייתכן שרגשות האשם שלך על הצורך הקיים בעבודתך גורמים לך לקוות שהזמן שאת עם ילדייך, יהיה מורכב מרגעים חיוביים בלבד. אולם הילדים זקוקים ממך גם לגבולות ולגירויים בהתאם לגילם ובהתאם ליכולותייך, וכמובן ייאלצו להכיר בעובדה שאת מחלקת את כוחותייך בין שני ילדים.
נראה לי שרצוי לבדוק את האפשרות שתבלי אחהצ אחד בשבוע עם כל ילד בנפרד - למשל אולי יהיה לך קל יותר לצאת לגינה עם ילד אחד בלבד ולא עם שניים. כמו כן, במידה ואת מוטרדת שהם משועממים, את יכולה לבקש מבעלך שכשהוא עמם, שייקח אותם לטיול או למשחקיה. בספטמבר תוכלי להיות רגועה יותר לגבי עניין הגרייה, ואז פנויה יותר לבילוי פחות אשם שלך עם ילדייך.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחיות!!!דידי15/06/2009
שלום לכם,בנותיי בנות 10 ו9 וכמו כל אחיות מסתדרות ולפעמים גם לא אך הקינאה תמיד קיימת.
לביתי הבכורה יש מסיבת סוף שנה שההזמנה מופנת לכל המשפחה..וכולם מוזמנים לבריכה ליום כייף.אציין שביתי הקטנה הרבה יותר פילפלית מהגדולה ותמיד היא מרכז העינינים למרות שלבכורה יש את נפלאות הידע האהבה והשקט הנפשי.ביתי הבכורה החליטה שרק אני אבוא איתה למסיבה כי היא לא רוצה שאחותה תיקח לה את החברות מה שקורה בדרך כלל ואני מבינה לליבה ב100% .
אין לי בעיה לא לבוא כל המשפחה למסיבה אך אני מפחדת שאני עושה טעות שאני צריכה להפריד אותן לבקשת הגדולה ולא לתת לה להתמודד בחיים גם בעניין אחותה.אציין שלכל מסיבת סיום של הקטנה כולנו הולכים כמשפחה כי אין לקטנה שום בעיה עם זה.מה לדעתכם עליי לעשות?ישנה גם אפשרות שנשאיר את הקטנה אצל משפחה ונלך לבריכה שניי ההורים.תודה על התשובות מראש אמא שאוהבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי אחיות
ד''ר שירי שדה שרביט15/06/2009לאמא שלום,
יחסי אחים מורכבים כפי שכתבת גם מרגעים חיוביים של תמיכה וקשר טוב, וגם מקנאה, השוואות ותחרות על המשאבים המוגבלים של המשפחה, וההורים בראש ובראשונה. לטעמי האישי, יהיו לך מספיק הזדמנויות בעתיד לעזור לבתך הבכורה להתמודד עם אחותה הכריזמטית ומושכת תשומת הלב. לכן אם הבכורה מבקשת להיות במוקד תשומת לבך במסיבה שלה וליהנות ממך באופן בלעדי, אזי כדאי לאפשר לה זאת. מסיבת סיום היא אירוע די דרמטי, בו הכיתה משקיעה זמן לפני כן, ומגיע לבכורה להרגיש שהיא יכולה למצות אותו עד תום. לפניכם חופש גדול, בו הילדות יהיו מספיק יחד והגדולה תיאלץ להתמודד עם הרבה השוואות, שהיא עושה ושהסביבה עושה.
לגבי נוכחות האב, כדאי לשאול את הילדה מה היא מעדיפה, ולהתאים עצמכם לרצונותיה במקרה זה.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביישנותגלית15/06/2009
שלום, בני בן ה-4 ילד מקסים, חכם ושובה לב הוא מסתדר נפלא עם ילדים ומאוד מרכזי בגן יחד עם זה הוא מאוד מתבייש מהצוות כשהן פונות אליו או כשהוא צריך לפנות אליהן הוא משפיל עיניו או מסתכל הצידה אני משוחחת איתו על כך והוא אומר שהוא מתבייש. הסייעת אמרה לי היום שהוא ילד מקסים אך יותר מידיי ממושמע, כשמבקשים לעשות משהו הוא הראשון שקם - זה נראה לי סוג של ריצוי, בבית הוא ממש לא מרצה, להפך נלחם איתי בהתעקשות על דברים הכי קטנים וחסריי משמעות. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגלית
נעמה סבג שמש15/06/2009שלום גלית,
חסרים לי נתונים...
כמה זמן הילד בגן זה? האם טוב לו בגן? הוא מגיע לגן בשמחה?
האם גם בנוכחותך הוא משפיל את עיניו כשהמטפלות פונות אליו?
האם התנהגות זו מתאימה בגישתו לכל המטפלות?
ההתנהגות המנוגדת בין מה שהוא בבית לבין התנהלותו בגן בסוף השנה קצת מפתיע.
האם זה כך מתחילת השנה?
