מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד בן 6שגית08/06/2009
ילדי החל לבכות בבקרים כשאני לוקחת אותו לגן בטענה שהוא שונא את הגן ושמשעמם לו , ובנוסף אינו מוכן לישון בחדרו בטענה שאינו מצליח להירדם בחדרו הוא רוצה לישון איתי או עם אחותו הגדולה
אין לי מושג מה גרם לשינוי הפתאומי והגננת הציעה שניפגש עם פסיכולוגית האם לדעתך זה מראה על בעיה שאכן דורשת פסיכולוגית או שאאפשר לו להמשיך כך עד שיחליט לחזור לשיגרה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוף שנה
זהורית אסולין שמחון09/06/2009אני חושבת שכדאי שאת תפגשי עם פסיכולוגית הגן להתייעצות ראשונית על מנת להעזר בה כדי לחשוב מה התעורר כעת. ייתכן שהוא מגיב לפרידה מהגן אולי זה ביטוי עקיף לחששות לעלות למסגרת חדשה (לפי גילו אולי אפילו כתה א') והדרך שלו לבטא זאת היא כך. אולי כדאי שהפסיכולוגית תגיע לתצפית ותתרשם ותוכל לנסות לעזור לך להבין במה מדובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת נטישה?..ויקה08/06/2009
שלום רב,
הילד המתוק שלי בן שנתיים, בשבוע -שבועיים אחרונים פתאום מתקשה להיפרד ממנה כשהולך למטפלת (נמצא אצלה מגיל 6 חודשים), תמיד שמח ללכת ופתאום בוכה ומבקש שאשאר איתו. רוצה לציין שזה גם בבית ולא רק שם. גם כשיוצאת ללימודים בערב הוא פתאום עצוב ובוכה? מה קורה? מה שונה השבוע הזה מכל השבועות?....יכול להיות שפתאום התעוררו חרדות נטישה? (זה חדש אף פעם לא חווינו את זה איתו)
שאלה שנייה קשורה דווקא לילד אלים אצל המטפלת (יש שם 5 ילדים ) שמכה אותו. אחרי שהמקרה חזר על עצמו שוב ושוב וגן המטפלת נדמה שלא מצליחה להציב גבולות לילד ההוא. החלטתי ברוב עוונותיי (אחרי שראיתי הגוזל שלי ממחיש על עצמו איך בעט בו ואיך משך לו בשיער ועוד...) אז די-לימדתי אותו לדחוף ולהדוף את הילד ממנו בכל פעם שמכה אותו.
תוך שאני כותבת עכשיו אני פתאום חושבת האם יש קשר בין שני הדברים? יכול להיות שהעובדה שאצל המטפלת כבר לא בטוח עבורו גורמת לו לרצות שאשאר איתו? (כי זה ממש משפיע עליו...כל פעם שמזכירים את שם המטפלת הוא שוב חוזר על מה שעשו לו שם וליבי נקרע לגזרים ומרגישה חסרת אונים מדברת עם המטפלת וזו מבטיחה שהיא שומרת עליו מפני הילד. אבל לדעתי הבעיה היא גם הורי הילד שלא מתרגשים מהתנהגותו וזה עובר גם למטפלת)
טוב , הרבה דברים העלתי כאן. אשמח לדעת גם האם זה נורא שחינכתי הילד לדחוף ולהדוף את הבריון הקטן ממנו? איך אוכל שוב להבהיר למטפלת שמדובר בנושא חשוב עבורי-כי כל הזמן היא אומרת לי "זה ילדים ככה הם ....כך הם גדלים וגם בגן זה יקרה..." אמרתי לה שבגלל זה הוא אצלה ולא בגן כי מצפה ליחס אישי, בטוח וחם. אוף אז מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת נטישה
זהורית אסולין שמחון09/06/2009יכול להיות שחששותיו הם תגובה למה שקורה בגן.. יכול להיות גם שחששות אלו מתעצמות לנוכח התגובות שלך למצב. גם את חרדה באחרונה שהמסגרת אינה מקום בטוח עבורו- והוא ברגישותו קולט שאינך משאירה אותו שם בלב שלם וחששותיו מתעצמים. ילדינו לומדים פעמים רבות על חומרת הסיטואציה מאיתנו אם אנחנו חרדים וחוששים, אזי חלק מפחדינו משודר אליהם גם אם הוא לא נאמר בגלוי ובמפורש. על כן הדבר שהכי יעזור לבנך הוא ראשית אם תמצאי את חזרה את הדרך להשיב את הבטחון שלך לגבי המסגרת בה הוא נמצא ולגבי מוגנותו שם. כשאת תרגישי כך גם הוא ירגע.
