פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בת 4 שבוכה מכל דבר
    אמא דואגת
    07/06/2009

אני אמא לילדה בת 4 ותינוק בן שנה ושלוש, ביתי ילדה מאוד חכמה, את כל שלבי ההתפתחות היא עשתה לפני הזמן (הליכה,גמילה עצמאית מטיטול, דיבור שוטף, מנהלת שיחות)
    בתקופה האחרונה, היא לא מבטאת את עצמה כמו שצריך- כלומר: כשהיא רוצה משהו- היא בוכה , כשהיא משחקת עם ילדים בני משפחה והיא רוצה מהם משהו או נוצר ויכוח ישר היא בוכה.
    נוצר מצב שאני מאבדת סבלנות איתה כי הבכי לפעמים נמשך שעות ואני רוב הזמן כועסת עליה ולא מדברת איתה.
    שאלתי בגן ואומרים שהיא מסתדרת מצוין ומאוד בוגרת,
    אני לא יודעת מה לעשות. אני מבקשת בבקשה... יעוץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת 4 שבוכה מכל דבר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למה לא מייעצים?

אמא דואגת
    07/06/2009

זוהי אני האם המוטרדת.
    למה אין תשובה לשאלתי מהבוקר?????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי במקום מילים

נעמה סבג שמש
    09/06/2009

שלום לך,

ראשית, לא תמיד התשובות מגיעות באופן מיידי, אך אנו עושות כמיטב יכולתנו להגיב במהירות האפשרית.

את מתארת ילדה בוגרת ועצמאית המסתדרת בחברה, שלא בנוכחותך.
    האם יש לה סיבה היום יותר מתמיד לנסות ולזכות בתשומת ליבך?

בכל מקרה, הילדה מנסה להפעיל מניפולציות, ואף מצליחה. היא גוררת אותך לכעס ולמצב בו היא המרכז.

כשהיא בוכה במקום לדבר, את צריכה לומר בפשטות: "אני מצטערת, אני לא מבינה מה את רוצה. זה בסדר שאת בוכה אם את מתוסכלת. כשתירגעי תנסי להסביר לי מה את רוצה". תמשיכי בעניינייך. אל תפגיני כעס. אם את רואה שהיא רוצה חיבוק, תני לה אותו. תאמרי שוב את אותו הדבר, אך אל תחזרי על עצמך בלי סוף. היא הבינה וזו רק סחיטה רגשית.
    היי סבלנית ועקבית וכך תוכלי להכחיד את ההתנהגות.

כאשר היא תבקש משהו בצורה ברורה, חזקי התנהגות זו ותהללי את הדרך הבוגרת.

בהצלחה!

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה...

אמא דואגת
    09/06/2009

אני אנסה את היעוץ שנתת לי (אגב, יש לה תקופות של לבוש מסוים שרק אותו היא רוצה ללבוש לכל מקום וסירוב שלנו מעורר שערוריה עד שבסוף נכנעים לה...)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם לעבור גן?
    טל הסקי
    07/06/2009

אני אמא לילד אחד בן שנתיים ותשעה חודשים. הוא נמצא במסגרת כבר מגיל 9 חודשים. בספטמבר האחרון העברתי אותו גן מאחר ולא הייתי מרוצה מהגן הקודם. מהגן הנוכחי אני מרוצה באופן כללי. כעת קנינו דירה בשכונה צעירה ואני שוקלת אם להעביר אותו לגן בשכונה החדשה?! מדובר בגן חדש שנפתח בספטמבר (אנו עוברים באוקטובר), העניין הוא שאני לא יודעת אם זה עלול להזיק לו לעבור גן כל שנה וכן אם יותר מדיי שינויים ביחד לא יהיו יותר מדיי? מאידך, אחת הסיבות למעבר הוא הרצון שלי להכיר הורים לילדים צעירים ו"לעשות" חברים (שזה משהו שמאוד חסר במקום בו אנו גרים היום) ושיהיה מאוד קשה לעשותו אם הילדים לא יכירו בגן.
    אשמח לתגובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    האם לעבור גן?

הוספת תגובה

• מעבר לגן אחר

נעמה סבג שמש
    07/06/2009

טל שלום,

האם הגן שנפתח יתאים לבנך לשנה בלבד או יתאים לפרק זמן ארוך יותר?

איך בנך מסתגל לשינויים? איך התמודד עד כה עם המעברים? יש לקחת בחשבון שהמעבר הוא של מקום מגורים ושל גן. זה תלוי בילד ובאופיו. לכן שחזרי: איך עד כה הוא קיבל שינויים?

האם את רגועה להכניסו למסגרת שלא בחנת את תפקודה והתנהלותה (כיוון שהגן עדיין לא נפתח?)

האם הילד מרוצה בגן החדש? האם יהיה קשה לקחתו בכל בקר ולקבוע עם חבר פעמיים בשבוע?

חשבי על כל התשובות לשאלות אילו ורק אז תוכלי להחליט מה נכון יותר בעבור הילד שלך.

את מוזמנת גם לקרוא באתר שלי את המאמר בנושא הסתגלות לגן. אולי זה יחזק אצלך את ההחלטה.