בברכה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלותייך
גלית15/06/2009הילד בגן מתחילת השנה, הוא מגיב כך לכל הצוות, אני חושבת שזה יותר מורגש כשאני בסביבה , כשאני לא שם הוא יותר פתוח איתן .. המרדנות בבית החלה בחודשים האחרונים, קישרתי את זה לגיל 4 המפורסם. אגב הוא לעיתים מתנהג בביישנות גם ליד קרוביי משפחה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגלית
נעמה סבג שמש16/06/2009היי גלית,
נראה שבנך יודע שנושא זה מפריע לך ואת שמה על זה דגש.
אני מניחה שאת מדברת איתו לא מעט על הנושא, ובכך מושגת מטרתו- תשומת לב ממך.
עם זאת, נראה לי מעט תמוה שהוא משפיל מבט כשהוא מדבר עם כל אחד מאנשי הצוות. זה מעיד יותר על חשש מאשר ביישנות...ואת אומרת שהוא נהנה ללכת כל יום לגן? הוא הולך מאושר?
הייתימבקשת מפסיכולוגית הגן לערוך תצפית במקום ולחוות את דעתה.
הייתי גם עורכת ביקורי פתע כדי לראות את התנהגותו והתנהגות הצוות כלפיו, בשידור חי.
בברכה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני נמנע ממשחקי חברהלילי15/06/2009
אני אם לבן 5.5 ובת 2.5. זו תקופה ארוכה שאני מרגישה שבני הבכור לא מתפקד כשאר הילדים בחברה. הוא אוהב להזמין חבר הביתה או ללכת לשחק עימו בביתו. אך המצב שונה כשמדובר בכמות גדולה של ילדים. בגן הוא מספר שהוא לא אוהב לשחק במשחקי הקלפים עם החברים(כמו טאקי שהוא מכיר) וציין שבבית הוא כן אוהב, לפי דעתי יש כאן עניין של הרתעות מתחרות_הוא לא תחרותי בכלל. יש לי דוג' נוספת, אתמול הוא הוזמן למפגש חברתי (כ-7 ילדים)כולם שיחקו תופסת מחבואים מחניים והאם שהיתה שם סיפרה לי שהוא לא רצה לשחק,דבר שמוכר לי גם ממפגשים עם ילדים קרובי משפחה(-כמובן כשמדובר ביותר מ2 ילדים) הוא פשוט מסתגר בתוך עצמו ומוצא לו עיסוק לשחק בו לבד.
מה לעשות?
ומה זה אומר עליו?
אשמח אם תחוו דעתכם בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העדפות חברתיות
ד''ר שירי שדה שרביט15/06/2009לילי שלום,
לפי המידע החלקי שמסרת, קשה להעריך דרך האינטרנט האם ילדך סובל מבעיה חברתית. חשוב לציין כי אנשים (ילדים ומבוגרים) נבדלים זה מזה בהעדפות החברתיות שלהם - יש ילדים שמתאים להם להיות עם חבר אחד טוב לכל שנות הגן וביה"ס, ויש כאלה שטוב להם להשתייך לחבורה גדולה ורעשנית. חשוב להבחין האם הילד סובל מבדידות, הסתגרות והימנעות חברתית, או שהוא פחות אוהב לשהות במחיצת בנים רעשניים או תחרותיים.
יחד עם הכבוד להעדפות שלו, תוכלו לעזור לו להרחיב את מגוון התגובות הבינאישיות שלו, כך שיהיה לו נוח גם בקבוצה, כמו שטוב לו בנוכחות חבר אחד בלבד - לעודד אותו לנסות להשתלב בקבוצה, בתחילה בתחומים בהם הוא חש בטוח (ילדים בני 5 די מתקשים בטאקי עדיין ולא מבינים את כל החוקים עד תומם).
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
לילי22/06/2009בנוסף רציתי לעדכן אתכם שהגננת אתמול אמרה לי שהילד לעיתים מתבודד. לדוגמא: כשהיא קראה פעם לכולם להביא דברים מסויימים ולהצטרף אליה הוא לא בא אלא המשיך בעיסוקיו הקודמים.
למה לדעתכן הוא עושה זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאילנה
ד''ר שירי שדה שרביט22/06/2009אילנה שלום,
כפי שכתבתי בתגובתי הקודמת, קשה לדעת מהם הגורמים המדויקים בבסיס התנהגויות הילד, מבלי להכירו. אני מבינה עד כמה הנושא מטריד אותך, ולכן נראה לי שכדאי שתתייעצי עם פסיכולוג הגן. הפסיכולוג יוכל לערוך על הילד תצפית, לקבל חוו"ד מהגגנת, ולהשוות את התנהגות הילד להתנהגות האופיינית בגילו. נראה לי שטרם ההתערבות בבעיה, יש לבדוק האם קיימת בעיה ומהו טיבה. שיחה עם פסיכולוג הגן היא דרך טובה להתחיל זאת.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שלא נלחם על שלודידי14/06/2009
שלום, בני בן שנתיים וחצי בקרוב. הוא חמוד וחברותי אך מאז שאני זוכרת, הוא תמיד מוותר לאחרים שלוקחים לו צעצועים או חפצים. אני רואה מהצד איך הוא מחזיק משחק שהוא אוהב ואז ילד אחר ניגש, לוקח לו את המשחק מהיד ובני פשוט הולך משם, לא נאבק. לעיתים זה נראה כאילו לא אכפת לו ולעיתים אחרות הוא נראה לי נסער אך לא נלחם. האם להילחם עבורו, מה לעשות? אשמח לקבל תשובה, דידי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקניית כישורים חברתיים
נעמה סבג שמש15/06/2009דידי שלום,
האם בנך נמצא במסגרת של גן? ממתי?