לגבי החינוך להחזיר אין פה עניין של נכון או לא. את מחפשת דרך להשיב לו את תחושת השליטה והמוגנות ולתת לו כלי להתמודדות- נסי לחשוב האם זו הדרך שבה היית רוצה שבנך יתמודד במצבים שמאיימים עליו בעתיד. אם לאו נסי לחשוב איך היית רוצה שיתמודד עם קשיים ואיומים ומצאי את הדרך לתרגם לו זאת לכלי שמתאים לגילו. למשל לומר למטפלת , לומר בתקיפות לילד אתה מכאיב לי זה לא נעים לי, לא לשחק עם הילד הזה , להתרחק ממנו וכולי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה השארת לי חומר רב למחשבה
ויקה17/06/2009ואת צודקת -מה שאני חשה אכן עובר אליו גם אם לא רק במילים. ודבר נוסף שמחה שכתבת אליי חזרה על נושא התמודדות מול מצבים שכאלו- חשבתי על זה ועדיין חושבת על מה איך הייתי רוצה שיתמודד בעתיד מול אתגרים כאלו וגם אחרים....אז תודה על התגובה המעמיקה. עזרת לי מעבר לציפיותי....תבורכי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שלא מחזיר כשמרביצים לומלי08/06/2009
שלום, בני בן 3ו-10 חודשים בן יחיד וקטן לשתי אחיות גדולות.
כשאני יוצאת עם בני החוצה לפארק וכשהוא בא במגע עם ילדים בגילו אני שמה לב שהוא לא מחזיר כשמרביצים לו, פעם פעמיים לא התייחסתי לזה כי כל ילד והאופי שלו, אבל כשאני רואה שזה חוזר על עצמו, זה חורה. הוא ילד מאוד חמוד, הוא ביישן קצת, רגיש מאוד, ומפונק מאוד .לבעלי זה מאוד מפריע, כשהוא רואה שזה קורה זה מכעיס אותו ומציק לו ואז הוא כועס עליו והילד בוכה , ומאז מדי פעם הוא מסביר לו שעליו להגן על עצמו כשתוקפים אותו. אני רוצה לציין שבבית הוא ילד פעלתן שובבי, ואפילו ,כן, כן מרביץ וצועק על אחיות שלו, מה שמפליא בעיני. שאלתי היא :האם להניח לו או לעשות אחרת ואם כן מהי הדרך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת מכות
זהורית אסולין שמחון09/06/2009אני חושבת שהנחת היסוד שמנחה אתכם שאם הוא לא מחזיר מכות זה נובע מחולשה ,תבוסתנות וחוסר אונים. צריך לבחון לעומק אם אכן זה המצב האם הוא נואש במצבים אלו, חרד וחסר אונים. או שאולי הוא בוחר לא להחזיר במכות כי הוא סופג מסר מהגן ומנסה לכבד אותו ומנסה להתמודד עם הסיטואציה בדרכים אחרות כמו התרחקות מהגורם הפוגע, נסיון לדבר וכולי. אם תראו שיש התנהגויות אחרות שמבטאות התמודדות עם המצב אזי זה לא בהכרח חולשה שילד לומד לשלוט בהתנהגויותיו ולא להחזיר. יש כל מיני דרכים להגן במצבים אלו מכות היא רק אחת מהן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 9 להורים גרושיםאושרת סוקר08/06/2009
אני אם גרושה טרייה לשני ילדים, הבעייה היא אצל בתי בת ה-9, תחילת משבר הגירושים לא ראיתי סימנים מיוחדים לקושי בתחילת המשברו, לאחרונה 10 חד' לאחר שאביה עזב והתגרשנו, אני מרגישה שעובר עליה עכשיו המשבר, ניסית מספר פעמים לשוחח עימה ולנסות להוציא ממנה מה היא מרגישה, אך אין שיתוף פעולה, היא אומרת שהכל בסדר, אך אני מרגישה שהיא פשוט לא יודעת לבטא את תחושותיה, אך ללא ספק היא במשבר אך מפנימה זאת
שאלתי היא, האם עלי לקחת אותה לפסיכולוג ילדים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירושים
זהורית אסולין שמחון09/06/2009יכול להיות שהיא מרגישה שאת צד בעיניין ולכן קשה לשתף אותך, אולי אינה רוצה להכביד עלייך כי מרגישה שגם את עוברת תקופה לא קלה. אני מציעה לשוחח עם יועצת בית הספר אולי להזמין אותה לפגישה אולי שם מול גורם זר תוכל להפתח ולשתף ולהעריך אם באמת יש צורך בפסיכולוג או שהיא מתמודדת בדרכה שלה. יכול להיות שיספיקו מספר שיחות עם היועצת כדי לשחרר את המתח וכדי לחזור ולדבר איתך את כאבי התפרקות המשפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יום הולדת 4 לחגי ואני לא כיצד לחגוגירדנה ג08/06/2009
אני חושבת מה לעשות ליומולדת של בני בן ה4, אנחנו מנהריה, ואולי נחגוג בעכו או בנהריה...דיברתיעם כמה בנות שיכולות לעשות הפעלות
חלק עם ג'ימבורי שמאוד מצא חן בעיניי
ואחת גם חמודה אבל שתיהן היו תפוסות ב27.6 (צ'ופמי,ובת-אל הליצנית, לוקחת רק 450 ש"ח ונשמעת טוב)
אבל אני עדיין מתלבטת אם לא לעשות בבאולינג וזהו..
