פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אחריות בת 7
    עינת
    24/01/2009

שלום בתי בת ה-7 ילדה חכמה (דוברת שלוש שפות ) חייכנית ומתוקה.הבעיה שלה היא שהיא חסרת אחריות או אולי "אסטרונאוטית" משהו שמוציא אותי מדעתי!!!! היא שוכחת לסדר את קלסר הלימודים שלה, שוכחת פריטים בבית הספר,או אצל חברות, מאוד לא מסודרת אם בבית ועם במחברות בית הספר, לא מאורגתו חולמנית.... אני משתדלת להזכיר לה כל הזמן ןלא מוותרת לה( אני לא מסדרת אחריה אלא מבקשת ממנה לסדר את הבאלגן שלה, את הקלסר לה וכו) הבעיה היא שנמאס לי ללכת אחריה כל היום וכל הזמן. אולי זה קצת האופי שלה אבל איך בכל זאת אפשר להקנות לה כלים של אחריות , של סדר, של אירגון? אנו מתגוררים בשליחות בחו"ל אנה תנו לי כלים פרקטיים ליישם בבית! אני פשוט מתוסכלת ומאוד מאוכזבת שהיא כזו מכייון של החוכמה שלה וטוב ליבה יורדים לטימיון בגלל שהכול אצלה מבולגן ולא יפה. בתודה מראש עינת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אחריות בת 7

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשיי התארגנות

זהורית אסולין שמחון
    24/01/2009

את יכולה לעשות לה לוח מגנטי עם כל המטלות שיש לה או לוח מחיק כך בצורה ויזואלית במקום בולט היא תבדוק בשיטתיות מה עשתה ומה עליה לעשות עוד. כנראה שיש לה קשיי התארגנות ועל כן כשאת מסייעת לה בשיעורי הבית עיקר הסיוע צריך להיות לא בתוכן השיעורים אלא באיך כותבים ביומן, איך מתייקים דף או מדביקים אותו למחברת, אם היא מסתובבת עם פלאפון למדי אותה להשתמש בפונקצית היומן שם שיזכיר לה מטלות שיש עליה לבצע. טיפים נוספים רבים יש בפורומים של הורים לילדים עם לקויות למידה והפרעות קשב ורכוז (לא שהא כזו אך רבים מהם סובלים מקשיי התארגנות ומפתחים טיפים מאד טובים ויעילים שנבנו מנסיונם האישי)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחות חדשה במשפחה
    שרית
    23/01/2009

שלום! יש יל ילד בן שלוש ועוד כחודשיים הולכת להיוולד לו אחות . התחלנו לדבר איתו על הנושא הוא אומר שהוא רוצה אחות כמו של חבר שיש לו. אלא שבזמן האחרון הורא קצת מפספס וממש לא רוצה לעזוב את בעלי בגן פשוט בוכה בהיסטריה, אח"כ הוא נירגע אומנם לא משתף פעולה בכל הפעילויות יצירה הגננות מכירות את בני הוא ילד רגיש ,אני בטוחה שהן מתייחסות אליו ברגישות. אך עדיין מה לעשות אני מרגישה שהוא חש במשהו. השאלה כיצד מתמודדים? האם להפסיק לגמרי לדבר על הנושא (זה שאנו מדברים עליו המון ) ובעצם כיצד ניתן לקורא על הנושא יותר לעומק? מה לעשות בבוקר בעת הכניסה לגן? אשמח לתשובה מהירה שרית

לקביעת תור
    סגירה
    אחות חדשה במשפחה

הוספת תגובה

• אחות חדשה

זהורית אסולין שמחון
    24/01/2009

בעיני לא לדבר על כך זה לא דבר טוב, אך תלוי איך מדברים האם מדברים כל הזמן על הנושא בהתרגשות בנוכחותו אך לא איתו והוא אולי חש שכבר כעת עוד לפני הולדת התינוקת הוא נדחק הצידה. אם ישנו דיבור רווי חששות ייתכן שהוא חש זאת ומגיב לזה. כדאי להסביר לו כיצד יראו הדברים לאחר הלידה, היכן תישן התינוקת, במה הוא יכול לעזור, כדאי להסביר שבהתחלה התינוקת לא תדע לשחק ולדבר והוא יוכל לשחק עימה בדרכים אחרות (לשיר לה שירים, לספר לה סיפור להראות לה משחקים שלו) . לגבי ההתנהגות בגן צריך להבין את הקונטקסט ולהיות סבלניים בהחלט המשפחה עומדת לעבור שינוי ואין סיבה שבנך לא יגיב לכך.יש ספר שאינני זוכרת את שם המחברת " מילד אחד לשניים" עם הרבה עצות וטיפים למעבר. יש גם ספרי ילדים שמסבירים את חווית ההצטרפות של אחות חדשה הביתה (לא את חווית הלידה וההסבר המדעי- זה פחות מעסיק ילד בגיל הזה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי בכי אצל ילד בן שנתיים
    חנה
    23/01/2009

