מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- משברים וגמילהקרן19/06/2009
שלום רב, בתי בת שנתיים ושמונה חודשים. לפני כחודש התחלנו לוותר במשך היום לגמרי על הטיטולים. לאחר שראיתי שהיא כבר יודעת לעשות באסלה ויודעת להגיד כשיוצא לה. לצערי עשיתי זאת במקביל למספר שינויים בחייה - אבא נכנס לפרוייקט והגן שלה ביצע מעבר למבנה חדש. במשך שבוע ראשון היה כמעט נראה שהיא גמולה אך שלושה שבועות אחרונים מתפספס לנו ללא הרף. גם פיפי וגם קקי ולא תמיד נראה שמפריע לה לשבת בתוך המכנס המלוכלך... ובורח לה גם שניה אחרי שהיא עונה שהיא לא צריכה, נראה לי שכבר נורא מאוחר להחזיר לה טיטול, נורא לא בא לי להעליב אותה... ואין לי בעיה להמשיך לנקות כמה שצריך כל אדע שזה תהליך הגיוני וטבעי. נראה כאילו כשהיא מרוכזת במשהו אחר היא שוכחת ובורח. השאלה אם כדאי לבדוק שליטה על סוגרים או שאלו דברים שמסתדרים? המון תודה, קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משברי גמילה
זהורית אסולין שמחון20/06/2009הורים רבים שבויים במיתוס או פנטזיה שתהליך גמילה הינו תהליך לניארי ובלתי הפיך. המציאות מראה ברובה אחרת ואם תנברי קצת בשאלות שעלו פה בפורום תגלי עד כמה תהליך הגמילה פתלתל ומורכב להורה ולילד. נתת אמון בביתך והיא אכן הוכיחה שהיא ראויה לאמון זה לזמן קצר אולם כאגע היא קצת בנסיגה. סימכי על האינטואיציות שלך ברצונך לא להעליבה והבנה העמוקה ששינוי זה התלווה למספר שינויים נוספים בחייה. אכן היא סימנה שהיא רוצה לגדול, אפשרת לה זאת וכרגע היא קצת נסוגה. היי סבלנית האמיני בה ולאט לאט תצלחו את אבן הדרך ההתפתחותית הזו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירושיןליבי זיו19/06/2009
שלום
יש לי ילדה בת 4 , ואנחנו רוצים להתגרש , באוירה טובה וללא מלחמות
רשמתי אותה לגן עירייה ( עד היום הייתה בפרטי) היא צריכה להכנס בספטמבר
להשאר בבית שגרנו עד היום אני לא יכולה להרשות לעצמי ( כלכלית)
ולכן אני יאלץ לעבור דירה , שתהיה כמובן באיזור אחר מהגן עירייה שנרשמנו כבר
אני מציינת שהיא עולה לגן ללא חברות שלה מהגן הקודם היא תהיה לבד
קשה לה עם שינויים , היא ילדה שרגילה לשגרה שלה ולהרגלים שלה
השאלה שלי היא
האם עכשיו מעבר דירה גירושים וכניסה לבית אחר דורש טיפול פסיכולוגי בשבילה ?
עד עכשיו לא התגרשנו בשבילה , אבל נגמרו הכוחות , ובאמת הכל באווירה טובה ככל שתהיה זה טראומה לילדה , היא קשורה מאד לאבא שלה
אני בחרדות ולא ישנה בלילה
שאני אלך איתה לטיפול / אבחון ?
אודה לך על תשובה מהירה למייל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירושים
זהורית אסולין שמחון20/06/2009אכן ארוע של גירושים הוא ארוע דרמטי עבור משפחה והילדים בה, אך אין הדבר מהווה הכרח שהילד יהיה בטיפול פסיכולוגי. לעיתים דווקא במשבר כזה מתגלים כוחותיו של הילד וכוחות הוריו לצלוח את הכאב הכרוך בארוע. אני שומעת אותך מאד חוששת לביתך, אם הגירושים נעשים באוירה טובה אני מציעה שאת ובן זוגך תלכו למספר מפגשי התייעצות בעצמכם על מנת להעלות את הסוגיות הקשורות לילדה ומהוות דילמה עבורכם. אפשר שגם את תעשי זאת בעצמך.