למישהו יש דעה בנושא ?מישהו שמע יודע מכיר?אוף הכל כל כך יקר!
זה גיל 4 בכל זאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר kkk
מיכל שלזינגר08/06/2009ppp
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהימי הולדת
זהורית אסולין שמחון09/06/2009לא נראה לי שזה הפורום המתאים , נסי לחפש פורום שעוסק בפעיליות פנאי או ימי הולדת לילדים שם תוכלי לקבל עזרה לשאלתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגותדנית08/06/2009
שלום ,
אני לא יודעת כיצד להציג את הבעיה.
ילדי התחיל לדבר מאוחר , כעת בן שלוש ולא השלים את הפער. לילדים בני גילו . לא זה מה שמפריע לי .
מפריעה לי בעיית התנהגות - שחייב לעשות לבד אבל גם דברים שאינו יכול לעשות בעצמו .
מגיל קטן נורא אהב לשחק באבא. ומה הכוונה . לקחת את התיק של אבא שלו או כל תיק אחר, ולהיכנס לאחד החדרים ולפתוח את הדלת ולסגור ולומר היי ביי .
ועד היום נורא אוהב משחקי דמיון שמשולב בהם הרבה דלת שנפתחת ונסגרת . זה בא לו בתקופות . כעת כשרוצה לבד מתעסק יותר בדלתות . חייב לסגור את הדלת בעצמו ולפתוח בעצמו . גם בגן כשהדלת נפתחת ומישהו נכנס -ילדי רוצה לסגור בעצמו , אף שהוא לא הגננת . אותי זה מתיש מאוד. נראה לי כמו אובססיה. וגם לסובבים אותנו .
אני מאוד מאוד מתוסכלת . איך להסביר לו .
זה לא מתבטא רק בדלת . אלא גם בנושאים אחרים . נניח שכח לנשק מזוזה לפני שיצאנו . יבקש לחזור בשביל לנשק את המזוזה .
בלי קשר מבחינה התנהגותית לא מוכן לשתף אחרים במשחק כי רוצה לבד, וכך נראה גם מבודד מאחרים . אני לא יודעת כיצד לפרש את ההתנהגות . האם נורמאלי וכיצד להתמודד. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות עצמאית
זהורית אסולין שמחון09/06/2009בגיל זה הילדים מאד רוצים להרגיש גדולים ועצמאיים כמו מתבגר קטן הם אוהבים לחשוב שהם מסוגלים הכל לבד, חוויה זו הינה חשובה מאד בדרך להתפתחות של אוטונומיה ועצמאות ועל כן חשוב שתאפשרי לו זאת ותלווי אותו מבלי להדגיש לו כמה הוא קטן ובעצם לא מסוגל. משחקי הדמיון גם הם חשובים להתפתחותו הנפשית והרגשית. לגבי התנהגויות שאת מוטרדת מהם קשה להעריך ללא הכרות מעמיקה עם הילד ועל כן אם את באי שקט ומוטדת מהם וחושבת שהתנהגויות אלו מקשות עליו בתפקודו היומיומי אז כדאי לפנו להתייעצות. אך בשלב ראשון הייתי מנסה לברר עם הגננת מה התרשמותה ממנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 5 מרביצהמיכל08/06/2009
בוקר טוב לנעמה סבג שמש.
בתי בת ה 5 לעיתים מגיבה בכעס ומרימה יד בלי שום סיבה מוצדקת. לדוגמה: כאשר אני מסבירה לה משהו כמו מחר הולכים לרופא השיניים אז היא מתווכחת ואומרת לי לא נכון זה היום בנוסף היא גם צועקת ומרימה יד. גם לבעלי היא לפעמים מתנהגת ככה. רציתי לקנות לה היום כפכפים אך לאור ההתנהגות הזו שלה החלטתי שלא אעשה זאת. שאלתי היא: כיצד מפסיקים את ההתנהגות הזו? והאם בזה שאני לא אקנה לה דברים מסוימים אני נוהגת נכון. אתמול תפסתי אותה הסתכלתי לה ישר בעיניים ואמרתי לה בטון סמכותי וכועס שאסור להרביץ.
בבקשה תתני לי עצה כיצד להתנהג, תודה ויום טוב לך מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמכות הורית והקניית משמעת
נעמה סבג שמש09/06/2009מיכל שלום,
אתחיל ואומר שאין סיבה מוצדקת שבה מותר לביתך להרים יד. צריך להבהיר לה שמותר לה להרגיש כל רגש, מותר לה לכעוס, אך אין זה אומר שמותרת כל התנהגות. אסור לה בתכלית האיסור להרים יד.