בברכה,
    נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סדנא להורים
    אמיר חיימוב
    06/06/2009

ד"ר ארנולד מילר, מבכירי המומחים בעולם לטיפול בילדים אוטיסטים ומי שפיתח את "שיטת מילר" לטיפול בלקות זו, יגיע בחודש אוגוסט לישראל. במהלך ביקורו בארץ, שייערך ב 10-12 באוגוסט, יעביר מילר סדנא בת שלושה ימים במרכז הרפואי 'שיבא' (תל השומר) בה יציג את עיקרי השיטה שפיתח.

שיטת מילר מיושמת דרך קבע בגני ילדים ובבתי ספר רבים ברחבי העולם ובכללם בתי ספר בארה"ב ,קנדה, ישראל ואפילו בבחריין.

השיטה מלמדת אנשי מקצוע והורים, כיצד לתעל התנהגות חוזרת (ריטואליסטית) או "מפוזרת של הילד האוטיסט לכדי התנהגות בעלת משמעות וקשר אינטראקטיבי עם אנשים והסביבה.

לצורך כך פיתח דר' מילר מסלול הליכה מוגבה במיוחד לילדים בגילאי 2-7 . תוך כדי הליכה על המסלול מקבל הילד האוטיסט משימות המחייבות אותו להתרכז ולהיות עסוק רק במשימה. ייחודה של שיטה זו, בשונה משיטת הטיפול הנפוצה ABA שמבוססת על למידה יותר פסיבית ,היא ביצירת מצבים בהם הילד חייב באופן פעיל לפתור בעיות ולגלות אסרטיביות ולהפנים את מה שעשה.

במהלך ביקורו בארץ יפרט ד"ר מילר מדוע שיטתו מצליחה במקומות בהם שיטות רבות אחרות כשלו.
    ביום הראשון לסדנה (10/8 ) יוצגו מחקרים עדכניים בנושא הטיפול באוטיזם, יוקרנו סרטים המציגים שיטות טיפול חדשניות ותינתן הרצאה על השיטה הייחודית של ד"ר מילר.
    ביום השני (11/8 ) יינתנו הסברים פרקטיים ליישום השיטה.
    ביום השלישי (12/8) ד"ר מילר יראיין את פרופ' סטפן שור, שהצליח להתגבר בגיל 13 על האוטיזם וכיום הוא מרצה לחינוך מיוחד באחת האוניברסיטאות בארה"ב ובמקומות אחרים בעולם. כמו כן ידברו הורים ישראלים שלמדו את השיטה בארה"ב וכיום מטפלים בילדיהם בשיטה זו, הקהל יוכל לשאול שאלות וגם תינתן הדגמה מעשית על העבודה במסלול המיוחד ע"י ילד שמטופל בשיטה.

לקביעת תור
    סגירה
    סדנא להורים

הוספת תגובה

• טלפון- 0525275600

אמיר חיימוב
    06/06/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אמא
    05/06/2009

בני בן 2.5, מאוד מתוק וחברותי ובעיני מתפתח מאוד יפה גם פיזית, גם מילולית. בגן שלו, כבר מתחילת השנה אמרו לי שיש לו נטיה לעשות הפוך מכולם ולווא דווקא מתוך התרסה אלא כאילו לעצמו (אם כולם משחקים בפנים הוא יוצא לחצר וכדומה). לאחרונה אומרות לי הגננות כי הוא מתקשה להתחבר למשחק משותף עם ילדים אחרים ומשחק לבדו או עם ילדה נוספת שגם היא פחות מתחברת לאחרים. בנוסף, כשאחרים משחקים הוא במקרים רבים עושה דברים שאסור אף שהוא יודע שהם אסורים. יש לציין שבני מאוד תקשורתי ואוהב ילדים אך מכיוון שהוא ילד ראשון, אני פחות רואה אותו בסיטואציות חברתיות. אני יודעת שכאשר יש הרבה אנשים, הוא לעיתים נרתע. חשוב לי עוד לומר כי גם בבית, הוא עושה דברים שאסור במצבים בהם הוא זקוק לתשומת לב ואינו מקבל אותה. אני שואלת את עצמי אם זה לא חלק מהעניין אך מה לעשות שבגן הוא חלק מקבוצה ולא בכל רגע הוא יכול לקבל תשומת לב? נראה לי שחשוב שיידע להיות חלק מקבוצה. מה לעשות? האם זה מעורר דאגה? אני בעיקר מודאגת מכך שכרגע הוא במסגרת מאוד סבלנית ואוהבת עם 14 ילדים ובשנה הקרובה הוא צפוי להיכנס לגן ובו הרבה יותר ילדים וגננת פחות פתוחה. מה עלי לעשות?האם זו בעיה רצינית או סתם ייחודיות שלו?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אנא ענו לי!!! אני מאוד מחכה לתשובה!

אמא
    07/06/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כישורים חברתיים, אופי וגבולות.

נעמה סבג שמש
    09/06/2009

שלום לך,

ניתן ואפשר לעזור לבנך ללמוד כישורים חברתיים מתאימים.
    תוכלי להפגיש אותו עם ילד אחה"צ ולתת לו כלים כיצד נכון וכדאי להתנהג בחברה.