המון בהצלחה מאחלת לך ולביתך עתיד טוב עם הכרה במשאבים שלכן לעבור גם התמודדיות קשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנקומפרזיסענת18/06/2009
שלום. בתי בת 6 סבלה מגיל חודשיים מעצירויות כרוניות ומפסורה. עברנו סבל בל יתואר ולשמחתנו הוא נפסק בגיל4 והיא נגמלה מהחיתול. אולם מאז נתקלנו בבעיה חמורה וקשה לא פחות והיא המנעות מעשיית צרכים. הילדה מתעקשת לא לעשות את צרכיה והדבר הוא קשה מנשוא. היא מתלכלכת לעיתים קרובות ועליי לציין שכיום אין לה כאבים כלל כפי שהיה בעבר אלא פשוט עקשנות ודחייה. ניסינו הכל כולל טיפול פסיכולוגי אולם ללא הועיל אשמח לפתרון / משהוא שיעזור להתמודד עם בעיה זו. האם שם התופעה נקרא כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאפקויות
זהורית אסולין שמחון20/06/2009אינני רוצה לאבחן דרך האתר שכן זה יהיה לא מקצועי אך תופעה של עצירויות יזומות והתאפקויות של צואה לפרקי זמן ארוכים ללא כל סיבה רפואית לכך אכן נקראת אינקופרזיס. זוהי תופעה שמקורה בקשיים רגשיים , ולעיתים בקושי לבטא קונפליקטים בבית. לכן הדרך הטובה ביותר היא טיפול רגשי פסיכולוגי המלווה בהדרכת הורים על מנת לאפשר להורים ליצור אוירה בבית שתאפשר דיבור דרך מילים ולא דרך עצירויות. אמרת שניסית טיפול פסיכולוגי אך לא ברור באיזו גישה ולכמה זמן. ייתכן שכדאי לשקול שוב את הנושא. טיפול נוסף אפשרי הוא דרך המרפאות של ד"ר אבי קושניר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה שרוצה להיות בןא'18/06/2009
הבת שלי בת 5 וחצי כבר שנתיים שהיא כל הזמן אומרת שהיא רוצה להיות בן, לא מוכנה לשחק במשחקים של בנות לא רוצה ללבוש בגדים של בנות ומשחקת רק עם בנים, הילדות השכנות לא רוצות לשחק איתה הן אומרות שהיא אוהבת דברים של בנים וצוחקות. היום קניתי לה בובה והיא אמרה שהיא לא רוצה אותה ובנוסף כשחברתי סיפרה על כך שהבת שלה (באותו הגיל) רוצה להתחתן עם ילד מהגן שלה הבת שלי אמרה שהיא לא רוצה להתחתן אף פעם.. מה לעשות? האם זה בסדר? אני ממש מודאגת, חשבתי שזה יעבור לה אבל זה לא עובר, היום שאלתי אותה למה היא רוצה להיות בן, והיא אמרה שאני אמרתי לה שכגיליתי שאני בהריון אז רציתי בן, כמובן שלא אמרתי לה דבר כזה... מודאגת נורא
א'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת משחקת במשחקי בנים
זהורית אסולין שמחון20/06/2009אני שומעת את חששותיך דרך הודעתך ונראה שהם נובעים מתוך ציור שלך תמונה עתידית על זהותה המינית של בייתך ועל נטיותיה ולכן זה מעורר חרדה. אנו שבויים בקונספטים חברתיים מגדריים ולא לכל בת מתאים להתקבע בתפיסות הללו כמו שלא כל בן מתאים לו לשחק כדורגל כל היום. עלייך להעריך האם היא סובלת מהסיטואציה האם היא דחויה חברתית או שהיא מוצאת בנים שאיתם היא נהנית לשחק. והאם היא כואבת את היותה בת. שנית כדאי לחשוב מאיפה המחשבה שלה שרצית אותה כבן. אולי לא אמרת לה מילולית אך היא רואה ממך יחס אחר לבנים בבית, או לחלופין כמיהה לבן שלא נולד. נסי לברר בינך לבין עצמך מהו מקור זה של תחושתה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד להכין בת שנתיים לעזיבהתמר18/06/2009
שלום
ב7 החודשים האחרונים בתנו בת השנתיים עברה תהפוכות וטלטלות מחוסר ברירה.
נאלצנו לחזור באופן מידי לארץ ממקום מגורנו ולחתןך באופן חד את כל המוכר והבטוח( בית, גן, שפה וכו) עקב בעיות שהתגלו אצלי במהלך ההריון. אם הגיענו לארץ מיד אושפזתי לשבועיים בהם היא הייתה אצל הסבתא וסבא מצד אביה ויחד איתו. השתדלנו שהיא תבקר כל יום יומיים על מנת למנוע ניתוק מוחלט. לאחר שיחרורי מבית החולים עברנו לישוב של הורי ורשמנו אותה לגן. בינתיים אני נאלצתי להתאשפז עוד פעם והפעם רחוק מהבית והיא הייתה באה לבקר פעמיים בשבוע. ניסינו להרגילה לשגרה חדשה של גן ומקום מגורים חדש ואביה ואימי היו המפטפלים העיקריים. לאחר הלידה (תאומות פגות) אביה נאלץ לחזור הביתה לחו"ל ואני הייתי מביאה אותה בבוקר לגן מבלה את היום בפגיה וחוזרת לאסוף אותה אחה"צ.