האם הוא נפגש הרבה בחברת ילדים?
בדר"כ ילדים שנמצאים בחברת מבוגרים בעיקר, פחות יודעים איך להתמודד עם ילדים במצב שכזה, כיוון שמבוגר לא יחטוף מהם משחק.
התנהגות זו היא זרה להם.
עם זאת, זו תופעה שכיחה. ניתן לפתח אצל הילד כישורים חברתיים כדי להתמודד עם מצב שכזה.
אסור לך "להלחם בשבילו", אך בבית את יכולה לביים מצבים שכאלה כדי להציג לו התנהגות אסרטיבית.
במצב בו את נוכחת תאמרי לו מה לומר לילד השני וכיצד להגיב. הנחי אותו מה לעשות, עד שהיה מסוגל לעשות זאת בעצמו, באופן טבעי, ללא הדרכתך.
בהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשה להמלצה על ספר
דידי17/06/2009תודה על תשובתך, האם את מכירה ספר ילדים המדמה סיטואציות חברתיות כאלה, הוא מאוד אוהב סיפורים ומשתמש בתוכן שלהם אח"כ. חשבתי שדרך סיפור אוכל לשוחח איתו על דרכי התמודדות במצבים חברתיים. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני ממתינה. מה קרה לפורום לאחרונה?
דידי21/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכישורים חברתיים
נעמה סבג שמש22/06/2009אהלן,
את בהחלט צודקת, לימוד תוך כדי סיפור הוא נהדר.
ספרי בנושא ייצא לאור בקרוב. כרגע-
לא עולה לי כרגע שם של ספר, אך תמיד אפשר להכנס לסטימצקי או לספריה העירונית ולעיין בספרים ולראות מה עונה על דרישותייך.
בברכה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי זעםנירית14/06/2009
ביתי בת 6 וחצי. תלמידת כיתה א'. ילדת סנדוויץ בין שני בנים.
לפני כשנתיים בערך (אחיה הקטן בן 3) אימצה לעצמה דרך להתמודד עם תיסכולים, דהיינו צרחות וצעקות.
זה מתחיל מזה שהיא לדוגמה רוצה להישאר אצל סבא וסבתא ואי אפשר, חייבים לחזור הביתה. כאן מתחיל בכי שהולך ומתגבר עד רמה שבלתי ניתן לעצור אותה. ההתקף כל-כך חזק שזה פשוט מפחיד...
ניסינו תכנית חיזוקים והיו מקרים שהצליחה לעצור את עצמה. ניסינו שיטה של תגובה כלשהי אחרי כל מקרה כזה והיא אפילו מקבלת זאת בהבנה, כאילו מבינה את חומרת המעשה.
תמיד לאחר יום של התקף כותבת מכתב התנצלות ובקשות שנסלח לה וכו'.
יש לומר כי אין לה התקפות מעין אלו בביה"ס. תלמידה טובה, חברותית.
מה עושים? התקף כזה יכול להוציאת את כל השכנים מהבית... עד הרמה הזו...
האם צריך איזשהו איבחון פסיכולוגי?איך עוצרים אותה לפני שמתחיל ההתקף כי כשהוא מגיע זה כבר די מאוחר מדי. לא בכל מקום ניתן להתפשר איתה. בדברים קטנים כמו מקלחת, צחצוח שיניים ואפילו שיעורי בית אנחנו מבליגים ולא מתעקשים איתה אבל יש מצבים בהם היא חייבת לקבל את החלטותינו ושם התסכול מוציא אותה מהכלים...
אנא עזרתכם! תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי זעם
נעמה סבג שמש15/06/2009נירית שלום,
כתבת ש"לא בכל מקום ניתן להתפשר איתה".
נראה כי החיפוש אחר ההתפשרות הוא מקור הבעיה.
הבעיה לא היתה לפני שנתיים ובשל העובדה שלא עצרתם את ההתנהגות באיבה היא נמשכת והופכת קיצונית יותר.
דווקא בגלל שביתכם מתנהגת אחרת מחוץ לבית, ברור שהמרד הוא נגדכם. היא מתנהגת כך כי היא יודעת שהיא יכולה. יותר מזה, היא גם תקבל את מבוקשה.
התגובה שלכם צריכה להיות נחרצת ותקיפה.
על כל התפרצות היא תיכנס לחדרה עד שתרגע.
מעבר לכך, צריך להיות תקנון ברור בבית עם חוקים וכללים מה יקרה כאשר... מה היא תפסיד כאשר...
בחוקה יש לכתוב גם דברים אותם היא מבקשת.
נסו לבדכם להתמודד, כאשר התנהגותכם חייבת להיות אסרטיבית.
המצב נשמע לי מאד לא פשוט, שהלך והתעצם עם הזמן. יכול להיות שתזדקקו להדרכה הורית.