הייתי כותבת חוקה וכללים ברורים בבית,באסיפה משפחתית (אין זה משנה שהילדה עדיין לא יודעת לקרוא) ומבהירה מס' חוקים: בבית הזה לא צועקים. בבית הזה לא מכים. הייתי מאפשרת לה להציע מה להוסיף לחוקה.
בנוסף, בחוקה יש לכתוב גם מה קורה כאשר התנאים לא מתקיימים. לא קונים דבר מה אותו היום, לא נפגשים עם חברים או אולי לא יוצאים לגן המשחקים.
בכל מצב כזה הייתי אוחזת את ידה בחוזקה וחוזרת על הכלל, ועל ההשלכות של ההתנהגות.
הייתי שולחת אותה לחדרה להרגע למס' דקות כי זו התנהגות שאינה מותרת.
היו חד משמעיים וסבלנים. רק כך התנהגות זו תיכחד.
בהצלחה!
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מילדים זריםשירית07/06/2009
בני בן ה- 3, ילד חברותי מאוד, עליז ובעל שמחת חיים. בגן יש לו חברים רבים עמם אף נפגש אחה"צ.
יחד עם זאת, כאשר אנו נמצאים בגן משחקים, הוא מפחד מילדים זרים, לעיתים אף צעירים ממנו, ממש עד מצב של הימנעות משימוש במתקנים עליהם עולים ילדים שאינו מכיר (הוא אומר לי: אני לא מכיר את הילד/ אני מפחד).
יש לציין שבמפגש ראשוני עם ילד זר בסביבה בה הוא חש ביטחון, החשש מתפוגג ונשכח לאחר מספר דקות.
כיצד אם כן אוכל לעזור לו להתמודד עם הפחד? האם זו תופעה חולפת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד והקניית כישורים חברתיים
נעמה סבג שמש09/06/2009שירית היי,
בשל העובדה שבנך הוא ילד חברותי, אין לך ממה לחשוש.
הציגי בפניו דוגמא אישית: גשי לאמא שאינך מכירה, תאמרי שלום ושבי לידה. הראי לי כיצד להתנהג עם ילד חדש.
תאמרי לו להציע לילד לשחק איתו. לשאול אם הוא רוצה לשחק איתו בשיתןף.
תני לו כלים כיצד להתנהל.
עם זאת, אל תשללי את הפחד אלא תבטאי אותו. תני לו ביטוי. "זה מרגיש לך מפחיד להתקרב לילד זר. זה באמת קצת מביך. מה נוכל לעשות כדי שנהפוך להיות מכרים ויהיה לנו נעים לחלוק יחד את הנדנדה?"
אף פעם לא לומר: אין לך ממה לפחד, כי אז את אומרת לו במילים אחרות שאינך מבינה את חששותיו ובוודאי ולא תוכלי לעזור.
בהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהטלי07/06/2009
שלום רב בני בן שנה וחצי ...ולאחרונה אני נתקלת בתופעה שמלחיצה אותי ...ברגע שהוא מתעצבן כשלוקחים לו משהו מהיד או כל דבר אחר שמעורר את כעסו הוא פשוט מכה את עצמו בפנים ע"י סטירה ...השאלה ממה זה נובע? ואיך גורמים לו להפסיק ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבקש להתייחס לפנייתי תודה
טלי08/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפורקן של כעס
זהורית אסולין שמחון09/06/2009אני שומעת שהוא מגיע לרמות של תסכול שאינו מסגול לשאת ומחפש מה לעשות עם הכעס. כרגע בגלל שהוא קטן ועדיין אין לו שפה מפותחת היכולת לבטא זאת מוגבל יותר להתנהגויות ופחות למילים. צריך לומר לו שאתם לא מרשים לו לפגוע בעצמו ולאפשר לו לפרוק כעס בדרכים אחרות- להרביץ לבובה או כרית. מעבר לזה לחבק ברגעים אלו ולאהוב ולעזו לו למתן את עוצמות התסכול בתוכו. ללמוד יחד איתו מהם הדרכים שעוזרות לו לשאת תסכולים אלו. אולי לומר לו לפני שלוקחים ממנו משהו, לבקש ממנו כך ירגיש שזה יותר בשליטתו ובבחירה שלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפרצויותאמא07/06/2009
