מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- המלצה להדרכת הוריםיעל17/01/2009
שלום אני אמא לשתי בנות, בנות 6 ו 3 לאחרונה אני מרגישה שיש לי יותר מדי מאבקים עם בת ה 6 . אני רוצה לקבל עזרה מקצועית להדרכת הורים אשמח אם תוכלו להמליץ לי,אני גרה בצפון בעמק הירדן. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדרכת הורים
מיכל לופו-שדה20/01/2009שלום יעל
אני אישית לא מכירה מטפלים מאיזור מגוריכם. אני ממליצה לך לכתוב את ההודעה שוב, כאשר בכותרת ההודעה צייני שאת מחפשת באיזור עמק הירדן .
אולי הפסיכולוגים האחרים יוכלו לעזור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטפלת בפסיכודרמה בירושליםנתי17/01/2009
שלום רב, אני מחפש מטפל/ת קבוצתית בפסיכודרמה מירושלים, לבני בן ה-10 . מישהו מכיר מישהי מומלצת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטפל בפסיכודרמה
זהורית אסולין שמחון17/01/2009יש מטפל שאני מכירה בשם עמי ברעם הוא נמצא באיגוד המטפלים בפסיכודרמה באתר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
נתי18/01/2009ראשית תודה רבה. מהקלדת שמו נראה כי הוא מטפל בתל אביב ואני מירושלים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אח/אחות חדש/ה וגן חדשאביטל17/01/2009
שלום, יש לי ילד בן שנה וחצי, ואני בתחילת הריון שני. התינוק החדש אמור להיוולד בתחילת ספטמבר כאשר בני יהיה בן שנתיים וחודשיים בערך. אני תכננתי להעביר אותו גן שנה הבאה. יש לי אפשרות להשאיר אותו בגן שהוא נמצא השנה. שאלתי היא האם נכון יהיה להעביר אותו לגן לאור העובדה כי בחודש בו הוא אמור להתחיל את הגן החדש, אמור להילווד לו אח או אחות? האם הוא יוכל להתמודד עם שני שינויים כה גדולים, בהנחה, כמובן, שננסה כמיטב יכולתנו להכין אותו לכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אח חדש
זהורית אסולין שמחון17/01/2009אין תשובה חד משמית לשאלה זו היא תלויה כמובן במאפיינים האישיותים של בנך. ככלל הולדת ילד נוסף במשפחה הוא שינוי דרמטי עבור הילד ולכן רצוי שלצד שינוי זה יהיו כמה שפחות שינויים. אך אם יש סיבות שבגינן את מעבירה את בנך מהגן (חוסר התאמה לצרכיו ההתפתחותיים, קושי שלך יש מול הגן ודומה) אזי לא כדאי לדחות זאת. שיקול נוסף שיעזור לך בקבלת ההחלטה היא הכרותך עם בנך, כיצד הוא מסתגל למעברים , כיצד הוא מתרגל לדמויות חדשות בחייו, אם כבר יש לך אינדיקציה לתשובה זו הרי שכוחותיו יאפשרו לו להתמודד עם שני השינויים במקביל. אם הוא ילד שהסתגלותו איטית וקצב ההסתגלות שלו איטי יותר הרי שהשינויים המתרחשים במקביל יהיו לו קשים יותר. אפשרות נוספת היא להכניסו לגן החדש החל מיולי ואז יהיו לו חודשיים של הסתגלות עד ללידת התינוק החדש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 6.5 אשר מתעוררת כבר חודשייםמיה17/01/2009
ילדתי הינה בת 6.5 כבר חודשיים היא מפחדת ללכת לישון לבדה היא מפחדת להישאר לבדה והיא מפחדת מפני זרים בעיקר גברים. לאחר תשאול קצר היא אמרה כי לא קרה דבר ואכן כך גם נראה היא אמרה כי בצהרון דיברו על גנבים והיא מפחדת כי גנב יגיע לגנוב אותה מהבית ויהרוג אותה כך גם מופיע הדבר בציורים שלה. ילדתי הינה ילדה מאוד יצירתית בעלת דמיון עשיר ומפותח אך חוסר השינה והבהלה כאשר היא מתעוררת מוציאים אותנו משלוות הנפש. אנו מתעוררים באמצע הלילה והולכים לישון במיטה לידה בחדר שינה שלה רק כך היא חוזרת לישון. וגם אז השינה שלה אינה שלווה. מה עושים??? בכיתה היא פעילה ופעולותיה תקינות. חודשיים שלמים שכל המשפחה שלנו כמעט לא מתפקדת עקב חוסר רצונה גם ללכת לחברות או לפעילויות חיצוניות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים בשינה