בגילו, לא כולם עדיין בשלים לשחק ביחד ורבים מהם עדיין משחקים במקביל, וזה בסדר.

בנושא עשיית הדברים האסורים- גם את וגם הצוות בגן, אמורים להגיב על כך בצורה חד משמעית ולהבהיר שיש חוקים וכללים. יש דברים שמותר ויש כאלה שאסור.
    בשביל להעצים אותו ולחזק את בטחונו העצמי עלייך להבהיר את הגבולות בצורה חד משמעית.

את מוזמנת לקרוא באתר beok את מאמריי בנושא סמכות הורית, או באתר שלי, ולקבל טיפים נוספים.

בהצלחה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך לנעמה

דידי
    09/06/2009

תודה על תגובתך. אני מרגישה קצת מבולבלת. הגננות בגן אומרות כי הן חושבות שיש לו קשיים ביצירת קשר עם הילדים האחרים, הוא כאילו מנסה אך לא יודע איך, זה לא שהוא לא רוצה. יש לציין שאיתנו הוא מתקשר נהדר, וורבלי מאוד. הן מושכות קצת לכיוון שמדובר במשהו חריג לגילו ושווה התייחסות. כשאמרתי לגננת שפסיכולוגית ילדים אמרה לי שצריך להניח לו ושייתכן שהוא מתפתח קצת לאט מכולם, היא אמרה לי שהוא כבר עוד מעט בן שלוש. תשובתך היתה יותר מרגיעה וגם בעלי חושב שצריך להניח לילד, לא להדביק לו בעיות, כן לעשות מאמץ לאפשר לו לבלות זמן עם ילדים אחרים אך הכל ממקום מאוד בטוח שהכל בסדר. אני מבולבלת כי דברי הגננות מלחיצים אותי והן אלה שרואות אותו בחברה מרבית שעות היום אך התחושה שלנו עם הבן שלנו היא שהוא מתפתח מקסים. אני לא רוצה להדביק לו בעיות וכשאני נכנסת ללחץ מדברי הגננות, יוצא שאני קצת עושה את זה כי אני חושבת רחוק וחושבת בכיוונים לא טובים. מצד שני אני לא רוצה שיגיע לגן ויסבול נורא. אשמח לעזרתך בהפגת הבלבול והכוונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורים אוהבים מול ילדה מתבגרת
    גלית
    05/06/2009

בוקר טוב.אנחנו הורים לשלושה ילדים בגיל 14.5 , 12 , 6.5 ואנחנו בני - 38.הבת המתבגרת שלנו ילדה מקסימה ואהובה.לפני כחודש סיפרה שידיד מהצופים הציעה לה חברות.הסברתי לה(בדיוק כמו שהסבירו לי כשהייתי בגילה ולכן אני מוצפת רגשות מעורבים האם אני טועה בגישה ובחשיבה):שזה מוקדם בעיני חבר בגיל הזה - להתחיל בגיל כ"כ צעיר נשיקות ואח"כ מזמוזים...בעיני ממש גיל מאוד צעיר.היא ענתה שהיא אוהבת אותו אבל אמרה שתאמר לו שישארו בינתיים ידידים.בתקופה האחרונה הרגשתי "משהו" ולכן שלשום כשאספתי אותה מהצופים שאלתי אותה מה קורה בינה ובינו.ענתה שזה "מתפתח". מפה לשם סיפרה שכבר התנשקו(רחמנא ליצלן ח ח ח ). מאוד כעסתי על זה שלא סיפרה לי.היא בכתה ואמרה שפחדה "מהתגובה".קיימנו איתה שיחה בעלי ואני ומצאנו את עצמנו שוב חוזרים על זה שלדעתינו זה מוקדם,ושעדיף לחכות .ושאם בגיל 14 מתחילים נשיקות אז בגיל 16 נמצא את עצמנו אצל רופא נשים מתאימים לה גלולות דבר שבענינו הוא מאוד מאוד מאוד מוקדם להתחיל איתו...והיא שאלה אם אנחנו לא שמחים שמישהו אוהב אותה והיא אותו.בקיצור , בעלי ואני מסתובבים עם תחושה לא טובה, חוששים שאולי אנחנו טועים בחשיבה ובמה שיעצנו לה . היא מצידה מספרת שלהרבה בנות יש חבר בגיל הזה והאמהות "ממש שמחות ומעודדות והיא היתה שמחה אם גם אצלינו בבית היתה גישה כזו . אני מרגישה כשלון על זה שלא סיפרה לי על הנשיקה ומצד שני אני מבינה למה לא סיפרה לי - כי ידעה מה אני חושבת .אשמח אם תעזורו לנו ותחוו את דעתכם ותתנו לנו עצות מה לומר לילדה המדהימה שלנו. אנחנו לא רוצים לאבד אותה וחשוב לנו שתמיד תספר לנו וכאן יש התחלה של "לא לספר דברים לאבא ואמא כי ..."
    האם בעצם יש "גיל לנשיקה , ולחבר..."
    ת וד ה