שלום, זו הפעם הראשונה שאני כותבת כאן. אשמח מאוד לעזרה כי אני חשה מצוקה. בתי בת שלוש, בת יחידה. כאשר אינה בגן, אני איתה רוב הזמן כי בעלי עובד קשה. אני עצמי עוברת תקופה לא פשוטה בשנה האחרונה עם הרבה עליות וירידות. יש לי תקופות מעולות איתה בהן אני מרגישה שהכל זורם מאוד טוב, אני מכילה אותה על כל המשתמע מכך אך יש תקופות בהן אני חשה מעורערת בגלל הקשיים עמם אני מתמודדת ואז מאוד קשה לי איתה, אני מרגישה שאיני מסוגלת להתמודד עם קשיים שעולים איתה, היא מתנגדת הרבה יותר, אני פחות קרובה אליה רגשית ולעיתים אף מתפרצת מרוב תסכול. יש לציין שנעשה יותר קשה מאז שהחלה לדרוש את עצמאותה. קשה לי מאוד עם התקופות האלה ואני עובדת על עצמי על מנת להשתפר. גם בתקופות שיותר קשה, אני מקפידה להקדיש לה זמן חיובי. לאחרונה היתה לי תקופה מאוד קשה של מספר שבועות ובמקביל החלה תקופה קשה אצלה (אולי כתגובה), היא מתעוררת לעיתים בלילות, בודקת הרבה יותר את הגבולות, יש לה פחדים מרעשים. איני יודעת אם יש קשר בין הדברים או שסתם זו תקופה פחות טובה לה. בימים האחרונים אני חשה יותר טוב אך היא המון בודקת אותי וזה מקשה על הדברים להשתפר כי היא מצליחה לעיתים להביא אותי לכעסים. רציתי לשאול אם אני מזיקה לה ואם יש דרך לתקן על התקופות הרעות בהן אני באמת פחות טובה לה. אני סובלת מרגשי אשמה קשים שאף מחמירים את המצב. אשמח לעזרה. תודה אמא מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבלנות, כעסים ועצמאות
נעמה סבג שמש09/06/2009שלום לך,
מצבך הרגשי בהחלט משפיע על מצבה הרגשי של ביתך, התנהגותה והתקשורת ביניכם.
עם זאת, יש לקחת בחשבון שמדובר בגיל בו היא מפתחת את עצמאותה ולכן היא מורדת.
קודם כל, אציע לך לשתף אותה ברגשותייך בימים שקשה לך. מותר לומר לילד שהיום את עייפה או לא מרגישה טוב.
בימים שאת יודעת שאת פחות חיונית, צאי איתה יותר. תהיו פחות "אחד על אחד". תיפגשו עם חברים, טיילו לגן משחקים, צאו לג'ימבורי. הזמן יעבור בכיף ותיכנסו פחות לעימותים. קל יהיה בסיטואציות אלה להתמודד עם החוסר סבלנות שלך בשל קושי רגשי.
בוודאי שללא קשר אל לך לוותר על הגבולות. תצטרכי להחליט מהי מסגרת הקווים האדומים שלך, ובתוכה אפשרי עצמאות. בכל מה שרק אפשר אפשר בחירה, אך הבהירי שיש דברים שאסור. אותם צריך לעשות ואין פה משא ומתן.
את מוזמנת לקרוא באתר זה (או באתר שלי במידה ולא פורסמו עדיין) מאמרים בנושא סמכות הורית וחשיבות פיתוח העצמאות של הילד.
בהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידת אחלי07/06/2009
שלום רב
ביתי בת 4 וחצי בת יחידה. אני בהריון בחודש שביעי והיא מאוד מאוד מתרגשת מהלידה הקרבה ובאה. לפניי כשנה עברנו דירה לשכונה אחרת אבל החלטנו להשאיר את ביתנו בגן שבו היתה כדי למנוע ממנה שינויים ולכן בכל בוקר הסענו אותה לגן ואחה"צ החזרנו אותה מהגן. יש לציין שהיא מאוד מאוד רגישה לשינויים ולכן העדפנו למרות מעבר הדירה לא להעביר אותה גן. בשנה הקרובה (בספטמבר) היא אמורה להתחיל גן עירוני (עד עכשעיו הייתה בגן פרטי ומפנק) רשמנו אותה לגן בשכונה הישנה(שבה גרים גם הוריי) במטרה שתהיה עם חלק מהחברים הישנים ואנחנו החלטנו לחזור לשכונה הישנה שיהיה קל לכולם כשאלד. היא אכן התקבלה לגן שרשמנו אותה אבל רק שני בנים מהגן הישן התקבלו יחד איתה. אני אמרוה ללדת בסוף אוגוסט, ממש במקביל לכניסתה לגן החדש. בסופו של דבר בנסיון "להגן" עליה משינויים קצונים יוצא שעכשיו אנחנו עוברים דירה לשכונה הישנה, הולך להיוולד לך אח במקביל למעבר גן והיא נכנסת לגן חדש, עירוני, עם הרבה פחות תשומת לב שהיא רגילה ועם מעט חברים שהיא מכירה. אני ממש בלחץ, בעיקר מהמעבר לגן החדש ברצוני לציין שהיא מאוד מפונקת למרות שנעזרתי ביועצת ואנחנו מנסים להציב לה גבולות בשנה האחרונה, גם בגן הנוכחי היא מתקשה להפרד ממני לפעמים ורק בעזרתה של סייעת מסויימת היא מסכימה להפרד, אני יודעת שהולכת לעבור עליה תקופה מאוד קשה ואשמח לקצת טיפים, עזרה בהתמודדות...