בנתיים הקטנות השתחררו מהפגיה ועברו את כל הבדיקות הדרושות בארץ ובסוף החודש אנחנו חוזרים הביתה סוף סוף.
אבה שלה חוזר לארץ אחרי 3 חודשים ושבוע לאחר מכן אנחנו טסים.
בדיוק שהיא הסתגלה סופית ל"חיים החדשים".
איך להכין אותה למעבר הקרוב? מתי להתחיל? אנחנו טסים ביום ראשון בלילה האם לשלוח אותה עד היום האחרון לגן כולל? או לסיים את השבוע כדי לשמור על רוטינה מסוימת? האם לבקש לעשות לה איזושהי מסיבת פרדה בגן ( בדיוק שבוע לפני חוגגים לה יום הולדת שנתיים)?
האם מומלץ לשלוח אותה כמה שיותר מהר לגן שם או לתת תקופת התאקלמות? האם ישנם התנהגויות שעלי לצפות להם?
סליחה על האורך ותודה מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעברים
זהורית אסולין שמחון20/06/2009אני מקווה שלא עניתי מאוחר מידי. אני שומעת אותך עם המון שאלות שבתוכן מתבטאת המשאלה לעשות זאת נכון עבור ביתך, כאילו שיש דרך נכונה. ביתך עברה המון וגם את ובכל זאת את כל הטלטלות עברתן באומץ רב ובגילוי של כוחות רבים. אין להכחיש שאכן ביתך משלמת מחירים על הבחירה שלכם לגור במקום אחר, אולם אני בטוחה שהיא גם מרוויחה מכך לא מעט. ועל כן כל שאוכל להציע לך היא להיות סבלנית לקצב ההסתגלות, לקחת איתה זכרונות מהתקופה שהיתה פה בגן ובארץ ולתת לה לבטא במילים או בדרכים אחרות את קשייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדיין לא קיבלתי תשובה, אשמח לעזרתכםאפי17/06/2009
בתי כבר בת חמש וחצי (עולה לכיתה א') ואינה מוכנה בלילה לפני השינה לשחרר את המוצץ. כל שיטה שניסיתי כמו הבטחה למתנה, שיחה והסברים כי היא בוגרת,- לא עלו בהצלחה. יש לציין כי היא גמולה ממוצץ בשעות היום מגיל שלוש והיא מודעת כי היא כבר גדולה (כשבאות חברות היא מוודאת שהמוצץ אינו במקום גלוי). האם להעלים את המוצץ בבת אחת? או שיש סיכוי שאי פעם תישן בלי המוצץ???
אשמח לשמוע אתצ עצתכם
אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצץ
ליאת גרוס18/06/2009שלום אפי
לדעתי נגמר הזמן לפינוקים. מציצת מוצץ מתאימה לקטנים. חשוב שהיא תרגיש בוגרת ושאתם תשדרו לה מסר של בוגרת. רק כך תוכל להתמודד עם הדרישות העומדות בפניה בבית הספר ובחיים.
נסו שהדבר יקרה בשיתוף איתה ותתנו לה מחמאות על כל לילה בלי מוצץ. עם זאת, חשוב להיות החלטיים. נצלו את החופש הגדול לשם כך. אמרו לה מראש שיש דברים שמותר רק לגדולים ושתרשו לה רק אם תתנהג כגדולה (למשל להשאר קצת יותר מאוחר). בדקו איתה אם יש משהו אחר שיעזור לה להרגע לפני השינה.
בהצלחה
אשמח להתעדכן
ליאת גרוס
מודיעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אפי18/06/2009ליאת שלום
תודה על התשובה. האמת שניסיתי כמעט הכל אני אנסה בחופש הגדול שוב. אמרתי לה גם הרבה פעמים שהיא בוגרת מאוד ואז היא עונה לי: תפסיקי להגיד לי כל הזמן לעזוב את המוצץ זה מעליב אותי, אני לא תינוקת.