אשמח להתעדכן,
נעמה סבג שמש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בגמילה מבקבוקדידי14/06/2009
שלום, בני בן 2.7, צפוי לעלות לגן בספטמבר. מאז שהפסיק לינוק, הוא שותה בקבוק סימילק לפני שנת הצהריים, לפני שנת הלילה ובבוקר כשהוא קם. הוא מאוד אוהב את זה ולכן היה לי חבל לקחת ממנו את התענוג הזה. כעת אני חוששת שבגן לא יאפשרו לו לשתות בקבוק ואז אני תוהה איך לגמול אותו מהרגל זה - גמילה ממוצץ ומחיתול הוא יזם והפעם לא נראה שיש לו כל עניין לוותר על הבקבוק. יש לציין שבמעון בו הוא נמצא כיום הוא לא שותה בקבוק לפני השינה בצהריים. איך יודעים מתי להפסיק עם ההרגל הזה, חיכיתי שזה יבוא ממנו אך זה לא קורה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קיבלתי מענה לשאלתי. תודה
דידי16/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מבקבוק
נעמה סבג שמש17/06/2009היי דידי,
כל עוד את לא מרגישה צורך להפסיק את זה, אין שום סיבה לעשות זאת.
את צריכה להחליט האם לדעתך זה עדיין נחוץ או לא.
אם את לא רוצה לגזול ממנו את ההנאה, וזה בסה"כ גם בריא, אפשר להבהיר לו שיקבל רק לפני שנת הלילה או בקימה בבקר, אך לא תהיה אפשרות לקבל בגן.
דווקא להפסיק את ההרגל בגן, יהיה הכי קל, כי לשם הוא לא רגיל, ואפשר להציב הרגלים חדשים.
אם תחליטי שהוא יכול לקבל גם בגן ותבקשי זאת מהצוות באופן חד משמעי, אני מניחה שלא תהיה בעיה.
עשי חושבים. בדקי אם את רק רוצה להוריד את המינון או שאת מעדיפה להפסיק בכלל.
לאחר שאת תקבלי החלטה ותהיי שלמה איתה יהיה לך קל להתמודד עם רצונותיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף מאודמירה13/06/2009
יש לי ילד בן 9 ויש לו מודעות מינית מוגברת, היום תפסתי אותו נכנס לאתר אינטרנט של מין, ביררתי איתו את העניין ואז סיפר לי שאחד הילדים בכיתה הסביר לו איך נכנסים וגם שאותו ילד הוריד לו את המכנסיים ושם לו את הבולבול שלו בטוסיק של הבן שלי וגם הבן שלי עשה את זה בחזרה לחבר שלו.
לפי מה שהבנתי זה רק מיום חמישי 11.6 זה התחיל בשירותים של בית הספר ובערב היה אצל החבר ועשו את זה פעם נוספת בשירותים .
לציין יש לי עוד ילד בן 6 ואני מאוד מודאגת מה לעשות? האם זה נורמטיבי? ואיך מטפלים ?
גם לציין אני ואבא שלו לא התפרצנו ולא צעקנו עליו ניסינו להבין וגם אני לא יודעת אם מה שעשינו נכון .
בבקשה אני צריכה לדעת מה דרוש מאיתנו לעשות?
למי לפנות במידה ויש צורך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגיבו בבקשה
מירה15/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביקשתי התייעצות ועדיין מחכה
מירה16/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסקרנות מינית
ד''ר שירי שדה שרביט17/06/2009מירה שלום,
המקרה הוא הזדמנות עבורכם לחינוך מיני תואם לגילו של הילד. סקרנות מינית והנאה ממגע בגופנו היא טבעית, ועליה אין להעניש או לבקר.
חשוב להסביר לו על מיניות ועל אברי המין באופן שמתאים להבנתו, ואולי להשתמש בספר על גוף האדם ועל איך ילדים באים לעולם. יחד עם זאת, להסביר לו שאלו דברים שמבוגרים עושים, ולא ילדים. לא ברור אם בנך חווה את המקרה כתקיפה או כסקרנות שלו ושל חברו, ולכן התגובה היא אחרת בשני המקרים.
חשוב מאוד לעדכן את המחנכת ואת אמו של הילד השני (אפשר גם דרך הצוות החינוכי). כמו כן, רצוי מאוד שתבקשו בספק האינטרנט שלכם לחסום אתרים שאינם מתאימים לילדים.
יש להדגיש כי המסרים דוגמת "הגוף שלי ברשותי", פרטיות וצנעת הגוף, הינם מסרים תמידיים שיש להעביר לילדים, ולא בהזדמנות חד-פעמים כמו זו. גם במקלחת, למשל, חשוב שבנייך יהיו אחראים על אבריהם המוצנעים וינקו אותם בעצמם, כדי להנהיג הרגל שרק הם נוגעים בעצמם.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ דחוף! קרב רחובנעמה13/06/2009
שלום! יש לי ילד בן 9 מחונן (משתתף בתוכנית של משרד החינוך) וספורטאי מצטיין (בין היתר זכה פעמיים בתחרויות ג'ודו). הוא מודע לכשרונות שלו כמו גם לעובדה שהוא ילד מאד חזק פיזי. היום נודע לי (מפיה של אמא של חברו לכיתה) שלפני יומיים הזמין חבר שלו לקרב רחוב לבדוק מי חזק יותר (כשהוא יודע שידו על העליונה בוודאות) הוא הסביר שמדובר על מכות ובעיטות עד שמישהו נכנע. אני יודעת שלילד שלי יש לב של זהב מכל מיני מווחות והתנהגויות יפות לאורך השנים, יחד עם זאת היו לו תקריות מספר פעמים יש ילדים בכיתה של מכות ותחרות קשה. הילד שלי מאד תחרותי ותמיד רוצה לנצח הכל ואת כולם.