שלום, אשמח לעצתכם: רקע: בני בן השנתיים הוא ילד חכם ומבין מאד. הוא יודע לשבת בסבלנות רבה ולשחק או להקשיב לסיפורים. בגן הוא מקשיב מאד יפה במפגשים וגם משתתף. לפני כשלושה חודשים נולד לו אח קטן שהוא מאד אוהב, וביום יום הוא ילד רגוע, חייכן ועדין מאד. הבעיה: לפעמים (זה קורה בעיקר כשהוא מתעורר משנת הצהריים) יש לו התקפים של בכי היסטרי שאנחנו לא מצליחים להרגיע. זה התחיל בגן, ועכשיו זה קורה לו גם בבית. הוא מתעורר מהשינה בבכי היסטרי (נראה כאילו שחלם חלום רע, או שכואב לו משהו) וממשיך לבכות בהיסטריה, וזה יכול להמשך הרבה זמן. לפעמים אנחנו מצליחים לתפוס את זה בזמן, להציע לו משהו שהוא אוהב (משחק, משהו לאכול וכד') ואז הוא איכשהו מצליח להרגע, ולפעמים אנחנו לא מצליחים לתפוס את זה בזמן או שקורה משהו קטן שמעצבן אותו (למשל אני מתייחסת לתינוק וכד') ואז הוא נכנס להיסטריה ממש ואי אפשר לדבר איתו. הוא בוכה וצורח אוטומטית "לא" על כל שאלה ששואלים אותו. בגן כבר לא יודעים מה לעשות איתו כי הוא מעיר את כל הילדים האחרים.... אשמח לדעת: א. האם זו תופעה מוכרת וממה זה נובע? ב. כיצד אני אמורה להתייחס אליו במקרה של התקף בכי כזה ואיך אפשר ללמד אותו להתגבר ולהרגע? תודה רבה!

הוספת תגובה

• בכי

זהורית אסולין שמחון
    24/01/2009

ראשית אם בנך כל כך נינוח ונעים ומתנהג יפה הרי שגם לו יש זכות לבטא מתישהוא במהלך היום את כאביו ותסכוליו, ועל כן אינני מבינה מדוע בגן עושים מזה בעיה. יתכן שבאמת חלם חלום ובשלב זה היכולת להבחין בין חלום למציאות הינו רופף מאד והמעבר כנראה חד מידי ומהיר מידי . כשהוא בוכה כשאת מתייחסת לתינוק עבורך זה משהו קטן אך בעיניו של ילד שעד עתה היה מרכז עולמך זהו עניין גדול מאד. לכן בעיקר צריך להיות סבלניים אליו, למצוא בובה או חפץ שעוזרים לו להרגע, כשהוא מתעורר לשכב לידו עוד כמה דקות לא ישר להרימו מהמיטה (אם הוא לא במיטת תינוק) ללטף אותו, מבלי להרבות במילים, והדיבור צריך להיות עדין כמו לפני שינה כשמנסים להרדים זאת כדי לרכך את המעבר משינה לעירות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

חנה
    25/01/2009

רציתי להודות על תגובתך. ניסיתי לפעול היום על פי עצתך, ואכן נראה שיפור. תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "התדבקות" לאמא ולגננת - גיל 4
    רויטל
    22/01/2009

שלום רב, בני בן 4 (חשוב לציין שיש לי ילד נוסף בן 1.3) , בני בן ה- 4 כל היום שואל אם אני אוהבת אותו ואם בעלי אוהב אותו ואם אחיו אוהב אותו ומכריז במקביל שהוא אוהב אותנו. בתקופה האחרונה הוא לא מוכן להפרד ממני (ללכת לחוג או חבר ) מה שבעבר היה ללא בעיה. גם הגננת סיפרה לי שהוא תמיד מחפש את קירבתה ומעדיף לשבת לידה ולא לשחא עם חברים. חשוב לציין שאין לו בעיה חברתית או בעיה כלשהי שהבחנתי בה. אנחנו תמיד מרעיפים אליו חם ואהבה . האם אני צריכה לחשוש שמשהו לא תקין???