זהורית אסולין שמחון17/01/2009אני מציעה לפנות לייעוץ מקצועי כיוון שנשמע שפחדיה מתחילים לגרום לה להמנע מפעילויות שונות שהיתה רגילה כמו חברים, שהייה בחוץ וכדומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קריאה נואשת לעזרהכרמית16/01/2009
אני אובדת עצות ומיואשת. בני בן 4 וחודשיים. ילד מקסים, רגיש, חייכן, אינטילגנציה ריגשית גבוהה מאוד, חכם ונבון. מסרב בכל תוקף לשבת על האסלה לעשיית צרכים. הוא גמול מחיתול כבר שנה וחצי, אבל בכל פעם שיש לו יציאה הוא מבקש טיטול. הילד מודע לכך שהוא גדול,ושעניין הטיטול חריג, ולכן אף פעם לא עושה יציאות בגן. (אדגיש שעד לפני כמה חודשים היתה בעיה קשה של עצירות כרונית כתוצאה מהתאפקות מכוונת, כמעט פעם בחודש נזקק לחוקן, אולם בטיפול עם אבקת גרנולה היום עושה ללא חשש, אבל בטיטול). קניתי את כל סוגי הישבנונים, סירי הלילה, מקטיני מושב אסלה, אבל כלום לא עוזר. ניסיתי מתנות, הפתעות, חיזוקים, שיחות הסברה, שיחה עם רופא הילדים, ישיבה משותפת בשירותים לידו, עם ספרים ושירים - כלום לא עוזר!!!!! לא יודעת מה לעשות!!!. כרגי נמצא במסגרת גן פרטי, אבל שנה הבאה עובר לגן עירוני. אני מאוד מודאגת. נקודה חשובה לציון: אני ואביו גרושים. יחסיי עם האב מצויינים. גם הילד ביחסים מעולים עם האבא. יש לי תחושה שמדובר בסוג של חרדת נטישה, קראתי באיזשהוא מקום כי ילדים מתקשים "להיפרד" מהיציאות ומרגישים כאילו זה חלק מגופם. אציין שבני מאוד רגיש בכל הקשור לפרידות (כל בוקר בוכה מאוד בגן - למרות שהוא באותו גן מגיל שנה וחצי - מאד אוהב את הגן (למעט הפרידה הקשה בבוקר) . בבקשה!! אני צריכה עצה מקצועית. מודה לכם מאוד!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בהתאפרות
זהורית אסולין שמחון17/01/2009אני שומעת מתאורך שכבר עצות רבות שבדרך כלל מציעים במצבים אלו את ניסית, ועל כן אני מציעה לפנות להתייעצות מקצועית. כיוון אחד הוא טיפול קוגנטיבי התנהגותי (המרפאות של ד"ר קושניר מטפלות במצבים מסוג זה ואפשר לקבל הפנייה דרך הקופה) . כיוון אחר הוא טיפול רגשי שיטפל בחרדות הפרידה ויאפשר לו לעבד חוויה זו בצורה מיטיבה כך שלא יזדקק לסימפטומים מסוג זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילד שלי בן שש וחצי וקשה לו אפילו 5הלנה16/01/2009
שלום הילד שלי בן שש וחצי לומד בכיתה א' ומאוד מצליח בלימודים הולך לחוגים יש לו כל הזמן אינתרקציה עם ילדים אך שמתי לב שמאוד קשה לו לשחק עם ילדים אפילו 5 דקות בלי להיתווכח הוא כל הזמן מיתלונן במהלך המשחק מתחיל להיתעצבן מאוד עד לבכי בהתחלה ראיתי את זה עם בני דודים שלו שקטנים ממנו ב 3שנים וחשבתי שהוא לא מסתדר איתם כי הם קטנים אך שמתי לב שכשחבר שלו שלפי דבריו הכי טוב מהבית הספר בא אלינו הביתה לשחק ראיתי את אתה תמונה ילד מתעצבן ומתחיל לבקות עד לבכי במהלך המשחק . דוגמה נוספת אפילו אם אני משחקת איתו ומנצחת אותו הוא נעלב ולפעמים בוכה . האם זה יעבור עם הזמן או שיש איזשהו פיתרון כמו למשל לחשוף אותו עוד יותר לאינתרקציות עם ילדים למרות שכל ימי שבוע תפוסים אצלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחקים חברתיים