אני מאד מזועזעת מקרב הרחוב הזה ומהעובדה שהוא הזמין חבר בכוונה להכניע ולהשפיל אותו. בשלב הראשון ממש התפרצתי עליו, הרגשתי מתוסכלת ומאוכזת אבל בעיקר המקרה הפחיד אותי מאד. מה עליי לעשות כדי לעקור את התופעה הזאת לאלתר?
איך להתיחס אליי? להעניש אותו? להוציא אותו מג'ודו ומהחוגים האחרים? לא לתת לו להזמין חברים? מה צריך לעשות שיהיה מספיק מזעזע עד כדי שינוי התנהגות?
האם כדאי לי לפנות לגורם מקצועי כלשהו? מי יכול לתת לי יעוץ והכוונה? אפשר דרך קופת חולים?
אני מרשיגה ממש חסרת אונים ואמד מוטרדת. האם אני לא מכירה את הילד שלי למרות שאני חושבת שכן? מה עושים ??
לסיום אציין שלבעלי ולי יש עוד 3 ילדים: ילדה בת שנתיים וחצי, ילד בן 6 (איתו יש הרבה תחרות וריבים בזמן האחרון) וילד בן 17.
תודה רבה על התיחסותכם!!
נעמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוקפנות של ילדים
ד''ר שירי שדה שרביט14/06/2009נעמה שלום,
נראה לי שהבן שלך מתמודד עם "צרות של עשירים" - הוא נהנה גם מחוכמה רבה וגם מכוח. אולם לא תמיד רצוי להשתמש בשני הכישורים האלו ללא ויסות. לדעתי חשוב מאוד מסר אחיד ומתמשך מצד שני ההורים, לגבי אי שימוש באלימות ומציאת פתרונות הולמים לקונפליקטים, וכן לא לחוות סיפוק מההשפלה של הזולת. רצוי מאוד לחזק התנהגויות חיוביות, ולנקוט בסנקציות לאחר מקרים שליליים. על המסרים להיות עקביים, ולא חד פעמיים בעקבות אירועים דרמטיים כגון זה.
בנוסף, ייתכן שהילד מושפע מאוד מתכנים תוקפניים בג'ודו, ולא משתמש בחוג ככלי לחיזוקו העצמי בלבד. לכן כדאי לשקול לשנה הבאה רישום לחוג עם פעילות פיסית אחרת, עם תכנים פחות אלימים - קבוצת ספורט כלשהוא, קאפוורה וכדומה.
לפי המידע שמסרת כאן, נראה לי שאתם ההורים יכולים להתמודד באופן יעיל מספיק עם ההתנהגויות המפריעות לכם, ואין הכרח כיום בעזרה מקצועית.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד מוזרגילה12/06/2009
בני בן 7 מתנהג מוזר באופן טבעי.
הוא רגיש מאוד. בוכה שכועסים עליו. (ולפעמים גם מרטיב).
קשה לו עם חברים כי הוא דבק ולא ממש חברותי. אם הוא מוצא שיחה או משחק עם משהו אז הוא מבקש לשחק כל הזמן. (אנחנו לא מרשים).
בבית ספר הוא איבד 2 חוברות במהלך השנה האחרונה ואז נענש בכך שקנינו חוברת חדשה שהוא היה צריך לשבת ולמלא את כולה מההתחלה ....
השבוע גילנו שהוא קנה אוכל בבית ספר מכסף שמצא וכשגילינו את זה (אנחנו ובדים בבבית ספר) הוא כעס וזרק גם את האוכל שקנה וגם את האוכל שהביא מהבית (קולרנפקס מתוק שאוכלים כמו חטיף). - הוא קיבל עונש שלא יקבל לבית ספר שום דבר חוץ מפיתה עם מרגרינה או בלי כלום (לבחירתו) וגם לארוחת ערב קיבל בשונה מהאחים שלו.
כשהוא בכה ושאלנו למה הוא אמר כי אני מעכשיו אוכל רק פיתה. (לא בגלל ההתנהגות-בגלל הפיתה)
אני אסביר שהוא בדרך כלל אחראי אבל נדמה לנו שהוא כאילו מנסה לתחמן אותנו ולבדוק מה הגבול.
אנחנו קצת מתוסכלים ולא יודעים מה לעשות. זה שובר אותנו הבכי שלו (אנחנו ממש ממש ממש לא מראים את זה )
אבל איך אפשר לגרום לו לשנות את ההתנהגות?