מקווה באמת שיסתדר
שוב תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 7אמא17/06/2009
בני בן ה-7 לומד בכיתה קטנה עקב קושי רגשי, המורה טוענת שיש לו בעיית קשב אך אבחון טובה 0.76 -בבית הוא כל הזמן רץ וקופץ ואם הוא משחק או רואה טלויזיה הוא כל הזמן זז(תזוזת קדימה אחורה)יש לציין כי הוא מסוגל לשבת הרבה עם פאזלים,ציורים,משחקים ושיעורים.שאלתי היא איך ניתן "להרגיעו"מהתזוזות הנ"ל
אודה לתשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזוזות
ליאת גרוס18/06/2009שלום לך
התזוזות שאת מתארת יכולות להיות קשורות לחוסר שקט רגשי (אלו תנועות מרגיעות כמו שתינוק נרגע מנדנוד). ייתכן גם שמדובר על בעיית קשב (מבחן טובה לא מספיק מהימן בעיני לקבוע) או אפילו בעיה בויסות חושי או בויסות שיווי המשקל. הייתי פונה קודם למרפאה בעיסוק, אח"כ לנוירולוג נוסף וטוב. מכיון שיש לו קשיים רגשיים חשוב שיהיה פסיכולוג בתמונה. הוא יוכל לאמר האם התזוזות קשורות לתחום הרגשי.
בקיצור קודם כדאי להבין מה הגורם ורק אח"כ ניתן לחשוב כיצד לפתור...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 9 שאינו ישן טוב בלילותדנדה17/06/2009
שלום רב,
בני בן 9 ומאז ומתמיד מנענע את עצמו באמצע הלילה מתוך שינה וכשקם בבוקר הוא נראה עייף ותשוש והדבר בא לידי ביטוי בעייפות בביה"ס ובמהלך היום.
היינו במעבדת שינה והכל תקין.
הילד מודע לענין ולא מצליח להפסיק את הניענועים בלילה, לרוב אני מתעוררת מזה וצועקת לו שיפסיק אחרת הוא ממשיך.
הילד די פחדן ביחס לבני גילו וסובל מלקויות למידה, כשהיינו אצל נוירולוג אובחן בגיל 5 בחוסר בשלות ריגשית שלדעתי עדיין לא צימצם את הפער ביחס לבני גילו.
כיצד אני כהורה יכולה לעזור לו או שעליי לפנות לפסיכולוג קליני המטפל בילדים ?
תודה, אמא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד מתנוענע בלילה
ליאת גרוס18/06/2009שלום לך
חשוב להבין האם הנענועים הינם בשליטה או לא. האם זהו משהו פיזיולוגי או רגשי ? אם יש בעייה פיזיולוגית זה מסביר עייפות ואולי גם את לקויות הלמידה. אני יודעת שבדקתם, אבל האם את חושבת שזה רגשי ? מכיוון שזה מאז ומתמיד, נראה לי בכל זאת שיש בעיה פיזית ושלא נמצא הרופא המתאים שיאבחן. חבל שתלכי לפסיכולוג, עד שלא בטוח שזה רגשי.
מה דעתך?
חוסר בשלות רגשית רק אומרת שהילד קצת ילדותי לגילו . זה לא קשור לנענועים או לפחדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמודדות עם ביטוייםאלה17/06/2009
בני בן שלוש וחצי ילד טוב מנומס אך בזמן האחרון חוזר מהגן עם קללות עסיסיות וביטויים שמוציאים אותנו כהורים מדעתנו, אם מעירים לו הוא חוזר על זה שוב ושוב.
כיצד נ יתן להתמודד עם התופעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטויים וקללות
ליאת גרוס18/06/2009שלום אלה
את צודקת שתפקידכם לחנך את הילד שלא לקלל. בטח לא בבית.
אם אתם מעירים לו והוא ממשיך סימן שאינו מתייחס מספיק ברצינות להערותיכם. חשוב להעיר באופן עקבי וברור ואף לאיים כי אם יעשה זאת שוב תהיה לכך תגובה (עונש קטן שמותאם לגילו- תגידו לו בדיוק מהו). במידה וממשיך חשוב לממש את האיום. אחרי כמה נסיונות הוא ילמד ויפסיק.
בהצלחה
ליאת גרוס
מודיעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקשורת בין הורים גרושיםשול17/06/2009
אנחנו גרושים כשנה וחצי+ופרודים עוד שנה , הורים ל-3 ילדים 20.5 בן, 18בן , 13 בת. יוזמת הגירושים הייתה מצד גרושי ובנגוד לרצוני. לכאורה הגירושים היו ללא סנסציות גדולות. חלוקת הרכוש נעשתה אצל מגשר תוך כדי הסכמה. זמן קצר לאחר הפרידה גרושי עבר לגור יחד עם חברתו. עד קבלת הגט הייתה תקשורת מינימלית אך מטען הכעסים הדו צדדי לא הביא לתוצאות טובות. לאחר הגט התקשורת ירדה לאפס. ניסיתי בכל הדרך לייצר תקשורת בסיסית וחשובה אך בכל פעם נתקלתי בהתחמקות או בבוטות בחוסר רצון לתקשורת. כעת בני האמצעי מסיים תיכון ובשל מחלה בעבר אינו חייב להתגייס, ואינו רוצה להתנדב. לטעמי נושא גיוס/ אי הגיוס חשוב מאוד בצורת ההתנהלות מולו ולכן ביקשתי מגרושי שוב להיפגש או לשוחח על כך טלפונית.