הוספת תגובה

• הורים אוהבים מול מתבגרת מאוהבת

זהורית אסולין שמחון
    05/06/2009

ביתכם עושה את צעדיה הראשונים בהתבגרות וכך גם אתם. נסו לברר עם עצמכם מדוע אתם חושבים שזהו גיל מוקדם. ממה נובעת החשיבה הזו כי רק ההבנה הזו תוכל לאפשר שיח עמוק יותר בינכם לבין הילדה. האם אתם מרגישים שהיא לא מספיק בוגרת לשלוט במיניותה?, האם אתם חושבים שהקשר אינו מבוסס על חברות אמיתית ואינטימיות? האם אתם חוששים שהיא מנוצלת על ידי בן זוגה? מעבר לאמירה שאתם חושבים שזה מוקדם צריך להתנהל שיח פתוח עד כמה שאפשר מהי נשיקה מהי מבטאת, מהו קשר של חברות, כיצד היא יודעת היכן הגבול מה היא חשה בקשר וכולי- את האיסור היא יודעת וכדאי לנהל סביבו חשיבה ודיבור
    המון בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן 5.5 ,נראה לי ,שמתחיל בבעיה

רחל
    24/07/2011

הזו,כמעט כל יום ,הוא אומר שבורח לו הקקי ,הוא לא מספיק להגיע לשירותים.גם ילד חכם מאוד.איך מתחילים?בטיפול בעיה זו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן 5.5 ,נראה לי ,שמתחיל בבעיה - תגובה

סמדר ריינר
    24/07/2011

שלום רחל,
    כמו שכתוב בהמשך חשוב שתפנו לטיפול בהקדם, ככל שמתחילים מוקדם יותר כך הסיוכי לפתור את הבעיה גדול יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 9 שעושה קקי במכנסיים!!!
    ענת מאילת
    04/06/2009

אני מקווה שאני במקום הנכון...יש לי בעיה מאוד חמורה ואין לי מושג לאן אני פונה אחרי הרבה ניסיונות לעזור ולטפל בבעיה של הילדה שלי!!!
    אני גרה באילת...יש לי ילדה בת 9 שעדין עושה קקי בתחתונים...עשינו לה את כל הבדיקות...היא בטופלת בהתפתחות הילד...הכנסתי אותה לחוג של ריפוי באומנות שהמליצו לי ואמרו לי שזה יעזור מאוד והיא תפסיק!!! כבר חצי שנה ואין שינוי <עלות החוג ל - 20 דקות 180 ש"ח>.
    הבעיה יותר חמורה שלא איכפת לה...היא יכולה לשבת עם תחתון בקקי כל היום ולא להחליף...גם שאני אומרת לה ללכת להחליף זה לא נעשה באותו רגע אלה לאחר חמש או שש פעמים שאני מעירה לה...גם שאני אומרת לה ללכת לשירותיים היא אומרת אין לי ומתאפקת לאחר רבע שעה מסתבר שהיא כבר עשתה בתחתון!!! אני אובדת עצות כאן באילת אין הרבה איפשריות לפנות ולקבל עזרה כל מה שאמרו לי עשיתי ואין שינוי ...היא כבר גדולה ואני מאוד רוצה שמישהו יעזור לי לטפל בבעיה שלה!!!
    לה אין בעיה עם זה גם שזה פוגע בה חברתית ופוגעים בה ואומרים לה דברים מעליבים שהיא מסריחה וכו'... שום דבר לא מוזיז לה!!!
    בבקשה תעזרו לי ותנו אותי לאדם המתאים שיוכל לעזור לי לסיים עם זה אחת ולתמיד!!!
    בתודה מראש
    ענת מאילת

הוספת תגובה

• חשבתי שרק אצלנו יש כזאת בעיה

בת-שבע
    05/06/2009

שלום
    נכנסתי לפורום הזה במקרה וביאוש גדול.יש לי אותה בעיה עם הבת שלי שהיא בת 10.התופעה התחילה לפני שנה וזה פסק ומיזה חודשים הבעיה חזרה.אני שמה לה תחבושת הגיינית ומחליפה בסביבות 7 פעמים ביום.הילדה ללא שמחת חיים מפסידה ימי לימודים והפסיקה ללכת לחוגים.היא פשוט ילדה עצובה.אתמול שמתי לה נר גליצרין ויצאה לה חתיכת צואה ענקית וקיוויתי שהנה הסיפור ניגמר אבל ממש לא.קבעתי תור לפסיכולוג ואני אשמח לשתף אותך במה שהוא אמר או ייעץ לנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ענת מאילת
    05/06/2009

אני אשמח לקבל כל דבר שיכול לעזור!!!
    וממש ממש תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני קמקווה שנקבל גם בפורום הכוונה

בת*-שבע
    06/06/2009

אשמח לקבל תגובה מאיש מקצוע פה בפורום באם ניתקלו בבעיה דומה ויודעים שיש פתרון.אני מיואשת לגמריי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ניראה

בת*-שבע
    07/06/2009

שיש פה מישהי מהצוות שתוכל לעזור או לייעץ.כולם מתמחים בנושאים אחרים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קקי במכנסיים