ובכלל איך בונים התנהגות חברתית בריאה, איך מגדלים ילדים נורמליים?
אני אציין שהוא הבכור. אחריו יש בן 6.5 שעולה לא' (הוא עולה לג') ובת שעולה לגן חובה.
עשינו בעקבות העבודה מעבר לארץ אחרת (לפני 3 שנים) ואנחנו חוזרים למקומנו לשנה הבאה כך שאני אשמח אם יש משהו שאפשר יהיה ללמד אותו כדי שיהיה לו קל חברתית(איך ניתן לשנות אותו בצורה שיהיה לאנשים כיף להיות איתו -ולא שיתעלק עליהם? )
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד עם קשיים
ד''ר שירי שדה שרביט14/06/2009גילה שלום,
ראשית אתייחס לשאלה שהתחבאה באמצע דברייך, "איך מגדלים ילדים נורמליים?". אני חושבת שזו השאלה שכל אחד מאיתנו כהורה שואלים את עצמנו. בתור אשת מקצוע ואמא, אני יכולה לומר לך שאין דרך אחת יחידה. מה שמתאים מאוד במשפחה אחת, לא מתאים למשפחה אחרת עם הרכב אנושי אחר, במקום אחר ובנסיבות שונות. אנחנו יכולים כהורים לעשות את המיטב שביכולתנו לפי הבנתנו, וכמובן להתייעץ כשדברים קצת מסתבכים.
לי נראה שקצת סטיתם מהדרך, כמשפחה. אני לא יודעת עם אלו שינויים הבן שלכם נאלץ להתמודד ולאיזו חברה הוא הגיע בה קשה לו להשתלב. אולם ילד בכיתה ב' מגיב לא רק לסביבה, אלא בעיקר למשפחה ולהורים. מהדברים שכתבת היתה לי תחושה שהתגובות שלכם להתנהגויות אנושיות של הילד, הן די חריפות. גם לגביכם, כתבת שאתם מנסים לא להראות לו מתי קשה לכם, ואולי גם עם עצמכם אתם די נוקשים.
נראה לי לאור התיאור שמסרת, כי כדאי שתפנו להתייעצות עם פסיכולוג המתמחה בטיפול בילדים, על-מנת להבין באופן מעמיק יותר את הסיבות להתנהגות של ילדכם, כדי שתוכלו לעזור לו.
בהצלחה רבה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת נטישה לילד בן 5.5טלי12/06/2009
בני בן 5.5 פוחד להישאר לבד בחוגים, בימי הולדת, אפילו להישאר באוטו לבד ל10 שניות. כאשר הוא חושב שנשאר לבד, הוא נכנס ממש להיסטריה של בכי.
כשהיה קטן הרבה יותר, היתה בעיה להשאיר אותו אצל חברים מהגן, אך הבעיה נפתרה או הפכה לנסבלת, לאחרונה זה כחצי שנה המצב בלתי נסבל, אי אפשר להשאיר אותו בשום מקום לבד,
ואחותי הקטנה בן השנתיים משלמת מחיר- כי מה שהיא עושה זה לחכות לאח שלה מחות לחוג או יומולדת.
הוא נורא רוצה להתגבר על זה ולפעמים מבטיח שהפעם הוא משחרר אותנו ונשאר לבד, אך כשזה מגיע לידי ביצוע - הוא פשוט לא מסוגל ונהיה היסטרי.
מה אפשר לעשות??
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם אני מתחילה להרגיש נטושה... :)
טלי14/06/2009אודה לתשובה,
הנושא דחוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מאד מודאגת, אודה להתייחסות
טלי15/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...
טלי16/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדת פרידה/חרדת נטישה
ד''ר שירי שדה שרביט17/06/2009טלי שלום,
ראשית אני מצטערת על הזמן שחיכית לתשובה.
לפי המידע שמסרת ודרך האינטרנט קשה לדעת מה הם הגורמים לחרדת הפרידה שלו, והאם היו סיבות לכך שאת דווקא נוקטת במושג חרדת נטישה - שאפשר להסתכל עליו כשלב אחד מעבר לחרדת הפרידה>> פחד שלא רק שיעזבו אותי למעט זמן, אלא גם לא יחזרו לעולם.
בכל זאת עולה ברור משאלתך, כי עכשיו נוצר מעגל שלילי, בו הילד חרד מהפרידה הקלה ביותר, את חוששת שהוא לא יתגבר על החרדות ולוחצת עליו "לשחרר", והוא בתגובה מחזיק אתכם עוד יותר חזק וקרוב אליו. כדאי לקטוע את המעגל הזה, כדי לא להחמיר את המצב.
אני מציעה שתניחו לילד לזמן הקרוב, ולא תציעו לו כלל להיפרד מכם. ללכת לבד לחבר בגיל 5.5 ובמיוחד מוקדם יותר - זה דבר שלא כל הילדים עושים, אין צורך התפתחותי לעשות זאת, והדבר משרת בעיקר את צרכי המבוגרים. אולי לאחר שדווקא אתם מצדכם תרפו מעט, הילד יוכל בהדרגה לרכוש ביטחון רב יותר בפרידה ורצון בתחושת עצמאות. איני יודעת אם הוא אמור לעלות לכיתה א' בעוד חודשיים - אז יהיו לו מספיק קשיי פרידה אופיניים למצב.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי בגןתום12/06/2009
שלום בני בן ה 3. נמצא בגן טרום חובה ועליו להישאר שם גם בשנה הבאה ולאחר מכן לעלות לגן חובה.