הוספת תגובה

• אהבה

זהורית אסולין שמחון
    23/01/2009

אני חושבת שבנך מנסה לספר לך ולגננת שהוא אינו בטוח כלל באהבת המבוגרים אליו . מכל מיני סיבות. גם הרעפת החום והאהבה הרבה אולי מרגיעה באופן חלקי וזמני. ייתכן שהאח הקטן ברקע מושך תשומת לב רבה בהתפתחותו ובגדילתו ובנך מתחיל לחוש אותו כמאיים באופן ממשי על מקומו הבטוח במשפחה (עד עכשיו האח לא היווה תחרות כיוון שהיה תינוק שלא עשה כלום). ייתכן שזוהי תגובה לארועי הלחימה האחרונים שעוררה חששות מסוגים שונים אצל ילדים רבים (גם אם לא היה להם קשר ישיר לאזור המותקף). במקום לענות לבנך ישר עד כמה את אוהבת אותו ועד כמה הוא אהוב נסי לברר עימו קודם מה מטריד אותו, מדוע אינו בטוח בכך, מה גורם לו להרגיש לפעמים שהוא לא אהוב. אולי דרך זה תוכלי יותר להבין את מה שמתרחש בעולמו וערער את תחושת האהבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול באנקופרזיס
    א
    22/01/2009

שלום, בני בן ה4 וחצי סובל מבריחת קקי, הדבר מחמיר במעברים וביציאה משגרה, ואנחנו עומדים לעבור דירה וכתוצאה מזה הוא יעבור גן . אני מחפשת מטפל שמתמחה בנושא, איך אפשר למצוא מומחים לנושא?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול באנקופרזיס

הוספת תגובה

• טיפול באינקופרזיס

זהורית אסולין שמחון
    23/01/2009

אפשר לפנות לקופת החולים בה את מבוטחת ולקבל רשימה של מטפלים בעיקרון מומלץ לפנות לספיכולוג המתמחה בטיפול בילדים, או בכיוון קוגנטיבי התנהגותי או בכיוון רגשי. קיימות גם המרפאות של ד"ר קושניר (קיים אתר באינטרנט) שמטפלות בכל הקשור לגמילה ושליטה ביציאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות לגביי עליה לכיתה א'
    קרויטורו אילנ
    22/01/2009

שלום וברכה, ברצוני להציג סוגייה מסויימת: ביתי בת 5 ( ילידת 7/2/2004) לומדת בגן חובה, ברור לי לגמריי שהיא אינה נמצאת בשנתון של העולים לכיתה א' בשנה הבאה. אבל... לאחר שיחה עם הגננת וגם מהיכרותי עם הילדה ,היא מוכנה מבחינה יכולת קוגנטיבית מעלומעבר למצופה , ועוברת מבחינת יכולת התפיסה והידע שלה ילדים אחרים בגן שעולים לא' בשנה הקרובה. אין לי כוונה "לדחוף" אותה קדימה ואני גם לא לחוצה , אך השאלה הגדולה היא : האם אני יכולה לפנות לאבחון פסיכולוגי שיאבחן גם את הצד הריגשי שלה וגם את היכולות הקוגנטיביות, כי הריי היא"פיספסה " את השנתון בדיוק בחודש. חשוב לציין כי הילדה בוגרת , עצמאית , חברותית. תודה מראש אילנית

הוספת תגובה

• עלייה לכיתה א'

זהורית אסולין שמחון
    23/01/2009

על מנת לקבל החלטה האם להקפיץ כיתה כדאי לבחון שהילד בשל לכך לא רק ברמה הלימודית, השכלית והקוגנטיבית אלא גם ברמה הרגשית והחברתית ועל כן הייתי ממליצה לפנות לאבחון כדי שייסייע לבחון האם אכן היא בשלה בכל המישורים והרמות לעלות כיתה. כמו כן בשביל החלטה כזו תדרשי לאבחון כיוון שאם אינני טועה משרד החינוך דורש זאת במצבים מהסוג הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "נטיות אובדניות"
    מירה
    22/01/2009