וזו תשובתו: "חשבתי על הרצון שלך להיפגש , איני רואה טעם מהסיבה שהילדים גדולים ובוגרים ויחד עם זאת כול הניסיונות הקודמים העלו המון כעסים וממקום שאני רוצה לשמור על עצמי ולא להיכנס לאנרגיות האלה אני בוחר שלא להיפגש.אנחנו נפרדנו וכול אחד מאיתנו מגדל את הילדים בדרך שהוא רואה והוא מבין , וזה חלק ממשמעותהיותנו גרושים.אני בטוח שאת מגדלת את הילדים בדרכך שלך ממקום הכי גדול שאת יודעת ויכולה,כמו שאני בדרכי שלי.אם יש משהו קונקרטי שאת חושבת שחשוב שאדע – המייל הוא אפשרי"
מה דעתכם? כיצד לדעתכם עליי להגיב ?
מקווה שתכבדי את רצוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקשורת בין הורין גרושים
ליאת גרוס18/06/2009שלום לך. נשמע לי שגרושך רציני בסירובו ושאין טעם ללחוץ עליו, כי זה לא יעזור ועלולאף להזיק. כמובן שיותר נכון שתהיה תקשורת בין הורים גרושים אבל אי אפשר להכריח.
מה בעצם את מצפה ממנו ולמה התערבותו כלכך הכרחית בעינייך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפרצות זעם מה עושים?אמא16/06/2009
לבני בן ה- 4 וחצי יש התפרצויות זעם שאי אפשר לצפותם מראש משהו לא מסתדר לו לא משנה ממה הוא תמיד יאשים מישהו ולא יבין את ההגיון שעומד מאחורי זה למשל המחשב נתקע זה ביגללי הוא הרכיב משהו בלגו וזה היה באמצע הסלון ומשהו נפל על זה וזה נפל בגללי בגלל אח שלו והוא בוכה מתפרץ זורק דברים כמעט שובר לדוגמא עם המחשב שזה קרה אתמול אמרתי לו שאני יסדר לו והוא התפרץ והאשים והתחיל לדפוק במחשב ולהפיל את המקלדת אמרתי לו שאני יבוא לסדר הוא לא רצה שאני אגע ועדיין הוא מנסה לסדר ולא מסתדר לו ועוד הפעם דופק במחשב ועוד רגע מפיל את המסך עד שכעסתי עליו ולקחתי אותו לחדר שירגע ויבין שהוא לא יכול להרוס רכוש בבית וזה יעבור ככה אני מאוד רוצה להבין מה לעשות אין לי מושג מאיפה זה נובע לו שכולם אשמים בלי להבין את ההגיון שמעבר לזה לא יודעת ילד בן 4 וחצי לי יכול להבין ? מה עושים ? בבקשה עזרה!!!
אמא מודאגת!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפרצויות זעם
נעמה סבג שמש16/06/2009שלום לך,
את מתארת מצב בו את עומדת חסרת אונים לנוכח התנהגות בנך.
דווקא בגלל שלוקח לך זמן לשלוח אותו להרגע, ובתחילה את "נעמדת דום" ומנסה לעזור לו, כאילו התקלה היא באמת אשמתך, רק מחמיר את המצב.
את אמורה לקטוע את ההתקפה עוד באיבה. את לא עוזרת לו. כל עוד אינו מבקש במילים עזרה, בצורה ראויה ואדיבה, את לא נחלצת לעזרתו.
את גם לא מתגוננת או מגנה על אחיו או מנסה לתת הסבר. הסברים רציונלים טובים ויפים, אך לא ברגע ההתקף, אז הילד לא פנוי להקשיב.
אל תשתפי פעולה ואל תאפשרי לו להמשיך את הפעילות אותה הוא עושה.
בנוסף, הבהירי לו ע"י חוקה וכללים, שכל חפץ אליו הוא יתייחס בברוטליות, את פשוט תקחי. אין אפשרות להרוס חפצים בבית הזה או להתנהג בצורה אלימה. חד וחלק.
היי חזקה ועקבית.
בהצלחה!