תודה מראש
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידת אח, שינויים, מעברים וגבולות
נעמה סבג שמש09/06/2009לי שלום,
אכן מספר השינויים שהילדה תחווה הוא לא מועט. אם את מציינת שאתם מתקשים בהצבת הגבולות זה רק יקשה.
קודם כל, יש לך חודשיים שלמים "לעבוד" על נושא הגבולות בצורה יעילה ואינטנסיבית, כך שזה יקל על ההתנהלות אח"כ.
בנוסף, כדאי שעוד לפני המעבר, תלכו לבקר בגן החדש, תכירו את הצוות ואת הילדים.
בדקי מי הילדים שממשיכים שם גם שנה הבאה ונסי להפגיש ביניהם באחה"צ עוד מבעוד מועד.
אפשרי לה לראות את הדירה החדשה, ותפנטזי איתה איך ייראה חדרה, מה יהיה בו ומה תלכו לקנות יחד. הראי התלהבות מהשינוי. הציגי אותו כדבר חיובי.
במעברים, מאד חשוב לשתף את הילד, להכין אותו למצב החדש, לתת מקום לרגשות ולא לשלול אותם.
מאמרים בנושא: גבולות וסמכות הורית, הסתגלות לגן, הכנת ילד לשינויים, חשיבות האמון בין הורה לילד ומתן מקום לרגשות, מתפרסמים באתר beok. מה שאינו מתפרסמם עדיין מופיע באתר שלי.
את מוזמנת לקרוא ולקבל טיפים נוספים.
מקווה שעזרתי,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהרקפת07/06/2009
בני בן 7. מאז היותו בן 4, (המלחמה הראשונה)חל שינוי גדול והבחנתי אצלו בתופעות של דאגנות יתר וחרדות. מאז אני מחפשת דרכים שונות לעזור לו. אני מאוד חוששת לפנות לטיפול דרך קופת חולים מחשש שהדבר יתועד ויפגע בו בעתיד , מצד שני טיפול פרטי מאוד יקר ואין לי את האפשרות, לכן אני בדילמה גדולה ורוצה כבר לעזור לבני . מה עליי לעשות?
האם יש פסיכולוג/מטפל שאתם ממליצים עליו באזור חיפה שגם לוקח מחירים סבירים ?
האם יש דרך אחרת לטיפול מלבד טיפול פסיכולוגי?
אודה לתשובה בהקדם האפשרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד הסובל כבר שלוש שנים
ד''ר שירי שדה שרביט07/06/2009רקפת שלום,
את מתארת שינוי התנהגותי שחל בבנך לפני כשלוש שנים, אשר בא לידי ביטוי בדאגנות יתר וחרדות. לא ברור לי בדיוק איך את חושבת שטיפול בגיל 7 יפגע בילד בעתיד, ואגב יש לילד סודיות רפואית כמו כל מטופל, גם כשהטיפול הוא בקופת חולים, במרפאה ציבורית או אצל פסיכולוג פרטי. אין הבדל בין הפסיכולוגים המטפלים במערכות השונות באתיקה הרפואית שלהם.
לעומת זאת, נראה לי שהמחיר העתידי האפשרי הוא נמוך עשרות מונים מהמחיר שהילד משלם כיום, מדי יום ביומו, בחרדות, בדאגנות וייתכן שבסימפטומים נוספים. במידה והבעיות הללו לא תטופלנה, הן עלולות להתגבר ולהתעצם, ובעתיד יהיה יותר קשה להתערב ולסייע לו.
לכן, אני ממליצה מאוד שתקחי את בנך למספר פגישות הערכה אצל פסיכולוג - בין בקופת חולים, בתחנה לטיפול בילד הטובה בחיפה או באופן פרטי. הפסיכולוג יוכל להתרשם מהבעיה וממקורותיה, ולהציע לכם את הטיפול המתאים ביותר לקשיי הילד. נראה לי שהדבר אינו סובל דיחוי נוסף.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמודדות עם שיעור יתר אצל ילדהמרס07/06/2009
החלטתנו הקיץ להוריד את השיער בחלק התחתון של הרגליים (שוקיים), בעזרת קרם להסרת שיער, לבתנו בת ה-4, מכוון שהיא מקבלת הערות בעניין, הן מילדים אחרים – גדולים ממנה בשנה, והן ממבוגרים. (מדובר בילדה שניראת בוגרת, גבוה ובטוחה מאוד בעצמה).
בעוד 3 חודשים, בספטמבר השנה, הילדה עוברת לגן מעורב-גילאים, כך שהיא תפגוש שם ילדים גדולים ממה בשנה – ולכן ניסינו להקדים קצת תרופה למכה...
הילדה שעירה מאוד בגוף (רגליים, אצבעות, גב תחתון, ידיים...), מדובר בבעיה תורשתית, כך שאנחנו מכירים מאוד מקרוב את הנושא הכאוב הזה ואת הסבל שהבעיה גורמת בד"כ, סבל שלא יהיה בידנו למנוע באופן מוחלט...
ביתנו עוד לא התחילה "לסבול" מהבעיה בגלל שהיא עדיין צעירה וכנראה שגם גבלל שמדובר בילדה מאוד בטוחה בעצמה (יפה בעייני עצמה), למרות הערות שהיא מקבלת (מאז ומתמיד...) ולמרות שהיא כבר מודעת לכך שהיא שעירה יותר מילדים אחרים (ומאמא וכו'...).
השיעור יתר, ספציפית באזור הרגליים, בולט במיוחד בגלל שהיא שעירה במיוחד שם ובגלל שהיא ילדה מאוד מטופחת, שאוהבת להתגנדר וללבוש שמלות מהודרות... ורגליים שעירות (כמו גבר), על רקע שמלות ונעלים מהודרת... לא פלא שזה מושך את תשומת לב הסביבה.
מול ביתנו אנו ניגשים לנושא באופן מאוד ישיר, אנחנו אומרים לה – וגם לאנשים ולילדים המעירים הערות, ששיעור יתר זו בעיה קלה מאוד, ממש שטויות, ולבעיה הזו פתרון קל, ושכאשר היא תגדל היא תוכל להסיר את השיער "לצמיתות" (?) כמו הדודות היפות שלה.
היא גם מודעת לזה שאבא שלה שעיר מאוד ובנתיים זה פשוט מצחיק אותה.
הכוונה העתידית שלנו היא לקחת אותה ליעוץ להורדת שיער בגיל 8, בתאום עם רצון הילדה, כמובן.
מיותר לציין שמאז שאנחנו מורידים לה את השיער (החל מתחילת הקיץ) היא מקבלת 0 הערות מהסביבה.
הגננת טוענת ההפך. היא טוענת שהדבר משך תשומת לב הילדים האחרים – דבר טמוע בעיניי מכוון שהדבר לא משך שום תשומת לב מהילדים של מכרים. מהכרותי את הילדה, הרבה יותר סביר שהיא הפנתה את תשומת הלב של הילדים לכך שהורידו לה את השיער. הגננת גם אומרת שזה לא "תואם גיל" , ואכן, גם השיעור ממש לא תואם גיל...
מבחינתנו מדובר בבחירה בין אפשרות גרועה ובין אפשרות גרוענ יותר: השארת או הסרת השיער. השאלה היא באמת מה האופציה הגרוע יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעור יתר
ד''ר שירי שדה שרביט07/06/2009מרס שלום,
את מעלה סוגיה מאוד כאובה ביחסי הורים-ילדים: מה קורה לנו כהורים כשאנחנו מזהים אצל הילד שלנו בעיה שגרמה לנו לסבל רב בילדותנו. אני מבטיחה לך, שהמידה בה מפריע לכם שיעור היתר של הילדה, זהה למידה בה הורים אחרים מוטרדים מביישנות, נטייה להשמנה, גובה רב או נמוך ביחס לגיל, לקויות למידה או מעברי דירה, וכדומה.
כרגע נושא השיער הוא נושא המדובר בסביבת הילדה, והיא מודעת לו ואני בטוחה שאף מוטרדת ממנו, עם כל הביטחון וההתגנדרות שלה. לדעתי האישית, אף אחת מהאופציות אינה טובה או גרועה מהשנייה. תפקידכם כהורים הוא להקל על הילדה בהתמודדויות מורכבות עם העולם, וכאן בחרתם בפיתרון שהיה נראה לכם הכי טוב. נראה שטובת הילדה עמדה לעיניכם, וזה הדבר החשוב. לכן המשיכו לנהוג כפי שאתם חושבים שהכי טוב עבור הילדה.
אגב, לגבי השיעור, אפשר אולי לבדוק שימוש במשחות מבהירות לשיער, כאופציה נוספת להסרתו.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המרגיעה - ועל העצה
מרס07/06/2009תודה תודה תודה.
לגבי הבהרת השיער, הלוואי וזו הייתה אופציה טובה, כמובן ששקלנו גם אותה,. אך אין מדובר בפלומה שניתן להעלים מעט בעזרת חומר הבהרה... אלא בשיער די צפוף, עבה, וארוך יחסית כך שצביעתו לצבע בהיר רק יבליט אותו על רקע העור החום שלה וימשוך תשומת לב עוד יותר, במיוחד בהשווה לשיער השחור היותר פומתי בכל שאר הגוף... ירכיים, כתפיים ידיים...
שוב תודה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חברהרחל07/06/2009
יש לחברתי ילדה בכיתה א' יודעת לקרוא אבל לא חלק, כמה פעמים היא קראה ליד הילדים וצחקו עליה ומאז היא לא מוכנה לקרוא ליד אף אחד, השאלה שלי היא האם אתם מכירות משהי שיכולה לשבת איתה ללמד אותה לקרוא בצורה כיפית ולהוציא ממנה את הפחד ולהחזיר לה את הביטחון העצמי שהיה לה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה המתקשה לקרוא
ד''ר שירי שדה שרביט07/06/2009רחל שלום,
לחברתך כדאי ראשית לשוחח עם המחנכת, על מנת להבין בעצמה כי ילד בכיתה א' אינו מצופה בהכרח לקרוא באופן שוטף. כדאי לבדוק גם האם איכות הקריאה של הילדה שונה כשהיא קוראת לבד או בנוכחות קהל. בהמשך, במידה והמחנכת אינה מתרשמת מקיומם של ליקויי למידה, האישה המתאימה לקרוא עם הילדה בכיף היא אמא שלה!! אמא ואבא, וגם סבא, סבתא ודודים אוהבים הם בדיוק הדמויות המתאימות לקרוא יחד עם הילד בסבלנות ולתת לו מחמאות על התקדמותו. אם יש אחים קטנים, הילדה יכולה להקריא להם סיפור קל מנוקד, והם בוודאי יקשיבו לה בהערצה.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מחלומות רעים לילד בן 5.5ליאת07/06/2009
שלום,
יש לי ילד בן 5.5, ילד טוב, ממושמע, מקסים,אהוב על כולם, נבון, יודע מהם גבולות.
לאחרונה התעוררו שתי בעיות:
1. לאחר שיחה עם הגננת נאמר כי הוא נגגר אחרי ילד אחר (מעט בלאגניסט), אין לו דעה מולו, הוא מוותר מעצמו כדי שירצה לשחק עימו. היא השתמשה במילה "קורבן". לדבריה היא, הגננת המחליפה והמטפלת מנסות להרחיק את ילדי מאותו ילד ובקשה ממני לעשות כך גם אחר"צ (הילד הוא בן של חברים).
אוסיף עוד כי ילדי היה אמור לעלות לכיתה א' והוא נשאר בגם עוד שנה לחיזוק רגשי וחברתי, אותו ילד עולה לכיתה א'.
כיצד אוכל לחזק את ילדי ולהקנות לו הביטחון שאולי חסר לו?
2. בימים האחרונים הוא מתעורר הרבה בלילה השל פחד מחלומות רעים.
הוא נרדם לעיתים בסלון ואנו מעבירים אותו למיטתו ולעיתים ישר במיטתו. כאשר הוא מתעורר אנו יושבים לידו עד שהוא נרדם חזרה, אך הוא מרגיש אותנו קמים והוא מתעורר ישר.אנו משתדלים מאוד לא להעבירו למיטתנו אך בלילות האחרונים עשינו כך כי הוא מאוד חושש. בלילה האחרון העברתי מזרון ליד מיטתי, וגם כך הוא התעורר כמה פעמים בפחד ובהיסטריה.
איך אנו אמורים להגיב ומה לעשות בנדון.
אודה לכן על התייחסותכם בנושאים המאוד חשובים לי.
בברכה, ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי להוסיף
ליאת07/06/2009שכחתי להוסיף גם כי בתקופה האחרונה הוא מתנהג בצורה שעד עכשיו הוא לא התנהג: הוא מתחצף, לעיתים מכה אותנו, מיילל על כל דבר, מורד
תודה - ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 5.5
ד''ר שירי שדה שרביט07/06/2009ליאת שלום,
את מתארת שתי בעיות שונות אשר התעוררו לאחרונה. לא הכרחי הקשר ביניהן ולכן אתייחס לכל אחת מהן בנפרד.
לגבי החבר, כדאי לנסות לחבר את בנך לילדים אחרים בגן, ולהפחית במפגשים המשותפים אחר הצהריים - וזאת במידה ואת רואה באמת יחסים לא שיוויוניים ביניהם. לאור העובדה שהילדים לא ימשיכו יחד בשנה הבאה, זו הזדמנות לחבר את בנך לילדים אחרים אשר כן יהיו עמו בגן בשנה הבאה. חשוב להדגיש מסרים של "גם לך מגיע" ושמירה על זכויותיו, אולם שימי לב שאת לא מקצינה זאת לצד השני, של אי התחשבות בזולת. חשוב לציין, כי לא מדובר במסר חד פעמי, אלא במערכת תמידית של עידוד הילד לשמור על הטריטוריה שלו ועל זכויותיו - גם בבית וגם כשהדבר פחות נוח לכם ההורים.
לגבי הפחדים, אלו נפוצים מאוד בגילו של בנך. כדאי לפתח שגרת הירדמות טובה, ולהכין חפץ מרגיע במיטה (כמו בובת פרווה) שיהיה עמו בלילה. במהלך היום, רצוי לעבד את הפחדים באמצעות ציור, המצאת סיפור או הקראת סיפורים על פחדי ילדים.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)