אני אם לשני ילדים, בת בת 7 (ב') ובן 6(א'). ילדיי ילדים הגדלים בסביבה נורמטיבית ללא אבחון של אי אילו בעיות. שניהם מקובלים מאוד חברתית, שולטים בחומר הנלמד בבית הספר וחיים בעקרון באוירה נעימה. כמו בכל בית יש ביניהם אי אלו מריבות קלות אבל בסך הכל המערכת בינהם נפלאה. בני הוא ילד סגור מאוד ולאחרונה החל להתנגד ללכת לבית הספר בטענה שהוא לא אוהב ללמוד וזה ממש לא מעניין אותו מה יהיה בעתיד כי הוא לטענתו " ימות" . הוא סירב להכין שיעורים וכשכעסתי (אחרי שניסיתי בכל הדרכים), הוא אמר שהוא יקפוץ מהחלון. האמירות האלה של "לא מעניין אותי ממילא אני ימות עוד מעט" הפכו להיות חלק בלתי נפרד מכל דו שיח איתו ולא משנה באיזו נושא. מלחיץ לחשוב שילד בן 6 מדבר ככה וזוהי איזשהיא קריאה לעזרה מבחינתו אבל הוא לא מוכן לשתף פעולה בשום שיחה של "אמא /אבא - בן" לא מספר מה מציק לו ומה גורם להתנהגות שלו. אבקש תגובה דחופה לאן עליי לפנות (אציין כי פניתי למורה וכן ליועצת ביה"ס) תודה

לקביעת תור
    סגירה
    "נטיות אובדניות"

הוספת תגובה

• מחשבות על מוות

זהורית אסולין שמחון
    23/01/2009

אני בהחלט מסכימה איתך שבנך משתף אותך במצוקה קשה שבה הוא שרוי ואמירות אלו מרמזות על כך . אני מציעה לפנות לייעוץ פסיכולוגי על מנת לבחון את מקורות המצוקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מציבים גבולות
    אורטל
    22/01/2009

שלום אני אמא לילד בן שנה וחצי ( ילד ראשון ) אני סטודנטית שנה ג' לחינוך מיוחד . הבעיה שלי היא שאני מנסה להציב לילד גבולות אך ללא הצלחה. כאשר הוא בודק את התגובות שלי ע"י מעשים שונים כמו פתיחה של מגירות , ארונות , או אפילו כשהוא שופך את בקבוק האוכל שלו בכוונה , אני מסבירה לו בקול קצת תקיף וסמכותי שמה שהוא עושה זה לא בסדר , אך לצערי הרב נראה לי שהוא משחק בי ובבעלי ולא איכפת לו. חשוב לי לציין שאני יותר סמכותית מבעלי וכשאני כועסת של הילד בעלי לא מתערב. הילד היה חולה לעיתים קרובות מאז לידתו ולכן התרגל לישון איתנו במיטה , כשניסיתי לשים לזה סוף השארת\י אותו במיטה שלו אז הוא התחיל לדחוף אצבע לפה במטרה להקיא וכך הוא עושה גם כאשר אני שמה אותו בלול.... בשבועיים האחרונים אני מרדימה את הילד על הידים ואז מעעביירה אותו למיטה שלו. הוא אומנם ישן חצי לילה במיטתו אבל אז הוא מתעורר ואני נאלצת להעביר אותו למיטה שלי כדי שלא יקיא. אם כרגע אני נשלטת על ידו אני לא רוצה לחשוב מה יהיה בעתיד חשוב לציין שהילד נמצא בגן מגיל 3 חודשים, הוא מאוד פעיל, אוהב חברה של ילדים ומשתף פעולה, אך למרות זאת אני מיואשת מהמצב. מה עלי לעשות????. בבקשה עיזרו לי!!!!!!!!!!!11