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת ניתוחפ.15/06/2009
שלום,
בני בן שנתיים בעוד חודש צריך לעבור ניתוח ביד ימין ואחריו יהיה שבועיים עם גבס ביד. זהו ניתוח לכריתת צלקת ישנה, שחרור אצבע מקופלת והשתלת עור בה מאזור מפשעה או בטן תחתונה. בעיניי הוא קצת מאחר מבחינה התפתחותית (עדיין לא מדבר משפטים אלא רק מילים, נראה שמבין אותנו מצויין אבל מעדיף לסנן). כמו כן, הוא מרגיש רופאים ומתחיל לבכות חזק מאוד רק כשהם מתקרבים גם אם עדיין לא נגעו בו ולא מתכוון להרגע עלינו. זהו לא ניתוח ראשון ובכללי הוא ילד אסמטי ולכן חולה די הרבה ומקבל טיפול מונע שגם לו הוא מתנגד.
1. האם כדאי להעלות נושא זה לפניו ואיך שהוא להכינו לקראת או שעדיף בכלל לא לדבר כדי לא להפחיד? האם בגיל שנתיים הם מבינים מה קרה או נעשה להם ומה מותר ומה אסור לעשות אחרי כשמסבירים במילים?
2. שקלתי להתחיל לנסות גמילה מטיטולים בקיץ אך כעת אני מתלבטת אם כדאי לפני ניתוח או שעדיף להמתין לסתיו? מ15 ליולי הוא בבית ועד ספטמבר ואז חוזר למשפחתון ואני לא יודעת איך תשתלב גמילה עם חזרה ואם תהיה היענות מצד הגננת במשפחתון.
אודה על ההמלצות בעניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לעצה. מחכה. תודה
פ.17/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין מחכה לתשובה
פ.20/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקראת ניתוח
ד''ר שירי שדה שרביט21/06/2009פ. שלום,
בגיל שנתיים אין עדיין מודעות לזמן, ולכן הילד לא יקלוט, יפנים ויזכור את הפרוצדורה המתוכננת, אם תדברי עליה זמן רב קודם. לטעמי מספיק לומר לו באותו בוקר, ללוות אותו ולתמוך בו בפחד. הפחד הוא מציאותי, והילד שלך מבין היטב שהמקום המסוים (בית חולים), עם האנשים הזרים הלבושים באופן מסוים, מסמנים שיהיה משהו רפואי לא נעים. חשוב מאוד ששני ההורים תימצאו לצידו ותעזרו לו להירגע בכל דרך אפשרית ותוך שימוש בכל החפצים שמרגיעים אותו. במידה והוא צריך להימנע מפעולות מסוימות אח"כ, סביר להניח ששיתוף הפעולה שלו יהיה חלקי, כמצופה בגילו, ולכן אתם והצוות בגן תיאלצו לשמור עליו היטב.
מאוד לא מומלץ להתחיל בגמילה טרם הניתוח. אחרי הניתוח צפויה רגרסיה, וניסיונות גמילה יעמיסו על הילד לחצים רבים ומיותרים. אחרי שתרגישו שהוא עבר את טראומת הניתוח והמשיך הלאה, זה יהיה הזמן המתאים לגמילה. ייתכן שהדבר יתרחש גם יחסית מהר לאחר ההחלמה מהניתוח, אולם תוכלו לדעת זאת רק כשתראו שהילד מוכן.
בהצלחה ורפואה שלמה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה
פ.21/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתאום בגיל 6 וחצי התאפקות מקקיפנינה15/06/2009
הבת בת 6 וחצי. ילדה מוכשרת, מבריקה וחכמה, בגן חובה. עולה לכתה א'. לאחרונה עניין היציאות שלה הפך לנושא מרכזי. במשך תקופה הצואה שלה היתה קשה והכאיבה לה, כך שכנראה תוך כדי רצתה לברוח מהשירותים וזזה באי נוחות על האסלה. לפתע בשבועיים האחרונים פשוט נמנעת מלשחרר את הלחץ. התאפקה שבוע שלם!! דאגנו שתאכל פירות וירקות ומזונות עם סיבים כדי שהקקי יהיה רך. אחרי שבוע פשוט הכרחתי אותה לשבת בשירותים. ליטפתי, חיבקתי, אחזתי שלא תברח, עודדתי, סיפרתי סיפורים והיא סוף סוף שחררה. מאז עברו 4 ימים - ושוב היא מתאפקת. הבטן כואבת לה. היא משתוקקת לשחרר אבל פוחדת. לקחתי אותה היום לרופאה כדי שתבדוק אם אין טחורים, או פצע. הכל תקין. הרופאה ביקשה ממנה שתהפוך להרגל כניסה לשירותים כל יום לכחצי שעה אחרי ארוחה. קיויתי הערב שנצליח (בטח אחרי מיץ שזיפים ושזיפים ועוד קצת מאכלים מעוררי קקי...)- אבל הילדה נכנסה להיסטריה בבוא הזמן. בכי היסטרי. עשתה פיפי מהר וברחה. הערב פשוט הרמתי אותה והחזרתי אותה לשירותים. הצעתי שתשב קצת ואפילו לא תעשה כלום - ככה שנהנה מהביחד. ניסיתי לברר ולשאול מה הגורם? למה היא פחודת ? לדובב אותה. התשובה המונוטונית: לי זה הכי כואב, את לא מבינה כמה. אחרי 5 דק' היא פשוט נחלצה משם ואני מתוסכלת החלטתי שלא נכון ללחוץ עליה. איך כדאי לנהוג איתה? מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתינה לתשובה פחד ולחץ מקקי בגיל 6
פנינה18/06/2009ממתינה לתשובה בעניין הבת שפתאום פוחדתלשבת בשירותים ולעשות קקי - כי זה מכאיב. רופאה שללה כלבעיה גופנית. מה עושים ? פירטתי על הבת לפני יומיים ב- 16 בחודש בערב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצירויות
ד''ר שירי שדה שרביט18/06/2009פנינה שלום,
נראה לפי הנתונים שמסרת, שלבתך יש נטייה לעצירויות, אשר גורמת לה לכאבים במתן צואה. לכן נעשה אצלה קישור בין קקי לבין כאב, ועכשיו כשהיא נכנסת לשירותים היא בחרדה ומתח, וכתוצאה שרירי פי הטבעת הופכים לנוקשים יותר ולקקי קשה לצאת.
חשוב מאוד לעזור לה לצאת מהמעגל הזה. הפעולות בהן נקטת הן מצוינות - שללת בעיה רפואית, את מקפידה על תזונה שמעודדת קיבה רכה, ואת מרגיעה אותה בעת שהיא בשירותים. חשוב מאוד שתתמידו בתזונה הבריאה לה, תשבי איתה בשירותים אחרי ארוחה גדולה (צהריים/ערב) ותנסי למצוא דרכים להרגעה, להרפיית שרירים ולהסחת הדעת כשהיא בשירותים.
זכרי שהשינוי לא אמור להיות חד ומהיר אלא הדרגתי.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים אצל ילדה בת שנתייםלילך15/06/2009
שלום אני אמא לילדה מקסימה בת שנתיים, כיום הילדה נמצאת במסגרת (מעון), היא מאוד אוהבת את הצוות והילדים ונהנת להגיע בבוקר למעון, הילדה מדברת ממש טוב לבני גילה ויודעת להתבטא יפה, בתקופה האחרונה לילדה יש פחדים מאנשים מסוימים בין אם היא מכירה אותם (לדוגמא אחי הבכור, או חברים של בעלי- שאותם היא גם מכירה בשמם) או אנשים שהיא לא מכירה (עוברי אורח ברחוב), הפחדים מתבטאים בכך שהיא ישר בוכה ומבקשת שנרים (אני או בעלי) אותה על הידים, כשאנו מרימים אותה היא שמה את ראשה על הכתף שלנו ומחבקת אותנו חזק, לאחר "שהאדם המפחיד" הולך היא אומרת שלא בוכים ושואלת איפה הוא ורוצה שהוא יבוא. (לרוב היא מפחדת מגברים אך גם מנשים היא מפחדת)
שאלתי את הצוות בגן והם אומרים שהכל בסדר ואולי זה קשור למעבר דירה שעשינו לא מזמן (למרות שהיא מאוד אוהבת את הבית ואת חדרה היפה), או לעובדה לכך שאני בהריון (הסברתי לה רק שאני עוד מעט אביא לה תינוק והיא תעזור לאמא ולאבא).
אני ממש משתגעת ולא יודעת מה לעשות? איך להגיב? ממה זה נובע? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילך שביתה בת השנתיים חרדה מגברים
יפעת18/06/2009כל מה שתיארת לגבי הבת שלך זה בדיוק מה שעובר על בתי בת השנתיים! אני בהלם כמעט יכלתי לשמוע את עצמי מדברת על העניין הזה, המילים שלך הם ממש שלי, גם אנו מתקשים בדיוק באותו עניי של חרדה אצל בתיי בת השנתיים, ומחפשים עזרה, לא ראיתי שקיבלת תשובה או מענה, הייתי שמחה לדעת אם בינתיים התקדמתם איכשהוא עם העניין אני שוקלת להתחיל לילדה טיפול אצל אנשי מקצוע, טיפול תוך כדי משחק וכו, אשמח לשמוע ממך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדת זרים
ד''ר שירי שדה שרביט18/06/2009לאמהות שלום,
החרדות שאתם מתארים הן שכיחות בגיל של בנותיכן. חרדה מזרים וממצבים חדשים היא התנהגות שיש לה בסיס אדפטיבי ואבולוציוני (הרי הייתן מוטרדות מאוד אם הילדה היתה ניגשת לכל אדם ללא בדיקה מוקדמת שלו). אצל שתי בנותיכן, יש כאן העצמה של נטייה טבעית ומובנת לחשוש מאנשים לא מוכרים. תוכלו לעזור לילדות ע"י הכנתן מראש לסיטואציה בה יפגשו אנשים חדשים. כמו כן, כשהילדה נמצאת בחרדה, חשוב להרגיע אותה, לקחת אותה על הידיים אם הדבר מתאים ואפשרי, ולהרגיע אותה במלים. עדיף להימנע דווקא מלעודד אותה להתקרב לאדם שמעורר חרדה, דווקא כשהיא מבוהלת.