הילד אוהב את הגן ואת הילדים בגן ובסה"כ אני חושבת שטוב לו בגן. אך הגננת איננה משקיעה מספיק בילדים מבחינה מקצועית . אין התקדמות בלמידה . והשאלה היא האם נכון להעביר את הילד הלן אחר בשנה הבאה? האם ההסתגלות של הילדים לגן חדש החא קלה או קשה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי גן
ליאת גרוס14/06/2009שלום תום
תשובתי היא כי זה תלוי בילד. יש ילדים רבים ללא קשיים במעברים או בתחום החברתי אשר מסתדרים היטב במסגרות חדשות. מצד שני ישנם ילדים בעלי קושי חברתי או קשיי הסתגלות. ילדים כאלו כדאי להעביר כמה שפחות. כיצד נראה לכ יגיב הילד שלך?
נקודה נוספת: בגיל הגן הטרום חובה, הלמידה אינה הדבר הכי חשוב. חשובים האוירה, היחס האישי, וכו'. רק בגן חובה, לקראת העלייה לא', יש חשיבות ממשית להכנה לקריאה ולחשבון. אם הבעייה היחידה הינה בלמידה, ולא מדובר על גן חובה בשנה הקרובה,כדאי לחשוב שוב ולקחת עובדות אלו בחשבוןן.
בהצלחה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכתמת תחתונים בצואההדר12/06/2009
שלום,
בני ,בן 9 וחצי החל לפני כחודש ללכלך את תחתוניו בצואה.בהתחלה בתדירות של כפעם-פעמיים בשבוע.בשבוע האחרון מדי יום.הוא מתלכלך בעיקר בשעות אחה"צ ומגלה זאת במקלחת הערב.ביקשתי שיקפיד לגשת לשירותים מיד לאחר ארוחת הצהריים מפני שבתחילה חשבתי שאולי הוא דוחה את ההליכה לשירותים מפני שהוא עסוק במשחק.
אני מבקשת לציין שנגמל מעשיית צרכים בטיטול בגיל שנתיים וחצי לערך ומאז לא קרו מעולם תקלות.
הוא ילד בריא,מצטיין בלימודים ועוסק בספורט תחרותי.
התופעה מדאיגה מאד.לא חווה שינויים לאחרונה .אולי תוכלו לייעץ לי מעט ולהפנות לרופא או המטפל המתאים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יאומן
רחל13/06/2009זאת תופעה מאד נפוצה.לא תארתי לעצמי שהבעיה ממנה סובלת ביתי אכן קיימת אצל המון ילדים.דרך אגב יש לזה שם "אנקופרזיס" אני מקווה שמישהי מהצוות יוכל להרחיב פה את הדיון בנושא. התופעה מתישה את הילדים ואת ההורים.ביתי מטופלת ע"י פסיכולוג גסטרולוג ילדים שינינו תזונה לימדנו אותה תרגילים בזמן ישיבה בשירותים וכל מה שרק אמרו וביקשו אבל זה לא עבר.אנחנו בתוך .(.סליחה על הביטוי) "החרא" הזה(זה הכי נכון להגיד את זה) כבר שנה .מתי זה יגמר אין לי מושג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאותו דבר
דנה14/06/2009שלום,
גם אני באותה קלחת עם בני בן ה 9.5 רק שאצלו זה משהו שנמשך כמה שנים ועשינו בדיקות
ושיחות (לא אצל פסיכולוג) אלא שיחות בבית וגם הלכנו לכיוון של מתנות במידה ולא תעשה בתחתון
נקנה משהו ולא עוזר כל מי שאני שואלת אומר "תני לזמן לעשות את שלו" השאלה כמה זמן? מתי?
אני כבר חסרת אונים לא יודעת מה לעשות זועקת לעזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לאמהות המודאגות
סבינה13/06/2009יש לי כמה שאלות אליכן
א.האם אתן אמהות עובדות?
ב.אם כן.מי נימצא עם ילדכן כשהוא חוזר מביה"ס?
ג.האם ילדכם נישאר הרבה שעות לבד עד שמישהו מהמשפחה בא להיות איתו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשאלתך
דנה14/06/2009כן אני עובדת
הסבתות מחכות בבית לסירוגין שבוע שבוע
חשוב לי לציין שאני כועסת הרבה על המצב ומה שהכי מרגיז שלא מפריע לו להיות עם זה בתחתון גם כשהסביבה מריחה אותו
יש לי ילד נוסף בן 6 בלי הבעיה הזאת
ועוד תינוק בן 7 חודשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנקופרזיס
ד''ר שירי שדה שרביט14/06/2009לכל האמהות המוטרדות שלום,
כפי שכתבה אחת מכן, לבעיה של אי שליטה בקקי, לאחר שהילד היה גמול מזו תקופה, קוראים אנשי המקצוע בשם "אנקופרזיס". באופן כללי ניתן לומר, כי זו בעיה הקשורה בשליטה בגוף וגם בהתמודדות לא יעילה עם קשיים הבאה לידי ביטוי גם באמצעות הקקי. הבעיה גורמת לסבל נוראי לילד, בושה והסתרה, וככל שאלו נמשכים ונמשכים - כך מתווספים לבעיה, גם תכנים של סודות והסתרה, עימותים בין הילד להורים והסתגרות חברתית.