לקביעת תור
    סגירה
    איך מציבים גבולות

הוספת תגובה

• גבולות אצל פעוטות

זהורית אסולין שמחון
    23/01/2009

לגבי בדיקת הגבולות זו אכן תופעה מוכרת גם אצל ילדים קטנים, עלייך להיות נאמנה לעצמך , עקבית, להמשיך לומר מה מותר ומה אסור, ולהראות לו היכן יש יותר גמישות וחופש לעשות כרצונו. הכנסת האצבע על מנת להקיא היא יותר בעייתית בנושא זה הייתי ממליצה לך לפנות ליחידה להפרעות בשינה אצל תינוקות באוניברסיטת תל אביב אצל פרופ' אבי שדה , על מנת לקבל התייעצות ספציפית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות חריגה בגן
    מירי
    21/01/2009

בני בגן חובה לאחרונה מתנהג ממש גרוע בגן מכה, מתחצף הגננת חסרת אונים אך בבית הוא מקסים אנני יודעת מה הסיבה דיברתי איתו והוא הבטיח להתנהג יפה . מס' ימים הוא בסדר ושוב.. מה אני עושה? אני חד הורית ואביו דיבר איתו.

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות חריגה בגן

הוספת תגובה

• התנהגות חריגה

זהורית אסולין שמחון
    23/01/2009

צריך להבין יותר מה קורה בגן שמעורר אצל תסכול ותוקפנות, אולי כדאי לקבוע שיחה אישית עם הגננת (לא בנוכחותו) ולהבין ממנה יותר באילו מצבים, או באילו זמנים של היום זה קורה, מה מעורר זאת, ומה עוזר לו להרגע. יכול להיות שהוא חש תסכול וכאב לדברים שלא קשורים לכן אך מעדיף להוציאם שם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית ניקיון
    נעמה
    21/01/2009

בני בן 5 הוא בגן חובה לפני שנה וחצי נולדה לו אחות הוא היה מרטיב ועושה את צרכיו בתחתונים כאשר היא גדלה היתה הפסקה אך לאחר מס' חודשים התופעה חזרה ואף החמירה הוא כעת עושה את צרכיו בתחתונים מס' רב של פעמים ביום הוא לא מוכן שיחליפו לו,הוא צורח כשמושיבים אותו על האסלה ואומר שאינו צריך זה מיאש א6יני יודעת מה לעשות? אשמח לתשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיית ניקיון

הוספת תגובה

• שליטה על צרכים

זהורית אסולין שמחון
    23/01/2009

לדעתי כדאי להתייעץ עם איש מקצוע , נשמע שלבנך קשה ולך לא פחות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם עשיתי נכון?
    אמא
    21/01/2009

בתי בת השנה וחצי ילדה מאד שמחה, חכמה ורגועה יחסית. היא נמצאת במסגרת כבר מגיל 11 ח' והיא מאוד אוהבת את גן המורה ושאר הילדים איתה. לאחרונה היא מענישה כל דבר שפוגע בה בסטירה קלה אם היא נופלת או פוגעת במשהו אז מכה אותו. כמו כן כבר מספר פעמים היא נותנת לי סטירה קלה כשהיא בוכה כי לא קיבלה מה שהיא רוצה. ומה שמעניין אותי הוא כשהיא נותנת לי סטירה היא ישר שותקת ומחכה לתגובה שלי (אני מרגישה שהיא יודעת שאסור להכות). אז אני ישר מלטפת לה את הפנים ומנסה להרגיע אותה. ופעם האחרונה שהיא נתנה לי סטירה ישר ליטפה לי על הלחי. השאלה - האם השיטה שלי נכונה? והאם זה יעבור לה והיא תפסיק עם זה? יש לציין שהיא מתנהגת עם בנות קרובות כך, מנסה להכות ולאחר מכן מלטפת. על מה זה מעיד? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    האם עשיתי נכון?

הוספת תגובה

• בעת מכה

זהורית אסולין שמחון
    23/01/2009

אני חושבת שחשוב שתבין שהסטירה אינה לגיטמית ושאינך זקוקה לה כדי להבין שכואב לה שהיא כועסת ופגועה מהמכה וחושבת שמישהו פגע בה אולי בכוונה. החליפי את הסטירה במילה אפשרית שמבטאת את התחושה כמו איה, אוף מעצבנת (מילה כמובן קלה שהיא יכולה לבטא) שתגרום לה לחוש שהיא הצלחיה להעביר לך את תחושותיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית משמעת של בני בן ה 12.
    דנה
    21/01/2009

שלום רב, בני הנו ילדי הבכור. בשנתיים האחרונות אני נתקלת בבעיות משמעת של בני. בני ילד חכם מהממוצע, אך אינו משקיע בלימודים, מזלזל, משתמט משיעורים במקצועות הומניים שאינו רוצה לקחת חלק בהם, עונה בחוצפה למורים וגם לחברים שאינו תופס אותם כשווים לו. יש לציין שאני ובעלי מעולם לא שמשנו דוגמה להתנהגות שהזכרתי. נקטתי בהרבה אסטרטגיות של שלילת זכויות (כמו ביטול חוג ספורט שבו לקח חלק), כעס ועונשים. כל אלה לא החזיקו מעמד לאורך זמן. אינני יודעת כיצד לנהוג, זקוקה להדרכתכם באופן נואש. יש לציין שבני מכבד אותנו כהורים, ואינו פוגע בסמכות הורית. בעיות אלה מופיעות אך ורק בביה"ס.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיית משמעת של בני בן ה 12.

הוספת תגובה

• בעית משמעת בבית ספר

זהורית אסולין שמחון
    23/01/2009

שווה לעשות שיחה עם בית ספר גם עם המורה ואולי לערב את יועצת בית הספר על מנת להבין מה מקורות התנהגות זו, אולי הוא משתעמם, אולי הוא מתנשא וחש חכם מהמורים וזה בסיס לזלזול. אולי החומר לא מאתגר אותוח, אולי עסוק בלעשות רושם על חברים. צריך להבין כיצד זה נראה מהצד בחוויה של המורים ושל יועצת הית הספר ולאחר מכן לאור ההשערות לחשוב על פתרונות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר בטחון - עזרה דחוף!
    ליאת
    21/01/2009

אני אם לבן 5 ובת 2. יש לי בעיה עם הבן לגבי חוסר בטחון עם חברים. ילד לא אלים ואנטי כוחני בעליל. אתן 2 דוגמאות מיני רבות שמשקפות את המצב: 1. היום הוא חזר מן הגן וסיפר שאחת הבנות בגן הרביצה לו בעקבות מילה שזרק לה (לא קללה, משהו דמיוני). ולאחר מכן קראה לו פחדן. כששאלתי למה לדעתו קראה לו כך הוא אמר שהוא התרחק כשהרביצה לו. 2. כששיחק לידי באחת הפעמים עם בן דודו בן גילו ( וגם פעם אחרת עם חבר מהגן), סירב לשתף פעולה ברעיון שבן דודו הציע, ואז השני אמר לו שהוא לא יהיה חבר שלו יותר. מיד הוא התחיל להתנצל ולהתרפק עליו למרות שלא היתה סיבה להתנצלות. התנהגות זו גורמת לי חוסר אונים ואני ממש עוצרת את עצמי מלכעוס עליו, למרות שכבר עשיתי זאת בעבר. שאלתי היא למה זה קורה לו, על מה התנהגות זו מעידה וכיצד אני כהורה יכולה לעזור לו להתגבר על זה? האם ייתכן כי זה בעקבות חינוך קפדני מידי על ידינו ההורים? (גם מאחותו הוא מתרחק כשהיא מנסה להרים עליו יד וגם מצליחה. הוא לעיתים דוחף אותה וחוטף לה דברים אבל לא עד כדי מכות) אבקש את עזרתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר בטחון - עזרה דחוף!

הוספת תגובה

• קונפליקטים חברתיים

זהורית אסולין שמחון
    23/01/2009

נשמע שבנך מנסה להמנע מעימות ומקונפליקט ועל כן לעיתים מוכן לותר על רצונותיו. חשוב לעזור לו להבין שיש מקומות שמתאים לוותר ולהתפשר ויש מקומות שהוא יכול לעמוד על שלו מבלי להיות אלים, אולי לעודד את התנהגותו של המנעות ממכות אך לתת לו כלים להתמודד עם הסיטואציות הללו. נסי להזמין לו חברים הביתה ולפרקים לתווך לו את הקושי לעזור לו למצוא כלים להיות בקשר חברתי מבלי להכנע ולהתרפס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים וחרדות אצל ילד בן 6.9
    סיגי
    20/01/2009