זהורית אסולין שמחון17/01/2009נסי להבין מתצפית על בנך מה מביא אותו לתסכול ולקטיעה של תהליך המשחק, האם הפסד, האם התעקשות לעשות רק לפי דבריו, חוסר רצון שיגעו לו בצעצועיו. עיזרי לו בכך שכשאת מזמינה תווכי לו את המשחק, הציעי לו דרכי התמודדות, אולי בשלב ראשון משחקים לא תחרותיים, אולי משחקים שכל פעם מישהו בתורו בוחר את המשחק וכולי. אם יש חוגים שבהם מעורבת גם אינטרקציה חברתית בקשי ממדריך החוג לעודד אינטרקציות מסוג זה ולעזור לו כשמתקשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת חמש וחצירחל16/01/2009
יש לנ ו ילדה בת 5 וחצי . מאז שנולדה עשתה לנו חיים קשים : כל הזמן שהייתה תינוקת בכתה בלי הפסקה בלי שום סיבה נראת לעין , יש לה אח בן 3 היא כל הזמן מתלוננת אתם לא אוהבים אותי אתם אוהבים רק אותו כל הזמן שאנו אומרים לו מילת חיבה היא אומרת למה אתם אומרים לו חמוד ולי לא ( מה שלא נכון ). כל פעילות נחמדה שאנו מנסים להכין איתה בסופו של דבר היא מתלוננת וכועסת ולא נהנת . התחושה שלנו היא שהיא לא נהנת משום דבר שאנו עושים איתה ולא נהנת משום דבר , על הכל היא מתלוננת ובוכה .כל שיטה שנקטנו איתה לא הצליחה . . היא ילדה מאוד עקשנית, דעתנית וחכמה . היא מאוד שלומיאלית , כל הזמן נופלת . אנו כל הזמן אומרים לה לא לרוץ , אך היא איננה מסוגלת ללכת גם בתוך הבית היא עוברת מחדר לחדר בריצה ואף פעם לא בהליכה היא כל הזמן נופלת ובעקבות כך היא איבדה מספר שיניים . יש לה אח בן שנתיים וחצי והם כל הזמן רבים ומתווכחים על כל צעצוע על כל דבר . היא איננה מוכנה לשתף אותו בשום דבר ואם הוא נוגע לה במשהו היא צורחת ולא מקשיבה . אם מבקשים ממנה להביא משהו, היא מתחילה לצרוח למה אני . ניסינו את כל שיטות החינוך: להעניש אותה , בכך שמחרימים לה צעצועים ,בישיבה בצד " לפסק זמן " ,בלדבר ולשוחח , שום דבר לא מועיל זה נכנס מצד אחד ויוצא מהצד השני . היא מתחצפת ומדברת לא יפה .כל הזמן שמעירים לה על משהו היא אומרת " אתם לא אוהבים אותי רק אותו ... מה עשיתי ... לא עשיתי כלום ". מה אפשר לעשות כיצד לפנות אליה , אנו אובדי עצות ??? ולמי ניתן לפנות לעזרה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ותסכול
זהורית אסולין שמחון17/01/2009אני משערת לעצמי שגידולה של ביתכם רווי קשיים וכאבים . גם אם במציאות אינכם חושבים שהיא מופלית לרעה ביחס שהיא מקבלת, נסו להבין שזו החוויה שהיא מחזיקה ואיזו חוויה קשה זו להסתובב בבית שאתה חש שאינך אהוב. אני חושבת שכתוצאה מכך היא אינה מוכנה להתחשב באחיה ולסייע לו ולחלוק עימו כיוון שבהרגשתה הוא תפס לה את כל המקום ואת כל האהבה שבלבכם. אני מציעה לפנות לאבחון ראשוני גם כדי להבין את התזזתיות ואי השקט (שמביאה אותה למצבי סכנה , מעט מאד ילדים מאבדים שיניים בריצה) וגם להבין את מקורות התסכול והכאב שלה. ילדתכם מנסה לספר לכם שהיא במצוקה וסובלת כיוון שלמרות אהבתכם העזה היא אינה חשה זאת, משום מה יש קצר וצריך להבין את מקורותיו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיזה תחום איבחון רצוי לפנות ?
רחל17/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפסיכולוג לילדים
זהורית אסולין שמחון17/01/2009לפסיכולוג קליני המתמחה בילדים כיוון שנשמע שהרקע לקושי הוא על בסיס רגשי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובות רגשיותחסוי16/01/2009
בתי בת 4.5 שמתי לב שהיא במצבים עם חברים , איתנו ההורים ,עם אחיה בן השנתיים מאוד מגיבה בלחץ לפעמים בבכי הסטרי , תגובה של לחץ/ כעס. גם בדברים הקטנים שלא חייבת לגרור לתגובה כזאת האם יש ספר שאוכל להקריא לה כי דיבורים מצדי לא עוזרים ואני רוצה לסייע לה אני חושבת שזה מידה לא טובה אני מקווה שאני ממהרת לקטלג אותה אבל לפי מה שאני רואה חברות שלה יודעות בהרבה להסתדר ולהגיב נכון לסביבה. לי קצת קשה עם זה כי אני כזאת מאוד רגישה מאוד הייתי נפגעת ומגיבה ברמות לא נכונות שפגעו בי בסוף אומנם התמתנתי בכול זאת התבגרתי ואני אמא ואני לא רוצה שהבת שלי תשתנה רק כשתהיה גדולה כיהפסדתי הרבה, אני רוצה שיהיו לה כישורים חברתיים ואטלגנציה מה שלי לא היה. אשמח עם תגיבו ותנו לי עצות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות
זהורית אסולין שמחון16/01/2009בדרך כלל הדברים שהכי קשה לנו לראות בילדינו הם הדברים שאיננו אוהבים אצלנו. במקרים מעין אלו לא תמיד אנו רואים ומגיבים באופן ענייני המתאים לילד אלא נוטים לערבב את הבעיות שלנו עם בעיותיהם. נסי לחשוב מה עזר לך להתמודד עם רגישותך, מה אפשר לך להתגבר ודרך זה תוכלי לעזור. כיוון נוסף הוא לבדוק מה מעורר אצלה את הרגישות (קושי לחלוק, קושי לא תמיד להיות במרכז או קשיים אחרים) ודרך זה לנסות לעזור לה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת שנה שלא ראתה את אמא 4 ימיםשרית16/01/2009
שלום אני אמא לילדה בת שנה. עד לפני כמה ימים היא היתה חולה ואמא שלי טיפלה בה ואני הייתי רואה אותה כהייתי חוזרת מן העבודה ועד שהיא הלכה לישון. ביום ג' בבוקר חליתי בדלקת גרון חריפה ואני כבר 3 ימים בבית עם חום גבוה. הרופא שלי שהוא גם רופא ילדים אמר שזה מדבק אש ורק אחרי 48 שעות מתחילת הטיפול באנטיביוטיבה או 24 שעות מסיום החום זה כבר הרבה פחות מדבק. אני עדיין עם חום. מכיון שביתי חולה לא מעט רציתי למנוע ממנה הידבקות והשארתי אותה אצל אמא שלי. אביה הולך לבקר אותה כל יום בערב. היא מקבלת מסבא וסבתא שלה טיפול 5 כוכבים שאפילו אני לא יכולה להשתוות אליו. לא נראה שהיא מוטרדת או כועסת. שאלתי היא -1) האם נהגתי נכון 2) ומה עלי לעשות לאחר שאפגש עם ביתי בתום 4 ימים שלא ראינו אחת את השניה,, כדי שלא ישאר לה משקע כלשהוא. תודה רבה, תמר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפגש מחודש
זהורית אסולין שמחון16/01/2009קודם כל החלמה מהירה לך ולביתך. אני חושבת שהדבר הכי טוב שאת יכולה לעשות במפגש המחודש עם ביתך היא לקבל בהבנה כל סוג של תגובה ואפילו אם היא תהיה מורכבת מרגשות סותרים. יכול להיות שתתעלם ממך, יכול להיות שתבכה ותרצה להצמד, יכול להיות שתכעס, יכול להיות שתשמח לראותך, יכול להיות שלא תחושי שום תגובה רגשית אך משהו בהתנהגותה יהיה קצת שונה. ומאד ייכול להיות שהיא מאד נהנתה והיה לה כיף אצל סבא וסבתא והיא קיבלה שם יחס מאד מפנק. החשוב הוא לא להבהל, ולא לחוש אשמה וצורך עז לפצות, ולא להעלב ולחפש ממנה אישורים לצדקת הצעד שעשית אלא לתמוך בה וללוות אותה באשר היא תרגיש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהבא איך עלי לנהוג?
שרית16/01/2009תודה רבה על התשובה !!!.מה את מייעצת לעתיד במידה, וחס וחלילה, אתקל במקרה דומה? מה גובר לדעתך המקצועית? הצורך לשמור על ביתי מפני הידבקות או הצורך להיות נוכחת שם בשבילה? שוב תודה ושבת שלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפי תחושת ליבך
זהורית אסולין שמחון17/01/2009אם השתמע מתשובתי הקודמת שפעלת לא נכון אז לא זו היתה כוונתי. אין נכון ולא נכון ולכל צעד יש רווחים ומחירים שרק את יכולה להעריך מהכרותך את עצמך ואת ביתך. יש אמהות שבעת מחלה מסוגלות להמשיך ולתפקד כרגיל ויש אמהות או מצבי חולי שדורשים ריתוק מלא למיטה. על כן במצבים אלו כדאי שיהיה מבוגר אחראי אחר שיתן מענה טיפולי הולם לביתך התינוקת בזמן שאת נחה ומתחזקת. לחלופין אכן לעיתים ילד חולה מתקשה לקבל טיפול כשהוא חולה אלא רק מהדמות המשמעותית בחייו (בד"כ האם). שום החלטה אין בה נזק ממשי חד משמעי, העיקר שתהיי ערה למחירים של כל החלטה ותהיי סבלנית כלפיהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת מאודדד- זקוקה לעזרהדנה15/01/2009
שלום! ליאל בת 11 חודשים נמצאת בתינוקייה פרטית מגיל חצי שנה. בתינוקייה היו סה"כ 3 תינוקות. היא אהבה מאוד את המטפלת ואת הגן. הלכה ממני בחיוך, תמיד מצאתי אותה מחייכת וכולם(גננות, הורים) אמרו כמה שהיא מקסימה, חייכנית לכולם.... לפני כחודש עברה לחדר של גיל הביניים(אותו מתחם, רק חדר אחר). עשו לה את זה מאוד מאוד בהדרגה. הייתה איתם בריכוזים, באוכל ,אח"כ גם ישנה איתם.... כך שעברה סופית הכירה את המטפלות טוב מאוד ועדיין גם רואה לא מעט את המטפלת הישנה והאהובה שלה. מאז אני לא רואה אותה מחייכת בכלל בגן, לעתים קרובות שומעת אותה עוד מבחוץ בוכה כשבאה לקחת אותה, היא עוזבת אותי בבוקר בבכי. מה גם שכבר ביום הראשון המטפלות לא התאמצו לתת לה לאכול- היא לא רצתה מוצקים אז לא נתנו לה סימילאק כמו שבד"כ נתנו לה עד אז. הילדה לא אכלה כלוםםםםם כל היום. הגעתי והיא בקשה אמ אמ וישר טרפה תסימלאק. דברתי עם המנהלת שאמרה להן להכין לה סימלאק כמובן ומאז הקטע הזה הסתדר. בשבוע השני באתי לקחת אותה וראיתי שעיניה בוהקות, היא הייתה חמה. בבית מדדתי לה חום והיה לה 38.4. הן לא שמו לב! מי יודע כמה זמן הייתה עם חום...המטפלת טענה שבטח רק עכשיו עלה לה כי אחרת הייתה שמה לב. אגב הם 12 ילדים על 2 מטפלות... התחושה שלי לא טובה מאז שעברה לגיל הביניים,אני לא שקטה בכלל. יכול להיות שזה מקרי, אולי השיניים מציקות לה בדיוק מאז שעברה,אולי חרדת הנטישה התחילה בדיוק באותו זמן. אבל האם אני יכולה להסתמך על "האוליים" האלה?? מצד שני אולי הכל באמת מקרי ואם אדבר עם המנהלת אפגע בבת שלי כי תהיה למטפלות מן תחושת "התנכלות" ,אפילו בתת מודע שלהן. אני גם משערת שמה שלא אגיד המנהלת תתגונן ובטח תגיד "זה השיניים" או משהו כזה... חיפשתי מטפלת ועודני ממשיכה אך בנתיים לא מצאתי... מה עושים? איך יודעים מה קורה עם הילדה? והאם כדאי לדבר עם המנהלת? האם יש גורם מקצועי (פסיכולגית תינוקות...) שיכולה להעזר בו לפענח את המצב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר מסגרת
זהורית אסולין שמחון16/01/2009נשמע שלא רק את ביתך מלווים חששות רבים מאז המעבר , אלא גם אותך. על כן הקשיבי לעצמך ונסי לברר עם עצמך מה יעזור לך להשיב לך את האמון בצוות החדש של הגן . ברגע שאת תהיי רגועה שהמסגרת החדשה טובה עבורה , היא תחוש זאת ותרגע גם היא. מבחינת היחס בין מספר הילדים למספר אנשי הצוות זהו יחס תקין. כמו שקשה לך המחשבה שביתך מקבלת יחס פחות אישי וצמוד ממה שהיה עד עתה גם לה בוודאי קשה ההסתגלות הזו לחלוק תשומת לב עם עוד 12 ילדים וכולי. אך הדבר הזה גם יסייע לה בהתפתחות במציאת הדרך לבטא את רצונותיה, במציאת הייחודיות שלה. אני שומעת המון חששות מצידך בפיתוח דיאלוג עם הצוות , אין סיבה לכך שהרי לכולכם מטרה משותפת שיהיה טוב לביתך, ואם הדיאלוג יתנהל תחת הבסיס הזה ולא בעמדה של התקפה והאשמה הרי שהם לא יחושו צורך להתגונן. אולי לפני השיחה עם המנהלת בקשי שיחה עם המטפלות (לא בנוכחות הילדה) כשהן פנויות שתפי אותן בשינוי שחל בביתך, שתפי אותן בחששותיך והדגישי שאת רוצה לבחון יחד עימן את המצב ולעזור לביתך להסתגל בצורה הטובה ביותר למסגרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מחיתוליםעידה15/01/2009
הבת שלי כבר בת שנתיים ו-3 חודשים, לפני כחודשיים ניסינו לגמול אותה מיוזמתה וזה לא כל-כך הלך, והפסקנו. עכשיו הילדה ביקשה שוב, שהיא רוצה לאסלה, הדבר היה כבר אחרי שהיא עשתה צרכים בחיתול. התרשמנו שהיא לא רצינית אבל ניסינו לתת לה, (קנינו לה בפעם הקודמת סיר שיושב על האסלה עם סולם קטן), והושבנו אותה שם, כמובן לא יצא לה כלום, והתרשמנו שהיא יותר משחקת מאשר באמת מתכוונת לכך. כמו-כן היא ביקשה להשאר באסלה וכששאלנו אותה אם לשים לה תחתון או חיתול, היא אמרה אסלה ולא אף אחד מהאופציות , כך שזה נראה כמו משחק, אך כשהסברנו לה שאסלה זה רק כשצריך, היא ביקשה חיתול ולא תחתון. השאלה- האם גם כשזה נראה משחק עדיין יש מקום לזרום איתה ולנסות לגמול? שאלה שניה - האם יש מקום בהתחלה לשלב אסלה/סיר ביחד עם חיתול, כאשר ברור שהיא לא ממש יודעת לבקש לפני שזה מגיע,לפחות בשלב הראשון, מצד שני יכול להיות שזה עלול לסבך או להאריך את הגמילה, וליצור לה קונפליקט מסוים בין היותה עם חיתול לבין הצורך לעשות באסלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה
זהורית אסולין שמחון16/01/2009המיתוס אצל הורים רבים היא שתהליך גמילה (כל גמילה באשר היא) מתרחשת בקו לניארי. ולכן כשהדברים מתפתחים בצורה קצת אחרת זה מאד מבלבל ובעיקר מעורר חששות. זירמו עם הילדה , לא חייב לשבת באסלה רק כשצריך, אולי היא משחקת בזה כדי לחוש קודם כל בטחון בישיבה על אסלה. לאט לאט היא תעשה את החיבור בין הצרכים הפיזיולוגים לבין הישיבה באסלה, עם הרבה פספוסים בדרך, והרבה ליווי ותמיכה שלכם. בחרו בשיטה שמעניקה בטחון רב לביתכם. אם היא כרגע מעדיפה לשבת עם הטיטול באסלה בסדר. אם היא מעדיפה לשבת בלי טיטול ואח"כ לעשות צרכיה בטיטול גם זה בסדר. אין דרך אחת נכונה לגמילה. מצאו את הדרך הטובה לכם ולביתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 6.5-בעיות של איטיות ורחפנותשרון15/01/2009
הי מיכל, בני הבכור בן 6.5 החל ללמוד בספטמבר בכיתה א'. בגן חובה הגננת אמרה שהוא ילד נבון אך יהיה לו קשה בכיתה א' בגלל שהוא מדי פעם מתנתק ולא מקשיב לנעשה סביבו ויש לו שמיעה סקלטיבית .הוא אכן מאוד מצליח בלימודים ואף נמצא בקבוצות תגבור (חומר לימודי של ב')בחשבון ובעברית אך אני לאחרונה נתקלת מול בבעיות של חזרה על משפטים לפחות 4 פעמים עד שמקשיב,הוא שוכח דברים בבית ספר ולא אחראי לדברים שלו,קשה לו מדי פעם להתבטא כמו ילד בגילו (מדי פעם יש גמגום). בעלי ואני לא יודעים לשים את האצבע על הבעיה אבל קשה לו בהתארגנות בבוקר ובכלל.הוא מגיע מבית ספר ולא חושב על להכין שיעורים ולסדר את התיק אם לא נאמר לו,שוכח חלק מהספרים במגירה בביה"ס,שוכח ציוד אישי בבית ספר, לא ממש יודע מה יש לו בתיק כמו ילדים בני גילו. הוא ממש ילד "אסטרונאוט". יש לציין שהוא ילד חברתית מאוד אהוד ויש לו הרבה חברים . אני חושבת אולי ללכת איתו למרפאה בעיסוק שתיתן לי טכניקות להתמודדות עם התארגנות שלו וחלוקת הקשב שלו. מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איטיות ורחפנות
זהורית אסולין שמחון16/01/2009בהחלט יכול להיות שהוא סובל מקשיי התארגנות. כיוון שהוא ילד מאד חכם (כך נשמע מתאורייך) הוא מפצה על כך ועל כן זה אינו פוגע בו בלימודים. בהחלט אפשר ללכת לייעוץ אצל מרפאה בעיסוק. כיוון נוסף הוא להכנס לפורומים שעוסקים בנושא ילדים עם קשיי קשב וקשיי התארגנות תגלי שם הרב עצות וטיפים שהורים יצרו בזיעת אפם. אפשרות נוספת היא לשתף את המחנכת . במקום שירוץ בחומר של כיתה ב' עדיף שתלמד אותו הרגלי סדר ולמידה. למשל איך כותבים ביומן, איך מכניסים דף עבודה לתיקיות, איך מארגנים תיק למערכת, איך בסוף היום בודקים האם לקחתי הביתה את כל מה שנדרש. אלו מיומנויות חשובות הרבה יותר מאשר התקדמות בחומר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 6 בכיתה א'יהודית15/01/2009
בני הבכור בן 6 והוא בכיתה א' הוא משתלב יפה בלימודים יודע מה נלמד בכיתה יודע לקרוא יפה חברותי ומאוד אוהב את החברים. בחודשיים האחרונים התחילו ללמד אותו כתיבה והוא יודע לכתוב מצויין אך כיוון שזה דורש ממנו מאמץ והוא רוצה לדייק הוא מתעייף מאוד מהכתיבה ומנסה בכל דרך אפשרית להתחמק מלכתוב בכיתה ולעשות שיעורים. המורה טוען שאולי אינו בשל מספיק והוא שוקל להשאיר אותו כיתה(בספטמבר נהיה בן 6) לדעתי הילד קשה לו כיוון שהוא ילד מאוד רגיש וכל שינוי או קושי או לחץ של הספק מקשה עליו והוא נלחץ ומעדיף להתעלם. שאלתי מה כדאי לעשות???? איך לעזור לילד?. האים כדאי להפגש אם פסיכולוג לילדים??? לתשובתם אודה!!! יהודית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השארת כיתה
זהורית אסולין שמחון16/01/2009אני חייבת להודות שהתקשתי להבין מתאורך את המצב. גם אם הילד מתקשה בכתיבה לרוב לא משאירים כיתה. וחשוב להבין לעומק על מה מבסס המורה את ההמלצה הזו. אם יש קושי גרפומוטורי(בחיבור בין תפיסה של כתב וכתיבה) הרי שזה דורש אבחון וטיפול של מרפאה בעיסוק לרוב עוזר בבעיה. אם יש בעיה של פרפקציוניזם וקושי להבחין בין עיקר לטפל הרי שזה יכול להיות גם על רקע רגשי (אם תכונה זו נראית בעוד מקומות חוסר סובלנות מצידו לטעויות ולחוסר מושלמות) ואז דרוש אבחון על רקע רגשי אך מכאן ועד להשאירו עוד שנה בכיתה א' הדרך עוד רחוקה. לא ברור אם כתיבה בכלל קשה או שעברו מאותיות דפוס לכתב. חשוב להעמיק במקור הקושי ולטפל בו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומיםשיר15/01/2009
שלום יש לי שני בנים בני 2.5 הם נמצאים במעון מגיל 5 חודשים ואני מרוצה. תמיד הבכור היה יותר חברותי ומסתדר לבד והקטן ילד מאוד רגיש , לא יותר מידי אוהב שמחבקים או נוגעים בו אבל זקוק מאוד לזה. בשבועיים האחרונים הוא(הקטן) הפסיק לאכול בגן הוא לא משחק עם אף אחד בגן ,מתעסק עם עצמו ולא נותן שיתקרבו אליו, תוקפני. בעבר כשהייתי מוציאה אותו מהגן הוא בכלל לא היה בא אליי הוא המשיך לשחק והתעלם ממני ,רק לאחרונה כשאני באה הוא רץ אליי בשמחה. בבית אני לא רואה שום שינוי בהתנהגות זה רק מידע שאני מקבלת מהגננת ,ז"א שתמיד הוא כזה מתעצבן מהר אבל לא כמו עכשיו שהוא לא משחק עם אף אחד וכו.. . היו לו כבר תקופות כאלה שעליתי על הבעיה לדוג' כשבת- שירות שהיתה במעון שהוא היה מאוד קשור אליה עזבה הוא גם התנהג ככה והפסיק לדבר כל היום ישב ושתק ,ואז שמרנו על קשר איתה והמצב הסתדר. או כשהם התחילו לדבר ,הגדול הוא מאוד עם בטחון ומדבר בטון גבוהה והרבה מתלהבים ממנו מ"השיחות" שהוא מדבר והקטן יותר מדבר בשקט אז שוב הוא היה תוקפני ולא רצה שיתקרבו אליו אז בקשתי בגן ומהמשפחה שייתנו בתקופה הזאת יותר תשומת לב אליו(לקטן). כי אחיו מסתדר יפה שהוא יודע לקחת את התשומת לב בעצמו. ואז באמת שוב הכל הסתדר. ועכשיו אני ממש לא יודעת מה הבעיה ? הוא אוהב את הגננת שלו מאוד הוא אומר אפילו שהוא רוצה ללכת אליה . אני ובעלי מאוד משתדלים לא לעשות בין הבנים השוואות הם מאוד שונים. פשוט כואב לשמוע שהוא לא מרשה שיתקרבו אליו ועומד ובוהה ואי אפשר לדעת מה עובר לו בראש או מתעסק עם עצמו ולא אוכל כלום לא מוכן לגעת באוכל. מה לעשות???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים
זהורית אסולין שמחון16/01/2009אני שומעת שאת מאד רגישה אליו ובאינטואיציות אימהיות מצליחה לאתר את הקושי שלו ולעזור לו, סימכי על עצמך גם הפעם קחי לעצמך את הזמן להבין זאת. נקודה נוספת למחשבה היא אולי בעתיד הקרוב (תחילת שנת הלימודים שנה הבאה) לשקול להפריד אותם במסגרות. יכול להיות שהבטחון והדומיננטיות של הגדול לא מותירות לו מקום והוא חש שלא משנה מה יעשה הוא לא יצליח לעמוד בתחרות הזו ולא ינצחח בה. אולי במקום של יכירו את אחיו יהיה לו מקום משלו לפרוח, לפתח קשרים ולגלות את יכולותיו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים עם בעיות שינהrebecce15/01/2009
בני שן שנתים ולא מזמן העברנו אותו למיטה. השבוע הראשון היה מאוד קשה הייתי יושבת איתו שעתים כל היום ושרה לו שירים ומחבקת אותו כשהוא עלי .ברגע שהנחתי אותו על המיטה הוא התחיל לצרוח, כל לילה היה ממש סיוט אבל נתתי לו את הצומי הזה כי חשבתי שהמעבר מלול למטה קשה ואני לא יכולה להיות תקיפה! בשבוע השני היתי מחבקת אותו שרה לו שיר ומניחה אותו במיטה , הוא התחיל לבכותץ ואמרתי לו אמא אוהבת אותך אבל עכשיו חייבית ללכת לישון כי מאוחר ויצאתי מהחדר שעתים אחרי הוא עוד היה ער כל שניה יצא מהחדר ובא אלי ואני בשקט מחזירה אותו ואומרת עכשיו הולכים לישון . ככזה זה נמשך עוד כמה ימים עד שהתיאשתי .! בלילה הבא אמרתי לילה טוב חיבוק ושיר יצאתי מהחדר והחזקתי את הידית הוא קם ניסה לפתוח כמה פעמים ראה שלא מצליח חזר למיטה הוא בכה עוד קצת ונירדם, התעורר בלילה כמה פעמים ויום אח"כ פשוט סגרתי את הדלת לכל הלילה ככה הוא קם כמה פעמים ראה שסגור וחזר!! השאלה שלי היא - האם זה שסגרתי את הדלת עליו יכולה לפגוע ברגשותיו ?! לגרום לו להרגיש שאני נוטשת אותו וכו ?? כי די פחדתי מהצעד הזה אבל ממש לא היה לי ברירה לא היה לי לילה ואני בהריון מתקדם , השינה מאוד חשובה לי!! לאט לאט הוא התרגל לזה שאני סוגרת את הדלת ואפילו לא בכה בימים האחרונים אני כבר משאירה אותה פתוחה והכל טוב אני פשוט מפחדת שעצם זה שסגרתי עליו את הדלת פגעה בו מבחינה נפשית וזה ישפיע עליו !! מה דעתך ? ומה הית עושה במקומי כדי להרגיל אותו לישון בלי לקום כל הזמן?! אשמח מאוד אם תעני לי תשובה זה מאוד מאוד מטריד אותי !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה
זהורית אסולין שמחון16/01/2009אני שומעת שבהתנהגותו הוא מסמן לך שהוא כבר קיבל את זה, רגשות האשם שלך עכשיו והחשש שמא עשית נזק לא תורמים למצב כיוון שאלו עלולים להביא אותך להעביר לו מסרים מבלבלים. כנראה שסגירת הדלת נעשתה ממקום שחשת שאין דרך אחרת להשאירו בחדר ולהתנסות בחוויה של לישון לבד, עכשיו כשהוא יותר בטוח ביכולתו , את גם יכולה להשאיר את הדלת פתוחה. דווקא עכשיו נסי לחשוב האם יכולת בדרכים אחרות להעניק לו בטחון זה, כיוון שהעתיד שזמן לך עוד הרבה הזדמנויות כאלו (לא בשינה דווקא) ואז יהיה לך רפרטואר שלם של אפשרויות איך לעזור לילד לעשות משהו שמעורר בו פחדים רבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)