לאנקופרזיס יש טיפול פסיכולוגי יעיל ויחסית קצר, באמצעות טיפול פסיכולוגי קוגניטיבי-התנהגותי, כדאי גם בשילוב של ביופידבק, בתוספת של הדרכת הורים. רצוי מאוד מאוד לפנות לטיפול אצל פסיכולוג עם ניסיון בנושא, על מנת לחסוך סבל מיותר מהילד ומהסביבה המשפחתית.
מקווה שהאינפורמציה עוזרת לכן,
ובהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמי להאמין
רחל15/06/2009ד"ר שדה תודה על ההיתייחסות.ואכן הבעיה היא מאד קשה הן לילד והן להורים אני רואה זאת כמחלה אומנם לא כזאת שניראת לעין אבל מחלה.אני גולשת המון ולומדת על התופעה וניתקלתי לא פעם אחת בכמה פורומים שהרופא שמנהל את הפורום כותב שטיפול פסיכולוגי לא עוזר אז למי להאמין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לרחל
ד''ר שירי שדה שרביט15/06/2009רחל שלום,
אני מאוד מאמינה ביכולת של טיפול פסיכולוגי לשנות דברים בחיים של אנשים. יש לי ניסיון מאוד חיובי עם טיפול פסיכולוגי באנקופרזיס. יחד עם זאת, אני לא חושבת שלפסיכולוגים יש מונופול על האמת או על הדרך היחידה לעזור.
אולם אני כן בטוחה בכך שילד הסובל מבריחת קקי כבר שנה, מצוי בסבל רב, ועליכם ההורים למצוא את הטיפול שהכי יתאים לכם ולילד על מנת לעזור לו לפתור את הבעיה.
בברכה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 11 שרק יורד במשקלאתי11/06/2009
לפני כשנה בן של חברה, נחנק מעלה של חסה, עד אז אכל הכל, מטבעו ילד רזה וגבוהה
מאז החנק מפחד לאכול, לועס רק בשיניים הקדמיות את האוכל,
בצורה עקבית יורד במשקל, בזמן האחרון, לא מסוגל פיזית לעשות שום פעילות ואינו אוכל כמעט כלום!!!
לא מסוגל לבלוע את האוכל, גם אם מנסה לבלוע מקבל בחילות ומנסה להקיא.
איפוה ואיך להתחיל לטפל ???? עוד עצות יתקבלו בברכה
גובה 1.50 מ
משקל 31.300 ק"ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה דרמטית במשקל
ד''ר שירי שדה שרביט14/06/2009אתי שלום,
לפי מה שאת מתארת, קיימת התחלה של הפרעת אכילה, שבמרכזה פוביה ממזון והרזיה מסיבית ללא הזדעקות של הסביבה. הכרחי שתעודדי את חברתך לפנות להתייעצות פסיכולוגית ורפואית לגבי הילד, כיוון שהתערבות כיום תמנע את החרפת הבעיה וקושי רב יותר לטפל בה, בעתיד.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנסת חפצים לפהמיכל11/06/2009
שלום,
בנ י בן 5. מאז היותו תינוק מכניס כל דבר לפה. כל הזמן יש לו משהו בפה
למשל הכניס לפה ולעס תמיד את הקצה של השרוך של המכנס. התחלתי להוציא את השרוכים ובמקום לועס היום את קצה החולצה. בחודשים האחרונים החל לאכול ציפורניים בידיים.
כמובן שכל הצעצועים/ חפצים אחרים שבהישג ידו נכנסים לו לפה וזוהי הדאגה העיקרית שלי מאחר ואני חוששת מכך שהוא מכניס לגוף רעלים שונים (פלסטיק, צבע וכו'..)
אני רוא שהוא לא שולט בכך.
האם ניתן לטפל בתופעה וכיצד
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנסת חפצים לפה
ד''ר שירי שדה שרביט14/06/2009מיכל שלום,
הפה הוא אחד ממקורות הסיפוק וההרגעה הראשוניים של התינוק, וגם בגדילה אנחנו ממשיכים ליהנות ממנו. נראה שבנך נהנה מאוד מעיסוק בפה, וגם מבוגרים רבים לועסים מסטיק, מעשנים וכדומה. כדאי להסב את תשומת ליבו של הילד כשהוא עסוק בלעיסה מבלי משים, ולהציע לו אובייקט אחר להתעסק איתו, כמו למולל חתיכת בד בידיו. כמו כן, חשוב להסביר לילד את ההבדלים בין הכנסה לפה של דברים שונים - בלעיסת שרוול הבגד, הסכנה העיקרית היא הרס הבגד, בעוד שציפורניים וחומרים אחרים אינם בריאים.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)