בני עוד מעט בן 7 בימים האחרונים התחיל לגלות חרדות ופחדים פתאום התחיל לספר לי דברים שלא ידעתי למשל שלקח לילד בביה"ס קלפים מבלי שהילד יודע ופתאום כל הדברים האלה מפריעים לו וחוזרים לו במוח שוב ושוב הוא טוחן את הדברים האלה ומודיע לי שעשה דבר לא יפה וזה מפריע לו מאוד דבר נוסף כשהוא מקבל שיעורים ולא תמיד בטוח בעצמו במה שהוא רושם מבקש לברר עם ילד אחר האם זה אכן נכון למרות שרשם נכון את מה שצריך להכין שיעורים ורק אחרי שמקבל תשובה שזה אכן נכון הוא נרגע כי עם לא זה יכול להתבטא בבכי היסטרי דבר נוסף עם הוא התנהג לא יפה לאחותו אז הוא מודיע שוב ושוב שלא היה בסדר וכנראה שהוא זה שהתחיל את הריב בינהם ולא היא למרות שלפעמים זו אחותו שהתחילה בריב דוגמא נוספת היה צריך ללכת לישון אצל הסבא והסבתא הגיע אליהם הסבא קילח אותו ופתאום שבעלי היה צריך ללכת הילד התחיל לבכות שרוצה ללכת הביתה ולא רוצה לישון אצל הסבא והסבתא וכשהגיע הביתה אמר לי שהוא לא מרגיש בנוח שגרם לסבא לעשות עבודה קשה על זה שהוא קילח אותו והוא החליט שהוא רוצה ללכת הביתה וחוזר שוב ושוב ולמרות שהתקשר לסבא וביקש סליחה זה לא הירפא ממנו ויש דברים נוספים כגון זה רציתי לדעת ממה זה נובע ברצוני לציין שאנחנו הורים ל-3 ילדים כאשר יש לו אחות בת 4.5 שנים ואח נוסף בן 3 חודשים ממה השינוי הדרסטי שעובר על הילד אני מאוד מודאגת אשמח לקבל תשובה או כל דבר שאפשר להקל על הילד כי אני רואה ילד סובל תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים וחרדות אצל ילד בן 6.9

הוספת תגובה

• פחדים וחרדות אצל ילד בן 6.9

סיגי
    25/01/2009

למה לא קיבלתי עדיין תשובה לשאלתי מתאריך 20.01 אשמח לקבל תשובה בהקדם. בתודה סיגי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסיגי

מיכל לופו-שדה
    27/01/2009

פחדים וחרדות בגילו של בנך הינם תופעה שכיחה ונפוצה מאוד. אני מבינה ממך שהפחדים והחרדות החלו לאחרונה כאשר הוא נוטה לבדוק שוב ושוב כל מיני דברים, בעיקר במצבים בהם הוא מרגיש שהוא התנהג לא יפה ואולי הוא מרגיש שמגיע לו עונש על משהו. התנהגות זו אכן מבציעה על כך שהוא במתח ולחץ מסוים .מאחר וזה התחיל ממש בימים האחרונים, כדאי לבדוק אם אולי קרה משהו שמטריד אותו או מציק לו. לדעתי כדאי שת נסי לשבת איתו בערב כשאת והוא רגועים ולומר לו שאת רואה שבימים האחרונים הוא יותר מתוח ואת רוצה לדעת אם יש משהו שמציק לו או מטריד אותו שקרה בבית או אולי בבית הספר. לפעמים חרדה נגרמת לא כתוצאה ממשהו שקרה בפועל אלא ממחשבות שיש לו אולי על דברים שיכולים לקרות. הרבה מהילידים כרגע פיתחו חרדות ופחדים שונים גם לאור המצב הבטחוני שהיה בארץ ושכולנו נחשפנו אליו גם הילדים. כמו כן, אני מבינה ממך שמלבדו יש לך עוד בת ותינוק קטן בבית. סביר להניח שבאופן כללי בבית יש פחות זמן אליו כרגע, ואולי גם זה מציק לו באיזשהו אופן, כאשר הוא זקוק כרגע לתמיכה ולזמן איכות איתך ועם אבא. לכן, כדי להבין יותר טוב מה קרה לו חשוב לשוחח איתו. וכן אם הפחדים ממשיכים חשוב גם לבדוק עם המורה שלו אם גם היא רואה שינוי כלשהי בהתנהגות שלו בבית הספר. אם הקושי ממשיךף והוא לא נרגע אפשר להייעץ עם הפסיכולוגית בבית הספר או לפנות לייעוץ פרטי. בכל מקרה ככל שאת תהיי רגועה יותר כך גם הוא יהיה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים וחששות אצל ילד בן 6.9

סיגי
    02/02/2009

למיכל היי קודם כל תודה על התשובה אבל ניסיתי לשבת איתו בערב ולשוחח איתו על מה שמפריע לו ואם זה בבית הספר או אולי בבית או שהוא כועס עלינו ההורים אבל הוא אמר שבבית הספר אף אחד לא מציק לו והכל בסדר ושהוא לא כועס עלינו אבל הוא מרגיש את כל מה שהוא עשה שזה מציק לו ומעצבן אותו ושהוא לא היה בסדר. ניסיתי גם לדבר עם המורה שלו והיא לא רואה שום שינוי אצל הילד וסיפרתי לה את המצב והיא אכן שוחחה עימו כי בני סיפר לי שיום אחד המורה קראה לו ושאלה אותו מה מציק לו והוא סיפר לה קצת מהסיפורים אבל לא הכל ואז שחזר הביתה שאל אותי אם אני דיברתי עם המורה בעניין ואמרתי לו שלא אז הוא אומר לי אז איך היא הבחינה שמשהו מציק לי אז אמרתי לו שהיא מורה ומורים מבחינים בזה אבל מאז לא דיברתי עם המורה ולא ראיתי אותה. ברצוני להוסיף שמאחר ואני בחופשת לידה כרגע אז בני נמצא איתי כל יום אחרי הביה"ס ואני נותנת לו את מלוא תשומת הלב אני יושבת איתו מכינה שיעורי בית מדברת איתו והבת נמצאת בצהרון ככה ששזה רק אני והוא אבל נכון שמאחר ויש לי תינוק קטן אז לפעמים אין לי את כל הזמן בשבילו ולפעמים שהוא מכין שיעורים אז אני מקלחת את התינוק והולכת להחליף טיטול והוא רודף אחרי בבית עם השיעורים שלו ולא מנסה לשבת איתם לבד רק שאני אהיה לידו כל הזמן. ביום שבת האחרון בעלי ישב איתו והם ראו ביחד כדורגל ואז בעלי שאל אותו אם אוהב את אמא ואבא והוא אמר לו אני לא יודע אם אני אוהב אותכם אני רוצה לאהוב אותכם אבל אני לא יודע אם זה נכון או לא. ניסיתי לשוחח עימו בעניין והוא אמר לי אמא אני רוצה לאהוב אותכם אבל לא יודע עם זה כן או לא האם יכול להיות שזה משהו שנגרם לו מאיתנו החוסר בטחון הזה? לא יודעת בכל זאת פניתי גם לרופא והוא אומר שכנראה זו בעיה רגשית ושכרגע אני אעזוב את העניין אבל יעשה מעקב בעניין הזה. ולכן החלטתי לעשות למעקב ובמידה וזה ימשיך לפנות לפסיכולוגית של הביה"ס כדי לברר את הסוגיה הזו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי גמיל
    נעמי
    20/01/2009

שלום בני בן שנתיים ושמונה חודשים מסרב בכל תוקף לעשות את צריכו בשרותים למרות שלדעתי הוא מודע מאוד קנינו את כל האביזרים האפשריים ניסנו את כל השיטות של פיפי פרס קלטות הכנה וכדומה אך לא הצלחה כאשר נשאל מדוע הוא לא רוצה לעשות בשרותים תשובתו היא לא רוצה אני רוצה חיתול יש לציין כי ניסנו מספר פעמים בימים שאנו לא עובדים להשאירו בבית עם תחתונים דבר אשר עבד למספר שעות ולאחר מכן סרוב ללכת לשרותים שאלתי היא האים יש דרך אחרת שלא חשבנו עליה נשמח לקבל תשובה

לקביעת תור
    סגירה
    קשיי גמיל

הוספת תגובה

• נעמי

ד''ר דוד וילנסקי
    22/01/2009

תמיד אפשר להתיעץ עפ פסיכולוג ילדים. נשמע שכרגע הוא לא בשל לגמילה ולכן הייתי מחכה עד
    האביב או לסימנים ברורים שהוא מוענין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה