מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בת 4.5 שמתאפקת לקקירונית11/06/2009
בת 4.5 שמתאפקת לקקי רונית
11.06.09 09:54
בת 4.5 מגיל שנה בערך עם בעיות סביב הקקי. מתאפקת , בעלת שליטה מדהימה בסוגרים. יכולה לא לעשות קקי שבוע ימים.
בגיל שנה וחצי בבדיקת גאסטרולוג ילדים לא נמצאה בעיה פיזית. הוא המליץ על טיפול בשמן פארפין שעזר לעיתים והפסיק להשפיע גם במינונים גדולים - לדעתנו שיפרה את יכולת השליטה.
ניסינו גם הומאופתיה שעזרה בתקופה מסויימת, אבל לא פתרה את הבעיה לחלוטין.
משתמשים בפגלקס שעוזר בתקופות מסויימות ולעיתים לא.
ניסינו בעבר לתת מתנות, לשבח, להתקשר לסבא וסבתא, לעודד, לספר סיפור, להסיח את הדעת (עובד לפעמים) וגם ניסינו את הקשה מכל - להתעלם. בכל שיטה הן פיזית והן רגשית שנקטנו היה שיפור לתקופה מסויימת ואח"כ הבעיה חזרה.
לפני שבועיים בכי היסטרי וצעקות , ריצות הלוך ושוב לשירותים ורק לאחר מס' ימים עם הרבה עידוד ולאחר בכי קורע לב היא עשתה קקי. כששאלנו אם כאב - אמרה שלא. לאחר מכן במשך שבועיים פשוט ניגשה לשירותים כל יום ועשתה קקי. לפני כמה ימים הפסיקה לעשות קקי והאפיזודה הקשה חזרה על עצמה אתמול.
מקרים שבהם זכורה לנו החרפה מיוחדת - כניסה לגן בגיל שנה וחצי, מסיבת חנוכה השנה בגן, נסיעה לחופשה מאוד מרגשת ולכן העלנו את הסברה שזה חוזר כעת שוב בשל ההתרגשות או שמא הלחץ ממסיבת הסיום בגן.
מתנצלת על האורך, זה גם עוזר לי לסדר דברים בראש לאחר יממה קשה מאוד.
אשמח לעצתכם .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוששת שדילגתם על השאלה שלנו
רונית11/06/2009השאלה שלנו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
רונית14/06/2009כדי שההודעה לא תיעלם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מחיתוליםאוראל10/06/2009
בית בת שנתיים ו-3 חודשים.
לפני כשבועיים החלטתי לגמול אותה מטיטולים למרות שלא הראתה מוכנות לכך.
במילים אחרות היא לא הודיעה שיש לה קקי או פיפי לפני עשיה או שלא ביקשה להוריד את הטיטולים.
למרבה הפלא היא אכן משתפת פעולה ועושה פיפי בסיר ולפעמים מתאפקת זמנים ארוכים.
השאלה שלי היא כזו, אני עדיין צריכה להזכיר לה כל הזמן לעשות פיפי בסיר, היא כלל אינה אומרת שיש לה פיפי, יותר מכך אם אני לא מזכירה לה, היא עושה בתחתונים.
האם זה בא בשלבים? האם היא תתחיל להגיד שיש לה, לפני שהיא עושה בתחתונים או שעלי לעשות פעולות מסויימות שיגרמו לה להתחיל להגיד שיש לה פיפי או קקי.
ברצוני להוסיף שבחלק מהפעמים היא רצה לבד לסיר לעשות אך אינה מודיעה על כך.
איך אני יכולה לגרום לכך שהיא תודיעה לי כל פעם שיש לה, על מנת שנהיה יותר חופשיים כשאנחנו יוצאים לטייל.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה מודעה, אשמח לקבל תשובה
אוראל11/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחיות בנות 8 ו- 5הודיה10/06/2009
בנותיי בנות 8 ו- 5, לפעמים חברות ולפעמים רבות כמו אצל כולם, האם נכון שיהיו ביחד בחדר, או חדר לכל אחת בנפרד?
עד לפני כ-3 חודשים היו יחד בחדר, לאחר מעבר דירה, יש לכל אחת חדר משלה, לי ולבעלי ישנם דילמות בנושא, כיון שאנו רוצים שיהיו חברות טובות ומאוחדות, האם יש לכך השפעה?
אשמח לקבלת תשובה. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לעצה
הודיה15/06/2009מה קורה? למה לא עונים לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחיות בחדר משותף
נעמה סבג שמש15/06/2009שלום אורנה,
בנותייך מספיק גדולות בכדי שתוכלו להציב בידיהן את ההחלטה.
כיוון שכבר יצרתם את המעבר לחדרים נפרדים, לכפות עליהן לגור שוב יחד זה בעייתי, לכן חשוב לדעת מה להן יש לומר בנושא.
מגורים משותפים הם לאו דווקא מה שיקרב ביניהם. יש את הבסיס הטוב בשל המגורים המשותפים בגיל הצעיר. כעת יש לבדוק אם הפרטיות חשובה להן יותר. אם הן יעדיפו כך, אפשרו זאת. זה ישמור על קשרים בריאים.
בברכה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחדרים נפרדים
דידי15/06/2009היי,גם אנחנו רצינו שהבנות ימשיכו לחיות יחד בחדר אך הן החליטו שהגיע הזמן שחדר המשחקים יהפוך לחדר של אחת מהן וכך עשינו.לידיעתך מאז היחסים שלהן יותר טובים ברגע שלכל אחת יש את השקט שלה כאשר היא מעוניינת בכך ובנוסף בסופיי שבוע הן מזמינות האחת את השנייה לישון יחד כך שאני לא רואה סיבה למנוע זאת.(אצלי הן בנות 10 ו8.5 ).ביי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתכן
הודיה16/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת חרדה מוכללת אצל ילד בן 5ליה10/06/2009
בני בן 5 וחצי ילד חכם במיוחד. לאחרונה החלו אצלו סימני חרדה המאופיינים בדאגה מוגזמת ותחושת חרדה לגבי דברים שונים כמו: רעידות אדמה, הרי געש, בריאות, מוות ועוד.
העניין החל בתקופת פסח כאשר הילדים ראו בגן סרט על יציאת מצרים "נסיך מצרים". לאחר הסרט הילד התחיל לדבר ללא הרף על "רוח אלוהים" ועל הפחד ממנו (הוא בכור...).
ניסינו להסביר לו בצורה רציונלית לכל חשש שעלה (זה קרה מזמן, אין דבר כזה...) וגם בצורה אמוציונלית (אנחנו תמיד שומרים עליך ...). כל זה לא עזר והילד שפך את ליבו כי אינו מסוגל לשלוט בתחושת הפחד וזו מפריעה לפעילותו היומיומית ("אני כל הזמן חושב על זה ולא מציח לשכוח את זה). תחילה הוא פחד גם ביום ולא היה מוכן להיות לבד אפילו בשירותי או בחדר הפרטי שלו כרגע הבעיה קיימת בעיקר בלילה: הילד לא מכל בשו םאופן לישון לבד (אנחנו מרדימים אותו ורק אז מכבים את האור). כמו כן החשש מפני "אסונות" עדיין מעסיק אותו בצורה לא הגיונית ("אני לא רוצה אף פעם ללכת לארצות שיש בהם הרי געש...").
כיצד נכון לטפל בבעיה ? ניסיתי לקבוע תור לפסיכולוג מהקופה (כללית) אך הם מלאים ואין להם תור.
תודה,
ליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות
ליאת גרוס11/06/2009שלום ליה
חרדות קלות בגיל 5 זה נורמטיבי אבל את מתארת מצב הדורש התערבות מקצועית. התערבות כזו יכולה בהחלט לעזור וככל שזה יקרה מוקדם יותר כך ייטב.
הטיפול היעיל ביותר לחרדות הוא טיפול קוגנטיבי התנהגותי, המלווה בהדרכת הורים. אם את יכולה להרשות לעצמך, אני ממליצה על פנייה באופן פרטי.
איפה אתם גרים ? אולי אוכל להמליץ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגרים בנס-ציונה
ליה18/06/2009גרים בנס-ציונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתתקשרי אלי, אולי יש לי מישהי...
ליאת גרוס18/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמטפל באזור נס ציונה
זהורית אסולין שמחון20/06/2009ישנה פסיכולגית קלינית דורית לוין שמה , כמו כן יש את מכון שלם בראשון לציון ברחוב הרצל גם מאד מומלץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה לכיתה א'לילך10/06/2009
בני עולה השנה לכיתה א'. כל חבריו מהגן הולכים לבית ספר מסויים והוא הולך לבית ספר אחר מפאת קרבה לבית.
אני מלאה בחששות האם היה נכון לרשום אותו לבית ספר שלא כל חבריו הולכים.
הוא מבחינתו רוצה את הבית ספר אליו הוא הולך כי בן דודו הגדול ממנו ( כיתה ו') הולך לבית ספר זה, דבר המקנה לו בטחון ורצון ללכת לאותו מקום.
החשש שלי הוא שבטחונו יתפוגג כשיגיע לכיתה ולא יכיר אף אחד - את בן דודו יוכל לפגוש רק בהפסקות.
הוא מאוד פופולרי בגן ומוקף בחברים והמעבר לכיתה א' יכול להיות לו לא קל כשחבריו בבית ספר אחר.
במצבי הכרות ראשוניים הוא נוטה להתבייש ורק לאחר זמן מה הוא נפתח.
מה המלצתך בעניין
האם לשנות את בית הספר או שחששותי מוגזמים?
אשמח לדעתך בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה לא'
ליאת גרוס11/06/2009שלום לילך
אם בנך הוא ילד חברותי סביר שעד מהרה יכיר חברים חדשים ויהיה לו טוב כך שסביר שכל החלטה שתקבלי היא טובה. תלוי במרחק מהבית. קחי בחשבון שעוד שנה-שנתיים הילד ירצה ללכת בעצמו לחבריו אחר הצהריים ועדיף שבני כיתתו יגורו בקרבתו.
חשוב להסביר ולהכין אותו לעובדה שלא יכיר אף אחד ושלא יראה את בן דודו הרבה. רצוי לברר עם בית הספר החדש מי יהיה בכיתתו ולהפגיש אותו עם ילד או שניים אחר הצהריים עוד לפני תחילת השנה.
מה לא לעשות בשום אופן : לא לתת לו לקבל את ההחלטה ולקחת עליה אחריות. את זו שמחליטה ומשדרת לו שיהיה לו שם טוב.
הולך?
מה דעתך ?
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות שהילד חושב שהכל שלו?עינב10/06/2009
שלום רב,
בני בן שנתיים בן יחיד ומאוד מפונק. הבעיה היא שהוא חושב תמיד שהכל שלו. כשבאים אליו חברים הוא לא נותן להם לגעת בצעצועים שלו, בטענה שזה שלו ואם הם נוגעים הוא בוכה כל הזמן. מה שגורם גם לנו להרגיש לא נעים כלפי הילד האחר והוריו. אנחנו מנסים להסביר לו שיהיה לו יותר נעים לשחק ביחד ושהוא יכול להתחלק וכו' אבל זה לא כ"כ עוזר. אנחנו מבינים שזה נובע בין היתר מהעובדה שמישהו נכנס לטריטוריה שלו וזה מלחיץ אבל איך אפשר לשחרר אותו קצת כדי שגם יהנה ממשחק עם אחרים. עלי לציין שזה קורה לו גם בגן עם דברים שהוא אוהב לשחק בהם והוא לא רוצה שאחרים ישחקו עם זה וגם כשהוא מתארח אצל אחרים זה קורה אבל זה יותר מתון. מה לעשות? ומתי זה בדר"כ עובר?
(אני חייבת לציין שזה קורה לו בעיקר עם ילדים בגיל שלו והרבה פחות עם ילדים יותר גדולים נניח גיל 4 ).
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאילו הכל שלו
ליאת גרוס11/06/2009שלום עינב
את מתארת התנהגות אופיינית מאד לגיל שנתיים שעוברת בדר"כ עם הזמן ופיתוח יכולת אמפתית לאחר.
בשלב זה חשוב להסביר (כמו שאתם עושים) ולאפשר לו לחוות מידי פעם תסכולים קטנים בהם בכל זאת לוקחים לו "כי צריך ללמוד לוותר ולהתחלק". לאט לאט ילמד. אל לתחשבי באותו רגע על ההורים של הילד האחר. תזכרי שחשוב לך ללמד את בנך כיצד מקובל להתנהג והסברים מילוליים לא מספיקים על מנת לעשות זאת.
אין חכם כבעל נסיון
הוא יעבור את השלב זה
בהצלחה
ליאת גרוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד סקרן - שאלה מלחיצהסימונה10/06/2009
יש לי ילד בן 4 עוד מעט. אני בדר"כ מתקלחת איתו באמבטיה כי הוא אוהב לשחק במים, אתמול הוא שאל אותי שאלה שקצת הפחידה אותי.
"אמא, גם לילדות בנות יש שערות כמו שלך?"
אז עניתי לו שלא. ואז הוא שאל רק לבנות אמהות יש? אז עניתי לו שכן.
האם אני צריכה לדאוג ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה מלחיצה
ליאת גרוס11/06/2009שלום סימונה.
את לא צריכה לדאוג. בכלל לא. אבל את כן צריכה להפסיק לעשות איתו אמבטיה או להסתובב לידו ערומה. עד כאן. זהו הגיל שמתחילה להתעורר סקרנות מינית אם יש גרויים שמעוררים אותה. עדיף שלא יהיו...
זה חשוב! אפילו אם זה לא נראה כך במחשבה ראשונה.
ליאת גרוס
מודיעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צחצוח שינייםדורית10/06/2009
בני בן עוד מעט בן שנתיים ואני לא מצליחה לצחצח לו שיניים.
ניסיתי כמה שיטות, החלפתי לו משחה (הוא דווקא כן אוהב את המשחה שיש לו), והוא סוגר את הפה ולא פותח. הוא מוכן לצחצח רק כשהוא מחזיק את המברשת ועושה לבד, וזה הרי לא יעיל במיוחד.
חשבתי בהתחלה שזה ייקח זמן והוא ישחק עם המברשת ולבסוף נצחצח לו, אבל זה עדיין לא הולך ואני יודעת שזה חשוב מאוד לצחצח שיניים בגיל הזה.
מה לעשות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צחצוח שיניים
ליאת גרוס11/06/2009שלום דורית.
אני לא מבינה גדולה בשיניים אבל על פי הפסיכולוגיה בנך עושה בדיוק את מה שאמור לעשות בגילו: מתעקש לעשות לבד. טוב שכך.
בשלב זה הייתי מכבדת את רצונו ומסבירה לו איך לצחצח היטב . תנחי אותו תוך כדי שהמברשת בידו. תדגימי לו במקביל כיצד את מצחצחת ובקשי ממנו לעשות כמוך.
אני מאמינה שלאחר תקופה בה יצחצח בעצמו באופן הכי טוב שמסוגל, ירגיש שהוכיח שיכול ויהיה מוכן לקצת עזרה...
מה דעתך ?
ליאת גרוס
מודיעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזיבת תינוקת מידי בוקר - התיעצות דחמיכל10/06/2009
שלום,
לי ולבעלי יש ויכוח קשה על עזיבת התינוקת שלנו מידי בוקר. תמצית המקרה: ביתי בת שנה ושלושה חודשים. לאחרונה מגלה סימני "חרדת נטישה" שלמיטב ידיעתי הינם טבעיים לשלב ההתפתחותי שלה. אני זו שיוצאת מוקדם בבוקר לעבודה. בכל בוקר כשאני מתחילה ב"טקס הפרידה" - ואומרת לה משפטים כמו "להתראות מותק, נתראה מאוחר יותר".., היא מתחילה לבכות. ביקשתי מבעלי שבשלב הזה יחזיק אותה או יהיה איתה ויחד יפרדו ממני. גם אם אח"כ היא תמשיך מעט לבכות, הרי שברור לי שתוך כמה רגעים זה יפסק ולפחות חוויית הפרידה לא תהיה של נטישה אלא של פרידה.לדעת בעלי עליי פשוט לעזוב אותה, לטרוק את הדלת, והוא לא חייב להיות חלק מהעניין. מצידו להמשיך לישון בזמן שאני הולכת ובזמן שביתי בוכה על הדלת הנסגרת בפניה.
היות והנושא טעון מאד בינינו, אני אשמח להכוונה כיצד נכון לפעול.
תודה מראש, מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שניכם צודקים וטועים
ליאת גרוס11/06/2009שלום מיכל
ראשית להשאיר ילדה בגיל זה בבית ללא מבוגר בשדה הראייה זו טעות ויש לה סיבה טובה לבכות ולהיות חרדה. כשאת עוזבת בעלך צריך לקום ולהראות את עצמו או לפחות שבתך תצטרף אליו למיטה כשהוא כבר ער.
לגבי עזיבתך, לא נכון להיעלם לה אבל מצד שני חשוב שהפרידה תהייה קצרה ככל האפשר." שלום מתוקה אני הולכת יום נעים" נשיקה ,וזהו. ככל שאת מושכת את הפרידה כך יותר קשה לילדה וגם לך. מריחה של הפרידה רק מעודדת רגשי נטישה. אל תשדרי לה שהיא מסכנה. זה טבעי ובסדר. היא נשארת עם אבא. שתלך להתפנק איתו במיטה.
מה דעתך?
ליאת גרוס
מודיעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעניין עזיבת תינוקת מידי יום
מיכל12/06/2009ליאת - תודה רבה על תשובתך, מתחברת מאד.
יאומץ.
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור...
ליאת גרוס14/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבולות שנפרצואוראל10/06/2009
היי
ביתי בת ה- 11.5 ביקרה איתי אצל רופאת הילדים , היא החליטה שאינה מעוניינת לבצע בדיקה מסויימת (משטח גרון), אך לא הסתפקה בלווא , אלא ברחה מהמרפאה אח"כ חזרה (מבלי שנקרא לה) לבסוף כשהייתי צריכה לעזוב את המקום היא חסמה את דרכי עם שתי ידיה על המשקוף ולא נתנה לי להיכנס לקחת את הבדיקה הנדרשת.
דבר זה לא קרה מעולם ובטח לא במקום ציבורי.
כאשר נכנסנו לרכב אמרתי לה שהיא לא היתה חייבת לעשות את הבדיקה אך יש דרך לאמר לי זאת, אפשר היה לחכות להיותנו לבד ולדבר איתי כי בכוח לא הייתי עושה את הבדיקה אפילו אם היא נדרשת. למשך כשעה היא התחפרה בתוך עצמה, כתבה לי מכתבים כמה אני מגעילה ודוחה ושאני לא מתייחסת אליה יפה , ולבסוף כתבה התנצלות על ההתנהגות שלה ושבדרך כלל אני בסדר בהתנהגותי כלפיה. כמובן שקבלתי את ההתנצלות ושוב דברתי על הדרך שצריך להתנהג (למרות שבתוכי התביישתי בכל הסיטואציה).
מה עלי לעשות? האם נהגתי כראוי?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכן נפרצו
ליאת גרוס11/06/2009שלום אוראל
אכן נשמע שהייתה כאן פריצת גבולות משמעותית. גם אם הייתה חרדה מהבדיקה, התנהגותה אינה מוצדקת .
במידה והתנהגות זו מצידה הייתה חריגה, זה בסדר שסלחת (אחרי שהסברת) והחיים חוזרים למסלולם. אך במידה ודבר דומה יקרה שנית רצוי שתגובתך תהיה חריפה מעט יותר. אם את רק רואה שזה מתחיל כדאי לאמר כי אם תמשיך אז יקרה כך וכך (פרטי בדיוק) ובמידה וממשיכה חשוב לממש את האיום.
מעט מדאיגה נימת הזלזול שמפנה כלפייך בהתנהגותה. במידה ומתנהגת כלפייך בזלזול חשוב להדגיש כי כך לא מדברים או מתנהגים לאמא. אם את תשמרי על כבודך, כך גם היא.
בהצלחה בהמשך האימהות למתבגרת.
ליאת גרוס
מודיעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדעת עודגננת גן מיוחד09/06/2009
שלום.
בגני יש ילד כבן 6 עם לקויות למידה מורכבות ובעיות תחושתיות שעיקר עיסוקו התחושתי נסוב סביב הכנסת ידיים לפה, אחיזת ילדים בכוח והתווסף לאחרונה גם עיסוק באוננות(על המכנסיים). הילד אינטיליגנטי ומבין ונראה שהעיסוק ממרכז אותו מאוד. החשש העיקרי שהתנהגות זו תהפוך להרגל שקשה יהיה להכחידו על פי מקום וזמן. מה עושים, כיצד נוהגים ועם מי מתייעצים ולומדים את הנושא ביחס לילדים ען צרכים מיוחדים? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדעת עוד
ליאת גרוס11/06/2009שלום לגננת שרוצה לדעת עוד
את מתארת תופעות הקשורות לפאן התחושתי. הדמות המתמחה בתחומים אלו הינה מרפאה בעיסוק. את גם יכולה לקרוא באינטנט על וויסות תחושתי.
נשמע שאת דואגת בצדק ואכן חשוב לטפל. הפני את האם למרפאה בעיסוק, ובקשי שהמרפאה בעיסוק תפנה אלייך לאחר שמתחילה בטיפול
נצלי את פסיכולוגית הגן לצורך התייעצות על צרכים מיוחדים וההתמודדות עימם
בהצלחה והמשיכי ללמוד
ליאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מחיתוליםגילי09/06/2009
היי,
בתי בחודש הבא בת 3 ומזה חודש היא ללא חיתול(עם חיתול רק כאשר היא רוצה קקי). הבעיה היא כי בגן היא לא מוכנה לעשות פיפי באסלה. בכל מקום כן חוץ מבגן.אני לא רוצה לשים לה חיתול רק בגן כי אני יודעת שהיא מוכנה ואני לא רוצה לסגת.אני מודאגת מההתאפקות (היא עד 12:45 בגן),לכן אני בדילמה. ניסיתי לדבר איתה באמצעות משחק בנושא אבל לא הלך לי.מה אני יכולה עוד לעשות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מענה
גילי13/06/2009אשמח שתענו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי הרדמות בת-2.8תותית09/06/2009
היי
אנחנו הורים ל-2 ילדים אחד-בן 6 והשנייה בת 2.8
לפני כחודש התחלנו בהעברתה של בתי מלול שינה למיטה של "גדולים" עם מגן מיטה של גדולים (זו הייתה מיטתו של אחיה והוא קעבל חדשה)לחדר שלהם ביחד
לאחר מקלחת הם יושבים קצת ורואים טלויזיה וכשמגיעה השעה 20:00 אנחנו מתארגנים לסיפור ולמיטה
בני כמובן נירדם ללא כך בעיה במיטתו אך לבתי יש קושי בהרדמות היא יורדת כמעט כל 3-4 דקות מהמיטה לחיבוקים ונשיקות או אפילו סתם ,על בעלי היא קצת יותר נמרחת אני כמובן הסמכותית שמתרה בה לחזור ו-"לשים ראש" במיטתה
לוקח לה כמעט שעה עד להרדמות של שנת הלילה
היא כמובן גמולה מטיטול יום ואתמול אף החלו בגן לגמול אותה מטיטול של שנת הצהריים אז החלטנו להוריד גם את טיטול הלילה (היה נורא 4 פעמים בשעה היא עשתה פיפי במיטה אך לאחר שנירדמה עשתה עוד םפעם אחת שלאחריה לא עשתה כלל עד לבוקר )
האם יש דרך אחרת בה אוכל להתמודד עם תהליך ההשכבה?
האם בסדר שהורדנו בבת אחת את טיטול הלילה והצהריים בבת אחת ואיך אפשר להרגיל אותה לכך
עם בהן הגדול שלי הגמילה הייתה מהירה ללא שום קושי
האם לתגמל אותה על כל פעם שהיא לא עושה פיפי בלילה? (אני לא רוצה שתתרגל "למתנות")
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר תגובה זה חשוב !
תותית11/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה מדלגים עליי :-)((
תותית11/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשיי הירדמות במיטת מעבר
ד''ר שירי שדה שרביט14/06/2009תותית שלום,
ראשית אני מצטערת שנאלצת להמתין זמן רב לתשובה.
לגבי בתך, נראה לי שאתם בדרך הנכונה. כמובן שכל ילד הוא שונה מאחיו, אולם העובדה שיש לך כבר חוויה טובה של הצלחה עם הבן הגדול, תעזור לך לעזור לילדה להירדם בכוחות עצמה. אולם יחד עם זאת, ייתכן שהיא מעט שונה מאחיה בכך שזקוקה ליותר חיבוקים וליטופים מאשר הוא, וכדאי לשקול לתת לה "להימרח" עוד מעט זמן אתכם בסלון או בחדרה, בקירבה ובמגע.
כרגע, כל עוד השינה אינה שגרתית, עדיף שלא לגמול אותה מחיתול בלילה. הילדה גם ככה צריכה להתמודד עם הצורך להימנע מהפיתוי של ירידה מהמיטה, ולזכור גם ללכת לשירותים - זה עשוי להיות קשה. מה גם שהמסר כרגע הוא מעט מבלבל - אסור לך לרדת מהמיטה, אבל גם רצוי שלא תעשי פיפי במיטה אלא תלכי לשירותים. לכן עדיף לעשות את השינויים בהדרגה. לגבי פרסים, אני חושבת שכדאי להשתמש בפרסים צנועים, באופן לא סדיר, גם כאשר היא מצליחה לרדת מהמיטה רק מספר מסוים של פעמים שאתן קובעות מראש. כשההרגל יוטמע בה, היא לא תזדקק לחיזוקים קונקרטיים, אלא רק לתשבוחות ומחמאות.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד מרביץ -בעיה מטרידה מאודמירי09/06/2009
בני בן 2.6 , מרביץ ומתנהג באלימות כלפי הסביבה . הוא מרביץ בגן, לאחיו הגדולים (12,16) ואפילו לנו .
לאחרונה , האלימות שלו גוברת, הוא מרביץ מאוד בגן , והגננות העירו לי שצריך לעשות משהו.
אני קישרתי זאת לכך שהוא לא מדבר ולכן.... לאחרונה הוא החל לדבר מאוד ברור , והבנתי שזו לא הסיבה . בהרגשתי יש איזשהי בעיה "בערוץ התחישתי " ונראה שכך הוא מפרק את תחושתיו .
אתמול , הגננת התלוננה ואמרה שזה פשוט בלתי נסבל והילדים שפוט סובלים , הוא מגיע אליהם ללא כל סיבה ופשוט מרביץ בלי לחשוב פעמים , גם בתוך הבית שמתי לב להתנהגות אלימה ואקטיביות יתר הרבה יותר ממה שאנחנו רגילים .
בימים האחרונים הוא כל כך כועס שהוא פשוט מכה את עצמו שזה בעיקר מטריד אותי .
אני מאוד דואגת , ומחפשת עזרה עבורו .
רציתי לשאול , את דעתכם המקצועית , האם יתכן שקרה משהו בגן ? ומכך נובעת התגברות האלימות ? למי פונים לעזרה במקרה כזו בגיל הזה ? אנחםנו מוכרחים לעצור את התופעה כי זה לא נעים לא לנו ולא סביבה ובעיקר שאי אפשר ללכת איתו לשום מקום עקב התנהגותו האלימה .
אשמח לתשובתכם
תודה רבה , אמא דואגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות
זהורית אסולין שמחון09/06/2009תקופה זו היא מאד סוערת בכלל בגן וכולם קצרי רוח. הקיץ החם, הסיום המתקרב מעוררים אי שקט אצל רבים מהילדים שבא לידי ביטוי הן בגן והן בבית. אולי זו יכולה להיות סיבה להתגברות של התופעה בשבועות האחרונים. אך כדאי לנסות להבין את הדחף של בנך להרביץ. האם זה מחובר תמיד לרגש של תסכול, אכזבה או כעס? אם כן ייתכן שעל אף שהשתפר בדיבור עדיין קשה לו לזהות מה מרגיש ולאחר הזיהוי למצוא את הביטוי המתאים (אגב זו משימה שגם לנו המבוגרים קשה לעשות). כדאי לנסות להבין מה עומד בבסיס ההתפרצות ומעבר לאמירה ברורה על האיסור להשתמש באלימות לומר לו מה הרגיש ואיך יכול לבטא זאת. אפשר גם לתחום אזור או חפצים שלהם מותר להרביץ כמו כרית, שק איגרוף דובי מרופט וכולי. אם זה עניין תחושתי של חוסר ויסות בתנועותיו כדאי לפנות לאבחון אצל מרפאה בעיסוק והיא זו שתוכל לתת כלים לויסות התחושתיות אם אכן זו הבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפייה באתרי פורנו ע"י ילד בן 10יורם09/06/2009
גרושתי גילתה השבוע שבנינו בן 10 ו-3 חודשים גלש לאתרי פורנו. הוא טען שמדובר בכ 3 שבועות שבהן גלש כמעט כל יום (הוא נמצא לבד בבית לאחר הלימודים עד שאימו חוזר מהעבודה). אני מניח (אין לי גישה למחשב וגרושתי לא יודעת איך לבדוק את היסטוריית הגלישה) שהוא נחשף לתמונות ולסרטים מכל הסוגים. הוא טען שמתוך סקרנות חיפש בגוגל את הערך "סקס", ולא היו חברים שותפים בדבר. כמובן שהתקנו לאחר הגילוי תוכנת סינון. שאלתי היא איך לנהוג? מה המסר המרכזי שעלינו להעביר לו? האם דרושה התערבות מקצועית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צפייה בפורנו
זהורית אסולין שמחון09/06/2009שווה להסביר לו מה עומד בבסיס האיסור שלכם לצפות באתרים מהסוג הזה- לגבי העיוות של איך שהדברים מוצגים שם, על האופן בו מוצג שם המין כמשהו מנותק שאינו קשור לחיבה, לאינטימיות ולביטוי של קשר עמוק יותר אלא התייחסות רק להיבט גופני ובאופן שמאד לא מכבד את האדם. כרגע כילד צעיר אין ביכולתו להבין זאת ועל כן הוא עלול לקבל מסרים לא נכונים מצפייה בכך. כמבוגר יוכל לבחור אם לעשות זאת או לאו.
אפשר לחשוב יחד איתו מה מסקרן אותו סביב סקס וכיצד יכול לספק סקרנות זו (ספר שמסביר, שיחות עם ההורים וכולי) . אולי הוא נבוך מדחפים שצפים בו ומנסה להבין מה לעשות איתם וזקוק לכם כהכוונה.
במקרים מסויימים ילדים נכנסים לאתרים אסורים כדרך לסמן להוריהם שהם עדיין זקוקים להשגחה, ולשמירה ולדאגה ונוכחות הורית על אף שהם עצמאים בתחומים רבים. יכול להיות שילדכם רצה לומר לכם למרות שאני מסוגל להיות לבד בבית ולהסתדר אני עדיין זקוק לכם מעורבים מאד בחיי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)