כאשר הן כן ניגשות לאנשים, לאובייקטים ולמצבים חדשים, רצוי מאוד להחמיא ולעודד על כך. עדיף להשתמש במושגים שמדגישים את הרווח שהן יכולות להשיג במפגש עם הזולת - למשל, "תראי איזה משחק מעניין יש ל-X" ולא לדבר על אומץ, בגרות וכדומה, כיוון שהמלים האלו בדר"כ גורמות לילדים להפגין תלותיות רבה יותר.
לבסוף, ברצוני להתייחס גם להבדלים בין שתי האמהות:
לילך, אצלך ייתכן שיש קשר למעבר הדירה וללידה הממשמשת ובאה, כיוון שהילדה עשויה להיצמד לאנשים המוכרים והקבועים.
יפעת, אני שמחה שראית שהחוויה שלך עם בתך משותפת לאמהות נוספות, וזה אחד היתרונות המרכזיים בפורום בו הורים כותבים באופן אנונימי. הייתי מציעה שתתייעצי, טרם הפנייה לטיפול, עם הצוות החינוכי בגן - איך הם רואים את הילדה ואת יכולת ההתחברות שלה, במצבים של קשר מתמשך כמו בגן. ייתכן שתעלה תמונה אחרת ממה שקורה מולך.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה אצל פעוטה שאלה לשירי
יפעת24/06/2009שירי שלום
תודה על תגובתך, לפי עצתך אכן שאלתי את הגננת כיצד הילדה מתנהגת בגן, הגננת אומרת שבגן לידה וליד הצוות והילדים הילדה מקסימה, חברותית, שופעת חיוניות וכו, מתנהגת רגיל ולא בבישנות או פחדנות, אך ברגע שיש גנן שעושה רעש מחוץ לגן תוך כדי עבודתו הילדה מבועתת ולא רוצה לצאת לחצר הגן, בנוסף אמרו לי שבחודשים הראשונים בגן חששה מכל הורה גבר שהיה מגיע וכיום כבר התרגלה, לא בוכה , כי כבר הכירה את ההורים והתרגלה אליהם, אך עדיין לא מתקרבת אליהם וכאילו מחכה שיילכו... מה דעתך לגבי האמור ולגבי פנייה לטיפול, אני מרגישה שהפחד משתלט גם עליה וגם עלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליפעת
ד''ר שירי שדה שרביט01/07/2009שלום, ואני מתנצלת על הזמן שארך עד שקיבלת מענה לשאלתך.
לא ברור לי לגמרי מדוע נראה לך שבתך חוששת דווקא מגברים ולא מנושאים כלליים יותר כמו רעש או זרים. איני יודעת אם הדבר קשור לחוויות שאת או אנשים אחרים עברתם, או לחשש ספציפי שלך לגבי בתך.
במידה והדבר ממשיך להטריד אותך, נראה לי שכדאי לבדוק זאת בהתייעצות עם פסיכולוג. מבלי היכרות אתכן, לא נראה לי שלפי המידע שסיפקת כאן, יש מקור לחשש דווקא מגברים, אלא אפשר לדבר על קשיים פחות ספציפיים, שהם גם אופייניים לגיל - במיוחד לאור זאת שבתך חברותית ושופעת חיוניות.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מחיתוליםנ15/06/2009
בני בן שנתים וחודשים ילד מדהים מפותח לגילו אבל לא מוכן לעשות בסיר כשאני מדברת איתו על סיר או אסלה הוא אומר לי עוד לא אמא לא עכשיו אני רוצה טיטול האם יש דרך לעשות זאת . אנחנו צופים בקלטות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מחיתולים
ד''ר שירי שדה שרביט15/06/2009גל שלום,
רצוי מאוד שתהליך הגמילה לא יהיה בלחץ. הילד אומר לך שכעת אינו מוכן, ולכן כדאי להרפות ממנו בזמן הקרוב ולא לשוחח עמו על כך, בעוד מספר שבועות לחזור לניסיונות הגמילה שוב.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)