אתי
    07/06/2009

איזה מין פורום זה? מדוע אף אחד לא מתיחס ? גם בני באותו מצב קצת התחשבות, לפחות תפנו אותנו למי שיכול לעזור!!!!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עשיית קקי במכנסיים בגילאי בי"ס

ד''ר שירי שדה שרביט
    07/06/2009

לכל הפונות שלום,
    ראשית אני מצטערת שלא קיבלתן מענה לשאלותיכן.
    אתן מתארות בעיה אשר נקראת "אנקופרזיס" - אי שליטה מספקת בקקי, אשר לרוב מתאפיינת בהתאפקות ממושכת, שבסופה הקקי בורח ללא שליטה, בדר"כ בזמן לא מתאים ובבגדים. הבעיה גורמת לסבל רב מאוד ומיותר לילד ולסביבתו.
    באנקופרזיס מומלץ לטפל באמצעות טיפול פסיכולוגי קוגניטיבי-התנהגותי בשילוב הדרכת הורים. לטיפול עם ביופידבק יש תוצאות מצוינות בתחום.
    לכן רצוי מאוד לפנות לפסיכולוג במהרה.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אני בברוך הזה

נעמה
    30/01/2011

עם ילד בן 5 שעושה רק במכנסיים - קקי ופיפי. אני מיואשת. הוא כל הזמן מריח רע, והילדים בגן צוחקים עליו. רע לו ורע לנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עשיית צרכים בגיל 5

ד''ר שירי שדה שרביט
    30/01/2011

נעמה שלום,
    כפי שכתבתי לעיל, בעיה של בריחת צרכים היא מוכרת, וגורמת הרבה סבל לילד ולהוריו. לכן מומלץ לטפל בכך בהקדם האפשרי - באמצעות פניה לפסיכולוג/פסיכותרפיסט בעל ניסיון בטיפול בבעיה זו.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני חסרת תקווה

נעמה
    31/01/2011

שירי - תודה על תגובתך. אני זקוקה לתשובה כנה.. האם הבעיה הזו תחלוף עם טיפול? כל מה שאני רואה באינטרנט זה סיפורים קשים על הבעיה הזו, וילדים שלמרות טיפול הם המשיכו ללכלך עד גילאים גדולים.
    היינו בטיפול במכון אדלר. הטיפול עזר לתחומים אחרים אך לא פתר את הבעיה. כמה זמן להערכתך יקח לטפל בבעיה אם אפנה לפסיכולוג?
    אתמול בני אמר לי שאולי כדאי לי להחליף אותו בילד אחר, כזה שלא מפספס. לא יכלתי שלא לבכות. עודדתי אותו וחיזקתי את מה שטוב בו (הוא ילד מבריק בצורה יוצאת מן הכלל, יפה תואר ורגיש. טוב לב. מוכשר מאוד.. מצייר מדהים, חכם.. מתבטא יפה.. ממש ילד מדהים). אמרתי לו שגם אם היו נותנים לי לבחור מבין מליון ילדים מי יהיה הילד שלי - הייתי עדיין בוחרת בו.
    אני מרגישה שהבטחון העצמי שלו הולך ונרמס. שמחת החיים שלו אבדה.. בגן צוחקים עליו מאוד. מנדים אותו חברתית. כואב לי. ואני בכלל לא מדברת על הייסורים שבלנקות אחריו..
    יש לציין שאנחנו משפחה נורמאטיבית לחלוטין..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיצד להגיב למשפט חמור
    לילך
    04/06/2009

שלום רב

בני בו 4 ושלשום שיחק עם חבר תוך כדי הרכבתו על הבימבה בני אמר הבולבול שלי בתוך התחת של החבר וצחק, אני הייתי בשוק, מה זה אומר? האם יכול להיות שעשו לו משהו? בהתחלה כעסץי עליו ואמרתי לו שאסור לדבר כך, אחר כך ניסיתי לדובב אותו ולשאול האם ראה כזה דבר או שעשו לו? הוא לא ממש הבין מה שאלתי? האם יכול להיות שילד יאמר גבר כזה ללא רקע של פגיעה בו? יש לציין שלא אמר זאת שוב? האם הגבתי נכון? האם להילחץ ולקחת אותו לרופא לבדיקה?

הצילו מאמא מודאגת

לקביעת תור
    סגירה
    כיצד להגיב למשפט חמור

הוספת תגובה

• משפט חמור ?!

ליאת גרוס
    04/06/2009

שלום לילך
    אם מדובר על משפט חד פעמי והילד לא הבין מה בכלל את רוצה ממנו אח"כ, ייתכן מאד שאת יכולה להרגע לחלוטין
    באמת הבולבול שלו היה בתוך התחת של החבר. הוא ציין עובדה טכנית פשוטה ומשעשעת. פרויד אמר שלפעמים סיגר הוא רק סיגר.. קחי את זה בפרופורציות...
    רק אם תראי התעסקות מוגברת בנושא.או משחק יזום בעל אופי שמתחיל להראות מיני, אז חשוב לדאוג ופעול בנושא.

מה דעתך ?

ליאת גרוס
    מודיעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 8.5 לא מעוניין ללכת לקייטנה
    איריס
    04/06/2009

בני בן ה-8.5 לא מעוניין ללכת לשום קייטנה. אני מנסה לשכנע אותו בכל צורה שהיא. חודשיים שלמים שיבלה במחשב זה לא נראה לי הגיוני. האם יש דרך אחרת שאוכל לשכנע אותו? גם לא נראה לי שילד בן-8.5 יכול בגיל כזה להשאר לבד בבית, ובטח לא לקבוע מגיל כזה אם ללכת לקייטנה. מה עושים?

הוספת תגובה

• לא ללכת לקיטנה

ליאת גרוס
    04/06/2009

העובדה שילד בגילו ישאר בבית, יפגש עם חברים, ישחק בכדור במגרש וישחק במחשב אינה מדאיגה בעיני. מה שעלול להדאיג הוא הסיבה שבגינה אינו רוצה ללכת לקיטנה. אם אינו רוצה ללכת כי יש לו קושי חברתי או קושי להתמודד בסיטואציות חדשות, אז כדאי לבדוק את העניין יותר לעומק.
    בדקי עימו מדוע אינו רוצה ללכת לקיטנה ומה מתכונן לעשות בבית אם לא ילך. תסבירי לו שמדובר בזמן רב. נסי להציע ללכת באופן חלקי נגיד יומיים בשבוע (אם קיימת אפשרות כזו). אם מתעקש ומסביר כיי לא ישרוץ כל היום מול הטלויזיה אלא גם יפגש עם חברים וכו', הייתי שקלת לכבד את בקשתו
    מה דעתך ?

ליאת גרוס
    מודיעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרידה מתינוק בן 9 ח'
    הילה
    03/06/2009

שלום רב,
    אני נמצאת בבית עם בני בן ה-9 חודשים מרגע היוולדו. אני ובעלי הן הדמויות היחידות המטפלות בו. החל מהשבוע החלטתי להכניסו לתינוקיה קטנה לשלוש פעמים בשבוע, כדי להקל עליי את עומס הטיפול בו ולהתכונן למצב שאשוב לשוק העבודה. ביקרתי עימו בתינוקיה כבר 4 פעמים והוא ממש מבועת שאעזוב אותו: בוכה כשאחת המטפלות לוקחת אותו לידיים, בודק כל רגע את נוכחותי. ניכר שחרדת הנטישה בשיאה !!
    שלא בחוכמה, כבר בפעם השניה שהגעתי איתו עזבתי אותו ל-10 דק' והוא צרח, דבר שלדעתי גרם להחמרת הבעיה. נא עצתכן:1. האם כדאי לחכות עם הכנסה למסגרת עד גיל שנה (אז עתיד להיכנס למעון רב ילדים).2. האם יצליח לזכור את המטפלות גם כשאינו נוכח יום-יום בתינוקיה? 3. האם עזיבתו שם על אף חרדתו הגבוהה וביכיו גורמות לנזק ?

לקביעת תור
    סגירה
    פרידה מתינוק בן 9 ח'

הוספת תגובה

• כניסה למסגרת. תהליך הפרידה.

נעמה סבג שמש
    03/06/2009

היי רוני,

לא נראה לי נכון להכניס ילד למסגרת לשלושה חודשים בלבד, ואז שוב להעבירו מסגרת, עם ילדים חדשים ודמויות משמעותיות אחרות. יותר מידי מעברים.

בהחלט חשוב שהכניסה למסגרת תעשה בצורה הדרגתית ועזיבתו בוכה וצורח אינה הגישה הנכונה. יש בכי ויש בכי.

מאמר שמתפרסם באתר שלי וגם באתר זה, בשם: הילד הולך לגן- הסתגלות הילד וההורה למעבר, יוכל להועיל.

אנא, קראי אותו. אני כאן לשאלות נוספות.

בברכה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפשת פסיכולוג
    יעלי
    03/06/2009

שלום רב,
    בני בן 12.
    ילד חברותי מאוד. לאחרונה נפוצה שמועה באיזורינו (אנו מתגוררים בישוב קטן) שמסתובב משהו מבוגר שמציק לילדים. המקרה אירע כבר לפני 1/2 שנה ומאז אין כבר כלום.
    הילד שמע זאת מחבר שלו והוא סיפר לו שהארוע הסתיים מזמן ומצאו את האדם ואין יותר שום דבר באזורינו. הוא רואה שכולם מסתובבים בחוץ (גם קטנים ממנו)
    מאז, הילד שלי לא רוצה לצאת מהבית. לא הולך לחברים. לאחרונה רק לשכן שגר ממול (שקטן ממנו ב-3 שנים) וגם זה בקושי .
    אני מוכנה לקחת אותו לחבר אחר אבל הוא לא רוצה לצאת מהבית.
    לא יודעת כבר מה לעשות.
    מחפשת פסיכולוג שיעזור לבני.
    אשמח לקבל ממכם המלצות לפסיכולוג באיזור חדרה והסביבה.

לקביעת תור
    סגירה
    מחפשת פסיכולוג

הוספת תגובה

• פסיכולוג

ליאת גרוס
    04/06/2009

שלום לך
    אני מכירה מישהיא טובה מאזור פרדסיה. אם זה מתאים אנא התקשרי אלי ואתן לך את הפרטים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיכותרפיסטית גופנית-ליווי וטיפול
    ציפי רוזנבלו
    03/06/2009

שמי ציפי, פסיכותרפיסטית גופנית.
    מאזור ירושלים וסביב לה ,בת 27 ואם לשניים. מחפשת מקום בלב של ילד או ילדה לתת את האהבה ,שמחת החיים והתקווה שיש בי.
    מעוניינת להתחיל ללוות ילד/ה נער/ה בשעות הבוקר-צהריים ל 3-4 ימים בשבוע.
    תחילת עבודה באזור ספטמבר,

הוספת תגובה

• פסיכותרפיסטית גופנית-ציפי רוזנבלו

ציפי רוזנבלו
    03/06/2009

שלום שוב
    באם מישהו מעוניין מספר הטלפון ליצירת קשר: 0528891752

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות חברתית - ילדה בת 5 וחצי
    דנה
    03/06/2009

שלום רב,

בתי בת החמש וחצי היא ילדה מקסימה וחכמה (מאוד). בכורה + 2 תאומים בני שנתיים.
    בחודשים האחרונים ראינו שיש לה בעיה בפתרון קונפליקטים עם ילדים אחרים. הדבר קורה בעיקר כשמזמינים חברה הביתה, אך גם בגן וגם עם בנות דוד (כשמזמינים אותה לבית של חברה המצב הרבה יותר טוב).
    אם עושים מה שהיא רוצה, הכל בסדר. אבל אם החברה רוצה לשחק במשהו אחר, היא רבה איתה ("תלכי הביתה", "לא רוצה להיות חברה שלך") או שפשוט מתנתקת (רואה טלוויזיה, הולכת לחדר).
    כשמדברים איתה אחרי הארוע היא מבינה שהיא לא בסדר, ושצריך להתנהג בצורה אחרת, אך בזמן אמת נראה שזה פשוט משתלט עליה.
    היינו שמחים לשמוע עצה איך לנהוג.
    תודה.

הוספת תגובה

• אשמח להתייחסותכן להודעתי

דנה
    07/06/2009

לא קיבלתי תגובה עדיין.

תודה מראש,
    דנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כישורים חברתיים

נעמה סבג שמש
    07/06/2009

היי דנה,

חשוב שתנחו אותה תוך כדי דוגמא אישית.

מה קורה כאשר אתם מסרבים לרצונותיה? או אולי אתם נמנעים מזה?

כדאי שתקפידו לומר לה לא ולאפשר לה להתמודד עם זה.

מעבר לכך, הבהירו שאם הדבר חוזר, אתם לא מזמינים אליה חברות בשלושה ימים הקרובים, ותעמדו בכך.

איך היא מתמודדת עם אחיה?

האם אתם מנחים אותה בפתרון קונפליקטים? שאלתם את עצתה, מה כדאי ונכון לעשות בנושא.

נסו את שיטת התגמולים. שבחו אותה על כל התנהגות נאותה.

קראו לה ספרי ילדים הנוגעים בהקניית כישורים חברתיים.

בהצלחה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזיבת ילדה לצורך נסיעה
    גלית
    03/06/2009

שלום , אנו מתוכננים לנסוע בקיץ לשבוע ולהשאיר את הילדה בת השנתיים אצל הסבתא.
    איך להכין אותה ? למה לצפות לאחר מכן ? ומה כדאי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    עזיבת ילדה לצורך נסיעה

הוספת תגובה

• יציאה לחופשה.

נעמה סבג שמש
    03/06/2009

היי גלית,

בכתבה בנושא חופשות שהתפרסמה בירחון "להיות משפחה", פירטתי את נושא זה.

את מוזמנת להכנס לאתר שלי, תחת הנושא "מהתקשורת" ולקרוא את הכתבה.

אם לאחר מכן יהיו שאלות נוספות, אענה בשמחה.

ד"א- הגדרתך במילה עזיבה מעידה על חוסר שלמות עם הנסיעה?

תהנו מהחופשה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות חברתית
    דורית
    03/06/2009

שלום
    ביתי בת 7 בכיתה א' יש לה חברה שמאוד שולטת עליה ,היא מספרת לי שאם היא רוצה לשחק עם חברה אחרת היא מושכת אותה בכח ולא נותת לה ,בכל דבר היא מתערבת לה וחוטפת לה דברים
    אציין שלפעמים הם גם חברות טובות היא מאוד אוהבת לבוא אלינו , במפגשים כיתתים שמתי לב
    שפתאום באיזה שלב חברה שלה הלכה עם חברה אחרת שזה בסדר אבל כשבתי באה להצטרף היא הפנתה לה גב באותו רגע כעסתי מאוד לא ידעתי אך להגיב ,בעבר היתי מציעה לה הצעות ושמתי לב שאני רק גורמת נזק לבטחון של הילדה שלי ,השאלה היא אך להגיב אך לגרום לבתי שתפסיק לחשוש ממנה ותעשה מה שבא לה יש לה עוד חברות בכיתה אבל רוב הזמן היא איתה (אן הרבה בנות בכיתה)פעם סיפרה לי אחת האימאות שהם פנו למורה לגבי אותה ילדה שהציקה ושהבת שלי מאוד מושפעת ונגררת ,גם ביתי לפעמים אומרת לי שאמרים שהיא פרירית ןהיא לא יודעת מה המילה הזאת
    אשמח לקבל עצה אך להתמודד

לקביעת תור
    סגירה
    התמודדות חברתית

הוספת תגובה

• התמודדות חברתית

ליאת גרוס
    04/06/2009

שלום דורית
    אכן לא פשוט להיות אמא ... גיל 7 זה בערך ההתחלה של ההבנה שאין לנו שליטה מוחלטת על מה שקורה עם הילדים ושלפעמים אנו לא יכולים לעזור.
    לדעתי עשית נכון שהפסקת ללחוץ כשראית שהדבר פוגע בה. כנראה קשה לה ומפחיד לה להתנתק ממנה וזה שתאמרי לה לעשות זאת רק יקשה יותר. מצד שני יש לי בכל זאת כמה הצעות:
    1. עודדי אותה(בלי לחץ) להיפגש עם חברות אחרות אחר הצהריים. אל תאמרי לה לא להפגש עם החברה אלא פשוט תציעי לה להיפגש עם X Y אחרות.
    2. נסי לקשר בינה לבין חברות שאינן מהכיתה כמו למשל חוגים.
    3. חישבי מה מספקת לה אותה חברה ולמה בוחרת להיות דווקא איתה. נסי לחשוב כיצד ניתן למלא את הצורך הזה בדרכים נוספות.
    4. בתך נוהגת כך כי אינה מרגישה בעלת ערך מספיק ועל כן היא חשה כי עליה להתפשר ולוותר. בלי קשר לילדה זו, נסו לחזק את בטחונה, ולספק לה חוויות של הצלחה בעיקר בתחום החברתי.
    5. כשאת רואה אותה עם אותה חברה ברגעים בהם עומדת על שלה, הדגישי את זה בפניה וחזקי אותה על כך.
    6. בלי קשר לאותה חברה, הסבירי לה מה זה פריירית, ומהי התנהלות חברתית הוגנת. שאלי אותה למה היא חושבת שאומרים עליה פריירית והאם היא חושבת שזה נכון. אל תזכירי את שם הילדה ההיא מיוזמתך, ובכל מקרה אל תפעילי לחץ להתרחקות ממנה. כשהיא תתחזק היא תתרחק בעצמה...

מקווה שעזרתי

אשמח להתעדכן
    ליאת גרוס
    מודיעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשה להמלצה על דרכי התמודדות עם פחד
    דידי
    03/06/2009

שלום, בני בן 2.5 ויש לו לא מעט פחדים מחושך, מצל. רציתי לשאול אם יש קווים מנחים לגבי איזה מענה לתת לפחדים, האם להגיד אין מה לפחד למשל או לאשר את הפחד כדי לתת תחושת השתתפות? אני מרגישה שלעיתים עוזר לו לשמוע סיפורים על חוויות דומות לשלו. זה נראה לי כלי עבודה נכון אך אני לא ממש יודעת איך לעבוד איתו. האם יש לכם המלצה על ספר המלמד את טכניקת העבודה עם סיפורים ככלי מרגיע.
    בנוסף, שמעתי שקיים ספר ילדים המדמה קונפליקטים חברתיים שונים ומלמד דרכי פיתרון. אני לא מצליחה להשיג את שמו. האם ידוע לכם על ספר כזה?
    תודה
    אמא

הוספת תגובה

• לא קיבלתי מענה לשאלתי

אמא
    05/06/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מחכה המון זמן לתשובה. בבקשה תענ

אמא
    07/06/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מחושך

ד''ר שירי שדה שרביט
    07/06/2009

לאמא שלום
    אני מצטערת שלא קיבלת מענה מהיר לתשובתך.
    שאלת על עזרה לילד בהתמודדות עם פחד, ואני חושבת שתוכלי לעזור לו הכי טוב, בכך שתלמדי אותו שיטות להרגיע את עצמו. למשל, נסי לחשוב מה עבר לך בראש ומה הרגשת כשנכנסת לאתר לבדוק האם אחד המומחים השיב כבר לשאלתך. בוודאי חשת רגשות לא נעימים, אולם אני משערת לעצמי שהרגעת את עצמך בדרכים מסוימות, ואותן אפשר להעביר לילד, באופן שמתאים לגילו. למשל, לעשות התמודדות אקטיבית - לנסות לשנות את המציאות, כפי שאת עשית כש"הקפצת" את השאלה. אולי אפשר לשים לו בחדר נורת לילה קטנה, ולהראות לו איך הוא יכול להדליק את המתג כשיחפוץ בכך. כמו כן, אפשר להתמודד עם הפחד בדרכים נוספות - לצייר אותו במהלך היום ולדבר עליו, לקרוא ספרים (כמו "פחדרון בארון") וכדומה. ובמקביל, חשוב לזכור שפחד מחושך הינו דבר שכיח ואופייני בגיל של בנך, והוא חולף עם הגיל.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה